Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μάρσιπος - ερωτήσεις και διάφορα μοντέλα

Recommended Posts

On 1/12/2018 at 3:52 ΜΜ, Josephine είπε:

Όχι, στην πραγματικότητα δεν ενδείκνυται το να κοιτάει μπροστά το μωρό ενώ το έχεις μπροστά σου (και όχι π.χ. στην πλάτη σου) πάνω από 5-10 λεπτά. Ούτε σε μέι τάι ούτε σε κανέναν άλλο μάρσιπο αγκαλιάς. Είναι για πολύ σύντομες διαδρομές. Με μέι τάι που το έχω κιόλας δοκιμάσει είναι πολύ άβολο και για το μωράκι. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 239
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 hour ago, vicky86 είπε:

Τοσο καιρο εψαχνα ενα καλο βιντεακι να δω τον ergo,οπου στην τελικη δ ενθουσιαστηκα με το σχεδιο,ενταξει αυτα ειναι γουστα,κ στην θεση να κοιταει το μωρο εξω βλεπω η σταση κ τα ποδια ειναι ακριβως οπως κ σε ενα μαι ται δεμενο ετσι,η ενα κιμπι η full buckle.κ στο τελος του βιντεο ελεγε οτι η εταιρια δ προτεινει αυτη τη θεση,ως οχι τοσο εργονομικη,οποτε να βαζουμε το μωρο για 10-15'.οποτε ποιος ο λογος σε μια διωρη βολτα για ενα τεταρτο;η να αλλαζεις αρκετες φορες σε αρκετες ωρες baby wearing?οπου οκ αλλαζει ευκολα η σταση,αλλα περιττο

Εγω αυτες τις ημερες θα παραγγειλω υον ergobaby adapt.δεν διαθετει αυτη τη θεση αλλα ειναι πιο φθηνος κ δενει κ χιαστει για ανακουφιση της πλατης.το κακο με αυτους ειναι οτι δεν υπαρχουν εδω να τους δοκιμασεις.

Οποτε γενικοτερα ειναι λιγο περιττο γτ πολυ απλα ειναι ελαχιστος ο χρονος που μπορεις να το χρησιμοποιησεις ετσι

Μαγιοπουλας ουτε στη δανειστικη εχει;ουτε σε μεταχειρισμενα;

Χθες ειδα κ κτ αλλο αρκετα ενδιαφερον.για τις κοπελες που εχουν απλο μαρσιπο,που λεμε οτι η θεση των ισχιων δ ειναι σωστη.φορωντας τον μαρσιπο,κ χρησιμοποιωντας μια πασμινα μπορουμε να διορθωσουμε τη σταση.βεβαια παραμενει το υφασμα τους σχετικα ακαμπτο

• 5 months later...

Γεια σε όλους! Ψάχνω για μάρσιπο, κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί από τις πρώτες ημέρες του μωρού και να είναι βολικός στο θηλασμό. έχω δει ΄ήδη για mei tai και ring sling, αλλά φοβάμαι ότι δε θα τα καταφέρω, ότι θα μου πέσει το μωρο κλπ. Θα προτιμούσα μάρσιπο που να ασφαλίζει με κλιπ. Έχω κοιτάξει για stokke και ergobaby, αλλά δεν ξέρω κάποια που να τους έχει δοκιμάσει. Υπάρχει καμιά εμπειρία από αυτούς τους 2; 

Διαφημίσεις

ο ergobaby ειναι εργονομικος,ο στοκε οχι.μπορεις να δεις τον physiocarrier εχει στα λητω.σε καποια καταστηματα εχει tula.στο καταστημα ecoslings στην αθηνα εχει fidella,lennylamb,zensling.ολα αυτα ειναι με κλιπ.αλλα μην απορριπτεις κ τα αλλα ειδη.εχω σλινκ κ μαι ται.κ τα δυο τα βολευτηκα πολυ κ ειναι απολυτα ασφαλη,στο καταστημα που σου λεω μπορεις να δοκιμασεις κ τα αλλα ειδη.κ αν μενεις εκτος αθηνων μπορεις να δανειστεις.αλλο ενα με κλιπ ειναι ο αμαζονας

μπορεις να μπεις στις ομαδες του φβ "μεταχειρισμενες υφασματινες πανες/μαρσιποι" αν κ δ εχει συχνα με κλιπ κ "babywearing greece love and appreciession" οπου μπορεις να ενημερωθεις γενικα για τα ειδη,να σου προτεινουν διαφορα η κ να δοκιμασεις καποιον απο καποια κοπελα

14 ώρες πρίν, Primavera είπε:

Γεια σε όλους! Ψάχνω για μάρσιπο, κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί από τις πρώτες ημέρες του μωρού και να είναι βολικός στο θηλασμό. έχω δει ΄ήδη για mei tai και ring sling, αλλά φοβάμαι ότι δε θα τα καταφέρω, ότι θα μου πέσει το μωρο κλπ. Θα προτιμούσα μάρσιπο που να ασφαλίζει με κλιπ. Έχω κοιτάξει για stokke και ergobaby, αλλά δεν ξέρω κάποια που να τους έχει δοκιμάσει. Υπάρχει καμιά εμπειρία από αυτούς τους 2; 

Aυτο που πρεπει να ψαξεις αν θελεις με κλιπς ειναι μαρσιπος τυπου full buckle. Υπαρχουν πολλες αξιολογες μαρκες απο εξωτερικο. Μερικες απο τις καλυτερες ειναι : LennyLamb, Fidella, Tula, Manduca, Diva Milano, Isara, EmeiBaby. Μπορεις να παραγγειλεις απο Online καταστηματα (πχ Madame Jordan -Γερμανια, Κoala Slings-Ηνωμ. Βασιλειο κα.)

Ολες οι μαρκες που σου εγραψα συμφωνουν με τις προδιαγραφες για σωστη σταση του σωματος (ισχιων και σπονδυλικης στηλης), κατι που πρεπει να κοιταμε οπωσδηποτε οταν αγοραζουμε μαρσιπο, γιατι δυστυχως κυκλοφορουν στην αγορα (και στον δρομο εχω δει παμπολλες φορες να τους φορανε) ακαταλληλοι μαρσιποι που μπορει να θεωρηθουν ακομη και επικινδυνοι για την σωστη αναπτυξη του μυοσκελετικου (πχ Chicco). 

Για τον ergobaby που ρωτας η @μαγιοπουλας ισως σου πει την εμπειρια της.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Αυτή τη στιγμή κοιτάω τους connecta και ψάχνω κριτικές- πάντως μου φαίνονται καλοί με μια πρώτη ματιά. 

'Εχεις δίκιο σ' αυτό που λες ότι υπάρχουν πολλοί ακατάλληλοι μάρσιποι. Χωρίς να είμαι ειδική, έχω δει άπειρα μωρά κρεμασμένα σα σταφύλια και απορώ που δε δυσανασχετούν

ergobaby έχουμε εμείς, φοριέται πανεύκολα στο λεπτό, δίνει αίσθηση μεγάλης σταθερότητας και ρυθμίζεται και πανεύκολα. Σε σύγκριση με μέι τάι που έχω δοκιμάσει είναι απείρως καλύτερο στην ευκολία που τον φοράς και τον ρυθμίζεις και τον δένεις-λύνεις. Είναι απόλυτα γερός, έχει λαστιχάκια ασφαλείας και πολύ ποιοτικός σε υφάσματα. Τον βρίσκω ογκώδη σε σχέση με άλλους, αλλά προφανώς συντείνει στην ασφάλεια και στην αίσθηση σταθερότητας. Πλένεται πλυντήριο και δεν παθαίνει τίποτα.

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

Μπορεις επισης να δεις και της Fidella το Half Buckle, γιατι λογω των τιραντων που ειναι σαν wrap κατανεμεται καλυτερα το βαρος στους ωμους και την πλατη και υποτιθεται οτι ειναι πιο ανετος απο τις ραντες του full buckle. 

φυσικα υπαρχουν απειρες μαρκες,soul,didymos,indajani,diva milano,isara,kokadi κ ενα σωρο αλλες,αλλα δ βρισκεις σε ελληνικα καταστηματα,ποσο μαλλον φυσικα κ οχι ηλεκτρονικα(καποιους ναι).αν παραγγειλεις απο εξω υπαρχει τεραστια ποικιλια οποτε εξαρταται κ απο το μπατζετ σου κ το προσωπικο γουστο καθενος.ο εργκο ναι μεν παραγγελνεις απο εξω αλλα εχουν παρει πολλοι απο ελλαδα οποτε υπαρχουν κριτικες

επισης ακομη κ ο εργκο που εχει τη δυνατοτητα να κοιτα το μωρο εξω(κ καποιοι ακομη) ακομη κ η ιδια η εταιρια λεει απο καποια ηλικια κ μετα κ για πολυ μικρο χρονικο διαστημα 10-20'

Συμφωνω με την josephine.Αρεσει πολυ στο παιδι κ παντα δινει την λυση στον υπνο οταν δεν κοιμαται.Μια τσαντα για να τον κουβαλας να ειχε.Εγω πηρα τον καλοκαιρινο και δεν το μετανιωσα με το κλιμα της αθηνας.

Πάντως είναι εντυπωσιακό να συγκρίνεις τους μάρσιπους του εξωτερικού με αυτούς που προτείνουν τα περισσότερα καταστήματα βρεφικών στην Ελλάδα. Χτες επισκέφτηκα δυο μαγαζιά στην πόλη μου και είχαν να μου προτείνουν (με τον ανάλογο ενθουσιασμό πάντα) μάρσιπους γνωστών εταιριών που και μόνο που τους άγγιζες καταλάβαινες πόσο σκληροί θα είναι και για την πλάτη του μωρού και τη δικιά σου. 

Έριξα μια ματιά στους connecta και διάβασα πολύ καλές κριτικές- μου άρεσαν πολύ και τα σχέδιά τους ;-) Νομίζω ότι θα πάρω ό,τι μου φαίνεται καλύτερο και ελπίζω να το συμπαθήσει και το μωρό. Σας ευχαριστώ όλες!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
On 27/7/2018 at 9:29 ΠΜ, Sentir...natureza είπε:

@Primavera δεν ξερω τι αποφασισες τελικα, αλλα να ξερεις η fidella εχει εκπτωσεις μεχρι 29/07/18 και για οποιον αλλον ενδιαφερεται ;-) 

Τελικά, η νονά του παρήγγειλε ήδη ένα mei tai, οπότε θα ξεκινήσω με αυτό στην αρχή και μετά βλέπω πως θα πάει! Ευχαριστώ για την πληροφορία!! 

• 2 months later...

Εχω έναν μαρσιπο κλασικό της Bebe confort αλλά δεν με βολεύει. Δεν έχει ζώνη μέσης, τώρα που ο καιρός κρύωσε και μπορώ να τον φοράω, μετά από λίγη ώρα με πονάνε οι ώμοι.Επισης πιο μικρός που ήταν ο μπέμπης, τέρμα σφιγμένοι όλοι οι ιμάντες κλπ ένιωθα ότι το παιδί παλατζαρει μέσα. Ο μικρός τώρα κοντεύει 7 κιλά.

Είδα τους ergobaby που από ξένες κριτικές κατανέμουν το βάρος του παιδιού ομοιόμορφα και στην μεση και μπορώ να τον χρησιμοποίησω για αρκετά κιλά ακόμα. Τον χρησιμοποιεί κάποια; Επισης με ενδιαφέρει να μπορει να κοιτάει το παιδί μπροστά.

Το καρότσι μου φαίνεται θεόβαρο, θέλω κάτι που να μπορώ να πάω σουπερμάρκετ /λαϊκή, μια βόλτα στον κήπο κλπ. Για όλα αυτά εκτός κήπου πάω με το αυτοκίνητο αλλά πρέπει κάποιος να μου έχει φορτώσει το καρότσι πίσω διότι παρόλο που το καρεκλάκι του αυτοκινήτου δένει στον σκελετό του καροτσιου, αυτός ο σκελετός είναι ασήκωτος και δεν είμαι και μικροκαμωμένη. Δεν μπορώ να τον ανεβοκατεβάσω δυο ορόφους. 

πρίν από 14 λεπτά , Silky είπε:

Είδα τους ergobaby που από ξένες κριτικές κατανέμουν το βάρος του παιδιού ομοιόμορφα και στην μεση και μπορώ να τον χρησιμοποίησω για αρκετά κιλά ακόμα. Τον χρησιμοποιεί κάποια; Επισης με ενδιαφέρει να μπορει να κοιτάει το παιδί μπροστά.

Δεν ειναι μονο οι ergobaby με αυτα τα χαρακτηριστικα, υπαρχουν πολλες μαρκες για ολα τα πορτοφολια. Ριξε μια ματια στις προηγουμενες αναρτησεις του θεματος και θα βρεις πολλες πληροφοριες  :)

πρίν από 11 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Δεν ειναι μονο οι ergobaby με αυτα τα χαρακτηριστικα, υπαρχουν πολλες μαρκες για ολα τα πορτοφολια. Ριξε μια ματια στις προηγουμενες αναρτησεις του θεματος και θα βρεις πολλες πληροφοριες  :)

Γειά σας κορίτσια εγώ έχω το babybjorn original είναι πάρα πολύ καλό με έχει βολέψει απίστευτα. Πάω λαϊκή σούπερ μάρκετ τα πάντα. Ειναι βολικός μπαίνει και βγενει πανεύκολα το μωρό. και πάνω από όλα στηρίζει το κεφαλάκι της. Είναι πολύ ευκολο στη χρήσει του. 

Διάβασα τις προηγούμενες σελίδες και κοίταξα τους μαρσιπους. Οι περισσότεροι είναι soft με κλιπς. Ήθελα κάτι πιο structured επειδή θα τον χρησιμοποιεί και ο συζηγος και σε πολύ βασικά χρώματα ( μαύρο γκρι μπλε καφέ). 

Ως ώρας έχω βρει τους ergobaby που είναι στα 150 ευρώ το μοντέλο που μα ενδιαφέρει και τους babybjorn που διάβασα ότι είναι ισάξιοι και πάνε στα ίδια χρήματα. 

πρίν από 2 λεπτά , Silky είπε:

Διάβασα τις προηγούμενες σελίδες και κοίταξα τους μαρσιπους. Οι περισσότεροι είναι soft με κλιπς. Ήθελα κάτι πιο structured επειδή θα τον χρησιμοποιεί και ο συζηγος και σε πολύ βασικά χρώματα ( μαύρο γκρι μπλε καφέ). 

Ως ώρας έχω βρει τους ergobaby που είναι στα 150 ευρώ το μοντέλο που μα ενδιαφέρει και τους babybjorn που διάβασα ότι είναι ισάξιοι και πάνε στα ίδια χρήματα. 

Είναι πολύ καλή παντός θα τα βγάλουν τα λεφτά τους μην πάρεις φθηνό δεν θα σε βολεψουν καθολου

πρίν από 9 λεπτά , Alexia arap είπε:

Γειά σας κορίτσια εγώ έχω το babybjorn original είναι πάρα πολύ καλό με έχει βολέψει απίστευτα. Πάω λαϊκή σούπερ μάρκετ τα πάντα. Ειναι βολικός μπαίνει και βγενει πανεύκολα το μωρό. και πάνω από όλα στηρίζει το κεφαλάκι της. Είναι πολύ ευκολο στη χρήσει του. 

Μου αρέσουν οπτικά οι babybjorn συν ότι και ο σύζυγος που τους είδε ενθουσιάστηκε που στις φωτό είδε ένα σωρό άνδρες να τους διαφημίζουν. Για μοντέλο έλεγα το banybjorn one έχει έξτρα την ζώνη μέσης. 

Just now, Silky είπε:

Μου αρέσουν οπτικά οι babybjorn συν ότι και ο σύζυγος που τους είδε ενθουσιάστηκε που στις φωτό είδε ένα σωρό άνδρες να τους διαφημίζουν. Για μοντέλο έλεγα το banybjorn one έχει έξτρα την ζώνη μέσης. 

Να το πάρεις μην το σκέφτεσε θα σας βολέψει πολύ. Εγώ το αγόρασα από το babydream στη Χαλκίδα έχει τις καλύτερες τιμες τον έχει 125 τον Ειδα τώρα. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...