Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πώς αντιδρατε οταν ενα παιδακι χτυπαει το παιδι σας?

Recommended Posts

Ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή των απόψεών σας...

Ωστόσο εννοείς Σωτηρία πως επιτρέπουμε τη βιαιοπραγία για χάρη της άμυνας;

Ο άντρας μου σίγουρα θα συμφωνούσε με αυτό,εγώ πάλι δεν ξέρω...

Από τη μια δεν θέλω τα παιδιά μου να γίνουν οι τύποι που θα ανέχονται το ξύλο,δεν θέλω όμως και να χτυπάνε.Επομένως τι να επιλέξω;

Δίνοντάς τους τη συγκεκριμένη κατεύθυνση,είχα στο μυαλό μου την εξής αντιμετώπιση:

"σου δηλώνω ότι δεν θέλω να με χτυπάς γιατί δεν είναι σωστό.

αφού συνεχίζεις φεύγω."

Και αυτό σκεπτόμενη να το χρησιμοποιήσουν και μακροπρόθεσμα στη ζωή τους σαν κοπέλες,καταλαβαίνετε τι εννοώ...

Λέτε δηλαδή πως δεν τους προτείνω τίποτα και τις αφήνω να επιλέξουν μόνες τους το πως θα το αντιμετωπίσουν;

Το σίγουρο είναι πως δεν θα κάνουν τίποτα και θα μου έρθουν κλαίγοντας.

Τότε λοιπόν εγώ θα τους προτείνω να ανταποδώσουν;

Και τότε το μήνυμα που παίρνουν είναι το θεμιτό;

Ωστόσο δε με αφήνει αδιάφορη και η άποψη αν μου έρθουν σημαδεμένες μετά τι να τις κάνω τις θεωρίες

(πλάκα πλάκα μια ψιλιμελανιά στο μάτι η μεγάλη την έχει,από την κλωτσιά πρέπει να είναι)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 171
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή των απόψεών σας...

Ωστόσο εννοείς Σωτηρία πως επιτρέπουμε τη βιαιοπραγία για χάρη της άμυνας;

Ο άντρας μου σίγουρα θα συμφωνούσε με αυτό,εγώ πάλι δεν ξέρω...

Από τη μια δεν θέλω τα παιδιά μου να γίνουν οι τύποι που θα ανέχονται το ξύλο,δεν θέλω όμως και να χτυπάνε.Επομένως τι να επιλέξω;

Δίνοντάς τους τη συγκεκριμένη κατεύθυνση,είχα στο μυαλό μου την εξής αντιμετώπιση:

"σου δηλώνω ότι δεν θέλω να με χτυπάς γιατί δεν είναι σωστό.

αφού συνεχίζεις φεύγω."

Και αυτό σκεπτόμενη να το χρησιμοποιήσουν και μακροπρόθεσμα στη ζωή τους σαν κοπέλες,καταλαβαίνετε τι εννοώ...

Λέτε δηλαδή πως δεν τους προτείνω τίποτα και τις αφήνω να επιλέξουν μόνες τους το πως θα το αντιμετωπίσουν;

Το σίγουρο είναι πως δεν θα κάνουν τίποτα και θα μου έρθουν κλαίγοντας.

Τότε λοιπόν εγώ θα τους προτείνω να ανταποδώσουν;

Και τότε το μήνυμα που παίρνουν είναι το θεμιτό;

Ωστόσο δε με αφήνει αδιάφορη και η άποψη αν μου έρθουν σημαδεμένες μετά τι να τις κάνω τις θεωρίες

(πλάκα πλάκα μια ψιλιμελανιά στο μάτι η μεγάλη την έχει,από την κλωτσιά πρέπει να είναι)

Αν διαβασεις προσεχτικα αυτα που σου εγραψα θα καταλαβεις οτι δεν γραφω πουθενα οτι θελω να βιοπραγουν. Απλα σου λεω οτι ουτε ειναι λυση οταν τις χτυπανε αυτες απλα να φευγουν..... για σκεψου τι μηνυμα περναει ενδομηχα στην ψυχουλα τους??????????/ το θεμα αυτο ειναι πολυ λεπτο αποψεις θα ακουσεις πολλες αλλα παντα μα παντα θα σκεφτεσαι τι συνεπεια που θα εχεις αυτο στην ψυχολογια του η τι τραυμα θα τις αφησει. Τι και αν ειναι κοριτσια??????? το ιδιο ισχυει για ολα τα παιδακια

Αν διαβασεις προσεχτικα αυτα που σου εγραψα θα καταλαβεις οτι δεν γραφω πουθενα οτι θελω να βιοπραγουν. Απλα σου λεω οτι ουτε ειναι λυση οταν τις χτυπανε αυτες απλα να φευγουν..... για σκεψου τι μηνυμα περναει ενδομηχα στην ψυχουλα τους??????????/ το θεμα αυτο ειναι πολυ λεπτο αποψεις θα ακουσεις πολλες αλλα παντα μα παντα θα σκεφτεσαι τι συνεπεια που θα εχεις αυτο στην ψυχολογια του η τι τραυμα θα τις αφησει. Τι και αν ειναι κοριτσια??????? το ιδιο ισχυει για ολα τα παιδακια

Ναι πράγματι κι εσύ στον μικρό σου δεν προτείνεις να χτυπήσει,αλλά θα τον ρωτήσεις "κι εσύ τί έκανες γι'αυτό".

Αν εγώ τους πω αυτό δεν θα μου απαντήσουν τίποτα και θα κλαίνε(αυτό δεν μ'αρεσει).

Αν με ρωτήσουν τι να κάνουν να τους πω χτυπήστε κι εσείς;(ούτε αυτό μ'αρέσει).Μπέρδεμα.

Τονίζοντας το γεγονός ότι είναι κορίτσια εννοώ ότι θέλω να μάθουν ότι δεν ανεχόμαστε το ξύλο από κανέναν,φίλο,αρραβωνιαστικό,συζυγο κλπ

(άρα αν μας χτυπήσουν φεύγουμε από σχέση,γάμο αντίστοιχα).Μακριά το πήγα αλλά μήπως από τώρα δεν εντυπώνονται βασικά πράγματα;

Εχω γίνει κουραστική το ξέρω:oops::oops: αλλά πολύ με έχει προβληματίσει το ζήτημα.

Φυσικά θέλω να είναι ανεξάρτητες και δυναμικές,αλλά δεν θέλω να αποδέχονται τη βία σε καμιά μορφή της.

Kαι πάλι χωρίς καθόλου να θέλω να θίξω την άποψη σου γιατί είναι απόλυτα σεβαστή δεν συμφωνώ με αυτό.

Αν αφήνω την μικρή μου να αποφασίζει για τον εαυτό της τότε είμαι 99% σίγουρη οτί το πιό αυθόρμητο πράγμα θα είναι να ανταποδόσει το ξύλο στο άλλο παιδί. Δεν πιστεύω πως θα την κάνει πιο ισχυρή αυτό.

Προτιμώ να φεύγει και να έχει χαραγμένο στο μυαλό της οτί το άλλο παιδί που την χτυπάει όχι απλά δεν είναι ανώτερο αλλά οτί είναι ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά του. Αυτό προσπαθώ να της μάθω και όχι αν φάει μια οτί θα πέσει η ψυχολογία της. Αργότερα σε μεγαλύτερη ηλικία τί θα γίνει αν δεν το μάθει από τώρα? Το φεύγει θα πρέπει να το εκλάβει ως ανωτερότητα και όχι το αντίθετο. Αλλά αυτό σχετίζεται άμεσα και με το πως το βλέπουν οι γονείς δηλαδή αν ο ίδιος ο γονιός μπορεί να περάσει το μήνυμα στο παιδί του..

Yugup3.png

και εγώ τα αφήνω τα παιδιά μου να ανταποδίδουν το χτύπημα (όχι όμως και να ξεκινάνε τον καυγά)...

παρ όλα αυτά δεν μπλέκονται συχνά σε καυγάδες...

η πείρα από τα μικρότερα αδερφια μου (και τα παιδιά μου αρχικά δεν άφηνα να χτυπάνε) μου έχει δίξει:

ότι όποιος φεύγει από τον καυγά γίνεται θύμα...

όποιος ανταποδίδει δεν τον πολυπηράζουν...

όποιον το σώνει η μαμά ή η δασκάλα δεν τον πειράζει κανείς αλλά όλοι τον αποφεύγουν και τον κοροιδεύουν ως κακομαθημένο, και είναι μόνος του....

ότι και να λένε οι ψυχολογίες, αυτή είναι η αλήθεια....

Διαφημίσεις

και εγώ τα αφήνω τα παιδιά μου να ανταποδίδουν το χτύπημα (όχι όμως και να ξεκινάνε τον καυγά)...

παρ όλα αυτά δεν μπλέκονται συχνά σε καυγάδες...

η πείρα από τα μικρότερα αδερφια μου (και τα παιδιά μου αρχικά δεν άφηνα να χτυπάνε) μου έχει δίξει:

όποιον το σώνει η μαμά ή η δασκάλα δεν τον πειράζει κανείς αλλά όλοι τον αποφεύγουν και τον κοροιδεύουν ως κακομαθημένο, και είναι μόνος του....

ότι και να λένε οι ψυχολογίες, αυτή είναι η αλήθεια....

Χα χα ακριβώς όμως... Το βλεπω και εγω γυρω μου.

rQGhp3.png

Χωρίς να έχω τη δική σας πείρα εφόσον τα παιδιά μου είναι μικρότερα και δεν έχουν πολλές ανάλογες εμπειρίες ακόμη,άρα ούτε κι εγώ(όταν τις αποκτήσω υπόσχομαι να επανέλθω και να αναθεωρήσω αν χρειάζεται:P),

με το πρώτο...δε συμφωνώ.Δεν πιστεύω πως φτάνοντας τον καυγά στα άκρα λύνονται όλα.Δηλαδή πρέπει να καυγαδίσεις χοντρά για να επιβιώσεις;Υπάρχουν κι άλλες οδοί.

με το δεύτερο συμφωνώ αναγκαστικά γιατί έτσι είναι αλλά δεν το αποδέχομαι.

με το τρίτο συμφωνώ γι αυτό και περιμένω από τα δικά μου να λύνουν μόνα τους τα θέματα αυτά.

Τελικά το σκέφτομαι από εδώ το σκέφτομαι και από κει και μάλλον καταλήγω στο ότι τα δικά μου παιδάκια είναι μάλλον μικρά ακόμη για να περιμένω να ανταπεξέλθουν μόνα τους.Δηλαδή να περιμένω να αμυνθούν ή να χτυπήσουν ένα μεγαλύτερο ή δυνατότερο που θα τους επιτεθεί;

Στο παραμικρό δεν θα επέμβω όπως κάνω ήδη,αλλά όταν το πράγμα χοντρύνει θα μπω στη μέση.

όταν όμως θα μεγαλώσουν και στις περισσότερες ανάλογες φάσεις μοιραία δεν θα είμαι και παρούσα θα πρέπει να το αντιμετωπίζουν μόνες τους αλλά θα προτιμούσα λεκτικα...άλλωστε ήδη το 'χουν αυτό,εμένα μπορεί να με εκνευρίζει πολλές φορές αλλά κατά βάθος το χαίρομαι σαν όπλο....

Elli υποθετω οτι με το "μικρα" ενοεις οτι δεν εχουν παει ακομη παιδικο σταθμο ή προνηπιο γιατι οι δικοι μου ειχουν εκτεθει σε τετοιο περιβαλλον...

Οταν ο μεγαλος μου ηταν μικρουμη (πριν γινει 2) γενικα υποχωρουσε και ετρεχε στην αγκαλια μου σε συγκρουσεις με παιδακια της ηλικιας του. Μεγαλονωντας, οταν πηγε στον παιδικο αρχισε να διεκδικει με αποτελεσμα στα 3 με 4 να πευτει πολυ "κλωτσοπατιναδα" στο σχολειο.

Καποιες φορες μας ελεγε μα δεν αρχισα εγω και εμεις του λεγαμε να παει στην δασκαλα να το πει και να μην χτυπαει τα παιδακια.. Δυο φορες τουλαχιστον παρουσια μου του εχουν πει οι δασκαλες του αν τον χτυπησουν να χτυπησει και αυτος...

Ο μικρος τωρα επειδη εχει φαει πολλες απο τον μεγαλο στο σχολειο οταν βλεπει τα σκουρα την κανει με ελαφρα... Μολις τον πλησιασει το παιδακι παραταει το παιχνιδι που κραταει και υποχωρει.. Ακομη δεν μας εχουν πει οτι ξεκινησε αυτος καυγα (οπως εκαναν αλλα παιδακια στην ταξη του αρα μαλλον δεν ειναι θεμα ηλικιας)..

Τωρα αν ημουν εγω μαζι τους δεν θα τους αφηνα να πειραξουν αλλο παιδακι αλλα ουτε και να τις φανε.. Και βεβαια αλλλη η εμπλοκη μου σε καυγα με συνομιλικο και αλλη με εγαλυτερο παιδακι. Στυα μικροτερα θελω να πιστευω οτι δεν θα ορμαγαν..

Παιδια ολες οι αποψεις σας ειναι σωστες αλλα παντα απο την δικη μας πλευρα ... την πλευρα του γονεα... το θεμα ειναι πολυ λεπτο και θα το αντιμεωπιζουμε συνεχεια. Η γνωμη μου ειναι να υπαρχει πολυ συζητηση με το παιδι για αυτο που εγινε μετα απο επεισοδιο ξυλοδαρμου . Αλλα συνεχιζω και επιμενω οτι προτιμω το παιδι μου να ανταποδωσει την σπρωξια η την κλωτσια απο το να μου ερθει τσακισμενο. Τα παιδια σε αυτες τις ηλικες απο την βρεφικη, την παιδικη εχουν εντονα συναισθηματα ... αυτα εκφραζονται με πολυ παθος και συναισθημα ειτε ειναι χαρουμενα ειτε ειναι θυμωμενα . Για εμενα δεν ειναι σωστο αυτα τα συναισθηματα να τα ΄΄ηρεμησουμε΄΄....

Διαφημίσεις

Δεν πρεπει να τα καταπιεζουμε αλλα ουτε και να τα αφηνουμε ανεξελεκτα..

Αυτο ειναι αληθεια αλλα για αλλο θεμα εδω μιλαμε οταν χτυπαει ενα παιδακι ενα αλλο τι πρεπει να κανει το ΄΄θυμα΄΄

Αυτο ειναι αληθεια αλλα για αλλο θεμα εδω μιλαμε οταν χτυπαει ενα παιδακι ενα αλλο τι πρεπει να κανει το ΄΄θυμα΄΄

Να σου πω κάτι? Ετσι όπως το θέτεις τώρα είναι σαν να μπλέκει σε κανονικό καυγά το παιδί...φυσικά και αν έρθει σε τέτοια φάση θα αμυνθεί αλλά μην παρά λέμε κιόλας! Μια σπροξιά ή κάτι ανάλογο δεν είανι ωραίο να γίνει αιτία καυγά διότι αν συνεχιστουν κι από το "θύμα" αυτό θα είναι το μόνο σίγουρο!

Εγώ πάντως θα επαινέσω το παιδί μου αν μου πει οτί πήγε να ξεσπάσει καυγάς και εκείνο έφυγε. Αλλά αν κάποιος γονιός νιώσει άσχημα γι αυτό τότε θα περάσει το μήνυμα στο παιδί οτί όντως είναι θύμα και αδύναμο...

Εχουμε ένα συνομήλικο κοριτσάκι στην παρέα μας που συνεχώς χτυπάει και σπρώχνει τα υπόλοιπα. Λοιπόν τα παιδιά μας στην αρχή τρέχανε σε εμάς τις μαμάδες. Σε επόμενες φορές όμως πήραν θάρρος κι άρχισαν να σηκώνουν και αυτά χέρι (το αυθόρμητο που λέγαμε ;)). Τί θα ήταν ωραίο μόλις βρίσκονται να αλληλοχτυπιούνται κάθε φορά? ΟΧΙ! Επρεπε εμεις να τα διδάξουμε οτί η παραβατική συμπεριφορά είναι του κοριτσιού κι οτί δεν πρέπει να την επαναλαμβάνουμε. Σιγά σιγά προσπαθούν να το αποδεχτουν το αλλο κοριτσάκι τώρα αλλά είναι δύσκολο γιατί είναι επιθετικό (με το που τα βλέπει αρχίζει να τα σπρώχνει και να τα χτυπάει). Ξέρουν όμως οτί έχει λάθος συμπεριφορά και δεν κάνουν το ίδιο. Είμαστε παρέα από 3,4 ζευγάρια με παιδιά ίδιας ηλικίας.

Yugup3.png

Να σου πω κάτι? Ετσι όπως το θέτεις τώρα είναι σαν να μπλέκει σε κανονικό καυγά το παιδί...φυσικά και αν έρθει σε τέτοια φάση θα αμυνθεί αλλά μην παρά λέμε κιόλας! Μια σπροξιά ή κάτι ανάλογο δεν είανι ωραίο να γίνει αιτία καυγά διότι αν συνεχιστουν κι από το "θύμα" αυτό θα είναι το μόνο σίγουρο!

Εγώ πάντως θα επαινέσω το παιδί μου αν μου πει οτί πήγε να ξεσπάσει καυγάς και εκείνο έφυγε. Αλλά αν κάποιος γονιός νιώσει άσχημα γι αυτό τότε θα περάσει το μήνυμα στο παιδί οτί όντως είναι θύμα και αδύναμο...

Εχουμε ένα συνομήλικο κοριτσάκι στην παρέα μας που συνεχώς χτυπάει και σπρώχνει τα υπόλοιπα. Λοιπόν τα παιδιά μας στην αρχή τρέχανε σε εμάς τις μαμάδες. Σε επόμενες φορές όμως πήραν θάρρος κι άρχισαν να σηκώνουν και αυτά χέρι (το αυθόρμητο που λέγαμε ;)). Τί θα ήταν ωραίο μόλις βρίσκονται να αλληλοχτυπιούνται κάθε φορά? ΟΧΙ! Επρεπε εμεις να τα διδάξουμε οτί η παραβατική συμπεριφορά είναι του κοριτσιού κι οτί δεν πρέπει να την επαναλαμβάνουμε. Σιγά σιγά προσπαθούν να το αποδεχτουν το αλλο κοριτσάκι τώρα αλλά είναι δύσκολο γιατί είναι επιθετικό (με το που τα βλέπει αρχίζει να τα σπρώχνει και να τα χτυπάει). Ξέρουν όμως οτί έχει λάθος συμπεριφορά και δεν κάνουν το ίδιο. Είμαστε παρέα από 3,4 ζευγάρια με παιδιά ίδιας ηλικίας.

Εσυ σαν μανουλα ξερεις καλυτερα κανε αυτο που νομιζεις εσυ σωστο για τα παιδια σου οτι και να σου λεω εγω η καποιος αλλος δεν εχει νοημα στο τελος πρεπει να κανεις αυτο που ξερεις εσυ . Αυτο κανω και εγω.

Εσυ σαν μανουλα ξερεις καλυτερα κανε αυτο που νομιζεις εσυ σωστο για τα παιδια σου οτι και να σου λεω εγω η καποιος αλλος δεν εχει νοημα στο τελος πρεπει να κανεις αυτο που ξερεις εσυ . Αυτο κανω και εγω.

Σίγουρα ο καθένας κάνει ότι πιστεύει στο παιδί του.:-)

Γι αυτό λέω οτί παίζει ρόλο πως αντιλαμβάνεται ο γονέας αυτές τις καταστάσεις. Αν εσύ νιώσεις το παιδί σου σαν θύμα εκείνη την ώρα που τρώει σπρωξιά ή ξυλιά τότε θα το νιώσει και αυτό και δεν θα είναι όπως είπες κι εσύ καλό για την ψυχολογία του. (γιατί θα το αντιληφθεί και από εσένα!)

Αν όμως το προσπεράσεις τότε κι αυτό θα κάνει κάτι ανάλογο.

Πιστεύω πως η ψυχολογία του γονέα παιζει πολύ μεγάλο ρόλο. Καθε φορά που γίνεται κάτι εγώ παρακολουθώ τα μικρά να κοιτάνε τους γονείς τους (για μικρές ηλικιες μιλάω) για να δουν αντιδράσεις στο πρόσωπο τους.

Φυσικά ξαναλέω οτί δεν μιλάμε για περιπτώσεις ξυλοδαρμού οπού πραγματικά θα χρειάζεται να αμυνθεί ετσι?

Yugup3.png

Σίγουρα ο καθένας κάνει ότι πιστεύει στο παιδί του.:-)

Γι αυτό λέω οτί παίζει ρόλο πως αντιλαμβάνεται ο γονέας αυτές τις καταστάσεις. Αν εσύ νιώσεις το παιδί σου σαν θύμα εκείνη την ώρα που τρώει σπρωξιά ή ξυλιά τότε θα το νιώσει και αυτό και δεν θα είναι όπως είπες κι εσύ καλό για την ψυχολογία του. (γιατί θα το αντιληφθεί και από εσένα!)

Αν όμως το προσπεράσεις τότε κι αυτό θα κάνει κάτι ανάλογο.

Πιστεύω πως η ψυχολογία του γονέα παιζει πολύ μεγάλο ρόλο. Καθε φορά που γίνεται κάτι εγώ παρακολουθώ τα μικρά να κοιτάνε τους γονείς τους (για μικρές ηλικιες μιλάω) για να δουν αντιδράσεις στο πρόσωπο τους.

Φυσικά ξαναλέω οτί δεν μιλάμε για περιπτώσεις ξυλοδαρμού οπού πραγματικά θα χρειάζεται να αμυνθεί ετσι?

Μα αυτο δεν εχεις καταλαβει σε ολα τα ποστ που σου γραφω . Γι αυτο σου λεω να διαβασεις προσεχτικα . Σου ξαναλεω λοιπον οτι εγω εκεινη την ωρα ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ, αν το παιδι μου θελει να το συζητησει μαζι του (οπως του εχω μαθει και αυτο), η αν το παιδι μου ανταποδωσει την σπρωξια, η πχ καποιο ελαφρυ χτυπημα, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ. Θεση θα παρω μονο οταν δω μονο οταν δω οτι το πραγμα χοντρενει . Εκει ναι θα παρεμβω και θα μιλησω και στους 2. Μαλλον νομιζεις οτι ειμαι της αποψης να μεγαλωσω παιδια ντραπουκους :D αλλα κανεις λαθος.... του μαθαινω και αργοτερα στην κορη μου παντα τις εναλλακτικες ... την βια ποτε μου δεν θα του την μαθαινα αν ειναι δυνατον ....

Διαφημίσεις

Μα αυτο δεν εχεις καταλαβει σε ολα τα ποστ που σου γραφω . Γι αυτο σου λεω να διαβασεις προσεχτικα . Σου ξαναλεω λοιπον οτι εγω εκεινη την ωρα ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ, αν το παιδι μου θελει να το συζητησει μαζι του (οπως του εχω μαθει και αυτο), η αν το παιδι μου ανταποδωσει την σπρωξια, η πχ καποιο ελαφρυ χτυπημα, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ. Θεση θα παρω μονο οταν δω μονο οταν δω οτι το πραγμα χοντρενει . Εκει ναι θα παρεμβω και θα μιλησω και στους 2. Μαλλον νομιζεις οτι ειμαι της αποψης να μεγαλωσω παιδια ντραπουκους :D αλλα κανεις λαθος.... του μαθαινω και αργοτερα στην κορη μου παντα τις εναλλακτικες ... την βια ποτε μου δεν θα του την μαθαινα αν ειναι δυνατον ....

Οχι οχι κατάλαβα πολύ καλά οτί δεν θα πάρεις θέση! Και προς Θεού δεν είπα οτί θα μεγαλώσεις παιδιά τραμπούκους :lol:!

Άλλο εννοούσα μάλλον δεν διατυπώθηκε σωστα. Εννοούσα πάντα στην ψυχολογία του γονέα. Μπορεί πχ να μην είμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο περιστατικό και το παιδί οταν γυρίσει από το σπίτι, σταθμό, σχολείο κλπ να το αναφέρει. Τότε αν εσύ ( και δεν εννοω εσένα αλλά τον κάθε γονέα) νιώσεις οτί το παιδί στάθηκε αδύναμο και θύμα του περιστατικού επειδή έφυγε από τον καυγά χωρίς να υπερασπιστεί τον εαυτό του τότε θα το νιώσει και το παιδί αυτό και θα πέσει ψυχολογικά όπως και προανέφερες. ( το εχω δει γι αυτό και το λέω). Απλά το πήγα λίγο παρά πέρα.

Αν πάντως αφήσω την μικρή μου να ανταποδίδει το χτύπημα θα το κάνει με πολύ μεγαλη ευχαρίστηση.:lol: Είναι πολύ δυναμικός χαρακτήρας και γι αυτό δεν την αφήνω γιατί φοβάμαι πως στο μέλλον δεν θα μάθει οτί αυτό είναι παραβατική συμπεριφορά.

Τελος πάντων ισως θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες επι του θέματος γιατί και οι δύο πλευρές έχουν μια βάση! Μου αρέσει πολύ να διαβάζω και άλλες απόψεις σε θέματα διαπαιδαγώγησης για να βλέπω την σφαιρικότητα αλλά και για να κατανοώ τους άλλους γονείς οταν αντιδρουν με κάποιο τρόπο διαφορετικό από εμένα.

Yugup3.png

Παντως αν ερχοταν στην αγκαλια μου δεν θα τον εστελνα πισω για να διεκδικησει.. Ουτε θα τον αφηνα να τις τρωει μεχρι να αποφασισει να αμυνθει. Αλλα και αν αντιδρουσε παλι κοντα θα ημουν για να ληξει το συμβαν. Αυτα φυσικα οσο ημουν μπροστα γιατι ο μεγαλος μου γιος διχνει πολυ περισσοτερη αυτοπεπιθιση αν ειναι μονος του. Και μια χαρα μιλαει (ενω οταν ειμαι εγω μπροστα το ραβει) και μια χαρα διεκδικει απο οτι μου λενε οι δασκαλες....

Το θέμα πιστεύω είναι να μάθει το παιδί να προστατεύει τον εαυτό του, κι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να σηκώσει το χέρι του για να ανταποδώσει, αλλά μπορεί κάλλιστα να πιάσει το χέρι του παιδιού που πάει να το χτυπήσει και να εμποδίσει το χτύπημα π.χ. ή αν κάποιο παιδάκι πάει να το δαγκώσει, να το σπρώξει/ κρατήσει μακριά, όχι για να του ανταποδώσει, αλλά για να αποτρέψει την επίθεση.

Γενικά δεν συμφωνώ με το "μην κάνεις τίποτε και πήγαινε να μιλήσεις σε κάποιον μεγαλύτερο". Νομίζω είναι καλύτερο να μάθει ότι είναι υπεύθυνο για τον εαυτό του και πρέπει να προστατεύει το σώμα του, αλλά και να δείχνει με τη στάση και τη συμπεριφορά του ότι δεν ανέχεται τέτοιου είδους επιθέσεις. Δεν χρειάζεται δλδ ούτε νταής να γίνει, αλλά ούτε και ο Γκάντι του παιδικού :D

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Το θέμα πιστεύω είναι να μάθει το παιδί να προστατεύει τον εαυτό του, κι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να σηκώσει το χέρι του για να ανταποδώσει, αλλά μπορεί κάλλιστα να πιάσει το χέρι του παιδιού που πάει να το χτυπήσει και να εμποδίσει το χτύπημα π.χ. ή αν κάποιο παιδάκι πάει να το δαγκώσει, να το σπρώξει/ κρατήσει μακριά, όχι για να του ανταποδώσει, αλλά για να αποτρέψει την επίθεση.

Γενικά δεν συμφωνώ με το "μην κάνεις τίποτε και πήγαινε να μιλήσεις σε κάποιον μεγαλύτερο". Νομίζω είναι καλύτερο να μάθει ότι είναι υπεύθυνο για τον εαυτό του και πρέπει να προστατεύει το σώμα του, αλλά και να δείχνει με τη στάση και τη συμπεριφορά του ότι δεν ανέχεται τέτοιου είδους επιθέσεις. Δεν χρειάζεται δλδ ούτε νταής να γίνει, αλλά ούτε και ο Γκάντι του παιδικού :D

Συμφωνω απολυτα μην τα αφηνετε να μην υπερασπιζωντε τον εαυτο τους ειναι σκληρος ο μικροκοσμος :oops:

Η ζωη ειναι χαμογελο:P

Συμφωνω απολυτα μην τα αφηνετε να μην υπερασπιζωντε τον εαυτο τους ειναι σκληρος ο μικροκοσμος :oops:

Σχετικο και αυτο γιατι εμενα ενα χρονο εμπαινε συνεχια τιμωρια γιατι δεν μπορουσε να πει οτι δεν αρχισε πρωτος (ειπαμε στο σχολειο του πρεσβεβουν το σε βαρεσαι - βαρα και εσυ)

Εχω καει κοπελα μου λεγοντας παντα στο παιδι μου να μην χτυπαει και να σεβεται τα αλα παιδια............Αποτελεσμα η μικρη να ερχεται ολο κλαμενη και δαρμενη.......Ωσπου καποια στιγμη της την εδωσαι να ειναι θυμα και ανταπεδιδε οχι με το χερι αλλα λεκτικα...Καταλαβε αυτο που λεμε γλωσσα κοκαλα δεν εχει.........

Η ζωη ειναι χαμογελο:P

Ο μικρός μου και τις δίνει και τις τρώει...:rolleyes:

Πάντα όταν πειράζει άλλα παιδάκια του λέω να μην τα χτυπάει φυσικά και τον βάζω τιμωρία απαιτώντας να ζητήσει συγνώμη αλλά αν του επιτεθούν του λέω να επιτίθεται κι αυτός...εκτός αν είναι μικρότερα παιδάκια που δεν καταλαβαίνουν.

Δεν θα μαλώσω κανένα παιδάκι ή καμία μαμά...το μόνο που με αφορά είναι η συμπεριφορά του δικού μου παιδιού...τα άλλα έχουν γονείς να τα μάθουν τρόπους:rolleyes:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...