Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και μητέρα άρρωστη

Ελένη

Recommended Posts

ΓΜΤ τώρα έχω και 38 πυρετό.Όλα γίναν τόσο γρήγορα!!

Μήπως επιβάλεται να πάω παθολόγο λέτε?

Φοβάμαι απίστευτα για τη μικρή αλλά και για το γιο μου!

Τώρα όλα μου φταίνε. Η μικρή είναι ανήσυχη και κάνει και συνέχεια κακά της!

Άντε και ο Θεός βοηθός!!!

Παρακαλώ βοηθήστε με ότι γνωρίζετε.

Ευχαριστώ!! :(:(:(:(:(:(

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περαστικά! Για σένα δεν ξέρω να σου πω αν πρέπει να πας παθολόγο. Για το μωρό, αν τα κακά του είναι φυσιολογικά, δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις. Αν είναι διάρροια (πράσινα, υδαρή, δύσοσμα κτλ) ή έχει άλλα συμπτώματα, τότε θα μιλήσεις με τον παιδίατρο.

Προσπάθησε να ξεκουραστείς ξάπλα με το μωρό δίπλα σου, για να μη σηκώνεσαι κάθε λίγο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Περαστικά! Για σένα δεν ξέρω να σου πω αν πρέπει να πας παθολόγο. Για το μωρό, αν τα κακά του είναι φυσιολογικά, δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις. Αν είναι διάρροια (πράσινα, υδαρή, δύσοσμα κτλ) ή έχει άλλα συμπτώματα, τότε θα μιλήσεις με τον παιδίατρο.

Προσπάθησε να ξεκουραστείς ξάπλα με το μωρό δίπλα σου, για να μη σηκώνεσαι κάθε λίγο.

Τώρα κι εγώ έχω τα συμπτώματα της Ελένης ακριβώς.

Πονάνε τα λαιμά μου(το πρωί σχεδόν δεν μπορούσα να μιλήσω), έχω δέκατα,φτέρνισμα και καταροή.

Απ' αυτά που διάβασα συνεχίζω να θηλάζω.

Έχω κάνει εμβόλιο γρίπης πριν 2 εβδομάδες.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να πιω κανένα deponaki για το κεφάλι μου.

Θηλάζω αποκλειστικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα για πολλά γύρω από το θηλασμό. :oops::oops:

Λεναλεκ, αν συνεχίζει να πονάει ο λαιμός σου, μάλλον πρέπει να πας σε γιατρό, να δει για τυχόν μικρόβιο.

Περαστικά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Τώρα κι εγώ έχω τα συμπτώματα της Ελένης ακριβώς.

Πονάνε τα λαιμά μου(το πρωί σχεδόν δεν μπορούσα να μιλήσω), έχω δέκατα,φτέρνισμα και καταροή.

Απ' αυτά που διάβασα συνεχίζω να θηλάζω.

Έχω κάνει εμβόλιο γρίπης πριν 2 εβδομάδες.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να πιω κανένα deponaki για το κεφάλι μου.

Θηλάζω αποκλειστικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα για πολλά γύρω από το θηλασμό. :oops::oops:

μην ανησυχεις και γω περασα γριππη και με μασκα την ωρα που πλησιαζα το μπουμπουκι μου(δεν θα φοβηθει τη μασκα το μωρο σου,ισα ισα θα γελαει.)και επερνα και depon αναβραζων οταν πονουσε πολυ το κεφαλι μου.να ξερεις οποιο παυσιπονο επιτρεπετε στη εγκυμοσυνη ,επιτρεπετε και στο θηλασμο....οχι βεβαια με το κιλο,καθε 8 ωρες.το μωρακι μου δεν κολλησε...περαστικα σου.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δεν φαίνεται να ξαναανέβασα πυρετό αλλά η καταροή, το φτέρνισμα και η κεφαλαλγία καλά κρατούν και μάλιστα γίνονται χειρότερα.

Η μπέμπα φαίνεται καλά χωρίς συμπτώματα όπως μου τα αναφέρατε.Ευτυχώς!!

Θα πάω όμως αύριο έναν παθολόγο αλλά η αλήθεια είναι ότι τα συμπτώματα που απέμειναν σήμερα με παραπέμπουν έντονα σε αλεργική ρινίτιδα που είναι άλλωστε παλιά μου γνώριμη!

Είχα και πολύ καιρό να βγω έξω και η αλλαγή του καιρού για μένα είναι ένα κι ένα!!

Είδωμεν!!!

Τρομοκρατούμε πάντως γιατί στον Κωνσταντίνο μου όταν ήταν δύο μηνών είμασταν για 8 μέρες στο Παίδων με ενδοφλέβια αντιβίωση.

Όχι από ίωση αλλά τρομάζω κάθε φορά που το σκέφτομαι!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

σκεψου θετικα κια κανε οτι μπορεις για να προφυλασεις το μωρακι σου...απο κει και περα ολα φτιαχνονται.μονο θετικα αλλιως χανομαστε.φιλακια

• 2 months later...

Η μικρή είναι 4 ετών και ακόμα την θηλάζω. Απο την παρασκευή 30/1 παρουσίασε πυρετό και η πιθαή διάγνωση είναι οξεία φαρυγγίτιδα πιθανό μικρόβιο στρεπτόκοκκος. Πριν απο μια εβδομάδα είχα πυρετό για μία μονο ήμέρα και υπέθεσα ότι ήταν ιωση γιατί δεν είχασ κανένα σύπτωμα μετα. Θα μπορούσα να έχω κολλήσει και να της το πέρασα με το γάλα΄; Πρέπει να συνεχίζω να τη θηλάζω; μπορώ να το διαπιστώσω. οι γιατροί κολλάνε στο ότι τη θηλάζω ακόμα και λένε κοψτο χψρίς όμως να με ενημερώνουν για πιο λόγο κολλάνε στην ηλικία της

σας παρακαλώ αν κάποιος ξέρει να μου πει

Ο στρεπτόκοκκος μεταδίδεται με τα σταγονίδια από τα μικρόβια που υπάρχουν στον ρινοφάρυγγα, μέσω του αέρα, είτε θηλάζεις είτε όχι! Με το γάλα όμως της περνάς και τα αντισώματα. Αφού το παιδί καλύφθηκε με αντιβίωση για τον στρεπτόκοκκο, ποιο είναι το πρόβλημα με το θηλασμό; Καλό θα ήταν να κάνεις κι εσύ μια εξέταση, γιατί ίσως χρειάζεσαι κι εσύ θεραπεία (αν είναι όντως στρεπτόκοκκος)

δες λίγο κι εδώ για τον στρεπτόκοκκο: http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=257

HXuSp2.pngaS46p2.png

ποιο είναι το πρόβλημα με το θηλασμό;

μαλλον αυτοι εχουν το προβλημα:

οι γιατροί κολλάνε στο ότι τη θηλάζω ακόμα και λένε κοψτο χψρίς όμως να με ενημερώνουν για πιο λόγο κολλάνε στην ηλικία της

:twisted::twisted::twisted::twisted:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα, δεν βρήκα κάτι ανάλογο εκτός και αν δεν έψαξα καλά γι αυτό και ανοίγω καινούριο θέμα...ΣΟΣ!!!!!!!!!!!!!! απο χθες έχω πολύ συνάχι φοβερό πονόλαιμο και το βράδυ είχα και λίγα δέκατα τα οποία αντιμετώπισα με PANADOL...αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως υπάρχει πρόβλημα με το θηλασμό...υπάρχει περίπτωση να κολλήσω το μωρό; το κρυολόγημα μπορεί να κολλήσει; δεν νομίζω να είναι κάποια ίωση γιατί μάλλον θα είχα και άλλα συμπτώματα...τι θα πρέπει να κάνω για να προφυλάξω το μωράκι μου; Αγλαία, εσύ ειδικά που έχεις τεράστια εμπειρία πες μου σε παρακαλώ...ευχαριστώ πολύ!

Καλημέρα και περαστικά σου!

Μέχρι να σου απαντήσουν και τα υπόλοιπα κορίτσια και λόγω του ότι πέρασα 2 ιώσεις τους τελευταίους μήνες, ευτυχώς χωρίς να κολλήσω τη μικρούλα μου, έκανα τα εξής:

Προμηθεύθηκα μασκούλα απο το φαρμακείο και τη φόραγα κάθε φορά που τη θήλαζα και το βράδυ λόγω του ότι κοιμόμαστε μαζί, έπλενα πολύ καλά τα χέρια μου πριν την πιάσω να την ταίσω, αλλάξω κ.λ.π. και πρόσεχα να μην βήχω και φταρνίζομαι κοντά στο πρόσωπό της.

Επίσης απαραίτητο είναι να αερίζεις καθημερινά τα δωμάτια του σπιτιού σου για να μην μένουν μέσα τα μικρόβια και όλα θα πάνε καλά!

Να ξέρεις ότι μέσω του θηλασμού το μωρό σου παίρνει έτοιμα τα αντισωματα που φτιάχνει ο οργανισμός σου για να αμυνθεί της ίωσης, οπότε αυτό είναι η μεγαλύτερη ασπίδα για εκείνο αφού το πιθανότερο είναι να μην αρρωστήσει καθόλου ή στην χειρότερη να το περάσει ελαφρά!

Καλή ανάρρωση! :D

vbHl.jpg.png

Καλημέρα, δεν βρήκα κάτι ανάλογο εκτός και αν δεν έψαξα καλά γι αυτό και ανοίγω καινούριο θέμα...ΣΟΣ!!!!!!!!!!!!!! απο χθες έχω πολύ συνάχι φοβερό πονόλαιμο και το βράδυ είχα και λίγα δέκατα τα οποία αντιμετώπισα με PANADOL...

τα δέκατα και ο πυρετός είναι η άμυνα του οργανισμού σου. Το σώμα σου ανεβάζει πυρετό για να σκοτώσει τον εισβολέα κι εσύ παίρνεις παναντόλ για να αφοπλίσεις το σώμα σου και να αφήσεις τον εισβολέα ήσυχο να πολλαπλασιαστεί... :?

Οποία λογική! :shock:

αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως υπάρχει πρόβλημα με το θηλασμό...

υπάρχει περίπτωση να κολλήσω το μωρό;

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να το κόλλησες ήδη πριν καν εμφανίσεις τα συμπτώματα. Όπως υπάρχει περίπτωση να το κολλήσεις και σε οποιονδήποτε κυκλοφορεί γύρω σου και δεν θηλάζει. Κι εσύ κάπως το κόλλησες και δεν θηλάζεις από αυτόν που σου το κόλλησε! :wink:

Αν δεν θήλαζε το μωρό θα είχε ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες να κολλήσει και θα είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να την περάσει πιο βαριά. Θα σε έπιανε ο ίδιος πανικός; :cool::wink:

Σε βοηθάω να σκεφτείς πιο ψύχραιμα γιατί ο θηλασμός δεν είναι υπόθεση λίγων εβδομάδων. Είναι φυσιολογικό στο διάστημα που διαρκεί να αρρωστήσεις πολλές φορές από διαφορετικές ασθένειες, με ελάχιστες εξαιρέσεις για κάποιες σπάνιες ασθένειες, ο θηλασμός συνεχίζεται κανονικά γιατί προσφέρει προστασία στο μωρό. Το πιθανότερο μάλιστα είναι να θηλάζει το μωρό περισσότερο από το συνηθισμένο για να πάρει περισσότερα αντισώματα.

τι θα πρέπει να κάνω για να προφυλάξω το μωράκι μου;

ό,τι θα έκανες και αν δεν θήλαζες:

πλύσιμο των χεριών

δεν φταρνιζόμαστε και δεν βήχουμε πάνω στο μωρό ή διάσπαρτα στον αέρα

:wink:

αερίζιυμε συχνά και καλά τους χώρους του σπιτιού

το κρυολόγημα μπορεί να κολλήσει; δεν νομίζω να είναι κάποια ίωση γιατί μάλλον θα είχα και άλλα συμπτώματα...

το πιθανότερο είναι να είναι κάποια ίωση. Οι ασθένειες αυτού του τύπου οφείλονται ή σε μικρόβια ή σε ιούς, δεν υπάρχει προσβολή χωρίς κάτι από τα δύο. Φυσικά και μπορεί να κολλήσει και μεταδίδεται κυρίως πριν εμφανίσεις εσύ τα συμπτώματα.

Με το γάλα δεν μεταδίδεται, αντίθετα, το γάλα παρέχει αντισώματα και προστατεύει το μωρό είτε για να μην κολλήσει, είτε για να την περάσει ελαφριά αν κολλήσει. :wink:

Προμηθεύθηκα μασκούλα απο το φαρμακείο και τη φόραγα κάθε φορά που τη θήλαζα και το βράδυ λόγω του ότι κοιμόμαστε μαζί, έπλενα πολύ καλά τα χέρια μου πριν την πιάσω να την ταίσω, αλλάξω κ.λ.π. και πρόσεχα να μην βήχω και φταρνίζομαι κοντά στο πρόσωπό της.

Επίσης απαραίτητο είναι να αερίζεις καθημερινά τα δωμάτια του σπιτιού σου για να μην μένουν μέσα τα μικρόβια και όλα θα πάνε καλά!

:D γράφαμε ταυτόχρονα! μόνο που είσαι πιο γρήγορη! :wink:

Διαφημίσεις

Ωρέ παπάκι πάει στην ποταμιά!!!!!!!!!

Άσχετο αλλά μου 'ρθε! :lol:

Λοιπόν, παπί, τα κορίτσια έχουν καλύψει το θέμα. Κάνε μου όμως μια χάρη, ΜΗΝ ξαναπάρεςι panadol ή οποιοδήποτε αντιπυρετικό!

έχω κι εγώ τις τρεις μου με ίωση. Η μικρούλα που θηλάζει την περνάει "στο ξώφαλτσο" όπως κι εγώ... Είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις αδελφές της κι ας είναι μωρούλι. Αφού παίρνει αντισσώματα από το γαλατάκι της μαμάς δεν έχει να φοβάται τίποτα! αν θηλάζεις τηρώντας τις οδηγίες των κοριτσιών όλα θα πάνε περίφημα! :D

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Εμείς είχαμε γαστρεντερίτιδα ΟΛΗ η οικογένεια για δύο εβδομάδες. Ο μικρός δεν κόλησε, ούτε μάσκα χρησιμοποίησα ούτε τίποτα. Αραιώσαμε τα φιλιά και τηρήσαμε αστηρούς κανόνες υγιεινής. Καλό πλύσιμο πριν πιάσουμε το μωράκι κλπ. Το ήξερα και από το πρώτο μου παιδί, ο θηλασμός τα προστατεύει.

Παπακι περαστικουλια!!!!

Κι εγω οταν πρωτοαρρωστησα και ο μικρος ηταν 10 ημερων τρομοκρατηθηκα........δεν με αφηναν να τον πλησιαζω και οταν το εκανα ηταν με μασκα.......

Τελικα δεν κολλησε ουτε τοτε αλλα ουτε οσες φορες ξαναρρωστησα εκτοτε και μαλιστα χωρις να φοραω μασκες και τα τοιαυτα........αντιθετα εκειςν τις μερες το θηλαζεις περισσοτερο για να παρει αντισωματα!!! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια και παλι καλησπερα!!

δεν εχω βρει καποιο αναλογο θεμα γι αυτο και ανοιγω νεο .συγχωρεστε με αν δεν εχει σχεση με τον θηλασμο αμεσα, αλλα εκανα την ιδια ερωτηση και στα ιατρικα θεματα αλλα δεν πηρα απαντηση.

λοιπον, η απορια μου ειναι η εξης:

με αυτες τις ρημαδες τις ιωσεις εχω πελαγωσει.οι ιωσεις κολλανε μεσω τριτων? δηλαδη θελω να πω,αν καποιος γονεας εχει το παιδι του με ιωση και εγω ερθω σε επαφη με αυτον τον γονεα(ο οποιος δεν ειναι αρρωστος), γινεται να αρπαξω τον ιο και με την σειρα μου να τον μεταφερω στην μπεμπα μας? εχω αυτη την απορια!! ειναι λιγο καπως η απορια μου, αλλα, συμβαινει πολυ συχνα σε φιλικα μου περιβαλλοντα,οποτε, τους αποφευγεις, τι κανεις??

συγνωμη και παλι που το θεμα ειναι περισσοτερο ιατρικο!!

LfwCp3.png

Lilia1, στο σουπερ μάρκετ πας; Σε λεωφορεία μπαίνεις; Σε τράπεζες; Εκεί μπορεί να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα παιδιά τους είναι άρρωστα ή που ακόμα χειρότερα και οι ίδιοι είναι άρρωστοι! Απλώς εσύ δεν το ξέρεις.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορείς να προφυλαχτείς 100% από τις ιώσεις! Επίσης, οι ιώσεις κολλάνε και στο πρώτο διάστημα, πριν ακόμα εκδηλωθούν τα συμπτώματα, οπότε είναι ακόμα πιο δύσκολο, αφού πάλι δεν ξέρεις ότι αυτός με τον οποίο εσύ ή το μωρό σου έχετε επαφή πρόκειται να αρρωστήσει!

Γνώμη μου είναι να προφυλάσσεις το μωρό σου από το να έρχεται σε επαφή με άρρωστα άτομα, αλλά χωρίς υπερβολικό άγχος. Δεν ξέρω αν εργάζεσαι ή αν ο σύζυγος δουλεύει με κόσμο, αλλά πχ. ένας γονιός που πηγαίνει στη δουλειά του και μετά γυρνάει στο σπίτι σίγουρα μεταφέρει πολλά μικρόβια στο μωρό του. Αυτό μπορεί να αρρωστήσει, μπορεί και όχι. Τουλάχιστον με το θηλασμό, κάποιες ιώσεις θα τις περάσει από πολύ ελαφρά έως καθόλου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

σοφουκα μου καλησπερα και σε ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.συμφωνω σε ολα οσα λες, φυσικα και δεν μπορεις να φυλαχτεις 100%.απλα, οταν γνωριζεις, λες, μπας και?? μηπως να μη ρισκαρω?

LfwCp3.png

Λίλια, εγώ αν ξέρω πως είναι άρρωστο κάποιο παιδάκι της παρέας (ξέρεις...), αποφεύγω να δω και τους γονείς εκείνες τις μέρες, έτσι για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Αλλά αν είναι να κολλήσουν, όλο και κάπως θα τρυπώσει το μικρόβιο. Μην μασάς, θήλαζε εσύ τη μπουμπού και δεν θα έχει πρόβλημα.

.png

Το κακό με τις περισσότερες ιώσεις είναι ότι κολλάνε πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα.

Καλό είναι να μην έρχεται το μωρό σε άμεση επαφή με αυτόν που νοσεί. Ειδικά αν το μωρό είναι πολύ μικρό, κάτων των 40 ημερών, είναι καλό να μη δεχόμαστε επισκέψεις και αν έρχονται επισκέπτες να μην είναι στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό.

Εμεις για να το προστατεύσουμε, πλένουμε τα χέρια μας μόλις μπαίνουμε στο σπίτι και κάθε φορά που βγαίνουμε από την τουαλέτα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...