Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορία για περπάτημα

Recommended Posts

12 ώρες πρίν, Gummy Bear είπε:

Το μωράκια μου 9.5 μηνών έχει αρχίσει  εδώ και 1 μήνα και κάτι και κάνει 3-5 βήματά μόνος του στο πάρκο η σε στρώματα χοντρά που βάζω γιατί έχουμε παρκέ πάτωμα και φοβάμαι μην χτυπήσει στο κεφάλι. Το θέμα είναι ότι σχέδιον τρέχει , τόσο γρήγορα πάει. Επειδή δεν μπορεί να περπατάει τελειώς μονός του, τον κρατάω από τις αμασχαλες ας το πούμε έτσι και περπατάμε όλοι το σπίτι και έξω όταν βγαίνουμε στο πάρκο να παίξουμε. Η απορία μου είναι δεν ξέρω πόση ώρα την ημέρα κάνει καλό να τον αφήνω με τη βοήθεια μου (κρατώντας τον) να περπατάει. Θέλω να να εκτονώνεται γιατί έχει ενέργεια και δεν μπορεί συνέχεια μεσά στον πάρκο, από την άλλη ανησυχώ λίγο μήπως αν περπατάει από τώρα πολύ κάθε μέρα, πάθουν τα ποδαράκια του. Μέχρι πριν 1 εβδομάδα περπατουσαμε 1 ώρα την ημέρα στο σπίτι αλλά με έπιασε η μέση μου από το σκυψιμο και τώρα το έχω ελαττώσει. 

Τι κάνατε εσείς κορίτσια? 

Καλησπέρα, οι μανούλες που απάντησαν , τα λένε σωστά. ΔΕΝ κρατάμε το παιδί ώστε να το υποβοηθήσουμε να βαδίσει. Το αφήνουμε να κάνει όσα βήματα μπορεί μόνο του. Την ενέργειά του θα την καταναλώσει με τον τρόπο που θα βρει το ίδιο. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 166
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Δεν ξέρω αν είναι σωστό να κρατας απ τις μασχαλες το μωρό και να περπαταει τόσο πολύ! Αρχικά αν ήταν ετοιμο θα σηκωνόταν μόνο του να κάνει πλάγια βήματα στα έπιπλα ή θα σου έδινε το ένα χερακι ίσα ίσα για να νιώθει την ασφαλεια και όχι για να στηρίζεται εξ ολοκληρου στα χέρια σου. 

Διαμόρφωσε το χώρο κατάλληλα για μπουσουλημα και ας τον να εξασκηθεί. Θα μπουσουλα, θα προσπαθεί να σηκωθεί απ τα έπιπλα, θα κάνει πλάγια βηματακια, θα δυναμώσει τον κορμό και τα ποδαρακια του για να μπορέσει να στηρίξει μόνος το σώμα του. 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Το θέμα είναι ότι πιάνεται μόνος του από τα έπιπλα και σηκώνεται, παίρνει φόρα και αρχίζει και τρέχει χωρίς να θέλει να κρατηθεί ο ίδιος από κάπου... Όσο για το μπουσουλημα, δεν το κάνει καθόλου σχεδόν. Από την αρχή σηκώθηκε μόνος του στο πάρκο και αν και τον αφήνω να μπουσουλισει, σηκώνεται μόνος του. 

Just now, Gummy Bear είπε:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Το θέμα είναι ότι πιάνεται μόνος του από τα έπιπλα και σηκώνεται, παίρνει φόρα και αρχίζει και τρέχει χωρίς να θέλει να κρατηθεί ο ίδιος από κάπου... Όσο για το μπουσουλημα, δεν το κάνει καθόλου σχεδόν. Από την αρχή σηκώθηκε μόνος του στο πάρκο και αν και τον αφήνω να μπουσουλισει, σηκώνεται μόνος του. 

Αφου πιάνεται κ σηκωνεται φτιάξε τον χώρο κατάλληλο. Να υπάρχει κ μια συνέχεια με έπιπλα να μπορεί να πιαστεί. Δλδ αφήνει τα χέρια κ εχει ισορροπία; για πόσα βήματα μόνος; 

Η κορη μου από 9μ αρχισε να κάνει βήματα πιανομενη. Μπορει να ειμασταν εξω σε μια καφετέρια κ καρέκλα-καρέκλα να πήγαινε σε όλο τον χώρο, όση ώρα ειμασταν εξω, καπου μια ωρα. Σε εκεινη την φαση, ανά μια ωρα στο σπιτι μπορεί να έκανε μόνη 5-10βηματα πιανομενη(πιανομενη εννοω πάντα σε έπιπλα) 

Το πολυ στη θέση σου, να έπιανα το χερι του, για να του δώσω πιο αργό ρυθμό, αλλα για τέτοιες αποστάσεις. Από τον καναπέ στο τραπεζι, από το τραπέζι στο πάρκο κλπ. Κ συνέχεια θα επαναλαμβαινα "αργά" 

Πολλά παιδιά πρώτα περπατάνε και μετα μπουσουλαν ή δεν το κάνουν κ καθολου. Αν κάνει βηματα χωρίς να πιάνεται, στεκεται όρθιος με ισορροπία σημαίνει πως περπατάει! Αν τα βήματα είναι δύο τρία και πέφτει τότε είναι καλύτερο το ένα χερακι. Διαφορετικα δεν μαθαίνει να ισορροπεί, να κοντρολαρει τον κορμο, το βάρος του αφού τα εναποθέτει πάνω σου. 

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Πολλά παιδιά πρώτα περπατάνε και μετα μπουσουλαν ή δεν το κάνουν κ καθολου. Αν κάνει βηματα χωρίς να πιάνεται, στεκεται όρθιος με ισορροπία σημαίνει πως περπατάει! Αν τα βήματα είναι δύο τρία και πέφτει τότε είναι καλύτερο το ένα χερακι. Διαφορετικα δεν μαθαίνει να ισορροπεί, να κοντρολαρει τον κορμο, το βάρος του αφού τα εναποθέτει πάνω σου. 

Ακριβώς. Οποτε καλύτερα να φτιάξεις τον χώρο για να πηγαινει έτσι. Πχ πιάνεται σηκωνεται στο τραπεζι, κάνει βήματα προς τον καναπέ, μην είναι πάνω από μέτρο, αν δ φτάσει πέφτει στον πωπο, κ ξανασηκωνεται, αλλα  3-4βηματα,παλι κάτω. Με το να τον βοηθάς κρατώντας τον δ τον βοηθάς μακροπροθεσμα. Συν ότι έτσι δ καταλαβαινει ποτέ να σταματήσει. Κτ μαλακο κάτω για οταν πεφτει να εχεις

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Το θέμα είναι ότι πιάνεται μόνος του από τα έπιπλα και σηκώνεται, παίρνει φόρα και αρχίζει και τρέχει χωρίς να θέλει να κρατηθεί ο ίδιος από κάπου...

Αυτό είναι το θέμα. Να δει ότι δεν μπορεί να τρέχει. Αν πέσει μια-δυο φορές θα μάθει τα όρια των δυνατοτήτων του και λογικά θα αρχίσει να μπούσουλαει γιατί έτσι θα δει ότι μπορεί να μετακινείται με ασφάλεια. Όταν δυναμώσει και δει ότι μπορεί καλύτερα θα αρχίσει να δοκιμάσει να περπατήσει χωρίς να κρατάει, προσεκτικά και σταθερά, οχι με ταχύτητα. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Vicky86 κάνει περίπου 5 βήματα μόνος του και στέκεται και λίγο όρθιος μόνος του. 

Θα τον πάω λίγο πιο "χαλαρά" λοιπόν έχοντας υπόψη τις απόψεις σας, γιατί πιο πριν νόμιζα ότι θέλει να εκτονώνεται περπατώντας όπως σας περιέγραψα :unsure:

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Vicky86 κάνει περίπου 5 βήματα μόνος του και στέκεται και λίγο όρθιος μόνος του. 

Θα τον πάω λίγο πιο "χαλαρά" λοιπόν έχοντας υπόψη τις απόψεις σας, γιατί πιο πριν νόμιζα ότι θέλει να εκτονώνεται περπατώντας όπως σας περιέγραψα :unsure:

Οποτε θα βαλεις έπιπλα σε αυτές τις αποστάσεις για να μπορεί να πάει μόνος. Κ οταν κουραζεται απλα θα καθεται κατω

On 22/11/2019 at 2:18 ΠΜ, Gummy Bear είπε:

Το μωράκια μου 9.5 μηνών έχει αρχίσει  εδώ και 1 μήνα και κάτι και κάνει 3-5 βήματά μόνος του στο πάρκο η σε στρώματα χοντρά που βάζω γιατί έχουμε παρκέ πάτωμα και φοβάμαι μην χτυπήσει στο κεφάλι. Το θέμα είναι ότι σχέδιον τρέχει , τόσο γρήγορα πάει. Επειδή δεν μπορεί να περπατάει τελειώς μονός του, τον κρατάω από τις αμασχαλες ας το πούμε έτσι και περπατάμε όλοι το σπίτι και έξω όταν βγαίνουμε στο πάρκο να παίξουμε. Η απορία μου είναι δεν ξέρω πόση ώρα την ημέρα κάνει καλό να τον αφήνω με τη βοήθεια μου (κρατώντας τον) να περπατάει. Θέλω να να εκτονώνεται γιατί έχει ενέργεια και δεν μπορεί συνέχεια μεσά στον πάρκο, από την άλλη ανησυχώ λίγο μήπως αν περπατάει από τώρα πολύ κάθε μέρα, πάθουν τα ποδαράκια του. Μέχρι πριν 1 εβδομάδα περπατουσαμε 1 ώρα την ημέρα στο σπίτι αλλά με έπιασε η μέση μου από το σκυψιμο και τώρα το έχω ελαττώσει. 

Τι κάνατε εσείς κορίτσια? 

Kρατώντας από το ένα χεράκι, οσο θέλει. Από τις μασχάλες, που σημαίνει ότι τον στηρίζεις ενώ δεν είναι έτοιμος, καθόλου.

• 2 months later...
On 11/3/2018 at 10:06 ΜΜ, Ε.Α. Βερυκοκάκης είπε:

παγορεύεται να στηρίζετε όρθιο το παιδί για να το ωθήσετε να περπατήσει. Με το τρόπο αυτό πιθανόν να φορτίζετε τις αρθρώσεις του προτού αυτές να είναι έτοιμες. Για τον ίδιο λόγο δεν επιτρέπεται η χρήση περπατούρας. Όταν ο σκελετός και το νευρικό σύστημα είναι έτοιμα , το παιδί θα περπατήσει μόνο του. 

Έχω έναν μπέμπη 6 μηνων προωρακι, γεννήθηκε 35+4,κάθεται στο ποπο του τον τελευταίο έναν μήνα στην αρχή κρατοντας κάτι (το χέρι μσς) πλέον δε χρειάζεται, αλλά προσπαθεί να σηκωθει όρθιος, από τη στιγμή που στήριξε το κεφαλι του τεντώνει τα ποδια του για να σηκωθεί, τον παίρνεις αγκαλιά και πας να τον ακουμπήσεις στα πόδια σου αυτός αμεσως θα λυγίσει τα γόνατα του και θα σπρώξει για να σηκωθεί. Δε ξέρω τι να κάνω τώρα που το διάβασα αυτό, εννοείται δεν μπορεί ακόμα να σταθεί όρθιος ακουμπώντας καπου μόνος του, αλλά του αρέσει να τον κρατάς όρθιο, τον κραταω από το κορμό και δεν αφήνω ολο του το βάρος να στηρίζεται στα ποδαράκια του. Τώρα να σταματησω να το κάνω αυτό; εγω πιστευα ότι θα περπατήσει σύντομα (σε 1 2 μηνες) γιατί οποίο συνομιλικο μωρο βλέπω δεν έχει τέτοια προδιάθεση). Και η γιατρος το ίδιο πιστεύει ότι θα περπατήσει γρήγορα. Έχει πολύ νευρο πανω του δε χαλαρωνει ποτε. 

Διαφημίσεις

Σε 1-2 μήνες θα είναι 7-8 μηνών,  κάπως νωρίς να περπατήσει!! ακόμα κι αν περπατήσει γρήγορα! 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Just now, marakiz είπε:

Σε 1-2 μήνες θα είναι 7-8 μηνών,  κάπως νωρίς να περπατήσει!! ακόμα κι αν περπατήσει γρήγορα! 

Εγώ 8 μηνών περπάτησα! Και ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το μωρό της ξαδέρφης μου περπατησε 9 μηνων χωρίς μπουσουλημα. Δε λέω βέβαια ότι θα περπατήσει σε ένα δύο μήνες απαραίτητα απλώς επειδή δείχνει να θελει να στέκεται όρθιο και δε λυγίζει τα ποδια του, αντιθέτως τα τεντωνει για να σηκωθεί ή οταν είναι καθιστός παίρνει φορα να σηκωθεί αλλά εννοείται δε μπορεί και ψάχνεται,αναρωτιέμαι αν μπορώ να του κάνω το χατήρι να τον κραταω όρθιο η του κάνω κακό;; 

On 30/1/2020 at 10:33 ΠΜ, Mikraki2207 είπε:

Έχω έναν μπέμπη 6 μηνων προωρακι, γεννήθηκε 35+4,κάθεται στο ποπο του τον τελευταίο έναν μήνα στην αρχή κρατοντας κάτι (το χέρι μσς) πλέον δε χρειάζεται, αλλά προσπαθεί να σηκωθει όρθιος, από τη στιγμή που στήριξε το κεφαλι του τεντώνει τα ποδια του για να σηκωθεί, τον παίρνεις αγκαλιά και πας να τον ακουμπήσεις στα πόδια σου αυτός αμεσως θα λυγίσει τα γόνατα του και θα σπρώξει για να σηκωθεί. Δε ξέρω τι να κάνω τώρα που το διάβασα αυτό, εννοείται δεν μπορεί ακόμα να σταθεί όρθιος ακουμπώντας καπου μόνος του, αλλά του αρέσει να τον κρατάς όρθιο, τον κραταω από το κορμό και δεν αφήνω ολο του το βάρος να στηρίζεται στα ποδαράκια του. Τώρα να σταματησω να το κάνω αυτό; εγω πιστευα ότι θα περπατήσει σύντομα (σε 1 2 μηνες) γιατί οποίο συνομιλικο μωρο βλέπω δεν έχει τέτοια προδιάθεση). Και η γιατρος το ίδιο πιστεύει ότι θα περπατήσει γρήγορα. Έχει πολύ νευρο πανω του δε χαλαρωνει ποτε. 

Και εμενα ετσι εκανε απο τον 6 που αρχισε να κάθεται έβαζε δύναμη στα πόδια και ήθελε να σηκωθεί αν τον κρατούσες από τις μασχάλες τέντωσε τα πόδια να πατήσει κάτω,τώρα ειναι 8 μηνών και άρχισε σιγά σιγά να πιάνεται και κάπως να στηρίζεται οχι καλά βέβαια να τον κρατάμε και εμείς.

Απ'οτι φαίνεται είστε στη φάση του "χοροπηδηχτου", όπου τα μωρα θέλουν να πατάνε στις πατουσιτσες τους όσο τα κρατάς όρθια και λυγίζουν τα γόνατα για να "χοροπηδηξουν". Φυσικά και δεν είναι σε ηλικία να τον αφήνεις να στηρίζει όλο το βάρος του, πάντα θα τον κρατάς απλά θα τον αφήνεις να παίζει και να κάνει πως χοροπηδάει. Δεν είναι σπάνιο αυτό που κάνει, ούτε σημαίνει οτι θα περπατήσει νωρίς. Είναι μια φάση που την περνάνε τα περισσότερα (μη πω όλα) τα μωράκια. Το διασκεδάζουν πολύ και κάποια στιγμή μόλις μάθουν κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον, το σταματανε. 

Εγώ θα σε συμβουλευα να μην τον κρατάς για να πατάει τα ποδαράκια. Την πρώτη μου κόρη την πήγαινα για φυσικοθεραπεία κ η φυσικοθεραπευρια δεν άφηνε να βάζουμε έτσι τα μωρά. Έλεγε ότι όταν είναι έτοιμα θα περπατήσουν κ έτσι μπορεί να στηριχθούν στις μύτες κ δεν είναι καλό!

Διαφημίσεις

Just now, Mamaloulou είπε:

Και εμενα ετσι εκανε απο τον 6 που αρχισε να κάθεται έβαζε δύναμη στα πόδια και ήθελε να σηκωθεί αν τον κρατούσες από τις μασχάλες τέντωσε τα πόδια να πατήσει κάτω,τώρα ειναι 8 μηνών και άρχισε σιγά σιγά να πιάνεται και κάπως να στηρίζεται οχι καλά βέβαια να τον κρατάμε και εμείς.

'

Just now, Sentir...natureza είπε:

Απ'οτι φαίνεται είστε στη φάση του "χοροπηδηχτου", όπου τα μωρα θέλουν να πατάνε στις πατουσιτσες τους όσο τα κρατάς όρθια και λυγίζουν τα γόνατα για να "χοροπηδηξουν". Φυσικά και δεν είναι σε ηλικία να τον αφήνεις να στηρίζει όλο το βάρος του, πάντα θα τον κρατάς απλά θα τον αφήνεις να παίζει και να κάνει πως χοροπηδάει. Δεν είναι σπάνιο αυτό που κάνει, ούτε σημαίνει οτι θα περπατήσει νωρίς. Είναι μια φάση που την περνάνε τα περισσότερα (μη πω όλα) τα μωράκια. Το διασκεδάζουν πολύ και κάποια στιγμή μόλις μάθουν κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον, το σταματανε. 

Μάλιστα με βοηθήσατε, πολύ και οι δυο. @Sentir...natureza εννοείται δεν τον αφήνω εντελώς αλλα κανω αυτό που λες ότι τον κραταω αλλα δε "χοροπηδάει" αλλα τα κρατάει τεντωμένα λαο θέλει να παιζει ετσι. Σπανια μπορεί να κανει σούστα-χοροπηδηχτο.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας 

Just now, mama16 είπε:

Εγώ θα σε συμβουλευα να μην τον κρατάς για να πατάει τα ποδαράκια. Την πρώτη μου κόρη την πήγαινα για φυσικοθεραπεία κ η φυσικοθεραπευρια δεν άφηνε να βάζουμε έτσι τα μωρά. Έλεγε ότι όταν είναι έτοιμα θα περπατήσουν κ έτσι μπορεί να στηριχθούν στις μύτες κ δεν είναι καλό!

Ναι καταλαβαίνω τι λες. Θα ρωτήσω μου φαίνεται κι εγώ φυσιοθεραπευτη, γιατί η γιατρος δε μου δίνει πολύ ξεκάθαρη απάντηση. Βέβαια ελπίζω να ισχύει ότι λέει η sentir παραπάνω ότι θα βρει κάτι αλλο πιο ενδιαφέρον να κάνει. Αν κι εμείς το κάνουμε από δύο μηνων ακόμα δε το βαρεθηκε. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...