Μαρία1982

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  463
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

1 Neutral

Περισσότερα για την/τον Μαρία1982

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Ιδιωτική Υπάλληλος

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Καλησπέρα! Τα 200 ενσημα που χρειάζεται τα έχεις ειναι μεχρι τις 15/1/17. Εννοώ ότι για να δικαιούται καποια επίδομα χρειάζεται να έχει τα προηγούμενα 2ετη από την ημερα που θα πάρει τα επιδόματα διακόσια ενσημα. Η ασφάλιση οαεδ Δεν πιάνεται γιατί δεν κολλάνε ενσημα. Δεν σε πιάνει δυστυχώς.
 2. Στ Ελενα αν δεν κανω λαθος ειναι δωρεαν αφου ειναι δημοσιο αλλα εχει αναμονη περιπου 2 με τρεις μηνες. Στο Ωνασειο κοστιζει 100 ευρω και βρισκεις σε 2 με 3 βδομαδες. Γινεται 20 με 22 εβδομαδα και μετα οχι 10 μερες μετα την β επιπεδου. Καλη επιτυχια

 3. Διαφημίσεις


 4. Απο τον οαεδ δεν παιρνεις επιδομα γιατι δεν ρχεις ενεργη σχεση εργασιας θεωρησε ανεργη. Στο ικα πρεπει να πας.το ξεκινησες λαθος.απο εκει θα πληρωθεις το επιδομα κυησης και λοχειας. Αν εχεις 200ενσημα τα δυο τελευταια χρονια τα δικαιουσαι
 5. Καλησπέρα και με το καλό! Πρεπει να εχεις 200 ενσημα τα τελευταία 2 έτη. Αν σου βάζουν 25 το μήνα, δηλαδή πλήρες οκταώρου πρέπει να δουλεύεις 8 μήνες για να τα συμπληρώσεις κια να πάρεις τα επιδόματα. Αν τώρα είσαι περίπου 7 εβδομάδων νομίζω ότι θα τα προλάβεις.
 6. Εγώ είχα ρωτήσει την εργασία μου (παλιά έβγαζα εγώ το ωράριο μητρότητας) και την επιθεώρηση εργασίας που ανήκει η εργασία μου. Δεν κατάλαβα εσείς τι παίρνετε και αν δεν σας κάνει κόπο ξαναγράψτε μου, αλλά σε ένα μειλ που γράφεις από τον συνήγορο του πολίτη είναι σχεδόν το ίδιο που σου λέω με διαφορά ότι ξέρω ότι τις 2 ώρες μειωμένες τις παίρνεις για 12 μήνες και όχι 18 όπως γράφει και για 6 μήνες την μια ώρα. Και αν το υπολογίσεις 12 αντι 18 είναι πιο δίκαιο. Αυτή η άδεια του μειωμένου είναι η άδεια ανατροφής όχι του θηλασμού. Θηλασμού απ ότι ξέρω είναι το 6μηνο του ΟΑΕΔ που σου το παρέχουν ώστε να είσαι σπίτι να θηλάσεις (πράγμα που από τον άλλο μήνα καταργούν). Αλλά αν το υπολογίσετε και αλλιώς δείτε, το μειωμένο ωράριο σε μέρες είναι 3,5 μήνες που σημαίνει ότι είναι 25*3=75+(25/2)=75+12,5=87,5 ημέρες άρα στην εργασία σου δεν μπορούν να σου δώσουν εκ των πραγμάτων αν θέλουν να είναι εντάξει λιγότερες από 88 εβδομάδες να λείπεις από 1 ημέρα. Απλά σε όλο αυτό το 6μηνο ή το 3 μηνο πρέπει να το αφαιρέσεις. Δηλαδή αν πήρες τους 3 μήνες του ΟΑΕΔ (το μισό που ανέφερε πριν μια από εσας) αφαιρείται από τον υπολογισμό και πρέπει να πάρεις 84 ημέρες. Η επιθεώρηση εργασίας πάντως θα σου πει ακριβώς τι ισχύει και στις δυο σας.
 7. Στη δουλεία μου τους υπέυθυνους μισθοδοσίας τους έχουν ήδη ειδοποιήσει ότι καταργείται από αρχές του μήνα δυστυχώς.
 8. Όσο για κάτι που διάβασα για αργία αν την χάνεις η όχι επειδή έχεις συμφωνήσει να την παίρνεις πχ Δευτέρα και πέφτει αργία, σε εμάς απλά μταφέρεται μια Δευτέρα μετά, αλλά αυτό όντως δεν αναφέρεται κάπου και είναι απλά σ συνεννοηση με τον εργοδότη.
 9. Σε ημέρες είναι 94 ημέρες αν δεν έχεις πάρι το 6μηνο και 75 ημέρες αν το έχεις πάρει το 6μηνο. Δεν πρόλαβα να διαβάσω αν έχεις πάρει ήδη απάντηση ή κάτι άλλο, αυτό ισχύει πάντως σίγουρα βάση επιθεώρησης εργασίας σε ιδιωτική επιχείρηση και το μειωμένο ξεκινάει από την ημέρα που τελειώνει η άδεια λοχείας του ικα. Αλλιώς 1 έτος από δύο ώρες και έξι μήνες από μία ώρα αλλιώς 2,5 έτη από μια ώρα. Μέχρι πριν από 5 έτη δεν το είχαν διευκτινήσει αν το 6μηνο εφαιρείται ή οχι αλλά το διευκρίνησαν με μια παράμετρο πριν από τρία έτη περίπου (αν δεν κάνω λάθος) αλλά δεν είχα ρωτήσει που αναγράφεται (για το λόγω αυτό είχα πάρει πρώτα το μειωμένο σε μέρες (το οποίο το έχουν στανταρ 3,5 μήνες και δεν το υπολογίζουν ακριβως) και έπειτα το εξάμηνο.
 10. Μαρία1982

  Θα το φορούσατε???

  Είναι νυφικό τύπου φορέματος. Αν θες άσπρο φόρεμα, μπορείς να βρεις σε μαγαζιά τύπου τσαρλι που να φτάνει μέχρι τον αστράγαλο και να μην έχει την δαντέλα ή κάτι σε αρχαιοελληνικό
 11. Μαρία1982

  ORCHESTRA CLUB CARD

  Σου είπε οκ επειδή δεν είχες κάρτα και τα παπουτσάκια που ξαναπήρες έκαναν 56 ευρώ. Εκτός αν εννοείς ότι τα καινούρια παπουτσάκια που πήρες έκαναν χωρίς την χρήση της κάρτας 28 ευρώ ενώ εσείς της ζητήσατε αλλάγή χωρίς κάρτα.
 12. Μαρία1982

  Γονικη αδεια

  Συγνώμη κιόλα αλλά πως θα πάρεις 3 πριν και 1 1/2 μετά αφού οι μέρες είναι στανταπ. Για να την πάρει υπάρχει στο στρατόπεδο του συγκεκριμένος φάκελος που τους ζητάει όλα τα απαραίτητα χαρτιά. Πρέπει οπωσδήποτε εσύ να μηων έχεις πάρει το 6μηνο του οαεδ, να του πιστοποιήσεις από τον εργοδότη ότι εργάζεσαι σε αυτόν και ότι λείπεις από τότε μέχρι τότε και επιστρέφεις τότε, καθώς επίσης χαρτί από το ικα ότι πήρες τις συγκεκριμένες άδειες και ότι επιστρέφεις πλέον στην εργασία σου. (ουσιαστικά ένα έντυπο ότι δεν έχεις ζη΄τησεις παράταση αδείας.) Αν είσαι ικα δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί δεν θα πάρεις άλλες μέρες από αυτές που λες οπότε θα του το δώσουν, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματία είναι δύσκολο να το πάρειςμ καθώς επίσης αν δεν εργάζεται η σύζυγός που σε απορρίπτουν από την αρχή.
 13. Είμαι στο χώρο της υγείας και άκουγα πάντα πήγαινε στο δημόσιο. Τελικά γέννησα το πρώτο σε δημόσιο και το δεύτερο σε ιδιωτικό, με τον ίδιο γιατρό( για δικούς του λόγους υγείας έπρεπε να πάω εκεί). Το πρώτο Αρεταίειο το δεύτερο ΡΕΑ. Εννοείται ότι τι ΡΕΑ ήταν καλύτερο "ξενοδοχείο" από το Αρεταίειο αλλά ψηφίζω δημόσιο και πάλι δημόσιο. Καμια σχέση η εμπειρία και η ασφάλεια που νιώθεις στο πρώτο σχετικά με το δεύτερο...για πολλούς κια διάφορους λόγους.
 14. Μαρία1982

  Τέντα : σε ποιον ανήκει?

  Οι τέντες είναι του ιδιοκτητη και το λέω με σιγουριά γιατί το είχαμε ψαξει πριν 4 χρόνια. Άλλο αν έγινε λάθος συνενόηση που αυτά συμβαίνουν δυστυχώς αλλά λόγο του είδους δεν μπορούν να τις πάρουν οι ένοικοι εκτός κι αν συμφωνηθεί από την αρχή. Δεν έχει σχέση απαραίτητα το πως είδε ο ενοικιαστής το σπίτι στην αρχή που το νοίκιασε γιατί στην πορεία μπορεί να είναι πραγματική αναγκη να μπουν τέντες.
 15. Συμφωνώ μαζί σου... Λυπάμαι που είναι πλέον σε αυτή την κατάσταση κάποιες οικογένειες αλλά δεν τις συμμερίζομαι κιόλας. Βέβαια πάντα υπάρχει η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά ειδικά για περιπτώσεις που γνωρίζω, έ όχι δεν θα λυπηθώ που τόσα χρόνια (και τώρα) δουλεύουν μαύρα αλλά κάποτε έβγαζαν 2500 και τωρα 500 με το ζόρι, γιατί αυτά τα χρόνια εγώ δούλευα και έβγαζα 1000 με το ζόρι και όλα φορολογημένα... με παραπάνω σπουδές, με πίεση λόγω ιδιωτικού τομέα κτλ ......
 16. Σωστά τα λες. Μόνο αυτά είναι σαν έθιμο, το δώρο είναι δική μας εφευρεση και αυτή. Πάντως το να πάρεις δώρο είναι καθαρά και μόνο επειδή το θέλεις. Αν το θέλει ας το πάρει, μόνο και μονο επειδή θα χαρεί το παιδί. Με τρόπο μπορεί να πει στην κουμπάρα της ότι είνια "αχάριστη" ή τελος πάντων αν δεν θέλει να το συζητήσει, ας της το δείξει ή ας απαντήσει καταλλήλως αν το επαναλάβει. Εγώ ότι είχε γίνει μια θεματάκι για το τι πήρα και δεν πήρα και άλλα ή κάτι ποιο ακριβό δεν απάντησα, αλλά με τον τρόπο μου μετά της έδωσα και κατάλαβε και πιστεψέ με πλέον δεν παίρνει τηλ. για το τι θέλει να της πάρω και πόσα δώρα, αλλά πάω εγώ ότι θέλω και μη σου πω ότι τώρα της πάω και περισσότερα που τα χαίρεται η μικρή μου.