Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιατι εχω τετοιο αγχος στην οδηγηση????

#ΕΛΕΝΑ#

Recommended Posts

Γεια χαρα ακριβως το ιδιο κ εγω με σενα ειχα δεκα χρονια το διπλωμα ομως οδηγουσα μονο μηχανακι(καλα καμια συγκριση με το αυτοκινητο κυριως μεσα στο κεντρο)να σου πω πως ξεπερασα το τρελο αγχος που ειχα...σταυρωνα το τιμονι ελεγα το πατερ ημων κ ξεκινουσα.Σιγα σιγα μερα με την μερα ολο κ καλυτερα μεχρι που το ξεπερασα εντελως χωρις να το καταλαβω.Εχουν περασει 6 χρονια που οδηγαω το αυτοκινητο κ κανω πολλαααααααααα χιλιομετρα τωρα πια ομως ποτε δεν ξεχναω να σταυρωνω το τιμονι.Σιγα σιγα μην βιαζεσαι κ ασε τους πισω να βριζουν μηπως θα τους ξαναδεις;:cool::cool:

Ότι λέει και ο ΚΟΚ δηλαδή!

Διαφημίσεις

σας παρακαλω βρε κοριτσια!ειμαι 35 και εχω διπλωμα εδω και 10 χρονια χωρις να πιασω ποτε τιμονι.το πηρα την προηγουμενη βδομαδα το αμαξι σιγα σιγα γιατι δεν παει αλλο λογο παιδιου(παω να την παρω σε λιγο απο το σχολειο).....οδηγαω 15 χρονια μηχανακι.το λατρευω.το αμαξι δεν το θελω καθολου.μου ειπε ο αντρας μου τελος το παιδι με το μηχανακι παιρνεις το αμαξι....τι ηθελε και μου το πε....αγχος αγχος παω τεσσερισ φορες τουαλετα πριν φυγω....λεφτα για μαθηματα απλα το ξεχναμε δεν παιζει μια.παω πολυ σιγα με ενα ν απο πισω σαν γιγαντα...τρεμω.....δεν οδηγανε σωστα....μου κολλανε απο πισω περνανε απο στοπ δεν εχω ορατοτητα γιατι υπαρχουν μαλακες που παρκαρουνε σε διασταυρωση και εγω για να βγω απο το στενο αναγκαστηκα βγαινει ολη η μουρη εξω...εχω τρομοκρατηθει δεν ξερω τι να κανω....απο τα νευρα μου επειδη εχω συνηθισει με το μηχανακι δεν εχω υπομονη....κοιμαμαι και ξυπναω με κομπους στο στομαχι....τι να κανω?

Αφού έχεις εμπειρία οδήγησης έστω και με μηχανάκι, σκέψου τι είναι αυτό που σε αγχώνει στο αυτοκίνητο; Εγώ νιώθω πιο προστατευμένη στο αυτοκίνητο, παρά στο μηχανάκι...

Ψυχραιμία! Σκέψου ότι δεν βγήκες τώρα στους δρόμους... Κυκλοφορείς εδώ και 15 χρόνια...

Βρες ένα γνωστό με ελεύθερο χρόνο που έχει αυτοκίνητο.

Αυτός με το δικό του μπροστά εσύ από πίσω θα τον ακολουθείς.

Εσύ μόνη σου στο αυτοκίνητο.

Έτσι έκανα και εγώ, 3 χρόνια αφού πήρα το δίπλωμα. Είχα να πάω Μαρούσι. Έμενα Πετράλωνα. Η προσήλωσή μου στο άλλο αυτοκίνητο, πλέον το γεγονός ότι δεν χρειαζόταν να προσέχω ταυτόχρονα σήματα, διασταυρώσεις κλπ (το έκανε ο προπορευόμενος) με άφησαν να χαλαρώσω με την καθεαυτώ οδήγηση.

Με τον καιρό θα πάρεις γενικά αέρα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Εγω δεν κατάλαβα, αγχώνεσαι επειδη εχεις ξεχάσει τα της οδήγησης, ή τα θυμάσαι αλλά αγχώνεσαι επειδη εχεις 10 χρόνια να πιάσεις τιμόνι και δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις έξω?

Οπως και να χει, καλό θα ήταν σε πρώτη φάση να κάνεις μια επανάληψη τα βιβλία με τα σήματα και τη θεωρία και τις ερωτήσεις (αυτα δηλαδη που διαβάζουμε οταν ειναι να δώσουμε για δίπλωμα). Μπορει να φαινεται περιττό αλλά δεν είναι, γιατι πρωτα απ ολα πρεπει εμεις ως οδηγοί να ειμαστε ενημερωμενοι και να γνωριζουμε τον ΚΟΚ.

Σε δευτερη φαση, συμφωνω με την προταση που σου γράφει η Rea. Βρες καποιον γνωστο, αυτος μπροστα εσυ πισω. Εναλλακτικα, μπορει να ειναι και μεσα στο δικο σου αμάξι, στη θέση του συνοδηγού και να σε κατευθύνει. Το ιδανικο θα ηταν βεβαια να βρεις καποιο δασκαλο για 1-2 μαθηματα.

Μπορεις να κανεις και το αλλο. Να κανεις 'πρακτικη εξασκηση' στις αλανες που μας πηγαινουν οι δασκαλοι συνηθως οταν κανουμε μαθήματα οδήγησης. Εκει ειναι ανοιχτοι μεγαλοι χωροι, και μπορεις να κανεις με την ησυχια σου παρκαρισμα, εκκίνηση, αναστροφή και τα σχετικά.

Επειτα οταν θα το παιρνεις μεσα στην πολη, καλό ειναι για αρχη να αποφευγεις δρομους με μποτιλιαρισμα και πολυ κινηση. Προτιμησε δρομους με λιγοτερη κινηση και αν νιωθεις καλυτερα πηγαινε αργα, οχι βεβαια σε σημειο που να δημιουργεις παρακώλυση κυκλοφορίας :P

Λογικο στην αρχη να εισαι αγχωμενη, ειδικα οταν εχεις τοσο καιρο να οδηγησεις. Αλλα σε λιγο διαστημα θα εχεις παρει τον αερα του οποτε μην σε απασχολει.

(Αυτο που σου κολλανε απο πισω ειναι σπαστικο. Το χειροτερο βεβαια κατ εμε ειναι η προσπεραση απο τα δεξια. Και ναι, ειναι πολλοι μαλακες οδηγοι που το κανουν. Σαν χωρα ειμαστε πολυ πισω οσον αφορα την οδηγικη συμπεριφορα).

Διαφημίσεις

Γεια χαρα ακριβως το ιδιο κ εγω με σενα ειχα δεκα χρονια το διπλωμα ομως οδηγουσα μονο μηχανακι(καλα καμια συγκριση με το αυτοκινητο κυριως μεσα στο κεντρο)να σου πω πως ξεπερασα το τρελο αγχος που ειχα...σταυρωνα το τιμονι ελεγα το πατερ ημων κ ξεκινουσα.Σιγα σιγα μερα με την μερα ολο κ καλυτερα μεχρι που το ξεπερασα εντελως χωρις να το καταλαβω.Εχουν περασει 6 χρονια που οδηγαω το αυτοκινητο κ κανω πολλαααααααααα χιλιομετρα τωρα πια ομως ποτε δεν ξεχναω να σταυρωνω το τιμονι.Σιγα σιγα μην βιαζεσαι κ ασε τους πισω να βριζουν μηπως θα τους ξαναδεις;:cool::cool:

ποτε ειδες διαφορά για να πεις με σιγουρια οτι οδηγας ανετα?εκανες λαθη καθολου?

Μήπως να πάει το παιδί ο άντρας σου με το αυτοκίνητο??

να το παει βρε!ποιος θα το παρει στο σχολασμα?μου απαγορεψε εντελως το μηχανακι γιαυτο τα εχω παρει και ειμαι μες στα νευρα και το αγχος:mrgreen:

Αφού έχεις εμπειρία οδήγησης έστω και με μηχανάκι, σκέψου τι είναι αυτό που σε αγχώνει στο αυτοκίνητο; Εγώ νιώθω πιο προστατευμένη στο αυτοκίνητο, παρά στο μηχανάκι...

Ψυχραιμία! Σκέψου ότι δεν βγήκες τώρα στους δρόμους... Κυκλοφορείς εδώ και 15 χρόνια...

με αγχωνει οτι εχοντας συνηθισει με μηχανακι μπαινω μεσα στο αμαξι και το νιωθω ξενο..ο ογκος του η θεση οδηγησης το τιμονι....θα μου πεις λογο συνηθειας τοσα χρονια...φοβαμαι γιατι ασχετα με το αν ξερω απο οδικη συμπεριφορα νιωθω οτι εχω ξεχασει τα παντα οσο αφορα το αμαξι...δηλαδη με λιγα λογια εκανα 7 μαθηματα πριν 10 χρονια πηρα το διπλωμα(δεν φυσουσα κιολας)και μετα παλι μηχανακι...τα εχω ξεχασει δεν μου εχω εμπιστοσυνη..καθημερινα τωρα που το εχω καμια βδομαδα νομιζω οτι ειμαι μονη μου στο δρομο.....περνω ανοιχτα τις στροφες,αν κατεβαινει σε στενο αλλο αμαξι φρεναρω κανω δεξια για να περασει επειδη ειναι κολοστενα εδω που μενω παω να ξεκινησω μπουμ μου σβηνει απο το αγχος....στις ελαφριες ανηφορες μαρσαρω (μαλλον παταω πολυ γκαζι δεν ξερω)σε ευθεια και κινηση κανενα προβλημα στο σταματα ξεκινα.....αααα παρκαρισμα δεν ξερω καθολου ουτε τοτε ειχα μαθει....στις εξετασεις μου το παρκαρε ο δασκαλος και εγω κουνουσα και καλα το τιμονι....:P:p αστα να πανε σου λεω....

Εγω δεν κατάλαβα, αγχώνεσαι επειδη εχεις ξεχάσει τα της οδήγησης, ή τα θυμάσαι αλλά αγχώνεσαι επειδη εχεις 10 χρόνια να πιάσεις τιμόνι και δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις έξω?

Οπως και να χει, καλό θα ήταν σε πρώτη φάση να κάνεις μια επανάληψη τα βιβλία με τα σήματα και τη θεωρία και τις ερωτήσεις (αυτα δηλαδη που διαβάζουμε οταν ειναι να δώσουμε για δίπλωμα). Μπορει να φαινεται περιττό αλλά δεν είναι, γιατι πρωτα απ ολα πρεπει εμεις ως οδηγοί να ειμαστε ενημερωμενοι και να γνωριζουμε τον ΚΟΚ.

Σε δευτερη φαση, συμφωνω με την προταση που σου γράφει η Rea. Βρες καποιον γνωστο, αυτος μπροστα εσυ πισω. Εναλλακτικα, μπορει να ειναι και μεσα στο δικο σου αμάξι, στη θέση του συνοδηγού και να σε κατευθύνει. Το ιδανικο θα ηταν βεβαια να βρεις καποιο δασκαλο για 1-2 μαθηματα.

Μπορεις να κανεις και το αλλο. Να κανεις 'πρακτικη εξασκηση' στις αλανες που μας πηγαινουν οι δασκαλοι συνηθως οταν κανουμε μαθήματα οδήγησης. Εκει ειναι ανοιχτοι μεγαλοι χωροι, και μπορεις να κανεις με την ησυχια σου παρκαρισμα, εκκίνηση, αναστροφή και τα σχετικά.

Επειτα οταν θα το παιρνεις μεσα στην πολη, καλό ειναι για αρχη να αποφευγεις δρομους με μποτιλιαρισμα και πολυ κινηση. Προτιμησε δρομους με λιγοτερη κινηση και αν νιωθεις καλυτερα πηγαινε αργα, οχι βεβαια σε σημειο που να δημιουργεις παρακώλυση κυκλοφορίας :P

Λογικο στην αρχη να εισαι αγχωμενη, ειδικα οταν εχεις τοσο καιρο να οδηγησεις. Αλλα σε λιγο διαστημα θα εχεις παρει τον αερα του οποτε μην σε απασχολει.

(Αυτο που σου κολλανε απο πισω ειναι σπαστικο. Το χειροτερο βεβαια κατ εμε ειναι η προσπεραση απο τα δεξια. Και ναι, ειναι πολλοι μαλακες οδηγοι που το κανουν. Σαν χωρα ειμαστε πολυ πισω οσον αφορα την οδηγικη συμπεριφορα).

πιο πολυ τι θα βρω εκει εξω...και τα αντανακλαστικα μου.....γενικως το νιωθω ξενο το αμαξι....ανεκαθεν μου αρεσαν τα μηχανακια..δεν ειχα ποτε υπομονη για αμαξι...κινηση αντε να παρκαρεις κτλ...το θεμα ειναι οτι θελω να μαθω...θα ηθελα με ενα δασκαλο με το δικο μου αμαξι να παμε βολτα να με κοιταει χωρις να μιλαει και να επεμβαινει μονο εκει που κανω την βλακεια...ααααα και θελω να μου εξηγει γιατι δεν επρεπε να το κανω αυτο.....αλλα δεν εχω να διαθεσω δυστυχως αυτη τη στιγμη χρηματα...το ιδανικο για μενα παντως αυτο θα ητανε γιατι στην ουσια ειναι σαν να μην εχω κανει ποτε κανενα μαθημα....αν δεν οδηγουσα και λιγο μηχανακι αυτη τη στιγμη θα ειχα στουκαρει πουθενα και ναι νομιζω οτι τα εχω ξεχασει ολα.δεν μιλαω για γκαζι φρενο συμπλεκτη....μερικες συμβουλες του στυλ πως ανεβαινω την ανηφορα να αλλαξω ταχυτητα πριν την ανεβω?ειναι διαφορα τετοια μικροπραγματα..

Εχεις δίκιο σ'αυτα που λες σχετικα με την οδήγηση των άλλων αλλα πρεπει ν αποκτήσεις εμπιστοσυνη στον εαυτό σου !!!

Βρες κάποιον να σου πει τα βασικα παλι αλλα μην κομπλαρεις!!!

Α και μια συμβουλή!ποτε μην εμπιστευτείς άλλον, παντα να χρησιμοποιείς φλας, και να εχεις παντα το νου σπυ στον δρομο !!!

Καλα Οδηγας μηχανάκι που Κατα την γνώμη μ ειναι πιο δυςκολο ;;; Δυο ρόδες και κανεις δεν σε υπολογίζει !!!

Και φοβαςαι το αμαξι ;

Θα τα πας περίφημα!!!!!!

Διαφημίσεις

Kαλημερα lekaki νομιζω πως η διαφορα εγινε οταν συνηδειτοποιησα οτι παρκαρα τελεια χωρις να μου εχει σβησει το< ρημαδι>.Καθε βραδυ πονουσαν οι μυς μου απο το σφηξιμο.Να σου πω ομως κ κατι πεισμωσα πολυ.Την ψωνισα πως το λενε ασε που δεν αφηνα τον αντρα μου να ειναι μαζι μου οταν οδηγουσα εγω γιατι απο τις τσιριδες του θα τρακερνα σιγουρα.Α και κατι αλλο επαιρνα το αμαξι την νυχτα κ πηγαινα σε ψιλοαπομεκρα μεροι κ οδηγουσα εκανα κ πολλα παρκαρισματα οπισθοποριες(εμενα αυτο με τρομαζε πολυ)μεχρι κ σε κατι χωριουδακια εβγαινα.Παντα ομως μονη αγχωνομουν παρα πολυ αν ειχα κ αλλον μαζι μου.Οσο για την ανηφορα αν ειναι γλυκια παρτην με δευτερα χωρις να σταματησεις αν ειναι πολυ αποτομη τοτε κοψε πολυ κ δοκιμασε αν την παιρνει με δευτερα αλλιως πρωτη.Μην φοβασαι τα μουγκρισματα του αυτοκινητου απο αυτα τα μουγκρισματα θα σου λεει μονο του ποτε πρεπει να αλλαξεις ταχυτητα.Κανε αρκετες οπισθοποριες για να μαθεις καλα τους καθρεφτες.Μια φιλη μου ειχε βαλει μαυρη ταινια στα πισω πλαινα καπου κοντα στις πισω ροδες σημαδια για να ξερει που ακριβως να κοβει το τιμονι για να παρκαρει.Η κουμπαρα μου παλι πηγαινε συναχεια πισω απο τα λεωφορεια αυτο την βοηθησε πολυ.Παρε βαθιες αναπνοες κ βαλε την λογικη σου μην κανεις τον φοβο σου εχθρο σου καντον φιλαρακι σου.Και με τιποτα μην τα παρατησεις χαλαρα κσιγα σιγα θα σου περασει ο φοβος προτου το καταλαβεις.Σε καταλαβαινω απολυτα γιατι κ εγω μηχανες οδηγουσα κ τις γουσταρα παρα πολυ κ ακομα φυσικα.Ειναι αλλη φαση η μηχανη αλλα ενεκεν των μικρων τι να κανουμε......

Οτι αλλο θελεις μην δισταζεις καθολου να με ρωτησεις

Και παντα τον Σταυρο μας.Φιλια!

πολυ χρησιμες συμβουλες σε ευχαριστω παρα πολυ.πρεπει να το παιρνω μονη μου και εγω τα βραδια χωρις παιδι και αντρα μεσα φυσικα.να κανω βολτουλες....εδω που μενω εχει πολλες ανηφορες να εξασκηθω.......μονο αν δω τα πολυ σκουρα καλω αντρα με μαζευει και με παει σπιτι!τι να πω....ξερω οτι ολο αυτο το αγχος προσωρινο ειναι αλλα οπως ειπες και εσυ για το παιδι το κανω.....διαφορετικα το μηχανακι δεν θα το αφηνα....μεταξυ μας ουτε τωρα θα το αφησω απλα χωρις το παιδι πανω να πεταχτω για καμια δουλεια στο κεντρο κτλ τσακ μπαμ.....

Καλησπέρα! Είναι λογικό να είσαι αγχωμένη, αλλά πίστεψέ με, αν το παίρνεις το αυτοκίνητο καθημερινά σε κανα δυο μήνες θα έχεις εξοικειωθεί μια χαρά. Αυτοί που κολλάνε πίσω σου μη σε απασχολούν και τόσο, κοίτα εσύ να κρατάς απόσταση από τον μπροστινό και όσο για κόρνες και σχόλια μη δίνεις σημασία. Όλοι έτσι ξεκινήσαμε. Πάρε και καμια φιλη σου μαζί τις πρωτες φορες για ψυχολογική υποστηριξη. Συμφωνώ με τον άντρα σου ότι μηχανάκι και παιδί δεν είναι ασφαλές.

• 2 χρόνια μετά...

Να ρωτήσω κ εγώ κάτι;;; 

Θέλω να μάθω να οδηγώ να πάρω το δίπλωμα. Δεν πάει αλλο. Πάω έρχομαι στη δουλειά με λεωφορείο κ δυστυχώς δεν βολεύει πάντα κ ξεκινάω μια ώρα πριν την δουλειά. Δηλαδή δουλεύω 14:30 κ ξεκινάω από της 13:20 κ το ίδιο όταν τελειώσει η δουλειά. Θα τελειώσω 15:30 κ είμαι σπίτι 16:30 κ θα πω ευχαριστώ γιατί μπορεί να ξεκινήσω κ 2 ώρες πρίν ή να φτάσω σπίτι 2 ώρες μετά. 

Δεν αντέχω κουράστηκα. Μια με το λεωφορείο μια να με πάει ο άντρας μου...

Το θέμα μου;;; φοβάμαι μόνο στη ιδέα.! Πως να το κάνω στην πράξη;;; κ έχω αρχίσει να διαβάζω ένα βιβλίο που έχει 800 ερωτήσεις(έλεος ποιος μπιπ.. της έκανε τοοοοοοσες πολλές;)

Κ δεν μπορώ να της μάθω! Βέβαια διαβάζω πολύ λίγο έως κ καθόλου την ημέρα. Με τον μπομπιρα ξύπνιο δεν γίνεται με τίποτα. Το μεσημέρι που κοιμάται προσπαθώ. Όσο για το βράδυ... τα περισσότερα βράδια κουτουλαω κ είτε διαβάζω είτε όχι ένα κ το ίδιο. 

Τι να κάνω;;; πως να διώξω την φοβία μου κ πως θα μάθω τόσες ερωτήσεις;;;

Διαφημίσεις

14 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Να ρωτήσω κ εγώ κάτι;;; 

Θέλω να μάθω να οδηγώ να πάρω το δίπλωμα. Δεν πάει αλλο. Πάω έρχομαι στη δουλειά με λεωφορείο κ δυστυχώς δεν βολεύει πάντα κ ξεκινάω μια ώρα πριν την δουλειά. Δηλαδή δουλεύω 14:30 κ ξεκινάω από της 13:20 κ το ίδιο όταν τελειώσει η δουλειά. Θα τελειώσω 15:30 κ είμαι σπίτι 16:30 κ θα πω ευχαριστώ γιατί μπορεί να ξεκινήσω κ 2 ώρες πρίν ή να φτάσω σπίτι 2 ώρες μετά. 

Δεν αντέχω κουράστηκα. Μια με το λεωφορείο μια να με πάει ο άντρας μου...

Το θέμα μου;;; φοβάμαι μόνο στη ιδέα.! Πως να το κάνω στην πράξη;;; κ έχω αρχίσει να διαβάζω ένα βιβλίο που έχει 800 ερωτήσεις(έλεος ποιος μπιπ.. της έκανε τοοοοοοσες πολλές;)

Κ δεν μπορώ να της μάθω! Βέβαια διαβάζω πολύ λίγο έως κ καθόλου την ημέρα. Με τον μπομπιρα ξύπνιο δεν γίνεται με τίποτα. Το μεσημέρι που κοιμάται προσπαθώ. Όσο για το βράδυ... τα περισσότερα βράδια κουτουλαω κ είτε διαβάζω είτε όχι ένα κ το ίδιο. 

Τι να κάνω;;; πως να διώξω την φοβία μου κ πως θα μάθω τόσες ερωτήσεις;;;

Καποιες ερωτήσεις είναι αυτονόητες. Για τις άλλες ... Δοκίμασε με στικακι στον υπολογιστη. Εγω έτσι τις εμαθα. Όσο για τη φοβία.. Κ μένα μου πήρε 2-3 χρόνια να το ξεπεράσω κ ακόμα δηλαδή προσπαθώ.. Χαχα . Τον πρωτο καιρό να παρκαρεις κάπου άνετα. Όχι αναμεσα σε 2 αμάξια! Κ στις ανηφόρες να εξασκηθεις γιατί είναι δύσκολο να ξεκινήσει ειδικα αν είναι βενζινοκίνητα το αμαξι

Στις ερωτήσεις πρσοπάθησε να καταλάβεις τη θεωρία πίσω από αυτές. Έτσι ώστε να βρεις τη λογική των απαντήσεων χωρίς να τις παπαγαλίζεις. Υποθέτω ότι αυτό πιάνει σε ένα μεγάλο ποσοστό -δεν ξέρω βέβαια τι έχει αλλάξει στη θεωρητική εξέταση από τότε που έδωσα πριν από 15 χρόνια. Το πρόβλημα χρόνου είναι μεγάλο αλλά μη βιαστείς, όσο σου πάρει.

Τώρα για τη φοβία, τι να σου πω... Εγώ έβγαλα δίπλωμα ως φοιτήτρια. Δεν με ενθάρρυνε κανείς να οδηγήσω, ειδικά στην Αθήνα. Όταν έκανα το μεταπτυχιακό άρχισα δειλα δειλά να πηγαίνω στη σχολή και να οδηγώ σε κάποιες οικογενειακές εξόδους. Ήξερα όμως μόνο 3-4 προορισμούς, λες και ήμουν τρόλει. Πάλι κανείς δεν με ενθάρρυνε να δοκιμάσω κάτι άλλο, και πάντα είχα το φόβο ότι θα βρω κλειστό δρόμο για κάποιον λόγο και δεν θα ξέρω πού να πάω. Μετά έμεινα κάποια χρόνια στην Αγγλία όπου δεν υπήρχε λόγος να οδηγήσω και όταν επέστρεψα ήμουν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Τώρα στην Αθήνα μπορώ να πάω μόνο από το πατρικό στο σπίτι των πεθερικών μου. Άντε και στο λιμάνι. Στο νησί οδηγώ λίγο περισσότερο αλλά κι αυτό όχι τόσο στη Χώρα.  Έλεγα να βγάζω το μωρό για βόλτα και το φοβάμαι. Τώρα όμως θα με βοηθήσει πάλι ο άντρας μου γιατί ο εγκλωβισμός μου την έχει δώσει. Οπότε τη φοβία την καταπολεμάς μόνο οδηγώντας. Σκάσε και κολύμπα που λέει και το ανέκδοτο!

18 ώρες πρίν, elpida85 είπε:

Καποιες ερωτήσεις είναι αυτονόητες. Για τις άλλες ... Δοκίμασε με στικακι στον υπολογιστη. Εγω έτσι τις εμαθα. Όσο για τη φοβία.. Κ μένα μου πήρε 2-3 χρόνια να το ξεπεράσω κ ακόμα δηλαδή προσπαθώ.. Χαχα . Τον πρωτο καιρό να παρκαρεις κάπου άνετα. Όχι αναμεσα σε 2 αμάξια! Κ στις ανηφόρες να εξασκηθεις γιατί είναι δύσκολο να ξεκινήσει ειδικα αν είναι βενζινοκίνητα το αμαξι

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Μακάρι να τα καταφέρω. Φοβάμαι αρκετά. Όσο για της ερώτησης.. τι να πω ελπίζω να της μάθω γρήγορα. Θα ήθελα μέχρι τον Ιούνιο να δώσω. 

Έχεις καιρό θα μου πεις κουκλίτσα μου.. 

Καιρό έχω... χρόνο  ελεύθερο δεν έχω. 

Με το διάβασμα θα μάθεις ότι χρειάζεται, το μεγαλύτερο θέμα είναι η φοβία. Να ξεπεράσεις αυτό γιατί ο φόβος είναι πολυ κακός σύμβουλος στο τιμόνι.

Προσωπικά όταν είχα βγάλει δίπλωμα πήρα το αυτοκίνητο μόνο όταν ένιωσα καλά με τον εαυτό μου και πως το αυτοκίνητο μπορεί να  ελέγχεται από εμένα.

Όταν πάρεις το δίπλωμα ξεκίνα να οδηγείς με κάποιον μέσα που να γνωρίζει και να έχει δίπλωμα, εμένα αυτό με είχε βοηθήσει πολυ θυμάμαι, κάνε μερικά χλμ έτσι και σιγά σιγά θα νιώσεις πιο σίγουρη για τον εαυτό σου. Επίσης κάτι που πρέπει να μάθεις είναι  να προβλέπεις τι θα κάνει ο μπροστά , ο δεξιά ο αριστερά και ο μπροστά του μπροστά, πράγμα το οποίο έρχεται σιγά σιγά με την εμπειρία.

Γενικά η οδήγηση θέλει υπομονή, ηρεμία και να τηρείς τον ΚΟΚ.

Το θεωρητικό κομμάτι είναι εύκολο. Διαβάζεις καλά το βιβλίο (απ' όσο θυμάμαι) και τις ερωτήσεις του. Οι ίδιες ακριβώς ερωτήσεις πέφτουν και στην εξέταση μέσω υπολογιστή. Το κομμάτι των σημάτων είναι το εύκολο κομμάτι. Το άγχος είναι περισσότερο κατά το πρακτικό (πορεία), που πιάνεις το τιμόνι. Αν έχεις κάποιον σύζυγο, μπαμπά, αδερφό κτλ που μπορεί να σε βοηθήσει θα λυθούν τα χέρια και τα αντανακλαστικά σου στο αμάξι.

Το δίπλωμα εξάλλου δεν σε κάνει και οδηγό.

Πάντως γενικά μην αγχώνεσαι, δεν είναι τίποτα! Απόφαση θέλει και να το δουλεύεις (μην χάσεις δηλαδή την επαφή) . Σιγά σιγά θα ξεκινήσεις άλλωστε και όταν με το καλό πάρεις το δίπλωμα μικρές και γνωστές αποστάσεις για αρχή!

Καλή επιτυχία!

Ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας μου δίνεται δύναμη! 

Προσπαθώ να μην αγχώνομαι κ να νιώσω δυνατή. Λέω θα κάνω την προσπάθεια μου κ ότι γίνει.

Από την μία λέω εάν δεν το πάρω δεν τα καταφέρω δεν έγινε κ κάτι όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα.

Μετά πείσμωσα κ είπα θα τα καταφέρω! Θα φύγει το άγχος θα μάθω της ερωτήσεις  θα δώσω θα περάσω κ θα το πάρω το αυτοκίνητο!

Όπως είπατε το πιο βασικό είναι να μου φύγει το άγχος. Έχω την εντύπωση επειδή έχω πολύ άγχος δεν μπορώ να μάθω της ερωτήσεις! Με καταβάλει το άτιμο!!!!

Μην εχεις αγχος για τις ερωτησεις, το πολυ πολυ να σου παρει λιγο χρονο παραπανω. Το τιμονι εινσι πιο αγχωτικο. Αλλα εκει να σκεφτεσαι αυτο που σκεφτομαι κι εγω: θα φερνεις στο μυαλο σου ατομα που για διαφορους λογους δεν θεωρεις επιδεξια/ικανα κλπ και θα λες οτι αφου οδηγουν εκεινοι, μπορεις κι εσυ!! Εγω μονο γι' αυτο δεν τα εχω παρατησει!

• 5 χρόνια μετά...

Καλησπέρα κι από μένα .επαναφέρω το θέμα γιατί θέλω και γω να αναφέρω τους συλλογισμούς μου..λοιπόν εγώ έχω το δίπλωμα απ' τα είκοσι .δυστυχώς όμως νόμιζα ότι ξέρω και να οδηγώ με αποτέλεσμα να πέσω στο γκρεμό με το αμάξι του πατέρα μου.ευτηχως δεν χτύπησα αλλά αλλά το αμάξι καταστράφηκε..από τότε φοβήθηκα να ξαναπιάσω τιμόνι..τώρα στα 40 μου αποφάσισα να ξαναπιάσω τιμόνι και μάλιστα πήρα κι ένα μικρό μεταχειρισμενι ως κίνητρο να ξεκινήσω.εχω κάνει πέντε μαθήματα μέχρι στιγμής με τον δάσκαλο αλλά πηγαίνω και με τον άντρα μου ως συνοδηγό ο οποίος μου φωνάζει και γενικώς με θεωρεί άχρηστη(δυστυχώς όχι μόνο στο θέμα της οδήγησης αλλά τελοςοαντων είναι άλλο θέμα αυτό).έχω δύο παιδιά ,δεν δουλεύω και παρακαλάω ποιος θα πάει τα παιδιά σχολείο ,ποιος θα με πάει να ψωνισω η σε μια δουλειά που τυχόν έχω...κουράστηκα πολύ με όλη αυτή την κατάσταση και πήρα απόφαση να μάθω επιτέλους να οδηγήσω .το ζήτημα είναι ότι δεν τα πολυκαταφερνω ,δεν έχω τον αέρα που λένε,δεν νιώθω άνετη,φοβάμαι ,νιώθω άχρηστη παντελώς και χαζή..μετά την οδήγηση με πιάνει ημικρανία απ' την πίεση και έχω κατααπογοητευτει γιατί φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω ...θέλω να ρωτήσω εσείς ως νέοι οδηγοί ποτέ πήρατε τον αέρα;;πόσο καιρό σας πήρε;πως αισθανόμασταν στην αρχή;ξέρω ότι πρέπει να αποβάλλω το άγχος,να μην φοβάμαι αλλά μια κουβέντα είναι..πόσο μάλλον όταν έχει δίπλα σου και άτομα που σε υποβιβάζουν συνέχεια.περιμενω τις απαντήσεις σας!

On 11/16/2023 at 10:33 PM, Valentina23 said:

το ζήτημα είναι ότι δεν τα πολυκαταφερνω ,δεν έχω τον αέρα που λένε,δεν νιώθω άνετη,φοβάμαι ,νιώθω άχρηστη παντελώς και χαζή..μετά την οδήγηση με πιάνει ημικρανία απ' την πίεση και έχω κατααπογοητευτει γιατί φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω

Προσωπικά , ένιωθα έτσι ακριβώς όταν πρωτοπήρα το δίπλωμα, και πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς έτσι ένιωθαν.

Τον ''αέρα'' που λές τον αποκτάς σιγά σιγά, η οδήγηση είναι καθαρά θέμα εξάσκησης, τίποτα άλλο, όσο δεν οδηγείς δεν θα νιώσεις ποτέ άνετη.

Εφόσον ο άντρας σου διαχειρίζεται τόσο λάθος αυτή σου την κατάσταση ζήτα βοήθεια από κάποιον άλλον. Επίσης πολυ καλή λύση είναι τα επιπλέον μαθήματα.

Με εξάσκηση θα τα καταφέρεις, όπως τα έχουμε καταφέρει όλοι, κανένας δεν έγινε οδηγός αμέσω μόλις πήρε το δίπλωμα.

On 16/11/2023 at 10:33 ΜΜ, Valentina23 είπε:

Καλησπέρα κι από μένα .επαναφέρω το θέμα γιατί θέλω και γω να αναφέρω τους συλλογισμούς μου..λοιπόν εγώ έχω το δίπλωμα απ' τα είκοσι .δυστυχώς όμως νόμιζα ότι ξέρω και να οδηγώ με αποτέλεσμα να πέσω στο γκρεμό με το αμάξι του πατέρα μου.ευτηχως δεν χτύπησα αλλά αλλά το αμάξι καταστράφηκε..από τότε φοβήθηκα να ξαναπιάσω τιμόνι..τώρα στα 40 μου αποφάσισα να ξαναπιάσω τιμόνι και μάλιστα πήρα κι ένα μικρό μεταχειρισμενι ως κίνητρο να ξεκινήσω.εχω κάνει πέντε μαθήματα μέχρι στιγμής με τον δάσκαλο αλλά πηγαίνω και με τον άντρα μου ως συνοδηγό ο οποίος μου φωνάζει και γενικώς με θεωρεί άχρηστη(δυστυχώς όχι μόνο στο θέμα της οδήγησης αλλά τελοςοαντων είναι άλλο θέμα αυτό).έχω δύο παιδιά ,δεν δουλεύω και παρακαλάω ποιος θα πάει τα παιδιά σχολείο ,ποιος θα με πάει να ψωνισω η σε μια δουλειά που τυχόν έχω...κουράστηκα πολύ με όλη αυτή την κατάσταση και πήρα απόφαση να μάθω επιτέλους να οδηγήσω .το ζήτημα είναι ότι δεν τα πολυκαταφερνω ,δεν έχω τον αέρα που λένε,δεν νιώθω άνετη,φοβάμαι ,νιώθω άχρηστη παντελώς και χαζή..μετά την οδήγηση με πιάνει ημικρανία απ' την πίεση και έχω κατααπογοητευτει γιατί φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω ...θέλω να ρωτήσω εσείς ως νέοι οδηγοί ποτέ πήρατε τον αέρα;;πόσο καιρό σας πήρε;πως αισθανόμασταν στην αρχή;ξέρω ότι πρέπει να αποβάλλω το άγχος,να μην φοβάμαι αλλά μια κουβέντα είναι..πόσο μάλλον όταν έχει δίπλα σου και άτομα που σε υποβιβάζουν συνέχεια.περιμενω τις απαντήσεις σας!

O μοναδικός τρόπος για να "πάρεις τον αέρα" είναι η εξασκηση. Κάθε μέρα και από λίγο. Ξεκίνα με μια διαδρομή ρουτίνας. Βάλε ένα σήμα Ν στο αυτοκίνητό σου και οδήγα όταν έχεις ελεύθερο χρόνο. Εφόσον ο σύζυγός σου έχει τέτοιο πρόβλημα, απέφυγε να τον έχεις συνοδηγό γιατί δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα. Επίσης μπορείς να πας αρχικά σε μια σχολή οδηγών και να κάνεις επαναληπτικά μαθήματα ώστε να αξιολογηθείς σωστά (γνωρίζω αρκετές γυναίκες που το έκαναν ακριβώς επειδή ναι μεν είχαν δίπλωμα αλλά δεν οδηγούσαν και μετά τα παιδιά βγήκε η ανάγκη).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...