tarshou

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  913
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

10 Neutral

Περισσότερα για την/τον tarshou

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  Αγία Παρασκευή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Babies, το είδα το πμ και σου απάντησα
 2. Άννα, θα συμφωνήσω με τις υπόλοιπες κοπέλες. Περίμενε ακόμη μία μέτρηση και μετά, αν και εφόσον ο παιδίατρος φανεί ανήσυχος, ανησύχησε κι εσύ με τη σειρά σου. Είναι πολλές οι φορές που οι παιδίατροι κάνουν μία μέτρηση λάθος, και το λάθος αυτό φαίνεται στην επόμενη μέτρηση. Μην πανικοβάλλεσαι, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απολύτως τίποτα. Ικανό βέβαια να σε φτάσει στα όρια πανικού, συμφωνώ. Αλλά θέλει λίγο γερά νεύρα και υπομονή. Όσο για την περιστοματική κυάνωση, κι εγώ ομολογώ ότι πρώτη φορά το ακούω και το έψαξα στο ίντερνετ για να δω τι ακριβώς είναι. θα σου πω όμως κάτι. Πολλές φορές αυτά που διαβάζουμε και οι "τίτλοι" που τους δίνουνε είναι πολύ πιο τρομακτικά από την πραγματικότητα. Η μία μου μικρή όταν ήταν πάνω-κάτω στην ηλικία του μικρούλη σας ξαφνικά της κοβόταν η ανάσα και γινότανε μωβ κυριολεκτικά. Περιττό να σου πω ότι μας έφυγε σε όλους η ψυχή. Η παιδίατρος φαινότανε σχετικά ήρεμη, αλλά εμείς που να ησυχάσουμε. Έκανα κι εγώ το κλασσικό και μπήκα στο ίντερνετ και άρχισα να το ψάχνω. Εκεί κυριολεκτικά πανικοβλήθηκα. Τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο από το πείσμα της μικρής και το κολπάκι της για να μας τρομάζει (είδε, η άτιμη, ότι την πρώτη φορά έπιασε και μετά το έκανε συνέχεια επίτηδες. Μπορεί να είναι μικρά, αλλά για κάτι τέτοια είναι άσοι ). Μόλις σταματήσαμε να της δίνουμε σημασία όταν το έκανε και με μια φορά που της υψώσαμε φωνή να σταματήσει, ήταν και η τελευταία που το έκανε. Γι'αυτό σου λέω, εξοπλίσου με γερά νεύρα και προπάντων ψυχραιμία. Να το δεις που δε θα είναι τίποτα.

 3. Διαφημίσεις


 4. Αν με ρωτήσεις, είμαι της γνώμης ότι οι γυναικολόγοι πολλές φορές υπερβάλλουν της ειδικότητάς τους και μπαίνουν σε χωράφια που κανονικά δεν τους ανήκουν. Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι και το σάκχαρο. Δεν είναι δουλειά του γυναικολόγου. Είναι δουλειά του ενδοκρινολόγου. Γι'αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν κοπέλες που γεννάνε με διαβήτη κύησης και δεν το αντιλαμβάνονται, γιατί υπάρχουν γυναικολόγοι που είτε δε θέλουν είτε δεν μπορούν να τις κατευθύνουν σωστά. Αλλά μην ανησυχείς για τη συνυφάδα σου. Ούτως ή άλλως τώρα έφτασε σχεδόν στο τέλος. Και ο μόνος τρόπος για να αποδείξει κανείς ότι το μωρό της είναι μεγάλο λόγω διαβήτη κυήσεως που διέφυγε του γιατρού είναι με εξετάσεις αίματος. Όμως είναι μια ανάσα πριν το τέλος, και το μωράκι της φαντάζομαι ότι είναι καλά, οπότε μην ανησυχείς. Εσύ, πάντως, πολύ καλά έκανες και έκανες την καμπύλη σακχάρου. Όπως είπε και η Ellemphriem, αφού μπορείς να διαγνώσεις κάτι που θα μπορούσε να σκοτώσει το μωρό σου, γιατί να μην το κάνεις?
 5. Ξέρεις τι? Ο διαβήτης κυήσεως είναι πολύ ύπουλος και μπορεί να κρύβεται πολύ καλά πίσω από τις απλές εξετάσεις αίματος που κάνουμε κάθε μήνα στην εγκυμοσύνη. Πολλές κοπέλες εμφανίζουν φυσιολογικές τιμές σακχάρου στις απλές και στην καμπύλη δίχνει να έχουν τελικά ανεβασμένο σάκχαρο. Μπορεί να είναι σκέτο μπλιάχ, αλλά είμαι της γνώμης ότι καλό είναι να γίνεται. Στο κάτω-κάτω, καλύτερα 3 ώρες μπλιαχ και 4-5 τρυπήματα, παρά να φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί με σοβαρά προβλήματα που θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει, έτσι δεν είναι?
 6. Κοίτα, απ'όσο ξέρω και μου είχαν εξηγήσει όταν ήμουν έγκυος, για μια γυναίκα σ'αυτή την κατάσταση οι φυσιολογικές τιμές είναι για 0' κάτω από 90 και για 60' κάτω από 120 (δεν καλοθυμάμαι τις τιμές που δίνουνε για 120' και 180'). Συνήθως οι φυσιολογικές τιμές που αναγράφονται στις απαντήσεις των εξετάσεων (και με βάση τις οποίες συγκρίνουμε τα αποτελέσματά μας) αναφέρονται σε φυσιολογικές καταστάσεις. Οι τιμές σακχάρου, όμως, στις εγκύους που θεωρούνται φυσιολογικές είναι αρκετά πιο χαμηλές, αν δεν το λέω πολύ μπερδεμένα. Μέχρι να πας στο γιατρό σου και να τις εκτιμήσει καλύτερα να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες (πατάτες, ψωμί κλπ), μαζί με το φαγητό σου αρκετά πράσινη σαλάτα και αν θέλεις να φας γλυκό καλύτερα να είναι αμέσως μετά το φαγητό (αυτά απ'όσα θυμάμαι απ'το διαιτολόγιο που ακολουθούσα εγώ όταν ήμουν έγκυος). Α! Και αυτό που επιτρέπεται να τρώμε σε όση ποσότητα θέλουμε σ'αυτές τις περιπτώσεις χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα είναι το ζελέ light! Καλή επιτυχία με το γιατρό σου και όλα θα πάνε μια χαρά. Και με το καλό να έρθει το μικρούλι!
 7. Πού θα πάει? Θα μεγαλώσουν, θα τελειώσουν τα σχολεία τους, θα πάνε φαντάροι, θα παντρευτούνε και τότε... :D:D μουχαχά (<--- διαβολικό γέλιο). Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!! Θα κάνουνε δικά τους παιδιά. Όλα εδώ πληρώνονται :mrgreen:
 8. Εγώ, πάλι, επειδή είμαι της άλλης σχολής. Όχι της "άφησε το παιδί σου να κλαίει μέχρι να κάνει εμετό", αλλά της "το παιδί πρέπει να κοιμάται στο δικό του χώρο και οι γονείς στον δικό τους" (για πολλούς και διάφορους λόγους, να μην τους ξανααλύουμε γιατί ήδη το έχουμε κάνει πολλές φορές και δεν έχει αξία). Τα πιστεύω αυτά που λέει η συγκεκριμένη παιδοψυχολόγος, και κατά πάσα πιθανότητα είναι σωστά. Παρ'όλα αυτά δεν μου εξηγεί πώς τα παιδιά μου πάνε για ύπνο χωρίς παράπονα, χωρίς να τρέχουν πάνω κάτω στο κρεβάτι τους για να παράγουν ενδορφίνες και να αποκοιμηθούν και άλλα τέτοια. Καθώς επίσης δε μου εξηγεί γιατί τα παιδιά μου κοιμούνται από μηνών όλο το βράδυ χωρίς να ξυπνάνε και να ταράζονται. Συγγνώμη που θα ακουστώ κάπως, αλλά τα περισσότερα παιδάκια που διαβάζω εδώ που ξυπνάνε το βράδυ με κλάματα (και εννοείται ότι δε μιλάω για τα μωρά που είναι άρρωστα ή υποφέρουν από κολικούς ή βγάζουν δοντάκια), είναι εκείνα που συνήθως κοιμούνται μαζί με τους γονείς τους, ή που τουλάχιστον κοιμόντουσαν για παρατεταμένο διάστημα. Μπορεί να κάνω και λάθος σ'αυτό, αλλά στατιστικά αυτό έχω παρατηρήσει. Με άλλα λόγια, καλοί οι παιδοψυχολόγοι, αλλά είμαι σίγουρη ότι αν ψάξουμε, σίγουρα θα βρούμε κάποιον άλλο παιδοψυχολόγο να έχει μια εντελώς διαφορετική τοποθέτηση, και έναν άλλον να έχει μια τρίτη και ούτω καθεξής. Και, βέβαια, επειδή είμαστε γονείς και λατρεύουμε τα μωρά μας και θέλουμε πάντα να ξέρουμε ότι οι επιλογές μας είναι και οι σωστές, επιλέγουμε να ακούσουμε εκείνους που λένε αυτά που εμείς θέλουμε να ακούσουμε (χωρίς καμία πρόθεση ειρωνίας, γιατί κι εγώ το ίδιο κάνω, συνειδητά ή ασυνείδητα επιλέγω να συμφωνώ με εκείνους που λένε αυτά που εγώ θέλω να ακούσω).
 9. tarshou

  αδυνατα μωρα

  Αννούλα, κατ'αρχήν να σας ζήσει το μικρούλι σας, να το χαίρεστε. Βρε κοριτσάκι, κι εγώ δε θέλω να σε ανησυχήσω και μάλιστα χωρίς να υπάρχει λόγος, αλλά μήπως να το κοιτάγατε λιγάκι? 11 κιλά είναι πάρα πολλά για ένα μωρό 6 μηνών. Συνήθως αυτά είναι κιλά για παιδάκια που πλησιάζουν τα 2. Εγώ στη θέση σου θα επέμενα στον παιδίατρο να το κοιτάξουμε λίγο καλύτερα, κι ας μην είναι τίποτα.
 10. Για να συμφωνήσω με την ayla, όσο θα υπάρχουνε "γόνοι" και απλά "παιδιά", τόσο θα υπάρχουν και προνομιούχα τέκνα έναντι κάποιων άλλων, ας το θέσω λίγο πιο ευγενικά, λιγότερο ας πούμε προνομιούχων. Δεν έχω πρόβλημα με όσους επιλέγουν να στέλνουν τα παιδιά τους στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ή στα καλύτερα κολλέγια. Ο καθένας κάτι ό,τι καλύτερο μπορεί. Το θέμα όμως είναι ότι κάποιοι άνθρωποι υποτίθεται ότι προασπίζονται των συμφερόντων του λαού και μπλα μπλα μπλα, είναι όμως τόσο λυπηρό να τους βλέπεις να πράττουν αντίθετα από αυτό που "διδάσκουν". Πρόσφερέ μου εμένα για το παιδί μου μια πραγματική εθνική παιδεία όπου θα του δωθούν ίσες ευκαιρίες με τους συνομίληκούς του στη Φιλανδία ή την Ολλανδία, όπου θα είναι πραγματικά δωρεάν και δε θα απαιτεί να δίνουμε έναν ολόκληρο μισθό για να ενισχύουμε ετησίως την παραπαιδεία, ένα σχολείο από το οποίο το παιδί μου θα βγει πραγματικός άνθρωπος κι όχι πρόβατο κατ'ευθείαν για σφαγή, και τότε στείλε εσύ το δικό σου παιδί όπου γουστάρεις κι αγαπάς. Όταν όμως τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται, τότε συγγνώμη ρε φίλε, αλλά είσαι πραγματικά για φτύσιμο.
 11. Κοίτα, κι εμάς η παιδίατρος το Almiron Pepti 1 μας είχε δώσει, στη συνέχεια μεγαλώνοντας πήγαμε και στο 2. Αλλά οι δικές μου ήταν λίγο πιο μεγάλες απ'το μωρό σας και πριν το Pepti δοκιμάσαμε και κάποια άλλα που είναι πιο "ελαφριά" απ'το Pepti (άσχετα αν αποδείχτηκε ότι μόνο αυτό τους έκανε). Φαντάζομαι ότι για να σας το δίνει η παιδίατρος θα είναι εντάξει. Δοκιμάστε το και το παιδί θα σας δείξει με τον τρόπο του αν το δέχεται ή όχι. Περαστικά σας και μην ανησυχείτε. Συμβαίνει σε πολλά μωρά να ταλαιπωρούνται λίγο στην αρχή με το γάλα.
 12. Πάρα πολύ ωραία τα νέα σας. Πραγματικά υπέροχα. Όλα θα πάνε κατ'ευχήν, όλοι προσευχόμαστε για τη μικρούλα Αντωνία μας, είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα όλη αυτή η περιπέτεια θα μείνει πίσω σαν μια ανάμνηση.
 13. Ει, χαλαρά. Τι έκφραση είναι αυτή? Κανείς δε θέλει να σπάσει τα νεύρα κανενός. Το τόπικ λέγεται "Βάλτε Τέλος Στα Προβλήματα Ύπνου" και κάποιες από εμάς που καταφέραμε να μάθουμε στα παιδιά μας να κοιμούνται 8-10 ώρες το βράδυ γράφουμε για να πούμε πώς το κάναμε για όποια κοπέλα ενδιαφέρεται να πάρει καμιά ιδέα.
 14. Κι εμείς κοιμόμαστε από τις 10-10.30 το βράδυ (όταν δεν μας πιάνει λογοδιάρροια και το τραβάμε μέχρι πιο αργά) και ξυπνάμε κατά τις 10 το πρωί χωρίς ενδιάμεσα ξυπνήματα. Και το μεσημέρι θα τον τσακώσουμε τον υπνάκο μας για 2-2 1/2 ώρες για να ανασυνταχθούμε. Ειδικά αυτή τη μεσημεριανή ησυχία δεν την αλλάζω με τίποτα.
 15. tarshou

  ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ

  Kάνανε σε εμένα που... πως να το πω έτσι πιο σικ... καταλαμβάνω κάποιον χ όγκο μέσα στον χώρο , άρα αποκλείεται να μην κάνουν και σε εσένα. Δεν ξέρω αν μπορείς να αγοράσεις από κάπου. Ενδεχομένως να πουλάνε και στα φαρμακεία. Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις το φαρμακοποιό σου.
 16. tarshou

  ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ

  Στέλλα, τα εσώρουχα μιας χρήσεως στα δίνουνε να τα βάζεις μετά τον τοκετό πάνω από τις σερβιέτες. Είναι φαντάσου εσώρουχα σαν από λευκό δίχτυ ένα πράγμα, ενός μεγέθους. Βολεύουν πάρα πολύ. Συνήθως στα δίνουν στο ίδιο το μαιευτήριο, αλλά επειδή δεν ξέρω αν ισχύει και στη δημόσια, καλύτερα γι'αυτό να σου απαντήσει κάποια κοπέλα που γνωρίζει καλύτερα.