Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Τρίτη, 9 Ιούνιος 2009

Μία στις τρεις φοιτήτριες δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή σε Πανεπιστήμιο ή ΑΤΕΙ

students.jpg

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τα στοιχεία που παρουσίασε το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πατρών, σύμφωνα με τα οποία μία στις τρεις περίπου φοιτήτριες έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τους καθηγητές τους, ενώ δύο στις τρεις έχει υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης από συμφοιτητές...

Για το λόγο αυτό αυτή την εβδομάδα οργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις καθώς σκοπός είναι η θέσπιση πλαισίου ώστε η σεξουαλική παρενόχληση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να εκλείψει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 6000 υπογραφές για την αναγκαιότητα θέσπισης κανονισμού αντιμετώπισης της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Συμβούλιο του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας προτείνει στη Διοίκηση του ΑΤΕΙ Πάτρας τη θέσπιση του κανονισμού μιας και το φαινόμενο τείνει να λάβει σοβαρές διαστάσεις.

http://www.online-press.gr

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 199
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και τι γινεται οταν ενηλικα αλλα προσκολλημενα ακομη παιδια στην οικογενεια κακοποιουνται απο τους γονεις?Και γονεις μορφωμενους..

Τι κανεις τοτε?Οταν δν εχεις που να πας,χωρις δουλεια,λιγο πριν τελειωσεις τις σπουδες σ?

Ποιος μπορει να σ βοηθησει?Μπορεις να κανεις κατι σε αυτην την περιπτωση?

Αν κανεις κατι κ μετα ολοι σ γυρισουν την πλατη τι γινεται?Σ βγαινει το ονομα οτι εισαι αχαριστο ατομο και προσπαθεις να ντροπιασεις την οικογενεια σ?ΠΟΙΟΣ θα σε πιστεψει?

Σε αυτες τις περιπτωσεις πως μπορουμε να βοηθησουμε τα ατομα αυτα?

.png

• 1 month later...

kakopoiisi01.jpg

kakopoiisi02.jpg

Κακοποιημένη από τον πρώην άνδρα της, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο

Κομοτηνής, ενώ τώρα που βγήκε θέλει να υποβάλλει μήνυση

Την πρώτη φορά την χαράκωσε με μαχαίρι και της έκοψε το αυτί, τα

ράμματα το αποδεικνύουν, οι ξυλοδαρμοί είναι συχνοί όπως και ο πιο

πρόσφατος πριν λίγες μέρες, που την ανάγκασε να αφήσει τα παιδιά της

στην μητέρα της και να νοσηλευτεί με τραύματα στο πρόσωπο, όπως

φαίνονται στις...

φωτογραφίες και τα χέρια. Το ξέσπασμα του πρώην συζύγου της θα πει ότι

ήταν αναίτιο. Την συνάντησε στο δρόμο στον Ήφαιστο Κομοτηνής, ενώ

έψαχνε τον μικρό γιο της να τον μαζέψει από το παιγνίδι και να το βάλει να

κοιμηθεί. Άρχισε να με χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο. Τον έβλεπαν και

δεν έτρεχε να με σώσει κανείς, γιατί έχει κακό όνομα και τον φοβούνται...

Η νεαρή γυναίκα έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις και κύματα βίας από τον

πρώην άντρα της με τον οποίο είναι σε διάσταση, ενώ ο ίδιος συζεί με άλλη

γυναίκα και τα παιδιά της. Δεν μ΄ ενδιαφέρει να κάνω την ζωή μου, δεν

θέλω να δω άντρα ή να ξαναπαντρευτώ, θα πει η 24χρονη, που είναι ήδη

μητέρα τριών ανήλικων παιδιών. Μιλά και τα μάτια της βουρκώνουν, είναι

μόνη και άφραγκη. Την συντηρεί ο πατέρας της που δουλεύει στο

μεροκάματο σαν αχθοφόρος.

http://www.xronos.gr/reportage/detail.php?ID=47963

http://troktiko.blogspot.com/

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Καλα ρε παιδια η αστυνομια τι κανει? Κοιμαται? Η προνοια του νοσοκομειου ειναι στραβη?:evil:

Καλα αυτους που κοιτουσαν μην τους σχολιασω καν...

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Έχω και εγω περιστατικό βιας στην οικογενεια! Την αδερφη του αντρα μου την χτυπα ο αντρας της! Εχει επαναληφθει πολλες φορες, καθε φορα αυτος ζητα συγνώμη! Δεν παιρνει την αποφαση να το διαλυσουν γιατι δεν ξερει τι θα κανει με τα παιδια! (2 κοριτσακια 4 & 6 χρονών) Δυστυχως ειναι στη Κρητη και μεις εδω Αθηνα! Και η πεθερα μου αρρωστη δεν μπορει να της κρατησει τα παιδια! Δεν ξερω πως θα την πεισω να τον στειλει στους γονεις του ! Ούτε το γεγονος οτι χτυπησε τα παιδια δεν την επεισε για αυτο! Είναι κριμα!

0I1Pp3.png

6k0kp3.png

Διαφημίσεις

Έχω και εγω περιστατικό βιας στην οικογενεια! Την αδερφη του αντρα μου την χτυπα ο αντρας της! Εχει επαναληφθει πολλες φορες, καθε φορα αυτος ζητα συγνώμη! Δεν παιρνει την αποφαση να το διαλυσουν γιατι δεν ξερει τι θα κανει με τα παιδια! (2 κοριτσακια 4 & 6 χρονών) Δυστυχως ειναι στη Κρητη και μεις εδω Αθηνα! Και η πεθερα μου αρρωστη δεν μπορει να της κρατησει τα παιδια! Δεν ξερω πως θα την πεισω να τον στειλει στους γονεις του ! Ούτε το γεγονος οτι χτυπησε τα παιδια δεν την επεισε για αυτο! Είναι κριμα!

Η νυφη σου εκανε ενα λαθος και παντρευτηκε αυτον τον τυπο.

Μετα εκανε δευτερο λαθος και εκανε παιδια μαζι του (2 μαλιστα).

Τωρα κανει και τριτο λαθος που καθεται εκει με καθε τιμημα.

Περιθωριο για τεταρτο λαθος εχει ή μηπως θα ειναι μοιραιο;

Ας πανε τουλαχιστον σε εναν οικογενειακο συμβουλο ή κατι τετοιο,εαν ο τυπος γνωριζει οτι ειναι καταγεγραμμενη η λανθανουσα συμπεριφορα του καπου, ΙΣΩΣ γινει λιγο πιο εγκρατης.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ.ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ-ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΛΕΓΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΗΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ. ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΜΑΡΩΝΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ "ΠΩΣ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ?? " ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΑΜΠΑ ΑΠΟ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΑΜΕ ΣΠΙΤΙ- ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΕΥΡΙΑΖΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ-ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΝΩ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΣΠΙΤΙ- ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΕΧΩΣ " ΑΝ Σ ΑΦΗΣΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ??" -ΜΗΝ ΠΑΧΥΝΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΧΩΡΙΣΩ- ΜΗΝ ΠΙΝΕΙΣ ΜΠΥΡΑ ΠΑΧΑΙΝΕΙ- ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΒΑΦΕΣΑΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ?-ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΥΠΑΧΕΙ ΛΟΓΟΣ?? ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΥΣΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΣΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ-ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ- ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΕΦΕΡΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ. ΜΟΥ ΒΙΑΖΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!

konkakou,ΜΠΡΑΒΟ σου, που κατάφερες να φύγεις απ'αυτό και ΜΠΡΑΒΟ σου, που έχεις το κουράγιο να θυμηθείς και να το μοιραστείς μαζί μας.

Εύχομαι απο δώ και πέρα όλα να είναι καλά στη ζωή σου,να χαίρεσαι το παιδάκι σου.:)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ... ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΠΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Λινκ που αναφέρονται στην ενδοοικογενειακή βία :

http://lamianews.blogspot.com/2009/0...post_9441.html

http://www.noikokyra.gr/modules.php?...rticle&sid=105

http://www.actionnemesis.com/v2/inde...=583&Itemid=53 (περιέχει τηλέφωνα helplines..)

http://www.eimastegynaikes.gr/article.aspx?id=100

http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=15585&subid=2&pubid=1402494 (περιέχει τηλέφωνα helplines.)

http://www.euroipn.org/daphne_new/daphne2/DAPHNE_ANNEXES/APPENDIX%201.%20IPV%20MATERIAL/1.3.%20PowerPoint%20Presentations/1.3.2.%20Greek_presentations/Presentation%20Part%20C%20Greek.ppt (slide στα ελληνικα )

μυθοι γυρω απο την κακοποιηση των γυναικων (στα ελληνικα)

http://www.kypeko.gr/docs/Dimosiefsis/WomenAbuse.pdf (περιέχει τηλέφωνα helplines)

http://www.myworld.gr/site/content.php?artid=10516

http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=1048

ενδοοικογενειακή βία (στα αγγλικά)

http://www.unicef-irc.org/publications/pdf/digest6e.pdf

Συζυγικός βιασμός

http://www.obrela.gr/articles/Et_Bib...Papadomark.pdf

εκστρατεία της διεθνούς αμνηστίας για τη βία κατά των γυναικών-στα ελληνικά

http://www.amnesty.org.gr/action/glo...omen/index.htm

Αντιμετώπιση οικογενειακής βίας και παιδικής κακοποίησης

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 3 εβδομάδες μετά...

Image.ashx?fid=74080&w=400&h=300&q=80

Στον αρμόδιο εισαγγελέα του Αγρινίου οδηγήθηκε χθες ένας αστυνομικός, κάτοικος της περιοχής, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της προτροπής σε κακουργηματικές πράξεις.

Το αστυνομικό όργανο επιδίωξε να εκδικηθεί την σύζυγό του, επειδή θεωρούσε ότι τον απατούσε. Ευτυχώς όμως τον πρόλαβαν οι άνδρες του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και βρήκε έναν ανορθόδοξο και παράνομο τρόπο να τα επιλύσει. Προσέγγισε κάποιον γνωστό του και του ζήτησε να του βρει τους «κατάλληλους» ανθρώπους που επ' αμοιβή θα ξυλοκοπούσαν την άπιστη σύζυγο!

Όμως, ο γνωστός του αστυνομικού ειδοποίησε εγκαίρως την αστυνομία, και λίγες μέρες μετά άνδρες του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων, από την Αθήνα, εμφανίστηκαν στον αστυνομικό ως μπράβοι προκειμένου να «εκτελέσουν» επ' αμοιβή την εντολή. Έτσι η άπιστη θα έπαιρνε ένα καλό μάθημα!

Από την συζήτηση προέκυψε πως ο αστυνομικός δεν ήθελε τον θάνατο της γυναίκας του, αλλά μόνο τον ξυλοδαρμό της!

Αφού συνεννοήθηκε με τους δήθεν μπράβους και έδωσε προκαταβολή μερικών εκατοντάδων ευρώ, συνελήφθη αμέσως από τους συναδέλφους του.

Με την ολοκλήρωση της προανάκρισης, ο συλληφθείς αστυνομικός οδηγήθηκε χθες στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=63353&cid=4

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

• 2 εβδομάδες μετά...

Ακόμη μια απόδειξη της αναλγησίας της Πολιτείας απέναντι στη βία κατά των γυναικών, αποτελεί η σύλληψη της Ιωάννας Δρόσου (Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων) επειδή κατήγγειλε τον γείτονα της για ξυλοδαρμό της συντρόφου του. Για το καθεστώς που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, μίλησε στο tvxs.gr η Σίσσυ Βωβού, μέλος του Δικτύου Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το βράδυ, η Ιωάννα Δρόσου (Μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων) κατήγγειλε στην αστυνομία τον γείτονα της, καθώς για ακόμα μία φορά σύμφωνα με την κ. Βωβού ξυλοκοπούσε τη σύντροφο του. Η Ιωάννα του ζήτησε να σταματήσει να χτυπά την κοπέλα κι αφού εκείνος προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι της πρώτα από το μπαλκόνι και ύστερα από την πόρτα, κάλεσε την αστυνομία.

Και οι δύο οδηγήθηκαν στο τμήμα όπου αντήλλαξαν μηνύσεις - η Ιωάννα κατήγγειλε τον γείτονα της για τον ξυλοδαρμό της κοπέλας και ο γείτονας της τη μήνυσε για εξύβριση και παραβίαση οικογενειακού ασύλου. Αποτέλεσμα, όπως λέει η κυρία Βωβού, «η Ιωάννα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με χειροπέδες, δίπλα σε αυτόν που κατήγγειλε για αυτό το κακούργημα».

Ο νόμος που θεσπίστηκε από τη ΝΔ το 2006 για την οικογενειακή βία δεν προστατεύει ούτε το θύμα ούτε αυτόν που καταγγέλλει τη βία μας λέει η κ. Βωβού, «έτσι όταν καταγγείλει μια γειτόνισσα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας θα καταλήξει στο τμήμα».

Ανησυχητικά τα στοιχεία για τη βία κατά γυναικών

Η βία μέσα στο σπίτι δεν κάνει διακρίσεις. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Γενικής Γραμματεία Ισότητας, το 67% των γυναικών που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα κακοποίησης ήταν έγγαμες, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 21% δήλωσαν διαζευγμένες ή σε διάσταση. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι 1 στις 3 γυναίκες, δήλωσε πως παντρεύτηκε τον δράστη αν και γνώριζε εκ των προτέρων τον βίαιο χαρακτήρα του.

Σχετικά με τους δράστες, το 82%, είναι ο σύζυγος του θύματος, σε ποσοστό 12% των περιπτώσεων ο σύντροφος ενώ σε μικρότερα ποσοστά έχει καταγραφεί βία από άτομα του οικογενειακού ή κοινωνικού περιβάλλοντος. Το μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο δεν σχετίζεται με την βία, καθώς στην πλειοψηφία τους οι δράστες είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πάνω.

Χαρακτηριστικό δε είναι, όπως λέει η κ. Βωβού, πως τους τελευταίους 15-16 μήνες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 26 συζυγοκτονίες.

πηγή http://www.tvxs.gr/v21963

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται ότι η οικογενειακή βία δεν είναι αποδεκτή, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο εκστρατείας καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών.

Η εκστρατεία "Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών", στοχεύει στην πρόληψη της βίας με την αλλαγή συμπεριφορών πριν αυτές καταστούν επικίνδυνες, και προβλέπει μεταξύ άλλων την ένταξη μαθημάτων "πρόληψης της βίας στις προσωπικές σχέσεις" από το 2011 στα σχολεία, ως μέρος της προσωπικής, κοινωνικής, υγειονομικής και οικονομικής εκπαίδευσης (PSHE).

Τουλάχιστον 750.000 παιδιά το χρόνο στη Βρετανία υφίστανται οικογενειακή βία, ενώ περίπου ένα εκατομμύριο γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, από αυτές δε οι 10.000 σε εβδομαδιαία βάση.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η βρετανική κυβέρνηση προβλέπει επίσης την ίδρυση μία ειδικής υπηρεσίας τηλεφωνικής υποστήριξης, καθώς επίσης και μία γραμμή 24ωρης λειτουργίας ειδικά για σεξουαλικές επιθέσεις.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=105561

• 2 months later...

Συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα, δεν έχω καθόλου χρόνο να ψάξω...

Η κουνιάδα μου κακοποιείται ψυχολογικά και σωματικά (πλέον) απο τον σύζυγό της απο τότε που κατέθεσε η ίδια αίτηση διαζυγίου αφού υπήρξε απιστία απο την πλευρά του. Αυτός δεν λέει να το αποδεχτεί μιας και θέλει και το λέει ευθαρσώς να έχει την κουνιάδα μου στην κουζίνα και στα παιδιά κι εκείνος να πηγαίνει όποτε θέλει με όποια θέλει. Η κουνιάδα μου προς το παρόν μένει στο σπίτι του, σε λίγες μερες μετακομίζει κι εκείνος δεν το δέχεται. Κάθε μέρα την βρίζει και την απειλεί και σήμερα πια άρχισε να ασκεί και σωματική βία! Το θέμα είναι πως την απειλεί πως αν τολμήσει να μετακομίσει την ώρα της μετακόμισης θα τη σκοτώσει! ¨Εκανε καταγγελία στην αστυνομία και της είπαν πως αν γίνει κάτι να τους ειδοποιήσει....:? Θα προλάβει άραγε; Η δικηγόρος της δεν μου φαίνεται πολύ εντάξει...

Υπάρχει ίσως κάποιος σύλλογος κακοποιημένων γυναικών που θα μπορούσε να απευθυνθεί και να τη συμβουλέψουν πως να κινηθεί απο εδώ και πέρα; Μήπως κάποια κοπέλα απο εδώ έχει περάσει ή ξέρει κάποια παρόμοια κατάσταση;

Η κουνιάδα μου δυστυχώς μένει στην επαρχία και μάλιστα σε επαρχία που αυτα...συνηθίζονται. Με νύχια και με δόντια κρατάω τον άντρα μου να μην πάει και έχουμε κι άλλα προβλήματα. Αλλα κι εγώ δεν ξέρω πως να βοηθήσω. Σε όλα αυτά μπροστά είναι και τα παιδιά κι ενώ προσφέρθηκα να τα πάρω για λίγο καιρό σπίτι μου δεν μου τα δίνουν...

Τι να κάνω; Τι να κάνει; Καμια ιδέα;:(

line_feet_beg_40_time_1231736400_text_ef20ecf0e5ecf0effdebe7f220eceff520e5dfede1e9.gif

Κατ'αρχήν να κάνει μύνηση στο νταή για απειλή κατά της ζωής της,για ξυλοδαρμό κι όλα όσα της έχει κάνει.

Μετά να ζητήσει απο τον εισαγγελέα προστασία και τότε οι αστυνομικοί θα πάρουν εντολή να παραβρίσκονται κατά τη μετακόμιση και να την προστατέψουν.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΥΤΥΧΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!!

Οργανισμοί Τηλ. Αριθμός

ΓΡΑΜΜH SOS ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ 210-3220900

ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ: 210 5235318 και 5235250

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 210 4112091 και 4129101

ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 210 5244657

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(δευτ-παρ 16.00-20.00) 210 3828126

ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ 210 7786800

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ 210 5221101

210 5316467

ΓΡΑΜΜΗ "ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ" ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 800-118-88881

JgiCp3.pngv9Xtp3.png

¨Εκανε καταγγελία στην αστυνομία και της είπαν πως αν γίνει κάτι να τους ειδοποιήσει....:? Θα προλάβει άραγε; Η δικηγόρος της δεν μου φαίνεται πολύ εντάξει...

Καλα η αστυνομια σε ποιον αιωνα ζει? Ακομα εκει βρισκεται μετα απο τοσα χρονια?

Να παει στα κεντρικα γιατι αφου ειναι επαρχεια θα ειναι γνωστοι του.

Ο δικηγορος οντως ειναι %%^^. Απο την στιγμη που σηκωσε χερι πανω της καταθετει ασφαλιστικα μετρα και δεν μπορει να την πλησιασει στο μισο μετρο.

Αν ειναι κοινος ο δικηγορος αλλαξτε τον:?

Να παρετε μητερα και παιδια εσεις μπορειτε?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ευχαριστώ πολύ που μεταφέρατε το θέμα και για τις απαντήσεις σας. Της μίλησα ήδη και της είπα να κάνει μήνυση και να απευθυνθει στον εισαγγελέα. Δεν νομίζω βέβαια πως θα συμφωνεί η δικηγόρος της αλλα θα δούμε.

Η δικηγόρος δεν είναι κοινή όχι.

Όσο για να τους πάρουμε εμείς, φυσικά και μπορούμε και το θέλουμε και το ζητάμε απο την αρχή αλλα επειδή όπως είπα είναι επαρχία η κουνιάδα μου δεν θέλει να φύγουν τα παιδιά απο τον τόπο τους έστω και για λίγο και επιβαρυνθούν με μία αλλαγή παραπάνω. Απο την άλλη βέβαια.... νομίζω πως είναι προτιμότερες οι "διακοπές στη θεία" απο το να ζούν αυτόν τον εφιάλτη καθημερινά.:(

line_feet_beg_40_time_1231736400_text_ef20ecf0e5ecf0effdebe7f220eceff520e5dfede1e9.gif

Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας δυστυχώς υπήρχε - υπάρχει και θα υπάρχει.....και δεν αναφέρομαι μόνο κατα της συζύγου αλλά και των τέκνων. Η μόνη λύση είναι να δραστηριοποιηθούμε όλοι μας και να την καταγγέλουμε τόσο ως θύματα αλλά και ως τυχόν γνώστες τέτοιας συμπεριφοράς. Μόνο έτσι θα περιοριστεί (εξαληφθεί δεν νομίζω) και ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά με τον φόβο δλδ της καταγγελίας και οχι της συγκάλυψης.

Προβλήματα τύπου "απιστίας" ή "ζήλιας" λύνονται με πολύ πιο απλές μεθόδους και πρωτίστως με νηφαλειότητα. Βέβαια άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου γιατί δεν υπάρχουν "κοινωνικά" κριτήρια περι αυτής της βίας (κοινωνικού επιέδου πλούτου-φτώχιας ή μόρφωσης). Αλλά πιστεύω δείγματα συμπεριφοράς όπως παθητική ζήλια, κομπασμός και αίσθηση ανωτερώτητας ή αντιθέτως έντονης κατωτερότητας, παθολογική εξάρτηση απο ουσίες και αλκοόλ, ηγεμονικές τάσεις μέσα στους διακριτούς ρόλους της οικογένειας κτλ μπορούν να προειδοποιήσουν για τυχόν "απρόοπτες" καταστάσεις.

Και κάτι ακόμα, προσωπικά πιστεύω -- δεν μου έχει τύχει και μιλώ και ως άντρας που ίσως δύσκολα βιώνει οικογενειακή βία (θύμα δλδ) -- οτι τα θύματα αυτής της βίας πρέπει να ξεπερνούν αυτή την άσχημη εμεπειρία (με βοήθεια βέβαια ειδικών) και να "κοιτούν μπροστά" στην υπόλοιπη ζωή τους. "Μένοντας" στο παρελθόν μόνο άσχημες μνήμες θα έχουν και θα ζούν μ' αυτές ίσως παρεμποδίζοντας τυχόν νέες σχέσεις...

• 1 month later...

Με αφορμη μια συζητηση που εγινε σε αλλο θεμα του phorum, βρηκα ως πιο σχετικο αυτο το θεμα και ετσι το κινω για να γραψουμε τις εμπειριες μας απο τα παιδικα μας χρονια. Ενδοοικογενειακη βια!!!!!!!!!!

Τι εχουν δει τα ματια μου, τι εχουν ακουσει τα αυτια μου, ποσα δακρυα κυλησαν βουβα απο τα ματια μου, ποσο τρομο ενιωσε το κορμι μου, ποσο φοβο, .... και ενα σωρο αλλα ...... τι να πρωτοθυμηθω.

Δεν κουβεντιαζω για αυτο το θεμα, αλλα εδω ειναι αλλιως. Οσοι-οσες εχουν παρομοιες εμπειριες, καταλαβαινουν τι εννοω. τι λετε, θα μοιραστουμε τις μνημες μας, θα απαλυνουμε τις θυμησες του παρελθοντος ή θα κουβαλαμε το βαρος των επωδυνων αναμνησεων??

• 3 months later...

παιδια συγνωμη και απο εμενα αν το σχολιο μου ειναι λιγο εκτος τοπικ αλλα ουτε και εγω ειχα πολυ χρονο να κατσω να το ψαξω ...λοιπον το προβλημα μου δεν ειναι σε καμια περιπτωση τοσο σοβαρο οσο της κυριας αλλα δεν ειναι και ασημαντο .... το προβλημα μου ειναι ειναι πως οταν οι γονεις μου οταν τους μιλαω αρχιζουν και νευριαζουν χωρις να τους εχω πει κατι για το οποιο να δικαιολογει αθτη τους την ενεργεια και ειδικα αυτο γινεται με την μανα μου η οποια μονιμως ειναι θυμωμενη μαζι μου , μου φωναζει αλλα ευτυχως δεν με χτυπαει αλλα το αποκορυφωμα ειναι τις 2 τελευταιες μερες που οτι και να της πω και οτι και να κανω ειναι με ενα οχι και γενικοτερα με μια αρνηση ενω στην αδερφη μου δεν χαλαμε ποτε κανενα χατηρι για κανεναν λογο δεν ξερω τι να κανω ..... ευχαριστω για οποια απαντηση δοθει και παλι συγνωμη αν το εγραψα σε ασχετο τοπικ το σχολιο μου αλλα δεν μπορω αλλο αμα δεν το πω σε κανεναν θα σκασω και παλι συγνωμη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...