Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεπυ, 4 ετών αγόρι


iasonass

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ...ΕΧΟΥΜΕ 2 ΑΓΟΡΙΑ 8 ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΩΝ.Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΝΗΠΙΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΑΘΜΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΕΙΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΑΝΗΚΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ 25 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΑΣΚΑΛΑ.Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΥΝΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΖΩΗΡΟΣ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΙΔΙ. ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑΝΕ. ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΔΕΠΥ(ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ-ΥΠΕΡΚΙΝΙΤΙΚΟΤΗΤΑ).ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΙ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ.ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΩΗΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑΡΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΥ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΕΝΕ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ.ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ,ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΨΑΜΕ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ,ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΟΤΑΝ ΕΝΟΙΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΚΟΥΩ.ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ,ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Γ'ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ,ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ , ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.... ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ????????????

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Να κάνετε ότι πέρνά από το χέρι σας και ότι δικαιώματα σας δίνει ο νόμος. Τι πάει να πει, αρνούνται μα βοηθήσουν? Αν ήταν το δικό τους παιδί, θα τους άρεσε? Και τι πάει να πει αποβολή στο προνήπιο?

Πότε έχει δικαίωμα σε κάτι τέτοιο το σχολείο?

Υπάρχουν στο φόρουμ, παιδαγωγοί, ελπίζω να σε κατατοπίσουν...

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

 

 

 

TbSdp2.png

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου ιασωνα μην απελπιζεσαι ! δυστυχως ο δημοσιος τομεας υπολειτουργει σε τετοιου είδους ευαισθητα θεματα... καταρχην να ξερεις πως το παιδι σου ειναι φυσιολογικοτατο για την ηλικια του... τα περι ελλειψη και διασπαση προσοχης ειναι καραμελα των γιατρων για να δικαιολογισουν τα λεφτακια τους...απλα το παιδι δεν μπορει να δινει ολη του την προσοχη σε κατι που δεν του αρεσει ! θα καταλαβεις αν εχει διασπαση προσοχης μονο αν του βάλεις π.χ ενα αγαπημενο του dvd.... αν το κοιταει με προσοχη και του δινει σημασια τοτε εισαι οκ κανε το ιδιο με κατι παντα που του προκαλει το ενδιαφερον

 

 

οσο για το παιδικο σταθμο ...εκει καταλαβαινεις ποσο δισπαση προσοχης εχουν οι δασκαλες που δεν ειναι σε θεση να ασχοληθουν με κατι που δεν τους ενδιαφέρει δηλαδη ..τα παιδια..

 

θα σου προτεινα να το γραψεις σε εναν αλλο δημοσιο σταθμο γιατι εκει και να τον ξαναδεχτουν ... και μονο που θα βλεπεις τα ξινισμενα μουτρα τους

δεν θα θες και εσυ ο ιδιος να πηγαινεις

 

κανε μια νεα αρχη ... και εξηγησε με απλα λογια στον γιο σου να καταλαβει την κατασταση.. θα τον κανεις πιο υπευθηνο για τις πραξεις του

 

γραψτε μαζι ενα ""συμβολαιο"" που θα ορισετε μαζι τους ορους και βαλτον να το υπογραψει σαν να ειναι καποιος ενηλικας. κρεμαστε το στο ψυγειο ή στο δωματιο του και καθε φορα που θα παρεκλινει παρα πολυ η συμπεριφορά του να το κοιταει !

 

δεν ξερω αν σε βοηθησα ... αλλα και εγω εχω γιο και τα ξερω απο την καλη και την αναποδη

 

 

καλη συνεχεια!

Link to comment
Share on other sites

Οταν το παιδί σου κάνει την εγγραφή του στον παιδικό σταθμό, σου δίνουν ένα έντυπο με όλες τις οδηγίες και τους όρους του σταθμού. Στο ίδιο έντυπο γράφουν και το πότε ένας σταθμός έχει δικαίωμα να διαγράψει ένα παιδάκι. Από ότι θυμάμαι, επειδή έστελνα μέχρι και πέρσι που πήγαινε ο μικρός μου σε σταθμό του δήμου (τώρα πάει στο νήπιο) δεν υπήρχε γραμμένο ότι μπορεί να διαγράψουν ένα παιδί λόγω ζωηράδας. Φυσικά μιλάω για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Συμβουλή μου είναι να το ψάξεις καλύτερα και να μην το αφήσεις έτσι.

s-age.pngs-age.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Γ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑΝΕ.

ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ,Πολυ σωστη κινηση

ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΔΕΠΥ(ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ-ΥΠΕΡΚΙΝΙΤΙΚΟΤΗΤΑ).ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΙ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ.ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ.

Ειναι ενα πανεξυπνο παιδι που θελει λιγη δουλεια στη διαπαιδαγωγηση...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΩΗΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑΡΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΥ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.Δηλαδη, ενα παιδι με ΔΕΠΥ η θα παει στον ιδιωτικο η τιποτα? :confused: :confused::confused: Εχουν το δικαιωμα να αρνηθουν?Το ψαξατε?Απλα δεν θελουν να ασχοληθουν η πρεπει να παει καπου αλλου το παιδι?????(δεν εχω γνωσεις στο θεμα, αλλα ειναι σιγουρο οτι ειναι λογος αυτος για να διωξουν ενα παιδι???????

ΟΤΑΝ ΕΝΟΙΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΚΟΥΩ.ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ,ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Γ'ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ,ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.Πολυ παιδαγωγικη η σταση τους.....

 

Ψαξτε αν εχουν το δικαιωμα να διωξουν το παιδι....αν εχουν δικιο να σας προτεινουν που να παει....με τι σκληροτητα κ απανθρωπια αντιμετωπιζεται ενα παιδακι....που στο κατω κατω απαιτει περισσοτερη προσπαθεια απο τη δασκαλα.....εχει ομως η δασκαλα τις καταλληλες γνωσεις?μπορει να βοηθησει???????βεβαια, εχουν μεγαλο φορτο εργασιας, , δεν ειναι το μοναδικο παιδι, αλλα εχουν αυτο το δικαιωμα?

Γιατι αν το εχουν, αλλαζει το πραγμα....

Τι να πω......υπομονη....ειλικρινα πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.....

Το θετικο ειναι οτι εσεις ακολουθειτε τις συμβουλες της ψυχολογου, οποτε ειναι θεμα χρονου ......καλη επιτυχια.....(το καλο ειναι οτι το παιδι ειναι μια χαρα, λιγη δουλιτσα παραπανω θελει....κ ελπιζω η επομενη δασκαλα να ειναι περισσοτερο συνεργασιμη, για το οφελος του παιδιου...)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στον ιδιωτικό τομέα μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Μπορούν να επιλέξουν ποιά παιδιά είναι "κατάλληλα" για φοίτηση και ποια όχι....Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τώρα, επί του πρακτικού, τι κάνετε από εδώ και πέρα.

1) Κάνετε αίτηση για αξιολόγηση σε ΚΕΔΔΥ ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο. Από ότι κατάλαβα το παιδί δεν πέρασε από ολοκληρωμένη αξιολόγηση αλλά το είδε μόνο παιδοψυχολόγος. Πρέπει να γίνει η αξιολόγηση, για να βγει επίσημη διάγνωση με την οποία θα μπορέσει να φοιτήσει και σε ΤΕ, αλλά και να κάνει και εργοθεραπείες αν χρειάζεται (και να δικαιολογηθούν από το ταμείο σας). Επίσης, με την αξιολόγηση θα δωθεί και εξατομοκευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στις ανάγκες του συγκεκριμένου παιδιού, με στόχους ετήσιους και με ενδεικτικές δραστηριότητες για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι.

2) Ψάχνετε αν υπάρχει στην πόλη σας κάποιο νηπιαγωγείο δημόσιο με τμήμα ένταξης για μπορέσει να παρακολουθήσει το παιδί. Θα μπει και στο ένταξης, που ειδική παιδαγωγός για κάποιες ώρες τη μέρα θα τον βοηθάει πάνω στις συγκεκριμένες δυσκολίες που έχει. Ακόμα και χωρίς τη διάγνωση, με μια υπέυθυνη δήλωση των γονέων όπου θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να παρακολουθήσει το παιδί ΤΕ και ότι βρίσκονται σε λίστα αναμονής για το ΚΕΔΔΥ ή το Ιατροπαιδαγωγικό, το παιδί μπορεί να μπει στο ΤΕ. Το θέμα είναι αν υπάρχουν θέσεις για προνήπια στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.....

3) Αν δεν υπάρχουν θέσεις, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ψάξετε για άλλο παιδικό σταθμό που να δεχτεί το παιδί.

 

Προσωπική (και επαγγελματική) μου άποψη, να προσπαθήσετε για ΤΕ. Οπωσδήποτε αίτηση για αξιολόγηση!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας πολύ.Όσο για το ΚΕΔΥ εχουμε κανει αίτηση,και έχουμε ραντεβού για αξιολόγηση τον Μάρτιο.

Σκεφτόμαστε να κινηθούμε νομικά,και να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα,αλλά από την άλλη μήπως έτσι δεν βοηθάμε το παιδί;Να το πάρουμε και να πάμε σε ιδιωτικό; Από την άλλη το έχουμε πάρει τόσο εγωιστικά που αν κινηθούμε δικαστικώς,μήπως δικαιωθούμε.Αλήθεια δεν ξέρω.....:|

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας πολύ.Όσο για το ΚΕΔΥ εχουμε κανει αίτηση,και έχουμε ραντεβού για αξιολόγηση τον Μάρτιο.

Σκεφτόμαστε να κινηθούμε νομικά,και να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα,αλλά από την άλλη μήπως έτσι δεν βοηθάμε το παιδί;Να το πάρουμε και να πάμε σε ιδιωτικό; Από την άλλη το έχουμε πάρει τόσο εγωιστικά που αν κινηθούμε δικαστικώς,μήπως δικαιωθούμε.Αλήθεια δεν ξέρω.....:|

 

 

Θεωρώ ότι από τη στιγμή που ο παιδικός είναι μια ιδιωτική επειχείρηση έχει δικαίωμα να επιλέγει τους "πελάτες" (ναι τα παιδιά είναι πελάτες), όσο και αν αυτό ακούγεται "κάπως". Δεν μπορεί κανένας να τους υποχρεώσει να εγγράψουν ένα παιδί. Ειδικά αν έχουν παράπονα από άλλους γονείς και αν οι άλλοι απειλούν ότι θα πάρουν τα παιδιά τους....

Θεωρώ, λοιπόν, ότι δεν θα κερδίσετε τίποτα αν κινηθείτε νομικά. Αλλά ακόμα και αν κερδίσετε και πάρουν πίσω το παιδί, θα είναι το καλύτερο; Αν η παιδαγωγός δεν γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει παιδιά με ΔΕΠΥ αντί για καλό μπορεί να γίνει τελικά κακό στο παιδί.

Όπως και να έχει, ό,τι και αν επιλέξετε να κάνετε και όπως και αν αποφασίσετε να κινηθείτε, έχετε υπόψη σας ότι σε τεοια θέματα δεν χωράνε εγωισμοί! Χρειάζεται ψύχραιμη και λογική σκέψη. Ζύγισμα όλων των παραγόντων και μετά κίνηση!

Link to comment
Share on other sites

emmaki, δεν έχεις καταλάβει καλά.

Το παιδί είναι σε Δημόσιο όχι σε Ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Πες μας εκεί τι ισχύει.

Επίσης, για μένα που δεν είμαι γνώστης, το ΤΕ είναι άγνωστη λέξη...:oops:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

 

 

 

TbSdp2.png

Link to comment
Share on other sites

emmaki, δεν έχεις καταλάβει καλά.

Το παιδί είναι σε Δημόσιο όχι σε Ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Πες μας εκεί τι ισχύει.

Επίσης, για μένα που δεν είμαι γνώστης, το ΤΕ είναι άγνωστη λέξη...:oops:

Και για εμενα εντελως αγνωστη λεξη......οπως κ το ΔΕΠΥ, με την καταλληλη αντιμετωπιση ολα καλα πανε, ετσι δεν ειναι?Απλα θελει περισσοτερη προσοχη....κ μετα ολα καλα?

 

Μακαρι να υπαρχει στην περιοχη τους καταλληλος παιδικος σταθμος, με εκπαιδευμενο προσωπικο, oπως λεει η emmaki ωστε να βοηθηθει το παιδι......

Το θεμα δεν ειναι αν παει σε δημοσιο η ιδιωτικο, αν εχουν η οχι το δικαιωμα να το αποβαλουν....το θεμα ειναι αν μπορουν να βοηθησουν το παιδι, αν ειναι καταλληλα καταρτησμενοι κλπ....

Και να μην εχει δικαιωμα ο δημοσιος παιδικος σταθμος να το αποβαλλει, κ να μεινει εκει το παιδι, θα ειναι για το καλο του????κ δικαστικα να κινηθουν κ να δικαιωθουν, αν η δασκαλα δεν μπορει να βοηθησει, ασκοπο θα ειναι....

Τουλαχιστον, να παει καπου οπου θα ειναι προς οφελος του.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το θέμα της Δεπυ ειναι καλυτερα να το χειριστει Παιδοψυχιατρος και οχι Παιδοψυχολογος. Μπορει να χρειαστει να του συνταγογραφησει καποιο φαρμακο που θα τον βοηθησει. η φαρμ αγωγη θα τον βοηθησει στο θεμα της υπερκινητικοτητας, αλλα και μετα που θα παει δημοτικο ειναι πολυ σημαντικο για το θεμα της συγκεντρωσης και προσοχης. και παραλληλα θα ακολουθειτε συμπεριφορικο πρόγραμμα. δεν ξερω ομως αν ξεκινα η φαρμ αγωγη απο τοσο μικρη ηλικια. η δουλεια μου σχετιζεται με αυτα τα θεματα, κ ξερω οτι παιδι 5 χρονων ξεκινησε φαρμ αγωγη. αλλα επηδη δεν ειμαστε γιατροι καλυτερα να συμβουλευτεις Παιδοψυχιατρο.

Link to comment
Share on other sites

emmaki, δεν έχεις καταλάβει καλά.

Το παιδί είναι σε Δημόσιο όχι σε Ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Πες μας εκεί τι ισχύει.

Επίσης, για μένα που δεν είμαι γνώστης, το ΤΕ είναι άγνωστη λέξη...:oops:

 

Μα λ'έει ο πατέρας στην αρχή ότι ο παιδικός ανήκει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, που επιχορηγείται από το κράτος αλλά πληρώνουν και οι γονείς. Άρα δεν μιλάμε για δημόσιο παιδικό σταθμό.

 

ΤΕ είναι το Τμήμα Ένταξης και επειδή το ανέφερα πιο νωρίς στο μήνυμα μου, μετά το ανέφερα με τα αρχικά του.

 

ΔΕΠΥ είναι το σύνδρομο διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας. Με πολύ απλά/απλοΙκά λόγια μιλάμε για ένα παιδί που είναι απίστευτα ζωηρό, που δεν μπορεί να καθίσει στον ποπό του, που παρουσιάζει (πιθανόν) επιθετική συμπεριφορά, που δεν μπορεί να συγκεκντρωθεί σε μια δραστηριότητα ούτε για 2 λεπτά.....(αυτά είναι μόνο μερικά από τα "συμπτώματα" και δεν σημαίνει ότι όποιο παιδί τα ειμφανίζει έχει και ΔΕΠΥ)

Link to comment
Share on other sites

To παιδι καθεται κανονικα στην καρεκλα, και κανει ολες της δραστηριοτητες. ολα τα παιδια σχεδον ειναι λιγο δραστηρια και τι τα κανοθμε τα καταδικαζουμε η τα βοηθαμε... εχθες ειχα παει σε μια γιορτη ηταν 8 αγορια απο 5-9 χρονον το τι γινοταν απο ξυλο μεταξυ τους δεν σας λεω, τι επρεπε να κανουμε ολοι η γονεις να φυγουμε????

Link to comment
Share on other sites

To παιδι καθεται κανονικα στην καρεκλα, και κανει ολες της δραστηριοτητες. ολα τα παιδια σχεδον ειναι λιγο δραστηρια και τι τα κανοθμε τα καταδικαζουμε η τα βοηθαμε... εχθες ειχα παει σε μια γιορτη ηταν 8 αγορια απο 5-9 χρονον το τι γινοταν απο ξυλο μεταξυ τους δεν σας λεω, τι επρεπε να κανουμε ολοι η γονεις να φυγουμε????

 

 

Αν απευθείνεστε σε μένα με αφορμή το παραπάνω μήνυμα μου, διαυκρινίζω ότι η περιγραφή της ΔΕΠΥ που έκανα είναι πολύ απλή και απλοϊκή. Είναι για να καταλάβει όποιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει ΔΕΠΥ.

Στην πραγματικότητα η διάγνωση της ΔΕΠΥ είναι μια σύνθετη διαδικασία, γίνεται από ειδικούς (ψυχολόγους και παιδοψυχίατρους σε συνεργασία με ειδικό παιδαγωγό).

Επίσης, όπως είπα, το ότι κάποιο παιδί παρουσιάζει κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω συμπεριφορές, δεν σημαίνει ότι έχει και ΔΕΠΥ!

Παρομοίως, όποιο παιδί παρουσιάζει κάποιο από τα χαρακτηριστικά τους αυτισμού ή της δυσλεξίας ή κάποιας ασθένειας, δεν σημαίνει ότι το έχει κιόλας.... Όλα είναι σχετικά και θέλουν εξειδικευμένη διάγνωση.

 

Τέλος, όντως τα παιδιά πρέπει να τα βοηθάμε και η βοήθεια πάντα πρέπει να δίνεται από ειδικούς (για ό,τι και αν μιλάμε χρειάζεται ειδικός). Κάπιος μη ειδικός π-ου επιχειρήσει να κάνει κάποια παρέμβαση, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα από το αρχικό....

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα

Αν και νομίζω οτι το θέμα προσεγγίστηκε από διαφορετικές σκοπιές και καλύφθηκε στα περισσότερα σημεία, θα ήθελα να επισημάνω την προσοχή σας στην αναγκαιότητα διεπιστημονικής αξιολόγησης του παιδιού προκειμένου να θεωρείται έγκυρη.

Ως διεπιστημονική ορίζεται η αξιολόγηση που γίνεται από ομάδα επιστημόνων όπως ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, εργοθεραπευτές κλπ και όχι από μια και μόνο ειδικότητα. Τα ΚΕΔΥ και τα Ιατροπαιδαγωγικά Ινστιτούτα είναι οι δημόσιοι φορείς που διεξάγουν διεπιστημονικές αξιολογήσεις και στη συνέχεια συμβουλεύουν και καθοδηγούν τους γονείς στα επόμενα βήματα. Είναι λοιπόν πρωταρχικής σημασίας να γνωρίζετε ακριβώς τί συμβαίνει στο παιδί, τί το δυσκολεύει για να μπορέσετε να το βοηθήσετε. Προγράμματα πρώιμης παρέμβασης και ένταξη στο νηπιαγωγείο με παράλληλη στήριξη είναι θέματα που θα τεθούν στη συνέχεια.

Για το αν θα πρέπει να κινηθείτε νομικά ή όχι δε μπορώ να πάρω θέση, ωστόσο αναρωτιέμαι ένα σχολείο που δείχνει ένα τέτοιο πρόσωπο κατά πόσο είναι ο κατάλληλος χώρος να αποδεχτεί το παιδί, να δεχτεί τη διαφορετικότητά του και να το βοηθήσει με την κατάλληλη καθοδήγηση να ενταχθεί στο σχολικό πλαίσιο;

Νηπιαγωγός - ΜΑ, Μέλος naeyc,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν και νομίζω οτι το θέμα προσεγγίστηκε από διαφορετικές σκοπιές και καλύφθηκε στα περισσότερα σημεία, θα ήθελα να επισημάνω την προσοχή σας στην αναγκαιότητα διεπιστημονικής αξιολόγησης του παιδιού προκειμένου να θεωρείται έγκυρη.

Ως διεπιστημονική ορίζεται η αξιολόγηση που γίνεται από ομάδα επιστημόνων όπως ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, εργοθεραπευτές κλπ και όχι από μια και μόνο ειδικότητα. Τα ΚΕΔΥ και τα Ιατροπαιδαγωγικά Ινστιτούτα είναι οι δημόσιοι φορείς που διεξάγουν διεπιστημονικές αξιολογήσεις και στη συνέχεια συμβουλεύουν και καθοδηγούν τους γονείς στα επόμενα βήματα. Είναι λοιπόν πρωταρχικής σημασίας να γνωρίζετε ακριβώς τί συμβαίνει στο παιδί, τί το δυσκολεύει για να μπορέσετε να το βοηθήσετε. Προγράμματα πρώιμης παρέμβασης και ένταξη στο νηπιαγωγείο με παράλληλη στήριξη είναι θέματα που θα τεθούν στη συνέχεια.

Για το αν θα πρέπει να κινηθείτε νομικά ή όχι δε μπορώ να πάρω θέση, ωστόσο αναρωτιέμαι ένα σχολείο που δείχνει ένα τέτοιο πρόσωπο κατά πόσο είναι ο κατάλληλος χώρος να αποδεχτεί το παιδί, να δεχτεί τη διαφορετικότητά του και να το βοηθήσει με την κατάλληλη καθοδήγηση να ενταχθεί στο σχολικό πλαίσιο;

 

Το μόνο σημείο διαφωνίας μου είναι στην παράλληλη στήριξη.

Δεν είναι σίγουρο ότι είναι η κατάλληλη παρέμβαση για το παιδί.

Η κατάλληλη παρέμβαση θα κριθεί μετά από την αξιολόγηση του. Μπορεί να είναι τμήμα ένταξης, μπορεί παράλληλη στήριξη.....

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχω αναφέρει και προηγούμενα,έχουμε ήδη απευθυνθεί σε δημοσιο ιατροπαιδαγωγικό Ινστιτούτο,και μας έχουν κλείσει ραντεβού για Μάρτιο.Μέχρι τότε τι πρέπει να κάνω;Το παιδί από την άλλη εβδομάδα,τι θα το κάνω, αφού είμαστε και οι δύο εργαζόμενοι; Ύστερα από πολύ σκέψη αποφασίσαμε να ψάξουμε για ιδιωτικό σταθμό,αν και οικονομικά αυτό μας δυσκολεύει.Άλλωστε γι'αυτό τον λόγο τον διακόψαμε απο ιδιωτικό που τον πηγαίναμε ήδη 2 χρόνια...

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχω αναφέρει και προηγούμενα,έχουμε ήδη απευθυνθεί σε δημοσιο ιατροπαιδαγωγικό Ινστιτούτο,και μας έχουν κλείσει ραντεβού για Μάρτιο.Μέχρι τότε τι πρέπει να κάνω;Το παιδί από την άλλη εβδομάδα,τι θα το κάνω, αφού είμαστε και οι δύο εργαζόμενοι; Ύστερα από πολύ σκέψη αποφασίσαμε να ψάξουμε για ιδιωτικό σταθμό,αν και οικονομικά αυτό μας δυσκολεύει.Άλλωστε γι'αυτό τον λόγο τον διακόψαμε απο ιδιωτικό που τον πηγαίναμε ήδη 2 χρόνια...

 

 

Δυστυχώς (για σας) στην παρούσα στιγμή νομίζω ότι είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.....

Αν και εγώ πρότεινα να ψάξετε για νηπιαγωγείο με τμήμα ένταξης, είναι δύσκολο σε αυτή τη χρονική στιγμή να υπάρχουν κενά για προνήπια σε κάποιο νηπιαγωγείο. Ειδικά σε αυτά που έχουν ΤΕ, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τα προνήπια, γιατί παίρνουν και παιδιά από άλλες περιοχές όπου δεν υπάρχει ΤΕ στο νηπιαγωγείο τους.

 

Δεν νονίζω, όμως, να χάνατε και τίποτα αν προσπαθούσετε μήπως υπάρχει κάποιο νηπιαγωγείο.....Η εξειδικευμένη παρέμβαση όσο πιο νωρίς ξεκινάιε τόσο καλύτερο. Και εξειδικευμένη παρέμβαση μπορεί να γίνει από ειδικό παιδαγωγό...

 

 

Επίσης, έχετε απευθυνθεί σε Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή σε ΚΕΔΔΥ; πρόκειται για διαφορετικές υπηρεσίες. Γνώμη μου είναι να απευθυνθρίτε και στα 2 και όπου σας καλέσουν πρώτα....

Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμάμαι ακριβώς πως λέγεται.Είναι δημόσιος φορέας,και ειναι στην Αθήνα οδός Ηπείρου.

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμάμαι ακριβώς πως λέγεται.Είναι δημόσιος φορέας,και ειναι στην Αθήνα οδός Ηπείρου.

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας!!!

 

Δεν ξέρω ποιο εννοείτε. Δεν έχω ιδέα από Αθήνα...

Καλό είναι, όμως, να μάθετε και να κάνετε αίτηση και στην άλλη υπηρεσία....και όπως προείπα, όποιος σας καλέσει πρώτος!

 

Δυστυχώς τα ΚΕΔΔΥ, που είναι του υπουργείου παιδείας, δεν έχουν το προσωπικό που χρειάζονται για να καλύψουν όλα τα αιτήματα της περιοχής ευθύνης τους (το ΚΕΔΔΥ στο οποίο είμαι εγώ, έχει 1 ψυχολόγο για μαθητικό πληθυσμό 25.000 σε όλο το νομό...αυτά τα παιδιά είναι εν δυνάμει περιστατικά μας)......Αποτέλεσμα είναι τα ραντεβού να καθυστερούν......

Κάπως αντίστοιχη, νομίζω, είναι και στα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα η κατάσταση...

 

Άρα αίτηση και στα 2!

Link to comment
Share on other sites

 

ΤΕ είναι το Τμήμα Ένταξης και επειδή το ανέφερα πιο νωρίς στο μήνυμα μου, μετά το ανέφερα με τα αρχικά του.

 

ΔΕΠΥ είναι το σύνδρομο διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας. Με πολύ απλά/απλοΙκά λόγια μιλάμε για ένα παιδί που είναι απίστευτα ζωηρό, που δεν μπορεί να καθίσει στον ποπό του, που παρουσιάζει (πιθανόν) επιθετική συμπεριφορά, που δεν μπορεί να συγκεκντρωθεί σε μια δραστηριότητα ούτε για 2 λεπτά.....(αυτά είναι μόνο μερικά από τα "συμπτώματα" και δεν σημαίνει ότι όποιο παιδί τα ειμφανίζει έχει και ΔΕΠΥ)

 

 

 

Με την καταλληλη αντιμετωπιση, το παιδι μπορει να το ξεπερασει?Στις επομενες βαθμιδες εκπαιδευσης, τι γινεται?

Link to comment
Share on other sites

το κεντρο που εχουμε ραντεβου το μαρτιο λεγετε Κ.Π.Υ.Α. <κεντρο παιδοψυχικης υγιεινης αθηνων> φυσικα θα παρω και στο ΚΕΔΔΥ για ραντεβου...

Link to comment
Share on other sites

ΤΕ είναι το Τμήμα Ένταξης και επειδή το ανέφερα πιο νωρίς στο μήνυμα μου, μετά το ανέφερα με τα αρχικά του.

 

ΔΕΠΥ είναι το σύνδρομο διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας. Με πολύ απλά/απλοΙκά λόγια μιλάμε για ένα παιδί που είναι απίστευτα ζωηρό, που δεν μπορεί να καθίσει στον ποπό του, που παρουσιάζει (πιθανόν) επιθετική συμπεριφορά, που δεν μπορεί να συγκεκντρωθεί σε μια δραστηριότητα ούτε για 2 λεπτά.....(αυτά είναι μόνο μερικά από τα "συμπτώματα" και δεν σημαίνει ότι όποιο παιδί τα ειμφανίζει έχει και ΔΕΠΥ)

Ευχαριστώ. Το ΔΕΠΥ το γνωρίζω το ΤΕ μου ξέφευγε..:lol:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

 

 

 

TbSdp2.png

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα

Θα ήθελα να διευκρινήσω οτι σε καμία περίπτωση δεν πρότεινα παράλληλη στήριξη. Θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση. Αναφέρθηκα στα προγράμματα πρώιμης παρέμβασης και στην παράλληλη στήριξη ως πιθανά επόμενα βήματα. Στα οποία φυσικά και συγκαταλέγονται και τα τμήματα ένταξης. Οτιδήποτε από τα παράπανω όμως απαιτεί αξιολόγηση!

Όσον αφορά τα ΚΕΔΥ σίγουρα τα ραντεβού καθυστερούν αρκετά αλλά αν αναφέρετε την περίπτωσή σας και την ανάγκη άμεσης επίλυσης του θέματος γίνονται και εξαιρέσεις (τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στα ΚΕΔΥ Β῎ΑΘΗΝΑΣ). Το ΚΠΥΑ είναι ένα έγκυρο κέντρο αξιολόγησης και ο μόνος λόγος που αναφέρομαι στα ΚΕΔΥ είναι οτι είναι φορείς του ΥΠ. Παιδείας και θα μπορούσαν να σας καθοδηγήσουν με τα σχολεία της περιφέρειας σας.

Νηπιαγωγός - ΜΑ, Μέλος naeyc,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Link to comment
Share on other sites

πηρα στο ΚΕΔΥ τηλ. και μου ειπαν απο του χρονου να τους παρω γιατι το παιδι ειναι μικρο μετα τα 5 περιπου ειναι προνηπιο τωρα, τους ειπα την ιστορια και μου ειπαν ντροπη στο σχολειο που το εκανε αυτο, το παιδι τωρα ξεκιναει να κανει χαραχτηρα η δασκαλα τι κανει μοθ ειπαν....με λιγα λογια θα παω απο εκει να τα πουμε και απο κοντα...

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...