Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Που θα είναι ο χώρος του μωρού - πρώτη μέρα στο σπίτι!

administrator

Recommended Posts

Το πρώτο βράδυ (όπως και στη συνέχεια) το μωρό κοιμήθηκε στο λίκνο μέσα στο δωμάτιό μας.

Τώρα βέβαια,επειδή θηλάζουμε και εγώ θέλω να κοιμάμαι λιγάκι παραπάνω και να ξεκουράζομαι,την έχουμε στο κρεβάτι μας.

Αυτό θα κοπεί της αρέσει,δεν την αρέσει όταν αρχίσει κρέμες και δε θηλάζει τόσο πολύ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 9 δημοσιεύσεις

• gini

gini 4 δημοσιεύσεις

• BIZELI

BIZELI 4 δημοσιεύσεις

• dora

dora 4 δημοσιεύσεις

κι εγω εχω αγορασει ενα λικνο και θα τον εχω μαζι μου στο δωματιο μου μεχρι να παει 4-5 μηνων <εξαλλου μετα δεν νομιζω να χωραει εκει μεσα...> απο εκει και μετα θα μετακομισει στην δωματιαρα του...ακουσα απο μια κοπελα οτι η παιδιατρος της προτινε να εχει το μωρο στην κρεββατοκαμαρα της μεχρι 1 ετους για την προληψη αιφνιδιου θανατου αλλα μου φαινεται πολυ υπερβολικο.......

D1Uip3.png

Εγώ μέχρι 3μηνών την είχα σε μια καλαθούνα και την πήγαινα όπου είμαστε και εμείς και το βράδυ στην κρεβ/ρα 3μηνών όταν γύρισα στην δουλεία την έβαλα στην κούνια της στο διπλανό δωμάτιο (ούτως ή αλλιώς το πολύ κάθε 3-4ώρες ξύπναγε για να φάει.) γιατί συνεχώς ξύπναγα με το που άκουγα ότι κουνιόταν λιγάκι.

καλημερα και Χρονια Πολλα!

κι εμεις στην αρχη,πιστευω μεχρι 2-3 μηνων θα τον εχουμε διπλα μας στο δωματιο μας,μετα θα παει στην κουνια του!

με παιδιατρο ακομα δεν εχω μιλησει αλλα θα ρωτησω σιγουρα.

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

• 1 χρόνο μετά...

Εμεις με το που ήρθαμε απο το μαιευτήριο κοιμήθηκε στο δωμάτιο μας στο port bebe αλλα στην πορεία(μεχρι και σημερα που ειναι 3 1/2 μηνων)εμφανίστηκαν οι καταραμενοι κολικοι και μεταφερθηκαμε οι δυο μας στο σαλόνι, εκείνος στο portbebe του και εγώ στον καναπε. Αφου θηλαζουμε και ξυπνάει λόγω των πόνων της κοιλιτσας θέλω να είμαι κατευθείαν απο πάνω του και να μην ξυπνάμε και τον καιμένο τον μπαμπά. Βέβαια καλύτερα έτσι γιατι μετα δεν θα κοιμάμαι ούτε εγώ με το ροχαλητο του καλου μου :wink:

age.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπερα κοριτσια τον τελευταιο καιρο ακουω ολο και περισσοτερες μανουλες να λενε οτι το πρωτο καιρο βαζουν το μωρο τους να κοιμαται στη καλαθουνα και οχι στη κουνια αν και εχουν χωρο στο δωματιο τους για την κουνια.Ποια ειναι η γνωμη σας?Εσεις που θα το βαλετε και οσες ειστε ηδη μανουλες τι κανατε?

γεια σου μαρια-ευγενια,

εγω θα το βαλω στην κουνια οταν γεννηθει ο μπεμπης μου, δεν θα αγορασω καλαθουνα. για μενα τα θεωρω πεταμενα λεφτα, διοτι καθονται πολυ λιγο καιρο μεσα, αντε μεχρι τον τριτο και αν..βεβαια η κουνιαδα μου ειπε οτι θα μου δωσει το λικνο που μετακινειται ευκολα για να το εχω κοντα μου κατα την διαρκεια της ημερας , μεσα στο σαλονι που ειναι διπλα και η κουζινα, αλλα να σου πω την αληθεια και να μην μου το δωσει δεν με χαλαει...

1zDup3.png

Στη δική μας κρεβατοκάμαρα δε χώραγε κούνια οπότε αγοράσαμε λίκνο όπου το μωρό μπορεί να κάτσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την καλαθούνα.

3zKtp2.png

S0Tjp2.png

Πόλλες φορε ξεκιναμε με την προοπτικη οτι θα τα κοιμησουμε στην κουνια ή στο κρεβατάκι τους αλλα στην πορια κατι αλλαζει. και αυτο το κατι ειναι φυσικα το ιδιο το μωρο.προσωπικα δεν αγορασα καλαθουνα για τον λογο που ανεφερθηκε παραπάνω. Επιπλεόν ενα έξοδο για κατι που θα χρησιμοποιησουμε πολυ λιγο. Εγω ειχα βάλει ενα ωραιοτατο λικνακι που μου δανεισε η φίλη μου, και μαλιστα το ειχα ομορφοστολισει στο δωματιο μας για τα πρωτα βράδυα. Το πολυ 20 μερες να κοιμηθηκε. Δεν το βολευτηκε καθόλου.Μόλις την ακουμπουσα μεσα ουρλιαζε. Μετα την πηγα στο δωματιο της στην κουνια της. Εκει ηταν καλυτερα. Στο χωρο της με τα στολίδια της. ΑΛΛΑ απο τοτε που αρχισε να καταλαβαινει το μονιμο φετιχ ειναι το καροτσι. Μεχρι και σημμερα 7 μηνων εκει την περναμε. Το βραδυ βεβαια κοιμαται στο κρεβατι της αλλα τα ζορικα βραδυα τα περναμε ΑΛΛΑ ΚΑΡΟΟΤΣΕΡΙ.

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Διαφημίσεις

Αν και πολλα χρονια πισω... :) .. εμεις ειδικα το πρωτο το βαλαμε στην καλαθουνα...γιατι ηταν πολυ βολικο να το εχω παντα διπλα μου οπου κι αν ημουν (κουζινα σαλονι μπαλκονι δωματιο κτλ) οποτε ημουν και ηρεμη αφου την εβλεπα (πρωτομανα γαρ και το ειχα αναγκη) αλλα η αληθεια ιεναι οτι πολλα πραγματα που παιρνουμε ειναι περιττα...(την βολευτηκα οσο δεν παει ομως)

Εσυ κανεις αυτο που σε βολευει και οχι τ πηραν αλλοι

Στην καλαθούνα.Με βόλεψε πάρα πολύ γιατί τον πρώτο καιρό είχα το άγχος να το κοιτάζω κάθε δύο λεπτά .Όλη την ημέρα την είχα δίπλα μου.Σαλόνι-γραφείο-υπνοδωμάτιο.Είχα πάρει βάση με ροδάκια και την τσούλαγα παντού.Επίσης είχα την πεποίθηση πως ένοιωθε καλύτερα όντας σε μικρό χώρο.Βέβαια μέχρι 40 ημερών περίπου.Ψήλωσε γρήγορα και "εύρισκε" στα πλαϊνά.Ιδίως,επειδή είχε την συνήθεια να τινάζει τα χέρια της μέσα στον ύπνο της,συχνά ξυπνούσε από τα χτυπήματα.Σε αντίθεση με τα λεφτά του ρηλάξ τα χρήματα για την καλαθούνα δεν τα μετάνιωσα.Να συμπληρώσω πως πολύ μικρό που χρειάστηκε να κοιμηθεί ένα μεσημέρι στην μητέρα μου η καλαθούνα βοήθησε απίστευτα.

NVVvp2.png

Το πρώτο μου γιο τον κοίμησα 30μέρες στην καλαθούνα, έπειτα στην κούνια για 2χρόνια περίπου (τον 1 χρόνο στο δωμάτιο μας, γιατί δεν είχαμε άλλο δωμάτιο μέχρι να μετακομίσουμε) και μετά σε κρεβάτι με κάγκελα. Του άρεσε πολύ η καλαθούνα όπως και εμένα γιατί είχα πάρε βάση και τον πηγαινοέφερνα παντού. Τώρα το δεύτερο το έχω στην καλαθούνα μέχρι να σαραντίσει και μετά θα παέι στο δωμάτιο του στην κούνια (απλά λογικά θα είμαι και εγώ δίπλα σε πολυθρόνα κρεβάτι για λίγο διάστημα. Όμως επειδή το σπίτι δεν εξυπηρετεί τις μετακινήσεις που είχα στο πρώτο και επειδή υπάρχει και ο μεγάλος γιός που πάει συνέχεια από πίσω από το μωρό, σχεδόν όλη την ημέρα στον έχω στο καρότσι ή στο ριλάξ.

Εγω τον μπέμπη θα τον βάλω σε πάρκο στο δωματιο μας με 2 επίπεδα με επιπλέον στρώμα κοκοφοίνικα. Το πάρκο έχει και ροδακια για να το φέρνω κ σαλονοτραπεζαρία που περνάμε τον περισσότερο χρόνο κ έχουμε και το τζάκι, γιατί τα πίσω δωμάτια είναι κρύα. Επίσης θα μπορώ να το κατεβάζω κ κάτω στην πεθερά μου κ να το παιρνω Αθήνα στη μαμα μου (το στρώμα διπλώνει)...Φυσικά θα έχω κ την κούνια στο δωμάτιο του για μετα τον 3ο μήνα!

• 7 months later...

Διαφημίσεις

• 3 χρόνια μετά...
  • 5 months later...

Εμείς από την πρώτη μέρα μέχρι τους 6 μήνες κοιμόμασταν στο ίδιο κρεβάτι. Μετά το εξάμηνο στην κούνια του στο δωμάτιό μας όμως. Και έχω σκοπό γύρω στα 20-24 μήνες να τον βάλω στο δωμάτιό του. Αν θηλάζεις βοηθάει πολύ η συγκοίμηση μιας που δεν σηκώνεσαι καν και απλά δίνεις το στήθος και συνεχίζεις να κοιμάσαι!

• 5 months later...

Καλησπέρα!

Το πρώτο 2μηνο είχα τον μικρό στην καλαθουνα δίπλα μου. Ομως,είχα αρχίσει να εχω την ανάγκη να εχω τον χώρο μου τουλάχιστον όταν πέφτω στο κρεβάτι,από την άλλη είχα τις τύψεις του τύπου "Τι μάνα είμαι εγώ??" Στο τρίμηνο όμως επάνω τον έβαλα στην κούνια του!!! Τα πρώτα βραδυα μου ήταν λίγο δύσκολο αλλά ο μικρός με την συμπεριφορά του μου το έκανε εύκολο μιας και κοιμόταν του καλού καιρού! ...πια είναι 6 μηνών κι όλα πηγαίνουν τέλεια! 

• 1 χρόνο μετά...

Ξεκίνησα να τον βάζω στην κούνια. Βγάλαμε το κάγκελο απο την μια πλευρά και την κολλήσαμε στο κρεβάτι και είναι στο ίδιο ύψος. Στην πορεία ο μικρός μεταφέρθηκε στο κρεβάτι, η κούνια δίπλα διότι κοιμόταν πιο πολλές ώρες ήσυχα κοντά μου. Πριν λίγο καιρό που μεγάλωσε κοντεύει 2 μήνων και πάχυνε/ ψήλωσε και έφτιαξε βραδινή ώρα ύπνου τον ξανάεβαλα στην κούνια γιατί δεν βολευόμαστε στο κρεβάτι. Αυτός νομίζω χέστηκε, εμένα μου έλειπε τις πρώτες μέρες να τον έχω αγκαλίτσα. Θηλάζω αλλά ακόμα στο κρεβάτι δεν βολευόμαστε να θηλάσει διότι το στρώμα είναι μαλακό και βουλιάζει πολύ όποτε όταν ξυπνάει πάω πολυθρόνα θηλάζω και επιστρέφω. Σιγά σιγά τώρα που μεγαλώνει λέω να ξανά προσπαθήσω να θηλάζω στο κρεβάτι. Είδωμεν. 

10 ώρες πρίν, Silky είπε:

Ξεκίνησα να τον βάζω στην κούνια. Βγάλαμε το κάγκελο απο την μια πλευρά και την κολλήσαμε στο κρεβάτι και είναι στο ίδιο ύψος. Στην πορεία ο μικρός μεταφέρθηκε στο κρεβάτι, η κούνια δίπλα διότι κοιμόταν πιο πολλές ώρες ήσυχα κοντά μου. Πριν λίγο καιρό που μεγάλωσε κοντεύει 2 μήνων και πάχυνε/ ψήλωσε και έφτιαξε βραδινή ώρα ύπνου τον ξανάεβαλα στην κούνια γιατί δεν βολευόμαστε στο κρεβάτι. Αυτός νομίζω χέστηκε, εμένα μου έλειπε τις πρώτες μέρες να τον έχω αγκαλίτσα. Θηλάζω αλλά ακόμα στο κρεβάτι δεν βολευόμαστε να θηλάσει διότι το στρώμα είναι μαλακό και βουλιάζει πολύ όποτε όταν ξυπνάει πάω πολυθρόνα θηλάζω και επιστρέφω. Σιγά σιγά τώρα που μεγαλώνει λέω να ξανά προσπαθήσω να θηλάζω στο κρεβάτι. Είδωμεν. 

Αν και είμαι θερμή οπαδός της συγκοίμησης και του θηλασμού ξάπλα, από τους βασικούς κανόνες ασφαλείας είναι ότι απαγορεύεται σε μαλακό στρώμα. Τα μωρά δεν κάνει να κοιμούνται σε κρεβάτι όπου βουλιάζουν.

Απ την πρώτη μέρα του μωρού στο σπίτι και για έξι μήνες όλοι οι  ημερήσιοι ύπνοι ηταν στην καλαθουνα. Τα βράδια όμως κοιμόταν στην κούνια. Σε μας ήταν λάθος αυτή ή τακτική γιατί έτσι δεν κατάφερνε να εξοικειωθεί με το χώρο του. Νόμιζα όμως πώς έτσι τον βοηθουσα να ξεχωρίζει την μέρα απ την νύχτα!

14 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Αν και είμαι θερμή οπαδός της συγκοίμησης και του θηλασμού ξάπλα, από τους βασικούς κανόνες ασφαλείας είναι ότι απαγορεύεται σε μαλακό στρώμα. Τα μωρά δεν κάνει να κοιμούνται σε κρεβάτι όπου βουλιάζουν.

Πως μπορώ να εξετάσω αν το στρώμα μου δεν κάνει; Το μωρό δεν βουλιάζει εγώ βουλιάζω με αποτέλεσμα το στηθος μου λόγω μεγέθους να τον πλακώνει. Το άγχος μου δηλαδή δεν ήταν το στρώμα αλλά το βυζι. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...