Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΩΡΟ ΝΟΝΟΥ & ΝΟΝΑΣ

ssidi

Recommended Posts

Καλησπέρα!! Επαναφέρω το θέμα μιας που έχουν περάσει πολλά χρόνια! (Τόσα πολλά που όταν γράφονταν τα μηνύματα ήταν τοπ δώρο η ψηφιακή φωτογραφική!!)

Λοιπόν βαφτίζουμε τη μικρή μας κ σκεφτόμαστε τι δώρο να κάνουμε τους νονους, οι οποίοι είναι ζευγάρι.Στο γάμο μας (μας παντρεψαν οι ίδιοι) τους πήραμε κρύσταλλα κι έτσι τώρα είχαμε σκεφτεί κάτι σε ασημικο (είχαμε την εντύπωση ότι επειδή είναι ζευγάρι το δώρο θα ήταν κάτι για το σπίτι, αλλά διαβάζω εδώ ότι και σε ζευγάρι θα μπορούσαμε ατομικό δώρο στον καθένα). Περιμένω λοιπόν με χαρά τις ιδέες σας ή τις εμπειρίες σας ως νονοί ή γονείς! (Το μόνο που απορρίπτουμε είναι τα κρύσταλλα που τους πήραμε ήδη και σερβίτσιο επειδή μας πήραν εκείνοι στο γάμο μας) Τα γούστα τους είναι κλασικά.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 412
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σαν ζευγάρι κτ για το σπίτι είναι βολικό. Εγω θα τους ρωτουσα αν χρειάζονταν κτ. Όταν λες ασημικά εννοείς τύπου κορνίζες; αν θα τους αρεζε εικονα

Σίγουρα θα έβλεπα κ την επιλογή δυο δώρων. Κυριως σε ρολοι-κοσμημα

Όχι απαραιτήτως κορνίζα, οτιδήποτε ασημένιο διακοσμητικό (π.χ. ο άντρας μου όταν είχε βαφτίσει το βαφτιστηρι του του είχαν κάνει ασημένια κηροπήγια κ ένα σαν μπωλακι). Αν τους ρωτήσουμε δεν θα μας πουν (και στο γάμο μας τους είχαμε ρωτήσει κ είπαν ότι δεν χρειάζονται τίποτα κι έτσι πήραμε κρυστάλλινα)

Τα δώρα που έχουμε πάρει εμείς  στους κουμπαρους είναικαλο ρολοι, πικαπ και ένα μεγάλο τηγάνι, και κουζινομηχανη..εμάς μας  έχουν  πάρει ρολόι και κόσμημα αντιστοιχα. ..εξαρτάται από το ζευγάρι και αν ξέρετε τι τους  άρεσει και ισως  κατι που χρειάζονται από συζητήσεις. ...

Μια ασημενια λαμπα για το γωνιακο τραπεζακι  ειναι καλη ιδεα, με την προυποθεση βεβαια οτι το σπιτι τους εχει κλασικη διακοσμηση.  Επισης και μοντερνα ασημενια κηροπηγια ειναι ομορφα και εχουν πρακτικη χρηση.

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Όχι απαραιτήτως κορνίζα, οτιδήποτε ασημένιο διακοσμητικό (π.χ. ο άντρας μου όταν είχε βαφτίσει το βαφτιστηρι του του είχαν κάνει ασημένια κηροπήγια κ ένα σαν μπωλακι). Αν τους ρωτήσουμε δεν θα μας πουν (και στο γάμο μας τους είχαμε ρωτήσει κ είπαν ότι δεν χρειάζονται τίποτα κι έτσι πήραμε κρυστάλλινα)

Αχ χιλια συγνωμη αλλα εμενα δε θα μου αρεσε με τιποτα ενα τετοιο δωρο. Εδω και στο γαμο μου που μου φερανε καποια τετοια τα εχω κρυμμενα στην αποθηκη. Πολυ κλασικο δωρο για τις ηλικιες μας. Κατι πιο μοντερνο θα ηταν πιο ωραιο, αν δε θες προσωπικα δωρα στον καθενα (που κοστιζουν το καταλαβαινω)  παρε καποια ηλεκτρικη συσκευη που χρειαζονται.

Συσκευή δεν θα μας πουν αν χρειάζονται κάτι.Γενικα όμως είναι του κλασικού και κάπως των εθίμων, δηλαδή πχ ότι το δώρο των νονών από παλιά ήταν το τάδε (δεν ξέρω τι, απλά λέω).Δεν έχει γίνει συζήτηση απλά το υποθέτω απο αλλά εθιμικά που τηρούν (πχ έφεραν στο νεογέννητο φλουρί κ κάποια εθιμικα αντικείμενα).Δεν νομίζω δηλαδή ότι θα τους απασχολούσε αν είναι μοντέρνο ή όχι.Γωνιακό τραπεζάκι δεν έχουν παρόλα αυτα. Υπάρχουν και ασημένια διακοσμητικά μοντέρνα όμως (υποθέτω, δεν έχω ψάξει αλλά αποκλείεται να μην υπάρχουν γιατί και κρύσταλλα υπάρχουν μοντέρνα, δεν είναι αυτά τα σκαλιστά που είχαν οι μαμάδες μας, είναι με χρώματα κλπ)

47 minutes ago, connie08 said:

Αχ χιλια συγνωμη αλλα εμενα δε θα μου αρεσε με τιποτα ενα τετοιο δωρο. Εδω και στο γαμο μου που μου φερανε καποια τετοια τα εχω κρυμμενα στην αποθηκη. Πολυ κλασικο δωρο για τις ηλικιες μας. Κατι πιο μοντερνο θα ηταν πιο ωραιο, αν δε θες προσωπικα δωρα στον καθενα (που κοστιζουν το καταλαβαινω)  παρε καποια ηλεκτρικη συσκευη που χρειαζονται.

Συμφωνώ απόλυτα. Προσωπικά νόμιζα ότι τέτοιου είδους δώρα είχαν " εκλείψει ". Έχει τύχει να λέμε με φίλους γελώντας, θυμάσαι παλιά που φέρναν δώρα costa boda και ασημικά? Δεν νομίζω οτι τα μοντέρνα ζευγάρια έχουν κρυστάλινες φοντανιέρες και ασημένια διακοσμητικά. Καλύτερα να τους ρωτήσεις τί χρειάζονται.Ένα καλό μίξερ ας πούμε αν κάνουν γλυκά και ζύμες, είναι ωραίο δώρο. Αλλιώς κάτι προσωπικό στον καθένα. Εγώ ας πούμε στον νονό μας πήρα ένα πολύ ωραίο designer backpack και πορτοφόλι.

Αν είναι παραδοσιακοί πιστευω μια εικονα ειναι "καταλληλο" δωρο. Εμεις εικονα ειχαμε στους κουμπάρους, οχι επάργυρη. απο μια γκαλερί ας το πουμε ετσι με εκλησιαστική τεχνη. Ατομικά στανταρ υπερβολικα παραδιςιακη αλλα ασφαλης λυση ειναι ρολοι ή κόσμημα. 

Διαφημίσεις

Καλέ δεν εννοούσα φοντανιερες και τέτοια! Δεν έχετε δει στο Kosta boda, στην Παρουσίαση κλπ που έχει κάτι μοντέρνα κρύσταλλα σε μοντέρνα ακανόνιστα σχήματα κ με χρώματα; Εμάς μας φέρανε τέτοια στο γάμο μας.Υπηρχαν συντηρητικα που αλλαξαμε, υπήρχαν όμως και μοντέρνα και μετα-μοντέρνα! Πανω στην τραπεζαρία πχ τι να βάλει κανείς; Ομοίως υπάρχουν και μοντέρνα ασημένια διακοσμητικά. Εγώ είχα στο μυαλό μου το κρύσταλλο, το ασήμι και το σερβίτσιο ως τα επισημοτερα δώρα που μπορεί να πάει κανείς σε κουμπάρους-ζευγαρι κ τα κοσμήματα κ ρολόγια για νονο-νονα μόνο.Συσκευες σε αξία είναι το ίδιο αλλά δεν θα μας πουν αν χρειάζονται κάτι.

Just now, little lamb said:

Καλέ δεν εννοούσα φοντανιερες και τέτοια! Δεν έχετε δει στο Kosta boda, στην Παρουσίαση κλπ που έχει κάτι μοντέρνα κρύσταλλα σε μοντέρνα ακανόνιστα σχήματα κ με χρώματα; Εμάς μας φέρανε τέτοια στο γάμο μας.Υπηρχαν συντηρητικα που αλλαξαμε, υπήρχαν όμως και μοντέρνα και μετα-μοντέρνα! Πανω στην τραπεζαρία πχ τι να βάλει κανείς; Ομοίως υπάρχουν και μοντέρνα ασημένια διακοσμητικά. Εγώ είχα στο μυαλό μου το κρύσταλλο, το ασήμι και το σερβίτσιο ως τα επισημοτερα δώρα που μπορεί να πάει κανείς σε κουμπάρους-ζευγαρι κ τα κοσμήματα κ ρολόγια για νονο-νονα μόνο.Συσκευες σε αξία είναι το ίδιο αλλά δεν θα μας πουν αν χρειάζονται κάτι.

Κατάλαβα. Εγώ πριν από πολλά χρόνια πήρα σε καλή μου φίλη δώρο γάμου ένα υπέροχο swarovski διακοσμητικό αξίας 300 ευρώ. Μόνο στο κεφάλι δεν μου το έφερε. Χρόνια μετά το είδα ακόμη στο κουτί του. όταν της είπα την αξία του , μου είπε χίλιες φορές να της είχα δώσει τα χρήματα ! ( έχουμε την άνεση μεταξύ μας). Ήταν η τελευταία φορά που πήρα δώρο σε γάμο . Μόνο λεφτά δίνω. Τις εικόνες που μου έφεραν κάτι θειάδες ( κανά δυό μονο ευτυχώς) τις έχω φυλαγμένες . Μια σούπερ ντούπερ espresso μηχανή θα μου άρεσε πολύ. Ή ένα μπάρμπεκιου για την βεράντα. Προσπάθησε να τους ψαρέψεις.

Κορίτσια και εμείς έχουμε αυτό το θέμα τώρα. Βαφτίζουμε το μωρό μας τι δώρο να κάνουμε στον νονό ; Στον γάμο μας που μας πάντρεψε του πήραμε ρολόι ; Τώρα ;;;;; 

12 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Καλησπέρα!! Επαναφέρω το θέμα μιας που έχουν περάσει πολλά χρόνια! (Τόσα πολλά που όταν γράφονταν τα μηνύματα ήταν τοπ δώρο η ψηφιακή φωτογραφική!!)

Λοιπόν βαφτίζουμε τη μικρή μας κ σκεφτόμαστε τι δώρο να κάνουμε τους νονους, οι οποίοι είναι ζευγάρι.Στο γάμο μας (μας παντρεψαν οι ίδιοι) τους πήραμε κρύσταλλα κι έτσι τώρα είχαμε σκεφτεί κάτι σε ασημικο (είχαμε την εντύπωση ότι επειδή είναι ζευγάρι το δώρο θα ήταν κάτι για το σπίτι, αλλά διαβάζω εδώ ότι και σε ζευγάρι θα μπορούσαμε ατομικό δώρο στον καθένα). Περιμένω λοιπόν με χαρά τις ιδέες σας ή τις εμπειρίες σας ως νονοί ή γονείς! (Το μόνο που απορρίπτουμε είναι τα κρύσταλλα που τους πήραμε ήδη και σερβίτσιο επειδή μας πήραν εκείνοι στο γάμο μας) Τα γούστα τους είναι κλασικά.

Με το καλό η βάπτιση. Εγώ όταν έγινα νονά μου πήραν δώρο μια ακριβή δερμάτινη τσάντα κ όταν βαφτίσαμε μαζί με τον συζυγο, μαζί με δώρο γάμου που δεν μας είχαν κάνει επειδή έπεσαν κοντά τα μυστήρια μας πήραν το ψυγείο μας. Η νονά της κόρης μου ήθελε έναν επώνυμο σταυρό κ αυτόν της πήρα, αν ήταν στο χέρι μου θα της έπαιρνα ένα μπριγιαν για το λαιμό. Βρίσκεις άνετα με 250€. Ένα δώρο που θεωρω πολυ ωραίο και μάλλον θα της το ζητήσω το καλοκαίρι που θα παντρέψω την κολλητή μου είναι σετ κατσαρόλες. Σε άλλους κουμπάρους -αλλά όχι νονους- εχουμε κάνει δώρο λάπτοπ, τηλεόραση και μίξερ. Έχουμε πολλούς κουμπάρους! Τα κρύσταλλα εμένα προσωπικά μου αρέσουν κ έχω στο σπίτι αλλά στον άντρα μου ας πούμε όχι οπότε δε θα δεχόταν να το πάρουμε ποτέ στο νονο. Επίσης ωραία ιδέα εφόσον είναι ζευγάρι είναι κ πίνακας για το σπίτι τους.

Εμείς στους κουμπάρους πήραμε ρολόι στο γάμο και πίνακα με θέα από το αγαπημένο του σημείο του νησιού που μένουμε (ειδική παραγγελία). Όταν έγινα νονά μου έκαναν δώρο ένα δαχτυλίδι σβαροφσκι, ενώ όταν παντρεψα την κολλητή μου, μου πήρε ένα ωραίο μπριγιαν για το λαιμό που για χρόνια δεν έβγαζα ποτέ... Το έβγαλα μονο όταν μου πήρε ο άντρας μου κοσμημα για τη γέννηση του γιου μας.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις ιδέες! Μόνο τους πίνακες θεωρώ παρακινδυνευμενο δωρο (όχι για κουμπάρους, γενικώς εννοω) γιατί αφ' ενός είναι κάτι πολύ χαρακτηριστικό στο χώρο (όχι σαν ένα αντικείμενο δηλαδή) κι έτσι θα πρέπει να τους αρέσει πάρα πολύ για να το βάλουν (ενώ ένα διακοσμητικό κάπου το βάζεις εκτός κι αν σου φαίνεται πια τόσο χάλια) και αφ' ετέρου αν έχεις ήδη διαμορφωμένους τους χώρους με πίνακες είναι δύσκολο να θες να βγάλεις κάποιον για να μπει ο νέος.

Just now, little lamb είπε:

Ευχαριστώ για τις ιδέες! Μόνο τους πίνακες θεωρώ παρακινδυνευμενο δωρο (όχι για κουμπάρους, γενικώς εννοω) γιατί αφ' ενός είναι κάτι πολύ χαρακτηριστικό στο χώρο (όχι σαν ένα αντικείμενο δηλαδή) κι έτσι θα πρέπει να τους αρέσει πάρα πολύ για να το βάλουν (ενώ ένα διακοσμητικό κάπου το βάζεις εκτός κι αν σου φαίνεται πια τόσο χάλια) και αφ' ετέρου αν έχεις ήδη διαμορφωμένους τους χώρους με πίνακες είναι δύσκολο να θες να βγάλεις κάποιον για να μπει ο νέος.

Καλά προφανώς θα τους πάρετε κατόπιν συνεννόησης. Συνήθως ή τον διαλεγετε μαζί ή δίνεις δωροεπιταγη, πως θα πάρεις πίνακα για ξένο σπίτι αλλιώς! Δεν θα τους ρωτήσετε αν θέλουν κάτι; Γιατί κ τα ασημικά πχ αν δεν τους ταιριάζουν μπορεί να τα κλείσουν στο ντουλάπι.

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Όταν μας παντρεψαν και τους ρωτήσαμε μας είπαν ο,τι θέλουμε, γι'αυτό πηραμε τα κρύσταλλα, τα οποία έχουν στην τραπεζαρία τους.

Ωραία, τότε μπορείς να τους ρωτήσεις απλά αν προτιμούν πάλι κάτι για το σπίτι ή κάτι ατομικό ξεχωριστά για τον καθένα για να έχεις εναν μπουσουλα. Απλά θα σου βγει πιο ακριβά να πάρεις δύο καλά ατομικά δώρα. Εκτός αν έχεις αποφασίσει ήδη να πάρεις κάτι κοινό. Υπάρχει πάντα κ η επιλογή του ταξιδιού.

7 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Καλά προφανώς θα τους πάρετε κατόπιν συνεννόησης. Συνήθως ή τον διαλεγετε μαζί ή δίνεις δωροεπιταγη, πως θα πάρεις πίνακα για ξένο σπίτι αλλιώς!

Εμάς πάντως οι κουμπάροι μας μας έκαναν δώρο πίνακα χωρίς συνεννόηση προηγουμένως! Είναι το βασικό διακοσμητικό στον τοίχο του καθιστικού μας!

5 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Ωραία, τότε μπορείς να τους ρωτήσεις απλά αν προτιμούν πάλι κάτι για το σπίτι ή κάτι ατομικό ξεχωριστά για τον καθένα για να έχεις εναν μπουσουλα. Απλά θα σου βγει πιο ακριβά να πάρεις δύο καλά ατομικά δώρα. Εκτός αν έχεις αποφασίσει ήδη να πάρεις κάτι κοινό. Υπάρχει πάντα κ η επιλογή του ταξιδιού.

Καλά αν είναι 2 δώρα προφανώς δεν έχει το καθένα τόση αξία όση το δώρο για το σπίτι.Και τα δύο μαζί θα φτάνουν αυτή την αξία! (Εφ'όσον πρόκειται για ζευγάρι δηλαδή.Αν είναι δύο ξεχωριστοί νονοι ή κουμπάροι τότε ναι θα είναι πιο ακριβά τα ατομικά δώρα)

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εμάς πάντως οι κουμπάροι μας μας έκαναν δώρο πίνακα χωρίς συνεννόηση προηγουμένως! Είναι το βασικό διακοσμητικό στον τοίχο του καθιστικού μας!

Έτυχε και σας άρεσε όμως.Ο πίνακας αν δεν αρέσει θεωρώ ότι μπαίνει πολυ δύσκολα γιατι χαρακτηρίζει τον χώρο, δεν είναι σαν ένα βάζο ξερω'γω που κάπου θα το χώσεις. 

Just now, MagdaP είπε:

Εγώ προσωπικά από όλες τις ιδέες θα προτιμούσα το ταξίδι!!! Είναι κάτι πρωτότυπο που σίγουρα μένει σαν ανάμνηση τουλάχιστον!!! 

Ωραία ιδέα είναι, αλλά οι συγκεκριμένοι είναι του πιο παραδοσιακού.

Γενικά μάλλον προσανατολιζομαστε πλέον σε ατομικά μιας που είδαμε ότι γίνεται κι αυτό και μιας που για το σπίτι τους πήραμε. Τώρα τι ατομικό, είμαστε σε σκέψη. Η μαμά μου όταν είχε βαφτίσει της έκαναν δώρο ατομικό (δαχτυλίδι) παρόλο που ήταν παντρεμένη κ στον μπαμπά μου τίποτα.Εβαλε λάδι μόνη της βέβαια, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

Just now, little lamb είπε:

Γενικά μάλλον προσανατολιζομαστε πλέον σε ατομικά μιας που είδαμε ότι γίνεται κι αυτό και μιας που για το σπίτι τους πήραμε. Τώρα τι ατομικό, είμαστε σε σκέψη. Η μαμά μου όταν είχε βαφτίσει της έκαναν δώρο ατομικό (δαχτυλίδι) παρόλο που ήταν παντρεμένη κ στον μπαμπά μου τίποτα.Εβαλε λάδι μόνη της βέβαια, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

Σίγουρα παίζει ρόλο. Αν πρόκειται να συμμετάσχουν και οι δύο στο μυστήριο πρέπει να πάρεις και στους δύο δώρο. Αν όμως ένας από τους δύο γίνει νονος δεν χρειάζεται να πάρεις και στον άλλον. Εγώ τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι. 

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, όταν παντρευτηκαμε πήραμε δώρο τόσο στους κουμπάρους (2 φιλοι) όσο και στις γυναίκες τους. Όταν μας βάφτισαν τον μικρό πήραμε μόνο στους νονους. Ο ένας ήταν που μας πάντρεψε και του κάναμε δώρο τον πίνακα (οπότε δεν ήταν προσωπικό) και ο δεύτερος νονός ήταν ο γιος του άλλου κουμπάρου που ήταν ελεύθερος και πήραμε ρολόι (μιας και δεν του ειχαμε πάρει στον γάμο).

Εμένα μου εκαναν δώρο ως νονά κ έκαναν κ στο σύζυγό μου κ στην κόρη μου. Μικρότερης αξίας βέβαια εννοείται. Το θεωρώ λίγο ασχημο να μην κάνεις στο/στη σύζυγο κατι, εφόσον ο νονός είναι παντρεμένος. Αλλά αφού σε εσάς θα είναι κ οι δύο νονοί τι σε απασχολεί αυτό; 

Όχι δεν με απασχολεί εν προκειμένω, απλά το ανέφερα μιας που λέμε τι συνηθίζεται! Επειδή κι εμένα μου φάνηκε περίεργο σε παντρεμένο να δώσει κανείς ατομικό (γι'αυτό είχα συνδυάσει στο μυαλό μου ότι σε ζευγάρι κάνουμε κάτι για το σπίτι).Βασικά δεν το έχουμε διευκρινίσει ότι θα είναι και οι δύο αλλά έτσι έχω καταλάβει.Και στο γάμο και οι δύο ήταν.Αλλα ακόμα και ο ένας να ήταν νονος, αφού είναι ζευγάρι θα παίρναμε κάτι και για τους δυο, μάλλον όμως κάτι κοινό για το σπίτι, γιατι αν είναι μόνο ο ένας νονος τότε ίσως να μην ταιριάζει ατομικο και στον αλλο (λέω εγω, δεν ξέρω)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...