Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

http://edu.klimaka.gr/nomothesia/kathhkontologio/541-nomothesia-kathikontologio-sxolikoi-symboyloi.html

Αυτό που φαίνεται πιο σχετικό είναι το παρακάτω:

Συνεργάζονται με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων με σκοπό τον προγραμματισμό των παιδαγωγικών συναντήσεων με το διδακτικό προσωπικό, την οργάνωση της επιμόρφωσής τους (ενδοσχολική επιμόρφωση), τις παιδαγωγικές συνεδριάσεις, τον προγραμματισμό και απολογισμό του έργου του σχολείου, τον εμπλουτισμό και τη λειτουργία των εργαστηρίων, των βιβλιοθηκών και λοιπών εξοπλιστικών μέσων, την εφαρμογή του προγράμματος σπουδών και γενικά την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος της αρμοδιότητάς του το οποίο ενδεχομένως παρακωλύει την ομαλή λειτουργία του σχολείου και δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί μόνο από το Διευθυντή ή το Σύλλογο των Διδασκόντων.

Πάντως νομίζω είναι και λίγο πού θα πέσεις, υπάρχουν και δημοσιευσεις τους στο διαδίκτυο, άλλος έχει πιο πολλές ευαισθησίες στα χαρισματικά παιδιά φερ ειπειν, άλλος σε κάτι άλλο..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το 3 αληθευει όσον αφορα τα σοβαρα περιστατικα και το 4 ηδη το ανεφερα και γω.Προσωπικα συστηνω να συνεργαστειτε με το διευθυντη για να βρειτε μια ρεαλιστικη και εφικτη λυση που προβλεπεται διότι ο συμβουλος δεν προκειται να αντιταχθει στο διευθυντη ούτε και ο διευθυντης να ...τον φοβηθει.Συνηθως εχουν καλες ακομα και φιλικες σχεσεις.

O δικός μας δεν έχει καλές σχέσεις με κανέναν , πίστεψέ με. Και με την αξιολόγηση, μια χαρά τρέμει .....Εγώ δεν είμαι απ τους ανθρώπους που εκβιάζουν, όμως, και το έχει καταλάβει αυτό. Δυστυχώς.

Το 3 αληθευει όσον αφορα τα σοβαρα περιστατικα και το 4 ηδη το ανεφερα και γω.Προσωπικα συστηνω να συνεργαστειτε με το διευθυντη για να βρειτε μια ρεαλιστικη και εφικτη λυση που προβλεπεται διότι ο συμβουλος δεν προκειται να αντιταχθει στο διευθυντη ούτε και ο διευθυντης να ...τον φοβηθει.Συνηθως εχουν καλες ακομα και φιλικες σχεσεις.

Αν δεις το περσινό θέμα, ΄"ήρθε απ το σχολείο σε μαύρα χάλια" θα δεις αν έχω προσπαθήσει, miss sunshine......

Άλλο ένα σχετικό λινκ, όπου φαινεται ότι οι Σύμβουλοι δεν ειναι καθόλου άσχετοι με το θέμα...

http://www.scribd.com/doc/205520982/%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%9B%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%92%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%BA%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

Περιστατικά όχι αυξημένης βαρύτητας κρίνεται σκόπιμο να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της Σχολικής Μονάδας με την παρέμβαση του Οικείου Σχολικού Συμβούλου Π.Ε. ή

του Σχολικού Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης ( Δ.Ε.) σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

So, o δικός σας ο Διευθυντής δεν αξιολογει τη συγκεκριμενη περίπτωση ούτε καν μεσαίας βαρύτητας, ώστε να αποφασίσει να εμπλέξει άλλα στελέχη της εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται;

Κοίτα, σαν απλή μαμά το λέω νομίζω ήδη έδωσε τη νομική της συμβουλή... Νομική συμβουλή δεν είναι μόνο να πεις τις νομικές δυνατότητες, που δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πολλές σε περιπτώσεις εποπτείας ανηλίκων... .

Αν το παιδί μου ερχόταν συνέχεια χτυπημένο και αν ο διευθυντής όλο με καθησύχαζε ή σήκωνε τα χέρια ψηλά και δεν έκανε επί της ουσίας τίποτα, σε πρώτη φάση θα του έκανα γραπτώς τα παράπονά μου, θα τα κοινοποιούσα σε κάθε αρμόδιο φορέα και στη συνέχεια αν δεν λυνόταν το πρόβλημα και το παιδί μου συνέχιζε να έρχεται χτυπημένο, θα του έκανα και μήνυση. Τώρα αν θα δικαιωνόμουν ή όχι, δεν ξέρω. Αλλά θα ακολουθούσα την παραπάνω σειρά.

Δεν έχεις ιδέα τι θα μου κάνει τώρα ο διευθυντής, θα τα μάθετε την Πέμπτη, εδώ πέρυσι το παιδί έβρεξε τη μπλούζα του δυο μέρες πριν το κλείσιμο του σχολείου γιατί παίζανε μπουγέλο και με φώναξε για παραβατική συμπεριφορά......πλάκα κάνεις?

Βρε Λατίνα, αντί να είσαι θυμωμένη μαζί του τον φοβάσαι. Αν δεν μπορείς να βρεις άκρη με τον συγκεκριμένο και αν είναι τόσο απρόθυμος να αντιμετωπίσει τη βία στο σχολείο του, πήγαινε παραπάνω στην ιεραρχία. Μην σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι, πως θα σε χαρακτηρίσουν και αν θα τους είσαι συμπαθής ή όχι.

Βρε κορίτσι. Είπαμε το πρόβλημα είναι η ελλιπής επιτήρηση και η βία στο σχολείο. Δεν είναι το δικό σου παιδί ή το δικό μου. Και ναι όταν υπάρχει ανοχή της βίας στο σχολείο το φαινόμενο γενικεύεται.

Αυτό ακριβώς!

Διαφημίσεις

Και βέβαια φοβάμαι Εκάβη μου. Γιατί το παιδί μου θα είναι όλα τα χρόνια μετά ο στόχος του....εδώ επειδή πέρσι έκανε παρέα με το αγοράκι και παίξανε ξύλο κανα δυο φορές, με φώναξε φέτος να μου πει οτι τον χτύπησαν, αλλά, ξέρετε, είναι ζωηρός, μπλέκεται.......που φέτος δεν έχει πλησιάσει καν! Ταμπέλες σε σχολείο, δεν το έχεις ξανακούσει???

Και βέβαια φοβάμαι Εκάβη μου. Γιατί το παιδί μου θα είναι όλα τα χρόνια μετά ο στόχος του....εδώ επειδή πέρσι έκανε παρέα με το αγοράκι και παίξανε ξύλο κανα δυο φορές, με φώναξε φέτος να μου πει οτι τον χτύπησαν, αλλά, ξέρετε, είναι ζωηρός, μπλέκεται.......που φέτος δεν έχει πλησιάσει καν! Ταμπέλες σε σχολείο, δεν το έχεις ξανακούσει???

Μην του το δείχνεις τότε.

Να τον κάνεις να φοβάται αυτός εσένα. :wink:

Έχω ξαναπεί ότι στον παιδικό σταθμό με το που πήγα προέκυψε κάποιο θέμα. Εφόσον δεν βρήκα άκρη με τον διευθυντή, πήγα πιο ψηλά, εκεί βρήκα άκρη και μου ζητήσαν και συγγνώμη και επέπληξαν (έστω για τα μάτια μου) τον διευθυντή. Θα περίμενε κανείς να στοχοποιηθεί το παιδί μου μετά. Σε πληροφορώ πρόσεχαν πιο πολύ και ήταν πολύ τυπικοί σε όλα. Εμένα με κοίταγε με ξινισμένα μούτρα αλλά δεν πειράζει.

Έχω ξαναπεί ότι στον παιδικό σταθμό με το που πήγα προέκυψε κάποιο θέμα. Εφόσον δεν βρήκα άκρη με τον διευθυντή, πήγα πιο ψηλά, εκεί βρήκα άκρη και μου ζητήσαν και συγγνώμη και επέπληξαν (έστω για τα μάτια μου) τον διευθυντή. Θα περίμενε κανείς να στοχοποιηθεί το παιδί μου μετά. Σε πληροφορώ πρόσεχαν πιο πολύ και ήταν πολύ τυπικοί σε όλα. Εμένα με κοίταγε με ξινισμένα μούτρα αλλά δεν πειράζει.

Για δημόσιο μιλάμε? Κοίτα, εγώ είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος......και που ζήτησα συμβούλιο ντρέπομαι να τον κοιτάξω τώρα.....δε θα με πτοήσει φυσικά κανένας συναισθηματισμός εφόσον το παιδί μου διαρκώς κινδυνεύει, δεν το διαπραγματεύομαι. Αν διαβάσεις όμως προσεκτικά όλα όσα μου απάντησαν, τα πιο πολλά είναι στο χέρι της οικογένειας και όχι του διευθυντή......αυτός κατευθυντήριες γραμμές θα δώσει ίσως, αλλά αν δεν αλλάξει απ τη ρίζα η κατάσταση, για το παιδάκι θα είναι απλά άλλη μια μέρα με παράπονα.

Διαφημίσεις

Για δημόσιο μιλάμε? Κοίτα, εγώ είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος......και που ζήτησα συμβούλιο ντρέπομαι να τον κοιτάξω τώρα.....δε θα με πτοήσει φυσικά κανένας συναισθηματισμός εφόσον το παιδί μου διαρκώς κινδυνεύει, δεν το διαπραγματεύομαι. Αν διαβάσεις όμως προσεκτικά όλα όσα μου απάντησαν, τα πιο πολλά είναι στο χέρι της οικογένειας και όχι του διευθυντή......αυτός κατευθυντήριες γραμμές θα δώσει ίσως, αλλά αν δεν αλλάξει απ τη ρίζα η κατάσταση, για το παιδάκι θα είναι απλά άλλη μια μέρα με παράπονα.

Ναι, για δημόσιο.

Άλλος ο ρόλος και οι ευθύνες της οικογένειας, άλλος ο ρόλος και οι ευθύνες ενός διευθυντή που διευθύνει σχολείο. Από ό,τι καταλαβαίνω, αυτός αποποιείται των ευθυνών του και περιμένει πότε θα συμμορφωθεί το παιδάκι και το κάθε παιδάκι. Ε, δεν πάει έτσι.

μη θελωντας να στοχοποιηθει το παιδι σου απο την δ/νση οπως πιστευεις,το αφηνεις απροστατευτο στα χερια του καθενος αλλου παιδιου...και στο ιδιο το παιδι αργα ή γρηγορα περνας το μηνυμα οτι η μαμα δεν μπορει να με προστατεψει,αρα πρεπει να βρω μονος μου τον τροπο,αρα σηκωνω και εγω χερι συστηματικα,αρα αλλαζω χαρακτηρα...χοντρικες σκεψεις...δεν θα στοχοποιηθει το παιδι σου επειδη θελεις να το προστατεψεις...σημερα ειναι αυτης της μορφης η βια, αυριο θα ειναι κανα σουγιαδακι και μεθαυριο θα στο επιστρεψουν σακατεμενο...δεν ειναι δουλεια δικη σου να επικοινωνησεις με την οικογενεια του αλλου παιδιου, για το χωρο του σχολειου αρμοδιος ειναι ο εκπαιδευτικος...δεν συμμεριζομαι τους φοβους σου περι στοχοποιησης, το προβλημα επρεπε ηδη να εχει λυθει,οσον αφορα το δικο σου παιδακι, απο περισυ...εφοσον με τον καλο τροπο που το πας ενα χρονο τωρα,δεν εχει βρεθει λυση, μηπως θα πρεπει να προχωρησεις δραστικοτερα??το μαγικο χαρτακι που περιμενεις,ακομα και αν ερθει, προσφερει μονον υποσχεσεις...ετσι δεν αποδειχτηκε??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

To μαγικό χαρτάκι το περιμένω γιατί θα μου δώσει το βήμα να μιλήσω. Θα ακούσω το ποίημα, και μετά θα μιλήσω. Μπροστά σε όλους....Και μακάρι να μιλήσουν και άλλοι γονείς, αν όχι, εγώ το δικό μου παιδί θα το έχω υπερκαλύψει!

Λατίνα, Sorry για το έντονο ύφος της χθεσινή μου παρέμβασης, παρασύρθηκα από την εσωτερική ένταση που μου προκαλεί το θέμα.... !!!

Φοβάμαι ότι ο δ/ντής όσο βλέπει ότι δεν κινδυνεύει ο ίδιος, θα προσπαθεί να κατευνάζει τα πνεύματα, να μεταθέτει τις ευθύνες, να γενικεύει τις καταστάσεις & να εθελοτυφλεί. Όπως είπες, για να υπεκφύγει, ίσως σου επιτεθεί ο ίδιος αντί να δεχθεί την κριτική σου. Θεωρεί ότι σας έχει του χεριού του & γι'αυτό το έχει ξεκόψει στο σύλλογο για την ανάμειξη του συμβούλου.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι την άδειά του για να απευθυνθείς στο σύμβουλο. Εξάλλου αυτή είναι η δουλειά του συμβούλου, κάτι πρέπει να κάνει & αυτός για να δικαιολογεί τη θέση του. Ειδικά τώρα που έχεις & την αφορμή από το δικό σου παιδί, ότι εξαιτίας της αύξησης των περιστατικών βίας & την ατιμωρησία στην αντιμετώπισή τους, υπάρχει φόβος από τους γονείς ότι όχι μόνο τα παιδιά τους θα συνεχίσουν να υφίστανται βία, αλλά και τα ίδια θα αρχίσουν να υιοθετούν βίαιες συμπεριφορές ως άμυνα ή ως κοινή πρακτική.

Οι άλλοι γονείς έχουν τόσο υπομονετική στάση όπως εσύ ?? Κανείς δεν είναι διαθέσιμος να παραπονεθεί εγγράφως & να ζητήσει πιο άμεσες λύσεις??

Αν είσαι μόνη σου, τι να πω... δεν ξέρω.... πολύ δύσκολα θα σε λάβει υπόψη ένας τέτοιος δ/ντή...

Ισως με μια έγγραφη, προσεκτική & ευγενική διατύπωση, χωρίς να "δίνεις" ευθέως το δ/ντη, περιγράφοντας τα περιστατικά που έχουν υπάρξει από πέρυσι & πως κλιμακώθηκαν φέτος, να ζητάς την "συμβουλευτική" παρέμβαση του συμβούλου.

Ισως αν αυτό το είχατε κάνει από πέρυσι να μην ήταν & φέτος έντονα αυτά τα περιστατικά, αλλά σίγουρα αν δεν το κάνετε φέτος, του χρόνου θα τα συζητάμε & πάλι...

Διαφημίσεις

Oι υπόλοιποι γονείς είναι σε άλλο μήκος κύματος, του να φύγει το παιδάκι από το τμήμα μας, να το δει ψυχολόγος, και την οικογένεια μαζί, πράγματα που δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμα. Και φυσικά πράγματα που τα διατυμπανίζουν όσο οι γονείς του άλλου παιδιού δεν είναι παρόντες. Μπροστά τους κανείς δε θα ξεστομίσει κάτι τέτοιο. Μια μαμά ακόμη μου είπε ότι θα το πει πως αν ξαναχτυπήσει το παιδί της (το χτυπάει 2- 3 φορές τη βδομάδα) θα κινηθεί νομικά. Αλλά είναι ήπιων τόνων και δε νομίζω ότι θα το πει τελικά.

Σύμβουλο λένε όλοι ότι θα ζητήσουν, που είναι και το πιο παρήγορο. Τώρα, όταν μας διαβεβαιώσει ότι δεν μπορούμε να φωνάζουμε το σύμβουλο για τέτοιο μικροπεριστατικά όπως έχει ξαναπεί, εκεί να δω τι θα κάνουν.

ΥΓ καμιά συγνώμη, δε φτάνει που ασχολείσαι με το θέμα μου κοπέλα μου!!!!

... Σύμβουλο λένε όλοι ότι θα ζητήσουν, που είναι και το πιο παρήγορο. Τώρα, όταν μας διαβεβαιώσει ότι δεν μπορούμε να φωνάζουμε το σύμβουλο για τέτοιο μικροπεριστατικά όπως έχει ξαναπεί, εκεί να δω τι θα κάνουν..

Πάλι καλά που υπάρχουν μερικοί γονείς που θα το ζητήσουν... βέβαια να δούμε ποιος θα τολμήσει να πει τι??

Αλλά αν η απάντηση του δ/ντη είναι αυτή που λες, μην περιμένεις από τους άλλους να μιλήσουν, μπορείς εσύ, ήρεμα & ευγενικά, να πεις: αυτή είναι δική σας εκτίμηση κε δ/ντά, αλλά επιτρέψτε μας να τα θεωρούμε εμείς σοβαρά & για προλάβουμε να μην γίνουν σοβαρότερα & λέμε τα ίδια όλο το χρόνο πάλι φέτος, εμείς θα τον καλέσουμε το σύμβουλο & εκείνος ας κρίνει τι θα πράξει!!!

Να του δώσεις να καταλάβει ότι αρκετά την τράβηξε τη δουλειά, ως εδώ & μη παρέκει, δεν δέχεστε άλλες αναβολές... αν δεν ξεκουνήσει αυτός, θα το κάνετε εσείς.. όποιοι είστε, όσοι είστε..

Λατίνα, Sorry για το έντονο ύφος της χθεσινή μου παρέμβασης, παρασύρθηκα από την εσωτερική ένταση που μου προκαλεί το θέμα.... !!!

Φοβάμαι ότι ο δ/ντής όσο βλέπει ότι δεν κινδυνεύει ο ίδιος, θα προσπαθεί να κατευνάζει τα πνεύματα, να μεταθέτει τις ευθύνες, να γενικεύει τις καταστάσεις & να εθελοτυφλεί. Όπως είπες, για να υπεκφύγει, ίσως σου επιτεθεί ο ίδιος αντί να δεχθεί την κριτική σου. Θεωρεί ότι σας έχει του χεριού του & γι'αυτό το έχει ξεκόψει στο σύλλογο για την ανάμειξη του συμβούλου.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι την άδειά του για να απευθυνθείς στο σύμβουλο. Εξάλλου αυτή είναι η δουλειά του συμβούλου, κάτι πρέπει να κάνει & αυτός για να δικαιολογεί τη θέση του. Ειδικά τώρα που έχεις & την αφορμή από το δικό σου παιδί, ότι εξαιτίας της αύξησης των περιστατικών βίας & την ατιμωρησία στην αντιμετώπισή τους, υπάρχει φόβος από τους γονείς ότι όχι μόνο τα παιδιά τους θα συνεχίσουν να υφίστανται βία, αλλά και τα ίδια θα αρχίσουν να υιοθετούν βίαιες συμπεριφορές ως άμυνα ή ως κοινή πρακτική.

Οι άλλοι γονείς έχουν τόσο υπομονετική στάση όπως εσύ ?? Κανείς δεν είναι διαθέσιμος να παραπονεθεί εγγράφως & να ζητήσει πιο άμεσες λύσεις??

Αν είσαι μόνη σου, τι να πω... δεν ξέρω.... πολύ δύσκολα θα σε λάβει υπόψη ένας τέτοιος δ/ντή...

Ισως με μια έγγραφη, προσεκτική & ευγενική διατύπωση, χωρίς να "δίνεις" ευθέως το δ/ντη, περιγράφοντας τα περιστατικά που έχουν υπάρξει από πέρυσι & πως κλιμακώθηκαν φέτος, να ζητάς την "συμβουλευτική" παρέμβαση του συμβούλου.

Ισως αν αυτό το είχατε κάνει από πέρυσι να μην ήταν & φέτος έντονα αυτά τα περιστατικά, αλλά σίγουρα αν δεν το κάνετε φέτος, του χρόνου θα τα συζητάμε & πάλι...

συμφωνω μαζι σου,,,,αυτο λεω κι εγω,,,,La latina ξερω ότι δε συμφωνεις μαζι μου και μαλλον με περνας για καμμια καυγατζου αλλα πιστεψε με αν εσυ εισαι μια εγω 1000000 φορες πιο συνασθηματικη από εσενα αλλα αυτό είναι ασχετο,,,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ και μονο ετσι εχω βρει το δικιο μου,,, είναι :

1) ότι η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ,,,για αυτό επιμενω να μαθεις αμεσα τα δικαιώματα σου ως γονιος και τις υποχρεωσεις -ευθύνες του διεθυντη,συμβουλιου κτλ ώστε να μπορέσεις να επιχειρηματολογήσεις και να μην μπορεσει να σε ξεφορτωθεί με συνοπτικες διαδικασιες (κατι που κανει συνεχεια),,πχ θα σου πει ,,ξερεις δεν είναι δικη μου δουλεια να ξερεις να του απαντησεις με σιγουρια......

2) να εισαι ευγενικη και καλοπροαιρετη ΑΛΛΑ να εχεις αυτοπεποιηθηση και να εισαι ξεκαθαρη,,αν πηγαίνεις φοβισμενη θα σε φανε ζωντανη,,,,αν δεν μπορεις εσυ στειλε τον συζυγο...

πιστευω ότι οι αλλοι γονεις περιμενουν την latina να λυσει το θεμα αφου ο γιος της είναι το μεγαλυτερο θυμα

και ότι ο γιος σου χτυπησε ένα κοριτσακι κτλ,,,ΑΣΧΕΤΟ,,,,,,,,,,,

επισης sorry,,,,,,αλλα διαβασα το προηγουμενο θεμα που ανοιξες και φρικαρα..................τεσπα αν δεν βρεις ακρη και χειροτερευουν τα πραγματα αλλαξε τον σχολειο να ησυχασετε.....

Καμία δεν έχω πάρει για καβγατζού, ούτε κι εγώ είμαι τόσο θύμα όσο ακούγομαι, πιστέψτε με, αν το ανοίξω, γίνεται της τρελής! Γι αυτό και με βάζουν μπροστά οι άλλοι γονείς, γιατί ξέρουν ότι "το έχω"......το δικό μου παιδί δεν είναι το πιο χτυπημένο, φέτος τουλάχιστον μόνο δυο φορές έφαγε μπουνιά, που μας φτάσανε, να λέμε μόνο δυο......ε?????

Σχολείο δεν αλλάζω με τίποτα! Σε κάθε σχολείο , σε κάθε τάξη έχει τέτοια παιδάκια, τι θα κάνουμε, θα τρέχουμε σαν κυνηγημένοι? Στο κάτω κάτω εγώ είμαι και ΑΜΕΑ και στο σχολείο είναι δευτερόλεπτα απ το σπίτι μου!

Σήμερα το πρωί απ το άγχος εμένα το παιδί μου έκανε εμετό. Και πολύ πιθανόν και οι εμετοί που είχα γράψει πριν λίγο καιρό σε άλλο θέμα και έτρεχα για υπέρηχους κοιλίας, να ήταν από τέτοιο λόγο. Το παιδί ξεκινάει στρεσαρισμένο.....δεν πρέπει να παίξει τον έναν, δεν πρέπει να πλησιάσει τον άλλον, δεν πρέπει να κάνει το παραμικρό γιατί πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες!

Περιμένω, σε μισή ώρα από τώρα, το μαγικό χαρτάκι!

Μη θυμώνεις κορίτσι μου. Δράσε. Ανεξάρτητα από το χαρτάκι και τον Γούιλι Γουόνκα. Δε θέλει ο διευθυντής, πάς στο σύμβουλο, στον υπεύθυνο σχολικής βίας και στον διευθυντή εκπαίδευσης. Δε θέλουν αυτοί πας στους από πάνω τους τον Επιστημονικής Καθοδήγησης (για το σύμβουλο) και τον Περιφερειακό Διευθυντή για τους διοικητικούς.

Δε θα φτάσεις ως εκεί. Αν δουν έγγραφο που περιγράφεις την κατάσταση χωρίς να εμπλέκεις πρόσωπα και πράγματα και αφήσεις να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει καταγγελία για πρόσωπα πια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τρέξουν. Μπορεί να τρέξουν και νωρίτερα (ο σύμβουλος δηλ και να σου λυθεί το θέμα).

Επίσης τα παιδιά των ξινών μαμάδων τα έχουμε σαν τα μάτια μας, γιατί κανείς δε θέλει να μπλέξει. Καλύτερα ξινή λοιπόν, αφού δε συνεργάζονται παρά αγχωμένη.

Μην απειλήσεις το διευθυντή θα τα κουκουλώσει.

Χρησιμοποίησε τους θεσμούς και τα δικαιώματα που σου δίνει ο νόμος. Γιαυτό υπάρχουν.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Latina μου μην περιμένεις με τόση αγωνία το χαρτάκι. Δεν είναι μαγικό. Πάρτο απόφαση να δράσεις μόνη σου, είτε συγκαλέσουν συμβούλιο είτε όχι, είτε δεχτεί να σε δει ο δ/ντης, είτε όχι, είτε σε ακολουθήσουν άλλοι γονείς είτε όχι. Να κινείς εσύ τα νήματα. Ξεκίνα να γράφεις επιστολή με την βοήθεια της φίλης σου δικηγόρου, είτε έρθει το χαρτάκι, είτε δεν έρθει.

ΥΓ. Η επιστολή να είναι στο κλίμα που σου είπε η miriki

Επίσης τα παιδιά των ξινών μαμάδων τα έχουμε σαν τα μάτια μας, γιατί κανείς δε θέλει να μπλέξει. Καλύτερα ξινή λοιπόν, αφού δε συνεργάζονται παρά αγχωμένη.

.

Έτσι είναι, το έχω ζήσει.:mrgreen:

Ήμουν πολύ ευγενική με όλους τους εμπλεκόμενους, απλώς χρησιμοποίησα όπως λες και εσύ τους θεσμούς και τα δικαιώματά μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...