ΛΕΝΑΝΕΚ

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  504
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο ΛΕΝΑΝΕΚ

 1. Δεν ξέρω πείτε με χαζιά..δεν πειράζει. Σήμερα είδε στο παιδικό σταθμό το γιο μου οδοντίτρος. Και μας έγραψε : Συνίσταται φθορίωση Δεν το κατάλαβα δηλαδή τι βρήκε? Καταλαβαίνω πως δεν είναι τίποτα κακό αλλά πως καταλήξαμε εδώ? Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει Ευχαριστώ.
 2. καλησπέρα σας! Είμαι μια μαμά ενός παιδιού δευτέρας δημοτικού και τώρα ανακάλυψα από μόνη μου πως από τις 10 ώρες της Γλώσσας πρέπει να υπάρχει και μία ώρα που να υπάρχει το μάθημα της Φιλαναγνωσίας.Αυτό ισχύει για τα παιδιά που πάνε στα 800 ολοήμερα σχολεία που είναι στο πιλοτικό πρόγραμμα.Το έμαθα από άλλες μαμάδες σε άλλα σχολεία και αν και εμείς είμαστε μέσα στα 800 αυτά σχολεία με λύπη μου ανακάλυψα πως ούτε λόγος! Με λίγο ψάξιμο στο ιντερνετ βρήκα αυτά http://www.philanagnosia.gr/ http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typou/deltia-typoy/08-09-10-i-filanagnosia-sta-800-oloimera-dimotika-sxoleia.html Ρώτησα την κυρία μας αν θα κάνουμε και μου απάντησε αρχικά ότι η πρώτη και η δευτέρα δημοτικού δεν κάνουν και όταν της είπα μα πως σε άλλα σχολεία κάνουν μου απάντησε με θρασος πως το δικό μας τμήμα δεν κάνει! Αυτήν την κυρία εγώ δεν μπορώ να την πείσω να κάνει τέτοιο μάθημα κυρίως γιατί δεν έχει καμία διάθεση! Είπα λοιπόν να πάω στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας όπου ανήκω κι εγώ!Μία κυρία μου είπε :"Ωχ μωρέ τι κόλλημα έχεις φάει?".Αυτό λέω είναι το επίπεδο μας μάλλον άρα να πορευτώ μόνη μου? Κι εδώ θέλω τα φώτα σας.Σκέφτομαι να πάω στη διευθύντρια και χωρίς εμπάθεια φυσικά να παραπονεθώ. Η γνώμη σας ποια είναι? Είμαι εγώ κακιά που βρίσκω κάτι πολύ όμορφο για τα παιδιά μας να πετάσετε στα σκουπίδια έτσι απλά ή είναι πρέπον να διεκδικήσω τη διδαχή αυτού του μαθήματος.Σκέφτομαι ότι το μόνο που θα καταφέρω είναι να "στιγματιστώ" και στο τέλος αν κάποιος δεν το έχει μέσα του δεν πρόκειτε να γίνει! Σας ακούω
 3. Δεν ήμουν ποτέ ούτε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ! Κι όμως ο Κουβέλης έκανε δήλωση που λέει ότι έχει ψηφιστεί εως τώρα δεν μπορούμε να το αποποιηθούμε. Ο Καμμένος εδώ και χρόνια μου λέει πως δεν συμφωνεί και τώρα ακόμη περισσότερο.Τι θες να το ζωγραφίσει κι όλας? Απλά λόγια λέω αλλά μελετάω και μελετάω σκληρά!Δεν θα μου πάρει αυτή τη φορά την ψήφο κανένας έτσι απλά!Κακώς τόσα χρόνια δεν ασχολιομουν και το έπαιζα με αυτόν τον τρόπο αντίσταση. Τρομάρα μου δες τι έπαθα! Τώρα μελετάμε,μελετάμε...τι θα πω αύριο στα παιδάκια μου?Τις μλκ που μου έλεγε ο πατέρας μου?
 4. ΛΕΝΑΝΕΚ

  ΜΑΘΗΜΑ: ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

  Και φυσικά υπέστη ήττα κατά κράτος! Η απογοήτευση μου απέραντη! Φτωχοί στο πνεύμα και πολλοί εκπαιδευτικοί! Απίστευτα γελοίες δικαιολογίες! Ότι το σχολείο ανήκει στο πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας επειδή μόνο του το επέλεξε και το δήλωσε,ότι δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί στην Α και Β δημοτικού γιατί τα παιδιά είναι χαζά αλλά παρόλαυτα τους διαβάζουν παραμυθάκια όποτε μπορούν! Συζήτηση δεν έγινε γιατί όταν προσπαθούσα να ρωτήσω ή να ανταπαντήσω έμπενε πιο βροντερή η φωνή της διευθύντριας και επισκίαζε κάθε λέξη πριν ακόμη αυτή ολοκληρωθεί!Και οι υπόλοιπες που ήταν μαζί μου γιατί πήγαμε ως σύλλογος,κουβέντα για να μην τα χαλάσουν με τη διευθύντρια και γίνουν εχθροί! Άλλο ένα θέμα για δάσκαλο που βρίζει τους μαθητές αναφέρθηκε. Στην αρχή χαμογελούσε η διευθύντρια και έλεγε μα καλά δεν τον ξέρετε τόσα χρόνια τον Φώτη?Και όταν της είπαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό υποσχέθηκε να βάλει το δάσκαλο να ζητήσει ενημέρωση γονέων που ποτέ δεν κάνει για να του εκθέσουν του ιδίου το πρόβλημα τους!Και ότι η πρωτοβάθμια δεν μπορεί να κάνει κάτι. Εγώ πάντως της είπα πως αν είναι αλήθεια αυτά που ακούω θα ήθελα να υπερασπιστώ τους γονείς αν κι εκείνοι το θέλουν αλλά σίγουρα δεν θα ανεχτώ κάτι τέτοιο με οποιονδήποτε τρόπο αν τύχει να είναι κάποιο από τα παιδιά μου στο τμήμα του!Υπόσχεση για το μέλλον! Απογοητεύτηκα γενικότερα!απογοητεύτηκα,απογοητεύτηκα!!!!
 5. ΛΕΝΑΝΕΚ

  ΜΑΘΗΜΑ: ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

  Λοιπόν εγώ το θέμα μου θα το κάνω χωρίς εμπάθεια! Όσο για το γιο μου έχει ήδη διαβάσει αρκετά βιβλία,τα συζητάμε και ας έχω και άλλα δύο παιδάκια σπίτι χωρίς βοήθεια από πουθενά,κι ας παλεύω να πηγαίνω και στη δουλειά μου! Εχω βιβλιοπωλείο! Θα μπορούσε επίσης η κυρία διευθύντρια όπως κι εδώ ίσως να με κατηγορήσουν αλλά το σχολείο του γιου μου ουδεμία σχέση έχει με το μαγαζί μου.Είναι εντελώς διαφορετικές περιοχές αλλά και εγώ δεν έχω πλησιάσει στο σχολείο σε σχέση με το μαγαζί!Δεν ξέρω αν το θυμούνται καν! Η αλήθεια είναι πως για την φιλαναγνωσία έμαθα και από διάφορους πελάτες και ζήλεψα!Και το έψαξα λίγο! Και δεν θ'ελω να ανήκω στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να αποφασίζω αν θα κάνουμε χορό αποκριατικο σε ταβέρνα,να διαλέγω βασιλόπιτες,κουλουράκια και καφέ για τις συνελεύσεις και άλλα διάφορα αρκετά κενά για μένα προσωπικά!
 6. ΛΕΝΑΝΕΚ

  ΜΑΘΗΜΑ: ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

  Υποκλίνομαι στις απόψεις σου ! "Κι ενώ κάποιοι εκπαιδευτικοί βρήκαν δημιουργική διέξοδο σε αυτό, άλλοι το σαμποτάρουν συστηματικά γιατί...βαριούνται" Αυτό τα λέει όλα κι έχω ήδη στο μυαλό μου τον σημαιοφόρο της δεύτερης άποψης για τα 800 σχολεία κι αυτή είναι η διευθύντρια μας! Κι αν και δεν είναι ότι αυτή βαριέται αλλά συντηρεί τα τελευταία δύο χρόνια την βαρεμάρα των υφιστάμενων της δηλαδή των δασκάλων!Μόνο μία δασκάλα πραγματικά ξεχωρίζει αλλά... Φυλάω τη φράση σου για να την χρησιμοποιήσω! Ευχαριστώ!
 7. ΛΕΝΑΝΕΚ

  ΜΑΘΗΜΑ: ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

  H αλήθεια είναι πως πριν πάω στη δασκάλα εκανα κουβέντα με το γιο μου αλλά και κάθε μέρα τον ρωτάω.Στην ευέλικτη ζώνη ζωγραφίζουν,στα καλλιτεχνικά ζωγραφίζουν στα Αγγλικά ζωγραφίζουν και γενικά ζωγραφίζουν πολύ μα πάρα πολύ!Μια μέρα που έτυχα με την διευθύντρια της είπα στα γρήγορα πως δεν γίνεται να ζωγραφίζουν συνέχεια!Μου είπε πως δεν μπορούν να κάνουν πολλά γιατί δεν έχουν εφόδια όπως πχ ένα βιβλίο στα Αγγλικά.Και σε συγκέντρωση του Συλλόγου μας ανέφερε από μόνη της το μάθημα της Φιλαναγνωσίας και μας είπε ότι είναι ένα μάθημα για τα παιδιά 3ης δημοτικού και πάνω!Λες και εμείς δεν μπορούσαμε να μάθουμε!
 8. Ax sophie μου πιο καμμένη είμαι από το Αττικό! Εκεί γέννησα και με κάψανε οι άθλιοι! Θεούς τους έκανα να κάνουν εξετάσεις θυροειδή στο μωρό και τις έκαναν και έβγαλαν κάτι ανεκδιήγητα αποτελέσματα!Πέρασα πολλά ούτε να τους βλέπω! Σε ευχαριστώ
 9. Και αυτόν τον κ.Χριστοφορίδη που λέτε δεν κατάλαβα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη είναι?Κι εν πάσει περιπτώσει γράφτε καν'ενα τηλέφωνο δεν είναι κακό νομίζω
 10. Sophie* πήρα τηλέφωνο στο ιδιωτικό ιατρείο της κ.Κανακά από εκεί και μου έκλεινε το πιο πρόσφατο ραντεβού τον Μαίο του 2012!!!!!!!!!!!!!!!! Αν γνωρίζεις άλλους σε παρακαλώ στείλε μου π.μ. ή γράψε εδώ! Ταλαιπωρούμαστε αρκετά με το ινστιτούτο και με το δεδομένο ότι δεν διαθέτουμε τους χρόνους που απαιτούν εκεί.Ανακαλύψαμε ότι είχαν ξεχάσει να μας πουν ότι θα έπρεπε ήδη να μας δουν και οι ενδοκρινολόγοι και μόνο κάθε δίμηνο κάναμε εξετάσεις!Και τώρα από το ινστιτούτο λενε σε δυο μήνες και σε πάνω από τρεις υπέρηχος θυρεοειδή και κάτι απίστευτα γενικώς!
 11. Σε λίγες ημέρες ο γιος μου συμπληρώνει τα 5 του χρόνια! Θέλει να κάνουμε πάρτι με θέμα Gormiti! Αν και έχουμε περισσότερους από 50 gormities 1ης και 2ης γενιάς και φυσικά όλους τους γνωρίζει τον καθένα με το όνομα του, η μαμά δεν βρίσκει παραπάνω πράγματα για να οργανώσει πάρτυ με αυτό το θέμα. Αν κάποιος λοιπόν γνωρίζει ας με βοηθήσει! Επίσης αν κάποιος ξέρει που παραγγέλνουμε πινιάτες?Θέλει και από αυτό! Δεν ξέρω τι θα καταφέρω τελικά αλλά θα ήθελα να κάνω μια προσπάθεια να του κάνω τη χάρη!
 12. ΛΕΝΑΝΕΚ

  Καλύτερη Βάφτιση...

  Έλα στη δικιά μας!Θα είναι η πιο τέλεια! Δεν έχω απευθυνθεί σε κανέναν επαγγελματία.Θα γίνει επαρχία και έχω φτιάξει ένα φορτηγό πράγματα...να δούμε πως θα τα μεταφέρω! Έχω κι κατά νου πράγματα που κανείς δεν γνωρίζει και μια διάθεση στο ζενίθ,καθότι από χαρές τέτοιες πάλι στους γάμους των παιδιών μου. Εγώ πάλι τέλεια βάφτιση λέω αυτήν που περνάω ωραία με οικείους ανθρώπους! Κι έτσι ευχαριστήθηκα την βάφτιση της κόρης μου που έγινε ξεπερνώντας τα πρέπει και με καλεσμένους πολλούς φίλους.Οι συγγενείς ούτε που το κατάλαβαν ότι βαφτίσαμε παιδί ούτε που νοιάστηκαν μετά!Και τώρα έτσι. Με φίλους σε μέρη που διαλέξαμε με αγάπη και με χειροποίητα καλούδια από την αρχή ως το τέλος!
 13. ΛΕΝΑΝΕΚ

  Κείμενα/Ποιήματα Βάπτισης-Γάμου !!!

  Εντάξει κάτι είχα κόψει και ράψει κι εγώ αλλά το δικό σου είναι μακράν πολύ μακράν καλύτερο! Πάντως μπράβο σου!Είσαι πραγματικά ταλέντο! Πες τώρα και μια λέξη αντί για το θησαυρός γιατί έπεσες στην περίπτωση! Θησαυρό λέω τον άντρα μου και θησαυρούλι τον πρώτο μου γιο!Μια μέρα λοιπόν που μου ξέφυγε και είπα θησαυρό το μπέμπη μπροστά στο μεγάλο γιο αυτός παραπονέθηκε,απαίτησε να τον λέω αυτόν τώρα θησαυρό και όχι θησαυρούλι γιατί μεγάλωσε πια.Αν έβλεπες ένα βλέμμα που μου έριξε! Όμως να το πω και πάλι...δεν έχω λόγια...σαφώς κατωχυρώθηκε!!!! Μπράβο,μπράβο και πάλι μπράβο!
 14. ΛΕΝΑΝΕΚ

  Κείμενα/Ποιήματα Βάπτισης-Γάμου !!!

  Kαλημέρα σας! Ε μπαίνω ξαναμπαίνω σας διαβάζω και τόλμώ κι εγώ από ζήλεια με την καλή ένοια να ζητήσω ποιηματάκι για τη δική μας βάφτιση. Στις 10 Ιουλίου θα βαφτίσουμε τον τρίτο μας παιδάκι τον μπέμπη.Θα τον πούμε Γιώργο σαν τον μπαμπά της μαμάς! Θέλω να αναφέρομαι και στα αδερφάκια του.Τον μεγάλο του αδερφό 7 αλλά και τη 2,5 χρονών μπουμπού μας! Στην Βάφτιση της κόρης μου έφτιαξα μόνη μου τα προσκλητήρια παίρνοντας ποιηματάκι από εδώ και προσαρμόζοντας το στα δεδομένα μας. Τώρα γιατί έχω κολλήσει? Συγκεκριμένο θέμα δεν θα έχουμε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 15. Καλησπέρα. Γέννησα στο Αττκό νοσοκομείο στις 14-12-2010 το 3ο μου παιδάκι ένα αγορι 4.300κιλά. Ποτέ δεν περίμενα όμως να αισθανθώ τόσο απαίσια σχετικά με την ψυχαναγκαστική επιβολή του θηλασμού.Εξ αρχής να πω ότι είμαι υπέρ του αποκλειστικού θηλασμού αφού την κόρη μου την θήλασα 19 μήνες και τώρα θα θηλάζω το γιο μου όσο μπορούμε. Το κλίμα ήταν περιτριγυρισμένο από έναν κανόνα πως κανένα μωρό δεν μπορεί παρά να θηλάζει και το θέμα της επιλογής δεν υφίσταται. Η βοήθεια σχετικά και ειδικά στις πρωτότοκες ήταν ελειπέστατη.Καμία μάνα δεν μπορούσε να δώσει ξένο γάλα παρά μόνο κάπια σύριγγα με 20 ml γάλα και ύστερα από ενυπόγραφη δήλωση της.Για μπουκάλι μόνο με έγγραφη συγγατάθεση από το γυναικολόγο της ή από τον παιδίατρο.Αυτή η φυσική λοιπόν διαδικασία επιβαλόταν με την κλασική ελληνική γραφειοκρατική διαδικασία. Στην περίπτωση μας ανεβασε το μωρό ίκτερο,το βάλαμε στις λάμπες και στη συνέχεια ξαναανέβασε.Η γνώμη μου ήταν να του δώσω και ξένο γάλα θεωρώντας ότι παρόλο που η παραγωγή γάλακτος από εμένα ήταν ικανοποιητική,εντούτοις καθυστερούσε υπερβολικά την πτώση της χολερυθρίνης του μωρού.Ούτε λόγος όμως.Έτσι υπέγραψα με δική μου ευθύνη και πήρα το μωρό μου και πήγαμε στο σπίτι την 6η μέρα με 16 ίκτερο.Μετά την χορήγηση και ξένου γάλακτος ο ίκτερος συνέχισε αμέσως καθοδικός. Οι περισσότερες μανάδες είχαν φέρει μπουκάλια από τα σπίτια τους,τα αποστείροναν κρατώντας τσίλιες η μία στην άλλη και μετάγγιζαν το γάλα από τις σύριγγες.Το προσωπικό "αγρόν ηγόραζε". Προσωπικά την πρώτη μέρα της καισαρικής η προισταμένη παιδίατρος ήρθε να μου κάνει "μάθημα" σχετικά με το πιάσιμο της θηλής από το παιδί κι ενώ της τόνισα πως δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα σχετικά,θεώρησε σκόπιμο να μου δείξει εμένα στάσεις θηλασμού.Την πρώτη λοιπόν μέρα από την καισαρική τομή που έκανα ήρθε και μου ανέβαζε το κρεβάτι αιφνιδιαστικά σε κάθετη στάση,μου έβαζε μαξιλάρια στην κοιλιά,ξέντυνε το μωρό που τάχα μου ήταν εκνευρισμένο από εμένα που δεν ήξερα να το πιάσω,έβαζε τα δάχτυλα της στο στόμα του με αποτέλεσμα όλα αυτά να έχουν εκνευρίσει πολύ το μωρό και εγώ να σφαδάζω από τον πόνο.Μόνο όταν παρενέβησαν οι γυναικολόγοι αναγκάστηκε να σταματήσει γιατί είχα πλέον φτάσει στο σημείο να χρειάζομαι τη βοήθεια τους.Στη συνέχεια απέτησα να μην με ξαναπλησιάσει όπερ και εγέννετο. Φυσικά η σχέση μωρού θηλασμού και πιάσιμο θηλής είναι απόλυτα επιτυχής στην περίπτωση μου και φυσικά θα συνεχίσει. Και το τελευταίο και κορυφαίο. Πήγαμε την επομενη της εξόδου με δική μου πρωτοβουλία όπως προείπα για επανέλεγχο χολερυθρίνης που από 16 μου είπαν ότι πήγε στο 19,5 και αφού δεν είχαν θέση για να το περιθάλψουν με παρέπεμψαν για εισαγωγή στο νοσοκομείο Παίδων όπου μου είπαν ότι είναι θέμα ωρών να επιδεινωθεί δραματικά η κατάσταση του μωρού.Το πως έφτασα ύστερα από 1 ώρα και στο Παίδων δεν θέλω να σας το περιγράψω! Εκεί αφού το εξέτασαν άμεσα μου ανακοίνωσαν ότι ο ίκτερος του μωρού είναι 14,7 καθοδικός δηλαδή και να πάρω το μωρό μου και να φύγω αφού είναι υγιέστατο.Να συνεχίσω το θηλασμό αλλά λόγω σχετικής καθυστέρησης στην πτώση της τιμής του ίκτερου αν θέλω να δίνω για μία με δύο μέρες και λίγο ξένο γάλα.Την επόμενη μέρα που πήγα ξανά στο Αττικό για επανεξέταση-ο ίκτερος συνέχισε καθοδικός-μου απάντησαν ότι συμβαίνουν αυτά στις μετρήσεις. Φυσικά τώρα είμαι στην διαδικασία καταγγελίας και όχι μάλλον με μια απλή επιστολή! Η γνώμη μου είναι πως ήταν λάθος η στάση μου να πάρω το παιδί με δική μου πρωτοβουλία αν και δεν είχα καμία απολύτως ένδειξη για να μην το κάνω,εντούτοις δεν μπορώ να αγνωήσω ότι τέτοιες πράξεις δεν είναι σωστές κατά κανόνα.Εκ του αποτελέσματος μόνο κρίθηκα και αυτό είναι το στενάχωρο γι αυτούς ευτυχώς όχι για μένα. Προσωπικά συνιστώ προσοχή για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους!
 16. Λοιπόν το θέμα μου είναι πως βρίσκομαι στην 33η εβδομάδα της εγγυμοσύνης μου στο τρίτο παιδάκι.Ενώ το μπεμπέ ήταν με το κεφάλι κάτω,αποφάσισε την 30η εβδομάδα και με ένα και μόνο σάλτο γύρισε!!!!!!!!! Πήγα στο γιατρό και μου σύστησε πολύ περπάτημα.Δεν ανέφερε τίποτα για καισαρική αλλά εγώ από μόνη μου πανικοβλήθηκα αφού στα άλλα δύο παιδιά μου ούτε υποψία για καισαρική δεν υπήρξε.Οπότε για την ιστορία έχουμε: 2 φυσιολογικές γέννες με παιδιά 3.600 και 4.240 κιλά αντίστοιχα.Οπότε καταλαβαίνετε πως τα ανοίγματα και τα σκισίματα και τα ράματα από κάτω είναι δεδομένα. Δεν αντέχω ούτε στη σκέψη για καισαρική με 2 παιδιά μικρά ήδη στο σπίτι χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια.Μπορεί να είμαι εγωίστρια αλλά με τίποτα δεν μπορώ να σκεφτώ καισαρική και από την πλευρά του εμβρύου δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη θέληση να πάρει θέση! Διάβασα ιστορίες από εδώ μέσα,ανέτρεξα σε ιστορικό μελών που είχαν ανάλογο θέμα για να δω πως γέννησαν τελικά.Δεν κατέληξα σε συμπεράσματα αφού περισσότερο επρόκειτο για προτότοκες και στην τελική οι περισσότερες έκαναν τελικά καισαρική! Γι αυτό σας παρακαλώ μέσα από αυτό το θέμα να μου πείτε για ανάλογες εμπειρίες,ίσως για γιατρούς που ξεγεννούν με ισχυακή προβολή εμβρύου,για άλλους που βοηθάνε στο να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο καισαρικής τομής αλλά και κάτι΄που ίσως μπορώ να κάνω σε συνενόηση με το γιατρό μου! Ευχαριστώ.
 17. Αναρωτιέμαι τι μπορεί να έκανες τελικά Δ+Β??????????????????? Είμαι ανάλογη περίπτωση,έχω υπάλληλο αλλά δεν μπορώ άλλο να την πληρώνω και...τσουπ μόλις ήρθε και το τρίτο! Για πώληση τώρα...τέτοιο καιρό...σχεδόν ούτε λόγος!
 18. evadim πολύ ωραία τα λες και συμφωνώ μαζί σου! Αφού όμως είσαστε 3 και ο κούκος η πιστοποίηση τους μάρανε των ανωτέρων σου φαντάζομαι! Εγώ πάντως έμεινα με την εντύπωση ότι κάποιοι-ες ανώτεροι-ες εκεί μέσα ή ζουν στην κοσμάρα τους σχετικά ή έπιασαν μια θέση σε ένα νοσοκομείο διαμάντι και έγιναν όπως λέει ο λαός: "Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι" όπως πάω θα με κόψει ο admin το βλέπω! φτου πιπέρι να είναι η τελευταία φορά που γράφω έτσι!
 19. Ενημερωτικά στο θέμα που εγώ άνοιξα: Γέννησα 14-12-2010 με καισαρική τελικά. Ο μπέμπης ήταν το πρωί της ίδιας μέρας με το κεφάλι εντελώς κάθετα προς τα επάνω...και τα κιλά του τελικά? 4300!!!!!!!!!!!! και 55 εκατοστά Με την καμία δεν μπορούσε να γυρίσει ο κακομοιρούλης. Απαίσια η καισαρική.Προσωπική άποψη.Δεν μου άρεσε.Γι αυτό και κλείνει το μαγαζί πλέον!
 20. Επειδή έχουμε κοντά κοντά και τα δύο μας παιδιά έχω να σου πω πως ναι έχουν αλλάξει πολλά!Και κυρίως με το παιδιατρικό τμήμα! Κι εγώ καποια στιγμή που ήμουν προσωπικά πλέον εξουθενωμένη ήθελα να του δώσω λίγο ξένο γάλα ώστε να μπορέσω λίγο να επανέλθω ως οργανισμός! Με καμία δύναμη και ούτε λόγος να μου δώσουν.Του έδωσα μόνη μου λοιπόν με πλάγιους τρόπους και πραγματικά κατάφερε και το μωρό να ηρεμήσει κι εγώ με τη σειρά μου να επανακάμψω μόνο και μόνο επειδή κοιμήθηκα μερικές ώρες συνεχόμενες ύστερα από ημέρες άυπνίας! Συνεχίσαμε ύστερα ακάθεκτοι και οι δύο. Όμως κατά τους κανόνες του Αττικού είχα ήδη εγκληματίσει. Ο άντρας μου μόνο με το χιούμορ του με ανακούφιζε.Μου είπε να ξυπνήσω το πρωί και να κρυφτώ στην τουαλέτα γιατί θα το έχει μάθει η προισταμένη και θα με πάρουν για το εκτελεστικό απόσπασμα! Με το καλό να γεννήσεις και ότι θες ακόμη και σχετικά με το παιδί να το λες στο γιατρό μας.Και αυτός με βοήθησε όσο μπορούσε δεν μπορώ να πω!
 21. Η μικρή μου αγγελούδα είναι μόλις 14 ημερών!! Εγώ ως ελ.επαγγ.πρέπει να γυρίσω στη δουλειά επειγόντως! Ελπίζω στην αρχή να την αφήνω να κάνει ένα γεύμα μόνη της ένα θηλασμός κανονικά και εναλλάξ! Τουλάχιστον κάπως έτσι το έχω φανταστεί. Έχω ακούσει για σύγχυση θηλής όταν τώρα που είναι αρχή μία θα έχει μπιμπερό μία στήθος. Τα καταφέρνουν έτσι τα μωρά?Πάντως κανα δυο φορές που της έδωσα μπουκάλι με γάλα που είχα αντλήσει μετά μπορώ να πω ότι λίγο δυσκολεύτηκα να τη βάλω στο στήθος.Βέβαια τα καταφέραμε!! Έχει καμμία να μου πει κάποιο πρόγραμμα θηλασμού που μπορώ να ακολουθήσω για ένα τόσο μικρό μωράκι? Ότι μου πείτε θα είναι πολύτιμη βοήθεια αφού και όλες οι συμβουλές σας μέχρι τώρα είναι που με έχουν οδηγήσει στον αποκλειστικό θηλασμό. Ούτε γιατρός κανείς τόσο πολύ, ούτε το περιβάλλον μου! Μόνο εσεις και οι προτροπές του άντρα μου. Αχ και να σας ειχα και στο γιο μου! Σνιφ..
 22. Ποιος το είπε? Εγώ με καισαρική πλήρωσα 440 ευρώ στο νοσοκομείο!
 23. Μάλλον θα πρέπει να το συζητήσετε γιατί αν δεν θέλεις να θηλάσεις πρέπει να πάρεις χαρτί από αυτόν. Σχόλιο δικόμου:Εμείς είμαστε βούρλα και δεν ξέρουμε τι θέλουμε!
 24. Δεν είδα ανταπόκριση. Εγώ θέλω να πάρω αυτό το κάθισμα για το μπέμπη που είναι 20 ημερών και να το χρησιμοποιήσω από τώρα! Καμιά εμπειρία?
 25. To θεωρώ τουλάχιστον αισχρό να υπάρχει νόμος για την επιβολή του θηλασμού όπως και το αντίθετο αν υπήρχε.Νομίζω πως το θέμα άπτεται περισσότερο στην ελεύθερη βούληση! Ειλικρινά το ξέσπασμα μου το απέδωσα κι εγώ αρχικά στις ορμόνες αλλά ότι γράφω το είδα και το έγραψα μόνο ύστερα από την άποψη και του άντρα μου όπως το ζήσαμε μαζί. Και φυσικά η πράξη να υπογράφει κανείς μόνος του για να φύγει δεν τη θεωρώ σωστή! Το παρακάτω όμως μου στοίχισε πολύ εμένα και των συγγενών μας γιατί επρόκειτο για το παιδί μας! Πήγαμε την επομενη της εξόδου με δική μου πρωτοβουλία όπως προείπα για επανέλεγχο χολερυθρίνης που από 16 μου είπαν ότι πήγε στο 19,5 και αφού δεν είχαν θέση για να το περιθάλψουν με παρέπεμψαν για εισαγωγή στο νοσοκομείο Παίδων όπου μου είπαν ότι είναι θέμα ωρών να επιδεινωθεί δραματικά η κατάσταση του μωρού.Το πως έφτασα ύστερα από 1 ώρα και στο Παίδων δεν θέλω να σας το περιγράψω! Εκεί αφού το εξέτασαν άμεσα μου ανακοίνωσαν ότι ο ίκτερος του μωρού είναι 14,7 καθοδικός δηλαδή και να πάρω το μωρό μου και να φύγω αφού είναι υγιέστατο.Να συνεχίσω το θηλασμό αλλά λόγω σχετικής καθυστέρησης στην πτώση της τιμής του ίκτερου αν θέλω να δίνω για μία με δύο μέρες και λίγο ξένο γάλα.Την επόμενη μέρα που πήγα ξανά στο Αττικό για επανεξέταση-ο ίκτερος συνέχισε καθοδικός-μου απάντησαν ότι συμβαίνουν αυτά στις μετρήσεις.