Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

καλημέρα και απο μένα θηλάζουσες μανούλες...έχω μια κορούλα που σε λίγες μέρες με το καλό κλείνει τον 10ο...το πρόβλημά μου είναι οτι με έχουν εξαντλήσει απίστευτα οι νυχτερινοί θηλασμοί...κατά τη διάρκεια της ημέρας τη θηλάζω πλέον μόνο το πρωί, το μεσημέρι πριν το φαγητό και το βράδυ μετά το μπάνιο..η μικρή μου όμως ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!!οταν λέμε δεν κοιμάται, εννοώ οτι κοντεύει 11 μηνών και ξυπνάει ακόμη τουλάχιστον 7-8 φορές τη νύχτα και θέλει να θηλάζει.δεν τρώει βέβαια κάθε φορά, πολλές φορές το θέλει απλώς για να νανουριστεί ωστόσο εγώ εχω εξαντληθεί..ανήμερα του 15Αυγουστου λιποθύμησα ανέβασα πυρετό κλπ κλπ... η διάγνωση..υπερκόπωση! πως΄μπορώ να αποθηλάσω τη νύχτα; να θηλάζει έστω 1 φορά μόνο; βοηθείστε με----Αγλαία, σε παρακαλω πάρα πολύ, τη βοήθειά σου...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μια ερώτηση, κοιμάστε μαζί με το μωρό ή κάθε φορά πηγαινοέρχεσαι στο δωμάτιό του?

Μια λύση είναι αυτή, να κοιμάστε μαζί, να μην σηκώνεσαι. Απλώς σηκώνεις τη μπλούζα σου και πιπιλίζει και ξανακοιμάστε και οι 2. Μια άλλη λύση είναι να προσπαθήσεις να του κόψεις τα βραδινά, αλλά θέλει λίγο κόπο. Πιπίλα παίρνει? Κατ'αρχάς τσέκαρε μήπως αν απλώς πιεί νεράκι ξανακοιμηθεί...Ίσως διψάει και για αυτό ξυπνάει. Τσέκαρε μήπως ζεσταίνεται πολύ. Για να κόψεις το βραδινό θα μπορούσε να ξυπνάει ο μπαμπάς, να πηγαίνει δίπλα του, να του δίνει λίγο νεράκι, να τον νανουρίζει για να ξανακοιμηθεί. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρει, θα έχεις κερδίσει λίγο χρόνο... Δηλαδή αντί να φάει στις 1 ποα ξύπνησε για παράδειγμα, θα φάει στις 1:30...και ούτω κάθεξεις..Σιγά σιγά θα παραλείπονται γεύματα με αυτό το τρόπο...

Ελπίζω να δει την ερώτησή σου και κάποιος άλλος πιο έμπειρος, γιατί μέχρι στιγμής μόνο στη θεωρεία τα ξέρω... πρακτικά δεν έχω καταφέρει τίποτα... Απλώς εμένα ξυπνάει 3-4 φορές...και το έχω συνηθίσει...

5Aqjp3.png

τον τελευταίο καιρό κοιμάται στο κρεβάτι μας για να γλιτώσω τα πήγαινε έλα...παρόλα αυτά πάλι δεν κοιμάται καλά..ξυπνάει εξίσου πολλές φορές και αρκετές απο αυτές αργεί πολύ να ξανακοιμηθεί...κάποιες φορές έχει όρεξη για παιχνίδι παρόλο που δεν της μιλάω για να μην ξεσηκώνεται..θα δοκιμάσω αυτό με το νεράκι και το τσαγάκι μήπως και πιάσει...δεν ξέρω ποσο ακόμη θα αντέξω, κατέρρευσα ήδη μια φορά και να φανταστείς δεν έχω επιστρέψει ακόμη στη δουλειά...επιστρέφω σε περίπου 1 μήνα...υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος Rosalita που μου συστήνεις οχι βραδυνό αποθηλασμό πριν το χρόνο; δωσε συμβουλές γιατί σίγουρα έχεις μεγαλύτερη πείρα!

Aπλώς νομίζω ότι κάποια στιγμή είχε πει η Αγλαΐα ότι καλό είναι μετά το χρόνο να επεμβαίνουμε στα ξυπνήματα,γιατί για να ξυπνάει σημαίνει ότι έχει ανάγκη... Ας πει και κάποια πιο έμπειρη από μένα...

Την μέρα δεν κοιμάσαι καθόλου όταν κοιμάται αυτή? Μου κάνει εντύπωση που έχεις πάθει υπερκόπωση. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με "ανήσυχα" μωρά σαν εσένα. Είναι φυσιολογικό.Διάβασε αυτό...

http://www.kathydettwyler.org/detsleepthrough.html

Μήπως έχεις περισσότερες προσδοκίες απ'ότι θα έπρεπε για το πως θα έπρεπε να είναι το μωρό σου...? Ξέρω ότι υπάρχουν και ήσυχα μωρά που κοιμούνται αρκετά τη νύχτα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σαν το δικό σου. Νομίζω ότι καλό είναι να βρείς ένα τρόπο να ξεκουράζεσαι παρ'ότι ξυπνάει η μικρή συχνά... Έχω φάει και εγώ πολλά ξενύχτια, μα πάρα πολλά.. ο μεγάλος μου φαντάσου ακόμα ξυπνάει τα βράδια... Με ένα περίεργο τρόπο όμως τα αντέχω...μάλλον τα έχω πάρει απόφαση και έχω μάθει να ζω με αυτά... ;)

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

δεν εχω καθόλου βοήθεια Rosalita μου γι αυτό μην σου κάνει καθόλου εντύπωση που έπαθα υπερκόπωση...πάνω απο όλα γερό να είναι το μωράκι μου αλλά εχω ανάγκη απο λίγο ξεκούραση για να μπορώ να τη φροντίζω!!

Σε καταλαβαίνω...

Προσπάθησε πάντως να κόψεις από κάπου για την ξεκουρασή σου... Και όταν εννοώ από κάπου εννοώ από τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού...

Μπαμπάς δεν υπάρχει να βοηθήσει?

5Aqjp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Να μαστε και μεις,στην προσπάθεια να αποθηλάσουμε σιγά-σιγά, γιατί τον Οκτώβρη ξεκινάω και γω δουλειά.Μου έχουν δημιουργηθεί αρκετές απορίες και θα ήθελα να τις μοιραστώ εδώ.Το πρόγραμμα του φαγητού του είναι το εξής:7.00-7.30 θηλασμός στο κρεβάτι,όση ώρα...(τρώει εκείνη την ώρα ή απλά νανουρίζεται????:confused::confused:)

10.30-11.00 αυγό και φρουτόκρεμα ή φρουτόκρεμα και χυμό από 1 πορτοκάλι (εναλλάξ)

14.00 κρέας με λαχανικά/τραχανά με κρέας/σουσαμάκι με κρέας+λαχανικά

17.00 θηλασμός

19.30-20.00 γιαουρτάκι με φρούτο ή φρουτο σκέτο

21.30-22.00 θηλασμός (όχι πάντα)

22.00-22.30θηλασμός και ύπνος

και άλλος ένας θηλασμός μέσα στη νύχτα.Δηλαδή κάνω 4 με θηλασμούς τη μέρα.Αυτό εδώ και λίγες μέρες που προσπαθώ να κόψω τον θηλασμό των 20.00.

Πρόβλημα:το γιαουρτάκι δεν το πολυθέλει και έτσι του δίνω καμιά μπανάνα ή ροδάκινο εκείνη την ώρα.Είναι αρκετό????

Όταν θα κόψω και άλλον θηλασμό, αυτόν των 17.00 π.χ.τί να του δίνω αντ'αυτού???Σκέφτηκα να του δίνω σιγά-σιγά φρέσκο γάλα,να το συνηθίζει κιόλας.Αρκεί το γάλα αυτό,παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ή μήπως πρέπει να πιει από αυτά τα παιδικά που είναι και ενισχυμένα σε ασβέστιο???

Άλλη απορία:όταν θα αραιώσουν οι θηλασμοί και επομένως θα έχει μειωθεί η ποσότητα που παράγει το στήθος θα αρκεί να πίνει μόνο πρωί-βράδυ ή θα πρέπει να πίνει και συμπλήρωμα????

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ και τις τόσες απορίες,αλλά έχω προβληματιστεί πολύ....:confused::confused::confused:

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

Άλλη απορία:όταν θα αραιώσουν οι θηλασμοί και επομένως θα έχει μειωθεί η ποσότητα που παράγει το στήθος θα αρκεί να πίνει μόνο πρωί-βράδυ ή θα πρέπει να πίνει και συμπλήρωμα????

Δεν είναι κάτι που μπορείς να μετρήσεις. Αν συνεχίζει να θηλάζει 4+ φορές, μάλλον δεν χρειάζεται να δίνεις ξένο γάλα. Από ό,τι κατάλαβα, θέλεις να αποθηλάσεις ανεξάρτητα από το ότι πας στη δουλειά. Στην περίπτωση αυτή, θα συνεννοηθείς με τον παιδίατρο για το ποιο γάλα είναι κατάλληλο. Τα παιδιά που θηλάζουν γενικά μπορούν να αρχίσουν το φρέσκο γάλα νωρίτερα από τα άλλα, ενώ σε αυτά που δεν θηλάζουν, αρκετοί γιατροί συνεχίζουν με τροποποιημένα γάλατα μέχρι τον 18ο μήνα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν είναι κάτι που μπορείς να μετρήσεις. Αν συνεχίζει να θηλάζει 4+ φορές, μάλλον δεν χρειάζεται να δίνεις ξένο γάλα. Από ό,τι κατάλαβα, θέλεις να αποθηλάσεις ανεξάρτητα από το ότι πας στη δουλειά. Στην περίπτωση αυτή, θα συνεννοηθείς με τον παιδίατρο για το ποιο γάλα είναι κατάλληλο. Τα παιδιά που θηλάζουν γενικά μπορούν να αρχίσουν το φρέσκο γάλα νωρίτερα από τα άλλα, ενώ σε αυτά που δεν θηλάζουν, αρκετοί γιατροί συνεχίζουν με τροποποιημένα γάλατα μέχρι τον 18ο μήνα.

Θα ήθελα να το κρατήσω σε ένα επίπεδο πρωί-βράδυ,αν είναι δυνατόν.Δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να αποθηλάσω,είμαι μπερδεμένη..Όσο για την παιδίατρο,δεν την πολυεμπιστεύομαι να σου πω την αλήθεια,πρέπει να ψάξω να την αλλάξω κ αυτήν...

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

Διαφημίσεις

Τότε, ξεκίνα δουλειά και βλέποντας και κάνοντας ... τα μωρά σε αυτή την ηλικία τρώνε αρκετά και περιμένουν και την μαμά.

Για το ξένο γάλα, δεν ξέρω ποιον άλλο μπορείς να ρωτήσεις .. τα βρεφικά και δευτεροβρεφικά γάλατα θεωρούνται φαρμακευτικά προϊόντα (υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος), οπότε μόνο ο γιατρός είναι αρμόδιος (ασχέτως που όλοι έχουν άποψη).

Εγώ ξεκίνησα με σκόνη και έκανε αλλεργία...

Τώρα πίνει φρέσκο advance και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.

Αλλά γιατί να διακόψεις;Μπορείς να τον θηλάζεις όταν είστε μαζί..δεν σταματάει έτσι εύκολα η παραγωγή.

κορίτσια, εμείς θηλάσαμε αποκλειστικά 10 μήνες (τώρα είμαστε 13 μηνών) κι από τότε και μετά άρχισα να αραιώνω τους ημερήσιους θηλασμούς. Πίνει φρέσκο γάλα πια, αν και το έχει σαν υποκαταστατο του νερού, απ' ό,τι καταλαβαίνω. Μέχρι και σήμερα στο ατήθος κα8όμαστε μόνο το βράδυ, αποκλειστικά και μόνο για να κοιμιθεί. Όπως επίσης και μέσα στη νύχτα, που κλαίει. Γάλα πολύ δεν είχα ποτέ...αυτό που λένε άλλες ότι τρέχει ποτάμι...πάντα είχα την αμφιβολία μήπως την έχω αφήσει πίσω με την επιμονή μου να θηλάσω. Τώρα δεν έχω καθόλου...Μέσα σε έναν μήνα δηλ τελείωσε κι αυτό που είχα...τόσο ευκολο ήταν..τώρα φοράω το σουτιέν το παλιό...αν είχα πολύ και ευχαριστιότανε, θα το συνεχιζα...αλλά είχε καταντήσει μαρτύριο και για τις δυο μας το στάγδην. Τώρα πιπιλάει ένα άδειο στήθος, για να αποκοιμιθεί.....να δω μέχρι πότε...

κορίτσια, εμείς θηλάσαμε αποκλειστικά 10 μήνες (τώρα είμαστε 13 μηνών) κι από τότε και μετά άρχισα να αραιώνω τους ημερήσιους θηλασμούς. Πίνει φρέσκο γάλα πια, αν και το έχει σαν υποκαταστατο του νερού, απ' ό,τι καταλαβαίνω. Μέχρι και σήμερα στο ατήθος κα8όμαστε μόνο το βράδυ, αποκλειστικά και μόνο για να κοιμιθεί. Όπως επίσης και μέσα στη νύχτα, που κλαίει. Γάλα πολύ δεν είχα ποτέ...αυτό που λένε άλλες ότι τρέχει ποτάμι...πάντα είχα την αμφιβολία μήπως την έχω αφήσει πίσω με την επιμονή μου να θηλάσω. Τώρα δεν έχω καθόλου...Μέσα σε έναν μήνα δηλ τελείωσε κι αυτό που είχα...τόσο ευκολο ήταν..τώρα φοράω το σουτιέν το παλιό...αν είχα πολύ και ευχαριστιότανε, θα το συνεχιζα...αλλά είχε καταντήσει μαρτύριο και για τις δυο μας το στάγδην. Τώρα πιπιλάει ένα άδειο στήθος, για να αποκοιμιθεί.....να δω μέχρι πότε...

κι εμείς πίνουμε από 10 μηνών συμπληρωμα ξένου γάλατος, γιατί είχε αρχίσει να χάνει βάρος. τον 13ο μήνα αποθηλάσαμε εντελώς (με σταδιακό αποθηλασμό) γιατί έβλεπα ότι το παιδί πλέον δεν αποζητούσε τοσο το στήθος, όσο του το πρόσφερα εγώ. Δηλαδή, πιο πολύ ήθελα εγώ να τον θηλάζω, παρά αυτός εμένα!!!;) Το άγχος μου ήταν, πως θα κοιμάται το βράδυ, το πρωι, το μεσημέρι... χωρίς πιπίλισμα στήθους!!!

Όμως με λίγη αγκαλιά (στον ώμο, κι όχι στη στάση του θηλασμού) και τραγουδάκια που λέγαμε πάντα πριν τον ύπνο κοιμάται μια χαρά! Αν γκρινίξει αρκετά οταν τον βάλω στο κρεβάτι (αφού έχω πει καληνύχτα και έχω κλείσει την πόρτα) ξαναπαω και τον παίρνω πάλι λίγο αγκαλιά. Μετά από λίγο τον βάζω πάλι στο κρεβάτι και αποκοιμίζεται μόνος του (τον ακούω που μουρμουράει στον ευατό του, σαν να τραγουδάει χα, χα) Τελικά το παιδί διέψευσε τους φόβους μου!!!! Αυτό ήταν πραγματικά αποκαλυπτικό για μένα... Τέλικα, νίκησα τους φόβους μου με το να εμπιστευτώ τον μόλις 1 έτους γιό μου!!! :D:D Δοκίμασε το! Ισως ταλαιπωρηθείς λίγο στην αρχή αλλά αξίζει τον κόπο... και το άγχος!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Γενικά, τα μωρά στην ηλικία που μπουσουλάνε και αρχίζουν να περπατάνε, έχουν περισσότερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και δεν πολυνοιάζονται για το φαγητό, ώσπου να αισθανθούν πολύ άσχημα λόγω πείνας. Για το λόγο αυτό προσφέρουμε, όπως θα προσφέραμε φαγητό σε ένα παιδί που νοιάζεται πιο πολύ για το παιχνίδι του και δεν έρχεται να κάτσει στο τραπέζι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει να φάει ή ότι δεν το χρειάζεται. Για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω ότι τα γράφω αυτά, όχι για να κρίνω μια μαμά που αποθήλασε πριν το έτος, αλλά γιατί συχνά διαβάζουμε στα "στατιστικά" ότι συνήθως παιδιά κάτω από το έτος δεν αποθηλάζουν από μόνα τους, ενώ πολλές μαμάδες βλέπουν το αντίθετο και πιστεύουν ότι το μωρό δεν ενδιαφέρεται. Όσο το μωρό δεν αρνείται, μπορούμε να προσφέρουμε χωρίς τύψεις ότι το πιέζουμε κτλ.

Διαφημίσεις

Επισης οταν αρχιζουν να κινουνται τα παιδια ειναι λογικο να χανουν βαρος (η πιο συνηθες να μη παιρνουν).........δεν σημαινει οτι το γαλα μας δεν ειναι πια θρεπτικο.

Ξερω παιδια που δεν θηλασαν καθολου, αλλα ειχαν προβλημα με την προσληψη βαρους το δευτερο εξαμηνο.,.......οι γονεις τα ταλαιπωρησαν με αιματολογικες εξετασεις χωρις να βρουν απολυτως τιποτα.......ηταν απλα θεμα οργανισμου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Γενικά, τα μωρά στην ηλικία που μπουσουλάνε και αρχίζουν να περπατάνε, έχουν περισσότερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και δεν πολυνοιάζονται για το φαγητό, ώσπου να αισθανθούν πολύ άσχημα λόγω πείνας. Για το λόγο αυτό προσφέρουμε, όπως θα προσφέραμε φαγητό σε ένα παιδί που νοιάζεται πιο πολύ για το παιχνίδι του και δεν έρχεται να κάτσει στο τραπέζι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει να φάει ή ότι δεν το χρειάζεται. Για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω ότι τα γράφω αυτά, όχι για να κρίνω μια μαμά που αποθήλασε πριν το έτος, αλλά γιατί συχνά διαβάζουμε στα "στατιστικά" ότι συνήθως παιδιά κάτω από το έτος δεν αποθηλάζουν από μόνα τους, ενώ πολλές μαμάδες βλέπουν το αντίθετο και πιστεύουν ότι το μωρό δεν ενδιαφέρεται. Όσο το μωρό δεν αρνείται, μπορούμε να προσφέρουμε χωρίς τύψεις ότι το πιέζουμε κτλ.

Kαι στη δικη μας περιπτωση συνεβη αυτο.Για ενα διαστημα του φαινοταν πολυ πιο ενδιαφερον να εξερευνησει παρα να ζητησει φαγητο.Ακομα κι αν πεινουσε.Καποιες φορες προσφερα και ηθελε καποιες αλλες οχι.Φυσικα αναπληρωνε αφου ηταν πια κουρασμενος.

Ακομα και τωρα αν ειμαστε καπου εξω απο το σπιτι και περναει καλα ξεχναει το φαγητο.Δεν ανησυχω ομως γιατι επανερχεται δριμυτερος!!

03HJp2.png

Ειλικρινά πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μοιράζεσαι μαζί μας!!!! Δεν το είχα σκεφτεί!!! Τώρα πάει.... Anyways.... Α, και δεν αποθηλάσαμε πριν το έτος, αλλά στον 13ο μήνα. Του έδινα μόνο πρωι και βράδυ ξένο από τον 10ο μήνα, σαν συμπλήρωμα, ενώ το 24ωρο θηλαζε περίπου 5 φορές. Εκτός κι αν με τον όρο "αποθηλασμός"εννοείται ότι το παιδί έπερνε εκτός απο μητρικό και ξένο γάλα. Θα με ενδιέφερε αν μπορούσες να μου το διευκρινήσεις, γιατί νομίζω ότι κάτι έχω καταλάβει λάθος. Σ' ευχαριστώ. :)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Πιστεύω ότι, επειδή το συνιστώμενο από την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία ήταν θηλασμός για έναν χρόνο, ήταν μια συχνή ερώτηση "Αποθηλάζουν μόνα τους παιδιά κάτω του έτους;" και έτσι συνηθίζουμε να αναφερόμαστε στο ορόσημο των 12 μηνών για τη συγκεκριμένη ερώτηση. Για μένα 11, 14 ή 12 μήνες δεν έχουν διαφορά, είναι γύρω από το ορόσημο και μιλάμε γενικά. Το δικό σου ποστ ήταν αφορμή να αναφέρω αυτά που ανέφερα και δεν αναφερόμουν συγκεκριμένα στη δική σας περίπτωση, αυτή την ξέρετε καλύτερα εσείς.

Αν ένα μωρό θηλάζει αποκλειστικά, ο αποθηλασμός ή απογαλακτισμός ξεκινάει με την εισαγωγή ξένης τροφής και είναι μια διαδικασία που διαρκεί μήνες ή χρόνια. Όταν ένα παιδί έχει αποθηλάσει, δεν παίρνει πλέον γάλα της μαμάς του. Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να μαθω τι θεωρούν οι μαμάδες "φυσικό αποθηλασμό", γιατί εμένα το πιο φυσικό μου φαίνεται ο αποθηλασμός να γίνεται με τους ρυθμούς του παιδιού αλλά πολλές μαμάδες μιλούν για φυσικό αποθηλασμό εννοώντας αποθηλασμό χωρίς χάπια ή αποθηλασμό που ξεκινά από τακτική της μητέρας.

Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να μαθω τι θεωρούν οι μαμάδες "φυσικό αποθηλασμό", γιατί εμένα το πιο φυσικό μου φαίνεται ο αποθηλασμός να γίνεται με τους ρυθμούς του παιδιού αλλά πολλές μαμάδες μιλούν για φυσικό αποθηλασμό εννοώντας αποθηλασμό χωρίς χάπια ή αποθηλασμό που ξεκινά από τακτική της μητέρας.

Γενικά χρησιμοποιείται ο όρος φυσικός αποθηλασμός λανθασμένα σε αυτό το τόπικ... μάλλον επειδή κανένας δεν έδωσε διευκρινήσεις...

Φυσικός αποθηλασμός (Child led weaning) θεωρείται ο αποθηλασμός που γίνεται με τους ρυθμούς του παιδιού, και όποτε το ίδιο το παιδί το αποφασίσει... συνήθεις ηλικίες είναι από 3-6 χρ, ενίοτε και στα 8...

Αποθηλασμός που ξεκινά από τακτική της μητέρας (Mother led weaning) είναι αυτός που κάνουμε οι περισσότερες όταν αρχίζουμε να του κόβουμε γεύματα, να κάνουμε νυχτερινό αποθηλασμό, κλπκλπ

Αποθηλασμός χωρίς χάπια ε, το λέει και η λέξη είναι αυτό που εννοούμε... σε αντίθεση με τον αποθηλασμό με χάπια αλλα ας μην τα μπερδεύουμε με την χρήση λέξεων όπως "φυσικό" κλπ γιατί είναι λαθος χρήση της έννοιας...

Αυτά!

WLn5p2.png

Καλημέρα κορίτσια,

ξεκίνησα τον αποθηλασμό στην Μαίρι μου εδώ και 2 εβδομάδες, σταδιακά , απο 2 φορές την ημέρα σε 1 φορά, μετά οχι 30 λεπτά τη φορά πήγαμε στα 10 λεπτά, μετά κάθε 2 ημέρες κλπ.

Όμως δεν σταματάει το γάλα με τίποτα, συνεχίζει να κατεβάζει γάλα το στήθος, οχι βέβαια σε μεγάλη ποσότητα, αλλά το νιώθω βαρύ, όχι με γρομπαλάκια αλλά βαρύ και όταν κάνω μπάνιο με ζεστό νερό και ελαφρύ μασάζ, βγάζει γάλα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

φοβάμαι αν το αφήσω μέσα μήπως πάθω μαστήτιδα ή τίποτα άλλο? Έχω και ιστορικό απο τη μητέρα μου για καρκίνο του μαστού και αναρωτιέμαι αν κάνει κακό που μένει μέσα.

Τι να κάνω???????????

.png

Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος ή κάποια να μου πει αν θα πρέπει να δώσω συμπλήρωμα ξένου γάλακτος στο μωρό μου.

Είναι δεκατρισήμιση μηνών και το πρόγραμμα του φαγητού έχει ως εξής:

Πρωινό: Θηλασμός

Δεκατιανό: Φρουτόκρεμα

Μεσημεριανό: κρεατοχορτόσουπα ή ψαρόσουπα ή κοτόπουλο

Απογευματινό: γιαούρτι ή κρέμα

Βραδινό: θηλασμός

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κωνσταντίνα

Καλημέρα κορίτσια,

ξεκίνησα τον αποθηλασμό στην Μαίρι μου εδώ και 2 εβδομάδες, σταδιακά , απο 2 φορές την ημέρα σε 1 φορά, μετά οχι 30 λεπτά τη φορά πήγαμε στα 10 λεπτά, μετά κάθε 2 ημέρες κλπ.

Όμως δεν σταματάει το γάλα με τίποτα, συνεχίζει να κατεβάζει γάλα το στήθος, οχι βέβαια σε μεγάλη ποσότητα, αλλά το νιώθω βαρύ, όχι με γρομπαλάκια αλλά βαρύ και όταν κάνω μπάνιο με ζεστό νερό και ελαφρύ μασάζ, βγάζει γάλα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

φοβάμαι αν το αφήσω μέσα μήπως πάθω μαστήτιδα ή τίποτα άλλο? Έχω και ιστορικό απο τη μητέρα μου για καρκίνο του μαστού και αναρωτιέμαι αν κάνει κακό που μένει μέσα.

Τι να κάνω???????????

koukouna μου οταν νιώθεις το στηθος σου βαρύ θα πρεπει να αντλείς λιγο γάλα τοσο ώστε να ανακουφίζεσαι. Αν αντλεις πολυ το στηθος θα νομιζει οτι το χρειάζεσαι το γαλα και θα παραγει συνεχώς ενω αν αντλεις ολοένα και λιγότερο θα προσαρμοστεί και θα μειώσει την παραγωγή. Επισης ξέρω οτι συστήνεται το φασκόμηλο για μείωση του γάλακτος οποτε πλακώσου....αλλα και πάλι το μωράκι σου εφόσον πινει μονο πρωι και βράδυ θα μπορούσες να το κρατήσεις κι αλλο...ή εστω μονο το βράδυ και να κόψεις τον πρωινο.

Καλημέρα κορίτσια,

Τι να κάνω???????????

Χωρίς να είμαι ειδικός επί του αποθηλασμού, βλέπω ότι κάνεις πολύ απότομα βήματα και λογικό είναι να νιώθεις και να είσαι πρησμένη.

Ξεκινάς με μείωση ενός γεύματος και προχωράς σε επόμενη μείωση μετά από μια βδομάδα, όχι αμέσως. Εσύ σε 2 εβδομάδες έχεις μειώσει πολύ και απότομα. Πόσα γεύματα κάνατε πριν ξεκινήσεις τον αποθηλασμό;

Περισσότερα θα μας πει και κάποια πιο έμπειρη, μην λέω τπτ λάθος.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...