koukouna

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  33
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral
 1. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες ! Τώρα έχω αυξήσει κάπως το γάλα άντλησης στα 190ml το πρωί και περίπου 80-100 ml σε κάθε άντληση την υπόλοιπη ημέρα. Παρατήρησα ότι τώρα που τον βάζω πιο πολύ ώρα στο στήθος πίνει πιο λίγο μπουκάλι, αλλά μάλλον έχεις δίκιο και τον παραταίζω. Είχαμε αγχωθεί πολύ στην αρχή που δεν έπαιρνε βάρος και το μπουκώσαμε το μωρό. Τι προτείνεις να κάνω, να αυξήσω στήθος, μειώνοντας το μπουκάλι? Πάντως αν δεν μπουκώσει καλά δεν έχει ησυχία, κλαίει μέχρι να χορτάσει. Να κόψω το ξένο τελείως δεν μπορώ γιατί δεν φτάνει για όλα τα γεύματα και τώρα έχω φτάσει να του δίνω μόνο 2 ξένο. Επίσης απο βάρος τον ζύγισα και απο την Πέμπτη 9/7 πήρε περίπου 600γρ δηλαδή περίπου 50-55 γρ ανά ημέρα.
 2. Τον βάζω στο στήθος αλλά κάποιες φορές δεν κάθεται, μου τραβάει το θηλή και κλαίει. Όσες φορές κάθεται θηλάζει για 30 λεπτά απο κάθε στήθος κοιμάται και μετά πεινάει πάλι και πρέπει να του δώσω μπουκάλι γιατί κλαίει.Μόλις τελειώσω το θηλασμό βάζω το θήλαστρο και βγάζω για 10 λεπτά για να το μαζέψω 2 φορές για να φάει. Με τις κόρες μου ήταν διαφορετικά. είχαμε ξεκινήσει 2 συμπληρώματα και όλα τα άλλα γεύματα θηλασμός, απο τις πρώτες ημέρες και έτσι συνεχίσαμε χωρίς πολλά προβλήματα. Με το νοσοκομειακό που έχω νοικιάσει πώς θα αυξήσω την ποσότητα βάζοντας το περισσότερο χρόνο ή να τραβάει πιο δυνατά?

 3. Διαφημίσεις


 4. Τώρα είναι σούπερ το βάρος.Το weleda τσάι θηλασμού κάνει τίποτα? Θέλω να συνεχίζω το θηλασμό όσο περισσότερο. Με το θήλαστρο μπορώ να κρατήσω το θηλασμό ή θα μου κοπεί το γάλα? Τις 2 κόρες μου τις είχα θηλάσει με 2 συμπληρώματα την ημέρα 15 μήνες!
 5. Καλημέρα κορίτσια, Στις 7 Ιουνίου έγινα για 3η φορά μητέρα. Δυστηχώς μετά απο 6 ημέρες αποκλειστικού θηλασμού ξεκινήσαμε συμπλήρωμα. Θέλω να αυξήσω το γάλα μου και να μειώσω το ξένο γάλα σε 1-2 γεύματα το πολύ. Σας γράφω αναλυτικά στοιχεία για να με βοηθήσετε. Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38 εβδομάδα Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) Φυσιολογικός τοκετός Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. χωρίς καμμία αναισθησία και χωρίς πρόκληση τοκετού Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. έκανε ίκτερο βγήκε με 9,25. (μέγιστη ελάχιστη δεν έχω) Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι 1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 07/06/2015 γέννηση 3540 10/06/2015 έξοδος 3250 13/06/2015 6 ημερών 3270 υποικτερικό χρώμα παιδίατρος σύστησε θηλασμό + συμπλήρωμα (2 - 3 γεύματα την ημέρα) 20/06/2015 13 ημερών 3290 υποικτερικό χρώμα θηλασμός και συμπλήρωμα μετά απο κάθε γεύμα 27/06/2015 20 ημερών 3480 ίκτερος έφυγε θηλασμός και συμπλήρωμα μετά απο κάθε γεύμα 09/07/2015 32 ημερών 4170 απο 1/07 περίπου ξεκίνησα και θήλαστρο έχω φτάσει 50-50 μητρικό με ξένο 2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7 γεύματα 3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα 4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα παίρνει 120 ml μητρικό απο θήλαστρο ή ξένο 5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) περίπου 350 ml- 380 ml σε ξένο γάλα 6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela sympholy 2 πλής άντλησης 7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: 7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 5 αντλήσεις 7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι μετά απο κάθε θηλασμό περίπου 8 , 11 , 2 , 5 , 8 7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 με 15 λεπτά το πολύ 8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. τουλάχιστον 7 πάνες γεμάτες. 9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 έως 2 10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Κάποιες φορές δεν κάθεται στο στήθος καθόλου, γκρινιάζει και τραβολογάει τη θηλή. Τον θηλάζω 15-20 λεπτά απο κάθε στήθος αλλά δείχνει να μην χορταίνει και ζητάει πάλι. Στην πρώτη μου άντληση της ημέρας βγάζω 120-130 ml, επόμενη 80 ml, επόμενη 60 ml, επόμενη 50 ml, επόμενη 40ml. Τώρα με τις αντλήσεις έχουμε φτάσει περίπου 50 - 50 ξένο με μητρικό. Πώς θα αυξήσω το γάλα μου για να ανταποκρίνομαι στις αυξημένες απαιτήσεις του μωρού μου.
 6. καλησπέρα σε όλες η μεγάλη μου κόρη Μαίρη (τώρα 3 ετών και 3 μηνών) είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα περίπου γύρω στα δύο που ήμουνα έγκυος και κάναμε και προσπάθειες να κόψουμε την πάνα (μεγάλο λάθος μου τότε). Γενικά μίλησε γρήγορα και γύρω στα δύο έκανε κανονικές προτάσεις 5- 6 λέξεις με αντωνημίες και ρήματα οπότε μου είχε κάνει εντύπωση αφού δεν είχε καθυστέρηση στην ομιλία για ποιό λόγο τράυλιζε.Κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε 3 λόγους: 1. νέο αδερφάκι = ανασφάλεια 2. θέλει να πεί πολλά περισσότερα πράγματα αλλά δεν μπορεί ακόμα να εκφραστεί λόγω ηλικίας 3. κάποιος άλλος παράγοντας που προκαλεί ανασφάλεια στο παιδί ή κάποια μεγάλη αλλαγή για αυτό (παιδικός, μετακόμιση, πάνα, πιπίλα κλπ). Είχα ανυσηχήσει και εγώ πολύ τότε, ρώτησα την παιδίατρο μου και μου είπε να το αφήσω τουλάχιστον 2 -3 μήνες και να δούμε αν θα βελτιωθεί.Μου είπε επίσης να μην το διορθώνω, ούτε να της λέω να μιλάει πιο αργά και να της μιλάω εγώ αργά και σταθερά, να την περιμένω με υπομονή να τελιώσει και να μην δίνω καμμία σημασία όταν συμβαίνει αυτό. ΜΕτά απο περίπου 3 μήνες άρχισε σταδιακά να μειώνεται απο μόνο του και της πέρασε. Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία. Σε συνεργασία και με τον παιδίατρο σου χαλαρά άσε το λίγο καιρό χωρίς άγχος γιατί το καταλαβαίνουν τα παιδιά (άργησα να το καταλάβω αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ). ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.
 7. καλησπέρα σε όλους. Έχω 2 κόρες, τη Μαίρη 3 ετών και 3 μηνών και την Αναστασία 10 1/2 μηνών. Το πρωί εργάζομαι μέχρι τις 3 και μου κρατάει τα παιδιά μια κοπέλα και μετά είμαι εγώ. Ο άνδρας μου εργάζεται και το απόγευμα, δυστηχώς η μαμά μου έχει πεθάνει , η πεθέρα μου είναι σε άλλη πόλη και είμαι τελείως μόνη μου. Η Μαίρη είναι πολύ έξυπνο αλλά απαιτητικό παιδί. Θέλει συνέχεια καινούργιες δραστηριότητες να της προκαλούν το ενδιαφέρον και αποκλειστικό χρόνο που δυστηχώς δεν έχω, με αποτέλεσμα η ζήλια και ανασφάλεια της να τη σπρώχνουν να κάνει "αταξίες" και να έχει γκρίνια και ξεσπάσματα θυμού αρκετά συχνά. Τα νεύρα μου έχουν ξεφύγει τελείως και δεν μπορώ να ρυθμίσω το χρόνο μου ώστε να ικανοποιώ και τα δύο παιδιά μου. Δεν ξέρω τι να κάνω, πώς να απασχολήσω μαζί και τα 2 παιδιά μου δημιουργικά και εκπαιδευτικά και να μην έχω ζήλιες, πώς να προγραμματίσω τίς ώρες μου μέχρι τις 9 το βράδυ και να μην έχω φωνές, τι παιχνίδια μπορώ να τα βάλω μαζί να παίζουν? ελπίζω να μην σας ζάλισα.
 8. 1. Θήλαζα τη μικρή μέχρι 16 μηνών, και τώρα είναι 18 μηνών και ακόμα δεν έχει σταματήσει έ)το γάλα παρόλο που ο θηλασμός ήταν μόνο το πρωί (το βράδυ της έδινα εβαπορέ) και η διαδικασία αποθηλασμού είχε ξεκινήσει τουλάχιστον 3 μήνες πριν. Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να αποθηλάσω (χωρίς φάρμακα) αλλά τίποτα. Τώρα είμαι λίγο καλύτερα αλλά συνεχίζω να βγάζω γάλα αμέσως μόλις πιέσω το στήθος μου.Οπότε και το θέμα τσιγάρο και μείωση παραγωγής δεν ισχύει σε εμένα τουλάχιστον. 2. ο λόγος που σταμάτησα το θηλασμό είναι: a. φοβάμαι τις επιπτώσεις του παρατεταμένου θηλασμού σε συνδυασμό με τσιγάρο (μέχρι 12 μηνών κάπνιζα πάρα πολύ λίγο (5), αλλά μετά δεν μπορούσα να κρατηθώ) b. κούραση Πιστεύω ότι αν δεν ήταν το τσιγάρο δεν θα σταματούσα τώρα το θηλασμό. Παρόλα αυτά, είμαι σίγουρη ότι όσο μητρικό γάλα και να πίνει καλό του κάνει.
 9. Καλησπέρα σε όλες και όλους Η κόρη μου είναι 17 1/2 μηνών τώρα, αλλά δεν μιλάει καλά. Είναι αρκετά ζωηρό παιδί, ενδιαφέρεται για τα πάντα, επικοινωνεί συνέχεια κλπ Πρώτη λεξούλα που είπε συνειδητά περίπου 8 μηνών μαμ (φαγητό) Μαμά - μπαμπά περίπου απο 9 μηνών. Άρχισε να μαθαίνει ήχους ζώων απο 11 μηνών. Τώρα ξέρει να μιμείται πάνω από 10 ήχους ζώων. Προσπαθεί συνέχεια να μιλήσει, ξέρει πολλές λέξεις, δείχνει να τα καταλαβαίνει όλα αλλά έχω παρατηρήσει ότι μπορεί να λέει άνετα τις λέξεις που έχουν την ίδια συλλαβή π.χ. γιαγιά, μαμά, μπαμπά, τουτού, μάμ, νινί,κακά, κοκό, πιπί,ποπό, παπά (παπούτσια),βαβά κλπ . Επίσης συνδιάζει 2 λέξεις π.χ. πού μπαμπά . Αλλά δεν μπορεί να πεί λέξεις με διαφορετική συλλαβή, παρά λέει μόνο μια συλλαβή απο όλη τη λέξη π.χ. αγκαλιά το λέει γκα κλπ. Επίσης να συμπληρώσω ότι το λ δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε λέξη, το λέει λίγο περίεργα π.χ. το γάλα το λέει γκάλα αλλά το λ όχι καλά ή σκέτο γκα. Παρόλο που σε κάποιες λέξεις μπορεί να προφέρει και τις δύο συλλαβές π.χ. πάνα ξεχωριστά πα και να μαζί δεν το συνδυάζει. Δισύλλαβες λέξεις με διαφορετικές συλλαβές λέει μόνο μια συλλαβή π.χ. νε (το νερό), γκα(φεγγάρι) κλπ Επίσης λέει σχετικά δύσκολες συλλαβές π.χ. τζιτζί, φώ(ς), σι κλπ Πιστέυετε ότι έχει κάποιο πρόβλημα το παιδί στην ομιλία του ή πρέπει να κάνω κάτι γιαυτό ή είναι φυσιολογική εξέλιξη ομιλίας? Να συμπληρώσω ότι όταν μου λέει κάποια λέξη, συνήθως την καταλαβαίνω εγώ και την επαναλαμβάνω σωστά και κάποιες φορές της ζητάω να την επαναλάβει και αυτή αλλά τη βλέπω να δυσανασχετεί και μου κάνει όχι με το κεφάλι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
 10. Πιστεύω ότι αν το μωρό σου είναι μια χαρά απο άποψη βάρους και ανάπτυξης, δεν χρειάζεται να διακόψεις τελείως το θηλασμό. Αν πάλι κουράστηκες ή δεν είσαι σίγουρη για την ποσότητα - ποιότητα του μητρικού, όπως εγώ κόψε σιγά - σιγά τον ένα θηλασμό (όποιο σε βολεύει), και κράτα ένα θηλασμό ένα ξένο γάλα (εβαπορέ μάλλον για αρχή αν δεν έχει πιει άλλο εκτός από μητρικό και μετά σιγά-σιγά φρέσκο). Κάτι παίρνει από το ένα γάλα, κάτι από το άλλο που του λείπει, και έτσι έχεις μια μέση λύση και ξεκουράζεσαι και λίγο.
 11. κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τη γρήγορη ανταπόκριση. Πριν ξεκινήσω τη διαδικασία αποθηλασμού έκανα ένα γεύμα μόνο το πρωί.
 12. καλησπέρα κορίτσια, πότε αρχίζουν τα μωρά να συνδιάζουν 2 διαφορετικές συλλαβές μαζί για να πούνε λέξη? Τι εμπειρία έχετε απο τα δικά σας?
 13. Καλησπέρα κορίτσια, έχω την εξής απορία. Αν θηλάζεις το μωρό μόνο το πρωί μετά απο 10ώρη απουσία απο το κάπνισμα το γάλα είναι καθαρό, ανεξάρτητα απο το πόσα τσιγάρα έχεις καπνίσει την προηγούμενη ημέρα?
 14. Καλημέρα κορίτσια, ξεκίνησα τον αποθηλασμό στην Μαίρι μου εδώ και 2 εβδομάδες, σταδιακά , απο 2 φορές την ημέρα σε 1 φορά, μετά οχι 30 λεπτά τη φορά πήγαμε στα 10 λεπτά, μετά κάθε 2 ημέρες κλπ. Όμως δεν σταματάει το γάλα με τίποτα, συνεχίζει να κατεβάζει γάλα το στήθος, οχι βέβαια σε μεγάλη ποσότητα, αλλά το νιώθω βαρύ, όχι με γρομπαλάκια αλλά βαρύ και όταν κάνω μπάνιο με ζεστό νερό και ελαφρύ μασάζ, βγάζει γάλα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ..... φοβάμαι αν το αφήσω μέσα μήπως πάθω μαστήτιδα ή τίποτα άλλο? Έχω και ιστορικό απο τη μητέρα μου για καρκίνο του μαστού και αναρωτιέμαι αν κάνει κακό που μένει μέσα. Τι να κάνω???????????
 15. Καλημέρα κορίτσια, ξεκίνησα τον αποθηλασμό στην Μαίρι μου εδώ και 2 εβδομάδες, σταδιακά , απο 2 φορές την ημέρα σε 1 φορά, μετά οχι 30 λεπτά τη φορά πήγαμε στα 10 λεπτά, μετά κάθε 2 ημέρες κλπ. Όμως δεν σταματάει το γάλα με τίποτα, συνεχίζει να κατεβάζει γάλα το στήθος, οχι βέβαια σε μεγάλη ποσότητα, αλλά το νιώθω βαρύ, όχι με γρομπαλάκια αλλά βαρύ και όταν κάνω μπάνιο με ζεστό νερό και ελαφρύ μασάζ, βγάζει γάλα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ..... φοβάμαι αν το αφήσω μέσα μήπως πάθω μαστήτιδα ή τίποτα άλλο? Έχω και ιστορικό απο τη μητέρα μου για καρκίνο του μαστού και αναρωτιέμαι αν κάνει κακό που μένει μέσα. Τι να κάνω???????????
 16. καλημέρα, δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αυτό που θα σο πω. Όποτε είναι βουλωμένη η μύτη της Μαίρης, απο πολύ μικρή, της βράζω σε ένα μπρίκι φύλλα ευκαλύπτου κομμένα σε μικρά κομματάκια και το βάζω στο δωμάτιο της και ξεβουλώνουν ΟΛΑ και κοιμάται πάρα πολύ καλά. Είναι πολύ απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό, μπορείς να το κάνεις όσο συχνά θέλεις και είναι φυσικό!!!