Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικός σταθμός και ασθένειες!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!!! Για αλλη μια φορα θα ηθελα τη συμβουλή σας! Οταν ξεκινήσαμε το παιδικο σταθμό μου λέγαν ολοι και στο φόρουμ και οι γνωστοί οτι θα ναι δυσκολο γιατι θα αρρωσταίνει . Τελικα οσο και να στο λένε δε προετοιμάζεσαι! Απο τοτε που ξεκίνησε ο μικρός μου, γινεται 2 σε λίγες μερες, παει 3 μερες, μετα αρρωσταίνει και μένει σπιτι και μετα ξαναπάει. Μεχρι τωρα δεν εχει ανεβάσει πυρετο. Αλλα εχει ενα βήχα που με αγχώνει παρα πολυ και μπούκωμα. Του δινω αερολιν ανα 6 ωρο κανω και όρο και του περνάει , αλλα μολις συνέλθει ξανακολλαει. Η παιδιατρος ειναι ψύχραιμη ομως. Εγω ομως δεν μπορω το βηχα με αγχώνει παρα πολυ. Και εσας ηταν άρρωστα τα παιδάκια σας συχνά ; Το εμβολιο της γρίπης το κανατε;;

Διαφημίσεις

εμενα παει 1 μηνα παιδικο σταθμο, αλλα δεν κολλησε κατι, αρρωστησε επειδη δεν ντυνεται καλα την ημερα και κοιμαται ξεσκεπαστη το βραδυ.

Εχει μπουκωμα, πνιγεται και βηχει, η γιατρος μας εδωσε μονο ενα σιροπακι αποχρεμπτικο.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

τις ιωσουλες δεν μπορεις να τις αποφυγεις...αλλα θα ειναι για τον πρωτο χρονο,μετα συνηθιζει το ανοσοποιητικο τους και μειωνονται κατα πολυ...δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι τοσο πολυ...το μπουκωμα ακολουθει τα παιδια σχεδον ολη την χρονια,οποτε αν δεν σου κανει πυρετους και ιωσεις που να απαιτουν αντιβιωση για την αντιμετωπιση τους,ειστε σε καλο δρομο...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Eμενα, γερό παιδάκι κατά τα άλλα, πηγε παιδικό και δεν έβγαλε τον μήνα. Αρρωστησε με καποιο μικρόβιο και πηρε 10μερες αντιβιωση, οποτε τον έκοψα γιατι δεν θέλω 20 μηνων μωρό να παιρνει αντιβιωση. Δυστυχως τελειώνει η άδειά μου στη δουλειά και πρεπει να δω τι θα κανω...

Καλησπέρα και παλι! Ευχαριστω για τις απαντήσεις ! Σημερα ειναι καλυτερα βασικα! Δε βηχει τοσο , αν και το βραδυ χειροτερεύει ! Φοβάμαι για το βηχα γιατι τη προηγούμενη βδομαδα έφτασε σημείο να κανει εμετο απο το πολυ βηχα! Τωρα 2 μερες δε θα το παω, θα παει στη γιαγια να συνέλθει τελειως! Ποιο σιροπακι έδωσες μπουρμπουρ1;magdoulini και εσενα αρεωσταινε; Βασικα φοβάμαι με το βηχα μη του κανει πνευμονία , με άγχωσε μια κοπελα που το πε το πρωι στο γραφειο και ντρεπομαι να παρω τη παιδίατρο να της πω: γεια σας λετε να του κανει πνευμονία; Marians εμενα μου αρέσει πολυ που παει σχολειο περα του οτι δουλευω και δε θα μπορούσα να τον εχω εγω αλλα η γιαγια μαθαίνει πολυ ομορφα πραγματα!! Αλλα οκ, μαλλον θελω και εγω περίοδο προσαρμογής!!

Διαφημίσεις

Εμετο δεν κανει από τον πολύ βηχα...εμετο κανει γιατι μαζευει φλεμματα αλλα είναι πολύ μικρο και δε μπορει να τα βγαλει με άλλο τροπο...αυτά μαζεύονται μαζεύονται ε και καποια στιγμη τα κανει εμετο.Ισα ισα που μετα τον εμετο θα πρεπει να είναι και καλυτερα.

Ναι βασικα μετα ηταν σα να ηρεμήσε και κοιμήθηκε πολυ ήρεμος! Αλλα πανε 3 βδομάδες με βηχα! Που σταματάει , περνάει και ξαναρχίζει πολυ χειροτερα!

Δυστυχώς κι εμάς η πρώτη χρονιά στον παιδικό ήταν μια φρίκη. Αντιβίωση χρειαστήκαμε 3 φορές και 2 ακόμη νοσηλευτήκαμε. Την μία με ωτίτιδα και την άλλη με πνευμονία.

Να μην σε τρομάζει η πνευμονία, αν σου τύχει θα το καταλάβεις αμέσως πως κάτι δεν πάει καλά με το παιδί. Η εικόνα δεν είναι αυτή ενός επίμονου κρυολογήματος ή ίωσης. Είναι πολύ διαφορετική.

Που λες, πήγαινε 1-2 ημέρες και μετά άρρωστη. Φέτος λοιπόν τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Πάμε πολύ καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Εάν ο σταθμός είναι απαραίτητος δεν έχεις παρά να κάνεις υπομονή. Ο εμετός κατά τον βραδινό βήχα για εμάς ήταν συνηθισμένο. Κι όχι μόνο 1 φορά αλλά ως και 4-5. Και το έπαθα και εγώ σε ξηρό βήχα. Βοηθάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πριν τον ύπνο να κάνετε αναπνοές ατμού και όταν έχει την πρώτη κρίση βήχα να πίνει λίγο νεράκι, κατεβαίνουν τα φλέματα και κοιμούνται καλύτερα.

Εννοείται μαξιλάρι ψηλό κι αν γίνεται να κοιμάται πλάι με το κεφάλι πλάϊ και προς τα κάτω.

Με τον γιατρό επίσης να μην ντρέπεσαι και να εξοικειωθείς με την ιδέα πως θα τον παίρνεις τηλέφωνο ίσως και νύχτα κάποια/ες φορά. Αλλωστε αυτή είναι η δουλειά τους και δεν τους παίρνουμε για ψιλοκουβέντα αλλά για ανάγκη. Θα γίνετε σχεδόν φίλοι πια, θα το δεις στο τέλος της χρονιάς :lol:

Εύχομαι να έχουμε όλοι μια χρονιά με περισσότερη υγεία!

Ουφ Xena για αλλη μια φορα θα πω οτι με βοηθαει πολυ η συζήτηση μαζι σας! Βασικα η πνευμονία συνοδεύεται απο πυρετο; Ελπιζω πως θα το καταλάβω. Βασικα ντρεπομαι που το λεω , γιατι ειναι υπερβολή, αλλα τον πηγα στο μητέρα τη δευτερα . Απλα έβηχε αλλα δε μπορούσα να ησυχάσω και ηθελα μια ακομα γνώμη απο αλλο παιδίατρο . Τα ίδια και εκει, μου πε να μαι πιο ψύχραιμη και οτι ο βήχας δεν ειναι παντα αρνητική ένδειξη παρότι μας πανικοβάλει. Οκ μαλλον πρεπει και εγω μα εξοικειωθώ με την ιδέα. Με εχει πιάσει το ίδιο αγχος οπως οταν τον ειχα βρέφος , αν δηλαδη εχει κατι και εγω λογω άγνοιας το παραβλέψω και τον χειροτερεψω. Βεβαια μεχρι τωρα δεν ειχε αρρωστησει στο παρελθόν εκτος απο μια φορα και αυτο για τρεις μερες. Θα δείξει. Με στεναχωρεί οτι τον εχω ταράξει στο αερολιν. Παιρνει 2 δόσεις ανα 8 ωρο τωρα αλλα πανω απο 6 μερες παλι. Εκτος απο τις άλλες δυο βδομάδες

Διαφημίσεις

Ουφ Xena για αλλη μια φορα θα πω οτι με βοηθαει πολυ η συζήτηση μαζι σας! Βασικα η πνευμονία συνοδεύεται απο πυρετο; Ελπιζω πως θα το καταλάβω. Βασικα ντρεπομαι που το λεω , γιατι ειναι υπερβολή, αλλα τον πηγα στο μητέρα τη δευτερα . Απλα έβηχε αλλα δε μπορούσα να ησυχάσω και ηθελα μια ακομα γνώμη απο αλλο παιδίατρο . Τα ίδια και εκει, μου πε να μαι πιο ψύχραιμη και οτι ο βήχας δεν ειναι παντα αρνητική ένδειξη παρότι μας πανικοβάλει. Οκ μαλλον πρεπει και εγω μα εξοικειωθώ με την ιδέα. Με εχει πιάσει το ίδιο αγχος οπως οταν τον ειχα βρέφος , αν δηλαδη εχει κατι και εγω λογω άγνοιας το παραβλέψω και τον χειροτερεψω. Βεβαια μεχρι τωρα δεν ειχε αρρωστησει στο παρελθόν εκτος απο μια φορα και αυτο για τρεις μερες. Θα δείξει. Με στεναχωρεί οτι τον εχω ταράξει στο αερολιν. Παιρνει 2 δόσεις ανα 8 ωρο τωρα αλλα πανω απο 6 μερες παλι. Εκτος απο τις άλλες δυο βδομάδες

ενας βηχας απο μονος του,δεν κανει πνευμονια...οποτε ψυχραιμια...αν κατι σε ανησυχει, θα επικοινωνεις με τον παιδιατρο σου για οδηγιες και θα το αντιμετωπιζεις...μην μεταδωσεις αρρωστοφοβια στο μικρο σου,θα κολλησει αρκετες ιωσεις στον παιδικο,με πυρετο,χωρις πυρετο,θα χρειαστει αντιβιωση,ισως και οχι, θα κολλησει γαστρεντεριτιδες και παει λεγοντας...δεν χρειαζεται τοσος πανικος...μεχρι να αποκτησει αυτο που λεμε αντισωματα, θα πρεπει να κανετε υπομονη...(οσο για το αερολιν, δεν πιανει ολα τα παιδακια, αν βλεπεις οτι δεν τον βοηθα,κουβεντιασε με τον παιδιατρο σου την αλλαγη του με καποιο αλλο σκευασμα...)

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Stellakapa καλημέρα και καλή σχολική χρονιά!!!

Ας πω κι εγώ την δική μου εμπειρία. Πριν ένα χρόνο περίπου και ενώ ετοιμαζόμουν να γεννήσω την κόρη μου, είχα ρωτήσει τον παιδίατρο την γνώμη σχετικά με αν μπορούσα να στείλω τον γιο μου (2 ετών τότε) παιδικό σταθμό. Ο γιατρός δεν με είχε αποτρέψει (είναι βέβαια και γενικά χαλαρός), εγώ ωστόσο αποφάσισα να φυλάξω τα ρούχα μου και αντί να τον στείλω κανονικά άρχισα να τον πηγαίνω σε ένα προσχολικό πρόγραμμα 2 φορές την εβδομάδα από 3 ώρες, ενώ από πέρυσι τον Μάρτιο και αφού το μωρό έγινε 3 μηνών άρχισε κανονικά παιδικό full time.

Να μην σου τα πολυλογώ ο μικρός από τον Οκτώβριο πέρυσι έως και τον Μάιο ήταν σχεδόν συνεχώς με μύξες και βήχα, ειδικά τον χειμώνα συνέχεια. Πυρετό έκανε πολύ λίγες φορές και ήταν και οι μοναδικές φορές που δεν τον έστειλα σχολείο. Όταν έκανα έρευνα στους παιδικούς σταθμούς, όλοι οι ιδιοκτήτες μου είχαν πει ότι θέλουν να κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι μόνο όταν είναι εμπύρετα ή έχουν άλλα έντονα συμπτώματα (διάρροια, εμετούς κλπ). Όπως μου είχε πει χαρακτηριστικά μία ιδιοκτήτρια "Αν ήταν να μην έρχονται τα παιδιά σχολείο όταν βήχουν και έχουν μύξες, όλο τον χειμώνα θα ήμασταν μόνες μας οι δασκάλες".

Εν τω μεταξύ, σε εκείνους του χειμερινούς μήνες που ο γιος μου έβηχε, τον άκουσε μια ξαδέρφη μου και μου λέει "Γιατί δεν του δίνεις aerolin?". Προσωπικά δεν το είχα ξανακούσει, η ίδια μου είπε ότι το έδινε στον γιο της με το πού άρχιζε να βήχει για να μην χειροτερέψει και από τον φόβο μήπως της το γυρίσει σε κάτι χειρότερο. Όταν ρώτησα τον γιατρό, μου το απαγόρευσε κατηγορηματικά και μου είπε ότι το δίνουμε μόνο όταν υπάρχει διαπιστωμένο βρογχικό πρόβλημα και ποτέ μα ποτέ προληπτικά!!! Μου είπε επίσης ότι ο βήχας στα μικρά παιδιά είναι τις περισσότερες φορές αθώος και προκαλείται από τα φλέματα - μύξες, λειτουργεί δε, ως αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού και - όσο είναι παραγωγικός (με φλέματα δηλαδή, υγρός) δεν πρέπει να καταστέλλεται, αλλά να τον αφήνουμε να κάνει την δουλειά του.

Θα σου πρότεινα να χαλαρώσεις και να κάνεις μια ψύχραιμη συζήτηση με τον γιατρό σου σχετικά με τις ανησυχίες σου. Προσωπικά το θεωρώ υπερβολικό ένα παιδί που δεν έχει πυρετό, είναι ευδιάθετο, με όρεξη κλπ να μην πηγαίνει σχολείο επειδή βήχει και έχει συνάχι....την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε πάρτυ γενεθλίων στον γιο μου με καλεσμένα όλα τα παιδάκια της τάξης του (15 - 20 τρίχρονα)...ε λοιπόν ήταν το πάρτυ της μύξας!!!!

Κατά τα άλλα, για τον φόβο της πνευμονίας κλπ, παρόλο που δεν έχω προσωπική εμπειρία, πιστεύω κι εγώ ότι θα το καταλάβεις, σε κάθε περίπτωση ο καλύτερος οδηγός είναι η συμπεριφορά και η διάθεση του ίδιου του παιδιού.

Αυτά από εμένα, ψυχραιμία και υπομονή!!!

Υ.Γ. : Ξέχασα να πω επίσης ότι μ' αυτά και μ' αυτά η κόρη μου έχει μύξες και βήχα από 3 μηνών! Πυρετός δεν ανέβηκε ποτέ, η όρεξη και η διάθεσή της μια χαρά τόσους μήνες, απλά έχει φάει τόνους φυσιολογικού ορού!!! Αλήθεια ορό βάζετε? Προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο, είναι και το μόνο που μου επιτρέπει απεριόριστα ο γιατρός, άντε και κανένα αποχρεμπτικό σιρόπι πότε - πότε!!!

Κοριτσια καλημερα.Αυτο το θεμα τελικα με τον παιδικο μας απασχολει όλες ως αναγκαιο κακο.Ο δικος μου ειναι 3χρ φετος που άρχισε παιδικο κ φοβομουν πολύ όλα αυτα με ιωσεις πώς θα εξελιχτουν ,μην φτασουμε σε νοσοκομεια κ τέτοια.Τελικα το συζητησα με τη γιατρο που πιστευω πως ειναι η μονη αρμοδια κ μου ειπε τα εξης:ειτε αρχισεις φετος ειτε του χρονου θα εχεις ακριβως τα ιδια.Ειναι φαση που πρεπει να την περασει.ειδικα εγω που τον ειχα κ λιγο προστατευμενο μου ειπε πως δεν ειχε αντισωματα κ πρεπει να αναπτυξει για να εχει αμυνες.Τη ρωτησα τι μπορβ να κανω μου λεει τα κλασικα,πλυσιμο χερια ,ρουχα καθαρα κ επιμενει πολυ η δικη μας στο νερο,να πινουν πολυ νερο-υγρα ,αραιωνει τις μυξες ,κανει καλο στο βηχα.Ο δικος μου δεν πινει κ γι αυτο απο τοτε που αρχισε το σχολειο εχει βουλωμενη μυτη.Όρο βαζουμε καθημερινα.Και μας εδωσε κ ενα βιταμινουχο σκευασμα.

Υπομονη κ όλα θα πανε καλά.

Εν τω μεταξύ, σε εκείνους του χειμερινούς μήνες που ο γιος μου έβηχε, τον άκουσε μια ξαδέρφη μου και μου λέει "Γιατί δεν του δίνεις aerolin?". Προσωπικά δεν το είχα ξανακούσει, η ίδια μου είπε ότι το έδινε στον γιο της με το πού άρχιζε να βήχει για να μην χειροτερέψει και από τον φόβο μήπως της το γυρίσει σε κάτι χειρότερο. Όταν ρώτησα τον γιατρό, μου το απαγόρευσε κατηγορηματικά και μου είπε ότι το δίνουμε μόνο όταν υπάρχει διαπιστωμένο βρογχικό πρόβλημα και ποτέ μα ποτέ προληπτικά!!! Μου είπε επίσης ότι ο βήχας στα μικρά παιδιά είναι τις περισσότερες φορές αθώος και προκαλείται από τα φλέματα - μύξες, λειτουργεί δε, ως αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού και - όσο είναι παραγωγικός (με φλέματα δηλαδή, υγρός) δεν πρέπει να καταστέλλεται, αλλά να τον αφήνουμε να κάνει την δουλειά του.

Εννοείται δε δινουμε aerolin παρα μονο αν το πει ο γιατρος.Βασικα κανενα φαρμακο δε δινουμε σε παιδι ετσι από το μυαλο μας η γιατι το δινει η γειτονισσα.

Εμενα ο παιδιαυρος ουτε αντιβηχικα δε θελει να δινω γιατι μου εχει πει ότι

ρευστοποιουν τα φλεμματα και στο τελος ο βήχας αντι να ηρεμει γινεται πιο εντονος.Αντιβηχικο μου εχει δωσει μονο όταν το παιδι ειχε ακροαστικα και τοτε για λιγες μονο μερες.Στις υπολοιπες περιπτώσεις...υπομονή.

Διαφημίσεις

Αχ ωραια!! Βασικα το αερολιν μου το παν και οι δυο παιδίατροι! Να δουμε! Τωρα εχει συνέλθει, ισως του κανω και σημερα και τελος !! Αυριο ειναι καλεσμένος σε παρτυ σε παιδοτοπο!! Ελπιζω να μη μαζέψουμε παλι τα παντα!

Εμείς αερολίν δεν έχουμε πάρει ποτέ, κάθε γιατρός βέβαια δινει τα δικά του. Ηθελα να σου απαντήσω Stellakapa σε αυτό που με ρώτησες, η πνευμονία στην δική μας περίπτωση εκδηλώθηκε ΜΟΝΟ με πυρετό, πυρετό 40+ που ΔΕΝ έπεφτε με τα αντιπυρετικά, μονο 2 ώρες λίγο κατέβαινε ως το 39,5 και ανέβαινε πάλι. Το παιδί ήταν σε άθλια κατάσταση, 2η ημέρα πυρετού φύγαμε για νοσοκομείο. Θέλω να πω, φάνηκε, δεν υπήρχε περίπτωση μάνα να κρατούσε το παιδί της σπίτι σε αυτή την κατάσταση. Ευχαριστώ και για τις ευχές, μακάρι για όλους!

Και εγω σε ευχαριστω για την απάντηση! Το αγχος καμία φορα μας μπερδεύει περισσοτερο! Σημερα κλείνουμε 3 μερες υγιής και νομιζω οτι εχω ξεκουραστεί τοσο που δε φανταζεσαι! Πολυ μεγαλη διαφορα ! Ο παιδιατρος μου πε τωρα που δεν εχει τιποτα να τρέξω για το εμβολιο!! Εσεις τι λετε; Το κανατε ποτε; Απλα απο τη μια σκεφτομαι ελεος πια με αυτα τα εμβόλια, μιας και του χω κανει τα παντα και απο την αλλη σκεφτομαι οτι ειναι κρίμα να του δινω αερολιν

Εμβόλιο για γρίπη δεν έχουμε κάνει ποτέ. Κι εγώ νομίζω πως εφόσον τα παιδιά δεν έχουν άλλα θέματα υγείας - δεν υπάρχει λόγος να εμβολιάζονται και για αυτό. ΟΜΩΣ στο νοσοκομείο με την πνευμονία, το παιδί βγήκε θετικό στο τεστ για τον ιό της γρίππης.

Βασικά ξεμπέρδεψα νομίζω με όλα αυτά, θα το πω, κάνοντας ομοιοπαθητική. Δηλαδή μετά την πνευμονία και τις εκατοντάδες ιώσεις που πέρασε, κάναμε ομοιοπαθητική. Και δεν ξαναρώστησε. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο. :roll:

Βασικά έχω πελάτη ομοιοπαθητικο παιδίατρο και πρεπει να ναι και καλος! Μου περιγράφεις μια τυπική επίσκεψη; Πως λειτουργεί; Δεν νομιζω οτι εχω καταλάβει και εχω ενα φοβο

xena, πες μας την εμπειρια σου με την ομοιοπαθητική, με ενδιαφερει πολύ και μενα. Π.χ αρχιζεις τα ομοιοπαθητικά όταν βλέπεις ότι κατι δεν παει καλα ή τα παιρνει συνεχεια προληπτικά;

Εμενα όταν έπαθε κατι σοβαρό στους λεμφαδένες και χρειάζοταν αντιβιωση, μου έδωσε η γιατρός μου στην αρχη ομοιπαθητικά αλλα καμια βελτιωση, οποτε από την επομενη μερα άρχισε αντιβιωση. Εσυ θα εμπιστευόσουν σε μια παρομοια φαση, π.χ αμυγδαλιτιδα με πυον να υποστηριχτεί μονο ομοιοπαθητικά; Εγω να σου πω φοβηθηκα και έδωσα αντιβιωση ενώ είμαι πολύ κατά γενικώς.

stella, η ομοιοπαθητική ενισχυει το ανοσοποιητικό ώστε να πολεμάει μονο του τις ασθενειες. Τ α φαρμακα δινονται συμφωνα με την ιδιοσυγκρασια, το χαρακτήρα του παιδιου. Οι ερωτήσεις που σου κανει ο ομοιοπαθητικός είναι π.χ. σου αρεσουν τα ζεστα ή τα κρύα ροφήματα; είσαι πιο δημιουργικός το πρωί ή το βραδυ; Τετοιου τυπου ερωτήσεις συν το σωματικό πρόβλημα που έχεις . Ετσι επιλέγεται το φαρμακο που θα σου δωσει. Το θέμα είναι αν δεν είναι το σωστο το γινεται; Αφήνεις το παιδί να ψηνεται στον πυρετό;

Ο σκοπός της ομοιοπαθητικής είναι ακριβώς να δυναμώσει τον οργανισμό όπου πάσχει. Μία επίσκεψη περιλαμβάνει μία πολύωρη συνέντευξη για τις συνήθειες του παιδιού, για την συμπεριφορά του, τις ικανότητες, τις προτιμήσεις - τα πάντα. Θα φανεί παράξενο αλλά όλα αυτά μαζί συνθέτουν για την ομοιοπαθητική ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Θα το μελετήσει καλά (παίρνει λίγο καιρό) και θα καταλήξει σε ένα συστατικό. Αυτό λέγεται "ιδιοσυγκρασιακό".

Θα το πάρει το παιδί σε δύο διαφορετικές δόσεις, δύο χάπια ουσιαστικά και εφόσον είναι το σωστό, τα προβλήματα θα τελειώσουν εδώ. Ετσι έγινε με εμάς.

Με το ένα παιδί. Το μικρό μου δεν το έπιασε, πρέπει να ξαναπροσπαθήσει ο γιατρός να βρει ιδιοσυγκρασιακό, συνεχίζει να είναι ευαίσθητο.

Μόλις το παιδί λοιπόν πάρει το ιδιοσυγκρασιακό του, 10 μέρες μετά (εμείς σε 20 ημέρες) αρχίζεις να βλέπεις κάποια παράξενα χαρακτηριστικά. Στον ύπνο, στην συμπεριφορά, στην όρεξη, τον χαρακτήρα και στην δυναμικότητα του ανοσοποιητικού. Είδα ένα άλλο παιδί.

Από τότε όλα τα'χει περάσει στο πόδι. Η μικρή αρρωσταίνει ακόμη κανονικά.

Αυτό ήταν όλο κι όλο σε πολυ γενικές γραμμές.

Η ομοιοπαθητική βέβαια συνιστά και φάρμακα (αν τα λες έτσι γιατί δεν είναι) για κάθε τι, πχ πυρετό, πονόλαιμο, καταρροή, βήχα, κάλους και ό,τι άλλο φαντάζεστε. Εχουμε πάρει 2-3 φορές, είδα αποτελέσματα κάποιες φορές - άλλες όχι. Ετσι δεν είμαι πεισμένη για το πόσο δούλεψαν.

Για το ιδιοσυγκρασιακό όμως δεν έχω καμία αμφιβολία. :D

Σοφία κι εγώ την έχω δοκιμάσει στον εαυτό μου και στη μικρή και έχω την εντύπωση ότι σε κάποιες περιπτώσεις δούλεψε.

Επειδή υπάρχει όμως και ισχυρός αντίλογος για την ομοιοπαθητική , κρατάω μικρό καλάθι. Δεν θα εμπιστευόμουν να παραλείψω την κλασική θεραπεία σε σοβαρές περιπτώσεις.

Ας έχουμε στο πίσω μέρος του υαλού μας και αυτό

http://www.pathfinder.gr/stories/4236683/h-ereuna-poy-katarriptei-to-trend-ths-omoiopathhtikhs/

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...