Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Επίσης, δεν την πήρα πολύ συνειδητά την απόφαση αλλά με την επιστροφή στη δουλειά μου δεν μπορούσα να είμαι συνεπής και να φυλαώ γάλα. πήρα και το symphony και όλα αλλά δεν μπορούσα να το χρησιμοποιώ στη δουλειά -όλο άντρες. Και σταμάτησααααα....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν εμάς τις θηλάζουσες μητέρες ως αξιοπερίεργα όντα, αν και δεν θα έπρεπε, μιας και ο θηλασμός είναι το πιο φυσικό επακόλουθο της μητρότητας και, συνεπώς, πράξη αυτονόητη. Με το να δίνουμε τόση έμφαση στο γεγονός ότι θηλάζουμε είναι σαν να υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο, δεν κάνουμε δα και κάτι τόσο σπουδαίο, απλά συνεχίζουμε μια πρακτική συνηθέστατη στο ανθρώπινο είδος. Από την άλλη μεριά, αν ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν επιτρέπει σε κάποιες μητέρες να θηλάζουν, αυτό δε σημαίνει φυσικά πως είναι κακές μητέρες. Είναι και θέμα επιλογής πια, σήμερα μπορούμε να επιλέξουμε. Πάντως τις περισσότερες φορές οι άλλοι με αντιμετωπίζουν με θαυμασμό και απορία για την επιλογή μου να θηλάσω και τότε αισθάνομαι σαν με επιβραβεύουν για κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο...

.png

Εγω παντως ειπα στο μωρο μου να αρχισει να κοιμαται με τον μπεμπη, τουλαχιστον μεχρι να ξεπερασει τους πονους με τα δοντια του, αλλα δυστυχως δεν την επεισα

Πιστευει πως θα ειναι ενα βημα πισω...και πως δεν θα ειναι ανετα διπλα στο μωρο

Τουλαχιστον τωρα κοιμαται 2 ωρες συνεχομενες!

Ειδικα χθες το βραδυ ηταν απιστευτο το ωραριο μας. Ξυπνησε στις 11, στη 1, στις 3, στις 5 και στις 7!!

Λες και ειχε καταπιει ρολοι και ξυπνουσε καθε 2 ωρες ΑΚΡΙΒΩΣ :shock:

Θα σου πω τι γινεται με τον υπνο....τα μωρα για μερικες συνεχομενες μερες κρατανε ωραρια λες και εχουν ξυπνητηρι.......

Εμεις που κοιμομαστε μαζι (ανετα) απο το καλοκαιρι εχουμε περασει ολες τις φασεις μεχρι να στρωσουμε.......υπηρχαν περιοδοι που ξυπνουσε καθε μια ωρα, περιοδοι που ξυπνουσε καθε μερα στις 4 τα ξημερωματα ακριβως και μερες που ξυπνουσε μονο μια δυο φορες για να θηλασει πολυ λιγο και να ξανακοιμηθει......καθε τοσο θα αλλαζει προγραμμα και θα το κραταει για λιγες μονο μερες........αν κοιμουνται ομως μαζι το μωρο θα αισθανεται την μαμα διπλα και θα κοιμαται καλυτερα, βαθυτερα και οταν ξυπναει μπορει να ξανακοιμηθει μονο και μονο επειδη την βλεπει πλαι του.....

Αλλα δεν αποκλειεται μετα απο λιγο καιρο να σας ξανακανει τετοια κολπα......αυτο δεν το αποφευγουμε......ακκωστε ειναι μικρουλι ακομα!!!

Καταλαβαινω την επιθυμια της να κοιμηθει μονη της ανετα (ακομα δεν το χω κανει να καταλαβεις) αλλα αν θελει και το αποδεχθει θα μαθει να κοιμαται ωραιοτατα με το μωρο........και θα απολαμβανει τον υπνο της.......

Δεν ειναι πισωγυρισμα.......ειναι μια αλλη διαφορετικη αντιληψη.......attachment parenting.......νεα φιλοσοφια που εχει κερδισει εδαφος τα τελευταια χρονια....μηπως αν διαβασει σχετικα καταλαβει πως μπορει να ξεκουραζεται λιγο χωρις αυτους τους πιεστικους κανονες που μας επιβαλλουν συνηθως οι συγγενεις μας?

Και ο αντρας μου ηταν κατα του να κοιμομαστε μαζι, αλλα ας κοπιασει αυτος να κοιμησει τον μικρο.......μπορει? οχι!!!! Καποια παιδια ειναι δυσκολα στον υπνο...τι να κανουμε? εγω δεν θα θελα να κοιμαται εστω 8 ωρες το βραδυ με ενα ξυπνημα???? Εμ δε το κανει.......προκειμενου να κανω δρομολογια ολη νυχτα και να χτυπιεμαι απο την νυστα προτιμω να κοιμομαστε μαζι ομορφα και ανετα.....

Παντως επιμενω για τον θηλασμο την νυχτα για να ξεκουραζεται η φουκαριαρα.......πραγματικα δεν μπορω ουτε να φανταστω τον εαυτο μου να ξυπναει τοσες φορες την νυχτα και να προσπαθω να κοιμισω το παιδι με αλλους τροπους.......με τον θηλασμο κοιμαται πολυ ευκολα και πολυ γρηγορα.......μπαμ και κατω!!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν εμάς τις θηλάζουσες μητέρες ως αξιοπερίεργα όντα, αν και δεν θα έπρεπε, μιας και ο θηλασμός είναι το πιο φυσικό επακόλουθο της μητρότητας και, συνεπώς, πράξη αυτονόητη. Με το να δίνουμε τόση έμφαση στο γεγονός ότι θηλάζουμε είναι σαν να υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο, δεν κάνουμε δα και κάτι τόσο σπουδαίο, απλά συνεχίζουμε μια πρακτική συνηθέστατη στο ανθρώπινο είδος. Από την άλλη μεριά, αν ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν επιτρέπει σε κάποιες μητέρες να θηλάζουν, αυτό δε σημαίνει φυσικά πως είναι κακές μητέρες. Είναι και θέμα επιλογής πια, σήμερα μπορούμε να επιλέξουμε. Πάντως τις περισσότερες φορές οι άλλοι με αντιμετωπίζουν με θαυμασμό και απορία για την επιλογή μου να θηλάσω και τότε αισθάνομαι σαν με επιβραβεύουν για κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο...

Είμαστε αξιοπερίεργα όντα και άξια για επιβράβευση, για το μοναδικό λόγο ότι δεν υποκύπτουμε στην βλακεία των γιατρών και λοιπών ειδικών και καλοθελητών!!! :lol::lol:

Συνήθως, οι νέες μαμάδες κάνουν ό,τι τους λένε, δεν πάνε κόντρα!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν ειναι πισωγυρισμα.......ειναι μια αλλη διαφορετικη αντιληψη.......attachment parenting.......νεα φιλοσοφια που εχει κερδισει εδαφος τα τελευταια χρονια....μηπως αν διαβασει σχετικα καταλαβει πως μπορει να ξεκουραζεται λιγο χωρις αυτους τους πιεστικους κανονες που μας επιβαλλουν συνηθως οι συγγενεις μας?

Τόσο νέα όσο και ο θηλασμός! :D

Συχνά ξεχνάμε το παρελθόν και γυρνάμε πίσω στα βασικά για να ξαναρχίσουμε! :D

Διαφημίσεις

Νεα σε μας....που ειμαστε οπως παντα πισω σε τετοια πραγματα!!!!!

Παντως οταν διαβασα μερικα αρθρα ειδικα στην σελιδα του dr sears απενοχοποιηθηκα απο τον υπνο μας........εμεις να κλεινουμε κανα βλεφαρο την νυχτα και οι αλλοι ας λενε οτι θελουν........αμα μπορουν ας ερχονται αυτοι να κοιμησουν το μωρο για 10 συνεχομενες ωρες........τα θεωρητικα ωραια ειναι!!!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι Βέρα! Όποιος λέει οτι την κακομαθαίνω, να 'ρθει να την κοιμήσει! :lol:

Για να πω την αλήθεια, δε με πειράζει να κοιμόμαστε μαζί. :)

Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό το φόρουμ, για να μη νιώθουμε οτι είμαστε... εξωγήινες. :shock:

Νεα σε μας....που ειμαστε οπως παντα πισω σε τετοια πραγματα!!!!!

Πρόσφατα άκουσα από μία γιαγιά που η νύφη της θηλαζει την εγκονή της: ο θηλασμός έγινε τώρα της μόδας!

Το έλεγε ψιλοειρωνικά, ότι και καλά δεν χρειάζεται να ακολουθούμε και τις μόδες...

:roll:

Ξερεις αν πεις σε καποιον για το πως κοιμοντουσαν οι οικογενειες μαζι παλια θα σου απαντησει οτι ηταν φτωχοι και δεν ειχαν σπιτια......σημερα με τα πολλα υπνοδωματια μπορουμε να κοιμομαστε ως αρχοντες!!!!

Αν τους πεις για νεες μεθοδους και τασεις το αποδεχονται πιο ευκολα!!!! :lol:

Το κακο ειναι οτι διαβαζουν κι αυτοι οτι μπουρδα τους πεσει στο χερι......

Σε καποιο βιβλιο διαβασε ο μπαμπας μου οτι δεν πρεπει να τρωει την νυχτα το μωρο για ενα εξαωρο τουλαχιστον (κανει κακο στο στομαχι!!!) και με εχουν πρηξει........τι να το κανω εγω δλδ οταν ξυπναει το παιδι και θελει να πιει λιγο γαλα??? Να του πω " μα το γραφει το βιβλιο?"

Αντε να εξηγησεις στο μπαμπα τωρα, οτι ο καθενας μπορει να γραψει ενα βιβλιο με οτι του ρθει στην κουτρα του......

Ποσο ευκολα τα βλεπουν ολα οσα σου λενε να κανεις και δεν ειναι ικανοι οι ιδιοι να εφαρμοσουν!!!!

Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι Βέρα! Όποιος λέει οτι την κακομαθαίνω, να 'ρθει να την κοιμήσει! :lol:

Για να πω την αλήθεια, δε με πειράζει να κοιμόμαστε μαζί. :)

Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό το φόρουμ, για να μη νιώθουμε οτι είμαστε... εξωγήινες. :shock:

Ουτε εμενα με πειραζει......αισθανομαι πιο ασφαλης και κοιμαμαι καλυτερα οταν ξερω οτι ειναι πλαι μου παρολο που δεν μπορω να απλωθω οπως θελω......

Μια φορα που κοιμηθηκε στο κρεββατι του (κατι αιωνες πριν :lol: ) και δεν ξυπνουσε καθε ωρα, ειχα τετοιο στρες που εκανα χαλια υπνο.......σηκωνομουν συνεχεια να δω τι επαθε το παιδι και δεν ξυπναει!!!! :lol:

Το καλυτερο ειναι οταν ξυπναμε το πρωι........ειναι απο τις καλυτερες στιγμες της ημερας......ειναι ολο χαρα και μου χαριζει τα πιο υπεροχα χαμογελα το καμαρι μου.........παιζουμε μαζι, γαργαλιομαστε, κανουμε ζουζουνιες αρκετη ωρα μεχρι να σηκωθουμε.......με αποζημιωνει για την ταλαιπωρια της νυχτας!!!! :D

Διαφημίσεις

Σε καποιο βιβλιο διαβασε ο μπαμπας μου οτι δεν πρεπει να τρωει την νυχτα το μωρο για ενα εξαωρο τουλαχιστον (κανει κακο στο στομαχι!!!) και με εχουν πρηξει........τι να το κανω εγω δλδ οταν ξυπναει το παιδι και θελει να πιει λιγο γαλα??? Να του πω " μα το γραφει το βιβλιο?"

Αντε να εξηγησεις στο μπαμπα τωρα, οτι ο καθενας μπορει να γραψει ενα βιβλιο με οτι του ρθει στην κουτρα του......

Δηλαδή τα παιδιά όλου του κόσμου είναι ελαττωματικά! Ενώ η φύση ήθελε να μην τρώνε τη νύχτα, αυτά τα σκασμένα ζητάνε να φάνε, για κάποιον σατανικό λόγο! Και πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε να μην τρώνε! Και όταν οι άνθρωποι ζούσαν στη φύση, άφηναν τα μωρά να κλαίνε το βράδυ, μπας κι έρθει καμιά αρκούδα και τα φάει και ησυχάσουμε! Έτσι κι αλλιώς, μη θηλάζοντας θα γίνουμε ξανά γόνιμες πιο σύντομα και ίσως είμαστε τυχερές και το παιδί μας βγει ρομποτάκι! Ε, μα, ... πια! :evil::evil::evil:

Από κάποια πράγματα που έχω διαβάσει, τέτοιες οδηγίες βρίσκονται σε βιβλία που δεν είναι καν γραμμένα από γιατρούς. Ένας σωρός πρακτικές για "καλόν ύπνο" είναι γραμμένες από μη ειδικούς, που δεν έχουν καν παιδιά. Ένα ωραίο παράδειγμα είναι ένα βιβλίο από μια "νταντά" από αυτές που δείχνει στην τηλεόραση την Κυριακή το μεσημέρι. Αυτό το βιβλίο είναι πολύ δημοφιλές, λόγω διαφήμισης ... τα καημένα τα παιδάκια ...

Δυστυχώς βέβαια, θα δεις και γραμμένα από καθηγητές πανεπιστημίου ... με "αδιαμφισβήτητο" κύρος ...

Και οι μεν και οι δε έγραφαν ό,τι τους κατέβαινε, γιατί δεν υπήρχε αντίλογος ... τώρα που διάφορα βιβλία κυκλοφορούν πιο εύκολα, αναγκάζονται να προσαρμόσουν αυτά που γράφουν (και πάλι με ελλιπείς πληροφορίες και ανακρίβειες), για να καλύψουν μεγαλύτερη μερίδα αναγνωστών.

Οποιος και να έχει γράψει ένα βιβλίο, χαλαρή μπορεί να είναι η απάντηση: "Τόσα ήξερε, τόσα έγραψε. Λες ένας γιατρουδάκος να ξέρει καλύτερα από ολόκληρες ομάδες ερευνητών, από τον ΠΟΥ, από την AAP, από τη UNICEF, από ...;;;" :twisted:

• 3 εβδομάδες μετά...

βρε koritsia εγω ξαναρωταω ο γιος μου ειναι 13 μηνων,θηλαζει αποκλειστικα για γαλα.αλλα ξυπναει ακομα τα βραδια'ανα 2

ωρες για γαλα.τι να κανω ,κουραστηκα.πως να του το κοψω αυτο το βραδυνο.

ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ 15 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ( ΟΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ) ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΩΜΕΝΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑΚΙΑ ΤΟΥ Η ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΞΥΠΝΑΕΙ Κ ΕΜΕΝΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΠΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΕΙ. ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ ? ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ Σ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕΥΜΑ? ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ? Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ

γεια σας κοριτσια.ειμαι η μαμα του Νικου που ειναι 9 μηνων.ακομα θηλαζουμε και ευτυχως τρωμε ολα τα γευματα γυρω στα 300γρ. καθε φορα.στην αρχη νομιζα και εγω ότι δεν εφτανε το γαλα μου αλα τελικα δεν ειχα δικιο.Αν πραγματικα θελουμε να συνεχισουμε το μητρικο θηλασμο μπορουμε.οσο το παιδι μπαινει στο στηθοσ τοσο αυξανεται α ν α λ ο γ α το γαλα μας.Μπαβο σε οσες τα καταφεραν εως ενος ετους κοριτσια.!!!!! :P

Διαφημίσεις

Εχεισ παιδακια?ποσο καιρο τα θηλασες?

εχω 1 αγορακι 9 μηνων και 21 ημερων :D

δεν θηλαζω κανονικα ,αντλω με το θηλαστρο ολα τα γευματα του μωρου εδω και 9 1/2 μηνες περιπου και συνεχιζω.... :D

Μπραβο ρε Κατερινα :):)

ΜπΡαΒο Κατερινα. γιατι το κανεισ ομως ετσι?

H katerina24 και εγω αντλουμε ολα τα γευματα γιατι δεν καταφεραμε να θηλασουμε απευθειας...Εγω γιατι εχω επιπεδες θηλες το μωρο δεν συνεργαζοταν ευκολα και βασικα δεν ειχα ενημερωσει και βοηθεια...μετα βρηκα το φορουμ...Η κατερινα ειχε πληγες στο στηθος και πονουσε παρα πολυ...κι αυτη τοτε δεν ειχε βρει το φορουμ και ξεκινησε να αντλει...

γεια σας μανουλες,θελω να ρωτησω κι εγω καποια πραγματα,αν μπορειτε να μου πειτε. ο μικρουλης μου ειναι 10 1/2 μηνων και τον θηλαζω ακομα.το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι να κανω,θηλαζει συνεχεια!

το πρωι οταν ξυπναει θηλαζει, απο τη φρουτοκρεμα τρωει 5-6 κουταλακια και μετα θελει να θηλασει, το μεσημερι δεν τρωει το φαι του (παλι 6-7 κουταλιες) και μετα θελει να θηλασει για να κοιμηθει. το απογευμα παλευουμε να φαει γιαουρτακι ή κρεμα(ζητημα ειναι να το φαει ολο) και το βραδυ θηλαζει για να κοιμηθει. μεσα στη νυχτα ξυπναει(τωρα πια μια φορα)για να ξαναθηλασει!!

ειναι φυσιολογικα ολα αυτα η το παιδι μου τρωει παρα πολυ;;;

ποσες φορες πρεπει να θηλαζει σε αυτη την ηλικια;;

να σημειωσω οτι ειναι 10 κιλα και 76 ποντους.

οσο για το τι ακουω που τον θηλαζω ακομα...νομιζω οτι τα ξερετε πανω κατω:"κοφτο πια,τι τον θηλαζεις ακομα; φτανει,οτι ηταν να παρει το πηρε..."μεχρι οτι μετα το χρονο κανει κακο κυριως στη μητερα...

τα νευρα μου!!!!!!!

as1cAcP00360010NDE5NzgxfDIwMTAwMnx0byB6eW1hcmFraSBtb3UgZWluYWk.gif

0nxv8u4s9yffj271.png

μια χαρά φυσιολογικά είναι όλα ζυμαράκι.

Μην εκπλαγείς αν μετά το χρόνο αραιώσει τους θηλασμούς μέσα στη μέρα. Θα τον ενδιαφέρει περισσότερο το περιβάλλον γύρω του, οι κούνιες, το παιχνίδι και θα σε θυμάται το βραδάκι που θα είστε τα δυο σας.

Όπως και να'χει, δε θα κρατήσει πολύ ακόμα. Κάνε εναλλαγές στο φαγητό του (μπορεί να του αρέσει κάποιος συνδυασμός που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα) και θήλαζε όσο θέλει, όποτε θέλει :)

Αυτά που σου είπε η dooo, με κάλυψαν, θέλω μόνο να συμπληρώσω να μην ενοχοποιήσεις το ότι θηλάζει τόσο συχνά για το γεγονός ότι δεν τρώει μεγάλες ποσότητες στερεές. Η κόρη μου τρώει τρία γεύματα στερεών γύρω στα 250 ml και ενδιάμεσα θηλάζει περίπου όπως και ο δικός σου και το βράδυ περισσότερο. Είναι φυσιολογικό, αυτό χρειάζεται το μωρό σου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Kαλημερα σε ολες τις μανουλες και απο εμενα!

Zymaraki και εγω εχω σχεδον τα ιδια!!!

Ο γιος μου ειναι 11 μηνων και θηλαζε αποκλειστικα τους πρωτους 6,5 μηνες και εκτοτε ξεκινησε και στερεες τροφες αλλα θηλαζει ακομα πολυ!

Θελω σιγα σιγα να ξεκινησω μια διαδικασια σταδιακου αποθηλασμου με στοχο σε 2 μηνες δηλαδη με την νεα χρονια που θα ειναι 13 μηνων να πινει φρεσκο γαλα απο ποτηρακι...εφοσον βεβαια δεν παρουσιασει αλλεργια!

Δεν ξερω ομως πως να το πετυχω...

Μπιμπερο δεν πηρε ποτε...νερο πινει απο ποτηρακι εκπαιδευτικο.

Την νυχτα ευτυχως δεν θηλαζει απο 3 μηνων.

Θηλαζει το πρωι κατα τις 6 για 40 λεπτα μετα τρωει φρουτοκρεμα 9-10 ξαναθηλαζει για λιγο και κοιμαται.μετα το μεσημερι κατα τις 3 τρωει κρεατοσουπα και ξαναθηλαζει.Τελικα το βραδυ κατα τις 7-8 ενιοτε τρωει κρεμα και ξαναθηλαζει.

βεβαια εκτος απο αυτους τους θηλασμους σε στιγμες γκρινιας μπρει να ερθει να μου ανεβασει την μπλουζα και να κατσει για 2-3 λεπτα για παρηγορια και να ξαναφυγει χαρουμενος να παιξει...

Δεν του εχω αρνηθει ποτε θηλασμο και ποτε δεν τηρησα καποιο ωραριο.Τωρα θελω να του κοψω σταδιακα τους θηλασμους παρηγοριας μετα τον μεσημεριανο και σταδιακα τον πρωινο και βραδυνο για να πινει φρεσκο γαλα.ενδιαμεση λυση με σκονη δεν θελω...

Τους τελευταιους 2 μηνες το βαρος του ειναι στασιμο παιρνει και χανει 300 γραμμαρια καθε 15 μερες τωρα ειναι 9400 και 78 εκ.(γεννηθηκε 3900!)

Οποια τωρα σκεφτει γιατι θελω να σταματησω και γιατι να μην συνεχσω και τον δευτερο χρονο...ναι κουραστηκα!!!

Κοιμαται σχεδον παντα θηλαζοντας και θελω να σταματησει αυτο για να μπορω να μπορω να τον αφησω καποια φορα και να βγω...ναι δεν εχω βγει ενα χρονο τωρα!Βεβαια ουτε εχω καποιον να μου τον κρατησει αλλα καποια θα βρεθει!!!

Ειμαι φανατικη του θηλασμου δεν εχει πιει το μωρο μου σταγονα ξενο γαλα αλλα ηρθε η ωρα να του το κοψω αργα και σταθερα...

Ξερω οτι τελικα πιο πολυ εγω θα στεναχωρηθω παρα το μωρο...

Περιμενω συμβουλες βοηθεια απο οποια εχει παρομοια εμπειρια!!!

γεια σας μανουλες,θελω να ρωτησω κι εγω καποια πραγματα,αν μπορειτε να μου πειτε. ο μικρουλης μου ειναι 10 1/2 μηνων και τον θηλαζω ακομα.το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι να κανω,θηλαζει συνεχεια!

το πρωι οταν ξυπναει θηλαζει, απο τη φρουτοκρεμα τρωει 5-6 κουταλακια και μετα θελει να θηλασει, το μεσημερι δεν τρωει το φαι του (παλι 6-7 κουταλιες) και μετα θελει να θηλασει για να κοιμηθει. το απογευμα παλευουμε να φαει γιαουρτακι ή κρεμα(ζητημα ειναι να το φαει ολο) και το βραδυ θηλαζει για να κοιμηθει. μεσα στη νυχτα ξυπναει(τωρα πια μια φορα)για να ξαναθηλασει!!

ειναι φυσιολογικα ολα αυτα η το παιδι μου τρωει παρα πολυ;;;

ποσες φορες πρεπει να θηλαζει σε αυτη την ηλικια;;

να σημειωσω οτι ειναι 10 κιλα και 76 ποντους.

οσο για το τι ακουω που τον θηλαζω ακομα...νομιζω οτι τα ξερετε πανω κατω:"κοφτο πια,τι τον θηλαζεις ακομα; φτανει,οτι ηταν να παρει το πηρε..."μεχρι οτι μετα το χρονο κανει κακο κυριως στη μητερα...

τα νευρα μου!!!!!!!

Ο γιος σου ξέρει να διαλέγει το καλύτερο ... όλα φυσιολογικά είναι και είναι και πολύ φυσιολογικό που ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του με τον καλύτερο τρόπο (και αξιέπαινο - αν και σε μένα τουλάχιστον φαίνεται αυτονόητο). Αν εσένα δεν σου προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα, συνέχισε κανονικά και αγνόησε τους γύρω, δεν έχουν τα ίδια στανταρ, ούτε τις ίδιες γνώσεις με σένα και κυρίως, δεν είναι υπεύθυνοι για το παιδί σου!

Αν πάλι θέλεις να βάλεις κάποια όρια, υπάρχει τρόπος να γίνει, χωρίς να αποθηλάσεις. Τα παιδάκια μετά τον χρόνο είναι αρκετά συνεννοήσιμα.

Aγαπημένες συμφορουμίστριες επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό και πολλά βάσανα (ένας καταστροφικός συνδυασμός επιστροφής περιόδου-μετακόμισης-οδοντοφυίας-μωρού "υψηλών απαιτήσεων").

Δεν αποθηλάσαμε ακόμα γιατί δεν δέχεται το ξένο γάλα, αλλάξαμε διάφορες μάρκες, της το δίνει ο μπαμπάς, με κουταλάκι, με ποτηράκι, με φρυγανιά, τίποτα. Εντάξει δεν δοκιμάζουμε και κάθε μέρα, αλλά η μπουμπού τόχει ξεκαθαρίσει: ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

Τελευταία προστέθηκε άλλη μία δοκιμασία στη δύσκολη ζωή μας: Ξυπνάει από τις 5!!! συνήθως μες στην καλή χαρά, δε φαίνεται να πονάει, θέλει να είναι όρθια και να παίζει, τη βάζω στο κρεβάτι μας, την αφήνω στην κούνια της και ξανά στο κρεβάτι κι εκείνη μας πειράζει και ανάβει το φως! (στην κούνια της πατάει το μουσικό παιχνίδι) πολλή φασαρία.

Δυστυχώς μετακομίσαμε πολύ κοντά στο αγαπημένο μου ζαχαροπλαστείο και τρώω συνέχεια σοκολατοειδή, λέτε να παίζει ρόλο αυτό στην υπερδιέγερση της;

επίσης λόγω του ότι θηλάζει φανατικά υπάρχει περίπτωση να έχει εθιστεί στη νικοτίνη;;;; (καπνίζω γύρω στα 10 τσιγάρα τη μέρα) και κάτι τελευταίο: κάπου έχει γραφτεί αν δεν κάνω λάθος ότι δίνουμε κατσικίσιο γάλα από 10 μηνών; η παιδιάτρος μου είχε πει ότι δίνουμε από 15 μηνών, τί ακριβώς ισχύει;

Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...