Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

επιστροφή στη δουλειά και αντλήσεις..μια συβουλή παρακαλώ..

mama1

Recommended Posts

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ ! 3 μέρες τώρα κάνω από μια άντληση σε διαφορετικές ώρες, το πάω λίγο πειραματικά. Τη μια φορά είχα λιγότερο από ώρα που τάισα το μωρό, την άλλη πάνω από 1,5 ώρα [αλλά το μωρό ξύπνησε μετά από λίγο και αγχώθηκα για το αν υπήρχε γάλα για να φάει ] και την τρίτη ταυτόχρονα με το μωρό. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.:confused: Απ'το αριστερό βγάζω 30-35 μλ κι απ'το δεξί 10-15... Εν ολίγοις αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 σακουλάκια των 50μλ στην κατάψυξη. Στη δουλειά, όντως, δεν υπάρχει τρόπος να λείψω πάνω από 2λεπτο, όση ώρα θα έκανα να πάω για λίγο στην τουαλέτα. οπότε μένει να κάνω αυτό που λέτε, λίγη αποσυμφόρηση με το χέρι. Σχετικα με την εδραιωση, δεν ειμαι σιγουρη τι γινεται. Πριν μερικες μερες ξυπνησα κ πρωτη φορα καταλαβα τι ειναι το πετρωμενο στηθος. Αλλα απο τοτε ναι, μοιαζει αδειο και ειναι μαλακο. Ακρως αγχωτικο, κοιταω συνεχεια το μωρο να δω αν εχει γαλα στο στομα κ ξαναξεκινησα να καταγραφω τις πανες του . Μarakiz, το swing το μονό εχω, δανεικο απο φιλη ωστε να δουμε αν βολεψει. Παντως απο αυτα που διαβαζω θεωρειται καλο. Κι ειναι σχεδον καινουριο γιατι η φιλη μου δεν καταφερε να θηλασει τελικα, οποτε υποθετω οτι δουλευει σωστα. Ελπιζω να στρωσει λιγο κ το ωραριο του μωρου, να τρωει τουλαχιστον ανα 3ωρο να σταθεροποιησω καπως τις αντλήσεις. Σημερα ανα μια ωρα ζητα στηθος. Σας ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες!

Διαφημίσεις

50ml σύνολο γι αρχικές αντλήσεις δεν είναι άσχημα, υπομονή και λογικά θα αυξηθούν. Δες πως θα σε πάει σε δυο εβδομάδες ας πούμε και τότε κοιτάζεις το ενδεχόμενο για ενοικίαση νοσοκομειακού, έχεις χρόνο εφόσον ξεκινάς σε ένα μήνα. Για το αν θα έχει το μωρό να φάει μη αγχώνεσαι, πάντα έχει να φάει. Τι το πέρασες το ζιζί, εργοστασιάρα, όχι αστεία!! :mrgreen::lol:

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 3 λεπτά , marakiz είπε:

50ml σύνολο γι αρχικές αντλήσεις δεν είναι άσχημα, υπομονή και λογικά θα αυξηθούν. Δες πως θα σε πάει σε δυο εβδομάδες ας πούμε και τότε κοιτάζεις το ενδεχόμενο για ενοικίαση νοσοκομειακού, έχεις χρόνο εφόσον ξεκινάς σε ένα μήνα. Για το αν θα έχει το μωρό να φάει μη αγχώνεσαι, πάντα έχει να φάει. Τι το πέρασες το ζιζί, εργοστασιάρα, όχι αστεία!! :mrgreen::lol:

:-D να΄σαι καλα marakiz, γελασα!! 

πρίν από 30 λεπτά , Υρω30 είπε:

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ ! 3 μέρες τώρα κάνω από μια άντληση σε διαφορετικές ώρες, το πάω λίγο πειραματικά. Τη μια φορά είχα λιγότερο από ώρα που τάισα το μωρό, την άλλη πάνω από 1,5 ώρα [αλλά το μωρό ξύπνησε μετά από λίγο και αγχώθηκα για το αν υπήρχε γάλα για να φάει ] και την τρίτη ταυτόχρονα με το μωρό. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.:confused: Απ'το αριστερό βγάζω 30-35 μλ κι απ'το δεξί 10-15... Εν ολίγοις αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 σακουλάκια των 50μλ στην κατάψυξη. Στη δουλειά, όντως, δεν υπάρχει τρόπος να λείψω πάνω από 2λεπτο, όση ώρα θα έκανα να πάω για λίγο στην τουαλέτα. οπότε μένει να κάνω αυτό που λέτε, λίγη αποσυμφόρηση με το χέρι. Σχετικα με την εδραιωση, δεν ειμαι σιγουρη τι γινεται. Πριν μερικες μερες ξυπνησα κ πρωτη φορα καταλαβα τι ειναι το πετρωμενο στηθος. Αλλα απο τοτε ναι, μοιαζει αδειο και ειναι μαλακο. Ακρως αγχωτικο, κοιταω συνεχεια το μωρο να δω αν εχει γαλα στο στομα κ ξαναξεκινησα να καταγραφω τις πανες του . Μarakiz, το swing το μονό εχω, δανεικο απο φιλη ωστε να δουμε αν βολεψει. Παντως απο αυτα που διαβαζω θεωρειται καλο. Κι ειναι σχεδον καινουριο γιατι η φιλη μου δεν καταφερε να θηλασει τελικα, οποτε υποθετω οτι δουλευει σωστα. Ελπιζω να στρωσει λιγο κ το ωραριο του μωρου, να τρωει τουλαχιστον ανα 3ωρο να σταθεροποιησω καπως τις αντλήσεις. Σημερα ανα μια ωρα ζητα στηθος. Σας ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες!

Τα μωρα που θηλάζουν, πίνουν 50-90 ml κατά μέσο όρο ανά γεύμα. Δε θα χρειαστείς ποτέ μπουκάλι από τα μεγάλα, μην σκέφτεσαι τα 200αρια που ακούς για φόρμουλα. Αν βγάζεις το σύνολο 50 ml επιπλέον του θηλασμού, πρέπει να ηρεμήσεις και να μειώσεις τις αντλήσεις, γιατί θα βρεθείς με υπερπαραγωγή και μαστίτιδα. Μην αγχώνεσαι. Οσο είσαι στο σπίτι, θηλάζεις. Οχι ανά τρίωρο, όσο θέλει το μωρό. Ο στόχος είναι να θηλαζεις, όχι να αντλείς! Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι να βρεις τι θα κάνεις στη δουλειά, γιατί ώρες με 2 λεπτά διάλειμμα όταν θηλάζεις τόσο μικρό μωρό, απλά δε γίνεται. 

Υρω τελεια τα πας!! μην αγχωνεσαι , σκεψου ότι σε έναν μηνα που θα πας στη δουλεια το μωρο σου θα είναι ακομη πιο μεγαλο οποτε θα απασχολείται/ξεχνιεται και με αλλα πραγματα και μεχρι να το καταλάβεις θα μπεις και στις στερεες!

Διαφημίσεις

Θα συμφωνησω με την @ΑΡΓΚ για το διαλειμμα 2 λεπτων. Καν'τα 4-5 και εξασκησου να βγαζεις γαλα με το χερι (κυκλοφορουν αρθρα και βιντεακια), για να μπορεις να βγαζεις καποια ποσοτητα (σαν να εφαγε το μωρο) και οχι λιγο μονο για να αποσυμφοριζεται. Για τα πετρωματα, βαζεις ζεστη πετσετα στο σκληρο σημειο για λιγο, αποσυμφοριζεις με το χερι (ισα-ισα) και μετα κρυα κομπρεσα (αρακα απ'την καταψυξη). Καλη δυναμη σου ευχομαι και υπομονη για να μην αγανακτησεις και αναγκαστεις να αποθηλασεις.

Μια άλλη ιδεα για τη δουλεια ειναι αυτό που εκανα εγω γιατι δεν τα καταφερνα με το χερι και δεν ηθελα να λερωνομαι κτλ αν επρεπε να λειψω πολύ ωρα εκτος, είναι το εξης: μπορεις να αγορασεις   το πιο απλο χειροκινητο θηλαστρο που εχει η μεντελα και κοστιζει γυρω στα 30 ευρω και θα σε βολεψει και με τις αντλήσεις γιατι θα εχεις ένα δευτερο σετ με χοανη και μπουκαλακι. 

Eγω προτεινα το χερι λογω ευκολιας. Αν πηγαινει και καλα τουαλετα, μεχρι να χρησιμοποιει το θηλαστρο, νομιζω θα κανει πιο πολλη ωρα. Ασε που θα πρεπει να το κουβαλαει στα κρυφα γιατι απ'οτι καταλαβα δεν ειναι και πολυ προθυμοι οι ανθρωποι στην δουλεια της να την διευκολυνουν. @Υρω30θα δεις τι θα σε βολεψει, αλλα 6 ωρες χωρις να βγαλεις γαλα, θα ζοριστεις με τα πετρωματα.

Θα είναι ζόρικα στην αρχή, θα πρέπει να έχεις το νου σου στα πετρώματα, όμως στην πορεία το στήθος σου θα προσαρμοστεί σε ότι κάνεις και θα μάθει πως εκείνες τις ώρες δεν πρέπει να παράγει γάλα. Τι να κάνουμε βρε κορίτσια, είναι τέτοια η εποχή που ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμα το στερείσαι σε κάποιες δουλειές. Θα τα καταφέρεις Υρώ σε κάθε περίπτωση και μπράβο σου. Μετά από λίγους μήνες θα ξεκινήσετε στερεές και θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα.

5 ώρες πρίν, marakiz είπε:

όμως στην πορεία το στήθος σου θα προσαρμοστεί σε ότι κάνεις και θα μάθει πως εκείνες τις ώρες δεν πρέπει να παράγει γάλα.

Noμιζα οτι το στηθος προσαρμοζεται να παραγει ανα  Χ ωρες, οχι οτι μπορει να κανει και "παυση" καποιων ωρων. Δηλαδη να παραγει καθε 2 ωρες κανονικα και τις ωρες πχ 8-2 να μην παραγει, γινεται; Μια μητερα αν κοψει τους νυχτερινους θηλασμους, μπορει να μειωθει η παραγωγη, δεν ειναι το ιδιο σκεπτικο;  Παντως αν οντως ισχυει ειναι απιστευτο..:)...αλλο ενα απιστευτο γεγονος στα καταπληκτικα της λειτουργιας του θηλασμου! 

Διαφημίσεις

Κοίτα, θεωρητικά για να διατηρηθεί η γαλουχία χρειάζονται τουλάχιστον 6 θηλασμοί την ημέρα, ιδανικότερα 8. Αν ένα μωρό κοιμάται σερί το βράδυ, δεν πάει να πει ότι θα μειωθεί το γάλα, αλλά ότι θα προσαρμοστεί η παραγωγή. Προσωπικά, λείπω 8-9 ώρες καθημερινά από το σπίτι λόγω εργασίας και δεν πρήζομαι ποτέ, ίσως λίγο μόνο μετά από κάποια ΣΚ που του δίνει κ καταλαβαίνει, άρα και ενεργοποιεί την παραγωγή. Όταν κάποια στιγμή πριν γυρίσω στη δουλειά, ήταν 3-4 μηνών και κοιμόταν κάτι 6ωρα-7ωρα (παλιές, ένδοξες, επικές στιγμές :mrgreen:). Στην αρχή πρηζόταν το στήθος μου, σιγά σιγά προσαρμόστηκε στις ανάγκες του. 

Πραγματι αν το μωρο κοιμαται δ θα το ξυπνησουμε,δ θα μειωθει το γαλα,δ μιλαμε για νεογεννητο η με πρβλμ στο βαρος.μετα το χρονο ομως μπορουμε να κοψουμε το βραδινο 

23 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Noμιζα οτι το στηθος προσαρμοζεται να παραγει ανα  Χ ωρες, οχι οτι μπορει να κανει και "παυση" καποιων ωρων. Δηλαδη να παραγει καθε 2 ωρες κανονικα και τις ωρες πχ 8-2 να μην παραγει, γινεται; Μια μητερα αν κοψει τους νυχτερινους θηλασμους, μπορει να μειωθει η παραγωγη, δεν ειναι το ιδιο σκεπτικο;  Παντως αν οντως ισχυει ειναι απιστευτο..:)...αλλο ενα απιστευτο γεγονος στα καταπληκτικα της λειτουργιας του θηλασμου! 

Ναι γινεται όπως όταν κανεις μικτη διατροφή και εδραιωνεις ουσιαστικα μειωμενη γαλουχια. Πχ στη μεγαλη μου κορη εδινα συμπλήρωμα παντα το βραδυ αρχικα και ποτε δεν ειχα γαλα εκεινη την ωρα, μπορουσα ανετα να λειψω για πολλες ωρες. 

• 3 χρόνια μετά...

Θα χρειαστώ τη βοήθεια σας. Σκέφτομαι να πάρω θηλαστρο όταν επιστρέψω στη δουλειά. Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι για να αποσυμφοριζω το στήθος κ όχι για να φυλάω γεύματα για το παιδί μου που θα κοντεύει πλέον δεκατριών μηνών τότε. Η αρχική σκέψη ήταν να βγάζω με το χέρι, που είμαι εξοικειωμένη, αλλά τελικά φοβάμαι μήπως είναι χρονοβόρο. Θυμάμαι όταν έβγαζα παλιότερα μπορεί χρονικά να μου έπαιρνε ένα τέταρτο να βγάλω κ από τα δύο, κ δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια χρόνου στη δουλειά. Τώρα δε πρήζομαι καθόλου, αλλά κάνω εννιά θηλασμους περίπου το 24ωρο , περισσότερο θηλάζω δηλαδή από όταν ήταν νεογέννητο.:razz: Οι πρώτοι τέσσερις με πέντε θηλασμοί γίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας ανάμεσα στις στερεές κ τη νύχτα σίγουρα κάνω άλλους τόσους γιατί δυστυχώς ακόμα μόνο έτσι κοιμάται. Φοβάμαι μην κάνω πολύ απότομη αλλαγή κ πάθω καμία μαστίτιδα. Κ επίσης πολύ χρόνο στη δουλειά δε θα έχω για διάλειμμα, δε ξέρω κ πόσο θα πρηζομαι όμως. Τι λέτε; Αξίζει τον κόπο να πάρω ένα θηλαστρο; Και τι είδους θα πρέπει να είναι; Ηλεκτρικό ας πούμε;Πρέπει να δοκιμάσω διάφορα μεγέθη ή να παραγγείλω ένα από το ίντερνετ; Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κ δεν έχω ιδέα

Just now, Annitamik είπε:

Θα χρειαστώ τη βοήθεια σας. Σκέφτομαι να πάρω θηλαστρο όταν επιστρέψω στη δουλειά. Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι για να αποσυμφοριζω το στήθος κ όχι για να φυλάω γεύματα για το παιδί μου που θα κοντεύει πλέον δεκατριών μηνών τότε. Η αρχική σκέψη ήταν να βγάζω με το χέρι, που είμαι εξοικειωμένη, αλλά τελικά φοβάμαι μήπως είναι χρονοβόρο. Θυμάμαι όταν έβγαζα παλιότερα μπορεί χρονικά να μου έπαιρνε ένα τέταρτο να βγάλω κ από τα δύο, κ δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια χρόνου στη δουλειά. Τώρα δε πρήζομαι καθόλου, αλλά κάνω εννιά θηλασμους περίπου το 24ωρο , περισσότερο θηλάζω δηλαδή από όταν ήταν νεογέννητο.:razz: Οι πρώτοι τέσσερις με πέντε θηλασμοί γίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας ανάμεσα στις στερεές κ τη νύχτα σίγουρα κάνω άλλους τόσους γιατί δυστυχώς ακόμα μόνο έτσι κοιμάται. Φοβάμαι μην κάνω πολύ απότομη αλλαγή κ πάθω καμία μαστίτιδα. Κ επίσης πολύ χρόνο στη δουλειά δε θα έχω για διάλειμμα, δε ξέρω κ πόσο θα πρηζομαι όμως. Τι λέτε; Αξίζει τον κόπο να πάρω ένα θηλαστρο; Και τι είδους θα πρέπει να είναι; Ηλεκτρικό ας πούμε;Πρέπει να δοκιμάσω διάφορα μεγέθη ή να παραγγείλω ένα από το ίντερνετ; Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κ δεν έχω ιδέα

Δεν πιστεύω να χρειάζεται να πάρεις κάποιο θηλαστρο, αντίθετα αποτελέσματα θα έχεις. Το στήθος θα προσαρμοστεί μόνο του, αλλιώς κινδυνεύεις με υπερπαραγωγή

Διαφημίσεις

Just now, Annitamik είπε:

Να μην πάρεις. Να αραιώσεις λίγο τους θηλασμούς τις ώρες που θα είσαι στη δουλειά, ξεκινώντας 2-3 εβδομάδες πριν επιστρέψεις και θα είσαι εντάξει. Αλλιώς δε θα προσαρμοστείς.

4 ώρες πρίν, Annitamik είπε:

Εγώ θα έπαιρνα καλού κακού γιατί δε θα ξερά πως θα αντιδράσει το στήθος μου. Είχαμε μια συνάδελφο που γύρισε στη δουλειά όταν το μωρό της ήταν τριών μηνών και έφερνε το symphony της medela κάθε μέρα. Το είχε φέρει για αποσυμφόρηση κι αυτή και το μωρό έτρωγε γάλα σκόνη όσο εκείνη ήταν στη δουλειά. Όταν πρωτοήρθε δεν έφερνε θηλαστρο και έφτασε στα πρόθυρα μαστίτιδας. Έπειτα πήγε σε μαστολογο και η οδηγία ήταν να κάνει αντλήσεις στη δουλειά, όπως και έγινε.

Εγώ που χρειαζοταν να λείπω για αρκετές ώρες έπαιρνα το swing της ίδιας εταιρείας και έκανα αντλήσεις. Ενιωθα ότι μου χρειαζόταν πάντως(το στήθος πονούσε) και δεν ήθελα με τίποτα να μειωθεί η παραγωγή μου. Οχτώ μηνών ήταν το παιδί μου τότε. Το symphony είναι απίστευτα γρήγορο, εγώ σε 10 λεπτά έβγαζα 150 Ml από τον κάθε μαστό. Χειροκίνητο δοκίμασα αλλά δεν έγινε τίποτα, αλλά εγώ δεν έβγαζα ούτε με το χέρι. Ίσως εσένα σε βολεψει περισσότερο.

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς έχω άστατα ωράρια εργασίας κ δε ξέρω πώς θα αντιδράσει το στήθος. Ούτε μπορώ να αραιωσω θηλασμους συγκεκριμένες ώρες γιατί δουλεύω βάρδιες. Φοβάμαι την υπερπαραγωγή που αναφέρατε αλλά φοβάμαι κ την μαστίτιδα:?:cry: Δεν έχω ιδέα πως θα αντιδράσει το στήθος, τώρα που μου είπατε διαφορετικές απόψεις, θεωρώ ότι όλα μπορούν να ισχύουν, ίσως στραφω στην ενοικίαση τελικά κ να βγάζω όποτε νιώθω ότι είμαι στα όρια ίσως. Θα ρωτήσω και τη γυναικολόγο. @jellyfishch κ εγώ άκουσα πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο θηλαστρο  , ευχαριστώ θα το έχω στο μυαλό μου!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...