Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπάρχει νόμος για την πρωινή προσευχή ;;

Recommended Posts

Υπαρχουν ομως ανθρωποι, και εγω πλεον, που πιστευουμε οτι η προσευχη τα προστατευει....με το να κανουν το σταυρο τους, και τιποτα να μην νιωθουν, θεωρουμε οτι τα ριχνει μια ματια και ο θεος οταν δεν ειμαστε εκει :)

Καταλαβαινω οτι δεν εισαι φανατικα εναντιον, και εγω δεν ειμαι φανατικα υπερ!

Αν τη σταματησουν δεν θα στεναχωρηθω γιατι εγω θα φροντισω τα παιδια μου να εχουν επαφη με τα Θεια....θα στεναχωρηθω ομως για δυο λογους. πρωτον που πεσαμε στην παγιδα του να χασουμε την πιστη μας και δευτερον που απαρνηθηκαμε ο,τι μας εδωσε ζωη, για αλλη μια φορα.

Απο εκει και περα, πιστευω οτι θα συμβει αυτο ετσι και αλλιως....αν οχι τωρα σιγουρα θα συμβει στο μελλον.

Αν θα το μετανιωσουμε στην πορεια , ειναι αλλο θεμα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 420
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συ που κόσμους κυβερνάς

και ζωή παντού σκορπάς,

άκου τούτη τη στιγμή

των παιδιών σου τη φωνή.

Φώτιζε μας την ψυχή

στο καλό, στην αρετή

δίνε μας από ψηλά

θάρρος, δύναμη, χαρά.

Αυτό λέγαμε στο δημοτικό τραγουδώντας, έχει ωραία μελωδία.

Τις ελάχιστες φορές που έφτανα στην ώρα μου για την προσευχή, με έκανε να νιώθω ωραία.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Απο εκει και περα, πιστευω οτι θα συμβει αυτο ετσι και αλλιως....αν οχι τωρα σιγουρα θα συμβει στο μελλον.

Αν θα το μετανιωσουμε στην πορεια , ειναι αλλο θεμα!

Αυτό ακριβώς.......θα γίνει κάποια στιγμή είτε το θέλουμε είτε όχι.....και τα αποτελέσματα δε θα φανούν σύντομα.......

Αυτό μας μάρανε δηλαδή και δε συμβαδίζουμε με την υπόλοιπη Ευρώπη; Η πρωινή προσευχή; :lol::lol::lol:

.

Όχι βέβαια, αλλά γι αυτό μιλάμε εδώ;). Μπορώ να αναφέρω κι άλλα.

Ο διαχωρισμος εκκλησιας και πολιτειας μπορει να αρχισει σε αλλο επιπεδο, της φορολογιας ας πουμε....δεν ειναι αναγκη να αρχισει απο την καθαιρεση της προσευχης που για καποιους ανθρωπους ειναι σημαντικο..

Ο διαχωρισμός εκκλησίας και πολιτείας είναι όλα αυτά, και δεν έχει σημασία από πού θα αρχίσει. Εφόσον δεν το θέλει ο πολύ κόσμος, δεν θα αρχίσει από πουθενά, δημοκρατία έχουμε. Επειδή όμως στην Ελλάδα είμαστε 'τα καλά και συμφέροντα', πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Εσύ θέλεις να φορολογηθεί η εκκλησία, πχ. η μαμά μου δεν θέλει, γιατί κάνει θεάρεστο έργο. Οπότε όσο μιλάμε με μισόλογα, δεν λέμε τίποτα.

Μας αρέσει που τα παιδιά μας προσεύχονται το πρωί. Πόσοι τα βάζουμε τα προσευχηθούν το βράδυ? Πόσοι τα προτρέπουμε να εξομολογηθούν?

Αυτά που λέω, δεν είναι δικά μου λόγια (μακάρι να ήταν). Τα λένε μεγάλοι δάσκαλοι θεολόγοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι όλη αυτή η κοσμικότητα και το 'δήθεν' έβλαψε την εκκλησία, γιατί χάθηκε κάθε πνευματικότητα και ουσία.

Διαφημίσεις

Ο διαχωρισμός εκκλησίας και πολιτείας είναι όλα αυτά, και δεν έχει σημασία από πού θα αρχίσει. Εφόσον δεν το θέλει ο πολύ κόσμος, δεν θα αρχίσει από πουθενά, δημοκρατία έχουμε. Επειδή όμως στην Ελλάδα είμαστε 'τα καλά και συμφέροντα', πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Εσύ θέλεις να φορολογηθεί η εκκλησία, πχ. η μαμά μου δεν θέλει, γιατί κάνει θεάρεστο έργο. Οπότε όσο μιλάμε με μισόλογα, δεν λέμε τίποτα.

Μας αρέσει που τα παιδιά μας προσεύχονται το πρωί. Πόσοι τα βάζουμε τα προσευχηθούν το βράδυ? Πόσοι τα προτρέπουμε να εξομολογηθούν?

Αυτά που λέω, δεν είναι δικά μου λόγια (μακάρι να ήταν). Τα λένε μεγάλοι δάσκαλοι θεολόγοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι όλη αυτή η κοσμικότητα και το 'δήθεν' έβλαψε την εκκλησία, γιατί χάθηκε κάθε πνευματικότητα και ουσία.

δεν θα συμφωνησω! Εχει σημασια απο που θα αρχισει! Θα αρχισει απο εκει που θα προσφερει κατι καλο στο κοινωνικο συνολο.

Γιατι να τα ισοπεδωνουμε ολα?

Με αυτον τον τροπο αντιλαμβανομαι εγω ΄τα καλα και τα συμφεροντα ΄ απο την αντιθετη πλευρα.

Σε χαλαει το δηθεν η το θρησκευτικο συναισθημα? γιατι αν θελουμε να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους, να δουμε πρωτα γιατι ακριβως συζηταμε.

Αν μας χαλαει το δηθεν σαφως δεν θα το λυσει το να απαγορευτει η προσευχη. Η χριστιανικη δημοσια προσευχη γιατι βλεπετε τον ΑΓΩΝΑ πιυ κανουν οι μουσουλμανοι να μπορουν να προσευχονται δημοσια στη χωρα μας. Και εμεις πουε χουμε αυτο το δικαιωμα προσπαθουμε να το χασουμε! Βεβαια στα δικαιωματα των αλλων, ειμαστε παντα ανοιχτοι!

Αν μας χαλαει το θρησκευτικο συναισθημα, σεβαστο! Δεν την βρισκουν ολοι οι ανθρωποι με τον ιδιο τροπο....αλλα αν σεβομαστε την πλειοψηφια θα το υποστουμε! Και δεν μιλαμε για οριακη πλειοψηφια ;)

Και κατι τελευταιο απο την πλευρα μου, βλεπουμε πως ο κοσμος μια χαρα θορυβημενος ειναι και ξερει οτι η εκκλησια και η δυναμη της ειναι κρατος εν κρατει. Παρ ΄ολα αυτα και γνωριζοντας τα αδυνατα σημεια αυτου, δεν παυουμε να πιστευουμε στη Θεια δυναμη. Τα εχουμε διαχωρισει μια χαρα στο μυαλο και την ψυχη μας και για αυτο ακριβως το λογο ο διαχωρισμος πολιτειας και εκκληςιας θα πρεπει να ξεκινησει απο τα σημεια που δεν θιγουν την πιστη μας.

Μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι δεν υπάρχει έστω και ένα παιδί που νιώθει ιδιαίτερα μόνο ή ιδιαίτερα τρομαγμένο ή ιδιαίτερα πληγωμένο και μπορεί η θρησκευτικότητα στο σχολείο, που είναι ο μόνος εξωτερικός δικός του χώρος, να το ωφελήσει, να του δώσει παρηγοριά ή μια αίσθηση προστασίας?

Επειδή τα δικά μας παιδιά θεωρούμε ότι το έχουν αυτό, μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη να αποσύρουμε αυτή τη δυνατότητα?

Θα επεκταθώ λίγο.

Η θρησκεία προφανώς και μπορεί να προσφέρει έμπνευση, υποστήριξη, καθοδήγηση και ανακούφιση στις ψυχές των ανθρώπων. Γι αυτό και κάθε πολιτισμός, παντού και πάντα, ανέπτυξε τη θρησκεία του.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις πιο καλοζωησμένες κοινωνίες (βλ.λ. Γαλλία), η θρησκεία βρίσκεται σε δεύτερο (και βάλε) πλάνο, ενώ, αντίθετα, στις κοινωνίες που δοκιμάζονται η θρησκεία αποτελεί τρόπο ζωής και έχει τεράστια ισχύ.

Λειτουργεί στους βαθύτερους φόβους και πόνους του ανθρώπου, και μπορεί να αποτελέσει κουκούλι προστασίας και δύναμης για όποιον το επιλέξει.

(Δεν κάνω κύρηγμα, αλλά ανάλυση μέσω παρατήρησης).

Ας φανταστούμε μια αυλή σχολείου. Αν ανάμεσα στα 100 παιδιά που βαριούνται, ψιλοσυμμετέχουν, αρνούνται λόγω πεποιθήσεων κλπ, υπάρχει ένα παιδί:

άρρωστο

με αρρώστια στο σπίτι

με νοητική στέρηση ή άλλη "διαφορετικότητα"

κακοποιημένο από το σπίτι

παρατημένο από τους γονείς (κι ας ζει μαζί τους)

με "μη αποδεκτή" εξωτερική εμφάνιση

σε σύγχιση

θύμα bullying

προστατης οικογενείας (με διάφορους τρόπους)

νηστικό

με αποθανών γονέα

πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ότι αυτό το παιδί, όπως δισεκατομμύρια ανθρώπων πριν, μαζί και μετά από εμάς, δεν μπορεί να βρει μια σανίδα, ένα ψιχουλάκι βοήθειας, κάτι για να πιαστεί μέσα από τη θρησκεία?

Γιατί εμείς στο βωμό της ελευθερίας συνειδήσεων(?) να στερήσουμε τη δυνατότητα σε κάποιον τόσο αδύναμο να πάρει κάτι επειδή σε εμάς φαίνεται ότι περισσεύει?

Μιλάμε για το ότι είναι ευθύνη του σπιτιού και της οικογένειας. Κι αν κάποια παιδιά έχουν μόνο κακέκτυπο σπιτιού και οικογένειας?

Όπιο του λαού ή όχι, η θρησκεία έχει σαρωτική δύναμη μέσα μας.

Εγώ προτείνω να αφήσουμε πρόσβασή σε αυτήν, για όποιον και όποτε τη χρειάζεται.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

δεν θα συμφωνησω! Εχει σημασια απο που θα αρχισει! Θα αρχισει απο εκει που θα προσφερει κατι καλο στο κοινωνικο συνολο.

Γιατι να τα ισοπεδωνουμε ολα?

Με αυτον τον τροπο αντιλαμβανομαι εγω ΄τα καλα και τα συμφεροντα ΄ απο την αντιθετη πλευρα.

Σε χαλαει το δηθεν η το θρησκευτικο συναισθημα? γιατι αν θελουμε να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους, να δουμε πρωτα γιατι ακριβως συζηταμε.

Αν μας χαλαει το δηθεν σαφως δεν θα το λυσει το να απαγορευτει η προσευχη. Η χριστιανικη δημοσια προσευχη γιατι βλεπετε τον ΑΓΩΝΑ πιυ κανουν οι μουσουλμανοι να μπορουν να προσευχονται δημοσια στη χωρα μας. Και εμεις πουε χουμε αυτο το δικαιωμα προσπαθουμε να το χασουμε! Βεβαια στα δικαιωματα των αλλων, ειμαστε παντα ανοιχτοι!

Αν μας χαλαει το θρησκευτικο συναισθημα, σεβαστο! Δεν την βρισκουν ολοι οι ανθρωποι με τον ιδιο τροπο....αλλα αν σεβομαστε την πλειοψηφια θα το υποστουμε! Και δεν μιλαμε για οριακη πλειοψηφια ;)

Και κατι τελευταιο απο την πλευρα μου, βλεπουμε πως ο κοσμος μια χαρα θορυβημενος ειναι και ξερει οτι η εκκλησια και η δυναμη της ειναι κρατος εν κρατει. Παρ ΄ολα αυτα και γνωριζοντας τα αδυνατα σημεια αυτου, δεν παυουμε να πιστευουμε στη Θεια δυναμη. Τα εχουμε διαχωρισει μια χαρα στο μυαλο και την ψυχη μας και για αυτο ακριβως το λογο ο διαχωρισμος πολιτειας και εκκληςιας θα πρεπει να ξεκινησει απο τα σημεια που δεν θιγουν την πιστη μας.

Δεν με χαλάει το θρησκευτικό συναίσθημα, όπως λες -και απορώ πραγματικά που ταυτίζεις ή σχετίζεις την προσευχή στα νήπια με το θρησκευτικό συναίσθημα

Με χαλάει η εμπορευματοποίηση της πνευματικότητας

Δεν με χαλάει η δημόσια προσευχή (πώς καταλήξαμε εκεί?), με χαλάει η υποχρεωτική προσευχή.

Το να μην διακρίνουμε τα παραπάνω, ΑΥΤΟ είναι για μένα ιδοπέδωση.

Και για να τα ξεκαθαρίσουμε, ποτέ δεν είπα ότι με 'χαλάει' η προσευχή στα σχολεία, απλά το βρίσκω γραφικό. Τίποτα παραπάνω. Το παιδί μου, θα το πάω εκκλησία για να γίνει Χριστιανός. Εσένα δεν σε χαλάει, ότι όποιος πάει να πει κάτι διαφορετικό για τον τρόπο που είναι τα πράγματα, τον κατηγορούν για 'άθεο'?

Καλή καρδιά να υπάρχει. Πραγματικά ας πουν και καμία προσευχή τα νήπια, κακό δεν θα κάνει. Αρκεί εμείς οι μεγάλοι να μην το αντιμετωπίζουμε σαν θρησκευτική πράξη.

Συχνα χρησιμοποιουμε το 99% γιατι τοσοι δηλωνουν ΧΟ στις ταυτοτητες. Αλλα και οταν γινει μια ερευνα, οπως εκεινη της Metron Forum της Metron Analysis του 2011, το 95% των ερωτηθεντων δηλωσαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι....οσο για το ποσοστο ειναι ποσοστο οχι αριθμος, προφανως θα προσαρμοζεται αναλογα στα παιδια.... αλλα απο ολο μου το μηνυμα, σταθηκες στο ποσοστο????

Συγνωμη για την απογοήτευση. Σταθηκα στο ποσοστό γιατί το χρησιμοποίησες σαν βάση του επιχειρήματος σου. Στην έρυνα που αναφέρεις οι ερωτηθέντες είναι νομίζω όλοι Ελληνες. Αυτό με τις ταυτότητες δεν έχει καταργηθεί; Σε κάθε περίπτωση αυτό που ήθελα να πω είναι ότι είτε μας αρέσει είτε όχι έχει σχολεία που ούτε το 80 % δεν ειναι ΧΟ. Ο καθέ ένας έχει τις απόψεις του για το θέμα αυτό και προσωπικα δεν με ενοχλει καθόλου να ακούω απόψεις διαφορετικές από τις δικές μου και δεν νιώθω πάντα την ανάγκη να τις σχολιάσω αλλά δεν μου αρέσει όταν παρουσιάζονται στοιχεία που είναι λάθος για να υποστηρίξουν απόψεις.

Και για να τα ξεκαθαρίσουμε, ποτέ δεν είπα ότι με 'χαλάει' η προσευχή στα σχολεία, απλά το βρίσκω γραφικό. Τίποτα παραπάνω. Το παιδί μου, θα το πάω εκκλησία για να γίνει Χριστιανός. Εσένα δεν σε χαλάει, ότι όποιος πάει να πει κάτι διαφορετικό για τον τρόπο που είναι τα πράγματα, τον κατηγορούν για 'άθεο'?

Καλή καρδιά να υπάρχει. Πραγματικά ας πουν και καμία προσευχή τα νήπια, κακό δεν θα κάνει. Αρκεί εμείς οι μεγάλοι να μην το αντιμετωπίζουμε σαν θρησκευτική πράξη.

Εμενα? οχι ειλικρινα...δεν με απασχολει τι λεει ο καθε ενας. Εξαλλου και το ΄αθεος ΄ για εμενα δεν ειναι κατηγορια.

Τα νηπια κανουν θρησκευτικη πραξη για εμενα...,ζητανε απο τον θεο να τα εχει καλα. Το να πιστευουν οτι ο θεος θα τα βοηθησει , ειναι βασικο μερος της πιστης μας και νομιζω οτι αυτο ενοχλει τους αθεους γονεις. Το οτι αναγκαζονται τα παιδια τους να ακολουθουν κατι που δεν πιστευουν οι ιδιοιο. Οπως ειδαμε ομως μπορουν να απεχουν τα παιδια τους.

Διαφημίσεις

Και εγω θεωρώ την προσευχή πριν απο το μάθημα και το φαγητό καλο πράγμα γιατι ενω απο τη μια το 95 % δηλώνουν Χ.Ο ελάχιστοι ειναι αυτοί που κοινωνούμε τα παιδιά του κάθε Κυριακή, ακομα λιγότεροι ειναι αυτοί που στέλνουν τα παιδιά τους κατηχητικο για να μην πω πόσο λίγοι ειναι οι γονείς που προσέρχονται και κάνουν το Σταύρο τους πριν το φαγητό. παντού ακούς οτι ολοι ειναι Ορθόδοξοι αλλα πιστεύουν με το δικό τους τροπο , δεν αποδέχονται το παπαδαριό΄΄ κλπ κλπ. Είτε πιστεύεις και δέχεσαι οσα λεει η εκκλησία μας, η θρησκεία μας είτε εισαι αιρετικός και πιστεύεις στα δικά σου πράγματα. Οποτε και τα παιδιά όσων δηλώνουν Χ.Ο αλλα κοινωνούν μια φορά το χρόνο, δεν πανε ποτε για εξομολόγηση, δεν νηστεύουν εχουν δικαίωμα να μάθουν τι θα πει Χριστός. και μια που ξεκινά η Σαρακοστή θα προέτρεπα όλες τις μανούλες να μάθουν στα παιδιά τους σιγά σιγά και τη νηστεία ετσι ώστε οταν μεγαλώσουν να την κάνουν κομμάτι της ζωής τους.

Και εγω θεωρώ την προσευχή πριν απο το μάθημα και το φαγητό καλο πράγμα γιατι ενω απο τη μια το 95 % δηλώνουν Χ.Ο ελάχιστοι ειναι αυτοί που κοινωνούμε τα παιδιά του κάθε Κυριακή, ακομα λιγότεροι ειναι αυτοί που στέλνουν τα παιδιά τους κατηχητικο για να μην πω πόσο λίγοι ειναι οι γονείς που προσέρχονται και κάνουν το Σταύρο τους πριν το φαγητό. παντού ακούς οτι ολοι ειναι Ορθόδοξοι αλλα πιστεύουν με το δικό τους τροπο , δεν αποδέχονται το παπαδαριό΄΄ κλπ κλπ. Είτε πιστεύεις και δέχεσαι οσα λεει η εκκλησία μας, η θρησκεία μας είτε εισαι αιρετικός και πιστεύεις στα δικά σου πράγματα. Οποτε και τα παιδιά όσων δηλώνουν Χ.Ο αλλα κοινωνούν μια φορά το χρόνο, δεν πανε ποτε για εξομολόγηση, δεν νηστεύουν εχουν δικαίωμα να μάθουν τι θα πει Χριστός. και μια που ξεκινά η Σαρακοστή θα προέτρεπα όλες τις μανούλες να μάθουν στα παιδιά τους σιγά σιγά και τη νηστεία ετσι ώστε οταν μεγαλώσουν να την κάνουν κομμάτι της ζωής τους.

Άψογη!!!Κι εγώ πήγαινα κατηχητικό για όλο το γυμνάσιο κακό δεν μου έκανε καθόλου ίσα ίσα που περνούσα κ πολύ ωραία (μαγειρευαμε κάναμε εκδρομές παίζαμε κτλπ),και οι κοπέλες εκεί ήταν νέες κ γλυκητατες (μην φανταστείτε καμία αφιερωμένη με κότσο).Προς Θεού δεν λέω ότι αν καποιοςδεν πάει/στέλνει το παιδί του πως είναι κακος χΟ.Και για την νηστεία το ίδιο.Εμείς πχ μαγειρεύουμε κάθε Τετάρτη κ Παρασκευή χωρίς κρέας (κάνει καλό κ στην υγεία) και δεν νηστευουμε όλο το 40μερο αλλά μόνο την πρώτη κ την τελευταία βδομάδα.Και στα παιδάκια δεν είναι ανάγκη να κάνουμε υπερβολές.

Τέλος θέλω να αυτό που λεει και κοπέλα για τα κακοποιημένα παιδιά,τα θύματα εκφοβισμού κτλ και να πω πως αυτά νιώθουν πολύ περισσότερο στιγματισμενα απ'οτι ένα παιδί που έχει πάρει απαλλαγή λόγω θρησκεύματος.Το ξέρω αυτό από πρωτο χέρι γιατί στο δημοτικο ράβηξα τα πάνδεινα λόγω του ονόματος μου κ του ότι ημουν. Ορφανή κ καλή μαθήτρια.Κ στο γυμνάσιο και το λύκειο το ίδιο αλλά εκεί είχα στο πλάι μου δύο υπέροχες καθηγητριες (η μια απτις οποίες θα γίνει κ νονά της κόρης μου-στο επόμενο κ η άλλη).Αυτά από μένα και συγγνώμη αν εκλαβατε κάτι από αυτά που είπα ως κήρυγμα!

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

ποτάκης: ακριβώς το ίδιο θέμα αντιμετωπίσαμε όταν ξεκίνησε ο μικρός παιδικό αλλά ήταν 3,5 ετών οπότε μια στοιχειώδης συζήτηση μπορούσε να γίνει. Αργότερα θα δεις κι άλλα..στο νηπιαγωγείο πήγαν τα παιδιά χωρίς καμιά ενημέρωση για εκκλησιασμό και κοινωνία...(ενώ στο τμήμα υπήρχαν 2 παιδάκια μουσουλμάνοι δεν θεώρησαν καλό να ενημερώσουν ώστε να μην πάνε έστω στο σχολείο εκείνη την ημέρα..), το κλειδί είναι η συζήτηση με το παιδί...εμείς εκεί καταλήξαμε του εξηγούμε τι γίνεται κι αποφασίζει τι θα κάνει...τώρα στο δημοτικό τουλάχιστον υπάρχει η πρόνοια να ανακοινώνεται ο εκκλησιασμός μια μέρα πριν και όσα παιδιά δεν ακολουθούν μπορούν να πάνε στο σχολείο στις 10...συζήτηση, επεξήγηση και επιλογές....

ενω ο νομος μας δινει το δικαιωμα να προσευχονται τα παιδια μας, ενω ο νομος προασπιζεται και το δικαιωμα οποιου δεν συμφωνει ωστε να απεχει, γινεται λογος για καταργηση της προσευχης.

Κατι που ενοχλει οσους πιστευουν, που ειναι οι περισσοτεροι.

Το να ρωτησει καποιος τι μπορει να κανει ωστε να μην παρακολουθει το παιδι του τα θρησκευτικα δρωμενα ειναι πολυ διαφορετικο απο το να παρουσιαζεται η πρωινη προσευχη ως ΄προβλημά΄ καιδ εν το λεω για την ποτακης αλλα γενικοτερα.

αγγελινα, και εμενα με κοιτανε σαν ουφο δεδομενου οτι συντηρητικη δεν θα με λεγες με τιποτα. Δεν ειναι κακαο να αμφισβητεις...κακο ειναι να καταργεις αυθαιρετα...

Θενω ο νομος μας δινει το δικαιωμα να προσευχονται τα παιδια μας, ενω ο νομος προασπιζεται και το δικαιωμα οποιου δεν συμφωνει ωστε να απεχει, γινεται λογος για καταργηση της προσευχης.

Κατι που ενοχλει οσους πιστευουν, που ειναι οι περισσοτεροι.

Το να ρωτησει καποιος τι μπορει να κανει ωστε να μην παρακολουθει το παιδι του τα θρησκευτικα δρωμενα ειναι πολυ διαφορετικο απο το να παρουσιαζεται η πρωινη προσευχη ως ΄προβλημά΄ καιδ εν το λεω για την ποτακης αλλα γενικοτερα.

αγγελινα, και εμενα με κοιτανε σαν ουφο δεδομενου οτι συντηρητικη δεν θα με λεγες με τιποτα. Δεν ειναι κακαο να αμφισβητεις...κακο ειναι να καταργεις αυθαιρετα...

Έτσι ακριβώς....Γιατί ορισμένοι δεν ενδιαφέρονται για τη νόμιμη λύση που τους προσφέρεται, να απαλλάξουν το παιδί τους.......αλλά ενδιαφέρονται να εξαλείψουν το φαινόμενο που δεν τους αρέσει. Επί τη ευκαιρία, ανεξιθρησκία είναι η αναγνώριση και ανοχή του δικαιώματος του κάθε ανθρώπου να πιστεύει σε όποια θρησκεία επιθυμεί και να θρησκεύεται ελεύθερα, κατά το δόγμα του, χωρίς περιορισμούς. Γιατί περνάμε στην αντίπερα όχθη, φοβάμαι.

Διαφημίσεις

Η ποτάκης έθεσε ψύχραιμα και πολιτισμένα ένα προβληματισμό που της δημιουργήθηκε.

Όπως στα περισσότερα θέματα της ζωής, λύση μονολεκτική και αυτόματη δεν υπάρχει, ούτε φυσικά τη ζηταει από εμάς.

Απλά προσπαθήσαμε να θέσουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος, ότι ίσως είναι σημαντικότερο να μείνει η προσευχή για αυτούς που τη χρειάζονται ή απλώς τη θέλουν, παρά να αποκλειστεί από όλους για χάρη όσων τους είναι περιττή.

Albert Einstein

Δείτε το λίγο πιο αποστασιοποιημένα......

Από γονείς κάθε Κυριακή στην εκκλησία, έχουν βγει παιδιά άθεα.

Από γονείς που δεν πάτησαν στην εκκλησία, έχουν βγει παιδιά βαθύτατα πιστά.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ

Άρα, η πρωινή προσευχή στο σχολείο δεν προσηλύτισε κανέναν μας και ούτε τα παιδιά μας θα προσηλυτίσει......τόσο απλά!

Από εκεί και πέρα, το να λένε οι άθεοι ή οι αλλόθρησκοι πως ντρέπονται για την χώρα επειδή τα παιδιά προσεύχονται στο σχολείο, πως δεν είναι πλειοψηφία οι ΧΟ στη χώρα μας, πως τους έπιασε ο πόνος για τους αλλοδαπούς και πως αν δεν κοινωνάμε/ εξομολογούμαστε/ πηγαίνουμε στην εκκλησία με τον τάδε ρυθμό δεν ασκούμε σωστά τα θρησκευτικά μας καθήκοντα, το βρίσκω παιχνίδι εντυπωσιασμού ελλείψη λογικών επιχειρημάτων.

Το ίδιο δυστυχώς, κάνει και η άλλη πλευρά, για να είμαι δίκαιη, προσπαθώντας να πείσει (έτσι τουλάχιστον εκλαμβάνεται) με θαύματα, καλό/ κακό, Θεία Κρίση κλπ ανθρώπους που δεν τους αφορά καν να ακούσουν τίποτα και το έχουν αποφασίσει και δεν το διαπραγματεύονται σε κανένα φόρουμ.

Το συμπέρασμα είναι πως ο καθένας τελικά πιστεύει όπου θέλει, και η ανεξιθρησκία την οποία επικαλούμαστε περιλαμβάνει και σεβασμό στην όποια πίστη του άλλου. Ας μην το ξεχνάμε.......:) :) :)

Ίσως μια λύση να ηταν η εκκλησία να ιδρύσει θρησκευτικά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς όπου τα παιδιά θα εκκλησιάζονταν τακτικά και θα ηταν δεδομένο η προσευχή πριν απο το φαγητό και να υπάρχουν και κοσμικά νηπιαγωγεία όπου θα έστελναν τα παιδιά τους οι γονείς που θεωρούν οτι το σχολείο πρεπει να ασχολείται αποκλειστικά μονο με τη μόρφωση και η θρησκεία ειναι προσωπικό ζήτημα του καθενός. Ετσι ολοι θα ηταν ευχαριστημένοι. Εξαλλου το υπαρχει Υπουργείο παιδείας ΚΑΙ θρήσκευματων οποτε θα ηταν εύκολο να λυθεί το θέμα.

Η προσευχη στο σχολειο ειναι ο λογος που θα επρεπε να ντρεπομαστε για τη χωρα που ζουμε??

Δεν ντρέπομαι. Δεν είμαι περήφανη. Δεν τίθεται θέμα περηφάνιας ή ντροπής που είμαι πολίτης μιας χώρας.

Τίθεται θέμα ανελευθερίας η οποία εκφράζεται πλαγίως και καθέτως σε πολλά επίπεδα.

Και ξεκινά από τον παιδικό μαζί με το θέμα της προσευχής και πολλά άλλα. Το ότι το υπουργείο παιδείας πάει πακέτο με τη θρησκεία λέει πολλά....

9XkKp3.png

HArNp3.png

Ποτάκη, επειδή δε βλέπω να υπάρχει φως στο τούνελ αυτής της συζήτησης......

1) το παιδάκι τα λέει χαριτωμένα (το κρατάμε αυτό) :) :) :)

2) στον παιδικό δε θες να κάνεις παρατήρηση

3) απαλλαγή δε σκοπεύεις να ζητήσεις

4) με τόσα παραδείγματα σήμερα και χτες, πρέπει να πείστηκες πια οτι από τη Λουκά βγαίνει ο Ξηρός και από τον Ξηρό η Λουκά.......(χαριτολογώντας η αντίθεση) που σημαίνει οτι το παιδάκι δεν το προσηλυτίζουν, ούτε κινδυνεύει από την προσευχή.......

Θα εξηγήσεις αυτά που θέλεις στο παιδί σου όταν έρθει η ώρα όπως και για όλα τα θέματα κοπέλα μου. KΑΛΗ ΤΥΧΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!

Γειά σας,

το θέμα είναι πλέον ανοιχτό / έχει ξεκλειδωθεί.

Μεταφέρθηκαν κάποιες δημοσιεύσεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=135681

Στην περίπτωση που στο θέμα αυτό, μετά απο αυτή την ειδοποίηση και το ξεκλείδωμα, εμφανιστούν νέες δημοσιεύσεις οι οποίες είτε στρέφουν την τροπή της συζήτησης μακριά απο το αρχικό θέμα, είτε απαντούν/συνεχίζουν με κείμενα που αποτελούν σχολιασμό συμπεριφοράς άλλου μέλους ή της διαχείρισης θα επιδέχονται απευθείας και μόνο για αυτό το θέμα, κάρτα πόντων αλλά και προσωρινό αποκλεισμό απο όλες τις συζητήσεις, καθώς θα θεωρηθεί ότι συμβάλλουν στο να μην συνεχιστεί η συζήτηση σε ένα ενδιαφέρον και ενημερωτικό επίπεδο.

Διαφορές προσωπικές ανάμεσα στα μέλη, εξαιτίας οποιουδήποτε λόγου

θα πρέπει να λύνονται εκτός του δημόσιου φόρουμ. Στην περίπτωση που στις δημοσιεύσεις που μεταφέρθηκαν στο αρχείο βρίσκεται κάποιο ενημερωτικό κείμενο το οποίο επιθυμείτε να επανατοποθετήσετε, μπορείτε να κάνετε χρήση copy paste (αντιγραφή/επικόλληση) και να πατήσετε "απάντηση" με το επιθυμητό κείμενο - αρκεί να μην παραβαίνει τους κανόνες του φόρουμ, όπως σημειώνεται στην προηγούμενη παράγραφο της ανακοίνωσης.

Επίσης διαβάσετε κι εδώ την ανακοίνωση με τίτλο: Θρησκεία και έθιμα/κανόνες που θέτει η εκκλησία & κανόνες του φόρουμ http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2002171&postcount=19

Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση ή κάποιο προσωπικό μήνυμα που θεωρείτε περίεργο επιθετικό ή ενάντια στους κανόνες, κάντε αναφορά δημοσίευσης - δείτε εδώ πως λειτουργεί http://parents.org.gr/news/a354

Κανόνες του φόρουμ της ΕΕΕΓ : http://parents.org.gr/forum/misc.php?do=showrules

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...