Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες για τα καρεκλάκια αυτοκινήτου γιατί έχω μπερδευτεί λίγο.

Υπάρχουν οι κατηγορίες 0-9, 0-18. Και οι δύο κάνουν για νεογέννητο?, γιατί τα 0-18 είναι πιο όρθια από τα άλλα. Και αν κάποιος πάρει το 0-9 μετά μπορεί να τη βγάλει με 1 καρεκλάκι ακόμα, ή πρέπει να πάρει άλλα 2 τελικά καθώς μεγαλώνει το παιδί?

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή κατά τη γνώμη σας?

Και τελικά, έχει σημασία το καρεκλάκι να εφαρμόζει στο καρότσι?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 401
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ήθελα να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες για τα καρεκλάκια αυτοκινήτου γιατί έχω μπερδευτεί λίγο.

Υπάρχουν οι κατηγορίες 0-9, 0-18. Και οι δύο κάνουν για νεογέννητο?, γιατί τα 0-18 είναι πιο όρθια από τα άλλα. Και αν κάποιος πάρει το 0-9 μετά μπορεί να τη βγάλει με 1 καρεκλάκι ακόμα, ή πρέπει να πάρει άλλα 2 τελικά καθώς μεγαλώνει το παιδί?

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή κατά τη γνώμη σας?

Και τελικά, έχει σημασία το καρεκλάκι να εφαρμόζει στο καρότσι?

Η διαφορά του 0-9 με το 0-18 είναι ότι το πρώτο βγαίνει απο το αυτοκίνητο εύκολα και μπορείς να το χρησιμοποιείς στην ανάγκη (όχι πάντα) ως relax, ενώ το δεύτερο είναι μόνο για το αυτοκίνητο. Για την επόμενη ερώτηση θα ήταν καλύτερα να απαντήσει κάποιος άλλος που είναι στην επόμενη πίστα του παιχνιδιού και ξέρει ( :lol::lol::lol: ).

Για την τελευταία σου ερώτηση, θα απαντήσω ότι είναι καθαρα υποκειμενικό θέμα. Εμένα δεν με ενόχλησε που δεν κόλλαγε το καρεκλάκι στο καρότσι μας. ΚΑΘΟΛΟΥ.... Αλλοι το βολευτήκανε, και άλλοι ενώ είχαν τη δυνατότητα δεν το έκαναν ποτέ!... :wink:

Λοιπον ακου τωρα προσκεκτικα γιατι εμας απο τα Λητω μας πουλησανε καθησματακι που υποτιθεται εκανε για νεογγενητο αλλα καμια σχεση , δεν φταινε και αυτοι δηλαδη ετσι εγραφε και ο κατασκευαστης . Θα χρειαστεις 2 καθησματακια για τον πρωτο χρονο .

Το ενα ειναι η ομαδα 0-13 και ειναι τα καθησματακια οπου εφαρμοζουνε και στα κοριτσια και γενικως μπορεις να μεταφερεις πανω σε αυτο τα μωρα και εκτος αυτοκινητου . Μετα τον 5-6 μην ειναι η ομαδα 9-18 . Προσοχη θα βρεις και καθησματα 0-18 αλλα δεν ισχυει κατι τετοιο , τα καθησματα οπου ειναι για εως 18 κιλα δεν κανοθνε για νεογεννητα και μωρα κατω των 4 μηνων , μην την πατησεις σαν εμας και τρεχεις να παρεις καθησματακι μετα .

Εμείς πήραμε από την αρχή το 0-9 που αφαιρείται, με τη λογική να το πηγαίνω με αυτό στη μάνα μου κάθε πρωί που της την αφήνω. Ομως ποτέ δεν το έκανα γιατί γιατί μωρό και καθισματάκι και μωρό είναι βαρύ και την μεταφέρω μέχρι τώρα στα χέρια (δηλ από το αυτοκίνητο στο σπίτι).

Μάλλον έπρεπε να πάρω την επόμενη κατηγορία. Η 0-18 είναι;;

Να σας ρωτήσω και εγώ: το 0-9 σημαίνει μέχρι 9 κιλά ή 9 μηνών;

Εμάς η μπουμπού μας είναι 8 κιλά τώρα και 9 1/2 μηνών. Πολύ δύσκολα όμως κάθεται στο καθισματάκι ειδικά όταν είμαι εγώ δίπλα της. Γκρινιάζει και θέλι να είναι όρθια συνέχεια.

Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε καθισματάκι;; Θέλει να βλέπει μπροστά τώρα και την ενοχλεί που είναι γυρισμένη;

Τι να κάνω;

Τα πιο πεταμένα λεφτά που έδωσα ήταν για το καθισματάκι 0-9 κιλά, το πλήρωσα 150 ευρώ (peg perego) με την λογική όταν βγαίνουμε να μην κουβαλάω καρότσι και να το έχω σαν relax αλλά με τον μικρό μέσα ήταν ασήκωτο!!!Fatsoula μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε καλαθάκι αυτοκινήτου :)naina εγω στην θέση σου θα έπαιρνα καθισματάκι 0-18 κιλα που έχουν και ειδικό μαξιλαράκι για να κάθονται τα νεογέννητα μέχρι να μεγαλώσουν ,πήρα ένα της chicco το οποίο έπρεπε να το έιχα πάρει από την αρχή και αν θυμάμαι καλά μου πήγε περίπου 120 ευρώ

Διαφημίσεις

Τα πιο πεταμένα λεφτά που έδωσα ήταν για το καθισματάκι 0-9 κιλά, το πλήρωσα 150 ευρώ (peg perego) με την λογική όταν βγαίνουμε να μην κουβαλάω καρότσι και να το έχω σαν relax αλλά με τον μικρό μέσα ήταν ασήκωτο!!!Fatsoula μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε καλαθάκι αυτοκινήτου :)naina εγω στην θέση σου θα έπαιρνα καθισματάκι 0-18 κιλα που έχουν και ειδικό μαξιλαράκι για να κάθονται τα νεογέννητα μέχρι να μεγαλώσουν ,πήρα ένα της chicco το οποίο έπρεπε να το έιχα πάρει από την αρχή και αν θυμάμαι καλά μου πήγε περίπου 120 ευρώ

Και σε 6 μήνες θα χρειαστείς πάλι άλλο καθισματάκι? 18+ ? αυτή τη δουλειά θα κάνουμε βρε κορίτσια? μαγαζί με καθισματάκια θα ανοίξουμε?

naina 18 είναι τα κιλά όχι οι μήνες !!!μέχρι να πάει 18 κιλά ΄΄εχουμε ακόμα!!τώρα είμαστε 15 μηνών και είμαστε 11 κιλά οπότε ένα καθισματάκι 0-18 κιλά σε βγάζει περίπου μέχρι 2 ετών άνετα :wink:

naina :D

Μετα χρειάζεσαι το 18-36 και τέλος με τα καθισματάκια , μετά παίρνεις ενα "μαξιλαράκι" για να κάθεται το παιδάκι .

3 καθισματάκια δεν είναι λίγα πάντως, εκτός αν σου δανείσει κανείς κάποιο από όλα. Για να μη σκεφτώ τι γίνεται όταν υπάρχουν 2 αυτοκίνητα στο σπίτι και το καθισματάκι είναι στο λάθος και θέλεις να φύγεις και λείπει...

Σίγουρα δεν είναι λίγα και μια πολύ καλή (και οικονομική λύση) ειναι να δανειστεις απο κάποιον που δεν το χρειαζεται πλέον :)

Πάντως προσωπικά ειναι τα μόνα χρήματα που δεν λυπήθηκα /λυπάμαι. Γιατι με την ασφάλεια του παιδιού σου δεν παίζεις !

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Πάντως προσωπικά ειναι τα μόνα χρήματα που δεν λυπήθηκα /λυπάμαι. Γιατι με την ασφάλεια του παιδιού σου δεν παίζεις !

Ετσι σκεφτόμαστε και εμείς, γιαυτο και ψάξαμε και πήραμε τα ασφαλέστερα της κατηγορίας τους (Maxi Cosi), που είναι μεν λίγο πιο τσιμπημένα, αλλά έχουν περάσει πρώτα στα συγκριτικά test ασφαλειας...

erica πηραμε κ εμεις το ιδιο της maxi cosi για δευτερο καθησματακι...οσον αφορα το πρωτο πηραμε το καροτσι με τα τρεια κομματια που το μικρο ειναι υποτιθεται!!! καθησμα αυτοκινητου απο 0-6 μηνων...το μωρο μου ειναι ενος μηνα κ ουτε καν το σκεφτομαι να το βαλω ακομα...η πλατουλα ειναι σχεδον ορθια κ το μωρο καθεται,με αποτελεσμα πρωτον να γερνει! κ δευτερον να κουραζεται αμεσως κ να γκρινιαζει...τον αλλο μηνα που θα στιριζει τουλαχιστον το κεφαλακι κ βλεπουμε...

Κάλο θα ήταν να πάρεις ένα καθισματάκι που είναι από 0 έως 18 μηνών (ή 12 εάν θυμάμαι να τσεκάρω το μανιούαλ) και να σου πω.Αν είσαστε τις βόλτας κάλο για σένα θα είναι να πάρεις ένα που να ταιριάζει στο καρότσι σου γιατί κάθε φόρα που θα θέλεις να βγάλεις το μωρό από το αυτοκίνητο θα ξυπνάει. Αυτά ξεκινάνε από μηδενική ηλικία και είναι κάλο για σενα να το μεταφέρεις με αυτό στο αυτοκίνητο για λόγους ασφαλείας. :!:

Αν τα οικονομικά σου το επιτρέπουν σου προτείνω της chicco

Σίγουρα δεν είναι λίγα και μια πολύ καλή (και οικονομική λύση) ειναι να δανειστεις απο κάποιον που δεν το χρειαζεται πλέον :)

συμφωνω ......

σε μια εκπομπη αυτοκινητου μιλαγαν για ασφαλεια μωρων

και ειπαν οτι ενα τρακαρισμα με 50 χιλιομετρα σε ενα μωρο που δεν καθεται σε καρεκλακι ειναι το ιδιο επικυνδυνο με το να πεταξεις το μωρο απο τον τεταρτο οροφο.... :shock:

καλυτερα 3-4 καρεκλακια και καθε φορα ναι σωστο στην ηλικια του παρα ενα και καπου να χανει σε καθε σταδιο αναπτυξης.....

Εμάς η μπουμπού μας είναι 8 κιλά τώρα και 9 1/2 μηνών. Πολύ δύσκολα όμως κάθεται στο καθισματάκι ειδικά όταν είμαι εγώ δίπλα της. Γκρινιάζει και θέλι να είναι όρθια συνέχεια.

Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε καθισματάκι;; Θέλει να βλέπει μπροστά τώρα και την ενοχλεί που είναι γυρισμένη;

Τι να κάνω;

Το 0-9 σημαίνει μέχρι το παιδί να φτάσει τα 9 κιλά και να γίνει 1 έτους. Καλό θα είναι να μην την γυρίσεις ακόμα μπροστά, γιατί σε περίπτωση που συμβεί τίποτα (χτύπα ξύλο), το αυχενάκι τους δεν είναι ακόμα ώριμο.

Εγώ πάντως τώρα του αγόρασα καθισμάτάκι 9-18. Μέχρι 14 μηνών τον είχα ανάποδα. Άλλες φορές μου γκρίνιαζε, άλλες ήταν ήσυχος.

.png.png

Διαφημίσεις

και οι δυο κορες μου σε 0-18 καθισμα καθησαν μεχρι τα 4-5 χρονια τους.Θεωρω μεγαλη σπαταλη να παρεις 3-4 καθισματα μεχρι να μεγαλωσει.Στα 0-18 και σε ξαπλωτη θεση εμενα δεν ειχαν κανενα προβλημα.Τωρα η μικρη μου που ειναι 5,5 καθεται σε καθισμα μονο με βαση και τελειωσαμε.

Προτεινω ενα καθισμα 0-18 και ενα πολυ αργοτερα μονο βαση.

Εμεις ειχαμε ενα καθισματακι 0-13 (της chicco που το πηραμε μαζι με το καροτσι).Ηταν για νεογεννητα (αν και η παιδιτρος μας ειπε μεχρι το δευτερο μηνα να μην το βαζουμε παρα για πολυ συντομες αποστασεις για και παλι δεν ηταν φυσικα εντελως ξαπλωμενο).Παρολο που ηταν μεχρι 13 κιλα εμας οταν εγινε περιπου 9 κιλα δεν καθοταν καθολου καλα οποτε πηραμε ενα δευτερο(της chicco zenith 0-18) αλλα εννοειται οτι δεν ειναι για νεογεννητο γιατι ειναι εντελως καθιστο!

Μας ειπαν απο κει που το πηραμε οτι μεχρι 3,5-4 ετων συνηθως μπορουν και το χρησιμοποιουν τα παιδακια αυτο,αναλογα και με τα κιλα τους.Οποτε ελπιζω να χρειαστουμε απο κει και μετα αλλο καθισματακι.

Συμφωνω ομως οτι ειναι η πιο σημαντικη αγορα.Εδω ξοδευουμε τοσα λεφτα σε ρουχαλακια,προικες και τοσα αλλα χαζα...

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εμείς πήραμε το πρώτο που ήταν για μωράκια 0-9, άυτό που κοιτάει προς τα πίσω... Βέβαια περιττό να πω ότι πριν το παιδί να φτάσει τα 9 κιλα για τα οποια μιλούν οι προδιαγραφες δεν βολευόταν με τίποτα, ασε που έιχε μεγαλώσει και δεν της αρεσε να είναι ξαπλωτη, οποτε πήραμε το μεγαλύτερο για 0-18 και κάθεται εκει από πέρισυ μια χαρα...

Θέλω να πω ότι πιστεύω ότι τα κιλα που γράφουν ειναι σχετικα, η δικη μας να φανταστείτε τώρα 21 μηνών και έιναι με το ζορι 10.200, κι ομως στο καρεκλάκι για μεχρι 9 κίλά βολευοταν μόνο πολύ μικρή. Βέβαια τέλος τα καρεκλάκια, αυτό θα μας βγάλει μέχρι τελους...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Όπως έγραψα και άλλο ποστ το κάθισμα 0 - 9 δεν το ευχαριστηθήκαμε παρότι ήταν καλής εταιρείας (peg perego) και αρκετά ακριβό. Το μωρό δεν βολευόταν μέσα σε αυτό το πρώτο τρίμηνο, μετά της ήταν ok για ένα διάστημα, αλλα μόλις έγινε εννια κιλά (σχεδόν στον 10 μήνα) αναγκαστήκαμε να της πάρουμε άλλο γιατί δεν βολευόταν και παλι.

Αγοράσαμε το Maxi Cosi 9 - 18 και ομολογώ ότι μας βόλεψε πάρα πολύ από την πρώτη μέρα. Αυτό που βρίσκω καταπληκτικό σε αυτό το καθισματάκι είναι το σύστημα δεσίματος που έχει, δεν μπορώ να σας το περιγραψω καλά αλλά είναι κάπως φιξ οι πλαινοί ιμάντες με αποτέλεσμα να βάζεις το παιδί και να το δένεις πολύ γρήγορα - το βρίσκω πολύ βολικό αυτό (στο παλιό ψαχνόμουν πάνω στον πανικό μου με το κλάμμα της μικρής να προσαρμόσω το κουμπωμα :roll: )

1aLup3.png

BtUIp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

Καλημερα Κοριτσια

Τα καθισματα ελενχονται απο την http://WWW.ADAC.DE και απο την automotoudsport.de

στα Γερμανικα το καθισμα στα γερμανικα ειναι Kindersitze βαλτω στην αναζητηση και ψαξε για τα crash test .

Οπως και τα αυτοκινητα ετσι και αυτα κανουν συνεχεια τεστ.

Πρωτα σχεδον παντα ειναι maxi-cosi & britax-romer Στα τεστ αυτα αναγραφουν ποιοτητα .ασφαλεια ,τοποθετηση ,γενικα τα παντα ....

Οσων αφορα τα Juniors h` mothercare δεν υπαρχουν σε αυτα τα τεστ .

Γιατι δεν ξερω αλλα μαλλον υποθετο

Φιλια Κλαιρη

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ έχω το καθίσματάκι από το trio της Chicco (είναι σετ με καρότσι και πορτ μπεμπέ). Από τότε που σαράντισε ο μπέμπης πηγαίνουμε κάθε σαββατοκύριακο στους γονείς μου, ταξίδι 2 ωρών πήγαινέλα. Από την αρχή όμως το καθισματάκι μου φαινόταν πολύ...καθιστό για νεογέννητο. Ο μπέμπης μου φαινόταν στριμωγμένος και ο αυχένας του ήταν πολύ διπλωμένος προς τα μπρός. Στεναχωριόμουν πολύ που τον έβλεπα έτσι. Τώρα που μεγάλωσε είναι κάπως καλύτερα, αλλά και πάλι, μετά από λίγη ώρα ταξιδιού γλιστράει προς τα κάτω και πάλι στριμώχνεται και διπλώνει το κεφαλάκι του. Επίσης αυτό το χοντρό κούμπωμα της ζώνης που βρίσκεται ακριβώς πάνω στο πουλάκι του. Δεν ξέρω... Είμαι υπερβολική; Μήπως δεν κάνω κάτι καλά;;;

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Τι να κάνω;

Το 0-9 σημαίνει μέχρι το παιδί να φτάσει τα 9 κιλά και να γίνει 1 έτους. Καλό θα είναι να μην την γυρίσεις ακόμα μπροστά, γιατί σε περίπτωση που συμβεί τίποτα (χτύπα ξύλο), το αυχενάκι τους δεν είναι ακόμα ώριμο.

Εγώ πάντως τώρα του αγόρασα καθισμάτάκι 9-18. Μέχρι 14 μηνών τον είχα ανάποδα. Άλλες φορές μου γκρίνιαζε, άλλες ήταν ήσυχος.

Συμφωνώ απόλυτα, τα μωρά τουλάχιστον μέχρι να χρονίσουν πρέπει να κοιτάνε προς τα πίσω. Αυτό το μήνα σκέφτομαι να γυρίσουμε το καθισματάκι αν και είναι 11 μηνών αλλά δεν χοράνε τα ποδαράκια της και κάθεται σαν βατραχάκι. Και το σωστό είναι πίσω από τη θέση του συνοδηγού και όχι του οδηγού που βλέπω. Ο οδηγός πρέπει να έχει την ελευθερία να μετακινήσει το κάθισμά του όπως θέλει ενώ ο συνοδηγός μπορεί να στριμωχτεί και λίγο. :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...