effie_p

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  88
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

10 Neutral

Converted

 • Περιοχή
  ΑΘΗΝΑ

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. bobonela το Αρσάκειο όντως δίνει υποτροφίες με βάση το εισόδημα και την επίδοση, αλλά... το ποσό είναι σχετικά μικρό. Τη χρονιά 2013-14 η κάθε υποτροφία ήταν της τάξεως των 1.100?. Είναι σαν να σου επιδοτεί το σχολικό. Καθόλου αμελητέο, αλλά μια οικογένεια χαμηλού/μεσαίου στρώματος με δύο παιδιά, πάλι δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Επίσης σε σχέση με την Εράσμειο ας πούμε που στην Α΄Γυμνασίου το βασικό πρόγραμμα με σχολικό έχει 7.300? το Αρσάκειο έχει για το αντίστοιχο πρόγραμμα 6.550?. Δεν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά εάν π.χ. όπως εσύ θες το παιδί να μάθει άρτια Γερμανικά. Τη διαφορά των 800? θα την έδινες π.χ. σε φροντιστήριο ή ιδιαίτερο. Οι γλώσσες πάντως έχουν "χαμηλή βαθμολογία" στο Αρσάκειο αν δεις και σε παλαιότερα threads. Επίσης οι ώρες είναι 4/ανά βδομάδα στα Αγγλικά και 3 Γαλλικά ή Γερμανικά τουλάχιστον για την Α΄ Γυμνασίου. Εκεί που όντως πρέπει να γίνεται καλή δουλειά είναι τα φροντιστηριακά που κάνουν. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει από φέτος γιατί απ΄ότι πήρε το μάτι μου καταργούνται στα ιδιωτικά σχολεία τα ένδο-φροντιστήρια είτε γλωσσών είτε κανονικών μαθημάτων με τον καινούριο νόμο για την Παιδεία.
 2. bobonela συμφωνώ με το ότι το Αρσάκειο είναι ένα πολύ καλό σχολείο (μάλλον! μένει να το δούμε...) αλλά δεν συμφωνώ ότι είναι πολύ φτηνό γιατί μαζί με το σχολικό ανέρχεται για Α΄Γυμνασίου στις 6.500€. Αν μπεις και σε όμιλο ή σε ενισχυτική διδασκαλία πας για πάνω από 7.000€. Στην ίδια κατηγορία και πιο φθηνά είναι το St Jojef, η Ελληνική Παιδεία, οι Ουρσουλίνες, ο Καντάς, η Γερμανική ακόμα και ο Ζηρίδης και ο Πλάτωνας με τις εκπτώσεις που κάνουν περίπου στα ίδια χρήματα έρχονται. Σίγουρα βέβαια είναι πολύ πιο φθηνό από Κολλέγιο, Μωραίτη, Δούκα. Νομίζω ότι αυτοί που το προτιμούν είναι οι παλιοί απόφοιτοι (είναι άξιο ψυχολογικής και κοινωνιολογικής ανάλυσης ότι συμβαίνει σε όλα τα σχολεία αυτό) και άνθρωποι που θέλουν ένα πειθαρχημένο περιβάλλον για τα παιδιά τους. Εμένα στην επαφή μου με το Αρσάκειο αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι ακριβώς επειδή δεν υπάρχει "ο ιδιοκτήτης-επιχειρηματίας" τα πράγματα κινούνται με ελαφρώς δημοσιουπαλληλική νοοτροπία και ρυθμούς. Ας πούμε bee2 για φέτος οι εγγραφές έχουν λήξει. Η εκπαιδευτική συνέντευξη ήταν στις 16/5/15, και περιθώριο ευελιξίας σε αυτό δεν υπάρχει!

 3. Διαφημίσεις


 4. Kαλημέρα κορίτσια, και για το Δούκα και για το Αρσάκειο υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο forum. Kάντε αναζήτηση με την λέξη και θα σας βγάλει τα σχετικά thread.
 5. Δυστυχώς πάντως υπάρχουν και μανάδες που παροτρύνουν τις κόρες "να είναι όμορφες και περιποιημένες" και δεν καταλαβαίνουν ότι το παιδί τους είναι ακόμα παιδί, ακόμη κι αν είναι σωματικά αναπτυγμένο, και όχι γυναίκα. Το έχω δει και αυτό το είδος... Ευτυχώς βέβαια δεν είναι πολλές
 6. argini, συμφωνώ απόλυτα και με αυτό και με το προηγούμενο μήνυμά σου. Θυμήθηκα δε, με αφορμή αυτή την κουβέντα μια γελοιογραφία που είδα ανηρτημένη πριν από λίγο καιρό σε πίνακα ανακοινώσεων γνωστού ιδιωτικού σχολείου: Μαμά, μπαμπάς και παιδί που κοιτάνε τον έλεγχο του παιδιού μπροστά στο δάσκαλο. Στη μία εικόνα υπάρχει η λεζάντα Μάϊος 1980 και οι γονείς φωνάζουν στο παιδί: "Τι βαθμοί είναι αυτοί;;;" στη δεύτερη εικόνα η λεζάντα είναι Μάϊος 2010 και οι γονείς φωνάζουν στον δάσκαλο: "Τι βαθμοί είναι αυτοί;;;" Κάπως έτσι καταντήσαμε. και για το γεγονός ότι το παιδί μας είναι κακομαθημένο θεωρούμε ότι δεν φταίμε εμείς που δεν του διδάξαμε αγωγή και ήθος αλλά το σχολείο που δεν ανέχεται την παράταιρη συμπεριφορά του...
 7. bobonela, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν, και σε αυτή τη φιλοσοφία έχω εστιάσει φέτος που ήμουν και πάλι σε αναζήτηση σχολείου. Πέρυσι τέτοια εποχή που είχαμε ανταλλάξει και με σένα και με άλλες κοπέλες απόψεις για το τι συμβάλει στο να θεωρήσουμε ένα σχολείο καλό, με αφορμή το thread που είχα ανοίξει για τις ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΕΣ και το ΑΡΣΑΚΕΙΟ, είχα δώσει πολύ σημασία στα ξενόγλωσσα, και αν το σχολείο διδάσκει την Α και την Β γλώσσα άρτια. Μετά από την εμπειρία μου στο νηπιαγωγείο, κατάλαβα ότι αυτό που προέχει, για μένα τουλάχιστον, είναι η φιλοσοφία, η κουλτούρα του σχολείου, η αγωγή που δίνει στα παιδιά και η αίσθηση της κοινότητας που αναπτύσσεται μέσα σε αυτό. Όπως βέβαια και οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες που δίνει στους μαθητές να αναπτυχθούν πολύπλευρα. Μέσα από διαθεματικά projects, συμμετοχή σε διαγωνισμούς σύμφωνα με την κλίση του παιδιού, εκπαιδευτικούς ομίλους κλπ. Σκεφτόμουν ότι όπως λες κι εσύ για τις πανελλήνιες, το δίπλωμα στην ξένη γλώσσα, με ένα φροντιστήριο, με ένα ιδιαίτερο, θα το πάρει. Την προστιθέμενη αξία όμως του να ανήκει και να έχει μεγαλώσει σε ένα σχολείο με παράδοση και κουλτούρα, που δομεί στέρεες προσωπικότητες με εμπιστοσύνη και αγάπη για τον εαυτό τους αλλά και τους συνανθρώπους τους θα το πάρει από ένα σχολείο-κύτταρο, που στοχεύει σε όλα τα παραπάνω.
 8. Στο thread γα τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ σου απάντησα ότι το Αρσάκειο έχει συνέντευξη για την εισαγωγή των μαθητών, με δεδομένο ότι είχα καταλάβει από τις τοποθετήσεις σου εδώ ότι δεν συμφωνείς με τη διαδικασία αυτή. Δεν είχα δει την απάντησή σου σε μένα γι΄αυτό που είχα γράψει για την κόρη μου.
 9. jst, τώρα είδα το σχόλιο σου. Δεν είπα ότι δεν ανέχεται τις φωνές των συμμαθητών, απλά δεν της ήταν ευχάριστο. Όπως δεν ήταν ευχάριστο και για άλλα παιδιά. Και το ίδιο συμβαίνει και με παιδιά που πηγαίνουν Α' Δημοτικού και εκεί επιβαρύνεται και η εκπαιδευτική διαδικασία... Έχεις δίκιο στην ανοσοποίηση, και αυτό έκανα. Γιατί σκέφτηκα ότι το παιδί θα έχει να αντιμετωπίσει πάντα ενοχλητικούς και αγενείς ανθρώπους όπως συναντώ κι εγώ στη δουλειά μου, στο δρόμο, στις δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και μέσα στο forum... Έτσι είναι η ζωή... Τώρα βέβαια το αν το θεωρώ αυτό λογικό όταν πληρώνω για ιδιωτικό σχολείο, είναι μια άλλη ιστορία, αλλά πάντα, όσο καλό και να είναι το "φίλτρο" κάπου το πράγμα θα στραβώσει. Για να μην πολυλογώ συμφωνώ με την [email protected], την Aimee και την bobonela στις τοποθετήσεις τους, έχουμε μιλήσει άλλωστε αρκετά μέσα στο forum και ξέρω τις αξίες και το τι αναζητούν σε ένα ιδιωτικό σχολείο. To ιδιωτικό, είναι ένα σχολείο για το οποίο αμφίδρομα για το σχολείο και το γονιό ισχύει η αρχή της ελεύθερης επιλογής. Όπως κανένας μας δεν υποχρεώνεται να πάει σε ένα ιδιωτικό σχολείο, έτσι και κανένα σχολείο δεν υποχρεούται να δεχθεί το δικό μου ή το δικό σου παιδί. Αν κρίνει για τον οποιοδήποτε λόγο πως δεν ταιριάζει το παιδί με το σχολείο, δεν το κάνουν δεκτό. Και προχωράς στο επόμενο σχολείο. Τόσο απλά! Και ομολογώ ότι αυτά για το αν θα δεχόντουσαν ένα παιδί εφοπλιστικής οικογένειας τα βρίσκω τελείως προσχηματικά με την έννοια ότι πουθενά δεν είναι ένας κοινός θνητός ίσος με έναν εφοπλιστή. πουθενά δεν απολαμβάνει την ίδια αντιμετώπιση. Σην Εφορία, στην Αστυνομία, στις Τράπεζες, πουθενά. Γιατί δηλαδή ενώ με έναν άνθρωπο σε χωρίζει η άβυσσος και αυτό βέβαια λόγω του συστήματος και της κοινωνίας που ζούμε, θα πρέπει το παιδί σου να έχει την ίδια αντιμετώπιση με το δικό του; και θεωρώ ότι το σχολείο είναι το λιγότερο στην ταξική διαφοροποίηση που ισχύει.
 10. Βερενίκη, η κόρη μου πέρασε την αξιολόγηση, αλλά έγγράφως δεν έλαβα κανένα αποτέλεσμα.
 11. Κοίτα, έχεις δίκιο... η επίσημη στολή του σχολείου δε, έχει για τα κορίτσια φούστα πλισέ(!) και για αγόρια και κορίτσια μια ζακέτα από άλλη εποχή... Εμένα επίσης αυτό που δεν μου αρέσει είναι η εμμονή με τους εκκλησιασμούς και τα εθνικοπατριωτικά. Δεν είναι αυτό που θα λέγαμε μοντέρνο, σύγχρονο σχολείο. Στο εκπαιδευτικό βέβαια, είναι καλό, σαν παλιό δημόσιο σχολείο, βέβαια είναι πολύ ανταγωνιστικό. Οικογενειακή φίλη στην Αθήνα σκέφτεται να αλλάξει το γιο της επειδή έχει πιεστεί και του βγαίνει αρνητισμός για το σχολείο. (φέτος είναι στην γ΄δημοτικού). Στη Θεσσαλονίκη όντως έφαρμόζουν από φέτος το "τσαντα στο σχολείο". Μακάρι να το εφαρμόσουν και στην Αθήνα. Νομιζω βέβαια ότι αφορά μόνο Α και Β Δημοτκού. Μετά αρχίζουν τα ζόρια..! Αν θες κάτι άλλο μη διστάσεις, το συγκεκριμένο σχολείο το έχω ψάξει πολύ. Δες και το site, που αναφέρει πολλά πράγματα για οργάνωση, λειτοργία κλπ.
 12. Αν δεν έχεις βρει ήδη, κοίταξε και το owly, στην αγία βαρβάρα. Πολύ καλός αν και λίγο τσουχτερός. Είναι ελληνοαγγλικός.
 13. Γνωρίζει κάποια κοπέλα κάτι για το "ΦΤΕΡΟ"; Πρόκειται για κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στο Μετς που έχει και προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης.
 14. jst, κάνει σίγουρα τεστ αξιολόγησης, η κόρη μου είχε περάσει πέρσι που ήταν να πάει νηπιαγωγείο, την αντίστοιχη διαδικασία στο Αρσάκειο Ψυχικού. 10 λεπτά παιχνίδι με δύο αγοράκια μαζί και 2 νηπιαγωγούς. Από ότι μου είπε μετά, τη ρώτησαν πως τη λένε, αν έχει αδέρφια και αν πηγαίνει ήδη σχολείο. Κατά τα άλλα πρέπει μάλλον να παρακολουθούσαν τη διάδραση των παιδιών. Και τα 3 παιδάκια πέρασαν και δεν υπήρξε θέμα. Το ίδιο ξέρω ότι γίνεται και τώρα για την εισαγωγή στην Α΄Δημοτικού και ξέρω ότι οι διαδικασίες είναι ίδιες για όλα τα Αρσάκεια.
 15. jst, δεν ξέρω από σχολεία της Θεσσαλονίκης, αλλά επειδή έχω παρακολουθήσει και το θέμα με την Εράσμειο στο οποίο έχεις τοποθετηθεί έχω να σχολιάσω ότι το Αρσάκειο τουλάχιστον στην Αττική φημίζεται πρωτίστως για την αυστηρότητά του. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα σου άρεσε.
 16. Supergirl77, είσαι διορισμένη στο Δημοσιο ή στον Ιδιωτικό τομέα; Παραθέτω συνημμένο που έχει παραπομπές σχεδόν για τα πάντα. http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD