Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είδη φροντίδας και περιποίησης για μωρά/παιδιά!

Recommended Posts

Εμεις χρησιμοποιουμε μονο πρασινο σαπουνακι με χαμομηλι και καλεντουλα μιας ελληνικης εταιριας. Επειδη δεν χρησιμοποιω καλλυντικα, δεν υπηρχε περπτωση να τα χρησιμοποιησω στο μωρο,τα θεωρω περιττα. Για την αλλαγη πανας βαζω μονο σπαθολαδο ή αμυγδαλελαιο πριν τον βραδινο υπνο και δεν εχει συγκαει ποτε. Παρ'ολα αυτα εχω μια sudocrem στο ντουλαπι σε περιπτωση που χρειαστει. Γενικως δεν πιστευω οτι χρειαζεται να φορτωνουμε τα ευαισθητα δερματακια τους με χημικα, το σαπουνακι μια χαρα την κανει την δουλεια του. Εξαλλου ποσο βρωμικο να ειναι ενα μωρο; Δεν δουλευει και στα μπετα :-P

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 208
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοντεύει να γίνει ενός έτους και οι φορές που την έχω πλύνει με βρεφικό σαμπουάν μετριούνται στα δάχτυλα. Μόνο με νεράκι. 

Στο άλλαγμα της πάνας επίσης δεν βάζω τίποτα. Μόνο χαμομιλέλαιο κάποιες φορές που είχα την αίσθηση ότι έχει ελαφρώς ξηρό δέρμα. 

Εχει κοκκινίσει ο ποπός της 2 φορές και αυτό ήταν πάντοτε λόγω της πάνας (αλλαγή μάρκας). Πριν την όποια αλοιφή για συγκάματα, επέλεγα να της αλλάξω πάλι μάρκα και να βάλω μια που ήταν δοκιμασμένο ότι δεν την ερέθιζε και η κοκκινίλα υποχωρούσε χωρίς προϊόντα.

Αυτή τη στιγμή βλέπω όμως μια ατοπικότητα στην κοιλιά και στο στέρνο και έχω αρχίσει να βάζω μια ενυδατική της Avent.

εμείς κεραλοιφή, σεσουάρ  , χαμομηλόλαδο για ποπό.

ποτέ δεν χρησιμοποιησα του εμπορίου τις κρέμες. 

επισης για αφρολουτρο, μόνο άσπρο σαπούνι ελαιόλαδου, από φίλη μου που έφτιαχνε    , σε υγρό.   ποτέ σαπούνι με sls στο παιδί.  ούτε και στον εαυτό μου. (iherb και ξερό ψωμί :-))

τωρα που μεγάλωσε αγοράζουμε υγρό σαπούνι castile  - έτσι το λένε στο εξωτερικό το πράσινο σαπούνι, δηλαδή το σαπούνι παρασκευασμένο από φυτικά έλαια χωρίς χημικά, με άρωμα λεβάντας, ή μέντας ή αμύγδαλου ή σκέτο, κυκλοφορεί

@kine δοκίμασε   να ανακατέψεις (λιώνεις λίγο)  σε ένα μπρικι,  1 προς 1  βούτυρο κακάου (food grade) + coconut oil  (food grade). είναι απίστευτη κρέμα, που σκληραίνει μολις κρυώσει δηλαδή θα την βάλεις σε μικρό βαζάκι, πχ  αυτά της μίνι μαρμελάδας,  ή άλλο μικρό βαζάκι σαν αυτό που βαζουν την κεραλοιφή. 

είναι απίστευτη κρέμα, για πολύ ξηρό δέρμα ή ατοπικό. απορροφάται γρήγορα, και μετά δεν ξεπλένεται όταν κάνει μπάνιο το μωρό δηλαδή μένει στο δέρμα.  την έχω δοκιμάσει και στην μητέρα μου που είναι διαβητική και έχει "χάρτινο" δέρμα παντού. 

@kine το επιβεβαιώνω και εγώ αυτό που προτείνει η @belleblue το έχω δοκιμάσει στην κόρη μου που κάνει σε ένα σημείο στον ποπό της σαν ατοπική και δουλεύει. Χρησιμοποιούσα και εγώ της Avent (και ήταν καλή δε μπορώ να πω) αλλά μου έφερε μια φίλη το παραπάνω μείγμα και ήταν εξίσου αποτελεσματικό.

Πάντως είναι γεγονός οτι από το το μαιευτήριο κιόλας, σε φορτώνουν με ένα σκασμό κρέμες, σαμπουάν, αλοιφές, που ούτε 60άρα μέσα στη ρυτίδα να ήταν το μωρό! Ειδικό καθαριστικό για το πλύσιμο, ειδικό λάδι για μετά το πλύσιμο, υγρό ταλκ για το καλοκαίρι, ειδική κρέμα για την αλλαγή της πάνας, λαδάκι για τη νινίδα, λαδάκι για μασάζ, τελειωμό δεν έχουν!

Στο μεταξύ, όσα περισσότερα χρησιμοποιείς, τόσο λιγότερο βοηθάς το δερματάκι του μωρού να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Όσο φορούσε πάνα, έπλενα με τρεχούμενο νερό το μωρό στα τσίσα, στα κακά είχα ένα σαπουνάκι της Weleda με καλέντουλα. Το καλοκαίρι στις μεγάλες ζέστες, κάναμε συχνά χλιαρά μπανάκια και καλό στέγνωμα. Αν έβλεπα ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή, χρησιμοποιούσα κεραλοιφή αλλά όχι με ελαιόλαδο (το βρίσκω βαρύ για μωρό), με αμυγδαλέλαιο. Τώρα που μεγάλωσε, βάζω στη κεραλοιφή λίγο λεβάντα για άρωμα. Στα τσίσα απλά την σκουπίζω, στα κακά εξακολουθώ να την πλένω. Το τελευταίο πιστεύω ότι είναι μια καλή συνήθεια καθαριότητας και για τους ενήλικες (την οποία πολλοί παραμελούν). Τα χειρότερα όλων θεωρώ ότι είναι τα μωρομάντηλα, βολικά όταν είσαι έξω αλλά νούμερο ένα για συγκάματα.

Τίποτα δεν χρειάζονται τα μωράκια, απλές βασικές οδηγίες φροντίδας να τηρούνται. Συχνό άλλαγμα, πλύσιμο με καθαρό νεράκι και καλό στέγνωμα. 

belleblue το σεσουάρ δεν το κατάλαβα...

Την συγκεκριμενη δεν την έχω δοκιμάσει  

βούτυρο κακάου (food grade) + coconut oil  (food grade)

αλλά οτιδήποτε άλλο σε κεραλοιφή ή άλλο σχετικό προϊόν το έχω δοκιμάσει γιατί έχω η ίδια ατοπική δερματίτιδα από βρέφος κι ακόμη με κυνηγάει!

Θα το δοκιμάσω πάντως. Ευχαριστώ!

Τώρα για τα μωρομάντηλα....κι εγώ δεν τα θέλω και δεν αντέχω και την μυρωδιά τους για να είμαι ειλικρινής αλλά εδώ και κανέναν μήνα, άρχισαν να τα αγοράζουν μπαμπάς και πεθερά και σταματημό δεν έχουν. Τους είχα συγκρατήσει να αρκεστούν σε πλύσιμο με νεράκι και βαμβάκι όσο μπορούσα. Μόλις έκανα μια υπαναχώρηση....τσουπ! να σου μια δεκάδα μωρομάντηλα, να υπάρχουν!!

Πάντως, θα το ξαναπω, ΠΟΤΕ δεν χρειάστηκε οποιαδήποτε αλοιφή μετά το άλλαγμα και ΠΟΤΕ δεν είχε συγκάματα. Δυο φορές έβγαλε κοκκινίλα και ήταν λόγω της μάρκας της συγκεκριμένης που την ερέθιζε. Την άφησα και μισή ωρίτσα χωρίς τίποτα, να πάρει αέρα το δέρμα στην περιοχή και συνήλθε μόνο του.

Οταν γέννησα και μου είπαν οι μαίες ότι αν θέλεις μπορείς να μην το πλύνεις καν το παιδί, θα καθαρίσει μόνο του το δερματάκι, δεν το πίστευα και πολύ. Εξεπλάγην στη συνέχεια από το πόσο άσκοπο είναι το καθημερινό μπάνιο (από άποψη καθαριότητας) και πόσο μάλλον με προϊόντα καθαρισμού!

Διαφημίσεις

Σεσουάρ νομίζω ότι η @belleblue εννοεί ότι το χρησιμοποιεί για να στεγνώσει το περίσσευμα υγρασίας που μπορεί να έχει το μωρό + να πάρει γρήγορα αέρα. Τη συμβουλή αυτή μου την είχε δώσει και γυναικολόγος για την αποφυγή μυκητιάσεων. Μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα με πετσέτα, να στεγνώνουμε καλά τη περιοχή με χλιαρό αέρα του σεσουάρ. Φαίνεται πολύ αστείο σαν εικόνα αλλά είναι αποτελεσματικό!

Α! οκ!

Για τους μύκητες το ξέρω (καλό στέγνωμα ειδικά σε σημεία που δεν αερίζονται καλά όπως τα πόδια).

Δεν το σκέφτηκα ποτέ για τον ποπό, μιας και το δικό μου πιστολάκι είναι επαγγελματικό και άρα πολύ δυνατό και δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω ούτε για πλάκα κοντά στο παιδί. Θα έπρεπε να πάρω κάτι μικρότερο για τέτοια χρήση. Αλλά θα έπρεπε να κάτσει να της κάνω, κάτι το οποίο δεν διατίθεται! Αντ' αυτού απλά την άφηνα λίγο γυμνή κι ας μου κατουρούσε από δω κι από κει :-D

δεν έχει cold ρυθμιση? βασικα δεν θες απαραιτητα ζέστη, απλώς αέρα για να εξατμιστεί το υγρό.

μάλιστα όπως και σε εμάς, όταν κάνει ζέστη και βάζεις ζεστο σεσουάρ, ζεσταινεσαι και ιδρώνεις στο στέγνωμα, έτσι και εκεί, δεν χρειάζεται θερμότητα αλλά περισσότερο ξηρός αέρας.  δηλαδή και με τη ρυθμιση στο κρυο, πάλι κάνεις κάτι. αλλά ναι το ιδανικό είναι ένα μονιμο φτηνό σεσουάρ να το έχεις εκεί που έχεις την αλλαξιέρα, να είναι έτοιμο στη πρίζα και τη στιγμή του αλλάγματος, 

τσάκ! 10 δευτερόλεπτα και αυτό ήταν! 

• 1 χρόνο μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...