Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φρέσκο γάλα!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!! Το αγοράκι μου είναι 15 μηνών σχεδων και ξεκίνησα την μετάβαση από γάλα σκόνη σε φρέσκο γάλα όπως σύστησε και η παιδίατρος. Απλά δεν μου είπε για κάποιο συγκεκριμένο και εγώ πήρα από σούπερ μάρκετ το φρέσκο γάλα πλήρες Ολύμπος για μωρά από 12 μηνών και είναι βιολογικό. Τι γνώμη έχετε για αυτό ; 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

4 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Κορίτσια καλησπέρα!! Το αγοράκι μου είναι 15 μηνών σχεδων και ξεκίνησα την μετάβαση από γάλα σκόνη σε φρέσκο γάλα όπως σύστησε και η παιδίατρος. Απλά δεν μου είπε για κάποιο συγκεκριμένο και εγώ πήρα από σούπερ μάρκετ το φρέσκο γάλα πλήρες Ολύμπος για μωρά από 12 μηνών και είναι βιολογικό. Τι γνώμη έχετε για αυτό ; 

Δεν υπάρχει "καλύτερο" γάλα για όλους. 100 απόψεις να πάρεις, 100 μάρκες θα σου πουν. Γενικά το γάλα για μωρά, δεν είναι αυτό που λέμε "κανονικό" γάλα, είναι ρόφημα με διάφορα μέσα, κάτι μεταξύ υγρής φόρμουλας και γάλακτος, οπότε συνήθως δεν εννοούμε αυτό όταν λέμε ότι πάμε στο φρέσκο γάλα.

Δ θα διαφωνήσω με την αργκ

Δ χρειάζεστε κτ ειδικο

Εγω απλα δ θα ήθελα εμπλουτισμενο, η με γευση(βανίλια από γνωστό παιδικο γαλα) 

Απλό φρέσκο, πλήρες ισως κ πιο τοπικό η όχι από τις μεγαλύτερες παραγωγές. Το Όλυμπος δ ειναι κακο

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν υπάρχει "καλύτερο" γάλα για όλους. 100 απόψεις να πάρεις, 100 μάρκες θα σου πουν. Γενικά το γάλα για μωρά, δεν είναι αυτό που λέμε "κανονικό" γάλα, είναι ρόφημα με διάφορα μέσα, κάτι μεταξύ υγρής φόρμουλας και γάλακτος, οπότε συνήθως δεν εννοούμε αυτό όταν λέμε ότι πάμε στο φρέσκο γάλα.

Ναι και δεν το ήξερα και λέω να πάρω βιολογικό Ολύμπος και πάω στο σούπερ και βλέπω που λέει για παιδιά από το 12 μήνα κ λέω οκ αυτό θα είναι καλό. Ξεκινάμε εκπαίδευση για να το δεχτεί και δοκιμάζω και ήταν γλυκό :/ και λέω τι γίνεται τώρα μ. Ίσως βιάστηκα .. δεν το έψαξα καλα

1 hour ago, vicky86 είπε:

Δ θα διαφωνήσω με την αργκ

Δ χρειάζεστε κτ ειδικο

Εγω απλα δ θα ήθελα εμπλουτισμενο, η με γευση(βανίλια από γνωστό παιδικο γαλα) 

Απλό φρέσκο, πλήρες ισως κ πιο τοπικό η όχι από τις μεγαλύτερες παραγωγές. Το Όλυμπος δ ειναι κακο

Τέλεια ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σε βιολογικό θα πήγαινες η όχι ; 

Just now, Super.mum είπε:

Ναι και δεν το ήξερα και λέω να πάρω βιολογικό Ολύμπος και πάω στο σούπερ και βλέπω που λέει για παιδιά από το 12 μήνα κ λέω οκ αυτό θα είναι καλό. Ξεκινάμε εκπαίδευση για να το δεχτεί και δοκιμάζω και ήταν γλυκό :/ και λέω τι γίνεται τώρα μ. Ίσως βιάστηκα .. δεν το έψαξα καλα

Τέλεια ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σε βιολογικό θα πήγαινες η όχι ; 

Ναι γενικα σε βιολογικό εννοειται

Οπως κ σε κατσικισιο

Διαφημίσεις

Ο παιδίατρος, όταν ξεκινήσαμε το φρέσκο κοντά στον χρόνο, μας είπε να προτιμούμε τα απλό φρέσκο γάλα και να αποφέυγουμε τα παιδικά καθώς έχουν πολλές προσμίξεις για να βελτιώσουν την γεύση και να αρέσουν στα παιδιά. Η αλήθεια είναι πως όντως είναι πιο γλυκό σε σχέση με το απλό. Ευτυχώς κανένα απ΄ο τα δυό παιδιά μου δεν θελησε να πιεί κάποιο παιδικό και ακόμη και σήμερα πίνουν το απλό κλασικό φρέσκο!

BdmAp3.png

Κοριτσια την βοηθεια σασ..εχω 1 κορη σχεδον 3 που ποτε δεν δεχτηκε φρεσκο γαλα..ειχε αλλεργια στο αγελαδινο κ αργησαμε να κανουμε εισαγωγεσ..οποτε ειμαι ασζετη απο αυτα..

Κ τωτα η μικρη μου που ειναι 11 μηνων ψαχνομαι με τι θα ξεκινησουμε...να σασ ενημερωσω πωσ θηλαζει κ σε μια συζητηση που εκανα με τον παιδιατρο καπου στον 9ο μηνα μου πε πωσ πριν τον χρονο σκονη κ μαλιστα το 0 -6 μηνων πρωτα..

Εννοειται πωσ θα του ξανακανω κουβεντα αλλα θα ηθελα να ειμαι ενημερωμενη κ απο αλλεσ μαμαδεσ πρωτα..

Τωρα μιασ κ κοντευουμε να χρονισουμε δεν θα μπορουσαμε να δοκιμασουμε κατι αλλο? Πχ φρεσκο? Κατσικισιο?? Κ οχι σκονη??γιαουρτακια δινω αυτα απο 6 μηνων αλλα δεν θα μπορουσα να δωσω κ κατσικισιο??

Εσεισ τι δινατε??

1 hour ago, vicky86 είπε:

Ναι γενικα σε βιολογικό εννοειται

Οπως κ σε κατσικισιο

Ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω τώρα να μην αντιμετωπίσω θέμα :/ που δοκίμασε αυτό που είναι γλυκό και τώρα θα του δώσω άλλο ..

Just now, Super.mum είπε:

Ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω τώρα να μην αντιμετωπίσω θέμα :/ που δοκίμασε αυτό που είναι γλυκό και τώρα θα του δώσω άλλο ..

Δ νομιζω με λίγες φορές. Έτσι κ αλλιώς τώρα το συνηθιζει

Just now, tzenaki1982 είπε:

Κοριτσια την βοηθεια σασ..εχω 1 κορη σχεδον 3 που ποτε δεν δεχτηκε φρεσκο γαλα..ειχε αλλεργια στο αγελαδινο κ αργησαμε να κανουμε εισαγωγεσ..οποτε ειμαι ασζετη απο αυτα..

Κ τωτα η μικρη μου που ειναι 11 μηνων ψαχνομαι με τι θα ξεκινησουμε...να σασ ενημερωσω πωσ θηλαζει κ σε μια συζητηση που εκανα με τον παιδιατρο καπου στον 9ο μηνα μου πε πωσ πριν τον χρονο σκονη κ μαλιστα το 0 -6 μηνων πρωτα..

Εννοειται πωσ θα του ξανακανω κουβεντα αλλα θα ηθελα να ειμαι ενημερωμενη κ απο αλλεσ μαμαδεσ πρωτα..

Τωρα μιασ κ κοντευουμε να χρονισουμε δεν θα μπορουσαμε να δοκιμασουμε κατι αλλο? Πχ φρεσκο? Κατσικισιο?? Κ οχι σκονη??γιαουρτακια δινω αυτα απο 6 μηνων αλλα δεν θα μπορουσα να δωσω κ κατσικισιο??

Εσεισ τι δινατε??

Θα το δώσεις άμεσα η θα χρονισετε κ μετα; 

Έχεις σκοπό να αποθηλασεις η θα εισάγεις το φρέσκο κ όπως παει; 

Εννοείται μετά τον χρονο μπορείς να δώσεις φρέσκο κ κατσικισιο. Εφόσον η μικρη τρωει από όλα κ ειναι μια χαρα αναπτυξιακά κ χωρις αλλεργίες δ βρίσκω τον λόγο να δώσεις σκονη

Βέβαια εγώ είμαι μαμα, δ ξερω που μπορεί να το στηρίζει ο γιατρος

Γιαουρτακι εννοείς δινεις βρεφικο; 

Εγω εδινα από 7μ κλασικό με πέτσα πρόβειο, κατσικισιο κ αγελαδινο

πρίν από 20 λεπτά , vicky86 είπε:

Δ νομιζω με λίγες φορές. Έτσι κ αλλιώς τώρα το συνηθιζει

Θα το δώσεις άμεσα η θα χρονισετε κ μετα; 

Έχεις σκοπό να αποθηλασεις η θα εισάγεις το φρέσκο κ όπως παει; 

Εννοείται μετά τον χρονο μπορείς να δώσεις φρέσκο κ κατσικισιο. Εφόσον η μικρη τρωει από όλα κ ειναι μια χαρα αναπτυξιακά κ χωρις αλλεργίες δ βρίσκω τον λόγο να δώσεις σκονη

Βέβαια εγώ είμαι μαμα, δ ξερω που μπορεί να το στηρίζει ο γιατρος

Γιαουρτακι εννοείς δινεις βρεφικο; 

Εγω εδινα από 7μ κλασικό με πέτσα πρόβειο, κατσικισιο κ αγελαδινο

Η αληθεια ειναι πωσ θα θελα να ξεκολλησει λιγο η μικρη απο το στηθοσ..αλλα θα προτιμουσα να αποθηλασω σταδιακα αφου χρονισει κ οχι πιο πριν...

Απλα.σκεφτομουν τι 11 μηνων..τι 12??αναρωτιομουν μηπωσ μπορω απο τωρα να δοκιμασω φρεσκο..παντωσ σιγουρα θα δωσω γιαουρτακι προβειο αυτεσ τισ μερεσ..

Τυρια κ κασερια δινετε??ουτε αυτα εχω εισαγει..

Διαφημίσεις

Just now, tzenaki1982 said:

Η αληθεια ειναι πωσ θα θελα να ξεκολλησει λιγο η μικρη απο το στηθοσ..αλλα θα προτιμουσα να αποθηλασω σταδιακα αφου χρονισει κ οχι πιο πριν...

Απλα.σκεφτομουν τι 11 μηνων..τι 12??αναρωτιομουν μηπωσ μπορω απο τωρα να δοκιμασω φρεσκο..παντωσ σιγουρα θα δωσω γιαουρτακι προβειο αυτεσ τισ μερεσ..

Τυρί μπορεί να φάει μαζί με το φρέσκο γάλα, από τους 12 μήνες κι έπειτα. Ένας μήνας στην ηλικία αυτή μπορεί να μην κάνει καθόλου διαφορά, μπορεί όμως και να κάνει.

18 hours ago, Super.mum said:

Δε χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο, το απλό γάλα του σούπερ μάρκετ (με πλήρη λιπαρά) αρκεί.....αλλά ΟΚ, καλό είναι να μην είναι μακράς διάρκειας, αλλιώς δεν έχει και πολύ νόημα (όχι πως θα πάθει κάτι όμως κι αν το πιει). Το Ολυμπος είναι καλό, είναι πλέον mainstream μάρκα.

Just now, tzenaki1982 είπε:

Νομιζω πρέπει να περιμένεις τυπικά να χρονισει. 

Τρωγαμε όμως προϊόντα από πριν. Δλδ χυλοπιτες, τραχανα, γιαουρτι, κασερι

Αρχικά ανθοτυρο, μυζηθρα. Φέτα που ξαλμυριζα.μασκαρπονε.λιγη γραβιέρα πχ τριμμενη. Κ στο κασερι επαιρνα πιο παραδοσιακο κ να μην είναι πολύ αλμυρο, από 8μ περιπου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...