Ρατσισμός και Διακρίσεις
Η λύση στα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας, δεν είναι ο ρατσισμός και οι διακρίσεις. Αντιθέτως αυτές οι έννοιες πολλαπλασιάζουν τα καθημερινά προβλήματα όλων. Τι μπορούμε να κάνουμε?
Subforums
-
- 1.9k
-
- 25 replies
- 31.6k views
Γίνε εθελοντής – εθελόντρια στην Ένωση Μεταναστών Ελλάδος H Ένωση Μεταναστών Ελλάδας είναι μια ανεξάρτητη, μη κυβερνητική οργάνωση, προβληματισμού και δράσης με έδρα την Αθήνα. Αφιερώνει τη δραστηριότητά της στην ανάλυση της κίνησης των λαών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη ενώ παράλληλα διευκολύνει τους μετανάστες να ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα με νόμιμο και αξιοπρεπή τρόπο. Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος χρειάζεται εθελοντές για να συνεργαστούν μαζί μας προκειμένου να συνεχίσουμε το έργο μας. Αν είσαι Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Κοινωνιολόγος, Παιδαγωγός, Νηπιαγωγός, Καθηγητής, Δικηγόρος, Διερμηνέας, ή ασχολείσαι με οποιονδή…
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
Διαφημίσεις
-
- 30 replies
- 43.9k views
H χώρα με τους παράξενους ανθρώπους Φορέας : Διεθνής Αμνηστία Αθήνα 2006 Η ζωή του γινόταν κάθε μέρα και πιο δύσκολη. Από τη δουλειά του τον έδιωξαν γιατί ήταν διαφορετικός. Από τα μαγαζιά τον έδιωχναν γιατί ήταν διαφορετικός. Στις συγκοινωνίες δεν τον δέχονταν γιατί ήταν διαφορετικός. Οι φίλοι του έπαψαν να τον κάνουν παρέα γιατί ντρέπονταν που ήταν διαφορετικός. Και αυτός ρωτούσε τον εαυτό του: Τώρα πρόσεξαν ότι είμαι διαφορετικός; Πρέπει να γίνω ένας ίδιος μές στους ίδιους; H Σαββίνα, η Mοένια και τα χρώματα ) Εκδόσεις Ακρίτας Tο βιβλίο των εκδόσεων "Ακρίτ…
Last reply by Μελίνα84, -
- 5 replies
- 21.8k views
Ο φαύλος κύκλος των διακρίσεων: Αγχος και ματαίωση από τον κοινωνικό αποκλεισμό και το trafficking Ο κοινωνικός αποκλεισμός Ο υποτιμητικός και περιφρονητικός τρόπος αντιμετώπισης της διαφορετικότητας των ανθρώπων είναι γνωστός από παλιά, σχεδόν ανήκει στην αιωνιότητα της ανθρώπινης ιστορίας. Οι κοινωνίες πάντα συμπεριφέρονταν μειωτικά στους φτωχούς, τους ανάπηρους, τους ψυχικά άρρωστους ακόμα και στους ξένους. Ας μη ξεχνάμε τον Καιάδα των Σπαρτιατών και ότι. ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα της Δημοκρατίας ήταν ισχυρή η ιδεολογία του «πας μη Ελλην βάρβαρος» και φυσικά οι ξένοι όχι μόνο δεν αμφισβητούσαν την άνιση μεταχείριση που τους είχε επιβληθεί αλλ…
Last reply by Thaumataki, -
- 4 replies
- 1.3k views
Βλέπω γύρω μου και γίνονται τρελά πράγματα και δυστυχώς δεν μιλάει κανείς. Ούτε εγώ μίλησα όταν τα περνούσα, όχι από αδυναμία απλά επειδή απλά ήξερα ότι είναι μάταιο. Τι εννοώ. Χώρισα από τη συζυγό μου πριν 8 χρόνια όταν η κόρη μας ήταν 5 χρονών. Το έψαξα από δω το έψαξα απο κει. Για να κερδίσω λέει την επιμμέλεια της κόρης μου πρέπει να αποδείξω ότι η σύζυγός μου είναι πόρνη, ότι είναι ψυχασθενής ή ότι έχει σοβαρή ασθένεια. Ρώτησα 3 δικηγόρους σε οι οποίοι μου είπαν ότι εαν αποφασίσω να πάω σε δίκη είμαι χαμένος κατά 95% από πριν αρχίσει η δίκη. Και με άντρα δικαστή, γιατί αν είνια γυναίκα απλά το ξεχνάς. Βγήκε λοιπόν το διαζύγιο έβλεπα τη κόρη μου κανονικά, πλήρωνα…
Last reply by Macgyver, -
Καλημέρα. Είμαι 27 χρονών άνεργη και με περιττά κιλά, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν βλέπομαι. Εχω βιώσει το ρατσισμό και τον βιώνω και τώρα που ψάχνω πάλι για δουλειά. Γιατί να γίνεται αυτό??? Δεν είναι αδικία να έχουν δικαιώματα στη ζωή μόνο οι καλλίγραμες και οι αδύνατες??? Δηλαδή αν έχεις κάποια κιλά υστερείς σε κάτι απο τους άλλους???? Τα έχω πάρει πολύ άσχημα που όπου πάω για βιογραφικό με κοιτάνε καλά καλά!! Το περνάτε κι άλλες αυτό το μαρτύριο ή εμένα μου φαίνονται όλα μαύρα??
Last reply by Evellyn, -
παρακαλώ σχολιάστε "Σε μια απόπειρα να πάρει απόσταση από τους συγκεκριμένους συλλόγους, η Ένωση Γονέων της ευρύτερης περιοχής του Ωραιοκάστρου εξηγεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί πως «οι αποφάσεις που πάρθηκαν δεσμεύουν μόνο τους ίδιους τους συλλόγους οι οποίες απλά γνωστοποιήθηκαν στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. και δεν αποτελούν επίσημη και συνολική θέση της Ένωσης» και παραπέμπει σε μελλοντική γενική συνέλευση για την τελική της τοποθέτηση." εδω υπαρχει και άλλο ρεπορταζ http://egoraio.blogspot.gr/2016/09/blog-post_13.html Δήλωση έγινε και από τον κ.Φίλη «Τα παιδιά αυτά είναι εμβολιασμένα, όπως και τα ελληνόπουλα…
Last reply by Αγγελίνα_2, -
- 1 reply
- 2.7k views
έψαχνα ένα βιβλίο και κατά τύχη έπεσα σε αυτό και οπωσδήποτε πιστευω αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. http://15nipgal.blogspot.gr/2014/10/blog-post_7.html είναι το μπλογκ του νηπιαγωγείου γαλατσίου, όπου με αφορμή ένα βιβλίο του Todd Parr (είναι φανταστικός) έκαναν αφιερωμα στην διαφορετικότητα έχει ωραίες φωτό με τις ζωγραφιές των παιδιών από τις οποίες δεν ξέρω κατά πόσο πραγματικά μπήκαν εις βάθος και σε ποιά θέματα της διαφορετικότητας, αλλά σαφέστατα τους δίνει μια βάση από την οποία μπορεί μετά να συνεχίσει κανείς να κάνει και άλλα project. και όσο μεγαλύτερα παιδιά τόσο πιο μεγάλη ανάλυση. πχ, διαφορετικότητα στο απο που προερχόμαστε, σε τι αξίες πι…
Last reply by lydiap, -
- 1 follower
- 177 replies
- 48.8k views
καλησπερα κοριτσια σημερα συνεβει το πιο απιστευτο!! οπως γνωριζετε ο συζηγος μου ειναι αλβανος και εγω ελληνιδα......λοιπον τωρα που εφευγε για δουλεια ο συζηγος στο κουδουνι στην πορτα ειχαν γραψει..-εξω οι αλβανοι απο την ελλαδα. και η βορεια ηπειρος ηταν και θα ειναι ελληνικη........το ενα με κοκκινο μαρκαδορο και το αλλο με μοβ!!!μα καλα ειναι δυνατον διαβαζουν και τα ονοματα μας στα κουδουνια???? ελεος!!!:-x:-xμε πειρε ο ανδρας μου τηλ να μου το πει και καλα για πλακα αλλα ξερω πως ενιωθε:cry: ειναι η δευτερη φορα που συμβαινει κατι τετοιο!!!την πρωτη φορα στο ψυλικατζηδικο πηγαμε να παρουμε κατι και μπαινει μεσα μια γιδα(συγγνωμη για την εκφραση)κοιταει το κοριτ…
Last reply by eleni.pol, -
Ποσταρα το πρωι στο facebook οτι κανει κρυο και πως θα παμε να μαζεψουμε αυγα στο παρκο και το σχολειο του παλαι ποτε κολητου μου ηταν: Δεν εχει εκει "....." (ανεφερε μια συγκεκριμενη εθνικοτητα) στα παρκα? Με πειραξε πολυ! Και εμεις εδω ξενοι ειμαστε. Δεν εχει σημασια αν εχουμε 3 μεταπτυχιακα, δεν εχει σημασια ποσα βαγζουμε. Δεν παυουμε να ειμαστε ξενοι.. Πριν καιρο ενας ελληνας τεμαχισε την βελγιδα φιλεναδα του. Πρεπει να βγουν και να πουν οτι οι ελληνες ειναι δολοφονοι και δεν τους θελουμε? Μπορει και να το λενε και να μην τους εχουμε ακουσει.. Γιατι εμεις μιλαμε ετσι για το διπλανο μας? Στο σχολειο των παιδιων ειναι 45 εθνικοτιτες σιγουρα θα ειναι και καποιες απο αυτ…
ρατσισμος στο νηπιο 1 2 3
by taz34- 58 replies
- 38.7k views
κοριτσια εσας τα παιδια σας κανουν παρεα με παιδακια που καταγονται απο αλλη χωρα????εμενα ο μικρος μου στο νηπιο του ειχε ενα παιδι απο την βουλγαρια...δεν εμοιαζε διαφορετικο απο τα αλλα ουτε καν στην ομιλια καθως απο οταν γεννηθηκε εμενε εδω..ηταν λοιπον ενα αλλο παιδακι που ελεγε σε ολα τα παιδια να μην κανουν παρεα τον Γιαννη οταν ο μικρος μου τον ρωτησε γιατι εκεινο του ειπε επιδη δεν ειναι ελληνας αλλα ειναι απο την Βουλγαρια οταν λοιπον ο Αλεξης μου του απαντησε ΄΄ε,και???εκεινο σαστισε λιγο και δεν μιλησε για ενα λεπτο μετα ομως ειπε στον γιο μου οτι ετσι του ειπαν οι γονεις και αυτο θα κανει......πιστευετε πως ειναι σωστη αυτη η αντιμετωπιση σε ενα παιδακι 5χρο…
- 30 replies
- 27.1k views
Δεν ξερω αν εχω βαλει το θεμα στη σωστη ενοτητα ή τι τιτλο να βαλω αλλα...:( συνεβη κατι στην δουλεια μου σημερα που μου φανηκε εξαιρετικα ρατσιστικο να το πω...Δεν ξερω πως να το περιγραψω και θα ηθελα τη γνωμη σας. Στο ωδειο που εργαζομαι λειτουργει ενα τμηματακι μουσικης προπαιδειας για παιδακια απο 3-5 ετων.Κατα καιρους στο τμημα συμετεχουν και παιδακια με προβληματα υπερκινητικοτητας,προσαρμογης,αυτισμου,ασπεργκερ κλπκλπ.2 στα 10 περιπου..που ή ηρθαν και μας ανακοινωσαν το προβλημα ή το ενοτπισαμε στην πορεια.Εννοειτε οτι κανενα απο αυτα δεν κρινεται "επιθετικο" ή δεν εμποδιζει την ροη του τμηματος και την απασχοληση των υπολοιπων παιδιων. Και δεν μπορειτε να φα…
Last reply by ΣΩΤΗΡΙΑ, -
- 1 reply
- 16k views
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια άρθρα που διάβασα για το ρατσισμο που βιώνουν άτομα με αναπηριες...Γιατι ο ρατσισμος δεν ειναι μονο φυλετικος http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/47090 δεν πρεπει να υποτιμαμε αυτα τα ατομα γιατι ''Η αναπηρία δεν είναι αδυναμία, αλλά μέρος της θαυμάσιας ποικιλομορφίας'',οπως λεει κι ο τιτλος του αρθρου http://greeklish.info/gr/guestroom/232 Οπως επισης αξιζει να δειτε το συνεντευξη του κωφάλαλου hip-hop τραγουδιστή!!http://www.greeklish.info/gr/world/230, Είναι ένας άνθρωπος που εκανε το ονειρο του πραγματικοτητα παρολο που δεν πιστεψαν καποιοι σ αυτον... Καλό θα ήταν να ευαισθητοποιηθουμε περισσοτερο πανω σ' αυτά τα θεματα κα…
- 1 follower
- 2.3k replies
- 199.7k views
σημειώνω εδώ κάποια αποσπάσματα απο links που μπορείτε να διαβάσετε όσον αφορά την γονική ιδιότητα ζευγαριών ίδιου φύλου. υιοθεσία απο lgbt ( lesbian gay bi trans people) http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_adoption (εκεί θα δείτε τις χώρες που επιτρέπουν την υιοθεσία απο γονείς ίδιου φύλου) http://www.bloggernews.net/17669 According to the 2000 census, there were 163,879 households with children being raised by same-sex couples. That number is said to have climbed from between 1 and 9 million children. About 67 studies have been conducted by the American Psychological Association, focusing on children of gay parents. Each of these studies proved that chi…
- 74 replies
- 31.9k views
Ποιες οι απόψεις σας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; http://www.enikos.gr/politics/146003,Oloklhro_to_antiratsistiko_nomosxedio.html (παρακαλώ όποιος δεν το διαβάσει ολόκληρο να μην εκφέρει άποψη) θεωρείται ότι θα βοηθήσει στην μείωση των ρατσιστικών επιθέσεων, την πάταξη της χρυσής αυγής και γενικότερα την προστασί ευαίσθητων ομάδων και την ελευθερία, ή απλά θα είναι μέσο φίμωσης; θεωρείται ότι θα εφαρμοστεί στην ολότητά του; είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να το υποστηρίξει;
Last reply by gorgina.th, -
Επειδή πολλές (μάλλον άπειρες) φορές έχει συζητηθεί εδώ μέσα το θέμα ρατσισμός και η ετυμηγορίας της λέξης ρατσισμός, καθώς επίσης και τι θεωρείτε "ρατσιστικό" σχόλιο, είπα να βάλω το ακόλουθο παράδειγμα της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου που σχολίασε κάτι ατυχέστατο στο twitter: και η απολογία της μετά http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=153547&catid=1 Το θέμα δεν είναι αν είπε επίτηδες ή όχι, χαριτολογώντας ή όχι. Το θέμα μας είναι ότι αποβλήθηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες γι'αυτή της την φράση. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=153606&catid=1 Τώρα ποιός στεναχωρήθηκε περισσότερο δεν …
Last reply by apeleytheros, -
- 17 replies
- 22.3k views
Πιθανοτατα να ειναι παλιο,αλλα μολις προχτες ακουσα αυτο το παιδικο τραγουδακι και πειτε μου αν μονο εγω το βρισκω απαραδεκτο http://www.youtube.com/watch?v=VSfgQzU88b4
Last reply by Έφη_, -
Η νταντά μας είναι Μαροκινή. Και Μουσουλμάνα. Είναι υπέροχος άνθρωπος, ο καλύτερος και ικανότερος άνθρωπος που θα μπορούσα να έχω για να φροντίζει τα παιδιά μου όσο εργάζομαι. Άνθρωπος με επίπεδο και στους τρόπους και στη σκέψη. Η νταντά μας είναι Μαροκινή και φαίνεται - από το χρώμα της επιδερμίδας της κυρίως και από την προφορά της όταν μιλά. Την περασμένη εβδομάδα περίμενε το λεωφορείο για να πάει σπιτι της (στη στάση που είναι στη γειτονιά μας). Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων (επέβαιναν σε αυτοκίνητο) πλησίασε στο σημείο που αυτή στεκόταν και άρχισαν να τη βρίζουν και να κάνουν χειρονομίες. Με λίγα λόγια και χωρίς της βρισιές, της είπανε ότι αυτή και όλοι οι μη Έλ…
Last reply by tsioubal, -
- 14 replies
- 19.2k views
Μιλαω για το γνωστο " Γεμισε ξυπολητους Ελληνες αθλητες το Ολυμπιακο χωριο και φοβομαστε μην μας ζητησουν δανεικα". Ειπε οτι δεν το ανεβασε εκεινη στο twιtter της, η Γερμανια την καλυψε, και ολα καλα! Εσεις πειστηκατε οτι αυτη ειναι η αληθεια? Και κατα ποσο ευκολο / δυσκολο ειναι να γραψει καποιος στο twitter σου κατι χωρις να εχεις ιδεα? Και γιατι να το κανει αυτο? Κατι μου βρωμαει βρε παιδια...
Last reply by administrator, -
- 89 replies
- 36k views
Για ρατσιστες γονεις τι εχετε να πειτε? δεν γουσταρουν την κορη τους με καποιον που προερχεται απο αλλη χωρα!!!!
- 15 replies
- 19.5k views
Είναι παιδική φίλη και ανιμετωπίζει ένα πρωτοφανές πρόβλημα... Είναι μια πολύ όμορφη κοπέλα, χωρίς καθόλου φίλες, με εξαίρεση εμένα Δεν της μιλάνε εδώ και λίγο καιρό με το πρόσχημα ότι θέλει να "φάει" όοολους τους άντρες της παρέας! Λες και έχει ανάγκη να το κάνει... Στην τελευταία της δουλειά, ο εργοδότης της τής είπε το εξής: "Δεν ξέρεις ότι σε κρατάμε στη δουλειά λόγω εμφάνισης και όχι λόγω προσόντων;" Η κοπέλα είναι άψογη στη δουλειά της και πολύ έμπειρη... Οι "άσχημες" κοπέλες (κατ' εμέ δεν υπάρχουν άσχημοι άνθρωποι) αντιμετωπίζουν το ρατσισμό, οι παχουλές κοπέλες αντιμετωπίζουν το ρατσισμό, οι αλλόθρησκοι επίσης, οι "όμορφοι" επίσης.... Καταλήγ…
Last reply by fido-dido, -
Γεια σας! Είμαι τελειόφοιτος Ιατρικής και σε λίγο καιρό θα επιλέξω ειδικότητα. Αν και στην αρχή δεν το σκεφτόμουνα, από τότε που έκανα Παιδιατρική στη Σχολή και ήρθα κοντά στα παιδιά, σκέφτομαι σοβαρά την Παιδιατρική. Όμως είμαι ομοφυλόφιλος και δε θέλω να κρύβομαι μια ζωή π.χ. όταν με ρωτάνε αν έχω οικογένεια, δεν θέλω να λέω, ότι δεν έχω χρόνο ή ότι έχω γυναίκα και παιδιά, όταν αυτό δεν ισχύει. Δυστυχώς, όμως, η ελληνική κοινωνία έχει ακόμα μια άκριτα αρνητική εικόνα για την ομοφυλοφιλία. Γι' αυτό ήθελα να θέσω την εξής ερώτηση: Θα απορρίπτατε κάποιον ομοφυλόφιλο παιδίατρο μέσα στην μεγάλη πληθώρα παιδιάτρων που υπάρχει μόνο και μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλος ή πως θα …
Last reply by Irini1983, -
- 0 replies
- 18.4k views
10η Εθνική Στρογγυλή ΤράπεζαΤο Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία "ΑΝΤΙΓΟΝΗ" & το Ευρωπαικό Ερευνητικό Πρόγραμμα ACCEPT PLURALISM με τη συνεργασία του Goethe Institut – Athens σας προσκαλούν στη 10η Εθνική Στρογγυλή Τράπεζα κατά των Διακρίσεων που θα διεξαχθεί με θέμα : “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και ΡΟΜΑ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ εν μέσω της ΚΡΙΣΗΣ - ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ;“ Η εκδήλωση θα γίνει στο Iνστιτούτο Goethe Ομήρου 14-16, Αθήνα Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 www.antigone.gr
Last reply by Eleftheria, -
Βαρέθηκα να ακούω για καταπολέμηση του ρατσισμού και τα φαινόμενα του ρατσισμού να οξύνονται διαρκώς... δεν είναι μόνο οι: αλοδαποί, γκέι, τρανσ θύματα ρατσισμού υπάρχουν και ένα σωρό άλλες ομάδες ανθρώπων, που εισπράτουν το ρατσισμό από ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά και με βάση τα δικα τους βιώματα, και κανείς δεν τους το αναγνωρίζει... οι άγαμες μαμάδες (οι εγωίστριες που κράτησαν τα παιδιά χωρίς πατέρα, που έκαναν μπάσταρα που που που...) τις πολύτεκνες μαμάδες (που γενοβαλάνε σαν κουνέλες, που είναι κρεατομηχανές, που καταντούν τα παιδιά τους ζητιάνοι στο δρόμο, που που που.....) τις μητέρες που γενούν εν γνώση τους άρρω…
Last reply by Aeriko, -
- 1 reply
- 19.2k views
Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη πάνω στο παρακάτω άρθρο. Είναι σπάνιο στις μέρες μας, με τον πανικό που επικρατεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, να ακούς κάποιες φωνές, που θυμίζουν την παλιά καλή Ελλάδα, της φιλοξενίας. Αφορά απάντηση του ηθοποιού Στέλιου Μάινα σε όσους ανθρώπους των μίντια παραπονέθηκαν ότι δεν καταδίκασε αρνητικά τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε από μετανάστες. Πηγή : http://www.lifo.gr/now/news/1629 Ο Στέλιος Μάινας σ'αυτούς που τον είπαν υποκριτή (όπως ο Θ.Αναστασιάδης) Θεόφιλος Δουμάνης Η "παράλειψη" του Στέ…
Last reply by Γιάννης74, -
- 3 replies
- 19.4k views
Κατά του ρατσισμού με «ζωντανή βιβλιοθήκη» «Στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη τα βιβλία δεν είναι χάρτινα. Είναι άνθρωποι με διάθεση να μοιραστούν την δική τους προσωπική εμπειρία με τους αναγνώστες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις κοινωνικές διακρίσεις, να σπάσουν τα στερεότυπα και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας.» Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμισι χρόνο απο ομάδα εθελοντών με στόχο να εκπαιδεύσει κάθε ενδιαφερόμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να βοηθήσει στην καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων. Σήμερα η ομάδα αυτή αποτελείται από 50 και πλέον άτομα με διαφορετικ…
Last reply by DaF,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 19,980 views
-
- 2 replies
- 9,369 views
-
- 0 replies
- 7,701 views