Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νυχτερινός αποθηλασμός και ύπνος

opal

Recommended Posts

@vicky86 Σ' ευχαριστώ πολύ για το tag. Το έχω διαβάσει το no cry sleep solution, αλλά δεν με έχει βοηθήσει. Κάνω αποσύνδεση της θηλής την ώρα που είναι γλαρωμένος, άλλες φορές πιάνει κι άλλες όχι. Επίσης παρόλο που είμαι δίπλα του τα μεσημέρια και τον ξανακοιμίζω πριν καλοξυπνήσει, δεν έχω δει διαφορά. 

Ουσιαστικά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Να κόψω πρώτα τον ημερήσιο θηλασμό του ύπνου; Και πώς θα τον κοιμίζω; Και τι θα γίνει με το βραδινό πιπίλισμα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 115
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Ilaeira είπε:

@vicky86 Σ' ευχαριστώ πολύ για το tag. Το έχω διαβάσει το no cry sleep solution, αλλά δεν με έχει βοηθήσει. Κάνω αποσύνδεση της θηλής την ώρα που είναι γλαρωμένος, άλλες φορές πιάνει κι άλλες όχι. Επίσης παρόλο που είμαι δίπλα του τα μεσημέρια και τον ξανακοιμίζω πριν καλοξυπνήσει, δεν έχω δει διαφορά. 

Ουσιαστικά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Να κόψω πρώτα τον ημερήσιο θηλασμό του ύπνου; Και πώς θα τον κοιμίζω; Και τι θα γίνει με το βραδινό πιπίλισμα;

Να σου πω την αλήθεια τα δικα μου ηταν λιγο μεγαλύτερα όταν άρχισε να πιάνει η απομάκρυνση συστηματικα

Στους 18μ ήταν πιο έτοιμα. Βεβαια δ προσπαθούσα κ για ολοκληρωτικό αποθηλασμο, απλα λιγο παραπανω ξεκούραση 

Θέλει να επιμείνεις κάθε βράδυ, πολλες φορες για την ηπια απομακρυνση

Εκεί μπορείς να εντάξεις κ κτ ακομη, νανούρισμα, κάποιο παραμυθι/ιστορία η κουκλάκι, η χάδια, αλλα αρχικά παράλληλα με τον θηλασμο, για να γίνει η συνδεση

Νομιζω το πιπιλισμα είναι το πιο εύκολο να κοπεί. Ο πρώτος υπνος δύσκολα ερχόταν εμάς χωρίς έστω λιγο θηλασμο

Εμενα δ το είχαν με τον μεσημεριανό ύπνο. Όταν αποθηλαζαν μόνο ο μικρος κοιμοταν, κ αυτο καμια ωρα για μεσημερι. Αν εσύ έχεις κουράγιο λόγω ότι είναι μέρα, μπορεις να προσπαθήσεις το μεσημερι. Δ ξερω πως. Απλα μην προσθέσεις μια κουραστική ρουτίνα για σένα, που σύντομα θα θες να ξαναλλαξεις, πχ κουνημα

• 9 months later...

Είδα ότι συζητιέται το θεμα και είπα να μεταφέρω τη συζήτηση στο κατάλληλο θεμα. @little lamb εδώ μπορείς να βρεις κι αλλες ιδέες.Οταν αποθηλαζα τον μεγαλο έκοψα τους πιο εύκολους θηλασμους πρώτα πχ της βαρεμάρας,άφησα του ύπνου τελευταίους.Αν θέλεις να κόψεις μόνο το βράδυ,ισως βοηθούσε να χωρισεις ένα χαρτονι στα δυο με μια γραμμή.Στη μια πλευρά θα ζωγραφίσεις έναν ήλιο και θα βάλεις μια φωτογραφία του παιδιού να θηλάζει.Στην άλλη πλευρά θα το κάνεις μπλε (νυχτα) θα βάλεις ένα φεγγάρι και μια φωτογραφία του παιδιού να κοιμάται και δίπλα μια φωτογραφία ενός στήθους που κοιμάται.Ισως βοηθήσει να υπάρχει σαν εικόνα τι ακριβώς γίνεται και να το βλέπετε και να εξηγείς κάθε μερα.Βεβαια, αυτό θα το παρουσιάσεις την ημερα θα αποφασίσεις να ξεκινησεις την αποσύνδεση του στήθους.

Επισης,μπορείς σταδιακά να μειώσεις τον χρόνο,πχ θα θηλάσει μέχρι να τελειώσει το τραγουδάκι και θα την βγάζεις.Στα βραδυνα ξυπνηματα θα το δίνεις και θα λες "λίγο ναι; γιατι το μαμ θέλει να κοιμηθει" και μετά από λίγο θα το βγάζεις (εγώ είχα πχ όριο τα 30 δευτερολεπτα).Βεβαια,το πιθανότερο είναι ότι πάλι θα διαμαρτυρηθει τις πρώτες φορες αλλά δεν πιστεύω ότι γίνεται χωρίς καθόλου κλάματα.Στον δικό μου έπιανε κάπως το"Τωρα που μεγάλωσες λίγο και δεν είσαι μωράκι,το μαμ κουράζεται να φτιάχνει γάλα και εχει πολύ λιγο"(εγώ πονουσα κιολας λόγω εγκυμοσυνης οπότε το έβλεπε,του το έλεγα κιόλας και το δέχθηκε σχετικά ευκολα).Παρ'ολα αυτα το πρώτο βράδυ που του το έβγαλα(μόλις τελείωσα το νανουρισμα) και ήμουν αποφασισμένη να μην του δωσω έκλαψε για 10 λεπτά.Φυσικα ήμουν δίπλα του,του έλεγα αν θελει αγκαλιτσα,να τον χαϊδέψω κλπ.Την δεύτερη νύχτα έκλαψε 5 λεπτά,την τρίτη 3 και την τεταρτη απλά γύρισε μπρούμυτα να τον χαϊδέψω.

Βασικό ρόλο παίζει το ποσό αποφασισμένη είσαι.Αν ενδίδεις και τελικά δίνεις στήθος όπως έδινες τότε κι αυτή μπερδεύεται.Πρεπει να ξέρει ακριβώς τι περιμένεις από αυτήν και ποσο σταθερή είσαι.Οποτε μην ξεκινησεις κάποια προσπάθεια μέχρι να αποφασίσεις ακριβώς πως θα κινηθείς και μέχρι να είσαι σίγουρη 100% ότι θα το πας μέχρι τέλους,όσο κι αν το ζητάει. 

Με συγχωρείς αν κατάλαβα κάτι λάθος γιατί δεν διάβασα όλες τις παραθέσεις που κάνατε στο άλλο θέμα.

Θα μπω κάποια στιγμή να διαβάσω κι αυτό το τοπικ κι άλλο ένα με αποθηλασμο, τώρα δεν έχω χρόνο. Αυτά τα θεωρητικά τα ξέρω γενικά, τα έχω διαβάσει στην ομάδα θηλασμού και είναι και η παιδίατρος σύμβουλος θηλασμού και μου τα έχει πει. Η απορία μου, γι'αυτό και ρώτησα στο τοπικ της πανας γιατί ισχύει και για τα δύο, δεν είναι τόσο απορία για το πώς να τα κάνω αλλά για το πώς ξαφνικά του λέμε ότι κάτι που ήταν δεδομένο αλλάζει. Πχ αυτό που λες με το χαρτόνι, αφού τόσο καιρό πίνει τη νύχτα γάλα, δεν θα του φανεί περίεργο πώς ξαφνικά το στήθος κοιμάται υποτίθεται;

Επίσης έγραψα στο άλλο θέμα ότι δεν είναι ότι απλά το ζητάει, είναι ότι δεν κοιμάται αλλιώς. Όλα αυτά που λένε για χάδια κλπ τα δέχεται, δεν είναι ότι δεν τα δέχεται, απλα δεν πρόκειται να την πάρει ο ύπνος αν δεν πιπιλισει, όση ώρα κι αν περάσει. Στο τέλος θα εξαντληθεί από τη νύστα κ θα βάλει τα κλάματα κ θα σπαραξει, τζάμπα ταλαιπωρία ωρών για όλους. Μεταμεσονύχτιους θηλασμους δεν κάνει πάντως, από πριν το έτος, αν ξυπνησει κοιμάται στο λεπτό με τον άντρα μου, αλλά στο πρώτο κοιμισμα όχι. 

6 ώρες πρίν, little lamb είπε:

και ρώτησα στο τοπικ της πανας γιατί ισχύει και για τα δύο, δεν είναι τόσο απορία για το πώς να τα κάνω αλλά για το πώς ξαφνικά του λέμε ότι κάτι που ήταν δεδομένο αλλάζει

Από την μια έχεις δίκιο όπως το σκέφτεσαι από την άλλη αυτή ειναι η φύση του ανθρώπου, να εξελίσσεται. Πολλες συνηθειες καλουμαστε να αλλαξουμε πχ συγκοιμηση, πιπίλα, πάνα, θηλασμός, αυτοεξυπηρετηση. Λογικά και να μην ωθήσει κάποια μαμά το παιδί της προς την αλλαγή το παιδί θα θελήσει να εξελιχθεί πιθανότατα σε μεγαλύτερη ηλικία.  Ανάλογα λοιπόν τι θέλει η μαμά, ποτε το θεωρεί καλύτερο, ποτε το ευνοούν οι συνθήκες και πότε το παιδί θα δείξει έτοιμο να δεχτεί την όποια αλλαγή. 

Αυτό που νιώθω είναι πως αισθάνεσαι πως το ξεβολευεις.  Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα παιδιά ζούνε σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο, συνεχώς μεταβαλλόμενο γύρω τους. Μεγαλώνοντας αποκτούν δεξιότητες και κάποια "προνόμια" αν θες. Πχ μπορούν να χρησιμοποιήσουν πράγματα που παλιά απαγορεύονταν ή να κάνουν πραγματα επειδή απέκτησαν μια ικανότητα, πχ να σκαρφαλώσουν ένα δέντρο. Οι κανόνες γύρω τους αλλάζουν συνεχώς καθώς μεγαλώνουν και μπορούν να καταλάβουν περισσότερες πληροφορίες. 

Διαφημίσεις

πρίν από 15 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Από την μια έχεις δίκιο όπως το σκέφτεσαι από την άλλη αυτή ειναι η φύση του ανθρώπου, να εξελίσσεται. Πολλες συνηθειες καλουμαστε να αλλαξουμε πχ συγκοιμηση, πιπίλα, πάνα, θηλασμός, αυτοεξυπηρετηση. Λογικά και να μην ωθήσει κάποια μαμά το παιδί της προς την αλλαγή το παιδί θα θελήσει να εξελιχθεί πιθανότατα σε μεγαλύτερη ηλικία.  Ανάλογα λοιπόν τι θέλει η μαμά, ποτε το θεωρεί καλύτερο, ποτε το ευνοούν οι συνθήκες και πότε το παιδί θα δείξει έτοιμο να δεχτεί την όποια αλλαγή. 

Αυτό που νιώθω είναι πως αισθάνεσαι πως το ξεβολευεις.  Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα παιδιά ζούνε σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο, συνεχώς μεταβαλλόμενο γύρω τους. Μεγαλώνοντας αποκτούν δεξιότητες και κάποια "προνόμια" αν θες. Πχ μπορούν να χρησιμοποιήσουν πράγματα που παλιά απαγορεύονταν ή να κάνουν πραγματα επειδή απέκτησαν μια ικανότητα, πχ να σκαρφαλώσουν ένα δέντρο. Οι κανόνες γύρω τους αλλάζουν συνεχώς καθώς μεγαλώνουν και μπορούν να καταλάβουν περισσότερες πληροφορίες. 

Μα το ξέρω ότι θα συμβεί, δεν λέω ότι θα θηλάζει μέχρι τα 5. Απλά μου κάνει εντύπωση που λέτε ότι κυλάνε όλα τόσο ομαλά, με μόνο δεκάλεπτα κλάματα και αποκοιμισμα με χαδακια. Εμείς άμα δεν θηλάσει  μιλάμε για μισάωρο κλάμα που κοντεύει να της κοπεί η αναπνοή και αν ακούει κάποιος θα μπορούσε να καλέσει και την πρόνοια :-P Το έχει πάθει και ασχέτως θηλασμού αυτό καποιες νύχτες ή και μέρα, σε ώρα νύστας κυρίως ή μετά από ημερήσιο ύπνο, που χτυπιεται, λέει αγκαλιά, την παίρνεις αγκαλιά και λέει κατω, την αφήνεις κάτω και λέει πάλι αγκαλιά, παω να δώσω γάλα και με σπρώχνει, λέει άλλο δωμάτιο, παμε στο άλλο δωμάτιο κ λέει άλλο κλπ, κι όλο αυτό σαν να μην επικοινωνεί, δείχνει στο κενό χωρίς να ξέρει τι θέλει. Σπάνια συμβαίνει βέβαια αυτό αλλά νιώθεις ότι πραγματικά υποφέρει, δεν είναι καπρίτσιο. Οπότε ακούω αυτά τα τόσο αναιμακτα που απλά του λες θα σου χαϊδεύω την πλατουλα και αποκοιμιεται ή το πολύ να κλαίει δέκα λεπτά και λέω αποκλείεται να γίνει τόσο απλά...

πρίν από 12 λεπτά , little lamb είπε:

Μα το ξέρω ότι θα συμβεί, δεν λέω ότι θα θηλάζει μέχρι τα 5. Απλά μου κάνει εντύπωση που λέτε ότι κυλάνε όλα τόσο ομαλά, με μόνο δεκάλεπτα κλάματα και αποκοιμισμα με χαδακια. Εμείς άμα δεν θηλάσει μιλάμε για μισάωρο κλάμα που κοντεύει να της κοπεί η αναπνοή και αν ακούει κάποιος θα μπορούσε να καλέσει και την πρόνοια 

Μπορεί να μην είναι έτοιμη ή να χρειάζεται διαφορετικό χειρισμό. Επίσης έχεις προσπαθήσει να κόψεις τον βραδυνο θηλασμο ή να αποσυνδεσεις ύπνο με θηλασμο που είναι αρκετά δύσκολα για να συμβουν με τις πρώτες προσπάθειες και χωρίς κλάματα. 

Ο ομαλός αποθηλασμος είναι μια σταδιακή διαδικασία, θέλει χρόνο και για τους δύο. Τα πισωγυρισματα δεν σημαίνουν ότι χάθηκε ο στόχος αλλά ότι έχουμε μπει σε τροχιά! 

Διάβασε και τα θέματα που θέλεις όταν βρεις χρόνο και σίγουρα θα βοηθηθείς όταν θελήσετε να αποθηλασετε. 

Βασικά δεν έχω προσπαθήσει ακόμα κάτι, μεμονωμένες φορές έχω καθυστερήσει να της δώσω, χωρίς να έχω σκοπό να αρνηθώ αν επιμείνει και άλλες μεμονωμένες φορές έχει πάει δοκιμαστικά με τον μπαμπά στο δωμάτιο να ξαπλώσουν αλλά δεν κοιμόταν με τίποτα και μετά από λίγο ζητούσε εμενα. Αλλά το έχει τόσο συνδεδεμένο που όταν νυσταξει δεν λέει νάνι, λέει γάλα. Τώρα στις διακοπές κοιμάται τρία μεσημέρια σερί με γιαγιά και παππού χωρίς να θηλάσει, απλα ξάπλωσαν μαζί. Αλλά με τον άντρα μου δεν μπορεί, με ζητάει.

5 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Τώρα στις διακοπές κοιμάται τρία μεσημέρια σερί με γιαγιά και παππού χωρίς να θηλάσει, απλα ξάπλωσαν μαζί. Αλλά με τον άντρα μου δεν μπορεί, με ζητάει.

Ξερει ότι είσαι στο σπιτι; Αν ναι,τότε δεν θα δεχθεί τον μπαμπά.Αν την χαιρετήσεις,σε δει να φεύγεις,μετά από λίγο πάνε για ύπνο και μπεις κρυφά στο σπίτι, πιθανοτατα να μην αντιδράσει τόσο.

πρίν από 33 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Ξερει ότι είσαι στο σπιτι; Αν ναι,τότε δεν θα δεχθεί τον μπαμπά.Αν την χαιρετήσεις,σε δει να φεύγεις,μετά από λίγο πάνε για ύπνο και μπεις κρυφά στο σπίτι, πιθανοτατα να μην αντιδράσει τόσο.

Το έχω ακούσει κι αυτό αλλά πρώτον δεν μένουμε εντός αστικού ιστού ώστε να μπορώ να πάω κάπου τέτοια ώρα και δεύτερον αυτό δεν θα πρέπει να γίνει πολλά βράδια συνεχόμενα για να πετύχει; Αλλά έτσι όπως την ξέρω πάλι θα με ζητούσε και θα εσκαγε στο κλάμα που λείπω, ή κι αν δεν έκλαιγε πάντως δεν θα πήγαινε για ύπνο ή θα ξαπλώνανε και κάθε λίγο θα σηκωνόταν μέχρι τις 3 το ξημέρωμα -το πιθανότερο είναι τελικά κάποια στιγμή να εξαντλείτο και να σπαραζει τελικά (δεν έχει συμβεί ποτέ 2 χρόνια να λείπω την ώρα του ύπνου -τη μερα δεν τη νοιάζει όσες ώρες κι αν λείψω, απλά δεν κοιμάται παρά μόνο αν την πάει κάπου με το αυτοκίνητο. Αν όμως την πιάσει η νύστα της τη μέρα και λείπω γίνεται χαμός, σκαει στο κλάμα -και δεν κοιμάται κιόλας τελικά μέχρι που θα εμφανιστω ίσως και μετά απο ώρες, θα θηλάσει 5 λεπτά κ θα πέσει ξερή. Τώρα που λέω ότι κοιμάται με τους παππούδες, είμαστε στο εξοχικό, οπότε το δέχτηκε και λόγω της αλλαγής, στο σπίτι μας είναι αλλιώς. Γενικά ενώ είναι εύκολη στον ύπνο με την έννοια ότι ποτέ δεν ξύπναγε βράδυ και όταν ξύπναγε από πριν το έτος δεν με ζητούσε, ή ότι κοιμάται στο αυτοκίνητο κ δεν ξυπνάει κατά τη μεταφορά -και με σκάλα κιόλας- σε σημείο που έχω σκεφτεί για κάμποσα βράδια να γυρνάμε κατά τις 9-10 με αυτοκίνητο για να κοιμάται χωρίς να θηλάσει, πράγμα που όμως επίσης θα έπρεπε να γίνεται για κάνα μήνα, ενώ λοιπόν είναι εύκολη σε αυτά, είναι δύσκολη στο σκέλος του να αποκοιμηθεί. Πολλές φορές, όχι πάντα αλλά συχνά, της παίρνει παρα πολλή ώρα θηλασμού, ή τώρα τελευταία πριν τις διακοπές της είχε κολλήσει να θηλάζει στον καναπέ μόνο καθιστή όμως κι αποκοιμιοταν έτσι και τη μετεφερα κοιμισμένη (με σκάλα σημειωτέον) ή άλλες φορές ξεκινάμε να θηλάζει στο ένα δωμάτιο, δείχνει ότι θα αποκοιμηθεί, πετάγεται και ζητάει να πάμε στο άλλο και θηλάζει και κοιμάται εκεί. Όλα αυτά όμως δεν είναι απλά καπριτσακια των λίγων λεπτών που ξεχνιουνται με αγκαλίτσα. Ίσως κι επειδή είναι η ώρα του ύπνου, αν αρνηθώ ας πούμε να αλλάξουμε δωμάτιο μπορεί να κλαίει πολλή ωρα χωρίς αναπνοή σε βαθμο που όντως δεν μπορείς να την αφήσεις να κλαίει και ενδίδεις. Αν απλώς αλλάξουμε δωμάτιο ή κοιμηθεί καθιστή στον καναπέ μια χαρά και όλα ειρηνικά. Φυσικά το σκεφτόμαστε ότι κάνουμε ο,τι θέλει, και θα ακούγεται σαν κακομαθημένο σε πολλούς, αλλά είναι ένα πάρα πολύ καλοβολο και συνεργάσιμο παιδί στα παντα. Απλά η ώρα της νύστας μάλλον είναι δύσκολη και το να γίνει η αποκοιμιση όπως θέλει είναι για το καλό ολων! Απόψε ας πούμε ζητησε στη βεράντα μόλις θα καθόμασταν για βραδινό, ήπιε λίγο, μετά ζήτησε να πάμε στο κρεβάτι, σηκώθηκε και ξαναζητησε έξω ώσπου την πήρε ο ύπνος εκεί στην αγκαλιά μου. Το ξέρω ότι άλλοι δεν θα τα έκαναν και θα την άφηναν να κλαίει αλλά πραγματικά άλλα παιδιά ίσως ξεχνιούνται ευκολότερα. Και μέρα το κάνει αυτό κι έτσι δυσκολεύομαι να μειώσω και τους ημερήσιους θηλασμους, γιατί δείχνει να νυστάζει, ξεκινάμε να θηλάσει αλλά τελικά δεν κοιμάται, σε δύο ώρες πάλι το ίδιο κ σε δύο ώρες πάλι το ίδιο που τελικά αποκοιμιεται, αλλά μανι μανι εχει κάνει 3 "αχρειαστους" θηλασμους. Όλα αυτά τα ακραία που περιγράφω βέβαια δεν γίνονται κάθε μέρα ούτε όλα μαζί, υπάρχουν και φορές που δέχεται με την πρώτη κάτι -οχι το να μη θηλάσει αλλά ας πούμε ότι δεν μπορούμε να πάμε στο αλλο δωματιο "γιατί έχει κουνούπια" ή κάποια άλλη βλακεία που θα πω.

Διαφημίσεις

7 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Αυτό που νιώθω είναι πως αισθάνεσαι πως το ξεβολευεις.  Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα παιδιά ζούνε σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο, συνεχώς μεταβαλλόμενο γύρω τους. Μεγαλώνοντας αποκτούν δεξιότητες και κάποια "προνόμια" αν θες. Πχ μπορούν να χρησιμοποιήσουν πράγματα που παλιά απαγορεύονταν ή να κάνουν πραγματα επειδή απέκτησαν μια ικανότητα, πχ να σκαρφαλώσουν ένα δέντρο. Οι κανόνες γύρω τους αλλάζουν συνεχώς καθώς μεγαλώνουν και μπορούν να καταλάβουν περισσότερες πληροφορίες

Εγω κ η @little lamb έχω καταλάβει ότι έχουμε δυσκολία να το διαχειριστούμε αυτό γιατι αναλύουμε πολύ την πιθανή ενόχληση του παιδιού σε σχέση με ένα μη απτό αντάλλαγμα για εκείνο. Οπότε αυτή η απόλυτα λογική εξήγηση προσκρούει στο άγχος ότι αυτή η αλλαγή θα πιέσει το παιδί κ ενδεχομένως στο ότι θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Πράγμα που εγω ακόμα δεν έχω καταλάβει, πώς ακουμε γύρω μας συνεχώς για παιδθα που πιέστηκαν για κάτι κ αντέδρασαν, αλλά τελικά κι εμείς που δεν θελουμε να πιέσουμε, δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αναρψτιεμαι επίσης ποιο κατάλοιπο της παιδικής ηλικίας κάνει κάποιες μαμάδες πιο διστακτικές στη διαχείριση αυτών των μεταβασεων… 

πρίν από 9 λεπτά , Έσπερος είπε:

Εγω κ η @little lamb έχω καταλάβει ότι έχουμε δυσκολία να το διαχειριστούμε αυτό γιατι αναλύουμε πολύ την πιθανή ενόχληση του παιδιού σε σχέση με ένα μη απτό αντάλλαγμα για εκείνο. Οπότε αυτή η απόλυτα λογική εξήγηση προσκρούει στο άγχος ότι αυτή η αλλαγή θα πιέσει το παιδί κ ενδεχομένως στο ότι θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Πράγμα που εγω ακόμα δεν έχω καταλάβει, πώς ακουμε γύρω μας συνεχώς για παιδθα που πιέστηκαν για κάτι κ αντέδρασαν, αλλά τελικά κι εμείς που δεν θελουμε να πιέσουμε, δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αναρψτιεμαι επίσης ποιο κατάλοιπο της παιδικής ηλικίας κάνει κάποιες μαμάδες πιο διστακτικές στη διαχείριση αυτών των μεταβασεων… 

Πέραν αυτού, είναι και απλά το ότι κάποια παιδιά είναι πιο ευπροσάρμοστα σε κάτι και κάποια σε κάτι άλλο. Απ'ο,τι κατάλαβα δεν κλαίνε όλα σε τέτοιο βαθμό που να σπαραζουν για μισάωρο ή καλύτερα δεν κλαίνε όλα έτσι για το ίδιο θέμα αλλά για κάτι αλλο-καποια μπορεί και καθόλου. Εγώ το έχω πάρει απόφαση ότι, όπως σχεδόν όλα τα παιδιά και όλοι οι άνθρωποι, σε κάποια πράγματα η μικρή μου είναι πιο εύκολη (πχ οι ευκολίες που έγραψα στον ύπνο, η ευκολία σε αλλαγές περιβάλλοντος και άγνωστα πρόσωπα, το φαγητό, τα δόντια που δεν καταλαβαίναμε καν πότε έβγαιναν και απλά τα βλέπαμε έτοιμα, η ομιλία) και σε κάποια πιο δυσκολη-πιο πισω, πχ στον θηλασμό, στη διστακτικότητα με τα παιδακια και στα κινητικά (μπουσουλημα 15 μηνών όπως και το να σηκωθεί πιάνοντας τα κάγκελα ή το τραπεζάκι, περπάτημα με τα χεράκια περίπου τότε, περπάτημα ελεύθερο και σκαρφάλωμα στον καναπέ 20 μηνών -τωρα τρέχει και χορεύει πολύ αλλά σκαρφαλωματα δεν κάνει ποτέ, ενώ άλλα μικρότερα μας έχουν πει ότι βάζουν καρέκλα για να σκαρφαλώσουν σε βιβλιοθήκη!!) Οπότε τον θηλασμό τον εντασσω στα κάπως πιο δύσκολα σημεία της, ίσως παίζει ρόλο κι αυτό και δεν είναι μόνο θέμα των γονέων.

εγω πιστευω αν  θελεις να αποθηλασεις δ θα χρειαστει ενας μηνας να γυρνατε 9-10για να κοιμαται στο αμαξι

απλα αν θηλαζει οποτε κ οσο θελει μεσα στην ημερα,δ μου κολλαει να κοιμαται αλλιως για βραδυ

θεωρω οτι θα πρεπει να κοπουν αλλοι θηλασμοι πριν απο αυτον που αποκοιμιεται

για παραδειγμα αφου στις διακοπες κοιμαται με τον παππου κ την γιαγια για μεσημερι,θα προσπαθουσα να το διατηρησω κ στο σπιτι,ειτε με τον μπαμπα ειτε με μενα

αυτο φυσικα αν θες να αποθηλασεις

4 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

θεωρω οτι θα πρεπει να κοπουν αλλοι θηλασμοι πριν απο αυτον που αποκοιμιεται

Συμφωνω κι εγώ σε αυτό, τουλάχιστον έτσι είδα πως δουλεύει εμπειρικά. 

On 14/7/2021 at 11:43 ΜΜ, little lamb είπε:

Το έχω ακούσει κι αυτό αλλά πρώτον δεν μένουμε εντός αστικού ιστού ώστε να μπορώ να πάω κάπου τέτοια ώρα και δεύτερον αυτό δεν θα πρέπει να γίνει πολλά βράδια συνεχόμενα για να πετύχει; 

Εσυ θα την χαιρετησεις και θα μεινεις εξω απο την πορτα για κανα 10 λεπτο μεχρι να μπουνε στο δωματιο για υπνο, δεν χρειαζεται να αρχισεις τις βολτες αν δεν το θελεις :wink:

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...