Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

STRATTERA - ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


DimiAl

Recommended Posts

Καλημέρα, η παιδοψυχίατρος μας έδωσε το strattera, χάπι για την υπερκινητικότητα. Υπάρχει κάποια μανούλα που το έχει χρησιμοποιήσει στο παιδί της? Ποιά η εμπειρία σας?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Στη θεση σου θα επερνα και αλλη γνωμη απο παιδοψυχιατρο.

 

 

συμφωνω με τη νταλια πρωτον:cool:

 

και δευτερον εαν θελεις μπορεις να μοιραστεις μαζι μας περισσοτερα για το θεμα της υπερκινητικοτητας,,τι ητανε αυτο που σας εκανε να ψαχτειτε κλπ γιατι μπορει να βοηθησει και αλλες μανουλες

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

και δευτερον εαν θελεις μπορεις να μοιραστεις μαζι μας περισσοτερα για το θεμα της υπερκινητικοτητας,,τι ητανε αυτο που σας εκανε να ψαχτειτε κλπ γιατι μπορει να βοηθησει και αλλες μανουλες

 

Nαι συμφωνώ...

Είχα παρακολουθήσει την περασμένη χρονιά μία ενημέρωση για δασκάλους ( δεν είμαι δασκάλα ) που αφορούσε τη βία στα σχόλεια, προβληματικές συμπεριφορές κ.τ.λ.

Σε κάποια φάση η παιδοψυχίατρος είπε ότι η λέξη υπερκινητικότητα δυστυχώς είναι μία ταμπέλα που πολυ εύκολα μπαίνει.

Έχει 10 χρόνια εμπερία από παιδιά που εξέταζε σε ελλάδα και αμερική και μόνον 3 περιπτώσεις έτυχαν που όντως είχαν υπερκινητικότητα.

( τα παραπάνω με δικά μου λόγια :-D )

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έχω πάρει γνώμη από 3 παιδοψυχίατρους και όλοι συμφωνούν για υπερκινητικότητα και διάσπαση προσοχής. Πιστεύω ότι όποια μαμά το ζεί νιώθει ότι είναι διαφορετικό απο ένα απλά ζωηρό παιδί.

Νιώθεις την έλλειψη συγκέντρωσης του παιδιού, επιβεβαιώνεται και από τους δασκάλους των δραστηριοτήτων του. Η συζήτηση μαζί του διακόπτεται από ... το κουνούπι που πέρασε πχ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο σκεύασμα αλλά ξέρω ότι στη διάσπαση της προσοχής το παιδί κατά 99% θα χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή. Δεν μιλάμε για απλές συμπεριφορές, μιλάμε για διαφορετικό brain wiring που θέλει παρέμβαση. Μην σου δημιουργούνται περιττές αμφιβολίες και τύψεις σχετικά με τα φάρμακα.

 

Από εκεί και πέρα, φαντάζομαι θα σου έχουν μιλήσει και για τη διατροφή του, όχι ότι αλλάζοντάς την θα εξαφανιστεί η κατάστασή του, αλλά σε πολλά παιδιά διάφορες συμπεριφορές που εντάσσονται στο πλαίσιο της πάθησής τους βελτιώνονται όταν κόβουν π.χ. την τεχνητή ζάχαρη, τα συντηρητικά, τις χρωστικές των τροφίμων κλπ.

 

Και κάποιο άθλημα μπορεί να βοηθήσει στο να διοχετεύει την ενέργειά του και να συγκεντρώνει τις δυνάμεις του, αν βέβαια είναι και το ίδιο το παιδί διατεθειμένο να ασχοληθεί.

 

Υπάρχουν πολλές εμπειρίες μαμάδων και σε ξένα φόρουμ, ρίξε μια ματιά κι εκεί για ιδέες.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas
 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...