Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ελένη

Recommended Posts

πρίν από 56 λεπτά , Pegodou είπε:

Δηλαδή κορίτσια για να βεβαιωθω επιτρέπεται η βαφή μαλλιών ...

Η ντεκαπαζ; 

Γιατί θέλω να βάψω τα μαλλιά μου από κάστανο σε ξανθό και θηλάζω τώρα σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον 3ο μήνα δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και πόσο καιρό θηλάζει το μωρό... 

Η αλήθεια είναι πως και μόνο που ρωτάω νιώθω τύψεις αλλά θέλω να ανεβάσω την ψυχολογία μου.

Και όσο θα έχω βαφή στο κεφάλι μου κάνει να θηλάσω, δεν έχουμε ώρες θηλασμού εμείς.

Ντεκαπαζ δεν θα έκανα . Γιατί είναι αμιγώς χημική διαδικασία. Επίσης λόγω ορμονών από το θηλασμό , μπορεί να μην σου πετύχει. Παρόλα αυτά καλύτερα να ρωτήσεις τον ιατρό σου κ τον παιδίατρο σας. 

Θηλασμος ταυτόχρονα με χημική εργασία ; Επίσης δεν το συνιστώ . 

Πρωτα από όλα ένα μωρό τριών μηνών δεν είναι ότι καλύτερο να εκτεθεί σε συνθηκες κομμωτηριου. 

Δευτερον, εάν κάτι δεν «σου πάει καλά» και χρειαστείς περισσότερο χρόνο , ένα παιδί δεν θα αντέξει και τι θα κανεις ; Θα φύγεις με το μισό κεφάλι φτιαγμένο πχ ; 

Καλυτερα αν αποφασίσεις να κανεις κάτι, να το αφήσεις σε άλλον φροντιστή για 2-3 ώρες μαζί με αρκετό γαλατάκι :) 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 208
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Macgyver είπε:

Ντεκαπαζ δεν θα έκανα . Γιατί είναι αμιγώς χημική διαδικασία. Επίσης λόγω ορμονών από το θηλασμό , μπορεί να μην σου πετύχει. Παρόλα αυτά καλύτερα να ρωτήσεις τον ιατρό σου κ τον παιδίατρο σας. 

Θηλασμος ταυτόχρονα με χημική εργασία ; Επίσης δεν το συνιστώ . 

Πρωτα από όλα ένα μωρό τριών μηνών δεν είναι ότι καλύτερο να εκτεθεί σε συνθηκες κομμωτηριου. 

Δευτερον, εάν κάτι δεν «σου πάει καλά» και χρειαστείς περισσότερο χρόνο , ένα παιδί δεν θα αντέξει και τι θα κανεις ; Θα φύγεις με το μισό κεφάλι φτιαγμένο πχ ; 

Καλυτερα αν αποφασίσεις να κανεις κάτι, να το αφήσεις σε άλλον φροντιστή για 2-3 ώρες μαζί με αρκετό γαλατάκι :) 

Έχω φίλη σπουδάζει κομμωτική που πάει σε σπίτι , το παιδί θα είναι σε άλλο δωμάτιο φυσικά . 

Just now, Pegodou είπε:

Έχω φίλη σπουδάζει κομμωτική που πάει σε σπίτι , το παιδί θα είναι σε άλλο δωμάτιο φυσικά . 

Αν «σπουδάζει» όπως λες , επίσης δεν θα έκανα τεχνική εργασία. Στο λέω επειδή θές να αλλάξεις ψυχολογία - μην την πατήσεις τελικά . 

Και σε άλλο δωμάτιο να είναι το παιδί, θα πας με το χημικό στο κεφάλι να θηλασεις δηλαδή ; Να εισπνέει αυτές τις ουσιες;! 

Ένα ωραίο κούρεμα και καμία θεραπεια να ανανεωθεί το μαλλί σου δεν παίζει ; 

Υποψιν μετά τις εγκυμοσύνες συνήθως έχουμε ήπια τριχόπτωση και ενδεχομένως να μην πρέπει να ταλαιπωρησεις την τρίχα . 

Εγω μετά την εγκυμοσύνη άλλαξα κούρεμα και ανανεώθηκα . Επίσης είχα αγοράσει νέα ρούχα (1-2 κομμάτια μιας και το στήθος ήταν τεράστιο όποτε κάτι που να του ταιριάζει το χρειαζόταν) και ένα ζευγάρι νέα παπούτσια (ήμουν η τρελή με το μαρσιπο, νέο ρούχο , παπούτσι , μαλλί, για είκοσι λεπτά βόλτα γύρω γύρω στη γειτονιά χαχαχα ) 

Συμφωνώ με Macgyver. Είναι όντως αναγκαίο να γίνει η βαφή; Δηλαδή θα τα βάψεις για την διάθεσή σου ή έχεις άσπρα μαλλιά; Εγώ δεν θα το διακινδύνευα όλο αυτό. Θυμάμαι ότι εγώ τα έβαψα όταν ο μικρός ήταν 7 μηνών, γιατί είχε ασπρίσει το κεφάλι μου!!!!!

13 ώρες πρίν, popi76 είπε:

Συμφωνώ με Macgyver. Είναι όντως αναγκαίο να γίνει η βαφή; Δηλαδή θα τα βάψεις για την διάθεσή σου ή έχεις άσπρα μαλλιά; Εγώ δεν θα το διακινδύνευα όλο αυτό. Θυμάμαι ότι εγώ τα έβαψα όταν ο μικρός ήταν 7 μηνών, γιατί είχε ασπρίσει το κεφάλι μου!!!!!

Δεν θα τα βάψω.

Έκανα μια ερώτηση γιατί μου είχα πει πως επιτρέπεται και ήθελα επιβεβαίωση. 

Διαφημίσεις

1 hour ago, Pegodou είπε:

Δεν θα τα βάψω.

Έκανα μια ερώτηση γιατί μου είχα πει πως επιτρέπεται και ήθελα επιβεβαίωση. 

Η βαφη επιτρεπεται απο τους επισημους φορεις υποστηριξης θηλασμου, αλλα προτιμουνται οι φυτικες βαφες. Τωρα για την εισπνοη των χημικων κι εγω θα προβληματιζομουν αλλα αν ανησυχεις οτι θα περασει κατι στο γαλα δεν ισχυει κατι τετοιο.

Λοιπόν μια γνωστή μου που έβαψε τα μαλλιλα της ενώ ακόμα θήλαζε μου είπε πως το στήθος της έκαιγε όσο είχε τη βαφή στα μαλλιά της και την άλλη μέρα το μωρό έβγαλε κάτι κόκκινα σημάδια σαν εγκαύματα. Επομένως δε θα το συνιστούσα σε καμία περίπτωση! 

Μια λύση είναι η βαφή φαρμακείου με απλικατέρ. Η ανάμειξη και η εφαρμογή είναι πανεύκολη και μπορεί να τα βάψει κανείς μόνος του. Αυτό δίνει την άνεση του να το κάνεις σπίτι σου, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα (περί τα 45’ παραμονή της βαφής στο κεφάλι και με την προετοιμασία και το λούσιμο περί την 1h), την ώρα που θα έχεις υπολογίσει ότι το παιδί έχει θηλάσει ικανοποιητικά ή/και κοιμάται και υπάρχει κάποιος να προσφέρει μια αγκαλιά και να το παρηγορήσει για λίγο, εάν σε αναζητήσει, μέχρι να έχεις τελειώσει και με το λούσιμο. Εννοείται το παιδί σε άλλο χώρο για να μην εισπνέει αναθυμιάσεις. Αν και αυτές οι βαφές δε μυρίζουν τόσο έντονα όσο αυτές του κομμωτηρίου. Όπως και να έχει όμως το παιδί μακριά! Εσύ κατά την εφαρμογή είσαι σε χώρο με πολύ καλό εξαερισμό-ανοιχτά παράθυρα. Και κατά την αναμονή το ίδιο. Μπορείς ακόμη να ασχοληθείς με κάποια δουλειά στο μπαλκόνι ή σε αυλή/κήπο εάν υπάρχουν (για να είσαι και κάπως εκτός σπιτιού. Και για εσένα καλύτερα θα είναι να μην εισπνέεις τη βαφή). Βέβαια αυτή η λύση προσφέρεται για ήπιες σχετικά χρωματικές αλλαγές, μερικών τόνων. Εάν το ζητούμενο είναι κάτι πιο δραστικό θα πρότεινα κι εγώ να περιμένει, έως ότου οι θηλασμοί αραιώσουν και υπάρχει μια άνεση χρόνου πχ για επίσκεψη στο κομμωτήριο ή τελοσπάντων μπορεί να μείνει η μαμά μακριά από το παιδί για κάποιο διάστημα χωρίς να του προκαλέσει αναστάτωση. Πάντως εάν δεν υπάρχουν λευκά και είναι μόνο για ανανέωση, θα συμφωνούσα

On 30/4/2019 at 9:31 ΜΜ, Macgyver είπε:

Ένα ωραίο κούρεμα (...)

Εγώ δυστυχώς δεν έχω συμφιλιωθεί -ακόμη- με το γκρίζο μου κεφάλι και έτσι συχνά καταλήγω να βάφω τα μαλλιά μου με αστραπιαία ταχύτητα (βάφοντας και κανένα αυτί), εκεί κάπου στις 5:30 το πρωί, μετά κλαδεύω καμιά γλάστρα και οριακά προλαβαίνω (όχι πάντα… εκεί το βλέμμα του συζύγου με κάνει να αμφιβάλλω για την ώρα που διάλεξα) να ξεπλυθώ πριν το πρώτο πρωινό ουάάά.

15 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Λοιπόν μια γνωστή μου που έβαψε τα μαλλιλα της ενώ ακόμα θήλαζε μου είπε πως το στήθος της έκαιγε όσο είχε τη βαφή στα μαλλιά της και την άλλη μέρα το μωρό έβγαλε κάτι κόκκινα σημάδια σαν εγκαύματα. (...)

ΓΚΧΧΧ... :shock: σαν σκηνή από ταινία τρόμου...

2 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Μια λύση είναι η βαφή φαρμακείου με απλικατέρ. Η ανάμειξη και η εφαρμογή είναι πανεύκολη και μπορεί να τα βάψει κανείς μόνος του. Αυτό δίνει την άνεση του να το κάνεις σπίτι σου, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα (περί τα 45’ παραμονή της βαφής στο κεφάλι και με την προετοιμασία και το λούσιμο περί την 1h), την ώρα που θα έχεις υπολογίσει ότι το παιδί έχει θηλάσει ικανοποιητικά ή/και κοιμάται και υπάρχει κάποιος να προσφέρει μια αγκαλιά και να το παρηγορήσει για λίγο, εάν σε αναζητήσει, μέχρι να έχεις τελειώσει και με το λούσιμο. Εννοείται το παιδί σε άλλο χώρο για να μην εισπνέει αναθυμιάσεις. Αν και αυτές οι βαφές δε μυρίζουν τόσο έντονα όσο αυτές του κομμωτηρίου. Όπως και να έχει όμως το παιδί μακριά! Εσύ κατά την εφαρμογή είσαι σε χώρο με πολύ καλό εξαερισμό-ανοιχτά παράθυρα. Και κατά την αναμονή το ίδιο. Μπορείς ακόμη να ασχοληθείς με κάποια δουλειά στο μπαλκόνι ή σε αυλή/κήπο εάν υπάρχουν (για να είσαι και κάπως εκτός σπιτιού. Και για εσένα καλύτερα θα είναι να μην εισπνέεις τη βαφή). Βέβαια αυτή η λύση προσφέρεται για ήπιες σχετικά χρωματικές αλλαγές, μερικών τόνων. Εάν το ζητούμενο είναι κάτι πιο δραστικό θα πρότεινα κι εγώ να περιμένει, έως ότου οι θηλασμοί αραιώσουν και υπάρχει μια άνεση χρόνου πχ για επίσκεψη στο κομμωτήριο ή τελοσπάντων μπορεί να μείνει η μαμά μακριά από το παιδί για κάποιο διάστημα χωρίς να του προκαλέσει αναστάτωση. Πάντως εάν δεν υπάρχουν λευκά και είναι μόνο για ανανέωση, θα συμφωνούσα

Εγώ δυστυχώς δεν έχω συμφιλιωθεί -ακόμη- με το γκρίζο μου κεφάλι και έτσι συχνά καταλήγω να βάφω τα μαλλιά μου με αστραπιαία ταχύτητα (βάφοντας και κανένα αυτί), εκεί κάπου στις 5:30 το πρωί, μετά κλαδεύω καμιά γλάστρα και οριακά προλαβαίνω (όχι πάντα… εκεί το βλέμμα του συζύγου με κάνει να αμφιβάλλω για την ώρα που διάλεξα) να ξεπλυθώ πριν το πρώτο πρωινό ουάάά.

ΓΚΧΧΧ... :shock: σαν σκηνή από ταινία τρόμου...

Τελικά και τα θρίλερ βγαίνουν από την πραγματικότητα. :|

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...