Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γκρίνια επειδή βγάζει δόντια; 8 μηνών


Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια.Εδω κια τρεις μερες περιπου, η μικρή(8 μηνών) ειναι αρκετά γκρινιάρα.Δηλ δεν κάθεται παραπανω απο 5 λεπτά στο πάρκο χωρίς ν αρχισει να κλαίει, όταν την βγάζω για να παιξουμε ησυχάζει αλλα μετα απο κάποια ώρα αρχίζει πάλι η γκρίνια.Γενικά ειναι (ή τουλάχιστον ήταν) ήσυχο μωρό.Στην αρχή σκέφτηκα μήπως φταιει το οτι εχει εξελιχθεί πολύ κινητικά και θελει συνεχώς ν ανακαλύπτει.Την βαζω στο πάτωμα και παίζουμε αλλα σσε περιορισμένο χώρο γιατι ακομη δεν εστρωσα τα χαλιά.Στις 20 Σεπτεμβρίου που την είδε η παιδιατρος μας είπε ότι τα δόντια μπορεί να καθυσ τερησουν και 2 μηνες ακόμη.Υπάρχει περιπτωση να ξεκινησε η ανησυχία της οδοντοφυιας?Το βράδυ, προς το παρόν, ειναι ήσυχη.Ομως παρατηρώ ότι βάζει πολύ συχνα τα χερια μεσα στο στόμα και φαινεται οτι εχει φαγούρα.Πολύ γκρίνια όμως....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


είναι νομίζω ο συνδυασμός όλων αυτών. Και ο δικός μου έτσι ήταν. Επειδή μπουσούλησε στον 6 με 7 μήνα, του έβαλα ένα πάπλωμα χοντρό κάτω στο χαλί με πεταμένα παιχνίδια και λίγο ξεχνιόταν. Αλλά όταν είχαμε και τα δόντια μας ήταν απλώς τραγικά. Και προφανώς επειδή μας λές ότι γενικά ήταν ήσυχο παιδάκι μάλλον η γκρίνια του οφείλεται και απο τα δοντάκια του. Για να μην τρελαίνεσαι στου προτείνω να προσπαθείς να τελειώνεις τις δουλείες σου όταν κοιμάται ώστε όταν σηκωθεί να μπορείς να ασχοληθείς μαζί του. Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα γιατί η γκρίνια του δεν παλευόταν.

Lr4cp2.pngIP5up2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bρε κορίτσια τί κάνετε με τα δόντια; Ολη την ώρα τα χεράκια τα έχει στο στόμα, τα σάλια δεν σταματάνε και το κλάμα δίνει και παίρνει. Θα νομίζουν στη γειτονιά οτι το χτυπάμε 4,5 μηνών παιδί. Κρίκους οδοντοφυίας δεν θέλει.

Τί να κάνω; Και να φανταστείτε οτι απλά φαίνονται άσπρα τα ούλα του. Δεν έχει σκάσει ακόμα δοντάκι

qc40p3.png

 

Nv8Rp3.png]

Link to comment
Share on other sites

tamar δεν θυμάμαι εάν θηλάζεις ή όχι αλλά να ξέρεις σε περίπτωση που δεν θηλάζεις, μπορείς να του δίνεις λίγο χαμομηλάκι, τα ηρεμεί αρκετά απο τον πόνο τον δοντιών. Εάν θηλάζεις ρώτα τα κορίτσια στον θηλασμό εάν επιτρέπεται. Υπάρχει και μια αλοιφή mundisal αλλά εγώ δεν την χρησιμοποιούσα γιατί δεν έβλεπα και αποτελέσματα.

Lr4cp2.pngIP5up2.png
Link to comment
Share on other sites

Tamar καλώς ήρθες στον κόσμο του βγαζω δόντι. Δυστυχώς είναι μια φάση που κράταει αρκετά. Αν τα ούλα είναι άσπρα σημαίνει ότι θα σκάσει δοντάκι, όχι όμως απαραιτήτως πολύ γρήγορα. Πολλές φορες πρήζονται τα ούλα, υπάρχει εκνευρισμός για 2-3 μέρες και μετά περνάει και καποια στιγμή βγαίνει το δόντι. Επειδή ούτε και ο δικός μου κράταγε κρίκους είχαμε βρει αλλο κολπο. Βαζαμε την πιπίλα μέσα σε ένα ποτήρι με νερό και την αφηναμε να γεμισει λίγο και μετά τη βαζαμε στην καταψυξη. Οταν είχε ενόχληση του διναμε την παγωμένη πιπίλα και ανακουφιζόταν.

Αν το μικρό σου παίρνει πιπίλα δοκιμασέ το.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μπήκαμε κι εμείς στη φάση των δοντιών. Πολύ γκρίνια!!!! Ολη την ώρα θέλει να θηλάζει και γκρίνια! Τα ουλα της είναι άσπρα, το χέρι όλη την ώρα στο στώμα και τα σάλια να τρέχουν ακατάπαυστα. Ομως ακόμα δόντι δεν εχει σκάσει μύτη. ΑΝ το μεταξύ, πιπίλα δεν παίρνει, κρίκους δεν θέλει, οπότε οι επιλογές μου είναι λίγες.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Link to comment
Share on other sites

Μπήκαμε κι εμείς στη φάση των δοντιών. Πολύ γκρίνια!!!! Ολη την ώρα θέλει να θηλάζει και γκρίνια! Τα ουλα της είναι άσπρα, το χέρι όλη την ώρα στο στώμα και τα σάλια να τρέχουν ακατάπαυστα. Ομως ακόμα δόντι δεν εχει σκάσει μύτη. ΑΝ το μεταξύ, πιπίλα δεν παίρνει, κρίκους δεν θέλει, οπότε οι επιλογές μου είναι λίγες.

Αν ξεκινησε να τρωει ψωμάκι δίνε της που και που λιγη χοντρή κόρα να μασουλάει.Η δικιά μου ξετρελένεται και φάινεται να την ανακουφίζει αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα,

Έδώ και λίγο καιρό έχω η μπέμπα βάζει την πιπίλα στο στόμα από την ανάποδη και την τραβάει με μανία συνέχεια. Τα ούλα της είναι αλλού άσπρα και αλλού κόκκινα. Η μπλούζα της γίνεται μούσκεμα από τα σάλια μέχρι τον αφαλό. Δεν είναι ιδιαίτερα γρινιάρα αλλά εκεί που κοιμόταν στις 8 και ξυπνούσε στις 6 το πρωί για γάλα τώρα ξυπνάει με πολύ γκρινια στις 2 το βράδυ και μένει ένα δίωρο ξύπνια. Να την ταίζω τότε? Μήπως πεινάει ή είναι δόντια??

2XNsp3.png

Link to comment
Share on other sites

υποθετω οτι ειναι πονος απο δοντια.εαν βαζει κ συνεχεια χερια στο στομα κ ξυνεται σιγουρα...κ εμενα το καμαρι μου καποιες μερες ξυπναει μεσα στη νυχτα κ κλαιει τοσο πολυ που μας ακουει ολο το τετραγωνο κ ας τον εχω αγκαλια δεν σταματαει...ειμαστε 6μιση μηνων,ασπρα ουλα εχουμε απο τον 4ο κ παααρα πολυ γκρινια κ φυσικα χωρις δοντι ακομη.τι τραβανε τα μωρακια μας κ εμεις μαζι αχ αυτα τα δοντια!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 7 months later...

Καλημέρα!Πριν μία βδομάδα εμφανίστηκε το πρώτο μας δόντι μετά από μήνες αϋπνίας (ξυπνάει ανά 1 ώρα & θηλάζει!!!!!) αλλά αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εαν υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνει εμετό από αυτό. Εχθές μας έκανε συνέχει αναγωγες ακόμη και όταν έπινε νερό και δεν έφαγε ιδιαίτερα για να πω ότι βαρυστομάχιασε. Είχα παρατηρήσει πριν καμία 20αριά μέρες πάλι ότι το είχε κάνει αλλά δεν είχε άλλα συμπτώματα πέρα από αυτό για να πω ότι είναι ίωση ,εκτός από ένα κολλημένο 37,5 που υπέθεσα ότι ήτανε από τα δόντια που δεν έβγαιναν..Έχετε καμία ιδέα αν μπορεί να συσχετιστεί?Δεν είμαστε λίγο μεγάλοι για αναγωγές και γουλίτσες τώρα?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

 

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Επαναφέρω το θέμα για να μου πείτε τη γνωμη σας...

Ο μικρός μου είναι 13 μηνών και έχουμε εδώ και πολύ καιρό πολύ γκρίνια λόγω δοντιών. Έχουν σκάσει μόνο τα 2 κάτω και βλέπω οτι είναι έτοιμα να σκάσουν άλλα ακόμη 4 δόντια.

Αυτό όμως που με προβληματίζει ιδαίτερα είναι οτι εκτός των γνωστών συμπτωμάτων που έχουν σ'αυτή τη φάση τα μωρά, γκρίνια, σάλια, το χέρι στο στόμα κτλ, έχει και μπούκωμα με νερουλές μύξες.

Αυτό το μπουκωμα το έχει εδώ και 5 μέρες. Του βάζω συνέχεια ορό, ανακουφίζεται για πολύ λίγο και ξανά πάλι. Στην αρχή υπέθεσα οτι κρύωσε, αλλά συνεχίζει αρκετες μέρες τώρα.

Υπάρχει περίπτωση να είναι και αυτό σύμπτωμα δοντιών?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 χρόνια μετά...

Κορίτσια είχα ξανακάνει ερώτηση σε άλλο θέμα για τα δόντια. Είμαστε 10 μηνών κ έχουμε 4.εδω και μέρες έχει φοβερή κ ασταμάτητη γκρίνια. Όλη μέρα κάνει μμμμμμ πολύ έντονα.. Αυτό βέβαια άρχισε κ το κάνει κ όταν νύσταζει κνπταν θέλει κάτι κ δν της το δίνω. Γενικά πάρα πολλά νεύρα 

Ανέκαθεν ήταν γκρινιάρα αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει.. Δεν ξέρω αν ετοιμάζεται να βγάλει κ άλλα. Π; ντως κ όρεξη για φαγητό δεν έχει. Είμαι να σκάσω. Σε κάθε δοντιβαυτο θα γίνεται; Δικαιολογειται τόσο έντονη γκρίνια;; Ας μας διαφωτισουν οι πιο έμπειρες μανούλες. 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...