Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ

mere

Recommended Posts

Just now, maria_tweety said:

Εννοείται πως του δίνω να φάει απλά ο παιδιατρος μου είπε πως μόλις βάλουμε και το μεσημεριανό, δλδ σε 10 μέρες περίπου, δεν θα πρέπει να συμπληρώνω το γεύμα του με γάλα για να μη συνηθίζει έτσι. Όσο φάει δλδ κ μετά στο επόμενο γεύμα. Γι αυτό θέλω να χορταίνει με τη φρουτοκρεμα για του δίνω μετά μεσημεριανό. Επίσης, αν 2 ώρες μετά τα φρούτα πιει γαλα πάνε πίσω όλα τα γεύματα μετά. 

Γιατρός δεν είμαι οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη επιστημονική όμως ως μητέρα μιλάω, αφού το παιδί πεινάει και άλλο και έχει όριο να βάλει βάρος -διάβασα πως είναι έξι κιλά- γιατί να μην φάει?

Σίγουρα το ιδανικό είναι να τρώνε ανά τρεις ώρες όμως συνήθως σε αυτά καθοδηγούν και οι ανάγκες του εκάστοτε παιδιού, εφόσον βλέπεις πως πεινάει νωρίτερα -και λογικό αφού δεν έχει φάει όλη την κρέμα του - γιατί να μην φάει το μεσημεριανό του πχ μετά από δύο ώρες και να το φάει στις τρεις? Το έχεις συζητήσει αυτό με τον γιατρό σου? Δεν ξέρω αν όντως είναι σωστό αυτό, αλλά εγώ αυτό θα δοκίμαζα-αφού το είχα συζητήσει με τον γιατρό μου βέβαια .

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, maria_tweety είπε:

Εννοείται πως του δίνω να φάει απλά ο παιδιατρος μου είπε πως μόλις βάλουμε και το μεσημεριανό, δλδ σε 10 μέρες περίπου, δεν θα πρέπει να συμπληρώνω το γεύμα του με γάλα για να μη συνηθίζει έτσι. Όσο φάει δλδ κ μετά στο επόμενο γεύμα. Γι αυτό θέλω να χορταίνει με τη φρουτοκρεμα για του δίνω μετά μεσημεριανό. Επίσης, αν 2 ώρες μετά τα φρούτα πιει γαλα πάνε πίσω όλα τα γεύματα μετά. 

Λόγω θηλασμου κ εγω δ μπορω να σου πω κτ στα σίγουρα αλλά κ εμένα λογικο μου ακούγεται όσο δ τρωει μεγάλη ποσότητα στερεών να δινεις μετά κ γαλα

Ο γιατρός σου υποθέτω θέλει να αποφύγει το να έχεις λιγοφαγο παιδάκι που θα χορταίνει με γαλα κ θα αφηνει το φαγητο. αυτο όμως δεν θα το πετύχεις από τη μια μέρα στην άλλη. δωσε φαγητο δυο ωρες μετα το φρουτο, οπως λεει η @kotsifikos. Η φερε πιο νωρις το φρουτο αν εξακολουθεί να ζητάει κάτι ενδιάμεσα, για να χωρέσει κ το μεσημεριανό. αλλά βασικά μην αγχώνεσαι. ο γιος μου επεσε σε μια φαση αλλαγης ωραριου υπνου γυρω στην ωρα που υπολόγιζα να του δωσω μεσημεριανο. τύχαινε να αλέσω το φαΐ κ να κοιμαται ορθιος κ να το δαει στις 4, αλλες φορες πεινουςε κ νυσταζε πριν κρυώσει (ηταν αρχη κ δεν υπολόγιζα τους χρόνους), γενικα ηταν ενα μπερδεμα. ε δεν εγινε τιποτα. ουτε 20 μερες δεν κρατησε αυτο. 

Οι συστασεις οντως λενε οτι για φόρμουλα επαρκούν δυο γεύματα ημερησίως ακόμα κ κάτω του έτους αλλά αυτό λογικά γινετσι αφου εδραιωθούν τα γευματα. Δεν νομιζω να περιμενει κανεις μωρο κατω των 7-8 μηνων να πινει γαλα δυο φορες τη μερα μονο.

πρίν από 56 λεπτά , maria_tweety είπε:

Έχεις θεμα παιδίατρου, όχι φαγητού

On 1/10/2019 at 10:56 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Πάρε δεύτερη γνώμη, τόσο το μητρικό όσο και η φόρμουλα έχουν πολύ περισσότερες θερμίδες από το αχλάδι και το μήλο. Σε μωρό που δεν αναπτύσσεται, πας σε ειδικό γάλα και σίγορα όχι σε αχλάδια.Ούτε μετράμε τα στερεά (δηλαδή εγω τις ποσότητες που λες, δεν μπορώ να τις φάω εύκολα, πώς να τις φάει το βρέφος), ούτε αφήνουμε το μωρό νηστικο με το ρολόι (εγώ 45 χρονών, άμα πειναω τρώω, δεν περιμένω τριωρο πάντως !)

Ο παιδιατρος μου είχε πει ότι οι νέες οδηγίες λένε τα παιδιά που δεν θηλάζουν να ξεκινούν νωρίτερα στερεές. Τον είχα ρωτήσει για το γάλα που δίνουν στα πρόωρα μωρά που τα βοηθούν να πάρουν βάρος κ είχε πει όχι. Τι να πω και γω μου έχει δώσει εξετάσεις να κάνουμε κ βλέπουμε. Πάντως και γω 6,5 μηνών ήμουν 6.700, αν παίζει ρόλο η κληρονομικοτητα.τις τελευταίες μέρες τρώει γύρω στα 150 γρ πρωινό και απογευματινό. Ζυγίζω συνέχεια κ ελπίζω κάτι να γίνει.στη φρουτοκρεμα μπορώ να προσθέσω γιαούρτι όταν το κάνω εισαγωγή; 

Διαφημίσεις

Ο παιδιατρος μου είχε πει ότι οι νέες οδηγίες λένε τα παιδιά που δεν θηλάζουν να ξεκινούν νωρίτερα στερεές. Τον είχα ρωτήσει για το γάλα που δίνουν στα πρόωρα μωρά που τα βοηθούν να πάρουν βάρος κ είχε πει όχι. Τι να πω και γω μου έχει δώσει εξετάσεις να κάνουμε κ βλέπουμε. Πάντως και γω 6,5 μηνών ήμουν 6.700, αν παίζει ρόλο η κληρονομικοτητα.τις τελευταίες μέρες τρώει γύρω στα 150 γρ πρωινό και απογευματινό. Ζυγίζω συνέχεια κ ελπίζω κάτι να γίνει.στη φρουτοκρεμα μπορώ να προσθέσω γιαούρτι όταν το κάνω εισαγωγή; 

Δ ειμαι σιγουρη αν είναι αυτές οι νέες οδηγίες, δ το λεω με βεβαιοτητα

Σίγουρα αν σαν γονεις της εσεις είστε αδύνατοι θα υπάρχει μια προδιαθεση

Οι ποσότητες που τρωει μου ακούγονται καλες

Εφοσον τρωει γιαουρτι φυσικά μπορείς να το δινεις με φρούτα, απλα προσωπικά το προτιμούσα για απογευματινό γτ ειναι βολικο κ για εξω

Αγαπημένοι συνδυασμοί γιαουρτι-βρωμη-κανελα-μπανανα η αβοκαντο η μηλο με σταφιδες. Κ αλεσμενοι ξηροί καρποι(οταν σας δώσει το οκ) ειδικα γιαουρτι προβειο

Για την ιστορία θα σου πω ότι και η κόρη μου στην ηλικία των 5,5 μηνών ζύγιζε 6.300. Συνεχίζει να είναι αδύνατη και τώρα που είναι κοντά 2 χρονών, παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά καλόφαγη. Η γιατρός δεν ανησύχησε ποτέ ιδιαίτερα γιατί μπορεί να μην παίρνει σε βάρος (11 κιλά είναι σήμερα) αλλά σε ύψος είναι στην πάνω καμπύλη, οπότε γενικά αναπτύσεται μια χαρά. Σίγουρα έχει πάρει από τον άντρα μου ο οποίος έχει αξιοζήλευτο μεταβολισμό (τον ζηλεύω :oops:) και είναι επίσης ψηλός και αρκετά αδύνατος. Και εμείς ξεκινήσαμε νωρίς στερεές λόγω έντονης παλινδρόμησης, όμως χαλαρά και με συμπλήρωμα γάλα στα γεύματα μέχρι να αδειάζει σιγά σιγά το πιάτο. Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης βιασύνης στην εδραίωση των στερεών και - προς Θεού - δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερείται το παιδί το γάλα ενώ πεινάει, με δεδομένο δε ότι είναι και αδυνατούλης.

Το δεύτερο μου παιδάκι μέχρι 14 μηνων περίπου έπινε πάνω από 1 λίτρο γάλα την ημέρα τώρα είναι 17 μηνών κ δε τον προλαβαίνω στο φαγητό συνέχεια θέλει κάτι να τρώει κ τρώει σχεδόν τα πάντα .. 

Δώσε χρόνο στο παιδάκι σου είναι πολύ μικρό ακόμα άστο να εξοικειωθεί με το κουτάλι τις γεύσεις κ τις υφές κ σιγά σιγά θα φάει 

Μια μικρή ποσότητα φαγητού είναι αρκετή για την ηλικία που είστε τώρα καθώς μεγαλώνει θα μαθαίνει κ θα τις δέχεται ποιο εύκολα ... 

Κ τα δυο μου παιδιά στην ηλικία που είστε τώρα ήταν περίπου σε αυτά τα κιλά ο μεγάλος εξακολουθεί να είναι πολύ αδύνατος .. το μωρό είναι κανονικό το κάθε παιδί έχει τον μεταβολισμό του, τον Ρυθμό του κ τις ιδιοτροπίες του ..!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...