Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρεφ.Σταθμός ή Γιαγιά  

1.098

1. 1. Βρεφ.Σταθμός ή Γιαγιά

Recommended Posts

.....ω!!!ναι αυτα ακριβως συμβαινουν σε οοοολους τους παιδικους σταθμους ειτε μας αρεσει ειτε οχι.....και μην νομιζεις πως σε εναν ιδιωτικο σταθμο τα πραγματα θα ειναι καλυτερα....πολλες φορες οι καταστασεις ειναι ακριβως ιδιες....πατανε πανω στην αναγκη των γονεων να αφησουν τα παιδια τους καπου για να πανε στην δουλεια...εισαι απο τους τυχερους που εχεις ενα ατομο της εμπιστοσυνης σου να αφησεις τα παιδια σου και να ξερεις πως ειναι σε καλα χερια.....αλλά οπως ειπες δεν θελεις να κουραζεις την μαμα σου και εχεις δικιο σε αυτο....αλλά να ξερεις πως τα πραγματα στους σταθμους ειναι οπως τα αναφερεις αλλά εχει και τα καλα του...μαθαινει το παιδι να συνηπαρχει με αλλά παιδια ,να τρωει μονο του,να ειναι ωρες εκτος σπιτιου και θα χανει την κυριαρχια του αλλά θα μαθαινει να μοιραζεται να χανει και να κερδιζει πραγματα απο τα αλλά παιδια.....

....αφου οπως λες υπαρχει ατομο στο σπιτι καλα ειναι το παιδι να πηγαινει και λιγες ωρες στο παιδικο ωστε να χαλαρωνει και η μαμα σου.....

...και οσο σκεφτομαι πως σε λιγους μηνες ο μικρουλης μου 14 μηνων θα παει ατελειωτες ωρες στο παιδικο επειδη εγω ξεκιναω δουλεια...με ποναει η καρδια μου...τωρα ξεκινησαμε την προσαρμογη με ενα 2ωρο την ημερα....και τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα περιεγραψες....και εχω και την εμπειρια απο τα μεγαλα μου.....

και κατι αλλο ...μην γραψεις ξανα καφαλαια γιατι θα φας καρτούλα....μονο με μικρους χαρακτηρες..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1ο ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ(ΣΤΟ 1ο ΟΡΟΦΟ),ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ,ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ.ΕΙΝΑΙ 3 ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΓΙΑ 25 ΠΑΙΔΙΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ??

Πάνω απ'όλα το πιο σημαντικό είναι το θέμα της ασφάλειας του παιδιού. Εγώ αγχώθηκα με αυτό που γράφεις...δηλ. αυτοί δεν τηρούν ουτε τους στοιχειώδεις κανόνες; Κατι θα πρεπει να γίνει με αυτό το θέμα.

Για τα υπόλοιπα που λες, δεν ξέρω αν γίνονται σε όλους τους σταθμούς αλλά και πάλι ψιλοαπαράδεκτα τα βρίσκω. Τώρα αν δεν έχεις άλλη επιλογή τουλάχιστον να γίνει κάτι με το θέμα της ασφάλειας.

Έχω ανοίξει και σχετικό θέμα με τα οφέλη του παιδικού, γιατί προσωπικά μόνο καλά έχω δει από τον παιδικό μέχρι στιγμής. Το παιδάκι έχει εξελιχθεί, έχει γίνει κοινωνικό εκεί που φαινόταν ότι πήγαινε να γίνει κακομαθημένο (πρώτο εγγόνι, όνομα πεθερού, καταλαβαίνετε...), ένιωθα ότι κόντευε να ξεφύγει από τον έλεγχό μου... Με τον παιδικό σωθήκαμε! Τρώει μόνος του τα ΠΑΝΤΑ, πηγαίνει τουαλέτα μόνος του (με μερικά ατυχήματα βέβαια, αλλά δεν πειράζει), μιλάει πεντακάθαρα, έρχεται τα μεσημέρια και μου λέει για τους φίλους του και τις δασκάλες του, τι να πρωτοπω! Έχει γίνει άλλο παιδί. Γι'αυτό μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ψηφίζω παιδικό δαγκωτό!

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

παιδικός σταθμός απο 2,5 χρονών είναι η καλύτερη επιλογή. Μικρότερες ηλικίες δεν έχουν τόσο αναγκη να παιζουν με παιδάκια αλλά απλά να συνυπάρχουν, επιπλέον εχουν περισσότερη αναγκη από φροντιδα και αν ειναι δυνατον να το προσεχει κάποιος ικανος συγγενής ειναι καλύτερα για το παιδι. Στους περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμους γίνεται απλά φύλαξη των παιδιών και όχι κάτι το ιδιαίτερο (εκμάθηση πραγμάτων).

Διαφημίσεις

Εμένα μου τον κρατάει η μαμά μου στο δικό μας σπίτι (οπότε δεν αλλάζει και χώρο το παιδί). Τον κρατάει από μωράκι και τώρα ειναι 26μηνών. Θα τον στείλω όμως σε δημόσιο παιδικο σταθμο από του χρόνου, όταν δηλαδή θα είναι, πρώτα ο Θεός, 3 χρόνων με το καλό αλλά για 4-5 ωρίτσες. Θα το κάνω για να αρχίσει να κάνει παρέα και με άλλα παιδάκια (αν και τώρα έχει παρείτσες από κουνιες, παιδιά φιλων μας, κλπ ..αλλά να κάνει πιο εντατικους φίλους), για να είναι σε πάνω κάτω κοινό level με τα παιδάκια που πάνε παιδικό..αν και βέβαια η μητέρα μου..τον έχει κάνει ξεφτέρι...αλλά τέλος πάντων..εν κατακλείδι θα το κάνω για να αλλάξει λίγο και τον αέρα του καθώς επίσης, να μπορεί να κάνει και καμια εξωτερική δουλειά η μαμά μου που τώρα δεν μπορεί λογω καιρικών συνθηκών (κρύο, καύσωνας, κλπ, κλπ), να μπορεί να μαγειρέψει με την ησυχία της...Βέβαια η γυναίκα δεν έχει παραπονεθεί για το παραμικρό...αλλά ξέρω εγώ ...τι κάνει το καμάρι μου..δεν σε αφήνει σε χλωρό κλαρί..τα βλέπω τα Σ.Κ που είμαι σπίτι..δεν χρειάζεται να μου τα πει η μαμά μου! Θα τον πηγαίνει κατά τις 8-8:30 και θα τον παίρνει κατά τις 13:00.

• 2 months later...

Την κόρη μου την κοίταξε για ένα χρόνο η πεθερά μου. Δεν μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί της παρ' όλο που ηταν και σχετικά νέα σε ηλικία. Με άγχωνε πάρα πολύ για το κάθε τι και επέμενε μονίμως να γίνονται τα πράγματα όπως τα θέλει εκειίνη.

Το γιο μου αποφάσισα να μη τον αφήσω στη γιαγιά και κανόνισα με την αδελφή μιας φίλης μου να τον κοιτάξει για ένα χρόνο μέχρι το παιδί να πάει στον παιδικό σταθμό. Η κοπέλα δεν το είχε και εκτός αυτού τον άφηνε να κάνει ότι θέλει με συνέπεια να βρίσκω ένα σπίτι στο μαύρο του το χάλι όταν γυρίζω από τη δουλειά! Το χειρότερο όλων είναι ότι μετά το εξάμηνο άρχισε να καθυστερεί το πρωί. Να καταλάβεται μια μέρα αντί για 8 ήρθε 8:45.

Μάλλον είμαι πολύ άτυχη!

Τώρα είμαι έγκυος στο τρίτο παιδί. Αυτό που μου δίνει κουράγιο είναι ότι με νο νέο νόμο του 6μήνου, το μωρό θα είναι 9 μηνών όταν θα χρειαστεί να επιστρέψω στη δουλειά!

• 3 εβδομάδες μετά...

Και εγώ έχω τα ίδια διλήμματα... Ο γιος μου τον Σεπτέμβριο θα είναι ακριβώς 2 ετών και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τον πάω παιδικό σταθμό. Τώρα τον προσέχει babysitter σε συνδυασμό με τη μαμά μου. Αλλά βλέπω ότι ο κακομοίρης βαριέται πάρα πολύ και είναι την περισσότερη ώρα κολλημένος στην τηλεόραση και στις διαφημίσεις. Νομίζω ότι δεν θα ήθελα να ξαναπεράσει έναν χειμώνα σαν τον φετινό. Όσο για τις ιώσεις μια χαρά τα πήγαμε και φέτος... μας τις έφερε σπίτι ο ανηψιός μου που πάει ήδη παιδικό. :?

• 2 εβδομάδες μετά...

Εφόσον δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα , προτείνω το παιδικό σταθμο . Εγω την ξεκίνησα φέτος το Σεπτεμβριο και ο λόγος ήτανε ότι δεν πήγαινε άλλο με την γιαγια (μαμά μου) . Βέβαια μιλόυσε αψόγα και ήτανε 3ων.

Το αρνητικό είναι μόνο πως μιμειτε όλες τις αταξίες των ζωηρων παιδιών και πρέπει να της λέω συνέχειο τι έιναι σωστό ή όχι .

Διαφημίσεις

• 1 month later...

όλα εχουν τα υπερ και τα κατα! υπερ ειναι να παει παιδικο,θα ειναι με αλλα παιδακια, θα εχει συνομιληκα παιδια, θα μαθει να μιλαει, να πειθαρχει...κατά ειναι όμως, γιατι και οικονομικα δεν ειναι, και κανεις δεν το αγαπαει όσο θελουμε, και γιατι μπορει να κλαιει και να μη του δωσουν και σημασια...

υπερ ειναι οι γιαγιαδες, γιατι θα το προσεξουν περισσότερο και θα ειναι και στο σπιτι του, με τα παιχνιδια του, τη βολή του, δεν θα το σηκωνεις απο τα αγρια χαραματα το χειμωνα για να το πας στον παιδικο...

κατα είναι οι γιαγιαδες, γιατι τους κανουν όλα τα χατηρια και μετά σου λενε θελω τη γιαγια εσυ εισαι κακια!!:lol::lol:

(ευτυχως ο δικος μου ακομα δεν μιλαει και δεν τον εχω αφησει σε καμια γιαγια)!

Νομίζω ότι οι γενικεύσεις δεν είναι σωστές. Δηλ. το εάν θα ωφεληθεί το παιδί από την καθημερινή συναναστροφή με τη γιαγιά εξαρτάται από την ίδια τη γιαγιά. Εάν όλη μέρα το παιδί είναι στημένο σε μια τηλεόραση, προφανώς δεν είναι καλό. Εάν όμως η γιαγια ασχολείται μαζί του, τότε νομίζω ότι είναι προτιμότερη η οικογένεια από τον παιδικό.

Εμένα ο παππούς μου μου έμαθε να γράφω και να διαβάζω πολύ πριν πάω στο σχολείο, ο παππούς με πήγαινε καθημερινά βόλτες (χειμώνα-καλοκαίρι), η γιαγια μου έμαθε όλα τα παιδικά τραγουδάκια κ.λ.π. Οι άνθρωποι ασχολούνταν συνέχεια μαζί μου, με κάθε ουσιαστικό τρόπο. Οσο για κακομαθημένο.... Η γιαγιά μου ήταν πιο αυστηρή από τη μάνα μου και τον πατέρα μου μαζί. Επομένως, σημασία έχουν οι άνθρωποι. Βλέπουμε και κρίνουμε ανάλογα.

Παρεπιμπτόντως, εγώ γνωρίζω και νεότατες μαμάδες που παρατάν τα παιδιά τους στην τηλεόραση και τα βγάζουν έξω μία φορά το μήνα, κι αυτή με το αυτοκίνητο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...