Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

fobamai polu stin idea tis amnioparakentisis


Recommended Posts

kalispera

dustuxos den eimastan idiaitera enimeromeni kai kaname tin eksetasi papp-a 3fores giati mas egbaze diaforetika apotelesmata.apo xazomara mas perasame megali psixologiki fortisi kai oikonomiki episis,telika kataluksame na kanoume amnioparakentisi :( .to poso stin auxeniki bgike 2,7 kai me basi ti aimatologikes mou bgainei pithanotita gia sundromo 12768.o giatros mas eipe oti 1 stis xilies na uparxei problima,alla an paroume apofasi na to kanoume tha to kanoume kathara proliptika gia na iremisoume gi auto to 1 sta xilia.fobamai para polu tin diadikasia tis eksetasis autis :cry: .gnorizete an ponaei kai kata poso alitheueei to 1%epikundinothtas apobolis gia to moro???kai an gnorisete poso kostizei?

sas euxaristo polu..

(kai ksexasa na sas po i ilikia mou einai 27 eton kai den uparxei kapio istoriko oute se mena oute ston andra mou gia sundromo down).

line_m123_beg_40_time_1229922000_text_6f20e1ede4f1e1eaeff220eceff520e5e9ede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Kατ'αρχήν προσπάθησε να ηρεμήσεις, να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που θα υποβληθεί σε αμνιοπαρακέντηση. Η πιθανότητα αποβολής είναι πολύ μικρή και δεν γνωρίζω καμία κοπέλα που απέβαλε γι'αυτό το λόγο, ούτε έχει αναφερθεί παρόμοιο περιστατικό στο φόρουμ, αν και έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, δεν πονάει, ο γιατρός σου βάζει λίγο ξυλοκαϊνη τοπικά στην κοιλιά για να μην πονέσεις καθόλου, όλη η διαδικασία διαρκεί 5 λεπτά και μετά περιμένεις τα αποτελέσματα (τα χοντρά βγαίνουν σε 3 περίπου μέρες και μετά από κάνα 2 εβδομάδες τα αναλυτικά). Θα χρειαστεί να μείνεις ξαπλωμένη για 2-3 μέρες για προληπτικούς καθαρά λόγους και μετά όλα καλά. Πρόσφατα έκανε την εξέταση μια κολλητή μου και τη θεώρησε πολύ πιο εύκολη από άλλες εξετάσεις που υποβαλλόμαστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πχ. καμπύλη ζαχάρου. Το κόστος νομίζω είναι γύρω στα 300με400 ευρώ. Μπορείς να ανατρέξεις και σε άλλα ποστ που έχουν γραφτεί για το ίδιο θέμα. Το κοινό χαρακτηριστικό των εμπειριών όλων των εγκύων που την έκαναν, ήταν το άγχος τους που ήταν μεγάλο σε σχέση με την πραγματική διάσταση της διαδικασίας, αυτό όμως το αντιλαμβάνεται κανείς αφού την έχει κάνει. Να είσαι ήρεμη και όλα θα πάνε καλά.

Αν κάτι από όσα έγραψα δεν είναι απόλυτα ακριβές ας με διορθώσει κάποια κοπέλα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κούκλα μου μην πανικοβάλλεσε!!!

Και γω στην ηλικία σου είμαι και οι πιθανότητες πάνω κάτω ίδιες μου βγήκαν.

Δική σου απόφαση αν θα κάνεις την εξέταση....Εγώ προσωπικά δεν την έκανα παρόλο που στην Β επιπέδου οι πιθανότητες ήταν μεγαλύτερες λόγω παρουσίας ηχογενών εστίων καρδιάς....

Η εξέταση της αμνιοπαρακέντησης απ ότι το έψαξα είναι πολύ απλή αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα του 1% (0,6% για την ακρίβεια).

Η εξέταση γίνεται απαραίτητα όταν και στην Β επιπέδου οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες του 1:500.

Ηρέμησε!!!Είμαι σίγουρη ότι όλα θα σας πάνε καλά!!!

 

dev171prs__.png

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική μου άποψη: Βάσει της ηλικίας σου και του ιστορικού σου, αλλά και των πιθανοτήτων που σου έδωσαν υπάρχει πραγματικά ανάγκη για αμνιοπαρακέντηση; Το θέμα δεν είναι μόνο το ποσοστό των αποβολών απο την εξέταση, που είναι μεν μικρό αλλά εν τούτοις υπαρκτό, αλλά η δική σου ψυχική ταλαιπωρία...Αφού το φοβάσαι τόσο (όπως κι εγώ άλλωστε, γι' αυτό σε καταλαβαίνω απόλυτα) ποιός ο λόγος να υποβληθείς σ' αυτό; Άλλωστε η ψυχική σου ηρεμία είναι πολύ σημαντική για το μωρό...είναι κρίμα να βασανίζεσαι έτσι.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ: Εγώ, αν ήμουν στη θέση σου, δεν θα την έκανα...είναι λίγες οι πιθανότητες. Στο κάτω κάτω αποκλείουν μόνο τριών ειδών χρωμοσωμικές ανωμαλίες μ' αυτήν την εξέταση...Τώρα ξέρω οτι θα γίνω δυσάρεστη σε πολλούς, αλλά ξέρεις πόσα υπάρχουν και δεν μπορούν καν να ελεγχθούν; Κορίτσι μου μην βάζεις άσχημες σκέψεις...Εμένα το παιδί μου γεννήθηκε με ενα σπάνιο σύνδρομο, γονιδιακό οχι χρωμοσωμικό, που δεν ελέγχεται...Πιθανόν και το κυοφορούμενο μωράκι μου να έχει το ίδιο γιατί πρόσφατα μου είπαν πως είμαι φορέας του μεταλλαγμένου γονιδίου (κι αυτής της ΣΠΑΝΙΑΣ- επαναλαμβάνω- ασθένειας) αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να ελεγχθεί...Τι πρέπει να κάνω; Να κρεμαστώ; Να περάσω την υπόλοιπη εγκυμοσύνη γεμίζοντας μαύρες σκέψεις και κάνοντας το μωρό να υποφέρει;

Σκέψου θετικά, στο ξαναλέω, η φύση "προωθεί" κατά κανόνα τους υγιείς οργανισμούς γι' αυτό τα περισσότερα παιδάκια που γεννιούνται είναι φυσιολογικά...μην ανησυχείς και όλα θα πάνε καλά...

Συγγνώμη για το μεγάλο πόστ, αλλά με ευαισθητοποίησε το γεγονός οτι έχεις φόβους για την εξέταση...και σου είπα όλα όσα έλεγα στον εαυτό μου όταν υπήρχε το ενδεχόμενο να την κάνω...Τελικά αποφάσισαν πως δεν είχε νόημα, αλλά είχα σκεφτεί ολα τα παραπάνω μέχρι τότε. Αυτά και πάλι συγγνώμη...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Link to comment
Share on other sites

sas euxaristo kai pali gia tis sumboules sas ,euxomai na sas pane ola kala kai sas..prospatho kai go na skeftomai thetika giati skeftomai to moraki opos eipes kai su,alla me katalabainete poso psixofthoro einai na akous tetoia pragmata kai na eisai stin anamoni gia ta apotelesmata :(

line_m123_beg_40_time_1229922000_text_6f20e1ede4f1e1eaeff220eceff520e5e9ede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΥ ΘΑ ΤΑΛΕΠΟΡΗΘΩ ΛΙΓΟ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ Η ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΚΕΨΟΥ ΘΡΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ taluksame na kanoume amnioparakentisi :( .to poso stin auxeniki bgike 2,7 kai me basi ti aimatologikes mou bgainei pithanotita gia sundromo 12768.o giatros mas eipe oti 1 stis xilies na uparxei problima,alla an paroume apofasi na to kanoume tha to kanoume kathara proliptika gia na iremisoume gi auto to 1 sta xilia.fobamai para polu tin diadikasia tis eksetasis autis :cry: .gnorizete an ponaei kai kata poso alitheueei to 1%epikundinothtas apobolis gia to moro???kai an gnorisete poso kostizei?

sas euxaristo polu..

(kai ksexasa na sas po i ilikia mou einai 27 eton kai den uparxei kapio istoriko oute se mena oute ston andra mou gia sundromo down).

Link to comment
Share on other sites

Την αμνιοπαρακέντηση την έκανα γιατί δεν είχα κάνει αυχενική και με βάση τα αποτελέσματα του Α-τεστ και του Β επιπέδου, τα οποία μας έδειχναν περίεργες , κατά τα λεγόμενα των γιατρών μετρήσεις, θεωρήθηκε πως θα ήταν καλό να γίνει ή τουλάχιστον αποτελούσε μια επιλογή. Οι γιατροί βέβαια ποτέ δεν θα σου πουν ξεκάθαρα να την κάνεις ή να μην την κάνεις γιατί φοβούνται τυχών συνέπειες. Οπότε στο κομμάτι αυτό παίρνεις την ευθύνη πάνω σου. Εγώ, μην αντέχως όλο αυτό το άγχος και την πίεση αποφάσισα να την κάνω. Η διαδικασία απλή. Δεν πονάει....σχεδόν καθόλου. Το κόστος της 620?. (αυτό πονάει λίγο)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν αποκλείονται μόνο τρεις, αλλά όλες οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Γίνεται πλήρης έλεγχος καρυότυπου. Εγώ την έκανα στο πρώτο παιδί λόγω ηλικίας, όλες οι ενδείξεις ήταν καλές (στο δεύτερο έκανα τροφοβλάστη) και δεν το μετάνοιωσα. Το ερώτημα είναι πώς αντιμετωπίζει η οικογένεια το ενδεχόμενο αναπήρίας του μωρού. Εγώ προσωπικά, το είχα αγαπήσει τόσο πολύ που, ακόμα και αν είχε κάτι, θα ήθελα να το κρατήσω, πραγματικά. Ο άντρας μου όμως, που δεν είχε δεθεί με το παιδί ακόμα, όπως όλοι οι μπαμπάδες, δεν ήθελε να αφήσουμε περιθώρια, ήθελε να κάνει όλες τις εξετάσεις. Δεν τον αδικώ. ήμουν και βέβαιη ότι το μωρό είναι καλά, οπότε την έκανα. Πραγματικά δεν είναι τίποτα σας εξέταση και στο τέλος τέλος ησυχάζεις από τα συνηθέστερα προβλήματα. Τώρα για να άλλα, τα σπάνια, ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιη!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι επειδή είσαι στην 13η εβδομάδα αυτό που θα κάνεις είναι λήψη τροφοβλάστη, η αμνιοπαρακέντηση γίνεται μετά και την εξέταση β΄ επιπέδου..όχι ότι εχει διαφορά μεγάλη, απλά τώρα η λήψη γίνεται από τον πλακούντα αφού δεν υπάρχει αμνιακό υγρό ακόμη..εγώ την έκανα γιατί δεν ήταν εμφανές το ρινικό οστό..στην 13η εβδομάδα το έκανα, οι πιθανότητες ήταν 1:70 (λόγω της απουσίας του ρινικού οστού).βασικά οι γιατροί συντιστούν όταν οι πιαθανότητες είναι 1:300 και πάνω δηλ 1:200 και ούτω καθεξής...στη θέση σου, και δεδομένου πχ. ότι στη δική μου περίπτωση το ρινικό οστό αναπτυχθηκε στον 5ο μήνα, και αν περίμενα το β΄ επιπέδου θα έβλεπα ότι δεν υπα΄ρχει πρόβλημα και δεν θα την έκανα, δεν θα την έκανα..απο την άλλη όμως αν σου μπει το μικρόβιο της ανησυχίας, σε καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν μπορείς να περιμένεις ώρα όχι μήνες...η απόφαση είναι δική σου...πάντως η πιθανότητα για αποβολή στη λήψη τροφοβλάστη είναι ελαφρώς μεγαλυτερη από την αμνιοπαρακέντησης, αυτό ασ το ξέρεις..στην τροφοβλάστη είναι 1:100 και στην αμνιοπαρακέντηση 1:200.δεν με πόνεσε καθόλου η διαδικασία, απλά 3 μέρες μετά ήμουνα σε ακινησία, και τη 2η μέρα με πονούσε έντονα η κοιλιά χαμηλά (συσπάσεις μήτρας μου έδωσε μαγνήσιο για λίγες μέρες), ήταν αναμενόμενο μου είπε ο γιατρός, απλά να προσέξω μην νιώσω ξαφνικά πολύ πολύ έντονο πόνο, που είναι δείγμα αποβολής..μου έδωσαν και αντιβίωση για 4 μερες για να αποκλειστεί ενδεχόμενο μόλυνσης και μετά από 4 μερες βγήκαν τα αποτελέσματα και μετά από 40 μέρες ο πληρης καρυότοπος του παιδιού..αν νομίζεις ότι μπορείς να ελέγξεις την ανησυχία σου, και να μην σε καταβάλει το άγχος και ο φόβος και δεν χαρείς εν τέλει την εγκυμοσύνη σου, γνώμη μου να περιμένεις ως την εξέταση β΄ επιπέδου..αν παλι δεν μπορείς να ησυχάσεις να την κάνεις την εξέταση..

Link to comment
Share on other sites

Επειδη εχω κανει αμνιοπαρακεντηση, γινεται πριν την εξεταση της β' επιπεδου.

ΚΑι μενα ειχαν βγει μικρα τα ποσοστα αλλα δεν μπορουσα να ζω με το αγχος αν ειναι καλα το μωρακι ή οχι οποτε την εκανα.

Δεν ειναι τιποτα παντως, αν εμπιστευεσαι το γιατρο σου και σου πει που θα την κανεις ολα καλα...μετα θελει ξαπλα και ξεκουραση....

Ευχομαι να πανε ολα καλα!

pEmXp3.png
Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει λήψη τροφοβλάστη που σαν διαδικασία είναι ίδια με της αμνιοπαρακέντησης αλλά είναι πιο επικίνδυνο γιατί λαμβάνονται κύτταρα από τον πλακούντα ενώ στην αμνιο πέρνουν αμνιακό υγρό.

 

Το μόνο είναι οτι είναι δυσάρεστη σαν αίσθηση, δεν πονάς, απλά νιώθεις την βελόνα που τρυπάει τα διάφορα στρώματα της κοιλιάς για να φτάσει στην μήτρα. Επίσης τρομάζεις και στην θέα της βελόνας που είναι κάπως μεγάλη. Αν την κάνεις σε μεγάλο μαιευτήριο που έχουν τεράστια πείρα δεν νομίζω οτι ε΄χεις κάτι να φοβηθείς είναι πλέον ρουτίνα και το ότι θα είσαι απόλυτα σίγουρη για το μωρό αξίζει να το κάνεις.

 

Καλά αποτελέσματα και να είσαι ψύχραιμη μόνο αυτό χρειάζεται και όλα θ α πάνε καλά!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites

Απο τις πιθανοτητες δε νομιζω να εχεις προβλημα. Οταν εκανα και γω την αυχενικη ειχα ψαξει λιγο στο διαδικτυο για τα νουμερα της αυχενικης και ειδα οτι σε ορισμενες περιπτωσεις μπορει να ειναι στα ορια η και αυξημενο αλλα μετα στη β επιπεδου ηταν φυσιολογικα ολα. Δεν υπηρχε δηλαδη καποιο προβλημα. Προσωπικα δε θα εκανα αμνιο. Η αποφαση ομως ειναι δικη σου και του αντρα σου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ την έκανα λόγω κληρονομικότητας από την πλευρά του άντρα μου... και πραγματικά δεν το μετάνιωσα καθόλου!

Η διαδικασία ήταν πραγματικά ανώδυνη και σύντομη. Εντάξει... έμεινα 2-3 μέρες στο κρεβάτι μετά αλλά δεν ήταν τραγικό. Και μόνο το ότι ήξερα πως το μωρό μου είναι καλά, ήταν αρκετό.

 

Φυσικά η απόφαση είναι δική σου, με βάση τα δικά σου στοιχεία και φυσικά την δική σου ψυχολογία! Κάνε αυτό που θα σε βοηθήσει περισσότερο να είσαι ήρεμη και αισιόδοξη γιατί αυτό χρειάζεται πάνω απ'όλα το μωράκι σου!!!

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ την έκανα...η ηρεμία που μου έδωσαν τα αποτελέσματα άξιζαν την αγωνία της εξέτασης-που δεν είναι και τίποτα τραγικό ούτως ή άλλως!

Μη φοβάσαι! Ολα θα πάνε καλά!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

sas euxaristo polu oles gia to xrono sas.idi skeftomai kapos pio thetika,se pente ,meres einai to rantebou gia tin amnioparakentisi,den sas krubo exo anxos polu alla den mporo na apobalo kai to fobo mou stis eneseis :?.tha po an ginete na min do tin enesi giati fobamai pos tha lupothimiso kai den tha katalabo tipota(kai mallon xari tha tous ekana :roll: )euxomai na pane ola kala..diabase kai o andras mou auta pou mou grapsate kai iremise polu perissotero apo mena,eutuxos giati ton eixa polu anagki kai eixa frikarei pou itan toso arnitikos.tora antithetos mou dinei kai tharros,kai einai konta kai stous 2 mas :D

sas euxaristo polu kai pali kai sas euxomai oti kalutero :D

line_m123_beg_40_time_1229922000_text_6f20e1ede4f1e1eaeff220eceff520e5e9ede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

koritsia euxaristo polu gia tin sumparastasi sas :)

simera ekana tin amnioparakentisi telika den itan tipota ontos ,mono ena tsimpimataki eniosa :) imoun tuxeri bebeia gia eixa kai tin sumparastasi tou andra mou alla kai oi giatroi me ekopsan oti konteua na lupothimiso ap to fobo mou kai mou milagan oli tin ora.eginan metriseis se ola ta organa tou morou kai bgikan ola fusiologia,tin paraskeui bgainoun oi protes apantiseis,euxomai na pane ola kala giati auti i anamoni konteuei na me trelanei :? simera eidame oti to moraki mas einai agori :lol: ,itan uperoxo to uperixo simera giati proti fora eidame ton moraki mas oloklirimeno kai na kinite toso polu :lol: fainotan pentakathara.sas euxaristo kai pali kai euxomai na pane kala ola kai se oles mas...

line_m123_beg_40_time_1229922000_text_6f20e1ede4f1e1eaeff220eceff520e5e9ede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

sas euxaristo para polu oles edo mesa an den eixa kai sas tha me eixe piasei panikos,mporo na po oti me boithisate kai mou stathikate para polu.bgikan ta prota apotelesmata kai mas pire o giatros kai mas eipe oti exoume ena ugiestato agoraki :lol:

eixate dikio, telika toulaxiston tora tous upoloipous mines tis egkumosunis mou na tous peraso me iremia kai xamogelo giati arketa to talaiporisa to mpompirako mou :?

kai pali euxaristo oles kai euxomai panta na eimaste oles kala kai na xairomaste ta morakia mas :lol:

line_m123_beg_40_time_1229922000_text_6f20e1ede4f1e1eaeff220eceff520e5e9ede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

Εμεις σ ευχαριστουμε

Δεν ξερεις ποσο κουραγιο δινει και στις υπολοιπες η αφηγηση σου.

Εχω ακριβως τους ιδιους ενδιασμους και φοβους. Χαρηκα τοσο οταν ειδα οτι ολα τελικα πηγαν καλα. :D:D

 

Με το καλο να ερθει το αγορακι σας.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

sas euxaristo kai pali

elenik mou mia poli mikri enoxlisoula niotheis tin proti mera alla tipota to anusixitiko,tipota parapano

emeina gia 3 meres sto krebati (oxi skupsimo kai sikoma barous)me iremes kiniseis kai me mia antibiosi pou eperna gia 4 meres epeidi eipan oti mpike kseno antikeimeno mesa sto xoro tou morou oste an eiparxei kapio mikrobio na to prolaboume,an kai apolimanane tin koilia mou prin ginei.eilikrina pistepse me otan perimena gia na me kalesoune sto domatio konteua na lipothimiso giati bobamai polu tis belones kai fobomoun min kai poso tha poneso :cry: ,edo aima pou mou pernoun kathe mina kai gurnao na min koitao :oops:

eilikrina ena tsimpimataki einai oli i upothesi,pio polu me kourase to psixologiko pou perasa :? kai stin ousia den itan tipota :D

pistepse me sas milaei i megaluteri fobitsiara sto forum :lol:

euxomai na sas pane ola kala :D

line_m123_beg_40_time_1229922000_text_6f20e1ede4f1e1eaeff220eceff520e5e9ede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...