Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

αυτό για τον εγκέφαλο είναι πολύ συνηθισμένο στα αγορια...είναι αυξημένο και μετά πέφτει

εγώ είχα μια φίλη μου ο μωράκι της είχε 13 και τελικά ύστερα απο 1 μήνα μειώθηκε στο 9!...

στην Ιταλία το επιτρεπτό επίπεδο είναι το 15 και όχι το 10 όπως εδώ...

μετά το 15 οι γιατροί φοβούνται για υδροκεφαλισμό...

πιστεύω ότι είσαι μια τυπική περίπτωση όπου και πάλι θα μειωθεί... μην φοβάσαι γιατί είναι πολύ συχνό φαινόμενο....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μου έγινε η καρδιά περιβόλι.... Στο τέλος, του έδειξα τα αποτελέσματα του ALPHA TEST που είχα κάνει στο ΙΑΣΩ, (δεν είχα προλάβει να κάνω την Αυχενική Διαφάνεια...και έκανα μόνο ΑΛΦΑ ΤΕΣΤ). Εκεί ήταν που μου κόπηκαν τα γόνατα!!! Μου είπε πως κανονικά, όπως και το χαρτι των αποτελεσμάτων αναφέρει, το ποσοστό βάση της ηλικίας μου για Σύνδρομο Down έπρεπε να είναι 1/1000 και η εξέταση το έβγαλε 1/310. Αυτό μου είπε συμβαίνει αλλά δεν παυει να είναι και ανησυχητικό....λιγάκι...

Είμαι χάλια μετά απο αυτά... Σκέφτομαι την λύση της αμνιοπαρακέντησης....Είχε καμία απο εσάς αντίστοιχα αποτελέσματα;;; :cry:

Μην ανυσηχεις,το ραρ-α το δικο μου ηταν 1/60 και εκανα αμνιο και ειναι ολα ο.κ.Παντως απο οτι εχω καταλαβει καλυτερα ειναι να κανεις απευθεις αμνιο παρα ραρ-α και αυχενικη γιατι αυτες οι εξετασεις ειναι βαση στατιστικων και ηλικιας!! :cool:

n10D.jpg.png

Η ζωη δε μετριεται με τον αριθμο των στιγμων που περνουμε αναπνοη,αλλα με τον αριθμο των στιγμων που μας κοβεται η αναπνοη!!!

Τελικά, μετά απο όλα αυτά και αφού πήρα τα αποτελέσματα της αμνιοπαρακέντησης τα οποία ήταν φυσιολογικά, θεωρώ όντως πως καλύτερα να κάνεις κατ' ευθείαν την εξέταση αυτή παρά Αλφα Τεστ...και αυχενική. Διότι, έστω οτι η αυχενική τα δείχνει όλα οκ αλλά κάτι "τσακίζει"με το ΑΛΦΑ, πάλι μπαίνεις στην διαδικασία σκέψης και αμφιβολιών...πόσο μάλλον αν και ο Β' Επιπέδου βγάλει καμιά μέτρηση του μωρού οριακή. Αν βάλω στην ζυγαριά την ψυχολογία του "ήξεις αφήξεις" που σου εμφυτεύουν οι "έμπειροι" γεννετιστές και μαιευτήρες μέσα σου χωρίς καν να το αντιληφθείς και απο την άλλη τα σίγουρα αποτελέσματα που προκύπτουν απο την άμνιο, ε τότε, σίγουρα, εγώ προσωπικά προτιμώ εξ' αρχής να είμαι προετοιμασμένη για το δεύτερο. Την γνώμη μου, χωρίς βέβαια να έχει καμία σημασία- απλά το αναφέρω-, ασπάζεται και φίλη μου γιατρός παθολόγος η οποια βίωσε κάτι αντίστοιχο και πλέον δηλώνει κατηγορηματικά πως στην δεύτερη της εγκυμοσύνη θα πράξει όπως αναφέρω παραπάνω.

Διαφημίσεις

Μπράβο candy1234!!!

Καλό υπόλοιπο εγκυμοσύνης και με το καλό να πάρεις αγκαλιά το μωράκι σου!

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

• 1 χρόνο μετά...

candy γεια σου. δεν ξέρω αν μπαίνεις ακόμα στο sight αλλά επειδή έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αυτό που αντιμετώπισες εσύ θα ήθελα την βοήθεά σου και τις γνώσεις επί του θέματος. Έχω πανικοβληθεί κι ο γιατρόε μου, μου είπε να επαναλάβω την μέτρηση σε 3 βδομάδες...Δεν ξέρω πώς θα αντέξω μέχρι τότε......

Mersta, εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο θέμα (αν και αμνιοπαρακέντηση έκανα), αλλά γνωστή μου κοπέλα που της βγήκαν περίεργα τα αποτελέσματα του ΑΛΦΑ τεστ και στη Β' Επιπέδου ο γιατρός δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για μία τιμή που διάβαζε σχετικά με το κεφαλάκι του εμβρύου, της είπανε κατ'ευθείαν για αμνιοπαρακέντηση γιατί είναι η πιο αξιόπιστη εξέταση. Την έκανε, το έμβρυο ήταν μια χαρά. Και αυτή τη στιγμή έχει μια σούπερ μπεμπάρα!

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

candy...φοβερα νεα!!!

καλο υπολοιπο και χωρις αγχος...:P

mersta...μην πανικοβαλεσαι και κανε θετικες σκεψεις...μεχρι τοτε κανε υπομονη,χαλαρωσε και σκεψου θετικα!

κανεις κακο και στο μωρακι σου ετσι...

ολα καλα θα πανε!!!!!!!!!!!!

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Mersta, εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο θέμα (αν και αμνιοπαρακέντηση έκανα), αλλά γνωστή μου κοπέλα που της βγήκαν περίεργα τα αποτελέσματα του ΑΛΦΑ τεστ και στη Β' Επιπέδου ο γιατρός δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για μία τιμή που διάβαζε σχετικά με το κεφαλάκι του εμβρύου, της είπανε κατ'ευθείαν για αμνιοπαρακέντηση γιατί είναι η πιο αξιόπιστη εξέταση. Την έκανε, το έμβρυο ήταν μια χαρά. Και αυτή τη στιγμή έχει μια σούπερ μπεμπάρα!

κοριτσαι το Α τεστ στην ευρωπη δεν το κανουν ειναι 10% λιγοτερο αξιοπιστο απο το papp A.αν το παππ Α εχει ευαισθησια γυρω στο 60-65% το Α τεστ ειναι κοντα στο 50-55%.

ο υπερηχος β επιπεδου μας ελεγχει την ανατομια του εμβρυου με την αμνιοπαρακεντηση εχουμε ελεγχο χρωμοσωμιακων ανωμαλιων

,,,,,,,?

Ναι, σωστό, αλλά συνήθως οι γιατροί εδώ μας βάζουν και κάνουμε και το ΑΛΦΑ τεστ και το PappA. Εγώ τουλάχιστον τα έκανα και τα δύο. Πολλά, δε, χρωμοσωμιακά σύνδρομα επηρρεάζουν και τη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου, γι'αυτό και οι γιατροί αν δουν περίεργες τιμες σε ΑΛΦΑ τεστ ή/και PappA συνιστούν αμνιοπαρακέντηση (η μία μου μικρή, για παράδειγμα, γεννήθηκε με υδρονέφρωση, που είναι ανατομική πάθηση. Διάφορες μελέτες τη συνδέουν και με το σύνδρομο Down, που είναι χρωμοσωμιακή ανωμαλία).

wyaMp2.pngcEVCp2.png

• 7 χρόνια μετά...

Καλησπέρα! Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί και να ακούσω σχετικές εμπειρίες. Σήμερα μπήκα στην 23η εβδομάδα και έκανα την εξέταση β' επιπέδου. Τα ευρήματα ήταν ότι υπάρχει υγρό στο περικάρδιο και μια λευκή γραμμή επίσης στην καρδιά. Ο γιατρός μου συνέστησε αμνιοπαρακέντηση διότι αποτελούν ενδείξεις για σύνδρομο down. Είπε ότι έχω περιθώριο μια εβδομάδα ώστε να μπορώ να κάνω έκτρωση αν κάτι δεν πάει καλά και αν θελήσω να διακόψω την κύηση. Επίσης ότι η πιθανότητα είναι 1/300. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Να πω επίσης ότι είμαι 29 ετών και η εξέταση αυχενικής διαφάνειας δεν είχε ευρήματα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 

Επεξεργάστηκαν by Amanda.

Αμαντα καλησπέρα

Πολύ λυπάμαι για την εξέλιξη αυτη, ευχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό.

Απ' ότι γνωρίζω υπάρχει πλέον  εξεταση αίματος που σου λέει αν το παιδί έχει σύνδρομο down. Είναι μια καινούρια μέθοδος που μέσα στο αίμα της μητέρας εντοπίζουν DNA του παιδιού κ το ελέγχουν. Σαν πρώτο βήμα ειναι νομιζω σίγουρα πιο ασφαλές από την αμνιοκεντιση. 

Μπορείς να δεις πληροφορίες κι εδώ:

http://www.embryocenter.gr/index.php/xrwmosomikes-anomalies/item/242-down-syndrom

Ξανά σου εύχομαι τα καλυτερα, να μην είναι κάτι ανησυχητικό κ να έχεις στο τελος ένα υγιέστατο μωράκι.

Φιλια

Διαφημίσεις

Εχοντας ήδη παιδιά τα οποία δε θα άντεχα να επιφορτίσω με τη φροντίδα μελλοντικά ενός μικρότερου αδερφού/αδερφής με ειδικές ανάγκες, θα έκανα και την εξέταση και την έκτρωση αν υπήρχε σοβαρό θέμα. Αν ήταν το πρώτο μου, σίγουρ θα έκανα ολες τις δυνατές εξετάσεις, ώστε ο,τι και αν αποφάσιζα να ήμουν όσο πιο βέβαιη γινόταν για την π΄ρογνωση και να έχω προετοιμαστεί κατάλληλα.

Αναλογα ποσο θα εμπιστευομουν το γιατρο θα επαιρνα κ δευτερη γνωμη η θα εκανα την αμνιο αμεσα.ασχετα απο την αποφαση θα ηθελα να ξερω σιγουρα αν υπαρχει πρβλμ

Απο τη στιγμη που βρεθηκε κτ το μη επεμβατικο δ υπαρχει λογος να γινει

Νομιζω οτι μπορεις να κανεις κ υπερηχο μονο στην καρδια

Ευχομαι το καλυτερο για σενα κ το μωρακι σου

3 ώρες πρίν, Amanda. είπε:

Καλησπέρα! Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί και να ακούσω σχετικές εμπειρίες. Σήμερα μπήκα στην 23η εβδομάδα και έκανα την εξέταση β' επιπέδου. Τα ευρήματα ήταν ότι υπάρχει υγρό στο περικάρδιο και μια λευκή γραμμή επίσης στην καρδιά. Ο γιατρός μου συνέστησε αμνιοπαρακέντηση διότι αποτελούν ενδείξεις για σύνδρομο down. Είπε ότι έχω περιθώριο μια εβδομάδα ώστε να μπορώ να κάνω έκτρωση αν κάτι δεν πάει καλά και αν θελήσω να διακόψω την κύηση. Επίσης ότι η πιθανότητα είναι 1/300. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Να πω επίσης ότι είμαι 29 ετών και η εξέταση αυχενικής διαφάνειας δεν είχε ευρήματα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 

Γεια σου Αμαντα, καταλαβαίνω την αγωνία σου πολύ καλά! 

Στην 21η εβδομαδα έκανα Β´επιπεδου και ο γιατρός είδε στο ένα εκ των δυο εμβρύων (δίδυμη κύηση) ότι είχε πολύ μικρό ρινικό ιστό .

Μου πρότεινε αμνιοπαρακέντηση αλλά μου είπε να μην ανησυχώ γιατί οι πιθανότητες είναι 1/963 .  Η αυχενική διαφάνεια που είχα κάνει στη 12η εβδομαδα ήταν φυσιολογική χωρισ Καμία ένδειξη. 

Πανικοβλήθηκα τόσο πολύ που έκανα την αμνιοπαρακέντηση αμέσως .

Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν ευχάριστα καθώς το ένα μωράκι είχε σύνδρομο Down . 

Θα σου πρότεινα λοιπόν να κανείς την εξέταση. Γιατί να ζεις στην αγωνία μέχρι να γεννήσεις. Είναι πολύ απλή και γρήγορη εξέταση . 

Οτι και να κανεις εύχομαι τα αποτελέσματα  να είναι αυτά που θέλεις και να φέρεις στο κόσμο ενα υγιέστατο μωράκι και όλα αυτά να είναι κακές αναμνήσεις...

Καλησπέρα Αμαντα,

εύχομαι να πάνε όλα καλά ο,τι και αν επιλέξεις. Εμένα η Β επιπέδου έβγαλε αυξημένο

αμνιακο υγρό & δυο μπαλάκια ασβεστίου στην καρδιά όμως επειδή είχα κάνει αμνιοκέντηση ένα μήνα πριν (λόγω ηλικίας και μόνο, είμαι 36 ετών, η αυχενικη & όλες οι εξετάσεις είχε βγει άψογες) και είχε βγει καλή, ο γιατρός μου είπε να μην ανυσηχω. Για το αμνιακό μου έγραψε γενικές εξετάσεις + ζάχαρο & για τυχόν μολύνσεις που βγηκαν όλες καλές όποτε απλά παρακολουθούμε το αμνιακό υγρό τώρα.

Εάν όμως δεν είχα κάνει αμνιοκέντηση δεν θα μπορούσαμε να ησυχάσουμε τώρα.

Επίσης εχε υπόψη ότι καμια εξέταση αίματος δεν αντικαθιστά την αμνιοκέντηση. Αν σου έχει προτείνει ο γιατρός αμνιοκέντηση σε αυτή την εβδομαδα κυησης σημαίνει ότι έχει λόγους που θέλει να το ελεχξει (όχι γιατί πάει κάτι στραβά, απλά για αποκλείσει τις απειροελάχιστες πιθανότητες και να έχει κάτι χειροπιαστό να σου πει - και όχι εικασίες) νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να ακολουθήσεις τη γνώμη του.

πολλα φιλιά & εύχομαι το καλύτερο!!

• 1 χρόνο μετά...
  • 1 χρόνο μετά...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ 22 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ.Ο ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΜΠΕΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΒΡΗΚΕ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΑ ΥΠΟΚΛΕΙΔΙΟΣ ΑΡΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΥΡΗΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ.ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΙΜΑΙ 37 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 5 ΕΤΩΝ.ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ? Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΣΩΜΙΑ 21 ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ 1/4000 ΤΩΡΑ ΠΗΓΕ 1/1000

On 20/4/2020 at 4:08 ΠΜ, xaroulitsa1982 είπε:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ 22 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ.Ο ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΜΠΕΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΒΡΗΚΕ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΑ ΥΠΟΚΛΕΙΔΙΟΣ ΑΡΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΥΡΗΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ.ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΙΜΑΙ 37 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 5 ΕΤΩΝ.ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ? Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΣΩΜΙΑ 21 ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ 1/4000 ΤΩΡΑ ΠΗΓΕ 1/1000

On 20/4/2020 at 4:08 ΠΜ, xaroulitsa1982 είπε:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...