Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπνος μωρου 2 μηνων-τη συμβουλη σας

smak

Recommended Posts

Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι :) αλλά εμάς μας έσωσαν τα εξής δύο προϊόντα: http://www.amazon.co.uk/Miracle-Blanket-Swaddling-poppers-scratch/dp/B0013T1M04/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1382711510&sr=8-1&keywords=miracle+blanket

Για φάσκιωμα, ναι φάσκιωμα, λειτουργεί μαγικά γιατί δεν τρομάζουν από τα χέρια τους που κουνιούνται και άρα τα ξυπνάνε, ΠΡΟΣΟΧΗ το φάσκιωμα επιτρέπεται μόνο μέχρι να αρχίσουν τα μωρά να γυρνάνε μόνα τους στο κρεβάτι [εμάς άργησε ευτυχώς!]

Δεύτερο μαγικό προϊόν : http://www.amazon.co.uk/BABYBJ%C3%96RN-Babysitter-Balance-Silver-Cotton/dp/B001ET6P7I/ref=sr_1_1?s=baby&ie=UTF8&qid=1382711999&sr=1-1&keywords=baby+bjorn+balance+bouncer

Ειλικρινά, μαγικό... το τι ύπνους έχει ρίξει εκεί μέσα η Ευγενίτσα δεν περιγράφεται....

Βέβαια ήταν και "εύκολο" μωράκι, τώρα το δεύτερο που περιμένω ελπίζω να μην με διαψεύσει γιατί πολύ εξυπνη το παίζω στο θέμα του ύπνου και το σύμπαν θα με εκδικηθεί :-P

Πάντως σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει [και το έχω ψάξει αρκετά γιατί ως μαμά μιας κάποιας *γκουχ* ηλικίας, δεν έχω τις αντοχές που έχετε εσείς οι μικρομάνες] είναι 2-3 βασικά πραγματάκια που πρέπει να προσέξει κανείς στα μικρά μωράκια.

Το ΠΛΕΟΝ σημαντικό είναι να μην μπαίνουν στη φάση overtired δηλαδή υπερένταση, συστήνεται ο πρώτος υπνάκος της μέρας να είναι μιάμιση ώρα μετά το πρωϊνό ξύπνημα [ναι κι όμως!] όπως επίσης και το διάστημα ανάμεσα στους πρωϊνούς ύπνους να είναι το ΠΟΛΥ 3 ώρες.

Εννοείται ότι προσέχουμε σε τι "εθίζουμε" τα μωρά σε σχέση με την ώρα που τα παίρνει ο ύπνος [κούνημα? Τζιζ, αγκαλιά? Τζιζ, παρουσία γονιού? Τζιζ κ.ο.κ.]

Ελπίζω κάποια κάπου κάποτε να βοηθηθεί από τα αποστάγματα σοφίας μου :)

...και ελπίζω διπλά να πιάσουν και στο δεύτερο μωρό μου!

Εχεις απολυτο δικιο φιλη μου!

Κ το φασκιωμα πιστευω βοηθαει αλλα πλεον ειμαστε 3 μηνων και σε λιγο θα αρχισουμε να στριφογυρναμε μονοι μας...

Οσο για τα αλλα... κανω ολα τα "λαθη" που αναφερεις... και δεν ξερω πως να την ξεμαθω!

και αγκαλια και κουνημα και ολα... και εχει αρχισει και με κουραζει πολυ!

veMDp3.png

Διαφημίσεις

...Ξαναλέω είμαι μιας κάποιας ηλικίας... και δεν έχω τις αντοχές που φαίνεται πως έχουν πολλές από τις μητέρες που συναντώ είτε ον είτε οφ line :)

Λοιπόν φίλη smak, η επιστήμη [όπως περιγράφεται στο βιβλίο Healthy sleep habits happy child] λέει ότι ο πιό σύντομος δρόμος για τον αδιάκοπο ύπνο είναι το cry it out και μάλιστα συνεχές μέχρι τελικής πτώσεως [και όχι με το να μπαίνει κανείς μέσα κάθε τόσο για να καθυσυχάζει] ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο στην κόρη μου! Τώρα στο γιό θα δω πως θα βγεί... παντως είναι ακόμα νωρίς για cry it out για εσάς νομίζω...

αν το χεις με το αγγλικο το site http://www.troublesometots.com/ μου φαίνεται πολύ συμπαθητικό με διάφορα tips για διάφορες ηλικίες...

Εύχομαι καλή εξέλιξη το συντομότερο δυνατό, ο ύπνος είναι βασική βιολογική ανάγκη και για το μωρό αλλά και για την μητέρα, κυρίως μάλιστα για την μητέρα που έχει την επιμέλεια / φροντίδα του...

Ν.

• 2 εβδομάδες μετά...

Και ναι... κλεισαμε 3 μηνες κ 1 εβδομαδα και το προβλημα συνεχιζεται με πολυυυυυ γκρινια λογω νυστας (κ δικια μου κ της μικρης).

Τα χω παιξει... απλα ηθελα να το μοιραστω...

veMDp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...