Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Τώρα σε ποια μερίδα φαίνεσαι εγγεγραμμένη; των γονιών σου; Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να μην κρύψεις τον πρώτο γάμο, γιατί αν κάποια στιγμή φανεί θα μπλέξεις χειρότερα, δηλαδή αν δηλώσεις τώρα το παιδί σαν γεννημένο εκτός γάμου και εσένα ως ανύπαντρη, μετά θα πρέπει να κάνεις και διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης. Κι ύστερα πώς θα βγουν οι άδειες για το δεύτερο γάμο, θα πρέπει να κάνεις πάλι ψεύτικη δήλωση ότι είναι ο πρώτος γάμος και για σένα. Θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις.

Αν κάνω πολιτικό δεν σου ζητάνε νομίζω τέτοια δήλωση. Απλά δηλώνεις διαζευγμενη κ παρουσιαζεις το διαζευκτηριο. Απλά δεν θέλω να μπλεξω με δικαστήρια κτλ...

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 358
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• almak

almak 12 δημοσιεύσεις

• biky

biky 11 δημοσιεύσεις

• Nantia

Nantia 9 δημοσιεύσεις

• lenagr1

lenagr1 8 δημοσιεύσεις

Αν κάνω πολιτικό δεν σου ζητάνε νομίζω τέτοια δήλωση. Απλά δηλώνεις διαζευγμενη κ παρουσιαζεις το διαζευκτηριο. Απλά δεν θέλω να μπλεξω με δικαστήρια κτλ...

Εμας μας ζητησαν τα ιδια χαρτια που ζητανε και στο θησκευτικο. Κοιταξε το για να εισαι σιγουρη.

Θα σου τη ζητήσουν στάνταρ αυτή τη δήλωση και στον πολιτικό. Κάντα όλα σωστά από τώρα, γιατί μετά θα έχεις πολύ περισσότερα έξοδα και ταλαιπωρία για να τα διορθώσεις. Καλυτερα απευθύνσου σε δικηγόρο για να σε συμβουλέψει για τις κατάλληλες ενέργειες.

Θα σου τη ζητήσουν στάνταρ αυτή τη δήλωση και στον πολιτικό. Κάντα όλα σωστά από τώρα, γιατί μετά θα έχεις πολύ περισσότερα έξοδα και ταλαιπωρία για να τα διορθώσεις. Καλυτερα απευθύνσου σε δικηγόρο για να σε συμβουλέψει για τις κατάλληλες ενέργειες.

Πήραμε δικηγόρο... Και το διαζύγιο να είχα στα χερια μου υπάρχει νόμος που λέει ότι το παιδί μετά ΑΠΟ 300 μέρες ΑΠΟ την γέννηση του θεωρείται ακόμα παιδί του πρώην (η αίτηση διαζυγίου ανέφερε ότι δεν αποκτήσαμε ποτέ παιδιά κ τώρα είναι παιδί του πρώην;;)!! Μα είναι με τα καλά τους!; Τι σόι νόμοι είναι αυτοί; Δηλαδή θα περάσει σχεδόν ένας χρόνος για να μπορέσουμε τελικά το παιδί να το θεωρεισουμε ΔΙΚΟ ΜΑΣ;

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

Και το διαζύγιο να είχα στα χερια μου υπάρχει νόμος που λέει ότι το παιδί μετά ΑΠΟ 300 μέρες ΑΠΟ την γέννηση του θεωρείται ακόμα παιδί του πρώην

Σωστά, μόνο αν είχατε προλάβει να παντρευτείτε μετά την έκδοση του διαζυγίου και πριν την γέννηση του παιδιού δεν θα είχατε πρόβλημα.

Διαφημίσεις

Πήραμε δικηγόρο... Και το διαζύγιο να είχα στα χερια μου υπάρχει νόμος που λέει ότι το παιδί μετά ΑΠΟ 300 μέρες ΑΠΟ την γέννηση του θεωρείται ακόμα παιδί του πρώην (η αίτηση διαζυγίου ανέφερε ότι δεν αποκτήσαμε ποτέ παιδιά κ τώρα είναι παιδί του πρώην;;)!! Μα είναι με τα καλά τους!; Τι σόι νόμοι είναι αυτοί; Δηλαδή θα περάσει σχεδόν ένας χρόνος για να μπορέσουμε τελικά το παιδί να το θεωρεισουμε ΔΙΚΟ ΜΑΣ;

Δυστυχώς, για την δική σας περίπτωση, ναι. Βασικά βέβαια αυτός ο νόμος προστατεύει τη μητέρτα και το παιδί, ωστέ να αναγνωρίζεται αυτόματα και να μην είναι εύκολο για τον συζυγο να αρνηθεί διατροφή, με την αιτιολογία ότι το παιδί δεν είναι δικό του, σε περίπτωση χωρισμού κατά τη διάρκεια της κύησης.

• 1 χρόνο μετά...

Kαλησπερα!

Εχω ενα πολυ επειγον ερωτημα

Εχω παντρευτει μια φιλη μου για καποιο λογο, και τωρα ηρθε η στιγμη που γενναει οχι το δικο μου παιδι γιατι οπως σας ειπα ειναι μονο φιλη μου

Τωρα στο μαιευτηριο τι πρεπει να κανω γιατι οταν καναμε τον πολιτικο γαμο δεν αναφερουμε πιο επωνυμο θα παρει το παιδι

Φυσικα δεν θελω να παρει το δικο μου, γινεται αυτο?

Ειμαι πολυ αγχωμενος και καθε απαντηση βοηθειας θα την εκτιμησω ιδιαιτερα για το τι πρεπει να κανω

Ευχαριστω

• 3 χρόνια μετά...

Τα παιδιά μου έχουν δύο επίθετα. Του πατέρα και της μάνας τους. Το δηλώσαμε ΠΡΙΝ τον θρησκευτικό γάμο στην εκκλησία.

Η καλύτερη πρακτική λύση, ειδικά αν πρέπει να γίνει ταξίδι στο εξωτερικό απουσία του ενός γονέα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Συγγνωμη κ χωρις να θελω βεβαια να σε κατακρινω αλλα την ωρα που γενναει το σκεφτηκες αυτο? οχι μονο το επιθετο αλλα στα παντα θα εχει νομικα μεριδιο απο σενα. πως κ ολα αυτα δεν τα σκεφτηκες πιο πριν?δεν μιλησες σε δικηγορο? μην περιμενεις απο εμας απαντηςεις. εκτος κ αν ειναι καποια δικηγορος κ ξερει να σου πει ακριβως τι πρεπει να κανεις. αυτο θεωρειται απο το νομο παιδι σου.μονο εξεταση dna αποδεικνυει την αληθεια.

Διαφημίσεις

• 4 months later...
Τα παιδιά μου έχουν δύο επίθετα. Του πατέρα και της μάνας τους. Το δηλώσαμε ΠΡΙΝ τον θρησκευτικό γάμο στην εκκλησία.

Η καλύτερη πρακτική λύση, ειδικά αν πρέπει να γίνει ταξίδι στο εξωτερικό απουσία του ενός γονέα.

Αν σε 20+ χρόνια, πάνε να παντρευτούν. Και ας υποθέσουμε πως ο αγαπημένος τους έχει κι αυτός δύο ονόματα. Τα παιδιά τους τι επώνυμο θα έχουν;;

π.χ. ( χρησιμοποιώ τυχαία επώνυμα)

Ο Παπαδόπουλος - Κρανάς

και η Δημοπούλου - Παρασκευάκη

παντρευονται και τα παιδιά τους πώς θα λέγονται;

Παπαδοπούλου - Κρανά - Δημοπούλου - Παρασκευάκη ;;

Μπλέξιμο δεν είναι;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ισπανια γιναμε..Περα απο την πλακα, ακομα κι ετσι, υποθετω οτι παλι μπορουν να επιλεξουν ποια επωνυμα θα εχουν τα παιδια τους (ενα, δυο, τρια η τεσσερα η και δεκατεσσερα!). Τα παιδακια τους φανταζεσαι στα διαγωνισματα; Μεχρι να γραψουν τα στοιχεια τους, οι υπολοιποι θα εχουν λυσει τις μισες ασκησεις...

Ισπανια γιναμε..Περα απο την πλακα, ακομα κι ετσι, υποθετω οτι παλι μπορουν να επιλεξουν ποια επωνυμα θα εχουν τα παιδια τους (ενα, δυο, τρια η τεσσερα η και δεκατεσσερα!). Τα παιδακια τους φανταζεσαι στα διαγωνισματα; Μεχρι να γραψουν τα στοιχεια τους, οι υπολοιποι θα εχουν λυσει τις μισες ασκησεις...

χαχαχα κλαίω έτσι...

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Διαφημίσεις

Kαλησπερα!

Εχω ενα πολυ επειγον ερωτημα

Εχω παντρευτει μια φιλη μου για καποιο λογο, και τωρα ηρθε η στιγμη που γενναει οχι το δικο μου παιδι γιατι οπως σας ειπα ειναι μονο φιλη μου

Τωρα στο μαιευτηριο τι πρεπει να κανω γιατι οταν καναμε τον πολιτικο γαμο δεν αναφερουμε πιο επωνυμο θα παρει το παιδι

Φυσικα δεν θελω να παρει το δικο μου, γινεται αυτο?

Ειμαι πολυ αγχωμενος και καθε απαντηση βοηθειας θα την εκτιμησω ιδιαιτερα για το τι πρεπει να κανω

Ευχαριστω

Αυτα κανονιζονται και δηλωνονται πριν το γαμο.

Εμας ο ιερεας μας ειχε ρωτησει. Βεβαια ο ανθρωπος θα το εχει λυσει το προβλημα του μετα απο 4 χρονια!!

Ρεα δεν μπορω να καταλαβω το νοημα των δυο επιθετων στα παιδια. Τι θα προσφερουν στο παιδι ?

Τους δυσκολευουμε τη ζωη μου φαινεται με τα δυο ονοματα, δυο επιθετα.

Το νόημα είναι νομίζω να έχει το παιδί και το όνομα της μητέρας, όχι μόνο του πατέρα, αφού 2 γονείς το έκαναν. Εγώ το βρίσκω πολύ ωραίο και πολύ θα ήθελα να το έκανα αλλά ακολούθησα την κουλτούρα της χώρας μας εντέλει. Στην Ισπανία κάθε παιδί παίρνει ένα επίθετο από τον πατέρα και ένα από την μητέρα. Όταν παντρεύονται 2 άτομα με 2 επίθετα το καθένα, το παιδί τους θα πάρει το πρώτο επίθετο του κάθε γονιού, δηλαδή πάλι το επίθετο του πατέρα "περνάει" από γενιά σε γενιά :rolleyes:..απλώς για μία γενιά διατηρείται και το (ένα) επίθετο της μητέρας, το βρίσκω πολύ έξυπνο. Ενώ εδώ , τώρα που η μητέρα κρατάει το επίθετό της καταλήγουμε να έχουν όλοι στην οικογένεια ένα επίθετο και η μητέρα ένα άλλο σαν παρείσακτη (λέμε τώρα).

• 3 εβδομάδες μετά...
Αν σε 20+ χρόνια, πάνε να παντρευτούν. Και ας υποθέσουμε πως ο αγαπημένος τους έχει κι αυτός δύο ονόματα. Τα παιδιά τους τι επώνυμο θα έχουν;;

π.χ. ( χρησιμοποιώ τυχαία επώνυμα)

Ο Παπαδόπουλος - Κρανάς

και η Δημοπούλου - Παρασκευάκη

παντρευονται και τα παιδιά τους πώς θα λέγονται;

Παπαδοπούλου - Κρανά - Δημοπούλου - Παρασκευάκη ;;

Μπλέξιμο δεν είναι;

Όχι, δεν είναι. Ο νόμος λέει ότι οι γονεις επιλέγουν για τα παιδιά τους ένα από τα δύο τους επίθετα. Στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να έχει πάνω από δύο επίθετα.

(να δούμε τι άλλο επιχείρημα θα βρούμε για να δικαιολογήσουμε αυτό το αναχρονιστικό έθιμο:lol::lol:).

Αν θέλετε τη γνώμη μου, τα παιδιά έπρεπε by default να παίρνουν και τα δύο επίθετα. Αυτό θα ήταν το δίκαιο. Αν το συμφωνούσαν οι γονείς πριν το γάμο, θα μπορούσαν να παίρνουν μόνο το επίθετο του πατέρα ή ενδεχομένως μόνο της μητέρας (αν ήταν Ωνάση πχ).

Μπορεί αυτό να μην άλλαζε τίποτα στην πρώτη γενιά, από κεκτημένη ταχύτητα, αλλά οι κόρες μας θα το έβρισκαν έτοιμο. Άσε που μετά δεν θα είχες και τον παππού να κλαίει που δεν θα αναστηθεί το δοξασμένο όνομα του Ονούφριου Καραγκιοζόπουλου.

Εμένα πάντως τα παιδιά μου με ρωτάνε, γιατί δεν έχουν και το όνομά μου. Τους απαντώ ότι, όταν με ρώτησε ο μπαμπάς αν θέλω να έχουν δύο επίθετα, ήμουν πολύ ερωτευμένη, και γελάμε όλοι μαζί.

Κοίτα, αν λάβουμε υπόψιν ότι ο μόνος σίγουρος γονιός είναι η μάνα, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτούμε ποιανού το επίθετο θα πρέπει να δίνουμε...! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κοίτα, αν λάβουμε υπόψιν ότι ο μόνος σίγουρος γονιός είναι η μάνα, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτούμε ποιανού το επίθετο θα πρέπει να δίνουμε...! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Του Πατέρα φυσικα.

Γιατί του πατέρα φυσικά? Εγώ δεν είμαι σίγουρη, ο παπάς με έπιασε εξ' απήνης.

Το κεφαλαίο "π" για τον πατέρα με παρέπεμψε στον Θεο Πατέρα και μπερδεύτηκα.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...