Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημόσια νηπιαγωγεία, πρωτόκολλα και παρεξηγήσεις

Recommended Posts

15 hours ago, Sentir...natureza said:

απλά από κάποιους γονείς δεν με πειράζει αν χάλασε η εικόνα μου. Διαφωνούσα και το είπα, δεν θα κινούμαι σύμφωνα με τους άλλους.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες, δεν γίνεται να κινείσαι σύμφωνα με το τι αρέσεις στους άλλους και το τι θα πουν.

Για να καταλάβω, γιατί λίγο μπερδεύτηκα, την συνάντηση ουσιαστικά τη ζήτησαν για να σου κάνουν ''παρατήρηση '' για αυτό που έκανες??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

19 hours ago, Sentir...natureza said:

Διαφωνούσα και το είπα, δεν θα κινούμαι σύμφωνα με τους άλλους, υπάρχουν παιδάκια να κάνει παρέα το παιδί μου

Μάλλον παρεξήγησες. Δεν υπονόησα καν κάτι τέτοιο. Αν πραγματικά θεωρείς ότι δεν έχεις κάτι να σου προσάψεις και οτι ήταν απόλυτα δικαιολογημένες οι πράξεις σου και ότι κινήθηκες ορθά, χωρίς να  θίξεις κανέναν και με σεβασμό προς όλους, τότε όποιος ενοχλήθηκε, ας το διαχειριστεί. Επειδή όμως , προσωπικά, δεν είμαι τόσο ρομαντική, ώστε να πιστεύω οτι σε μια τάξη , ας πούμε 25 παιδιών , με 25 μαμάδες (αφήνω στην άκρη τους μπαμπάδες), η μία έχει δίκιο και οι άλλες 24 έχουν άδικο και όλες, συν δασκάλες-προσωπικό κτλ βρίσκονται απέναντι σε αυτή τη μία, έχουν γίνει όλα σωστά. Ίσως , όπως άλλωστε σου επισήμαναν, ήταν άκομψος ο χειρισμός . Πόσο μάλλον για ένα κινούμενο σχέδιο (που καλά έκανες και το επισήμανες φυσικά). Αυτό που θέλω να πω, είναι οτι εσένα μπορεί να μη σε νοιάζει και να σου κόψουν και την καλημέρα οι άλλοι γονείς , ίσως να μη σε νοιάζει και αν δεν σας ξανακαλέσουν πουθενά, ούτε να πάτε παρέα μια παιδική χαρά. Το παιδί όμως το νοιάζει? Αν σε ρωτήσει, θα του πεις δηλαδή, δεν μας μιλάει κανείς, αλλά κατάφερα να μην ξαναδείς Τομ και Τζέρυ στο σχολείο? Αξίζει? Να παλεύουμε για να βελτιώσουμε τα πράγματα , ναι, αλλά εγώ γιατί έχω την αίσθηση οτι πείσμωσες επειδή κατά κάποιο τρόπο σε αγνόησε η δασκάλα? Αυτά δεν στα γράφω για να σου "την πω", αλλά φιλικά και με μοναδικό γνώμονα το παιδί. Έτσι σκέφτομαι και αυτά θα έλεγα και σε μια φίλη μου.

4 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες, δεν γίνεται να κινείσαι σύμφωνα με το τι αρέσεις στους άλλους και το τι θα πουν.

Για να καταλάβω, γιατί λίγο μπερδεύτηκα, την συνάντηση ουσιαστικά τη ζήτησαν για να σου κάνουν ''παρατήρηση '' για αυτό που έκανες??

Την συναντηση την εκαναν γιατι λεει δημιουργηθηκε ενα θεμα που πηρε παραπανω διαστασεις απο οτι χρειαζοταν και εχει δημιουργηθει αρνητικο κλιμα αναμεσα στους γονεις και τις νηπιαγωγους! Φυσικα, απαντησα οτι κανεις δεν μεγαλοποιησε τιποτα, ουτε υπαρχει καποια αναστατωση, εκτος απο μια μαμα που αντεδρασε εντονα, απλα δεν μου αρεσε κατι και το εθιξα, με απολυτη ευγενια και σεβασμο στις δασκαλες. Φυσικα συμφωνησαν καποιοι γονεις. Αλλα ναι, κυριως δεν τους αρεσε ο τροπος. Θα προτιμουσαν να ζητησω να γινει αυτη η συναντηση πριν πω κατι στους γονεις μεσω viber χωρις να ειναι παρουσα η νηπιαγωγος.

1 hour ago, Yovanna είπε:

Να παλεύουμε για να βελτιώσουμε τα πράγματα , ναι, αλλά εγώ γιατί έχω την αίσθηση οτι πείσμωσες επειδή κατά κάποιο τρόπο σε αγνόησε η δασκάλα? Αυτά δεν στα γράφω για να σου "την πω", αλλά φιλικά και με μοναδικό γνώμονα το παιδί. Έτσι σκέφτομαι και αυτά θα έλεγα και σε μια φίλη μου.

Φυσικα, δεν παρεξηγω, καταλαβαινω τι λες αλλα δεν νομιζω οτι με μισησαν τοσο πολυ ολες που να πουν στα παιδια τους να μην μιλανε στον δικο μου, αν το κανουν, τι να πω, δεν ευθυνομαι εγω αλλα η αντιδραση τους και η επιλογη να εμπλεξουν τα παιδια τους σε αυτο. Αλλα ουτως ή αλλως δεν ανησυχω, γιατι οπως ειπα τα παιδια που κανει παρεα ο δικος μου οι γονεις τους δεν παρεξηγηθηκαν. Επισης, φυσικα και δεν πεισμωσα, ετσι κι αλλιως δεν περιμενα να αλλαξει κατι αν δεν κινηθω περαιτερω. Θελω να πω οτι εκ των υστερων καταλαβαινω γιατι μπορει να παρεξηγηθηκε ο τροπος που κινηθηκα αλλα αυτο ξεκαθαριστηκε οταν κατσαμε και μιλησαμε ιδιαιτερως μετα, γι'αυτο θα ηθελα να ειναι και η δασκαλα μας. Εχω την αισθηση οτι βρεθηκε μια διοδο επικοινωνιας με τις αλλες και μαλακωσε η ασχημη αντιληψη που ειχε σχηματιστει αλλα με την ιδια νιωθω οτι δεν λυθηκε τιποτα.

59 minutes ago, Sentir...natureza said:

Την συναντηση την εκαναν γιατι λεει δημιουργηθηκε ενα θεμα που πηρε παραπανω διαστασεις απο οτι χρειαζοταν και εχει δημιουργηθει αρνητικο κλιμα αναμεσα στους γονεις και τις νηπιαγωγους! Φυσικα, απαντησα οτι κανεις δεν μεγαλοποιησε τιποτα, ουτε υπαρχει καποια αναστατωση, εκτος απο μια μαμα που αντεδρασε εντονα, απλα δεν μου αρεσε κατι και το εθιξα, με απολυτη ευγενια και σεβασμο στις δασκαλες. Φυσικα συμφωνησαν καποιοι γονεις. Αλλα ναι, κυριως δεν τους αρεσε ο τροπος. Θα προτιμουσαν να ζητησω να γινει αυτη η συναντηση πριν πω κατι στους γονεις μεσω viber χωρις να ειναι παρουσα η νηπιαγωγος.

Ειλικρινά απορώ με την νοοτροπία αυτή.  Αν όντως ήταν αυτός ο λόγος θα μπορούσε η συνάντηση να γίνει μεταξύ εσένα και της νηπιαγωγού, θα μπορούσαν να σε πάρουν τηλέφωνο, αυτό που έκαναν τώρα πιο πολύ δίνει την εικόνα ''σε μαλώνουμε γιατί είπες κάτι που δεν μας άρεσε'', και από το σχολείο αλλά και από τους γονείς.

πρίν από 14 λεπτά , kotsifikos είπε:

Ειλικρινά απορώ με την νοοτροπία αυτή.  Αν όντως ήταν αυτός ο λόγος θα μπορούσε η συνάντηση να γίνει μεταξύ εσένα και της νηπιαγωγού, θα μπορούσαν να σε πάρουν τηλέφωνο, αυτό που έκαναν τώρα πιο πολύ δίνει την εικόνα ''σε μαλώνουμε γιατί είπες κάτι που δεν μας άρεσε'', και από το σχολείο αλλά και από τους γονείς.

Μα έτσι ένιωθα! Λες και έπρεπε να απολογηθω για κάτι! Δικαστήριο κανονικό! Βέβαια επειδή ήμουν αρκετά σίγουρη για αυτά που υποστήριξα ένιωθα καλά με τον εαυτό μου.Δεν με έριξε δηλαδή η φάση.

Διαφημίσεις

11 minutes ago, Sentir...natureza said:

Μα έτσι ένιωθα! Λες και έπρεπε να απολογηθω για κάτι! Δικαστήριο κανονικό! Βέβαια επειδή ήμουν αρκετά σίγουρη για αυτά που υποστήριξα ένιωθα καλά με τον εαυτό μου.Δεν με έριξε δηλαδή η φάση.

Και πολυ καλά έκανες και ένιωθες καλά με τον εαυτό σου, αντικειμενικά δεν ήταν ούτε παράλογο ούτε υπερβολικό αυτό που είπες.

9 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Επειδή όμως , προσωπικά, δεν είμαι τόσο ρομαντική, ώστε να πιστεύω οτι σε μια τάξη , ας πούμε 25 παιδιών , με 25 μαμάδες (αφήνω στην άκρη τους μπαμπάδες), η μία έχει δίκιο και οι άλλες 24 έχουν άδικο και όλες, συν δασκάλες-προσωπικό κτλ βρίσκονται απέναντι σε αυτή τη μία, έχουν γίνει όλα σωστά. Ίσως , όπως άλλωστε σου επισήμαναν, ήταν άκομψος ο χειρισμός . Πόσο μάλλον για ένα κινούμενο σχέδιο (που καλά έκανες και το επισήμανες φυσικά). Αυτό που θέλω να πω, είναι οτι εσένα μπορεί να μη σε νοιάζει και να σου κόψουν και την καλημέρα οι άλλοι γονείς , ίσως να μη σε νοιάζει και αν δεν σας ξανακαλέσουν πουθενά, ούτε να πάτε παρέα μια παιδική χαρά. Το παιδί όμως το νοιάζει? Αν σε ρωτήσει, θα του πεις δηλαδή, δεν μας μιλάει κανείς, αλλά κατάφερα να μην ξαναδείς Τομ και Τζέρυ στο σχολείο? Αξίζει? Να παλεύουμε για να βελτιώσουμε τα πράγματα , ναι, αλλά εγώ γιατί έχω την αίσθηση οτι πείσμωσες επειδή κατά κάποιο τρόπο σε αγνόησε η δασκάλα?

Με αφορμή αυτό να πω οτι η σκέψη σου είναι λογική αλλά οι άνθρωποι όταν είμαστε μέλη μιας ομάδας συχνά λειτουργούμε ως ομάδα κι όχι ως μονάδα (κι αυτό καταλαβαίνετε πως αναλόγως την περίσταση είναι είτε θετικό, είτε αρνητικό). Λειτουργούμε ομαδικά βάζοντας στην άκρη ακόμη και την κοινή λογική προκειμένου να μην θυσιάσουμε την θέση μας στην ομάδα. 

Επίσης, να πω οτι στα κοινωνικά δίκτυα γενικότερα και ειδικότερα σε αυτά που σχετίζονται με την εκπαίδεση, τον "ρυθμό" τον δίνουν οι κατέχοντες κάποια θέση. Εν προκειμένω η διευθύντρια του νηπιαγωγείου και το ΔΣ του συλλόγου γονέων. Αν η διευθύντρια έλεγε δίκαιο έχετε κα τάδε μου, η εκπαιδευτικός έκανε/κάνει χρήση των παιδικών ως έσχατη λύση/λύση έκτακτης ανάγκης διότι κλπ κλπ, δεν είναι ρουτίνα (αμ κι αυτή η νηπιαγωγός να λέει ΚΑΘΕ μέρα σε ΟΛΑ τα νήπια το ίδιο κάνουν...), θα έληγε εκεί το θέμα. Ούτε συναντήσεις, ούτε να μπαίνει η @Sentir...naturezaσε φάση τι να κάνω ποιον να ρωτήσω κλπ.  Ομοίως αν πχ ο/η πρόεδρος του συλλόγου γονέων έλεγε " Κάτσε ρε παιδί μου παιδικό στο φαγητό στο νήπιο, κάθε μέρα, που ακούστηκε!" Και οι υπόλοιποι γονείς θα συμφωνούσαν και θα το ασκούσαν πίεση να σταματήσει ή να μειωθεί τλελοσπάντων. Εδώ η @Sentir...natureza έφαγε άκυρο και από τις δυό μεριές.

Παιδιά εγώ πλέον στις μαζώξεις συλλόγου γονέων όταν θέλω να θίξω κάτι ξεκινάω "Καταρχήν να δούμε αν το τάδε θέμα θεωρούν όλοι ότι είναι σημαντικό ή εγώ είμαι γραφική που το θίγω οπότε και δεν χρειάζεται να δράσσουμε". Και εννοείται πως όσο σημαντικό κι αν το θεωρώ εγώ, κάποιοι φυσικά και με θεωρούν γραφική. Και κάποιοι άλλοι λογική. Εεε λοιπόν υπάρχουν φορές που μιλάω και ακούγεται το τριζόνι μετά. Και εκ των υστέρων με πιάνουν μερικοί και μου λένε "Δίκαιο είχες. Κι εγώ μωρέ δεν μίλησα. Κόλλωσα να το πω κλπ". Εεε εντάξει τους λέω δεν πειράζει (από μέσα μου λέω εμ μίλα κι εσύ ρε γαμώτο). Συμβαίνει δηλαδή να συμφωνούν κι άλλοι μαζί σου και να μην εκφραστούν για διάφορους λόγους κυρίως γιατί νιώθουν ότι δεν θέλουν να ενοχλουν. Κι εγώ έτσι ήμουν. Δεν μιλούσα για να μην κακοκαρδίσω κανέναν και γιατί δεν μπορώ τις διαφωνίες και τις εντάσσεις. Όμως πλέον όταν κάτι θεωρώ πως κάνει μπαμ, μιλάω. Δεν έχω πολλές ελπίδες και ξέρω ότι γίνομαι αντιπαθής σε κάποιους, αλλά φροντίζω να τονίζω ότι κρίνω την πράξη όχι το άτομο και από εκεί και πέρα χαίρομαι που έστω από έναν (εμένα) ειπώθηκε κάτι. Και εντάξει κρατώ μικρό καλάθι αλλά έχω και μια ελπίδα κάτι κάτι να βελτιωθεί.

Επίσης όλους τους καλημερίζω το πρωί κι έχω ήρεμη τη συνείδηση μου...

11 hours ago, samsympan said:

Με αφορμή αυτό να πω οτι η σκέψη σου είναι λογική αλλά οι άνθρωποι όταν είμαστε μέλη μιας ομάδας συχνά λειτουργούμε ως ομάδα κι όχι ως μονάδα (κι αυτό καταλαβαίνετε πως αναλόγως την περίσταση είναι είτε θετικό, είτε αρνητικό). Λειτουργούμε ομαδικά βάζοντας στην άκρη ακόμη και την κοινή λογική προκειμένου να μην θυσιάσουμε την θέση μας στην ομάδα. 

Νομίζω για ακόμη μια φορά δεν έγινε κατανοητό αυτό που έγραψα. Αν μη τί άλλο, έχω αποδείξει εκατοντάδες φορές  εδώ μέσα , ότι αν θέλω να πω κάτι, θα το πω έξω από τα δόντια και εντελώς αδιάφορο μου είναι το πως θα φανεί. 

Είναι εντελώς διαφορετική η στάση που περιγράφεις ότι κρατάς στις συναντήσεις, από αυτό που έκανε η θεματοθέτρια. Άλλο σε μια συνάντηση αναφέρω μια σκέψη μου, κάτι που προσωπικά μου φαίνεται κάπως, και είμαι ανοιχτή να ακούσω πώς το βλέπουν και οι υπόλοιποι και άλλο οργανώνω σταυροφορία και φτιάχνω ομάδα στο viber για το συγκεκριμένο λόγο. Φυσικά και έκανε καλά που το έθιξε και γιατί όχι, να σταλεί και κάποιο e-mail με τους προβληματισμούς, αλλά όταν βρίσκεις μια τάξη -δασκάλους-προσωπικό απέναντι σου και μια δασκάλα η οποία δεν είναι σε θέση ψυχολογικά να παρευρεθεί, κάτι έχεις κάνει λάθος. Το οποίο ανθρώπινο είναι, δεν θα την κρεμάσουν, πρότεινα όμως να το διορθώσει για το καλό του παιδιού, διότι φυσικά και θα του μιλάνε τα παιδιά στο σχολείο, αλίμονο, όμως να είμαστε ρεαλιστές. Είναι προς όφελος του παιδιού το να έχουμε καλές σχέσεις με τους γονείς των συμμαθητών του και δεν  θα το αναλύσω άλλο. Ο νοών νοείτω. 

Εγώ βλέπω μια μαμά που εδώ Κ δύο χρόνια έχει σοβαρές διαφωνίες με το σχολείο Κ τις νηπιαγωγούς . Όταν υπάρχει τέτοιο κλίμα από την περσινή χρονιά Κ μια μύγα να πέταγε μέσα στην τάξη πάλι θα διαφωνούσε αν έπρεπε να την σκωτωσουν ή να ανοίξουν τα παράθυρα για να φύγει . Νομίζω ότι απλά δεν ταιριάζει με τις νηπιαγωγούς με την διευθύντρια κ με το κλίμα του σχολείου κ δεν θα υπάρχει ομαλή συνεργασία έτσι Κ αλλιώς 

7 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Άλλο σε μια συνάντηση αναφέρω μια σκέψη μου, κάτι που προσωπικά μου φαίνεται κάπως, και είμαι ανοιχτή να ακούσω πώς το βλέπουν και οι υπόλοιποι και άλλο οργανώνω σταυροφορία και φτιάχνω ομάδα στο viber για το συγκεκριμένο λόγο.

@Yovanna καταλαβαίνω αυτό που λες. Ναι, δεν έχεις άδικο για το ότι συμφέρον όλων είναι να υπάρχουν έστω τυπικές ομαλές σχέσεις.

Αλλά εγώ δεν κατάλαβα να οργάνωσε η μητέρα "σταυροφορία" αλλά το αντίστροφο τρόπον τινά. Και διόλου δεν συζητάμε εδώ για το αν ταιριάζει η φιλοσοφία του γονιού με του εκπαιδευτικού. Ή αν ο γονέας ακυρώνει τον παιδαγωγό κλπ.

Εδώ συζητάμε για μια ανεπίτρεπτη πρακτική. Την οποία όχι μόνο εφαρμόζουν αλλά την παρουσιάζουν ως κάτι το φυσικό και συχνό. Και μετά από πίεση του γονιού για απαντήσεις παραδέχονται το σφάλμα αλλά το ρίχνουν στο φιλότιμο και στο πόσο άριστη είναι η συνάδελφος κατά τα λοιπά.

Δηλαδή εγώ κάνω συστηματικά και απολύτως συνειδητά ένα λάθος στη δουλειά μου, μου το επισημαίνουν και εγώ λέω εντάξει όμως είμαι καλή στα άλλα πως κάνετε έτσι; και μην μου το ξαναπείτε γιατί με έπιασαν τα ψυχολογικά μου. Κι ο προϊστάμενος μου, μου χτυπά συγκαταβατικά την πλάτη και μου λέει εντάξει μην μου στεναχωριέσαι, συνέχισε να το κάνεις... και μέσα σε όλο αυτό μιλάμε για παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Η @Sentir...natureza γράφει στην αρχή αρχή οτι δεν της αρέσουν 3 πράγματα που έχει παρατηρήσει στη ρουτίνα του νηπιαγωγείου. Και εντέλει μέσα από την κουβέντα καταλήγει να θίξει το 1 από τα 3 στην εκπαιδευτικό, απευθείας, με ευγένια, καθώς εντάξει αντιλαμβάνεται ότι τα άλλα 2 δεν μπορεί να τα αξιολόγησει στον σωστό βαθμό. Και τι θίγει; το "παιδικά κάθε μέρα στην προσέλευση-ώρα φαγητού στο νηπιαγωγείο" το οποίο βρε παιδιά κι εγώ σχετική με τα παιδαγωγικά είμαι και στα τόσα χρόνια πρώτη φορά το ακούω, αλήθεια! Και το οποίο σαφώς πρόκειται για πρακτική που δεν επιτρέπεται. Μα που ακούστηκε;! Δηλαδή ακόμη και δύσκολες περιπτώσεις να έχεις, αντε σε έκτακτη ανάγκη να το κάνεις. Αλλά η ρουτίνα έτσι;! Κι όχι μόνο εφέτος αλλά και πέρυσι προπερσι και μάλλον για χρόνια όπως με περισσή άνεση δήλωσε η νηπιαγωγός. Και ο γονιός θίγει το αυτονόητο. Ότι δεν επιτρέπεται αυτό. Και τώρα πάνε να την βγάλουν ανακατώστρα και δεν ανταλλάσουν τηλέφωνα οι γονείς (;;;!!!) και η νηπιαγωγός πληγώθηκε;! Τι είναι αυτά; Είναι σοβαρή διαχείρηση του θέματος τώρα αυτή. Αν τους ελέγξουν δηλαδή αυτά θα πουν επισήμως; Δεν είπε κανείς ότι ακυρώνει το συνολικόόό έργο της εκπαιδευτικού. Ας απαντήσει υπεύθυνα η παιδαγωγός για την στάση της αντί να βάζει μεσάζοντες να την δικαιολογούν και με λάθος τρόπο. Ας διορθώσει το έργο της και πάμε παρακάτω. Επαγγελματίας είναι. Το επάγγελμα-λειτούργημα της αφορά.

Διαφημίσεις

8 minutes ago, samsympan said:

@Yovanna καταλαβαίνω αυτό που λες. Ναι, δεν έχεις άδικο για το ότι συμφέρον όλων είναι να υπάρχουν έστω ομαλές τυπικές σχέσεις.

Αλλά εγώ δεν κατάλαβα να οργάνωσε η μητέρα "σταυροφορία" αλλά το αντίστροφο τρόπον τινά. Και διόλου δεν συζητάμε εδώ για το αν ταιριάζει η φιλοσοφία του γονιού με του εκπαιδευτικού. Ή αν ο γονέας ακυρώνει τον παιδαγωγό κλπ.

Εδώ συζητάμε για μια ανεπίτρεπτη πρακτική. Την οποία όχι μόνο εφαρμόζουν αλλά την παρουσιάζουν ως κάτι το φυσικό και συχνό. Και μετά από πίεση του γονιού για απαντήσεις παραδέχονται το σφάλμα αλλά το ρίχνουν στο φιλότιμο και στο πόσο άριστη είναι η συνάδελφος κατά τα λοιπά.

Δηλαδή εγώ κάνω συστηματικά και απολύτως συνειδητά ένα λάθος στη δουλειά μου, μου το επισημαίνουν και εγώ λέω εντάξει όμως είμαι καλή στα άλλα πως κάνετε έτσι; και μην μου το ξαναπείτε γιατί με έπιασαν τα ψυχολογικά μου. Κι ο προϊστάμενος μου, μου χτυπά συγκαταβατικά την πλάτη και μου λέει εντάξει μην μου στεναχωριέσαι, συνέχισε να το κάνεις... και μέσα σε όλο αυτό μιλάμε για παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Η @Sentir...natureza γράφει στην αρχή αρχή οτι δεν της αρέσουν 3 πράγματα που έχει παρατηρήσει στη ρουτίνα του νηπιαγωγείου. Και εντέλει μέσα από την κουβέντα καταλήγει να θίξει το 1 από τα 3 στην εκπαιδευτικό, απευθείας, με ευγένια, καθώς εντάξει αντιλαμβάνεται ότι τα άλλα 2 δεν μπορεί να τα αξιολόγησει στον σωστό βαθμό. Και τι θίγει; το "παιδικά κάθε μέρα στην προσέλευση-ώρα φαγητού στο νηπιαγωγείο" το οποίο βρε παιδιά κι εγώ σχετική με τα παιδαγωγικά είμαι και στα τόσα χρόνια πρώτη φορά το ακούω, αλήθεια! Και το οποίο σαφώς πρόκειται για πρακτική που δεν επιτρέπεται. Μα που ακούστηκε;! Δηλαδή ακόμη και δύσκολες περιπτώσεις να έχεις, αντε σε έκτακτη ανάγκη να το κάνεις. Αλλά η ρουτίνα έτσι;! Κι όχι μόνο εφέτος αλλά και πέρυσι και μάλλον για χρόνια όπως με περισσή άνεση δήλωσε η νηπιαγωγός. Και ο γονιός θίγει το αυτονόητο. Ότι δεν επιτρέπεται αυτό. Και τώρα πάνε να την βγάλουν ανακατώστρα και δεν ανταλλάσουν τηλέφωνα οι γονείς (;;;!!!) και η νηπιαγωγός πληγώθηκε;! Τι είναι αυτά; Είναι σοβαρή διαχείρηση του θέματος τώρα αυτή. Αν τους ελέγξουν δηλαδή αυτά θα πουν επισήμως; Δεν είπε κανείς ότι ακυρώνει το συνολικόόό έργο της εκπαιδευτικού. Ας απαντήσει υπεύθυνα η παιδαγωγός για την στάση της αντί να βάζει μεσάζοντες να την δικαιολογούν και με λάθος τρόπο. Επαγγελματίας είναι. Το επάγγελμα-λειτούργημα της αφορά.

Να επισημάνω κάποια πράγματα. Το πρώτο είναι ότι εξετάζουμε το γεγονός όπως μας μεταφέρθηκε . Δεν είμασταν μάρτυρες του γεγονότος . Δεν ξέρουμε πώς μίλησε η θεματοθέτρια στη δασκάλα, στους γονείς, στους διευθυντές κτλ. Μπορεί εξαιρετικά και να είναι όλοι παράλογοι και παράξενοι και μυγιάγγιχτοι . Μπορεί και όχι, αν κρίνουμε από την αντιμετώπιση. Το δεύτερο είναι ότι πρόκειται για τις ουκ ολίγες περιπτώσεις, όπου χ άτομα διαβάζουν το ίδιο πράγμα , αλλά ο καθένας το μεταφράζει και το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Εσύ αντιλήφθηκες μια παράλογη και απαράδεκτη αντιμετώπιση-επίθεση προς μια μητέρα που ζήτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το αυτονόητο . Εγώ δεν τα είδα όλα αυτά. Είδα μια μητέρα που επειδή δεν την κάλυψαν οι απαντήσεις της δασκάλας( δικαιολογημένα), αντί να περιμένει ένα μικρό έστω διάστημα, να δει εάν αλλάξει κάτι, και αν όχι να ζητήσει μια συνάντηση με τη σύμβουλο ή να στείλει και ένα e-mail , "στήθηκε" στο προαύλιο (υποθέτω) του σχολέιου, μαζεύοντας τηλέφωνα, με σκοπό να μαζέψει συμμάχους , ώστε να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη επισημότητα και σοβαρότητα το e-mail αυτό, αφού πλέον θα εκπροσωπούσε όλη την τάξη. Λες δηλαδή οτι ως δασκάλα , δεν θα σε πλήγωνε κάτι τέτοιο.. οτι η δασκάλα υποκρίνεται τη θιγμένη και σιγά που πληγώθηκε που προκλήθηκε κάτι τέτοιο γύρω απο το όνομα της. Και είναι επίσης παράλογοι και όλοι οι υπόλοιποι γονείς που αντέδρασαν σε αυτό και δεν βρήκε απο πουθενά υποστήριξη. Εδώ να πω  συμφωνούμε όλοι ότι το καθημερινό μεσημεριανό παιδικό πρέπει να περιοριστεί. Μην ξεχνάς όμως ότι οι ίδιοι της είπαν ότι το πρόβλημα δεν ήταν η σύσταση αλλά ο τρόπος. Τέλος, ας συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε :)

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερα! Να σας ρωτησω λιγο γιατι μου φαινονται υπερβολικα καποια πραγματα στο περιβοητο νηπιαγωγειο μας 🤨

Θα τα παρω απο την αρχη. Μας εδωσαν στην αρχη της σχολικης χρονιας μια λιστα με πραγματα, μεσα στην οποια ειχε και καποια εξτρα για το νηπιαγωγειο πχ 4 χαρτονια κανσον μεγαλα (σε καθε γονεα ηταν διαφορετικο το εξτραδακι) συν 10 ευρω για διαφορα υλικα (συν 10 για τον συλλογο). Ενταξει μεχρι εδω.

Πριν λιγες εβδομαδες με αφορμη την ημερα αποταμιευσης μας ηρθε ενα χαρτακι στη τσαντα όπου εγραφε με παιχνιδιαρικο υφος οτι θα όλοι θα βαζουμε στον κουμπαρα της ταξης 0,50 καθε Δευτερα ετσι ωστε αν χρειαστει κατι η ταξη να εχουν τα χρηματα να το αγορασουν. Μου φανηκε πολυ το πενηνταλεπτο και ειπα στον μικρο ότι θα του δινω και 50λεπτα, 20λεπτα και 10λεπτα και οχι καθε εβδομαδα.  Ηθελα να το θιξω, να ρωτησω αν υπαρχει καποια αναγκη στην ταξη για να την συζητησουμε στο συλλογο, δηλαδη να μας πουν τι χρειαζεται πιο συγκεκριμενα γιατι ειναι πολυ αοριστος ο σκοπος. Τελικα λογω των προηγουμενων συμβαντων ειπα να μην το κανω απλα να δινω οσο και οποτε μπορω. Παει κι αυτο.

Μας ηρθαν δυο email προ ημερων, το ενα ζητουσε να παμε μαξιλαρια για τη γωνια βιβλιοθηκης και το αλλο οτι σε συνεχεια ανακαινισης της αυλης (οντως βαζουν καινουρια καγκελα κλπ) θα τοποθετηθει καινουρια τεντα το κοστος της οποιας καλυπτεται απο δωρεες γονεων. Περυσι μαζευτηκαν 200 ευρω και υπολοιπονται 250. Ο,τι μπορει να δωσει ο καθενας. 

Νιωθω οτι καπου το παρακανουνε;;;; Σε ποσα μετωπα να δωσουμε λεφτα πια; Δεν μας περισσευουν κιολας! Ποια ειναι η γνωμη σας; Εδω κανανε ολοκληρη συναντηση-δικαστηριο για μενα, περιμενα οτι θα γινοταν συναντηση για ενα τοσο σημαντικο θεμα, να μας εξηγησουν το εργο, το κοστος κλπ και οχι με ενα email να περιμενουν να μαζευτουν 250 ευρω. Δεν πρεπει να εμπλακει και ο συλλογος γονεων σε αυτο; πχ bazaar κλπ. Τι λετε;

πρίν από 37 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Καλημερα! Να σας ρωτησω λιγο γιατι μου φαινονται υπερβολικα καποια πραγματα στο περιβοητο νηπιαγωγειο μας 🤨

Θα τα παρω απο την αρχη. Μας εδωσαν στην αρχη της σχολικης χρονιας μια λιστα με πραγματα, μεσα στην οποια ειχε και καποια εξτρα για το νηπιαγωγειο πχ 4 χαρτονια κανσον μεγαλα (σε καθε γονεα ηταν διαφορετικο το εξτραδακι) συν 10 ευρω για διαφορα υλικα (συν 10 για τον συλλογο). Ενταξει μεχρι εδω.

Πριν λιγες εβδομαδες με αφορμη την ημερα αποταμιευσης μας ηρθε ενα χαρτακι στη τσαντα όπου εγραφε με παιχνιδιαρικο υφος οτι θα όλοι θα βαζουμε στον κουμπαρα της ταξης 0,50 καθε Δευτερα ετσι ωστε αν χρειαστει κατι η ταξη να εχουν τα χρηματα να το αγορασουν. Μου φανηκε πολυ το πενηνταλεπτο και ειπα στον μικρο ότι θα του δινω και 50λεπτα, 20λεπτα και 10λεπτα και οχι καθε εβδομαδα.  Ηθελα να το θιξω, να ρωτησω αν υπαρχει καποια αναγκη στην ταξη για να την συζητησουμε στο συλλογο, δηλαδη να μας πουν τι χρειαζεται πιο συγκεκριμενα γιατι ειναι πολυ αοριστος ο σκοπος. Τελικα λογω των προηγουμενων συμβαντων ειπα να μην το κανω απλα να δινω οσο και οποτε μπορω. Παει κι αυτο.

Μας ηρθαν δυο email προ ημερων, το ενα ζητουσε να παμε μαξιλαρια για τη γωνια βιβλιοθηκης και το αλλο οτι σε συνεχεια ανακαινισης της αυλης (οντως βαζουν καινουρια καγκελα κλπ) θα τοποθετηθει καινουρια τεντα το κοστος της οποιας καλυπτεται απο δωρεες γονεων. Περυσι μαζευτηκαν 200 ευρω και υπολοιπονται 250. Ο,τι μπορει να δωσει ο καθενας. 

Νιωθω οτι καπου το παρακανουνε;;;; Σε ποσα μετωπα να δωσουμε λεφτα πια; Δεν μας περισσευουν κιολας! Ποια ειναι η γνωμη σας; Εδω κανανε ολοκληρη συναντηση-δικαστηριο για μενα, περιμενα οτι θα γινοταν συναντηση για ενα τοσο σημαντικο θεμα, να μας εξηγησουν το εργο, το κοστος κλπ και οχι με ενα email να περιμενουν να μαζευτουν 250 ευρω. Δεν πρεπει να εμπλακει και ο συλλογος γονεων σε αυτο; πχ bazaar κλπ. Τι λετε;

Και μένα μου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά που ζητάνε στην εποχή που ζούμε. Θα έπρεπε να σκέφτονται ότι κάποιοι θα δυσκολεύονται κάθε λίγο και λιγάκι, ειδικά όταν έχουν πάνω από ένα παιδί και τα έξοδα τρέχουν.. 

Για μένα θα έπρεπε να θιχτεί το θέμα και να κάνει ο σύλλογος γονέων κάτι τύπου bazaar για να μαζέψουν έτσι το ποσό.. Στο δικό μας πχ σχολείο (δημοτικό) ο σύλλογος κάνει χριστουγεννιάτικα δωράκια που τα πουλαει στους γονείς κ στο χωριό ή πχ τις απόκριες κάνει πάρτυ με λαχειοφορους ώστε να μαζέψουν λεφτά για εκδρομές ή για κάτι που είναι χρήσιμο για το σχολείο.

6 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

μου φαινονται κ μενα υπερβολικα 50λ καθε βδομαδα,για την αποταμιευση,μηπως ηταν μηνας;

οκ καταλαβαινω οτι υπαρχουν αναγκες κ δ θα δινουν κ τα 15παιδακια καθε φορα,αλλα κ παλι πολυ συχνο

περυσι η κορη μου στην γ δημοτικου,που κανανε κ εκλογες,δινανε 1€ τον μηνα,μικρο τμημα,κ οχι 9μηνες,κ στο τελος μαζι με την κυρια που εβαλε τα αλλα μισα πηραν προτζεκτορα

οσον αφορα την τεντα εφοσον ειναι κτ που ξεκινησε απο περυσι,φανταζομαι θα μπορει κ ο συλλογος να σε ενημερωσει για καποιες λεπτομερειες.δυστυχως πολλα πραγματα πρεπει να καλυπτονται απο δωρεες γονεων,απο την στιγμη που δ καλυπτονται αλλιως.αλλα συμφωνω κ γω οτι θα ηταν πολυ καλυτερα αν γινοταν κτ οπως χριστουγεννιατικο μπαζαρ,λαχειφορος,ημερολογια ωστε να συνεισφερουν ετσι οσοι επιθυμουν σε συνεργασια διδακτικου προσωπικου κ συλλογου γονεων

8 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Κ εμάς μας είπαν να δίνουμε ότι θέλουμε όμως Κ από αυτά θα τα εξαργυρώσουν στις διάφορες γιορτές με δωράκια κεράσματα κτλ ότι βγει. Το είχαν κάνει Κ πέρσι αλλά εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι . Οπότε δεν έδωσα ποτέ τίποτα . Αυτά είναι εθελοντικά έτσι Κ αλλιώς άμα θες δίνεις άμα θες δεν δίνεις δεν γίνετε ποτέ λόγος για το ποιος έδωσε ή όχι. Όπως Κ ο σύλλογος άμα θες δίνεις άμα θες συμμετέχεις δεν είναι κάτι υποχρεωτικό. 

Όσο για τα υλικά εμάς μας είχαν ζητήσει δύο σελίδες υλικά κόστος 110 ευρώ όλα μαζί αυτό θα πει υπερβολή! Τώρα στην γιορτή Χριστουγέννων έξτρα 12 ευρώ για παιχνιδάκι του Αγίου Βασίλη Κ γλυκά . Εντάξει βέβαια μας ρώτησαν αλλά εντάξει τι να πεις Χριστούγεννα είναι . Υπερβολή μου φαίνετε Κ εμένα αλλά εντάξει 

Διαφημίσεις

Τι τρέλα είναι αυτά; λεφτά από τους γονείς; σε εμας δεν έχουν ζητήσει τίποτα πέρα από τη λιστα υλικών (αν θυμάμαι καλά ειχε βγει γύρω στα 30-40 ευρώ). Ούτε σαν μαθήτρια θυμάμαι ποτέ να διναμε λεφτά στο σχολείο. Μόνο για την καθαρίστρια και χαρτί φωτοτυπικου

Καλα σε γνωστους μου -σε αλλα νηπιαγωγεια- μεχρι και χαρτι υγειας και κρεμοσαπουνα ειχανε στη λιστα λογω ελλειψεων! 

Δεν μου φαινεται τοσο περιεργο που θα κανουμε οι γονεις τη τεντα (εχω παθει ανοσια στον παραλογισμο του ελληνικου δημοσιου) αλλα ζητανε απο τοσες πλευρες, τα εξτραδακια, το 10αρικο, ο κουμπαρας, τα μαξιλαρια + 250 ευρω, ενταξει βαστα λιγο. Τουλαχιστον φωναξε μας, πες τα μας πιο προσωπικα, οχι ετσι λες και ειναι κατι το φυσιολογικο να πληρωνουμε εμεις τη λειτουργια του σχολειου! Θα ρωτησω αν εχει θιχτει το θεμα για τη τεντα στο συλλογο γονεων, πλησιαζουν και Χριστουγεννα, για να δω τι μπορουμε να κανουμε.

Σε εμάς η λίστα ήταν ανά 4 γονείς διαφορετική οπότε τώρα που βλέπω αυτα σκέφτομαι ότι μπορεί σε άλλους γονείς να είχε χαρτιά υγείας κλπ και να μη μας έτυχε εμάς. Ένα πακέτο μωρομαντηλα έλεγε μόνο, όλα τα άλλα ήταν σχολικά είδη, κάποια από τα οποία μαλιστα είναι προσωπικά κ θα μείνουν σε εμάς (πχ κασετίνα, μαρκαδόροι, μολύβι, γόμα, ντοσιε, 4 φάκελοι)

Αν δεν κάνω λάθος, για τα κτιριακά θέματα αρμόδιοι είναι οι δήμοι και ο οσκ, είτε στο να καλυφθεί το κόστος είτε στις προδιαγραφές που θα γίνει κάτι. Για να καταλάβω, ήρθε απλά κάποιος στο άσχετο και έβαλε κάγκελα? Δεν θέλουν τα σχολικά κτίρια άλλες μελέτες, σε σχέση με τα οικιακά ?? Πραγματικά ρωτάω γιατί δεν ξέρω.

Το μεγάλο ζήτημα για εμένα δεν είναι τα χρήματα, είναι το πόσο σωστά γίνεται μία εργασία στο σχολείο, πόσο ασφαλή είναι αυτά που φτιάχνουν.

Ζητούν όντως πολλά χρήματα, σε εμάς αυτό δεν έχει γίνει ποτέ έως τώρα. Στο μόνο που το σχολείο ζήτησε την βοήθεια μας ήταν όταν έπλεναν τις κουρτίνες των τάξεων.

@Sentir...natureza, έχε υπόψη σου , το ότι τα ζητούν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα μαζεύουν κιόλας, πολλής κόσμος δε συμμετέχει τις περισσότερες φορές.

συμφωνω οτι ολα αυτα ειναι εφοσον θελεις.κανενας δ ειναι υποχρεωμενος να συμμετεχει,ουτε καν στο συλλογο γονεων,κ παντα υπαρχουν ατομα που δ δινουν ειτε γτ δ μπορουν ειτε γτ δ θελουν,απολυτα σεβαστο φυσικα

βεβαια εχω ακουσει για συλλογους που επειδη γονεις δ εδωσαν συνδρομη να μην δωσουν το κερασμα-δωρακι στο παιδι.κτ με το οποιο διαφωνω κ δ το καναμε οσο ημουν σε συλλογο

πχ στις αναμνηστικες φωτο στο τελος πρεπει να τις πληρωσεις,φροντιζαμε για ενα μικρο ποσοστο που θελανε αλλα δ υπηρχε η δυνατοτητα πραγματικα,κ καποια παιδια δ συμμετειχαν

οσον αφορα τις εργασιες στο σχολειο,συμφωνω υπευθυνος ειναι ο δημος κ η σχολικη επιτροπη.καθε σχολειο μπορει να ζηταει απο εκει για χρηματα η εργασιες,να ζητανε επιπλεον κ οι γονεις ως συλλογος,ολα με εγγραφα,αριθμ,πρωτοκολλου κλπ,αλλα δ σημαινει οτι τους τα κανουν ολα.εξαρταται απο το ποσο που δινει ο καθε δημος για τα σχολεια τον χρονο,κ ποσα σχολεια υπαρχουν

για εργασιες κλπ εννοειται πρεπει να παρεις κ αδεια,ακομη κ για να βαψεις τα καγκελα,η οτιδηποτε.οπου θα μπορουσαν να προσφερουν οι γονεις υλικα η εργασια πχ.τουλ υπαρχουν οι διαδικασιες.τωρα αν τα γνωριζουν ολοι,κ τα κανουν ετσι,ειναι αλλο θεμα

Αρχικά, για οποιαδήποτε παρέμβαση σε υποδομές υπεύθυνος είναι το τμήμα Παιδείας του κάθε Δήμου το οποίο συντονίζει τις ενέργειες. Ούτε ο σύλλογος, ούτε η διεύθυνση του σχολείου μπορούν να δράσουν από μόνοι τους χωρίς την έγκριση του Δήμου. Ο σύλλογος μπορεί να αναφέρει τα προβλήματα, η διεύθυνση του σχολείο έχει την υποχρέωση να τα κοινοποιήσει εγγράφως στο Δήμο.

Για τις τέντες πχ που λες, ακόμα και αν υπήρχαν τα χρήματα από δωρεές ή τον σύλλογο, θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από τον Δήμο αλλιώς έχουν κάθε δικαίωμα να διακόψουν τις εργασίες ή και να προχωρήσουν σε αποξήλωση. Στο λέω γιατί κάτι τέτοιο έγινε σε γειτονικό σχολείο, ο σύλλογος αποφάσισε και έκανε δαπάνη για κλιματισμό και μετά ο Δήμος απαγόρευσε τη λειτουργία. Το οποίο είναι και λογικό, γιατί σε περίπτωση ατυχήματος λόγω κακής τοποθέτησης για παράδειγμα, υπόλογος είναι ο Δήμος.

Από εκεί και πέρα, ο ρόλος του συλλόγου και των γονέων δεν είναι να μπαλώνουν τις αδυναμίες του κράτους. Ο σύλλογος υπάρχει για να ενδυναμώνει τη σχέση σχολείου - παιδιού - οικογένειας - γειτονιάς. Μπορεί να οργανώσει εκδρομές, δράσεις κλπ. και ναι μεν μπορούν εθελοντικά να συνεισφέρουν οικονομικά ή και πρακτικά σε έργα συντήρησης (με προσωπική εργασία ή μέσω χρήματων από δράσεις) αλλά πρέπει να γνωρίζουμε όλοι οι γονείς καλά (και να απαιτούμε) τις καλύτερες συνθήκες για τα κτήρια στα οποία τα παιδιά μας περνάνε τη μισή τους μέρα από αυτούς που πραγματικά έχουν την ευθύνη να τις υλοποιήσουν. Υπάρχει δυστυχώς από την τρέχουσα κυβέρνηση η κατεύθυνση για αμερικάνικο μοντέλο όπου τα σχολεία ζουν βάσει χορηγιών (και ξέρουμε πόσο καλά έχει πάει αυτό στην Αμερική) οπότε μην απορείς που κάποιοι το έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα. Ζήτημα αν έχει διαβάσει κανείς το προεκλογικό πρόγραμμα για την παιδεία... Γιατί αν το διάβαζε και συμφωνούσε, τότε ας τα λουστεί.

Στα δικά μου παιδικά χρόνια στο δημοτικό (όχι νήπιο), η τάξη μάζευε λεφτά για να κάνει κάτι που αποφάσιζαν τα παιδιά (μέσα στο εκπαιδευτικό πλαίσιο "μαθαίνω πως λειτουργεί η ομάδα, οι εκλογές, πως αποφασίζουμε δημοκρατικά κλπ.) Οπότε αυτό που σας ζητάνε μου φαίνεται εντελώς άσχετο.

Από εκεί και πέρα, η πραγματικότητα είναι ότι το ελληνικό σχολείο πάσχει από αναλώσιμα, οπότε για αυτό και οι λίστες στην αρχή της χρονιάς με μωρομάντηλα, χαρτόνια κλπ. Οκ δεκτό.

Το να απαιτούν όμως χρήματα κάθε τρεις λίγο το βρίσκω έως και ύποπτο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...