Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποτε κοιμούνται απο μόνα τους?

Arianna

Recommended Posts

Just now, Έσπερος είπε:

Πώς αντιλαμβανόμαστε τη στιγμη που πρεπει να κοπει ο μεσημεριανός υπνις; Ειναι οταν το παιδι αργει να κοιμηθει το μεσημερι, οταν κοιμαται λιηο, ή οταν εχει διαταραχθεί η ωρα του βραδυνου υπνου

Ο γιος μου αρχικά αργούσε να κοιμηθεί για μεσημέρι, παλευα πάνω από μία ώρα, θυμάμαι ήταν κ καλοκαίρι κ, επειδή δεν μπορούσα να τον βάζω στο μάρσιπο λόγο βαρους, τριγυρνούσα στην γειτονιά με το καρότσι για να χαλαρώσει ντάλα μεσημέρι! 

Ώσπου σταδιακά αρνιόταν να κοιμηθεί κ νυσταζε πχ στις πέντε αλλά τον κρατούσα μέχρι τις επτά επτά μισή. Στην αρχή είχε λίγο γκρίνια αλλά συνηθισε στο νέο ωραριο.

Πάντως αν κοιμηθεί μεσημέρι, πράγμα σπάνιο, θα ξανά κοιμηθεί στην μια-στις δύο! Έχει φοβερές αντοχές στην αϋπνία! Τριών χρόνων αντέχει άνετα και 14 ώρες άυπνος :shock:!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 132
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 27 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Να ρωτήσω κ εγώ κάτι σχετικό με τον ύπνο αλλά άσχετο με τα ωράρια. Τα παιδιά σας κοιμούνται στο κρεβάτι τους ή μαζί σας? Η τέλος πάντων ποτέ κατάφεραν να κοιμηθούν στο δωμάτιο τους? Μιλάω γι αυτά που ήταν αρχικά με τους γονείς γιατί τ; αλλά το έχουν συνηθίσει λογικά. 

Τον μεγάλο τον πήγα στο δωμάτιο του 33 μηνών, κοιμόμουν για 1 εβδομάδα μαζί του στο δωμάτιο με στρώμα στο πατωμα. Η μετάβαση έγινε πολύ ομαλά, δεν διαμαρτηρηθε ποτέ.Ο μικρός, 11 μηνών κοιμάται ακόμη μαζί μου στο δωματιο(στην κούνια του μέχρι τα μισά της νύχτας) και θα ακολουθήσω το ίδιο μοτίβο. Ίσως τον δοκιμάσω νωρίτερα πχ στα 2 αν δω ότι σταματήσει τα νυχτερινά ξυπνηματα και θεωρώ ότι θα του είναι πιο εύκολο γιατί δεν θα είναι μόνος του,αλλα θα έχει παρέα τον αδερφό του. 

πρίν από 40 λεπτά , Έσπερος είπε:

Πώς αντιλαμβανόμαστε τη στιγμη που πρεπει να κοπει ο μεσημεριανός υπνις; Ειναι οταν το παιδι αργει να κοιμηθει το μεσημερι, οταν κοιμαται λιηο, ή οταν εχει διαταραχθεί η ωρα του βραδυνου υπνου; 

Τόσο νωρις δεν τα καναμε αυτα ουτε οταν κοιμοταν στις 9!! Μαλλον πρεπει να επικεντρωθούμε στο να διατηρηθεί η χαλαρωση κ να ερθει γρηγορα ο υπνος. μια λυση θα ηταν να φευγω. το εχουμε σκεφτει, αν κ ο αντρας μ εχει το κολλημα οτι τα παιδια αναζητούν πρωτιστως τη μαμα τους σ αυτες τις ηλικιες. Κ πρεπει βασικα να βρω τροπο να μην εχω ενταση γιατι την μεταδίδω. αυτό δλδ θέλω να το δουλέψω. Ειναι κριμα για το παιδακι. υποτιθεται ειναι η ωρα που χαλαρώνουμε. γενικα πρεπει να σταματησω να κοιταω συνεχεια το ρολοι κ να αγχωνομαι λες κ γυριζω σπίτι στις 6 κ τρεχω σαν τρελη. δεν ξερω γιατι το κανω αυτο. κ σιγουρα πρεπει να σταματησω να εξαρτώ τις κινησεις μ απο το ποτε θα κοιμηθει το παιδι. τις περισσοτερες καθημερινες δουλειες μπορω να τις κανω χωρις να κοιμαται πια. μεγαλη διαθεση αυτοκριτικής εχω γιατι σημερα το μεσημερι παραλιγο να του φωνάξω  που δεν κοιμοταν (ενω εγω τον αναςτατωνα γιατι τη μια τον έβαζα στην κούνια, την άλλη τον έβγαζα, τον ξαπλώνω δίπλα μ κολλητά ενω δεν ηθρλε, τον αγκάλιαζα για να μην κουναει νευρικά τα χερια κ τα πόδια γιατί με εκνευρίζει πολύ, όλα τα λαθη μαζεμενα  κ απορω πώς δεν αρχισε να κλαιει) κ στενοχωρηθηκα πολυ μετα. 

Νομίζω πως στο δείχνει το παιδι. Εσάς άμα δεν κοιμηθεί το μεσημέρι τι ώρα αρχίζει να νυσταζει πολύ και να γκρινιάζει; εμας ας πουμε πριν τα 2 αν τυχαινε και δεν κοιμοταν μεσημερι, το απογευμα απο τις 5 νυσταζε τοσο που ουτε να φάει σωστα δεν μπορουσε και αρχιζε να γκρινιάζει. Τωρα πλεον αντεχει να φαει κατα τις 6 και μετα κατά τις 7 ειναι πλεον πτωμα και κοιμαται πολυ ευκολα

χωρις ομως γκρίνια. Επίσης το μεσημέρι κοιμάται εύκολα ή του παίρνει πολλη ωρα; τι ώρα παρατηρείς το μεσημέρι ότι νυστάζει; ακόμα αν πχ κοιμηθεί νωρίς κατά τις 7-8 (δεν ξέρω αν έχει τύχει) τι ώρα ξυπνάει; σηκώνεται νωρίτερα και είναι ευδιάθετος και ξεκουραστος;Ή πάλι σηκωνεται την ίδια ωρα;

Έσπερος, εγώ δεν καταλαβαίνω πως το εννοείς "τι ώρα πρέπει να κοπεί π μεσημεριανός ύπνος" και γιατί συνέχεια ένα πρέπει στα ερωτήματα σου. Νομίζω πως πιέζεις αρκετα τον μικρό. Η εσύ πιεζεσαι όπως γράφεις και αυτό να ξέρεις του το μεταδιδεις. Αφήστε τα να κοιμηθούνε οπότε θέλουν, τι μανία κι αυτή να τα βάζετε για ύπνο οπότε θέλετε εσείς... Εγώ όσες φορές το δοκίμασα απέτυχε. Κοιμάται οπότε θέλει και της έρθει η όρεξη. Μου λέει ξεκάθαρα "μαμά δε νυστάζω" ε τι να της πω. Κοιμήσου με το ζόρι? Ωραία κάτσε λίγο χαλαρά κι όταν νυσταξεις πας για ύπνο. Σας πληροφορώ όταν νυσταζει πάει μόνη της στο δωμάτιο της και κοιμάται. Τόσο απλά και τόσο φυσιολογικά. Πρέπει να μιλήσουν για να το καταλαβετε.. Σταματήστε τα συνεχόμενα πρέπει γιατί πληρώνονται μια μέρα.. 

Πολύ πολύ φιλικα κ με συμπαθεια.. 

*να υποσημείωσω ότι το ένα μου παιδί η μεγαλη κοιμαται απόγευμα κάνα δυωρο και το βράδυ αργεί να κοιμηθεί επειδή έχει ήδη ξεκουραστεί. Δεν την ενοχλώ ποτέ, κοιμάται ξυπνάει μόνη της. Μονο αν το τραβήξει πολύ το απόγευμα για να μην έχουμε βρυκολακιασματα το βράδυ, κάνω λίγη παραπάνω φασαρία και ξυπνάει. Συνολικά κοιμάται ένα 10ωρο. Νομίζω για νήπιο είναι μια χαρά. Σαββατοκύριακα κλείνει 12ωρα.

Το μικρό κάνει δύο ημερήσιους ύπνους, 10.30 με 12.30 και 5 με 6 και το βράδυ κοιμάται κατά τις 11.συνολο 11με 12 ώρες. 

Όλα αυτά απλώς τα αφήνω να νυσταξουν,δεν πιέζω δεν επιμένω δε χαλιέμαι. Υοαρζει γκρίνια και υπερένταση αρκετές φορές αλλά αν τα βάλω πριν θελήσουν τα ίδια ταλαιπωρούμαστε όλοι. Οπότε βρίσκω χαλαρούς τρόπους, όχι τηλεόραση, όχι έντονο παιχνίδι, χαμηλούς φωτισμούς, χαμηλοφωνες κουβέντες και μετά από λίγο νάνι. Αντιμετωπιστε τα σαν ανθρωπάκια κι όχι σαν Κουρδιστά... :)

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

7 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Νομίζω πως στο δείχνει το παιδι. Εσάς άμα δεν κοιμηθεί το μεσημέρι τι ώρα αρχίζει να νυσταζει πολύ και να γκρινιάζει; εμας ας πουμε πριν τα 2 αν τυχαινε και δεν κοιμοταν μεσημερι, το απογευμα απο τις 5 νυσταζε τοσο που ουτε να φάει σωστα δεν μπορουσε και αρχιζε να γκρινιάζει. Τωρα πλεον αντεχει να φαει κατα τις 6 και μετα κατά τις 7 ειναι πλεον πτωμα και κοιμαται πολυ ευκολα

χωρις ομως γκρίνια. Επίσης το μεσημέρι κοιμάται εύκολα ή του παίρνει πολλη ωρα; τι ώρα παρατηρείς το μεσημέρι ότι νυστάζει; ακόμα αν πχ κοιμηθεί νωρίς κατά τις 7-8 (δεν ξέρω αν έχει τύχει) τι ώρα ξυπνάει; σηκώνεται νωρίτερα και είναι ευδιάθετος και ξεκουραστος;Ή πάλι σηκωνεται την ίδια ωρα;

Με την κοπέλα κοιμάται πολύ γρήγορα το μεσημέρι. το σ/κ αναλόγως, συνήθως από βλακειες καθυστερεί γιατι αγχώνω. αλλα ειναι εμφανές οτι εκεινη την ώρα θέλει ύπνο, κοιμάται σε οποιοδήποτε περιβάλλον τέτοια ώρα εκτός αν είναι κάτι που παίζει κ περνάει πολύ ωραία κξεχνιεται. αν παμε δλδ κάπου έξω σε πάρκο ή παιδική, δεν ασχολειται με τον υπνο, ομως σε κατι βαφτισεις που ειχαμε παει γύρω στις 12, άρχισε να γκρινιάζει κ κοιμηθηκε λιγο στην αγκαλια μου. αλλα οταν χανει υπνο επειδη παμε καπου, συνηθως κοιμάται λίγο στο αυτοκίνητο κ έτσι κερδίζει δυνάμεις. Οι φορες που δεν κοιμηθηκε καθολου ειναι μετρημένες στα δαχτυλα. εχει τυχει να τρωει μεσημεριανο κ να κοιμαται καθιστος, αλλα ειχε ξυπνησει πολυ πρωι. αλλη φορα ετυχε να κοιμηθει σχεδον καθιστος τρώγοντας γιαουρτι. δεν τον εχω βαλει ποτε για υπνο τοσο νωρις γιατι φοβαμαι μην κοιμηθει πχ 7 κ ξυπνησει 12. δλδ αν εχει χαθει ο υπνος επιδιωκω να ξαπλώσει λιγο το απογευματάκι, να πάρει δυνάμεις, κι ας μην κοιμηθεί, για να αντέξει μεχρι μια κανονικη ωρα υπνου. πριν τις 8.30 δεν εχει κοιμηθει ποτε. οσες φορες εχει γινει ξυπναει την κανονικη ωρα το πρωι, μη σ πω κ αργοτερα γιατι αναπληρώνει τον υπνο που λειπει. Γενικα δεν αμφιβαλλω για το οτι χρειαζεται μεσημεριανο υπνο ακόμα. για τη διαρκεια του έχω επιφυλάξεις. 

χθες τα εκανα ολα μαντάρα κ ξυπνησε πολυ αργα το απογευμα. το βραδυ τρωγομουν να τον μαζεψω νωρις, με συγκράτησε ο αντρας μου κ κρατήθηκα κ απο τον πειρασμο να τον ξαπλωσω μαζι μ. μολις χαλαρωσε τον εβαλα στο κρεβάτι κ τον χαιδευα. ζόρι να σκύβω στην κουνια αλλα νομιζω μιση ωρα πηρε. βεβαια τοσο χαλαρος που ηταν θα περιμενα να κοιμηθει στο πενταλεπτο αλλα ηταν μια προοδος. σημερα παρα κοιμηθηκαμε ολοι κ ακομα χουζουρευουμε. αν κ εχω παρα πολλες δουλειες καθαριότητας κ μαγειρεματα, δεν θα τον κοιμισω μεσημερι. γιατι θα νυσταξει αργα κ θα νυχτωσουμε ξανα. θα τον κρατησω ξυπνιο αλλα θα κοιταξω να φαει νωρις το απογευμα, μηπως απο τις 8 κοιμηθεί.

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Με την κοπέλα κοιμάται πολύ γρήγορα το μεσημέρι. το σ/κ αναλόγως, συνήθως από βλακειες καθυστερεί γιατι αγχώνω. αλλα ειναι εμφανές οτι εκεινη την ώρα θέλει ύπνο, κοιμάται σε οποιοδήποτε περιβάλλον τέτοια ώρα εκτός αν είναι κάτι που παίζει κ περνάει πολύ ωραία κξεχνιεται. αν παμε δλδ κάπου έξω σε πάρκο ή παιδική, δεν ασχολειται με τον υπνο, ομως σε κατι βαφτισεις που ειχαμε παει γύρω στις 12, άρχισε να γκρινιάζει κ κοιμηθηκε λιγο στην αγκαλια μου. αλλα οταν χανει υπνο επειδη παμε καπου, συνηθως κοιμάται λίγο στο αυτοκίνητο κ έτσι κερδίζει δυνάμεις. Οι φορες που δεν κοιμηθηκε καθολου ειναι μετρημένες στα δαχτυλα. εχει τυχει να τρωει μεσημεριανο κ να κοιμαται καθιστος, αλλα ειχε ξυπνησει πολυ πρωι. αλλη φορα ετυχε να κοιμηθει σχεδον καθιστος τρώγοντας γιαουρτι. δεν τον εχω βαλει ποτε για υπνο τοσο νωρις γιατι φοβαμαι μην κοιμηθει πχ 7 κ ξυπνησει 12. δλδ αν εχει χαθει ο υπνος επιδιωκω να ξαπλώσει λιγο το απογευματάκι, να πάρει δυνάμεις, κι ας μην κοιμηθεί, για να αντέξει μεχρι μια κανονικη ωρα υπνου. πριν τις 8.30 δεν εχει κοιμηθει ποτε. οσες φορες εχει γινει ξυπναει την κανονικη ωρα το πρωι, μη σ πω κ αργοτερα γιατι αναπληρώνει τον υπνο που λειπει. Γενικα δεν αμφιβαλλω για το οτι χρειαζεται μεσημεριανο υπνο ακόμα. για τη διαρκεια του έχω επιφυλάξεις. 

χθες τα εκανα ολα μαντάρα κ ξυπνησε πολυ αργα το απογευμα. το βραδυ τρωγομουν να τον μαζεψω νωρις, με συγκράτησε ο αντρας μου κ κρατήθηκα κ απο τον πειρασμο να τον ξαπλωσω μαζι μ. μολις χαλαρωσε τον εβαλα στο κρεβάτι κ τον χαιδευα. ζόρι να σκύβω στην κουνια αλλα νομιζω μιση ωρα πηρε. βεβαια τοσο χαλαρος που ηταν θα περιμενα να κοιμηθει στο πενταλεπτο αλλα ηταν μια προοδος. σημερα παρα κοιμηθηκαμε ολοι κ ακομα χουζουρευουμε. αν κ εχω παρα πολλες δουλειες καθαριότητας κ μαγειρεματα, δεν θα τον κοιμισω μεσημερι. γιατι θα νυσταξει αργα κ θα νυχτωσουμε ξανα. θα τον κρατησω ξυπνιο αλλα θα κοιταξω να φαει νωρις το απογευμα, μηπως απο τις 8 κοιμηθεί.

Ναι και η μικρή χρειάζεται ακόμα το μεσημεριανό ύπνο, παρολα που αντεχει και χωρίς, το απογευμα ειναι εμφανως νυσταγμενη. Οπως πολλά παιδιά μέχρι και τριχρονα. Ιδιως μετά από ενα γεματο πρωινο. Απλά βλέπω πως και με 1-1,5 ωριτσα μπορεί να βγάλει τη μέρα μια χαρα! Δε χρειάζεται 2-3 ώρες. Εγώ θα έλεγα να μην του τον στερήσεις. Οι αλλαγές δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορεί να του πάρει  μήνες ή και χρόνο μέχρι να συνηθίσει.  Απλά φρόντισε ο μεσημεριανός ύπνος να γίνεται οσο γινεται νωρίς και ίσως μετά από κάποια ώρα να δημιουργείς συνθήκες ώστε ο μικρός να ξυπνάει από μόνος του  σιγά σιγά πχ να αφήνεις να μπει φως στο δωμάτιο.  

Να έχεις στο μυαλό σου να κοιμάται ικανοποιητικά μέσα στο 24ωρο. Αν κοιμηθεί 2 ώρες λιγότερο το μεσημέρι από ότι κοιμάται συνήθως, θα τον βάζεις αντίστοιχα πιο νωρίς το βράδυ.   

3 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Εγώ θα έλεγα να μην του τον στερήσεις. Οι αλλαγές δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορεί να του πάρει  μήνες ή και χρόνο μέχρι να συνηθίσει.  Απλά φρόντισε ο μεσημεριανός ύπνος να γίνεται οσο γινεται νωρίς και ίσως μετά από κάποια ώρα να δημιουργείς συνθήκες ώστε ο μικρός να ξυπνάει από μόνος του  σιγά σιγά πχ να αφήνεις να μπει φως στο δωμάτιο.  

Όχι δεν θα τον κόψω από μόνη μου τελείως, εκτός πια αν ξεφύγει η κατάσταση με το βράδυ. Σίγουρα θα εστιάσω στο να μην υπερβαίνει το δίωρο για αρχή και κυρίως να διαμορφώσω τις συνθήκες για το βράδυ. Αν δω ότι και έτσι αργεί, θα κοιτάξω να τον ξυπνάω νωρίτερα. Δεν κοιμάται με παντζούρια κλειστά, μπαίνει φως, όχι πολύ γιατί είναι βορεινό το δωμάτιο. Αλλά μπορούμε να κάνουμε κάποιους έντονους θορύβους που συνήθως τον ξυπνούν, όπως νερά στο μπάνιο που είναι μεσοτοιχία, ή θορυβώδες μαγείρεμα, απορροφητήρες κλπ. Με αυτά έχει τύχει να ξυπνήσει αρκετές φορές οπότε κάπως έτσι θα το κάνω, να ξυπνάει ομαλά λόγω θορύβων, όχι να τον σηκώνω απότομα. 

3 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Να έχεις στο μυαλό σου να κοιμάται ικανοποιητικά μέσα στο 24ωρο. Αν κοιμηθεί 2 ώρες λιγότερο το μεσημέρι από ότι κοιμάται συνήθως, θα τον βάζεις αντίστοιχα πιο νωρίς το βράδυ.

ΑΥτό είναι ενα λάθος που κάνω. Γενικά έχω την αίσθηση ότι αν έχει ξυπνήσει νωρίς, αρκεί το να συντομεύσω τη ρουτίνα για να κοιμηθεί πιο γρήγορα, αλλα μάλλον δεν αρκεί. Αντίστοιχα το ίδιο κάνω αν έχει ξυπνήσει πολύ αρ΄γα, πιστεύω ότι απλώς αν αρχίσω τη χαλάρωση αργότερα, θα κοιμηθεί περίπου ίδια ώρα. 

ΠΡος το παρόν αντέχει σήμερα. Κάναμε μια ωραία βόλτα το πρωί, μετά έφαγε, μετά τον είδα κάποια στιγμή γκρινιάρικο κ του έβαλα πιιτζάμες κ πιπίλα, τον πήρα αγκαλιά κ χαλάρωσε λιγάκι αλλάδεν ήθελε να κοιμηθεί, μάλλον μπερδεύτηκε γιατί ήταν μετά το φαγητό, ποιος ξέρει, κ τώρα παίζει ήσυχος αλλά δεν θέλει να πάμε μέσα. δεν σκοπεύω φυσικά να το κάνω τις άλλες μέρες, αλλά σήμερα μιας κ ξύπνησε αργά, ευκαιρία είναι να έρθει νωρίς ο βραδυνός ύπνος μήπως και ρυθμιστούμε καλύτερα τις επόμενες μέρες. 

Λοιπόν έχω εξελίξεις. Αρχικά σταμάτησα να τον εκνευρίζω όταν χαλαρώνει. μπαινει στο κρεβατακι, εγω βολεύτηκα με ενα σκαμνι για να μη σκύβω κ τον χαϊδευω. ούτε κόπανο ετσι ουτε στριφογυριζει. μπορει μα του παρει μιση ωρα μπορει να παρει κ λιγοτερο. αποδέχτηκα οτι σ αυτη τη φαση το να κοιμηθει 9 είναι ανέφικτο αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές στο μεσημέρι, που δεν έχω κουράγιο να κάνω, όποτε στοχεύω στο 9.30-10 κ απλώς φροντίζω να έχω κάνει πριν κάποια πραγματάκια που αφηνα για μετα. υπαρχει μια χρονοτριβή αλλα οχι τοσο μεγαλη, απλώς δεν ζητάω να έχει μαζέψει παιχνίδια πριν πάμε στο δωμάτιο. αυξήθηκε η απογευματινή δεαστηριοτητα γιατι τωρα επεσαν τα μποφορ κ ξαφνικα ξαναθελει το εξω, δεν τον νοιαζει το κρυο αλλα ισως τον ενοχλουσε ο αερας. ετσι περναμε ωρα εξω με τρεξιμο μπαλα  ή παιδικη χαρα κ ετσι κουραζεται περισσοτερο. ετσι δεν πείραξαμε  πολυ το μεσημεριανο γιατι χορταινει πια κ υπνο το βραδυ. αρα ειμαι ευχαριστημενη σ αυτη τη φαση. ετσι κι αλλιως επίκειται αλλαγη δωματιου αν αξιώσουμε  να αδειάσουμε την αποθηκη, μεγάλωμα ημερας αρα περισσοτερο εξω, ισως κ κοψιμο πιπιλας, οποτε οι επόμενοι μήνες θα κυλήσουν ανάλογα με τις συνθήκες. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...