Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Εγώ πάντως δεν έκανα τίποτα διαφορετικό ούτε κ το μωρό. Δεν καταλαβαίνω γιατί να ξυπνάει τόσο νωρίς για παιχνίδι. Περπατάει με την βοήθεια μου εδώ κ πάρα πολύ καιρό οπότε δεν μπορώ να πω ότι το έχει δει κάτι σαν καινούργιο κ έχει ενθουσιαστεί κ γιαυτό θέλει παιχνίδι το βράδυ. 

Το μόνο καινούργιο που έχει κάνει είναι να βγάζει περισσότερες φωνούλες! Κ πριν φώναζε με ενθουσιασμό αλλά τώρα τελευταία το κάνει πιο έντονα! Προσπαθεί να μιλήσει. Λέει κάτι μπα... μπα... μπαμπα. 

Να είναι αυτο;;; τι να πω θα φανεί. Η αλήθεια είναι ότι σε λίγο καιρό γυρνάω στη δουλειά κ αυτό λίγο με τρομάζει. Μετά από ξενύχτι πως θα βρίσκω δύναμη για την δουλειά;;;;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 ώρα πρίν, λιλουμ είπε:

Καλημέρα σε όλους. Εγώ πάντως δεν έκανα τίποτα διαφορετικό ούτε κ το μωρό. Δεν καταλαβαίνω γιατί να ξυπνάει τόσο νωρίς για παιχνίδι. Περπατάει με την βοήθεια μου εδώ κ πάρα πολύ καιρό οπότε δεν μπορώ να πω ότι το έχει δει κάτι σαν καινούργιο κ έχει ενθουσιαστεί κ γιαυτό θέλει παιχνίδι το βράδυ. 

Το μόνο καινούργιο που έχει κάνει είναι να βγάζει περισσότερες φωνούλες! Κ πριν φώναζε με ενθουσιασμό αλλά τώρα τελευταία το κάνει πιο έντονα! Προσπαθεί να μιλήσει. Λέει κάτι μπα... μπα... μπαμπα. 

Να είναι αυτο;;; τι να πω θα φανεί. Η αλήθεια είναι ότι σε λίγο καιρό γυρνάω στη δουλειά κ αυτό λίγο με τρομάζει. Μετά από ξενύχτι πως θα βρίσκω δύναμη για την δουλειά;;;;

Τα αναπτυξιακά άλματα των παιδιών σε αυτή την ηλικία δεν είναι πάντα ορατά στον γονιό. Δεν είναι κάτι χειροπιαστό, η πιο απλή περιγραφή που μπορώ να δώσω είναι ότι το μυαλό του παιδιού είναι πολύ "απασχολημένο" με την διαδικασία του "μεγαλώματος", με αποτέλεσμα να διαταράσσεται ο ύπνος.

Η φάση αυτή μπορεί να κρατήσει κάποιες εβδομάδες και όπως ήρθε θα φύγει.

Τώρα για την δουλειά τί να σου πώ....δεν μπορώ να σου πω ότι δεν καταλαβαίνω, αλλά όλα γίνονται. Εδώ γυρίζουν στην δουλειά μαμάδες με μωρά 3-4 μηνών, αυτές τί να πουν!

21 ώρες πρίν, Romaina είπε:

Λοιπον, εγω του εκοψα τον 2ο "πρωινο" υπνο και κοιμαται μια το πρωι 8 με 10 και μετα αργα το μεσημερι κατα τις 15.30 μεχρι τις 17.30 το απογευμα. Μετα πολυυυ παιχνιδι και 19.00 η ωρα παμε βολτα μεχρι τις 20.00-20.30. Με το που γυρναμε σπιτι κοιμαται σαν πουλακι 3 βραδυα τωρα και σταματησε να ξυπναει στις 03.00 και τις 05.00 η ωρα για παιχνιδι. Πλεον απλα γκρινιαζει καθε λιγο και λιγακι με κλειστα ματια (δυστυχως αυτο μας εχει μεινει ακομα, μου ειπε η παιδιατρος οτι σκανε δοντια) τον σηκωνω για 2 λεπτα το πολυ και τον ξαναβαζω αμεσως. Το ευτυχες ειναι οτι ξυπναει για πρωι κατα τις 06.30-07.00 επιτελους! Με ρωτησε επισης η παιδιατρος εαν εχω αλλαξει κατι προσφατα π.χ αν πηγα ταξιδι, αν του αλλαξα την ωρα της βολτας η του φαγητου κι η αληθεια ειναι πως τα χω κανει και μαλιστα ολα αυτα προσφατα... μηπως κανατε κι εσεις καποια αλλαγη και το χει παρει λιγο αποτομα; Η τελευταια εκδοχη ειναι να περναει καποια φαση αναπτυξιακη οπως μου ειπε και σε ολες τις περιπτωσεις ειναι μια παροδικη κατασταση κι οτι συντομα θα αλλαξει. Δηλαδη αυτη η φαση που ξυπνανε ξαφνικα οποτε να ναι και παιζουν χωρις ν εχουν καποιο προβλημα οφειλεται πολλες φορες στον ενθουσιασμο τους για καποιο νεο επιτευγμα, καποια καινουρια δεξιοτητα που απεκτησαν την οποια και θελουν να εξασκουν λογω ενθουσιασμου, οσο πιο συχνα γινεται ακομα και μες το βραδυ. Μηπως ειναι κι αυτο;

Άψογα!

Θα κάνω μόνο μια πρόταση : με την επικείμενη αλλαγή της ώρας, μπορείς να μεταθέσεις την ώρα του βραδυνού ύπνου λίγο νωρίτερα και ενδεχομένως να πάει νωρίτερα και ο μεσημεριανός, 10.00 - 15.30 είναι αρκετές ώρες να είναι ξύπνιο τόσο μικρό μωρό.

Μόνο εμπειρικά μπορώ να σε βοηθήσω. Εμείς γενικά συγκοιμιση δεν κάναμε. Προσπαθήσαμε, αλλά περισσότερο δυσκόλευε τον ύπνο των διδύμων, παρα τον βοηθούσε. Σε αυτό ίσως και να συνέβαλε το γεγονός, ότι μοιράζονταν τα μωρα την ίδια κούνια αρχικά και στη συνέχεια, όταν μεγάλωσαν ενώσαμε τις δύο, αφαιρώντας τα ενδιαμεσα προστατευτικά κάγκελα.

Στα δευτέρα γενέθλιά τους κάναμε μια γιορτή δωματίου. Φυγαμε ένα Σαββατοκύριακο έχοντας αναθέσει σε μια διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων τη διαμόρφωση του παιδικού πλέον δωματίου.

Επιστρέφοντας υπήρχαν πέραν των νέων επίπλων και μπαλόνια, γλυκά,νεα παιχνίδια, νέα βιβλία, νέα σεντόνια στο δωμάτιο, που καλωσόρισαν τα παιδιά.

Έκτοτε τα παιδιά μας κοιμούνται ανελλιπώς στα κρεβατάκια τους, στο χώρο τους. Τότε ήταν που σταμάτησαν και οι νυχτερινές αφυπνίσεις για θηλασμό κι ένα εξάμηνο αργότερα ο θηλασμός εν γένει.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Ξερεις ποσο μετανιωσα που δ εβαλα διπλο στο παιδικο;

Αρχικα να αναφερω οτι η κορη μου ειναι δυσκολη στον υπνο.απο νεογεννητο.μεχρι 1,5ετους ξυπνουσε ανα τριωρο το βραδυ για θηλασμο.μετα αρχισε να κοιμαται 6-8ωρες.αποθηλασε στα δυο.ετυχε τοτε να μετακομισουμε κ να φτιαξουμε ξανα παιδικο.το δεχτηκε.ξυπνουσε 1-3φορες για νερο η μια αγκαλι,η απλα σηκωνομουν την εβλεπα κ κοιμοταν.απλα με την ελευση του μικρου σου λεει εγω μονη κ σεις μαζι,επεστρεψε στο διπλο.λιγο πριν τα 3ειπε οτι θα παει στο μονο απο μονη.νομιζω τα 2-3ειναι καθοριστικη ηλικια

Εμένα σήμερα κοιμήθηκε μόνο το μεσημέρι! Ξυπνησε μετά το χθεσινό ξενύχτι 08:30 και από της 10:30 έως κ της 13:00 προσπαθούσα να τον κοιμησω. Στο τέλος τον ταΐζω 13:30 κ 14:00 κοιμήθηκε. Τι να πω;;; 

Διαφημίσεις

Γενικα μετα απο τετοιο βραδυ δ ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα πως θα παει η μερα

Εμεινε ξυπνιος 5-6ωρες δλδ;κ ειναι 8μηνων;

Γενικα κ τα δικα μου μενουν πολυ ξυπνια.πχ η κορη μου 8μηνων ανετα τοσες ωρες το απογευμα.κ ο μικρος 8μηνων 4-5,πλεον 11φτανει κ εξαωρο

Καποια φαση ειναι.θα επανελθει.ποσους ημερησιους υπνους κανει;2η3;

Και μένα έχει αλλάξει πάλι (τι περίεργο!!!) πάνω που στρώσαμε σε σχέση με το παρελθόν. Ενώ είχε αρχίσει να κοιμάται 1 ώρα κατά τις 11 κι άλλη μια ώρα κατά τις 3 και για βράδυ κατά τις 8, πιο εύκολα από παλιά και με λιγότερες αφυπνίσεις, τώρα πάλι αντιστέκεται πολύ στον πρώτο ύπνο παρότι νυστάζει πολύ. Κι ενώ έλεγα πως μπορεί να καθυστερεί η νταντά να τον βάζει για ύπνο, το ίδιο έκανε και σε μένα το ΣΚ. Την τελευταία εβδομάδα δηλαδή κοιμάται κατά τις 12.30-13.00 για 1 ώρα μόνο συνήθως και μετά πάλι 19.30-20.00. Θεωρώ πολύ λίγο σε διάρκεια τον ημερήσιο ύπνο γι αυτή την ηλικία δεδομένου ότι ξυπνάει στις 7 και όλη μέρα δεν βάζει πωπό κάτω. Η έλευση στον ύπνο συνεχίζει να είναι καλύτερη από πριν κι οι αφυπνίσεις το ίδιο που αν και αυξήθηκαν λίγο πάλι, διαρκούν πολύ λιγότερη ώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί του έχει γυρίσει έτσι πάλι. Υπάρχει περίπτωση να είναι μετάβαση σε έναν μόνο ημερήσιο ύπνο? Και γιατί να διαρκεί τόσο λίγο? Τα δόντια τον ενοχλούν σίγουρα, είναι οοοοόλα τα ούλα του πρησμένα και ούτε ξέρω πόσα βγάζει ταυτόχρονα πάλι. Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να το ρίξω εκεί. Κάτι άλλο που έκανε ένα βράδυ και με ξάφνιασε είναι που σε μια από τις αφυπνίσεις του το βράδυ (2.00 ήταν) ήθελε να κατέβει από το κρεβάτι. Αρχικά τον σταμάτησα αλλά επειδή γκρίνιαζε τον άφησα να δω τι θέλει να κάνει. Τελικά κατέβηκε και πήγε προς την πόρτα, μου έκανε νόημα να ανοίξω να βγει έξω. Τελικά τον πήρα αγκαλιά κι επιστρέψαμε στο κρεβάτι, του είπα πως αγάπη μου είναι ώρα για ύπνο τώρα δεν θα πάμε στο σαλόνι κ κάτι τέτοια. Παρότι φοβήθηκα πως ξύπνησε για τα καλά, τελικά θήλασε, ηρέμησε άμεσα και κοιμήθηκε γρήγορα. Πρώτη φορά κάνει κάτι τέτοιο. 

@Deena καμιά ιδέα?

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Καθε παιδακι ειναι διαφορετικο κ βλεπουμε κ πως συμπεριφερεται.επειδη μαρακιζ δ θυμαμαι ποσο ειναι,η κορη μου στο χρονο κοιμοταν μονο βραδυ,περιπου 12-13ωρες.κ ολη μερα δ εβαζε κατω πωπο.αλλα δ την εβλεπα να νυσταζει ποτε.ποτε δ ηταν του υπνου.κ ξυπνουσε κ 2-4φορες το βραδυ για θηλασμο

13 μηνών είναι. Το θέμα μου είναι ότι νυστάζει, αν δεν έδειχνε να νυστάζει δεν θα με ένοιαζε. Όμως έτσι πιστεύω ότι α)δεν ξεκουράζεται ενώ το χρειάζεται και β)ο μη επαρκής ημερήσιος ύπνος επηρεάζει τον ύπνο του συνολικά.

πρίν από 29 λεπτά , marakiz είπε:

Και μένα έχει αλλάξει πάλι (τι περίεργο!!!) πάνω που στρώσαμε σε σχέση με το παρελθόν. Ενώ είχε αρχίσει να κοιμάται 1 ώρα κατά τις 11 κι άλλη μια ώρα κατά τις 3 και για βράδυ κατά τις 8, πιο εύκολα από παλιά και με λιγότερες αφυπνίσεις, τώρα πάλι αντιστέκεται πολύ στον πρώτο ύπνο παρότι νυστάζει πολύ. Κι ενώ έλεγα πως μπορεί να καθυστερεί η νταντά να τον βάζει για ύπνο, το ίδιο έκανε και σε μένα το ΣΚ. Την τελευταία εβδομάδα δηλαδή κοιμάται κατά τις 12.30-13.00 για 1 ώρα μόνο συνήθως και μετά πάλι 19.30-20.00. Θεωρώ πολύ λίγο σε διάρκεια τον ημερήσιο ύπνο γι αυτή την ηλικία δεδομένου ότι ξυπνάει στις 7 και όλη μέρα δεν βάζει πωπό κάτω. Η έλευση στον ύπνο συνεχίζει να είναι καλύτερη από πριν κι οι αφυπνίσεις το ίδιο που αν και αυξήθηκαν λίγο πάλι, διαρκούν πολύ λιγότερη ώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί του έχει γυρίσει έτσι πάλι. Υπάρχει περίπτωση να είναι μετάβαση σε έναν μόνο ημερήσιο ύπνο? Και γιατί να διαρκεί τόσο λίγο? Τα δόντια τον ενοχλούν σίγουρα, είναι οοοοόλα τα ούλα του πρησμένα και ούτε ξέρω πόσα βγάζει ταυτόχρονα πάλι. Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να το ρίξω εκεί. Κάτι άλλο που έκανε ένα βράδυ και με ξάφνιασε είναι που σε μια από τις αφυπνίσεις του το βράδυ (2.00 ήταν) ήθελε να κατέβει από το κρεβάτι. Αρχικά τον σταμάτησα αλλά επειδή γκρίνιαζε τον άφησα να δω τι θέλει να κάνει. Τελικά κατέβηκε και πήγε προς την πόρτα, μου έκανε νόημα να ανοίξω να βγει έξω. Τελικά τον πήρα αγκαλιά κι επιστρέψαμε στο κρεβάτι, του είπα πως αγάπη μου είναι ώρα για ύπνο τώρα δεν θα πάμε στο σαλόνι κ κάτι τέτοια. Παρότι φοβήθηκα πως ξύπνησε για τα καλά, τελικά θήλασε, ηρέμησε άμεσα και κοιμήθηκε γρήγορα. Πρώτη φορά κάνει κάτι τέτοιο. 

@Deena καμιά ιδέα?

Αν η αύξηση στις αφυπνίσεις συνέπεσε χρονικά με το ότι έκανε έναν ημερήσιο ύπνο, η αιτία είναι ξεκάθαρα αυτή, δεν έχει κοιμηθεί μέσα στην ημέρα αρκετά για αυτό ξυπνάει πιο πολύ τη νύχτα.

Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό παιδιών που περνάνε στον έναν ύπνο νωρίτερα από τους 15 μήνες που είναι το πιο συνηθισμένο. Αν δεις ότι πάει να γίνει κανόνας, πρέπει να τον βάζεις ακόμα νωρίτερα για βραδυνό ύπνο. Πάντα κατά την μετάβαση, ο ημερήσιος ύπνος που παραμένει στην αρχή διαρκεί λίγο και αυξάνεται σταδιακά, για αυτό πρέπει να "παίζεις" συνεχώς με το bedtime.

Το ότι ήθελε να κατέβει από το κρεβάτι, έχει να κάνει ότι είναι σε ηλικία που αρχίζει να δοκιμάζει τα όριά του ("Αν δοκιμάσω να κατέβω θα με αφήσει? Αν θελήσω να πάω για παιχνίδι θα με αφήσει?"). Θέλει προσοχή αυτή η φάση, φιλικό μου ζευγάρι που δεν πρόσεξε κατέληξε να παίζει με το παιδί στις 3.00 τα ξημερώματα στο σαλόνι.

Επεξεργάστηκαν by Deena

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Deena είπε:

Αν η αύξηση στις αφυπνίσεις συνέπεσε χρονικά με το ότι έκανε έναν ημερήσιο ύπνο, η αιτία είναι ξεκάθαρα αυτή, δεν έχει κοιμηθεί μέσα στην ημέρα αρκετά για αυτό ξυπνάει πιο πολύ τη νύχτα.

Συνέπεσαν χρονικά αυτά τα δύο, απλά δεν είμαι σίγουρη αν άρχισαν πρώτα οι περισσότερες αφυπνίσεις ή το αντίθετο.

πρίν από 3 λεπτά , Deena είπε:

Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό παιδιών που περνάνε στον έναν ύπνο νωρίτερα από τους 15 μήνες που είναι το πιο συνηθισμένο. Αν δεις ότι πάει να γίνει κανόνας, πρέπει να τον βάζεις ακόμα νωρίτερα για βραδυνό ύπνο. Πάντα κατά την μετάβαση, ο ημερήσιος ύπνος που παραμένει στην αρχή διαρκεί λίγο και αυξάνεται σταδιακά, για αυτό πρέπει να "παίζεις" συνεχώς με το bedtime.

Το πάει από μόνος του νωρίτερα για ύπνο. Δηλαδή με τους 2 ημερήσιους ύπνους κοιμόταν 20.00-20.30 ενώ αυτές τις μέρες κοιμάται 19.30-20.00. Ίσως να είναι σημάδι οπότε.

πρίν από 4 λεπτά , Deena είπε:

Το ότι ήθελε να κατέβει από το κρεβάτι, έχει να κάνει ότι είναι σε ηλικία που αρχίζει να δοκιμάζει τα όριά του ("Αν δοκιμάσω να κατέβω θα με αφήσει? Αν θελήσω να πάω για παιχνίδι θα με αφήσει?"). Θέλει προσοχή αυτή η φάση, φιλικό μου ζευγάρι που δεν πρόσεξε κατέληξε να παίζει με το παιδί στις 3.00 τα ξημερώματα στο σαλόνι.

Απαπα, σε καμιά περίπτωση δεν θα τον βγάλω από το δωμάτιο, θα ξεπερνούσε τα όρια μου κάτι τέτοιο. Το έχω ακούσει αυτό που λες, όμως πρώτη φορά κάνει κάτι τέτοιο και πιο πολύ μου φάνηκε ανήσυχος παρά να ήταν σε φάση να θέλει να παίξει. 

8 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Γενικα μετα απο τετοιο βραδυ δ ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα πως θα παει η μερα

Εμεινε ξυπνιος 5-6ωρες δλδ;κ ειναι 8μηνων;

Γενικα κ τα δικα μου μενουν πολυ ξυπνια.πχ η κορη μου 8μηνων ανετα τοσες ωρες το απογευμα.κ ο μικρος 8μηνων 4-5,πλεον 11φτανει κ εξαωρο

Καποια φαση ειναι.θα επανελθει.ποσους ημερησιους υπνους κανει;2η3;

Σε λίγο κλείνουμε τον 9 μήνα. Εδώ κ πάρα πολύ καιρό κάνουμε 2 ύπνους κατά την διάρκεια της ημέρας. Κ σήμερα ήταν λίγο παράξενα τα πράγματα γιατί πήγαμε γιατρό οπότε είχαμε δικαιολογία.

Για απόγευμα μου έχει μείνει 5-6 ώρες ξύπνιος αλλά συνήθως 5 ώρες. 

Εχουμε κι εμεις προβλημα πλεον....Ο μικρος ειναι 8 μηνων...Το βραδυ κοιμαται στις 8-8.30 και ξυπναει στις 7.30 -8.30 με βραδυνες αφυπνισεις για γαλα...ή για πιπιλα.

Την ημερα ομως κοιμαται τρια μισαωρα με το ζορι...Θα παθει τπτ? Ειναι δυνατον να ξεκουραζεται με τοσο λιγο υπνο?

Δεν γκρινιαζει ιδιαιτερα, αλλα πριν που κοιμοταν τρεις σπαστες ωρες ολοκληρες ή παραπανω, δεν γκρινιαζε ποτε...

On 12/10/2017 at 2:32 ΜΜ, Deena είπε:

Τελικά ανήκει σε αυτό το μικρό ποσοστό. Σταδιακά αύξησε τη διάρκεια του ενός ύπνου μέχρι που την τελευταία εβδομάδα κοιμάται κατά τις 11.30-12.00 και διαρκεί ο ύπνος του 2-2.30 ώρες. Το βράδυ κοιμάται μέχρι τις 20.00. Ο πρώτος του ύπνος διαρκεί 4 ώρες. Όλα αυτά είναι θετικές εξελίξεις για την περίπτωση μας. Όμως σταμάτησε να είναι θετικός στο να κοιμάται χωρίς στήθος κι είχαμε δράματα ενώ όπως είχα πει αυξήθηκαν και πάλι οι αφυπνίσεις, έτσι έκανα μια παύση προς το παρόν κι από τότε βελτιώθηκαν λίγο. Το καλό είναι πως κρατούν λιγότερο, συνήθως πίνει γάλα και μόλις πιει γυρνάει από την άλλη και συνεχίζει τον ύπνο του, ειδικά οι πρώτες αφυπνίσεις κρατάνε το πολύ 5'.  Όσο πάμε προς το ξημέρωμα δυσκολεύεται περισσότερο μέχρι που κατά τις 6 με καβαλάει κανονικότατα, να θηλάσει και να κοιμηθεί πάνω μου μέχρι τις 7 που σηκωνόμαστε να ξεκινήσει η μέρα μας. Βλέπω πως όσο ανταποκρίνομαι στην εκάστοτε ανάγκη του, είναι χαρούμενος την ημέρα και δέχεται ευκολότερα τις όποιες αλλαγές. Μόλις δω πως είναι έτοιμος (κι αυτός κι εγώ) θα αρχίσω και πάλι την αποσύνδεση του ύπνου από το στήθος, πιο σοβαρά εννοώ γιατί και τώρα με κάθε ευκαιρία την απομακρύνω.

On 19/10/2017 at 11:07 ΠΜ, xarouli είπε:

Εχουμε κι εμεις προβλημα πλεον....Ο μικρος ειναι 8 μηνων...Το βραδυ κοιμαται στις 8-8.30 και ξυπναει στις 7.30 -8.30 με βραδυνες αφυπνισεις για γαλα...ή για πιπιλα.

Την ημερα ομως κοιμαται τρια μισαωρα με το ζορι...Θα παθει τπτ? Ειναι δυνατον να ξεκουραζεται με τοσο λιγο υπνο?

Δεν γκρινιαζει ιδιαιτερα, αλλα πριν που κοιμοταν τρεις σπαστες ωρες ολοκληρες ή παραπανω, δεν γκρινιαζε ποτε...

Αν φαινεται ξεκουραστος, μην αγχωνεσαι. Αν ειναι γκρινιαρης προφανως και δεν χορταινει υπνο. Και ο δικος μου κοιμοταν λιγοτερο ανα καιρους και επανερχοταν.

Εμεις τον τελευταιο καιρο ειμαστε λιγο ανησυχοι. Ειχα γραψει και σε αλλο θεμα (προβληματα υπνου 18 μηνων). Απο την μερα λοιπον που εγραψα το τελευταιο σχολιο, σταματησα να τον περπαταω, το δεχτηκε αμεσως (βοηθησε και το οτι περασε και ενα μπουκωμα και λογω αδιαθεσιας κοιμοταν ευκολοτερα) και τον κοιμιζω πλεον καθιστη, θηλαζοντας και λικνιζοντας ελαφρως. Αλλα εδω και 5 μερες περιπου ειναι περισσοτερο ανησυχος το βραδυ απο πριν, φαινεται οτι ειναι δοντια (θηλαζει ολη μερα και ολη νυχτα). Το θεμα ειναι ομως οτι αυτες τις 5 μερες φαινεται να εχει καταργησει τον μεσημεριανο υπνο. Δηλαδη, κοιμαται 12.30 (οσο μπορω το καθυστερω) και ξανα το βραδυ γυρω στις 20. Ομως ο ημερησιος υπνος του διαρκει 1.30 ωρα. Δεν ειναι λιγο; Παντα τοσο κοιμοταν αλλα ειχε 2 υπνους. Τωρα εκοψε τον εναν αλλα δεν αυξηθηκε η διαρκεια του αλλου. Δεν φαινεται γκρινιαρης, αλλα μηπως επηρεαζει και την ποιοτητα του βραδυνου υπνου; Υπαρχει περιπτωση να αυξησει σταδιακα την διαρκεια;

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Αν φαινεται ξεκουραστος, μην αγχωνεσαι. Αν ειναι γκρινιαρης προφανως και δεν χορταινει υπνο. Και ο δικος μου κοιμοταν λιγοτερο ανα καιρους και επανερχοταν.

Εμεις τον τελευταιο καιρο ειμαστε λιγο ανησυχοι. Ειχα γραψει και σε αλλο θεμα (προβληματα υπνου 18 μηνων). Απο την μερα λοιπον που εγραψα το τελευταιο σχολιο, σταματησα να τον περπαταω, το δεχτηκε αμεσως (βοηθησε και το οτι περασε και ενα μπουκωμα και λογω αδιαθεσιας κοιμοταν ευκολοτερα) και τον κοιμιζω πλεον καθιστη, θηλαζοντας και λικνιζοντας ελαφρως. Αλλα εδω και 5 μερες περιπου ειναι περισσοτερο ανησυχος το βραδυ απο πριν, φαινεται οτι ειναι δοντια (θηλαζει ολη μερα και ολη νυχτα). Το θεμα ειναι ομως οτι αυτες τις 5 μερες φαινεται να εχει καταργησει τον μεσημεριανο υπνο. Δηλαδη, κοιμαται 12.30 (οσο μπορω το καθυστερω) και ξανα το βραδυ γυρω στις 20. Ομως ο ημερησιος υπνος του διαρκει 1.30 ωρα. Δεν ειναι λιγο; Παντα τοσο κοιμοταν αλλα ειχε 2 υπνους. Τωρα εκοψε τον εναν αλλα δεν αυξηθηκε η διαρκεια του αλλου. Δεν φαινεται γκρινιαρης, αλλα μηπως επηρεαζει και την ποιοτητα του βραδυνου υπνου; Υπαρχει περιπτωση να αυξησει σταδιακα την διαρκεια;

Μην του καθυστερείς τον ύπνο του γιατί θα διαρκεί λιγότερο.

Βαλε τον την ώρα που νυστάζει και αν θέλεις να κανεις οποιαδήποτε αλλαγή, κάνε την σταδιακά, δηλαδή 10' αργότερα κάθε 1-2 μέρες. Σιγά σιγά η διάρκεια του ύπνου λογικά θα αυξηθεί. Πιθανόν να χρειάζεται τώρα στην αρχή να τον βαζεις για ύπνο και λίγο νωρίτερα το βράδυ. Η βράδυ η ανησυχία πιθανότατα οφείλεται στο ότι το παιδί προσπαθεί να προσαρμοστεί στην μετάβαση στον έναν ημερηςιο ύπνο, σε συνδυασμό με τα δόντια ίσως. Το καλύτερο που έχεις να κανεις -τουλάχιστον σε πρώτη φάση - είναι να τον κοιμίζεις νωρίτερα, θα βοηθήσει και η αλλαγή της ώρας.

9 ώρες πρίν, Deena είπε:

Μην του καθυστερείς τον ύπνο του γιατί θα διαρκεί λιγότερο.

Πιθανόν να χρειάζεται τώρα στην αρχή να τον βαζεις για ύπνο και λίγο νωρίτερα το βράδυ.

Το καλοκαιρι κοιμοταν 9.30-10, μολις αρχισε να μικραινει η μερα και αργοτερα σε συνδυασμο με την καθυστερηση του πρωινου υπνου, κοιμαται 8-8.30. Εχθες, που κοιμηθηκε μονο 30' στις 12, κοιμηθηκε στις 19 και ξυπνησε τωρα το πρωι 7.30. Εχει ξαναγινει να κοιμηθει σερι απο τοσο νωρις οταν κοιμαται για καποιο λογο ελαχιστα το πρωι. Αλλα γενικως, 20-20.30 καλα ειναι, θεωρεις οτι ειναι αργα;

Παράθεση

Βαλε τον την ώρα που νυστάζει και αν θέλεις να κανεις οποιαδήποτε αλλαγή, κάνε την σταδιακά, δηλαδή 10' αργότερα κάθε 1-2 μέρες. Σιγά σιγά η διάρκεια του ύπνου λογικά θα αυξηθεί. 

Aυτο μου ειναι λιγο δυσκολο γιατι δεν ειναι στανταρ η ωρα που θα κοιμηθει για να παιζει σημαντικο ρολο το 10λεπτο. Παρ'ολα αυτα προσπαθησα να το καθυστερησω οπως μου ειπατε για να κοιμηθει λιγο αργοτερα και γινεται τις περισσοτερες φορες.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

πρίν από 47 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Το καλοκαιρι κοιμοταν 9.30-10, μολις αρχισε να μικραινει η μερα και αργοτερα σε συνδυασμο με την καθυστερηση του πρωινου υπνου, κοιμαται 8-8.30. Εχθες, που κοιμηθηκε μονο 30' στις 12, κοιμηθηκε στις 19 και ξυπνησε τωρα το πρωι 7.30. Εχει ξαναγινει να κοιμηθει σερι απο τοσο νωρις οταν κοιμαται για καποιο λογο ελαχιστα το πρωι. Αλλα γενικως, 20-20.30 καλα ειναι, θεωρεις οτι ειναι αργα;

20.00' - 20.30' προφανώς δεν είναι αργά (το 21.30' - 22.00' ναι), αλλά εξαρτάται και από το πόσο έχει κοιμηθεί μέσα στην ημέρα και τί ώρα έχει ξυπνήσει από τον ημερήσιο ύπνο. Στο παράδειγμα που λές, το παιδί φυσικά θα ήταν αδύνατο να αντέξει από τις 12.30 που ξύπνησε έως τις 20.30, πολύ καλά έκανες και τον έβαλες στις 19.00'. Προσωπικά για ένα παιδί κάτω των 2 ετών που κάνει έναν ημερήσιο ύπνο (ειδικά αν δεν διαρκεί πολύ) , μια ώρα ύπνου γύρω στις 19.30' - 20.00' την θεωρώ ιδανική, εδώ κοιμούνται στις 20.30' (καταρρέουν για την ακρίβεια) τα δικά μου που είναι 5 και 3 ετών και οι αντοχές τους είναι αυξημένες.

πρίν από 53 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Aυτο μου ειναι λιγο δυσκολο γιατι δεν ειναι στανταρ η ωρα που θα κοιμηθει για να παιζει σημαντικο ρολο το 10λεπτο. Παρ'ολα αυτα προσπαθησα να το καθυστερησω οπως μου ειπατε για να κοιμηθει λιγο αργοτερα και γινεται τις περισσοτερες φορες.

Καλά δεν είναι ανάγκη να πηγαίνεις και με το ρολόι, το βασικό είναι να έχεις το νου σου να τον βάζεις να κοιμηθεί με το που νυστάξει και αφού "κατακτήσει" μια σεβαστή διάρκεια ύπνου, να ξεκινήσεις σιγά-σιγά να τον καθυστερείς, εφόσον φυσικά κρίνεις ότι είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, αν το παιδί φτάσει να κοιμάται κατά τις 11.30' - 12.00' για 1,5 - 2 ώρες, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις τίποτα.

πρίν από 18 λεπτά , Deena είπε:

Καλά δεν είναι ανάγκη να πηγαίνεις και με το ρολόι, το βασικό είναι να έχεις το νου σου να τον βάζεις να κοιμηθεί με το που νυστάξει και αφού "κατακτήσει" μια σεβαστή διάρκεια ύπνου, να ξεκινήσεις σιγά-σιγά να τον καθυστερείς, εφόσον φυσικά κρίνεις ότι είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, αν το παιδί φτάσει να κοιμάται κατά τις 11.30' - 12.00' για 1,5 - 2 ώρες, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις τίποτα.

Kαπως ετσι ειμαστε τον τελευταιο καιρο. 12-12.30 θα κοιμηθει, μεχρι τις 14 ξυπναει και μετα ξανα γυρω στις 20-20.30 κοιμαται. Απλα απορουσα αν τοσες ωρες που ειναι ξυπνιος μπορουσε να επηρεαστει η ποιοτητα του βραδυνου υπνου.Τουλαχιστον να ξερω να αποκλεισω ενα ενδεχομενο ανησυχιας.

1,5 ώρα ημερήσιου ύπνου είναι οκ για την ηλικία σας πιστεύω. Αν δεν ξεκουράζεται θα το καταλάβεις από τη συμπεριφορά του.

Η Padley έχει αυτόν τον πίνακα για το μέσο όρο διάρκειας ύπνου ανά ηλικία:

Αριθμός ημερήσιων ύπνων

Σύνολο ημερήσιων ύπνων

Σύνολο νυχτερινού ύπνου

Σύνολο ημερήσιων και νυχτερινού ύπνου

1 μηνός

3

6-7

8,5-10

15-16

3 μηνών

3

5-6

10-11

15

6 μηνών

2

3-4

10-11

14-15

9 μηνών

2

2,5-4

11-12

14

12 μηνών

1-2

2-3

11,5-12

13-14

2 χρονών

1

1-2

11-12

13

3 χρονών

1

1-1,5

11

12

4 χρονών

0

0

11,5

11,5

5 χρονών

0

0

11

11

πρίν από 16 λεπτά , marakiz είπε:

1,5 ώρα ημερήσιου ύπνου είναι οκ για την ηλικία σας πιστεύω. Αν δεν ξεκουράζεται θα το καταλάβεις από τη συμπεριφορά του.

Η Padley έχει αυτόν τον πίνακα για το μέσο όρο διάρκειας ύπνου ανά ηλικία:

Αριθμός ημερήσιων ύπνων

Σύνολο ημερήσιων ύπνων

Σύνολο νυχτερινού ύπνου

1 μηνός

3

6-7

8,5-10

15-16

3 μηνών

3

5-6

10-11

15

6 μηνών

2

3-4

10-11

14-15

9 μηνών

2

2,5-4

11-12

14

12 μηνών

1-2

2-3

11,5-12

13-14

2 χρονών

1

1-2

11-12

13

3 χρονών

1

1-1,5

11

12

4 χρονών

0

0

11,5

11,5

5 χρονών

0

0

11

11

Νέο πινακάκι (σελ.2) εδώ:

https://sleepfoundation.org/press-release/national-sleep-foundation-recommends-new-sleep-times

Θεωρώ πως είναι λίγο πιο ρεαλιστικό, διότι έχει πιο μεγάλο εύρος ως προς το τι είναι σωστό/αποδεκτό.

@marakiz δεν δειχνει ανησυχος περα απο τον υπνο (που πιστευω ευθυνονται και τα δοντια). Γενικα ειναι ευδιαθετος, οποτε μαλλον απλα αλλαζει το προγραμμα του.

Ευχαριστω πολυ για τους χρησιμους πινακες!

Sentir... σαν να βλέπω το παιδί μου στις περιγραφές σου μόνο που εμένα είναι 10 μηνών. Και μένα κοιμάται μόνο με στήθος και περπατώντας. Μπραβο που το σταματήσες! Μην πίσωγυρίσεις όμως! Για ένα διάστημα τον κοιμηζα κι εγώ λικνιζοντας καθιστή αλλά δυστυχώς επεστρεψα πάλι στο βαδην! Επίσης ο δικός μου, αν και αρκετά νωρίς, έκοψε τον δεύτερο ύπνο και κοιμάται στις 12 ή 1 για 1.30 με 2 ώρες. Το βράδυ κοιμάται συνήθως στις οχτώ. Το μωρό δείχνει ευδιαθετο την ημέρα αλλά το βράδυ κάνει ανήσυχο ύπνο. Εκτός από τις φορές που θηλάζει μπορεί να ξυπνήσει και δέκα φορες ή και παραπάνω καπου καπου. Όμως υπάρχουν και νύχτες που ξυπνά τρώει και κοιμάται. Εγώ νομίζω πως ευθύνονται τα δόντια, η κοιλιτσα του, το άγχος αποχωρισμού ή και κάποιο άλμα ανάπτυξης.

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου! 

8 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Sentir... σαν να βλέπω το παιδί μου στις περιγραφές σου μόνο που εμένα είναι 10 μηνών. Και μένα κοιμάται μόνο με στήθος και περπατώντας. Μπραβο που το σταματήσες! Μην πίσωγυρίσεις όμως! Για ένα διάστημα τον κοιμηζα κι εγώ λικνιζοντας καθιστή αλλά δυστυχώς επεστρεψα πάλι στο βαδην! Επίσης ο δικός μου, αν και αρκετά νωρίς, έκοψε τον δεύτερο ύπνο και κοιμάται στις 12 ή 1 για 1.30 με 2 ώρες. Το βράδυ κοιμάται συνήθως στις οχτώ. Το μωρό δείχνει ευδιαθετο την ημέρα αλλά το βράδυ κάνει ανήσυχο ύπνο. Εκτός από τις φορές που θηλάζει μπορεί να ξυπνήσει και δέκα φορες ή και παραπάνω καπου καπου. Όμως υπάρχουν και νύχτες που ξυπνά τρώει και κοιμάται.

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου! 

Nα'σαι καλα, κι εσυ! Οντως, εχουμε πολλα ιδια σημεια :wink: ,παρομοιως μου εχει τυχει να διαβασω καποια παραθεση και να ειναι σαν να την εγραψα εγω! 

8 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Εγώ νομίζω πως ευθύνονται τα δόντια, η κοιλιτσα του, το άγχος αποχωρισμού ή και κάποιο άλμα ανάπτυξης.

Οποτε ηταν πολυ ανησυχος κι εγω ειχα την εντυπωση οτι τα περνουσε ολα ταυτοχρονα. Τι να κανεις...υπομονη!

11 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Αριθμός ημερήσιων ύπνων

Σύνολο ημερήσιων ύπνων

Σύνολο νυχτερινού ύπνου

1 μηνός

3

6-7

8,5-10

15-16

3 μηνών

3

5-6

10-11

15

6 μηνών

2

3-4

10-11

14-15

9 μηνών

2

2,5-4

11-12

14

12 μηνών

1-2

2-3

11,5-12

13-14

2 χρονών

1

1-2

11-12

13

3 χρονών

1

1-1,5

11

12

4 χρονών

0

0

11,5

11,5

5 χρονών

0

0

11

11

Πολύ χρήσιμο 

Επεξεργάστηκαν by λιλουμ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...