ψαράκι

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  622
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο ψαράκι

 1. ψαράκι

  Βόλτες...."εφιάλτης"

  Yπήρχαν όμως φίλοι του εκεί και βρισκόμουν στο οπτικό πεδίο του, απλά είχα απομακρυνθεί! Αλλά κι όταν είχα κρυφτεί μια φορά για λίγο, πάλι δεν κατάλαβε τίποτα! Η ένσταση μου αφορούσε στο να πάει κάποιος άγνωστος να προσεγγίσει το παιδί...
 2. ψαράκι

  Βόλτες...."εφιάλτης"

  Κάντι ελπίζω να κάνεις πλάκα! Πως να καταλάβει τι μπορεί να της συμβεί, 20 μηνών παιδάκι? Το μόνο που μπορεί να συμβεί σε τέτοια περίπτωση είναι να αγχωθεί το παιδί χωρίς λόγο και να δημιουργηθεί μια τραυματική εμπειρία, μόνο και μόνο για να γίνει ένα ... πείραμα! Υπάρχουν παιδιά (ο μικρος μας γιος είναι ένα απ' αυτά) που σ' αυτή την ηλικία δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου και την αναπτύσσουν αργότερα... Αυτά τα παιδιά είναι πιο ανεξάρτητα, πράγμα που μας δυσκολεύει εμάς τους γονείς σ' αυτές τις ηλικίες, αλλά για την μετέπειτα ζωή τους έχουν ένα καλό εφόδιο! Είναι κρίμα λοιπόν να το... καταστρέψουμε με τέτοιου είδους πρακτικές!!!! Ίσως να πηγαίνατε σε κάποιο πάρκο ή παιδική χαρά που είναι περιφραγμένη και εκεί να μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα το παιδί χωρίς εσείς να αγχώνεστε! Επίσης, ίσως να την ακολουθήσετε στη βόλτα σας, αντί να σας ακολουθεί εκείνη! Μην περιμένετε να "σταθεί" και να παίξει στην πλατεία με άγνωστα παιδιά, ούτε να "σταθεί" για να φάτε, πιειτε καφέ κλπ! Το ίδιο βιώσαμε με τον 2ο γιο μας, ο οποίος μέχρι τα 4 απλά εξαφανίζονταν! Δεν τον ένοιαζε ούτε όταν έφευγα από την παιδική χαρά κι εκείνος έμενε μόνος του! Απλά συνέχιζε να παίζει... Σε αντίθεση με τον αδελφό του που όταν έλεγες "φεύγω" και απομακρυνόσουν έτρεχε... Υπομονή και... συνεχής επιτήρηση!
 3. Πάντως τώρα θυμήθηκα παιδάκι στο πάρτυ των παιδιών μας το καλοκαίρι που ήρθε και με ρώτησε με έκπληξη "Δώρο δεν θα πάρουμε?" (τα σχόλια δικά σας! ) Αυτό με τα μπαλόνια είναι πολύ καλή ιδέα γιατί πάντα χαίρονται! Το Σάββατο έδωσαν σε πάρτυ του μεγάλου μπαλόνι και ήταν μια χαρά!!! Βέβαια μπορεί να αντιμετωπίσεις την προέκταση του ανωτέρω παιδιού που θα σχολιάσει "Τί??? Μόνο αυτό?" Όσο για τις κατασκευές είναι πολύ ωραία ιδέα, αλλά νομίζω πως ισχύει μέχρι κάποια ορισμένη ηλικία! Και κυρίως για κορίτσια, γιατί βάλε 6χρονα ή 7χρονα αγόρια να κάνουν κατασκευές ΣΕ ΠΑΡΤΥ! Εδώ πολλές φορές δεν κάθονται να απασχοληθούν με παιχνίδια, γιατί ίσως τους θυμίζουν και πάλι την κυρία στο σχολείο!!! Βέβαια υπάρχουν και εξαιρετικοί επαγγελματίες που κρατούν αμείωτο το ενδιφέρον αλλά σπανίζουν και πλέον ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ!!!! (Αυτό όμως ανήκει σε άλλο θέμα!)
 4. ψαράκι

  κρυψορχια

  Η Αναστασία έγραψε στις 28/11/2012.... κι έχουμε 2014!
 5. http://xenesglosses.eu/2014/05/goneis-kata-daskalon-o-neos-ekfobismo/ Μήπως έχουμε ξεφύγει? Μήπως υπερβάλλουμε? Μήπως ξεσπάμε το άγχος μας σε λάθος ανθρώπους με λάθος τρόπους? Μήπως η δική μας ανικανότητα να χειριστούμε και να οριοθετήσουμε τα παιδιά μας στο σπίτι έχει αντίκτυπο στο σχολείο? Με τέτοιες συμπεριφορές τι μαθαίνουμε στα παιδιά μας? Τα ερωτήματα δεν έχουν τελειωμό.... το ίδιο και ο προβληματισμός μου... Τα σχόλια δικά σας...
 6. Αχ! Μακάρι να λάμβανα πρόσκληση σε πάρτυ χωρίς τη συνοδεία γονειών! Ζηλεύωωωω! Έχω βαρεθεί τη ζωή μου πλέον στα πάρτυ...
 7. Στο σχολείο του γιού μου υπάρχει ένα παιδάκι με εγκεφαλική παράλυση (με παράλληλη στήριξη), ένα πάντα γελαστό κοριτσάκι με κινητικό πρόβλημα (χέρι - πόδι)! Όλα τα παιδιά και οι δάσκαλοι τα έχουν δεχτεί με πολύ αγάπη, όπως και η πλειοψηφία των γονιών. Πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν (δυστυχώς) οι... άλλοι που μάλλον έχουν εξασφαλίσει με κάποιο μαγικό τρόπο την αρτημέλια των παιδιών τους και τη δική τους, λες και δεν υπάρχει ο παράγοντας "ατύχημα" μέσα στη ζωή όλων μας! Η οικογένεια μας νοιώθει ευλογημένη που το παιδί μας έχει την τύχη να βρίσκεται μαζί με τέτοια παιδιά! Κι εκείνος κι εμείς γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και μας δίνεται η ευκαιρία να είμαστε έμπρακτα ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Επίσης, ίσως αυτή η γενιά, με τη δική μας βοήθεια και των δασκάλων τους (πάντα σε δημόσια σχολεία), να αντιμετωπίσει τη διαφορετικότητα... διαφορετικά! Για σας ξεκινάει ένα ταξίδι πρόκληση - πρόσκληση! Όσο για τους γονείς σου, καταλαβαίνω κι αυτούς κι εσάς... Δώστους λίγο χρόνο, όμως τόσο όσο δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην οικογένεια σας. Α! Και ρώτα τον πατέρα σου αν έχει κι αυτός υπογράψει το μαγικό συμβόλαιο "υγείας εφ' όρου ζωής"... Τέλος μπορείς να του δείξεις αυτό το βιντεάκι: https://symvstathmos.wordpress.com/2014/09/30/%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9/
 8. Το πρώτο σενάριο είναι και το πιο πιθανό! Δεν θέλω να αναφέρω πότε έλαβε χώρα το τηλεφώνημα, οπότε ας το αφήσουμε εκεί που είναι. Το παιδάκι τελικά πήγε στο ΑS! Όπως κι αν έχει το θέμα ειλικρινά εύχομαι να βελτιωθεί οργανωτικά το σχολείο γιατί είναι κρίμα να γίνεται μια τόσο καλή προσπάθεια εκπαιδευτικά και να "χωλαίνει" σε διοικητικά θέματα! Εύχομαι το καλύτερο για το AS!
 9. ψαράκι

  ahener schule

  Σωστά κατάλαβες! Μόνο που η πρώτη πρώτη επαφή μας με το σχολείο ήταν το καλοκαίρι του 2013, δηλ. πριν πάει ο μεγάλος νήπιο. Τότε είχα κάνει αίτηση για την α' δημοτικού, λόγω του ότι το νήπιο είχε "κλείσει". Τότε είχα μιλήσει με την τέως διευθύντρια. Μετά, μέσα στην χρονιά μας πήραν τηλέφωνο για να επιβεβαιώσουν το ενδιαφέρον μας το οποίο ανανεώθηκε και την άνοιξη κάναμε τα δύο ραντεβού. Η αρχική μας εντύπωση ήταν πολύ θετική μέχρι τη στιγμή που άρχισαν οι υπεκφυγές για να μας ξεναγήσουν και γενικά η αντιμετώπιση ήταν εντελώς ασυνεπής (σα να είχαν χάσει τη "μπάλα")! Η λογική επιμονή μας να επισκεφτούμε τους χώρους και η δική τους ασυνέπεια και απαξίωση του αιτήματος μας μάλλον δεν οδήγησε σε μια καλή "χημεία" (να μας εμπιστευτούν και να τους εμπιστευτούμε!) Φέτος όμως, που έχουν κάνει το λιφτινκ, ίσως είναι πιο δεκτικοί στο να σας ξεναγήσουν και ίσως τα πράγματα να έχουν μπει σε μια σειρά μετά από όλες τις γνωστές ανακατατάξεις! Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι έστω κι αν είναι εξαιρετικοί εκπαιδευτικά, η συμπεριφορά τους μας πάγωσε... Γιατί σχολείο δεν είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί και τα προγράμματα, αλλά και η διοίκηση και ο σύλλογος (ειδικά τα άτομα που εκπροσωπούν το σχολείο στον έξω κόσμο)!
 10. Μιας κι έχει "ανοίξει" νέο θέμα με το AS θεωρώ πως θα πρέπει να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους και για μια άλλη "λεπτομέρεια" που δεν την επικοινώνησα ποτέ και αποτελεί την συνέχεια και το "κερασάκι στην τούρτα" στην εμπειρία μας με το συγκεκριμένο σχολείο: Μετά από το "ναι, ναι έχετε δίκιο έπρεπε να σας έχουμε ενημερώσει, αλλά έτσι κι αλλιώς έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις για την α' δημοτικού" (9/5/14) μαθαίνω από φίλους ότι τους προσέγγισε κάποιος από το ΑS για να γράψουν το παιδί τους στην... α' δημοτικού, αν ακόμα ενδιαφέρονταν! Scanning μ' ακούς????
 11. ψαράκι

  ahener schule

  Διαβάστε και τη δική μας εμπειρία από το ΑS, φέτος! http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22801&highlight=schule&page=3
 12. Καλύτερα που δεν τα τρώει και να εύχεσαι να μην τα φάει ποτέ! Έχεις κοιτάξει τα συστατικά τους? Πόσο είναι η κόρη σου και ο γιατρός είπε όχι στο κανονικό γιαούρτι?
 13. ψαράκι

  δανεικο παρκοκρεβατο

  Σου έχω στείλει προσωπικό μήνυμα.
 14. ψαράκι

  Ξεκιναμε κι εμεις!!

  Εάν δεν υπάρχει διαπιστωμένο πρόβλημα γονιμότητας το μυστικό είναι ένα: απολαύστε στον έρωτα χωρίς δεύτερες σκέψεις και... προετοιμασίες και... ασκήσεις εδάφους μετά! Εξ' άλλου καλοκαίρι είναι! Η πιο ερωτική εποχή του χρόνου κι όλα θα έρθουν! Το να απολαύσετε την ερωτική πράξη θα κάνει καλό και στους... τρεις σας! Τι πιο όμορφο να συλλαμβάνονται και να γεννιούνται παιδιά μέσα από μια συνεύρεση γεμάτη πόθο, έρωτα και αγάπη! Love child... σου λέει κάτι? Kαλή διασκέδαση!!!!
 15. Μίλησα με τον παιδίατρο για το εμβόλιο και μου είπε πως θα κουβεντιάσουμε το θέμα με την επιστροφή μας, από Σεπτέμβρη δηλαδή, και ότι δεν είναι κάτι επείγον. Οπότε το κοιτάμε πάλι από Σεπτέμβρη! Για την ώρα ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!
 16. Ωραίο αρθράκι! Συγκινητικό! Αλλά και το eyedoll.gr πολύ καλό! Άντε γιατί βαρέθηκα να διαβάζω lifo και athens voice συνέχεια! Ευχαριστώ!
 17. Θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και παιδιά μεγαλύτερα? Σήμερα θα πάρω τον παιδίατρο να τον ρωτήσω και θα σας ενημερώσω για το τι θα μου πει. Αχ, άντε πάλι....
 18. Respect! Δεν ζούμε πλέον στην Ελλάδα του 80 αρχές 90, τότε που βάζαμε τσίτα τους Ιron Maiden ή ο διπλανός τη Ρίτα (you know Σακελλαρίου) κι όποιον έπαιρνε ο Χάρος... Όταν το κάνεις αυτό πλέον δεν λέγεσαι "μάγκας", αλλά "κάφρος", "κάγκουρας", "σκυλάς" (ανάλογα με το μουσικό είδος που επιλέγεις)! Τώρα όλοι θα πρέπει να σεβόμαστε τον διπλανό μας όπως θα θέλαμε να μας σέβεται κι εκείνος. Δεν είναι όπως τόόόότε που πετάγαμε τα πάντα σε έναν κάδο και το τσιγάρο/μπουλάκι/πάμπερς στην παραλία/έξω από το αυτοκίνητο κλπ. Αυτά όλα υπάγονται στην κατηγορία Σέβομαι το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο μου και είναι απόρροια της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ που τροφοδοτεί αυτό που όλοι οι άνθρωποι έχουν (ή θα έπρεπε να έχουν) μέσα τους: αγάπη και κατανόηση! Επίσης κάπως έτσι διαπαιδαγωγούνται και οι μικροί μας φίλοι που αύριο θα γίνουν αυτοί οι πολίτες του κόσμου! Με την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης!
 19. Καλά, μην επηρεάζεσαι από μια άποψη και μόνο (δηλ. τη δική μου, που δεν είναι καν προσωπική) για να επιλέξεις σαν την επόμενη λύση το ιδιωτικό! Από Σεπτέμβρη που θα πάει το παιδί νήπιο μίλα και με άλλους γονείς που έχουν τα παιδιά τους ήδη στο δημοτικό, βολιδοσκόπησε κι εσύ την κατάσταση και μετά αποφασίζετε! Μπορεί για εσάς το δημοτικό να είναι ο.κ.! Καλή συνέχεια!
 20. Δεν έχω προσωπική εμπειρία από τα δημόσια νηπιαγωγεία του Κ. Χαλανδρίου, αλλά ξέρω πως αυτά που στεγάζονται στο συγκρότημα της οδού Κρήτης είναι σε γενικές γραμμές καλά, κάτι που δεν ισχύει για τα αντίστοιχα δημοτικά (7ο και 10ο). Πάντως φίλες μου που τα παιδιά τους πήγαν νήπιο στα συγκεκριμένα τμήματα έμειναν αρκετά ευχαριστημένες σε γενικές γραμμές και τα παιδιά τους ήταν χαρούμενα. Για το συγκρότημα της Μαρμαριώτισσας δεν γνωρίζω κάτι.
 21. Λοιπόν, αφού υπάρχει καθισματάκι αυτοκινήτου για το ταξίδι και καρότσι, καλό ταξίδι και καλές διακοπές! Μην πελαγώνεις, κάνε αυτό που λέει η xena, έτσι το μωρό δεν θα πάθει θερμοπληξία κι εσύ θα είσαι πιο άνετη! Επίσης προτίμησε τις απογευματινές ώρες ή τις πολύ πρωινές! Από προσωπική εμπειρία οι απογευματινές ώρες με είχαν βολέψει καλύτερα! Καλές διακοπές! Α! μην ξεχάσεις και μια κουνουπιέρα καροτσιού!
 22. Δυστυχώς δεν έχω κάτι να σε εξυπηρετήσω, αλλά θα ήθελα να σου προτείνω κάτι που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται το μωρό σου. Αν κατάλαβα καλά δεν έχετε το ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου (εκτός κι αν κάνω λάθος)! Να αγοράσεις (ή να σου δανείσει κάποιος που έχει πλέον πιο μεγάλο παιδάκι) ένα καθισματάκι αυτοκινήτου για βρέφος, γιατί είναι εγκληματική αμέλεια να επιβιβάζεις βρέφος-παιδί σε αυτοκίνητο χωρίς το ειδικό κάθισμα. Σκέψου πάνω απ' όλα την ασφάλεια του παιδιού σου! Δες κι εδώ: http://www.paidiatros.com/children/Child-car-seats-safety κι εδώ: http://www.ioas.gr/index.php?ID=ULJMzxuSKJVgoVL0 Είναι τραγικό εν έτη 2014 να βλέπουμε ενήλικες να κρατούν μωρά στην αγκαλιά μέσα σε αυτοκίνητο ή να χοροπηδάνε στα πίσω καθίσματα παιδάκια... Μακάρι να είχα να σου χάριζα ένα καθισματάκι, αλλά κι εγώ το βρεφικό το είχα δανειστεί από φίλη. Μετά αγοράσαμε τα δύο παιδικά καθισματά, και τώρα οι γιοί μας έχουν μάθει πως αυτοκίνητο = κάθομαι στο κάθισμα και δένομαι!
 23. Καλημέρα!!! Υπάρχει κάποιος/α που να έχει εμπειρία από το συγκεκριμένο δημόσιο σχολείο? Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη!
 24. Εμάς πάντως δεν μας είπαν τίποτα τέτοιο για τον γιο μας, αλλά ούτε άκουσα να έχουν πει κάτι σε κάποιο "μικρότερο" παιδί. Σε μόνο μια περίπτωση είπαν για επανάληψη νηπίου, αλλά το παιδί ήταν προφανές ότι είχε θέμα.
 25. Φέτος στις Ουρσουλίνες στο νήπιο δεν ενημέρωσαν για κάποια αξιολόγηση, άρα δεν γίνεται πλέον το Α τεστ. Το μόνο που ισχύει, και το λέω γιατί γνωρίζω συγκεκριμένα την περίπτωση, σε παιδιά που έχουν πρόβλημα (και εννοώ κάποια μορφή ανωριμότητας, καθυστέρησης) τους συστήνουν επαναφοίτηση στο νήπιο, το οποίο θεωρώ λογικό σαν ειδική παιδαγωγός που είμαι. Όμως η απόφαση είναι των γονιών. Σ' εμάς απλά μας ενημέρωνε η δασκάλα και το έβλεπα κι εγώ ότι όλα είναι ο.κ. (γνωσιακά) με το παιδί, γιατί τελείωσε το νήπιο και γνώριζε ότι πρέπει να γνωρίζει ένα παιδάκι που θα πάει πρώτη (ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω). Και μιλάω για το δικό μου παιδί που δεν ασχολήθηκα συστηματικά με γράμματα, αριθμούς κλπ, αλλά το άφησα να πάρει το χρόνο του και να κατακτήσει αυτά που μπορεί μόνο του μαζί με την δασκάλα και τους συμμαθητές του, γιατί έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου και στις δασκάλες που το ανέβαλαν στο νήπιο. Θέμα με παιδιά γεννημένα στο τέλος της χρονιάς δεν έχω εντοπίσει, αλλά δεν είναι κακό η δασκάλα της α' δημοτικού να σου λέει αυτό που ισχύει για τα περισσότερα "μικρά" κάθε χρονιάς! Όμως όλα αυτά μπορείς να τα ρωτήσεις και να πάρεις έγκυρες απαντήσεις από την διευθύντρια του νηπίου, η οποία είναι μια εξαιρετική γυναίκα! Πάντως εμείς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το νήπιο, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι όλα ήταν αγγελικά πλασμένα! Εν ολίγοις ήταν μια χαρούμενη και επικοδομητική χρονιά για όλους μας!