Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Πέρα από τον πόνο που είναι πολύ έντονος, αλλά μπορώ να κάνω υπομονή και να τον αντέξω μπορεί να προκληθεί κάποια ζημιά?

για τον πόνο μπορείς να πάρεις ντεπόν ή παναντόλ που είναι απλά παυσίπονα

μπορεί να πάθεις μαστίδα αλλά μπορεί και να μην πάθεις, στην κατάσταση που είσαι τώρα και δεν μπορείς να βρεις νοσοκομειακό θήλαστρο, δεν έχεις πολλές επιλογές, οπότε θα κάνεις υπομονή.

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θα ήθελα τη βοήθειά σας...προσπαθώ να σταματήσω το θηλασμό μετά από 4 μήνες αποκλειστικού θηλασμού ...και το μωρό δεν δέχεται το μπιμπερό με τίποτα...τι προτείνετε?

να σου ζησει το μωρακι

στη φαση που σαι μονο μπιμπερο μπορεις να δωσεις μια και δεντρωει οποτε η περιμενεις ενα 2 μηνο και αντικαθιστας σιγα σιγα γευμα η αρχιζεις να επιμενεις με υπομονη και αγαπη οπως θηλασες τοσο καιρο στο μπιμπερο.ΟΧΙ βιαιες μεταβασεις, για αρχη προσπαθησε να αντικαταστησεις ενα γευμα και να δωσει καποιος αλλος το μπιμπερο γιατι εσυ μυριζεις γαλα και το μωρο δεν ειναι ηλιθιο να προτιμησει το αψυχο μπιμπερο απο τη ζεστασια και την αγκαλιτσα της μαμας. Επισης τα γαλατα του εμποριου που στην ηλικια σας ειναι σκονες ειναι αγευστα και βρωμερα τουλαχιστον για το δικο μου γουστο και ισως τσινισει οποτε ακου αλλη μια πατεντουλα να μαθει το μπιμπερο βαλε μεσα μητρικο που θα χεις αντλησει. Οτι αλλο θες εδω ειμαστε αλλα σου ξαναλεω ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ , υπομονη, αγκαλιτσες και ολα θα παρουν το δρομο τους.

...έπρεπε ήδη να εχω επιστρέψει στη δουλειά...αλλά δεν θέλω να το σταματήσω και απότομα γι'αυτό προσπαθώ σιγά σιγά, έχει αρχίσει να πιπιλάει το μπιμπερό αλλά δεν πίνει και μετά βάζει τα κλάματα και στο τέλος φυσικά το βάζω στο στήθος γιατί το λυπάμαι...τι λέτε να συνεχίσω έτσι?...θα δοκιμάσω και αυτό με το μητρικό γάλα...ευχαριστώ πολύ για τη βοήεια...πόσο καιρό μπορεί να μου πάρει??τι άλλο προτείνετε?...

Διαφημίσεις

εκανες πρωτα το βημα να δωσει αλλος μπιμπερο? α παρε μπιμπερο με μεγαλη θηλη ετσι avent η chicco αυτο που ειναι σα στραβωμενο(σορρυ δεν κατεχω καλα απο μπιμπερο) και δωσε στον αντρα σου η σε γιαγια να το δωσει αλλα εσυ οχι διπλα.Αν αποτυχει αυτο θα σου πω αλλο κολπο αλλα κανε αυτο πρωτα και μικρους στοχους καθε φορα. Δε θα το κανει με τη μια θελει υπομονη.

Chrisofia, αν ο μόνος λόγος που θέλεις να αποθηλάσεις είναι η επιστροφή στη δουλειά, να ξέρεις ότι μπορείς να επιστρέψεις στη δουλειά και να συνεχίσεις το θηλασμό. Με ένα καλό θήλαστρο, όλα γίνονται. Υπάρχουν εδώ πολλές μαμάδες που συνεχίζουν, κάποιες απ' αυτές επέστρεψαν πολύ νωρίς στη δουλειά, κάποιες είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάρχει μία γιατρός που δουλεύει με βάρδιες και κάνει εφημερίες. Η δυσκολότερη φάση είναι μέχρι την εισαγωγή των στερεών, μετά το πιο πιθανό είναι πως δεν θα χρειάζεται να αντλεις ή τουλάχιστον όχι τόσες φορές όσο στην αρχή.

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=8681

σκέψου τι θα ήθελες πραγματικά να κάνεις, μη θεωρείς τίποτα υποχρεωτικό επειδή επιστρέφεις στη δουλειά. Σκέψου το ενδεχόμενο να δώσεις λίγο χρόνο προσπαθώντας να εξακολουθήσεις το θηλασμό γυρνώντας στη δουλειά και αν δεν δουλέψει αυτό για σένα και για το μωρό σου, μπορείς τότε να αποθηλάσεις, ξέροντας όμως πως έκανες ότι περνάει από το χέρι σου.

Γράψε μας κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο θα είναι το μωρό σου όταν επιστρέψεις στη δουλειά, ποιές ώρες θα λείπεις (μαζί με τις μετακινήσεις), αν θα υπάρχει δυνατότητα άντλησης στη δουλειά, αν υπάρχει ψυγείο για τη φύλαξη του γάλακτος, ώστε αν αποφασίσεις να συνεχίσεις με το θηλασμό να σε βοηθήσουμε καλύτερα να φτιάξεις ένα πρόγραμμα αντλήσεων.

Ότι κι αν αποφασίσεις, καλή συνέχεια! :)

HXuSp2.pngaS46p2.png

ναι δοκίμασα να το δώσει άλλος...δεν έπιασε...θέλω πραγματικά να σταματήσω..υπομονή έχω...αλλά δεν θέλω και να ταλαιπωρήσω το μωράκι...

Αν δεν δέχεται με τίποτα το μπιμπερό, είτε με μητρικό είτε με σκόνη, δοκίμασε σε ποτηράκι απλό, ή εκπαιδευτικό ή καλαμάκι (βουτάς το καλαμάκι, κλείνεις το πάνω στόμιο για να κρατήσει μέσα το γάλα και το βγάζεις και ρίχνεις το γάλα στο στόμα του μωρού).

Για να δούμε τι θα σου πει και η Ελίνα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

ναι δοκίμασα να το δώσει άλλος...δεν έπιασε...θέλω πραγματικά να σταματήσω..υπομονή έχω...αλλά δεν θέλω και να ταλαιπωρήσω το μωράκι...

chrisofia δεν νομίζω πως θα ταλαιπωρήσεις το μωράκι σου με αυτα που σου λέει η sofuka. Αν έχεις όπως λες υπομονή και μπορείς να το κάνεις σκέψου πως σίγουρα θα του λείπεις και εσυ όταν θα πας για δουλειά τι θα ήταν καλύτερο λοιπόν απο το να έχει κάτι απο σένα τις ώρες που δεν θα είσαι κοντά του :wink: και το βράδυ να το καληνυχτίζεις με το γλυκό σου γαλατάκι και την μυρωδιά της μανούλας :wink: δεν θέλω να σου δημιουργήσω τύψεις πολλές μανούλες αποθηλάζουν νωρίς χωρις αυτο να σημαίνει κάτι αρνητικό όμως αν μπορείς να συνεχίσεις έστω και με λίγο κόπο απο τη μεριά σου θα ήταν το καλύτερο για το μωρό σου. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως δεν το ταλαιπωρείς γιατι και να αποθηλάσεις και ξένο γάλα να του δώσεις πάλι μπιμπερό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις... Αρα μήπως θα έπρεπε να ψάχνες για απάντηση στο πως να πιάνει το μπιμπερό (με το μητρικο γάλα) και όχι στο πως θα αποθηλάσεις? :wink:

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Διαφημίσεις

κοιτα να σου πω την αληθεια αμα θες να αποθηλασεις δικαιωμα σου αλλα ξερεις και να αποθηλασεις κατι πρεπει να φροντισεις να πινει το παιδι με τον εναν η με τον αλλον τροπο οταν θα φυγεις για δουλεια. Κοιτα με τη μια δε γινεται να μαθει το μπιμπερο σιγα σιγα.Τωρα κρατα μια βδομαδα την προσπαθεια αν δεις δε γινεται και βιαζεσαι κανε το κολπο καλαμακι, μετα υπαρχει το κολπο κουταλακι, μετα το κολπο συριγγα ορεξη να χεις να βρισκεις πατεντες οι οποιες ειναι ομως χρονοβορες και ψυχοφθορες για σενα και το παιδι.Στη δουλεια οκ ισως δεν παιζει το σεναριο να αντλεις κτλ αλλα το παιδι σου πρεπει να πιει γαλα ειτε δικο σου, ειτε ξενο οποτε πρεπει να το παλεψεις να βρεις ενα τροπο να το πινει αυτο το γαλα.

Καλη δυναμη...

Αυτά που λέει η Ασπασία σκεφτόμουνα κι εγώ τώρα... Μη μας παρεξηγείς, κανείς δεν θέλει να σε πείσει να συνεχίσεις το θηλασμό αν εσύ έχεις κουραστεί, αν θεωρείς ότι ήταν αρκετά ως εδώ και είσαι έτοιμη πραγματικά να σταματήσεις. Αν αυτή είναι η πραγματική σου απόφαση, πρέπει να είναι σεβαστή απ' όλους.

Αυτό όμως που λες, ότι δεν θέλεις να ταλαιπωρήσεις το μωρό... Για σκέψου, αυτή τη στιγμή που προσπαθείς να δώσεις στο μωρό μπιμπερό, ταλαιπωρείται ψυχολογικά, γιατί αισθάνεται ότι το αρνείσαι.

Όταν λες πως δεν θέλεις να το ταλαιπωρήσεις, εννοείς πως σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να γυρίσεις στη δουλειά και το μωρό σου να μην έχει δεχτεί ακόμα το μπιμπερό και τι θα γίνει τότε, αν θα μείνει νηστικό;

Υπάρχουν αρκετές κοπέλες από εδώ που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα, ακόμα και με το μητρικό γάλα, όμως λύθηκε σε μερικές ημέρες, γιατί τα μωράκια καταλαβαίνουν ότι όταν λείπει η μαμά, θα πίνουν το γαλατάκι τους μ' αυτόν τον τρόπο και όταν γυρνάει επανασυνδέονται όμορφα με το θηλασμό, που τα παρηγορεί για την απουσία της μαμάς.

Το κλειδί εδώ, είτε τελικά αποθηλάσεις είτε όχι, είναι να δεχτεί αρχικά το μωρό το μπιμπερό (είτε με δικό σου γάλα, είτε με ξένο) από κάποιον τρίτο και όχι από σένα.

Έπειτα θα μπορούσες να δώσεις σκόνη (αν δεν θέλεις να αντλείς) κατά τη διάρκεια της απουσίας σου και όταν γυρίσεις να θηλάζεις. Έχουνε μείνει μόνο 2 μήνες μέχρι την εισαγωγή των στερεών.

Επιλογές έχεις πολλές, σκέψου λίγο πάνω σ' αυτά, διάβασε και τις ιστορίες στο λινκ που παρέθεσα (πολλές κοπέλες έγραψαν αρχικά για να ζητήσουν συμβουλές για αποθηλασμό, αφού πίστευαν ότι εργασία και θηλασμός δεν συμβαδίζουν, αλλά τελικά αναθεώρησαν).

Και πάλι, μη με παρεξηγήσεις, δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα, τα γράφω μόνο γιατί καμιά φορά όταν είμαστε υπό πίεση όπως εσύ τώρα που αγχώνεσαι για το τι θα γίνει με το μωρό όταν επιστρέψεις στη δουλειά, μας ξεφεύγουν λύσεις, αγχωνόμαστε και απογοητευόμαστε εύκολα. Το ότι έχεις ήδη μεταθέσει για αργότερα την επιστροφή σου στη δουλειά προκειμένου να θηλάσεις περισσότερο το μωράκι δείχνει ότι θεωρείς το θηλασμό σημαντικό και απλά θα ήθελα να σιγουρευτώ ότι έχεις κατανοήσει πως δεν χρειάζεται να θυσιάσεις τη δουλειά σου για τον θηλασμό ή το αντίστροφο!

HXuSp2.pngaS46p2.png

υπομονή έχω...αλλά δεν θέλω και να ταλαιπωρήσω το μωράκι...

Πολύ σπάνια εκφράζω γνώμη για τη συνέχεια ή τη διακοπή του θηλασμού. Συγχώρεσέ με που το κάνω αλλά νομίζω ότι τα όσα γράφεις είναι αρκετά μπερδεμένα. Από τη μια δεν θέλεις να ταλαιπωρήσεις το μωρό και έχεις υπομονή και από την άλλη θέλεις να αποθηλάσεις. Αυτά τα δύο είναι αντίθετες επιθυμίες ή πρόκειται για παρεξήγηση, δηλαδή θεωρείς ότι είναι ταλαιπωρία για το μωρό η συνέχιση του θηλασμού.

Θα θέσω λοιπόν μερικά ερωτήματα και μερικές σκέψεις, για προβληματισμό (όχι για απάντηση), για να μπορέσεις να ξεκαθρίσεις μέσα στου τι θέλεις.

Πώς νομίζεις ότι θα ταλαιπωρήσεις το μωρό;

Προσφέροντάς του την ευκαιρία να αρρωστήσει λιγότερες φορές και λιγότερο βαριά;

Προσφέροντάς του την ευκαιρία να ανακουφιστεί όταν θα επιστρέψεις από τη δουλειά;

Τα ερωτήματα είναι ενδεικτικά, θα μπορούσα να γεμίσω μία σελίδα με παρόμοια ερωτήματα...

Επέστρεψα στη δουλειά όταν ο γιος μου ήταν 3 μηνών. Ήμουν τυχερή γιατί ο τρίτος μήνας ήταν ο Αύγουστος, αλλιώς θα επέστρεφα στους 2 μήνες.

Εξαιτίας του θηλασμού στο κρεβάτι τα ξενύχτια ήταν πιο εύκολα και μπορούσα να ανταποκριθώ καλύτερα στην πολύ απαιτητική δουλειά (απαιτητική από άποψη ασφάλειας).

Εξαιτίας του θηλασμού το μωρό δεν αρρώστησε ποτέ τόσο βαριά που να έπρεπε να απουσιάσω από τη δουλειά, κατάφερα να είμαι πιο συνεπής στις υποχρεώσεις μου.

Αν θέλεις να το δεις και από την άποψη του παιδιού, ο θηλασμός για το ίδιο το παιδί είναι πολύτιμος όχι μόνο υλικά αλλά και ψυχικά. Οι ώρες της απουσίας σου θα είναι μια ταλαιπωρία για το παιδί. Αν σε αυτή την ταλαιπωρία προστεθεί και η απουσία θηλασμού, θα είναι δύο ταλαιπωρίες και όχι μία.

θέλω πραγματικά να σταματήσω..

Αν θέλεις να σταματήσεις γιατί ο θηλασμός είναι ταλαιπωρία για σένα, να το κάνεις.

Καλή συνέχεια! :)

CHRISTOFIA, άλλο απ'το κόλπο με το καλαμάκι, το ποτηράκι κλπ, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, απλά έχω ακούσει, οτι όταν δεν είναι σπίτι η μαμά, το μωρό καταλαβαίνει, και επιτέλους τρώει.

Επίσης, να προτείνω άλλη μία λύση, αν ο μόνος λόγος που θέλεις να αποθηλάσεις είναι η δουλειά, και δε σ'έχει κουράσει ο θηλασμός, μπορείς να δίνεις και ξένο όταν θα λείπεις, και να θηλάζεις το απόγευμα. Αυτό αν δε θέλεις, ή δεν έχεις τον τρόπο να αντλείς στη δουλειά. Είναι προτιμότερο να πιεί λίγο ξένο το πρωί, και τις υπόλοιπες ώρες μητρικό απ'το να μην πιεί καθόλου μητρικό.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις, και να σου ζήσει το μωράκι σου. :)

καλημερα κοριτσια.

πως θα μπορουσα να αποθηλασω με ηπιο τροπο, σιγα σιγα και σταδιακα?

το ζητουμενο που ειναι να μαθει να πινει γαλα μετα τον θηλασμο.

απο την αλλη, εχω ακουσει, οτι μετα τον θηλασμο δεν ειναι απαραιτητο το γαλα στα μωρα. ειναι δυνατον να ισχυει κατι τετοιο????

LfwCp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια.

πως θα μπορουσα να αποθηλασω με ηπιο τροπο, σιγα σιγα και σταδιακα?

το ζητουμενο που ειναι να μαθει να πινει γαλα μετα τον θηλασμο.

απο την αλλη, εχω ακουσει, οτι μετα τον θηλασμο δεν ειναι απαραιτητο το γαλα στα μωρα. ειναι δυνατον να ισχυει κατι τετοιο????

Iσχύει αν το μωρό αποθηλάσει μόνο του, δηλ. με δική του πρωτοβουλία, οπότε έχει θηλάσει για όσο διάστημα του είναι απαραίτητο. Ο μέσος όρος αποθηλασμού είναι γύρω στα 4,5 χρόνια, κάποια μωρά αποθηλάζουν νωρίτερα κάποια αργότερα. Το δικό σου είναι πολυ μικρό ακόμα και η απόφαση για αποθηλασμό είναι δική σου, οπότε φαντάζομαι ότι το γάλα θα του είναι ακόμα απαραίτητο και μετά.

Όσο για τον τρόπο, έχει συζητηθεί εδώ, αντικαθιστάς σιγά σιγά τα γεύματα και η μείωση γίνεται κάθε λίγες ημέρες, ανάλογα και πώς το δέχεται το μωρό, ώστε να μην πρηστεί το στήθος.

HXuSp2.pngaS46p2.png

sofouka σε ευχαριστω για την απαντηση. οταν λες αντικαθιστω πως το εννοεις?? εχω φρουτα το πρωι(τα οποια τα τρωει και δεν τα τρωει και μετα θελει στηθοε οπωσδποτε) μετα εχω κρεατοσουπα, μετα παλι θηλασμο(και αυτο το θελει για να κοιμηθει οπωσδηποτε), μετα το απογευμα λιγο γιαουρτι ή φαριν λακτε και το βραδυ στηθος. επισης ξυπναει ανα δυο ωρες την νυχτα. πως θα αντικαταστησω γευμα?? να δωσω γαλα αλλο?? δεν ξερω. μου ειναι πολυ δυσκολο αυτο το θεμα.

LfwCp3.png

Λιλια διαβασε τα τοπικ που λεει η Σοφουκα.........βασικα πρεπει να αντικαθιστας το θηλασμο με αλλα πραγμαστα....γαλα εννοειται αλλα και δραστηριοτητες που θα τραβουν την προσοχη του παιδιου απο το στηθος......δεν ειναι ευκολο και δεν κατεχω το θεμα......

Εχε υποψη σου οτι το πιο δυσκολο ειναι το βραδυ......ενδεχεται να συνεχισει να ξυπναει και θα δυσκολευτεις.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ο Λόγος που θέλω να το κόψω είναι γιατί ο άντρας μου δεν μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου γιατί νιώθει παράξενα αυτό βέβαια σήμερα μου το είπαι για να είμαι λοιπόν και με τον άντρα μου μαζί θα το κόψω μπορειται να μου πείται πως?

Θα μπορούσε ο σύζυγος να ζητήσει υποστήριξη από κάποιον ειδικό για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Η υγεία του παιδιού έχει προτεραιότητα σε σχέση με τις ιδιοτροπίες ενός ενήλικα που μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν με λίγη καλή θέληση και ελάχιστη βοήθεια.

Συγνώμη που επεμβαίνω στη συζήτηση ενώ προφανώς δεν είναι πια επίκαιρη, αλλά τώρα είδα το posting και νιώθω την ανάγκη να πω τη γνώμη μου, γιατί βλέπω ότι μερικά πράγματα έχουν ξεφύγει.

Αγλαϊα, γενικά εκτιμώ τις γνώσεις σου και τον ενθουσιασμό σου όσον αφορά το θηλασμό, αλλά μερικές φορές έχω την εντύπωση, χωρίς παρεξήγηση, ότι ο ενθουσιασμός σου σε παρασύρει. Η κοπέλα αποφάσισε να αποθηλάσει για λόγους εντελώς προσωπικούς και οικογενειακούς και δεν έχει δικαίωμα καμμία από μας τις υπόλοιπες να εκφέρει γνώμη για το πώς νιώθει ο άντρας της στο κρεββάτι. Είναι αν μη τι άλλο, άκομψο.

Γενικά δεν ξέρω τίποτε από την προσωπική σου ζωή, κι ούτε με αφορά εξάλλου, αλλά δεν μπορώ να μην διακρίνω σε πολλές απαντήσεις μια δυσπιστία απέναντι στους πατέρες/συζύγους. Για μένα, και πιστεύω ότι πολλές γυναίκες θα συμφωνήσουν, ο θηλασμός δεν είναι αυτοσκοπός, στον οποίο θυσιάζονται όλα τ΄άλλα.

Αυτά, χωρίς να έχω σκοπό να σε προσβάλω. Οι συμβουλές σου είναι πολύτιμες, όταν παραμένουν στον χώρο της αρμοδιότητάς σου.

Λοιπόν... λέω να μην παρεμβαίνω μερικές φορές... λέω να είμαι αξιοπρεπής... αλλά όλα έχουν και τα όριά τους!!!

Όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να κάνει παιδί και θέτει σε εφαρμογή αυτή του την απόφαση, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κάνει το καλύτερο για το παιδί αυτό.

Αν λοιπόν η φύση λέει ότι το καλύτερο είναι ένα παιδάκι να πίνει το γάλα της μαμάς του, τότε ΝΑΙ, πρέπει να πίνει το γάλα της μαμάς του!!!!

Αν τώρα, συντρέχουν σοβαροί λόγοι για τους οποίους η μητέρα δεν μπορεί ή δε θέλει να θηλάσει, τότε φυσικά έχει το δικαίωμα(??) να το κάνει...

Αν πάλι για τον χ ψ λόγο δεν τα καταφέρει (κι εγώ δεν τα κατάφερα με το δεύτερο παιδί μου) τότε δεν θα την στήσουμε στον τοίχο προς εκτέλεση!!!

ΟΜΩΣ

Ένας ενήλικας που φέρνει στο κόσμο ένα ανήμπορο παιδί, ανίκανο να αυτοεξυπηρετηθεί, να φροντίσει και να προστατεύσει τον εαυτό του, τότε πρέπει να διαθέτει τη ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ώστε να παραγγωνίσει λιγάκι τις ανάγκες του και να το βοηθήσει να μεγαλώσει υγιές, δυνατό και ανεξάρτητο.

Ένας ΕΝΗΛΙΚΑΣ που ζητάει από τη γυναίκα του που θηλάζει επιτυχώς να σταματήσει γιατί ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ....ΜΗΣΕΙ, με συγχωρείς πάρα πολύ, αλλά ΝΑΙ θέλει τη βοήθεια ειδικού!!!!

Ένας ΕΝΗΛΙΚΑΣ που δεν μπορεί να παραμερίσει τις ανάγκες του και χρησιμοποιεί ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ τις υποχρεώσεις που ακολουθούν το μεγάλωμα ενός παιδιού, ΝΑΙ θέλει τη βοήθεια ειδικού!!!

Ένας ΕΝΗΛΙΚΑΣ που εκβιάζει με αυτόν τον τρόπο μία κατάσταση κι ας είναι αυτό εις βάρος του ΔΙΚΟΥ του παιδιού, ΝΑΙ θέλει τη βοήθεια ειδικού!!!!

Ξαναλέω...

Έχω τρία παιδιά και από αυτά έχω θηλάσει επιτυχώς τα δύο. Συνεπώς δεν μπορώ να κρίνω καμία μαμά για το αν θήλασε ή όχι το μωρό της.

Αν όμως ο καλός μου ζητούσε να σταματήσω το θηλασμό γιατί μόνο έτσι μπορεί να βρίσκεται μαζί μου... ε... τότε θα το σκεφτόμουν πολύ το αν αξίζει να είναι άντρας μου!!!!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Καθε γυναικα φυσικα μπορει να αποφασιζει για τον εαυτο της αλλα πραγματικα λυπαμαι οταν υποχρεωνονται να κανουν κατι για να καλυψουν καποια "παραξενια" του συζυγου.......

Αλλο να θελει να το κοψει μονη της (δικο της ειναι και το γαλα και το παιδι και δεν θα την πιεσει κανεις να το θηλαζει με το ζορι) κι αλλο να το κανει με πονο καρδιας για να μη την απορριπτει ο συζυγος........εχουμε δει πολλες τετοιες περιπτωσεις δυστυχως.......

Προσωπικα με εκνευριζει πολυ οταν συμβαινει και θεωρω οτι φταιμε εμεις που ενδιδουμε σε παραλογες απαιτησεις τετοιου ειδους......και ειναι σαφως παραλογη γιατι σιγουρα πολυ χειροτερες επιπτωσεις εχει πανω στο σωμα μιας γυναικας η εγκυμοσυνη απο το γαλατακι με το οποιο τρεφει τα παιδια της......

Μη μου πειτε δλδ οτι ειναι πιο απωθητικο το γαλα απο οτι ειναι οι πατσοκοιλιες, κυτταριτιδες και ραγαδες? Λιγοτερο απωθητικα ειναι τα παραπανω κιλα που κουβαλαμε οι περισσοτερες λογω γεννας? Δεν ενοχλει στο σεξ η χαλαρωση του κολπου? Τα κρεμασμενα στηθη? Ελεος!!!!! Αν ειναι ας μη κανουν παιδια στην τελικη........η εγκυμοσυνη χαλαει το σωμα κι οχι ο θηλασμος.........καιρος δεν ειναι να ωριμασουν λιγο οι αντρες?

Ακομα κι ο αντρας μου που προτυπο καλου πατερα δεν τον λες και με εχει απογοητευσει σε πολλα πραγματα, τοσο χαμηλα δεν εχει πεσει.......ναι τον ενοχλουν τα 5-6 κιλα που δεν εχω καταφερει να χασω ακομα.....αλλα ειναι περηφανος που θηλαζει ακομα το μικρο μας και ειναι υγιεστατο......δεν εχει διανοηθει να πει κουβεντα για το θηλασμο, παρολο που δεν διακρινεται για τις γνωσεις του πανω στο θεμα (που αν ελεγε δλδ θα τον πλακωνα στις αναποδες)

Ειναι παραλογη απαιτηση και δειχνει ψυχολογικο προβλημα του πατερα (και πολυ καλα κανουν οσοι προτεινουν ψυχολογικη υποστηριξη τους) γιατι το θεμα ειναι η αποκλειστικοτητα που απαιτουν απο την μητερα......δεν τους αρεσει που ασχολειται τοσο με το μωρο, θελουν να αισθανονται οι ιδιοι μωρα και συμπεριφερονται σνα μεγαλα αδερφακια αντι για γονεις.....

Ακουω συχνα για τετοιους αντρες που μεχρι και σκεφτονται αρνητικα την εγκυμοσυνη μη τυχον και χασουν την αποκλειστικη φροντιδα της γυναικας τους.......μα τοτε γιατι παντρευτηκαν? Αν ηθελαν τη μανουλα τους ας εμεναν μαζι της..... :evil:

Πρεπει να ωριμασουν και να συνειδητοποισουν οτι το βρεφος τον πρωτο καιρο εχει αναγκη την φροντιδα της μητερας και του πατερα του......και η μητερα εχει αναγκη απο την υποστηριξη του συζυγου, δεν ειναι σε θεση να παιζει με τα καπριτσια του......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

τι να πω όταν έγραψα αυτό το post δεν περίμενα ότι θα πάρει τέτοια διάσταση καταρχήν το παιδί μου είναι υγιέστατο παρότι έκοψα τον θηλασμό κατά δεύτερον αν δεν ήθελα δεν έκοβα τον θηλασμό και τέλος ο άντρας μου είχε το θάρρος να μου το πεί γιατί πολύ μπορεί να το σκέπτονται αλλά να μην το λέει βλέπετε μας είπαι και ο παιδίατρος ότι τώρα πια δεν χρειάζεται και μόνο τότε μου το είπαι αν ο γιατρός του έλεγε ότι θα πρέπει να θηλάσω για παραπάνω θα το δεχόταν αυτά για να λυθεί το θέμα

• 2 εβδομάδες μετά...

γεια σας κοριτσια!!! εχω ενα προβλημα και δεν μπορω να βρω καποια λυση. η μικρη θηλαζει ακομα αποκλειστικα, δλδ 11 μηνες μονο μια φορα μπιμπερο με ξενο, και αυτο πριν 40ση. πιπιλα δεν παιρνει, χαμομηλια κτλ δεν πινει. το νερο το πινει κανονικα με το μπιμπερο. προσπθω να της δωσω μπιμπερο με γαλα ξενο ή δικο μου αλλα αρνειται!!! ουτε που να το δει!!! καμια ιδεα??? να βγω και λιγο εξω η δολεια μανα!!!

line_flow_rose_beg_39_time_1210910400_text_ef20e1e3e3e5ebeff220eceff520e5e9ede1e9.gifglitterfy-flpbk1413103811423734.gif

Γιατί, δόλια μάνα δε μπορείς να βγεις έξω; :P

Είναι μεγάλο το μωρό σου, μπορεί όσο λείπεις εσύ να τρώει κάτι αντί να πίνει γάλα...Σε αυτή την ηλικία ούτε η δικιά μου ήθελε γάλα και μια χαρά έβγαινα. Απλώς αυτοί που την κρατούσαν της έδιναν το φαγητό της κι εγώ όταν γύρναγα τη θήλαζα.....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...