Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

21 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Τώρα είναι μία ώρα που τον χαϊδεύω με παγωμένα χέρια, του παίρνω την πιπίλα, τίποτα.

Αν την πιπίλα δεν την χρειάζεται για τον ύπνο θα μπορουσες να του την βγαζεις αφού κοιμηθεί. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 27/3/2020 at 5:57 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Ξανά εδώ πάλι με απορίες για το πρόγραμμα. 

Μήνες παιδεύομαι με ένα πρόγραμμα που έχει έρθει τελείως πα΄νω κάτω χωρίς να έχω καταλάβει τι ακριβώς φταίει. Το θέμα μου είναι: το παιδί δεν χορταίνει ύπνο το βράδυ και τον αναπληρώνει μεσημέρι. Τρίωρο φουλ. Όμως αυτό τον καθυστερεί και το βράδυ. Αλλά δεν ξυπνάει με τίποτα τα περισσότερα μέσημέρια. Τώρα είναι μία ώρα που τον χαϊδεύω με παγωμένα χέρια, του παίρνω την πιπίλα, τίποτα. Το λυπαμαι κιόλας. Μόνο να τον γδύσω δεν έχω δοκιμάσει. Αλλά μετά το βράδυ περνάει 10.30 κάποιες φορές, και μετά πάλι καταλήγουμε να μην έχει χορτάσει ύπνο το βράδυ. Το πρωί προσπαθώ να μην αργεί να  ξυπνήσει γιατί μετά αργεί και ο μεσημεριανός ύπνος άρα θα αργήσει πάλι ο βραδυνός. Αλλά κι έτσι καταλήγω να θέλει να κοιμηθεί πολύ το μεσημέρι για να αναπληρώσει. Πώς στο καλό θα σπάσω αυτόν τον φαύλο κύκλο; Να τον σηκώνω με το ζόρι στις 2 ώρες ύπνου, να τον γδύνω κι ας κλαίει; 

Καλησπέρα, αυτός ο ύπνος μας προβληματίζει! Γράφεις ότι το πρωί δεν τον αφήνεις να κοιμάται πολύ. Αν τον αφήσεις σίγουρα θα κοιμηθεί το μεσημέρι; Ο μικρός μου όταν ξυπνάει μετά τις 8:30 σπάνια κοιμάται το μεσημέρι και είναι 20 μηνών. Τώρα εξαρτάται τι θέλεις, να κοιμάται ή όχι το μεσημέρι; Επίσης ξεχνάμε όπως και με το φαγητό ότι πλέον όσο μεγαλώνουν τα μωράκια μας, όπως και εμείς, έχουν άποψη που την παραβλέπουμε. Εσύ κάθε μέρα έχεις την ίδια όρεξη; Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για το παιδί; Μια μέρα θα κοιμηθεί, μια άλλη όχι. Μην αγχώνεσαι με τον μεσημεριανό ύπνο. Εστίασε στον βραδυνό και θα στρώσεις και τα υπόλοιπα. Εγώ προσωπικά φροντίζω να κοιμάται σχετικά νωρίς το βράδυ  δηλαδή γύρω στις 20:00, με μισή ώρα απόκλιση περίπου. Γενικά είμαι της άποψης ότι όταν δεν μας βγαίνει κάτι βοηθάει να αλλάζουμε τρόπο σκέψης. Γιατί παρατηρώ ότι όταν κάτι μας γίνεται έμμονη ιδέα δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση. Ένα βηματάκι πίσω, πάρε μια ανάσα και ξεκίνα από την αρχή, από αύριο σαν να μην είχες την προηγούμενη κακή εμπειρία. Και εσύ θα κατευθύνεις όλους τους υπόλοιπους που εμπλέκονται. Εύχομαι να βοήθησα!

13 ώρες πρίν, Chris18 είπε:

Τώρα εξαρτάται τι θέλεις, να κοιμάται ή όχι το μεσημέρι; 

Συμφωνω με όσα λες Chris, απλα σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι καμία φορά δ εχει σημασια τι θέλουμε εμεις

Κ τα δικα μου παιδια από 2χρ δ κοιμουνται μεσημερι, κ αν κοιμηθουν πιάνουμε μεσάνυχτα μετα

Σημασία έχει αν αντέχει το παιδι, ειδικα τωρα που είμαστε μέσα, παλι άλλαξαν οι συνθήκες κ οι ανάγκες. Πόσο να ξεδωσουν σπίτι δυο μικρα παιδια(για τα δικά μου λεω). Κ που δ κοιμουνται μεσημερι πάλι αργά κοιμουνται για βραδυ

Απο το να τα ξαπλώνω κ να εκνευρίζομαι που δ κοιμουνται, προσπαθώ τουλ οι ήρεμες δραστηριότητες να είναι εκείνη την ώρα, κάνω κ εγω έναν καφέ να αντεξω

πρίν από 6 λεπτά , vicky86 είπε:

Σημασία έχει αν αντέχει το παιδι, ειδικα τωρα που είμαστε μέσα, παλι άλλαξαν οι συνθήκες κ οι ανάγκες. Πόσο να ξεδωσουν σπίτι δυο μικρα παιδια(για τα δικά μου λεω)

Αυτό το διαπίστωσα κι εγώ. Ο μικρός μου κοιμάται μετά τις δέκα και μισή γιατί δεν κουράζεται/ξεδινει μέσα στην μέρα όπως παλιά.

16 ώρες πρίν, Chris18 είπε:

Καλησπέρα, αυτός ο ύπνος μας προβληματίζει! Γράφεις ότι το πρωί δεν τον αφήνεις να κοιμάται πολύ. Αν τον αφήσεις σίγουρα θα κοιμηθεί το μεσημέρι; Ο μικρός μου όταν ξυπνάει μετά τις 8:30 σπάνια κοιμάται το μεσημέρι και είναι 20 μηνών. Τώρα εξαρτάται τι θέλεις, να κοιμάται ή όχι το μεσημέρι; Επίσης ξεχνάμε όπως και με το φαγητό ότι πλέον όσο μεγαλώνουν τα μωράκια μας, όπως και εμείς, έχουν άποψη που την παραβλέπουμε. Εσύ κάθε μέρα έχεις την ίδια όρεξη; Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για το παιδί; Μια μέρα θα κοιμηθεί, μια άλλη όχι. Μην αγχώνεσαι με τον μεσημεριανό ύπνο. Εστίασε στον βραδυνό και θα στρώσεις και τα υπόλοιπα. Εγώ προσωπικά φροντίζω να κοιμάται σχετικά νωρίς το βράδυ  δηλαδή γύρω στις 20:00, με μισή ώρα απόκλιση περίπου. Γενικά είμαι της άποψης ότι όταν δεν μας βγαίνει κάτι βοηθάει να αλλάζουμε τρόπο σκέψης. Γιατί παρατηρώ ότι όταν κάτι μας γίνεται έμμονη ιδέα δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση. Ένα βηματάκι πίσω, πάρε μια ανάσα και ξεκίνα από την αρχή, από αύριο σαν να μην είχες την προηγούμενη κακή εμπειρία. Και εσύ θα κατευθύνεις όλους τους υπόλοιπους που εμπλέκονται. Εύχομαι να βοήθησα!

Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που κάνω, αλλά προσπαθώ να κρατήσω ένα προγράμμα που να προσεγγίζει σ αυτό που έχουμε υπό κανονικές συνθήκες, οπου το αργότερο 7.30 τις καθημερινές πρέπει να έχει ξυπνήσει. Δεν ξέρω ποτέ θα ξαναγυρίσουμε στη δουλειά, αλλά δεν θέλω να φέρω το προγράμμα άνω κάτω γιατί δεν ξέρω μετά πώς θα είναι η προσαρμογή. Ελάχιστες φορές έχει ξυπνήσει μετά τις 8 κ τότε δεν τον κοιμίζω για μεσημερι ομως δεν μ εχει βοηθησει αυτο σε κατι. ως προς το συνολικό προγραμμα εννοω. απλως εκεινο το βραδυ κοιμαται νωριτερα. Σημερα με την αλλαγη ωρας δεν τον έβαλα για ύπνο για να μην παιδεύομαι να μαντέψω τι ώρα θα κοιμηθεί. Παραπαίει, γκρινιαζει, δεν ακουει, ειναι προφανες οτι εχει αναγκη τον μεσημεριανο υπνο. 

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που κάνω, αλλά προσπαθώ να κρατήσω ένα προγράμμα που να προσεγγίζει σ αυτό που έχουμε υπό κανονικές συνθήκες, οπου το αργότερο 7.30 τις καθημερινές πρέπει να έχει ξυπνήσει. Δεν ξέρω ποτέ θα ξαναγυρίσουμε στη δουλειά, αλλά δεν θέλω να φέρω το προγράμμα άνω κάτω γιατί δεν ξέρω μετά πώς θα είναι η προσαρμογή. Ελάχιστες φορές έχει ξυπνήσει μετά τις 8 κ τότε δεν τον κοιμίζω για μεσημερι ομως δεν μ εχει βοηθησει αυτο σε κατι. ως προς το συνολικό προγραμμα εννοω. απλως εκεινο το βραδυ κοιμαται νωριτερα. Σημερα με την αλλαγη ωρας δεν τον έβαλα για ύπνο για να μην παιδεύομαι να μαντέψω τι ώρα θα κοιμηθεί. Παραπαίει, γκρινιαζει, δεν ακουει, ειναι προφανες οτι εχει αναγκη τον μεσημεριανο υπνο. 

Τον έχει ανάγκη εφόσον ξυπναει ως τις 7:30.αν ξυπνουσε 9μπορει να μην τον είχε αναγκη

Επειδη αυτή η κατάσταση θα πάρει καιρό, κ μετα δ ειναι οτι το παιδακι θα ξυπναει για να πηγαινει σχολειο, γτ δ αφήνεις μηοως σας βολεψει κτ τετοιο; 

Στην τελικη αν κ οταν γυρίσετε σχολειο, μπορει να ξυπναει ενώ έχετε φύγει, η εφόσον συμβεί 1-2φορες να ξυπνήσει κ να λείπετε να δεις που παλι θα αλλάξετε 

Ασε που θα μιλάμε για πιο καλοκαίρι, με δραστηριότητες έξω, οποτε έτσι κ αλλιώς θα αλλάξει πάλι το πρόγραμμα βάση των αναγκων

Εγω το λέω για να μην τζαμπα παιδεύεστε να κοιμηθει σώνει κ ντε μεσημερι, κτ που φυσικά όταν δ συμβαίνει είναι απογοητευτικό γι αυτόν που τον κοιμιζει

Η ας αναλάβει τον υπνο ο μπαμπας

13 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Τον έχει ανάγκη εφόσον ξυπναει ως τις 7:30.αν ξυπνουσε 9μπορει να μην τον είχε αναγκη

Επειδη αυτή η κατάσταση θα πάρει καιρό, κ μετα δ ειναι οτι το παιδακι θα ξυπναει για να πηγαινει σχολειο, γτ δ αφήνεις μηοως σας βολεψει κτ τετοιο; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν ειχα σκεφτει τετοια εναλλακτικη. Ομως κ οταν εχουμε ξενυχτήσει, δεν κοιμαται μετα τις 8.30 κ αυτο σπανια. Με τη θερινή ωρα μαλιστα ξυπναει απο το φως συνηθως πριν τις 7 (εχουμε φεγγίτες κ δεν κλείνουμε πατζουρια γιατι δεν θα μπαινει αερας). 

Εγω το λέω για να μην τζαμπα παιδεύεστε να κοιμηθει σώνει κ ντε μεσημερι, κτ που φυσικά όταν δ συμβαίνει είναι απογοητευτικό γι αυτόν που τον κοιμιζ

Δεν εχουμε παιδευτεί για μεσημερι πουε, μαλλον εγραψα κατι λαθος. απλως αν αργησει το πρωι μπλοκάρω γιατι δεν ξερω τι ωρα να τον βαλω. αλλιως το πολυ ενα τεταρτο θελουμε. 

Η ας αναλάβει τον υπνο ο μπαμπας

Τοτε ειναι που θα γινει μπαχαλο το προγραμμα!!!! 

• 2 εβδομάδες μετά...

Κάποια στιγμή θα βαρεθείτε να ασχολείστε μαζί μου. όμως η κατάσταση είναι απολογιστική. Έχω περικόψει τον μεσημεριανό ύπνο σε 1-1.30 ώρα. όμως αντί να κοιμάται πιο νωρίς, αναπληρώνει ύπνο το πρωί που μπορεί να ξυπνήσει κ στις 8.30 κ ετσι μετα για μεσημερι κοιμαται 1.30 ή κ πιο αργα κ παλι δεν νυσταζει το βραδυ παρολο που συνολικα του λειπει υπνος. ή μαλλον νυσταζει αλλα στριφογυριζει για πανω απο 40 λεπτα κ απο ενα σημειο κ μετα εγω γινομαι νευρική κ μαλλον το χειροτερεύω. Να τον ξυπναω στις 7 καθε μερα μπας κ στρωσει, αφου τοτε θα ξυπναει οταν ανοιξουν τα σχολεια; Επισης τι κανετε για να περασει η ωρα μεχρι να κοιμηθουν; εγω διαβαζω στο κινητο αλλα αναρωτιεμαι μηπως φταιει αυτο. ομως τι αλλο να κανω τοση ωρα στο σκοταδι;  

Just now, Έσπερος είπε:

Κάποια στιγμή θα βαρεθείτε να ασχολείστε μαζί μου. όμως η κατάσταση είναι απολογιστική. Έχω περικόψει τον μεσημεριανό ύπνο σε 1-1.30 ώρα. όμως αντί να κοιμάται πιο νωρίς, αναπληρώνει ύπνο το πρωί που μπορεί να ξυπνήσει κ στις 8.30 κ ετσι μετα για μεσημερι κοιμαται 1.30 ή κ πιο αργα κ παλι δεν νυσταζει το βραδυ παρολο που συνολικα του λειπει υπνος. ή μαλλον νυσταζει αλλα στριφογυριζει για πανω απο 40 λεπτα κ απο ενα σημειο κ μετα εγω γινομαι νευρική κ μαλλον το χειροτερεύω. Να τον ξυπναω στις 7 καθε μερα μπας κ στρωσει, αφου τοτε θα ξυπναει οταν ανοιξουν τα σχολεια; Επισης τι κανετε για να περασει η ωρα μεχρι να κοιμηθουν; εγω διαβαζω στο κινητο αλλα αναρωτιεμαι μηπως φταιει αυτο. ομως τι αλλο να κανω τοση ωρα στο σκοταδι;  

Θα τοv πιαvει υπερεvταση κ εμεvα ετσι καvει πριv κοιμηθει τοv πιαvει τρελα. Δεv ξερω ειvαι θεμα ο υπvος οπως ειπε κ  πιο παvω μια κοπελα εχουv αποψη οπως κ εμεις δεv μπορουμε καθε φορα vα κοιμηθουμε αμεσως ετσι κ αυτα. εγω απλως δεv του μιλαω μηπως vα καvεις οτι κοιμασε κ εσυ? 

Just now, Έσπερος είπε:

Τα 40' δ ειναι τραγικά. Τα περισσότερα παιδακια θέλουν το ελάχιστο 15-30,ενα νανούρισμα-μια ιστορία-ένα παραμύθι κ λιγα χάδια τόσο παιρνουν

Φυσικα αν σε πιάνει νευρικότητα δ βοηθάς, όπως κ το κιν

Αν βάλεις μια μάσκα κ απλα περιμένεις; λιγο διαλογισμό; :-Pξερω είναι βαρετά ούτε εγώ έχω την ίδια υπομονη κάθε φορα, χειρότερο γίνεται όταν σκεφτεσαι τι θα προλάβαινες να κανεις σε αυτα τα 40'

Διαφημίσεις

Υπερένταση σίγουρα υπάρχει. Επισης χάνω κατι στη ρουτινα κ ξεσηκώνεται. Το μπανιο το εχω μεταφερει πολυ νωριτερα, πριν επο το γαλα. Ομως εχουμε δοντια, αλλαγη πανας, κρεμες, καθαρισμα μύτης κλπ. Αυτα αν δεν γινουν τελευταια στιγμη ποτε θα γίνουν; μετά έρχεται ο άντρας μ κ του βάζει μουσική. Κ μετά τον χαιρετάει  κ τον βάζω στο κρεβάτι κ αρχίζει το ματς. Θα κόψω το κινητό κ θα βάζω μουσική με ακουστικά κ θα κάθομαι έτσι στα σκοτεινά, για να δω αν επηρεαζει αυτο. Η ωρα μεσημεριανού υπνου σιγουρα παιζει ρολο αλλα ποστευω οτι κατι γινεται λαθος κ στην ολη διαδικασια γι αυτο κ επιμενω. σ αυτη τη φαση προτιμω να γινει κ ενα διαλειμμα το μεσημερι κ ας κοιμηθει στις 10, παρα να το πηγαινει σερι κ να κοιμαται πριν τις 9.  Ρεαλιστικά μιλωντας βεβαια, θα επρεπε να αποδεχτω οτι τα σχολεια δεν θα ανοιξουν κ αν δεν παω για επιτηρηση πανελληνιων δεν θα ξαναέρθει η κοπελα για φετος αρα μπορω να ασχοληθω με κοψιμο πιπιλας κ πανας μιας κ θα εχω καποιους μηνες μπροςτα μου κ οχι με την ωρα υπνου. αλλα δεν ξεπερνιούνται οι ψυχαναγκασμοι ετσι ευκολα!!! 

Ίσως αξίζει να δοκιμάσεις να μην μένεις μαζί του όλη την ώρα ή σε κάθε περίπτωση να βγαίνεις για λίγο στο ενδιάμεσο να κάνεις κάτι άλλο, κάτι από αυτά που κανονικά θα έκανες αφού κοιμηθεί (π.χ. μπάνιο, μικροσυγύρισμα). Είναι σε ηλικία που σίγουρα αν του πεις "Πάω να κάνω μπάνιο κι έρχομαι σε λίγο" θα το καταλάβει.

Just now, Deena είπε:

Ίσως αξίζει να δοκιμάσεις να μην μένεις μαζί του όλη την ώρα ή σε κάθε περίπτωση να βγαίνεις για λίγο στο ενδιάμεσο να κάνεις κάτι άλλο, κάτι από αυτά που κανονικά θα έκανες αφού κοιμηθεί (π.χ. μπάνιο, μικροσυγύρισμα). Είναι σε ηλικία που σίγουρα αν του πεις "Πάω να κάνω μπάνιο κι έρχομαι σε λίγο" θα το καταλάβει.

Νομίζω οτι θα αναστατώνεται με το μπες βγες. Γιατί κ τώρα πολλές φορές ξαπλωνει κ στο πρωτο δεκαλεπτο μενει ακινητος κ λεω τι καλα αποψε, αλλαζω θεση ή σταματάω να τον χαϊδεύω γιατί είναι κ επίπονο αυτό το σκύψιμο πάνω από την κούνια, και ξαφνικά σηκώνεται κ παει χαμένος ο χρονος αυτος κ παλι απο την αρχη! 

Just now, Έσπερος είπε:

Νομίζω οτι θα αναστατώνεται με το μπες βγες. Γιατί κ τώρα πολλές φορές ξαπλωνει κ στο πρωτο δεκαλεπτο μενει ακινητος κ λεω τι καλα αποψε, αλλαζω θεση ή σταματάω να τον χαϊδεύω γιατί είναι κ επίπονο αυτό το σκύψιμο πάνω από την κούνια, και ξαφνικά σηκώνεται κ παει χαμένος ο χρονος αυτος κ παλι απο την αρχη! 

Σε αυτή την περίπτωση, ίσως μπορείς να κάτσεις μαζί του για λίγη ώρα στην αρχή και μετά να δοκιμάσεις να βγεις μια και καλή (αφού του το έχεις πει φυσικά).

Just now, Deena είπε:

Σε αυτή την περίπτωση, ίσως μπορείς να κάτσεις μαζί του για λίγη ώρα στην αρχή και μετά να δοκιμάσεις να βγεις μια και καλή (αφού του το έχεις πει φυσικά).

Τα έχω σκεφτεί αυτά. έτσι θα αποφορτιστώ λίγο όμως αυτό δεν θα λύσει το θέμα του τι ώρα θα κοιμηθεί. Βασικά το μόνο που μένει συνήθως να κάνω είναι να κάτσω να δούμε ταινία που να τελειώσει σε εύλογη ώρα. άντε κ κανενα σφουγγαρισμα. τα αλλα συνηθως τα κανουμε νωριτερα. οποτε δεν θα με βοηθησει κατι το να βγω. 

Διαφημίσεις

Μα δ σου λέει να κανεις κανονικά φασινα, αλλα να του πεις ότι βγαίνεις για να δεις αν θα αποκοιμηθει γρηγοροτερα μονος

Επισης τώρα κατάλαβα ότι όλο αυτό γίνεται με σένα ορθια σκυμμενη στην κουνια:shock:δ παίζει να το εκανα

Τουλ βγάλτε τα κάγκελα από την κούνια κατεβάστε την στο πιο χαμηλό επίπεδο να κάθεσαι στο πατωμα(προσωπικά κ αυτο με κούρασε πολύ, ανυπομονώ να ερθει η κουκετα) 

Επίσης εγώ έχω διαπιστώσει ότι τα δικα μου χρειάζονται πολύ λιγότερες ώρες ύπνο, φυσικά δ κοιμομαστε μεσημερι, γτ δ καταναλώνουν τόση ενέργεια όλη μέρα μέσα. Δλδ πριν κοιμοντουσαν 10-11ωρες τώρα με 9ειναι μια χαρα

Αν και ο γιος μου είναι ένα χρόνο μεγαλύτερός έχω διαπιστώσει πως κοιμάται πολύ πιο γρήγορα όταν δεν είμαι μέσα στο δωμάτιο. 

Το έχω ξαναγράψει, νομίζω σε συζήτηση δική μας, πως όταν ο γονέας δεν έχει την υπομονή να περιμένει και "τρωγεται" μέχρι να κοιμηθεί το παιδί, είναι καλύτερα να βγαίνει εκτός δωματίου ώστε να αποφορτιζεται κι εκείνος και το παιδί που λαμβάνει όλη την ένταση. 

Θα σου πω την δική μου σχετική εμπειρία μήπως σε βοηθήσει, ίσως να την έχεις ξαναδιαβασει. Μετά τα δύο ξεκίνησα να βγαινω απ το δωμάτιο με μία δικαιολογία πχ πάω να κάνω μπάνιο, να πλυνω δόντια, να πλυνω τα πιάτα κτλ. Πάντα γυρνουσα σύντομα και σχεδον πάντα με περίμενε. Πολλές φορές μάλιστα με εδιωχνε για να κοιμηθεί μονος. Αργότερα το σταματησα γιατί ήθελα να κοιμάται στην αγκαλιά μου. Τώρα με αφορμή το κλείσιμο στο σπίτι και κάνοντας συνέχεια πράγματα  μαζί  αποφάσισα πως είναι καλή ευκαιρία για να μάθει να κοιμάται μόνος. Κάνουμε μπάνιο, λέμε παραμύθι ή του λέω ιστοριουλες ή παίζουμε λίγο με τις σκιές στον τοίχο και μετά λέμε καληνύχτα φιλάκι και αναχωρω.

Το παιδι ειναι ήσυχο, χουζουρευει και κάποια στιγμή κοιμαται. 

Δεν σου κρύβω πως πολλές φορες συγκρατω τον εαυτό μου να μην μπω μεσα.  Ισως είναι ή δύναμη της συνήθειας, ίσως ή δική μου επιθυμία να είμαι εκεί αλλά βλέπω πως δεν με χρειάζεται για να κοιμηθεί και πολλες φορες όταν είμαι ξεσηκώνεται περισσότερο γιατι σκαρφαλώνει πάνω μου, στριφογυρνα στην αγκαλιά μου, θυμάται μία ιστορία που θέλει να μου πει και πάντα ξεπερνά το μισαωρο. Ενώ αν ειναι μόνος μέσα στο δεκάλεπτο τέταρτο έχει κοιμηθεί.

Μία αλλη εναλλακτική είναι μετά την ρουτίνα σας να ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου χωρίς να μιλάς (χαζευοντας στο κινητό ή με ένα βιβλίο ) και να περιμένεις να κοιμηθεί. 

Το να σκυβεις πάνω απ την κουνια σαράντα λεπτά για μένα δεν είναι λειτουργικό (θα με πέθαινε ή μέση μου) και είναι λογικό να σε στρεσαρει. 

θΔεν σκύβω ολη την ωρα. Καθομαι κ σ ενα σκαμνάκι κ περναω το χερι απο τα καγκελα να χαιδευω. μπρος γκρεμός κ πισω ρέμα δηλαδη!!! φυσικα μουδιαζω, πιάνομαι κλπ. Αν ξαπλωσω στο κρεβατι αρχιζει να στριφογυριζει ενω αν τον ακουμπάω καθεται πιο ακινητος. 

Φυσικη δραστηριοτητα δεν εχουμε κοψει, εκτπς απο οταν φυσιυσε. Σαν χρονος κ ενταση τα ιδια κανουμε απλως γυρω απο το σπίτι. Δεν εχω δει δλδ διαφορα, το 12ωρο το θελει ακομα.

Ρε συ, μην προσπαθείς να τον κάνεις να μην στριφογυρνάει! Μπορεί το παιδί απλά έτσι να νανουρίζεται και να χαλαρώνει. Ο γιος μου κουνιέται ανελέητα μέχρι να τον πάρει ο ύπνος, δεν ξέρω τί να πρωτοπεριγράψω για το τί κάνει κατά καιρούς....όταν ήταν 2 ετών ξάπλωνε μπρούμυτα και χτυπούσε εναλλάξ τα πόδια του στο στρώμα, μάλιστα λίγο πριν τον πάρει ο ύπνος τα ενάλλασσε με μεγαλύτερη ταχύτητα, αργότερα τραγουδούσε δυνατά (ναι, καλά ακούσατε) τα τραγούδια που είχε μάθει στον παιδικό, άλλη εποχή έφερνε κύκλους στο κρεβάτι του μέχρι που κατέληγε παράλληλα με το κεφαλάρι, με την κοιλιά στο μαξιλάρι του, το κεφάλι στο στρώμα και τα πόδια στο κομοδίνο. Και μιλάμε για μεγάλο παιδί αυτά 4-5 ετών.

Σε πρώτη φάση εγώ θα ξάπλωνα στο κρεβάτι, σε απόσταση, χωρίς να τον αγγίζω και χωρίς να μιλάω. Επίσης, θα είχα ήδη επιχειρήσει να βγω από το δωμάτιο.

Just now, Deena είπε:

Ρε συ, μην προσπαθείς να τον κάνεις να μην στριφογυρνάει! Μπορεί το παιδί απλά έτσι να νανουρίζεται και να χαλαρώνει. Ο γιος μου κουνιέται ανελέητα μέχρι να τον πάρει ο ύπνος, δεν ξέρω τί να πρωτοπεριγράψω για το τί κάνει κατά καιρούς....όταν ήταν 2 ετών ξάπλωνε μπρούμυτα και χτυπούσε εναλλάξ τα πόδια του στο στρώμα, μάλιστα λίγο πριν τον πάρει ο ύπνος τα ενάλλασσε με μεγαλύτερη ταχύτητα, αργότερα τραγουδούσε δυνατά (ναι, καλά ακούσατε) τα τραγούδια που είχε μάθει στον παιδικό, άλλη εποχή έφερνε κύκλους στο κρεβάτι του μέχρι που κατέληγε παράλληλα με το κεφαλάρι, με την κοιλιά στο μαξιλάρι του, το κεφάλι στο στρώμα και τα πόδια στο κομοδίνο. Και μιλάμε για μεγάλο παιδί αυτά 4-5 ετών.

Σε πρώτη φάση εγώ θα ξάπλωνα στο κρεβάτι, σε απόσταση, χωρίς να τον αγγίζω και χωρίς να μιλάω. Επίσης, θα είχα ήδη επιχειρήσει να βγω από το δωμάτιο.

Ακριβώς αυτό θα έγραφα. Αν δ γινεται να είναι κολλητά η κουνια στο κρεβατι ώστε να τον φτάνεις απλα ξαπλωσε κ ασ'τον να στριφογυρναει

Μπορει έτσι να θελει να κοιμηθει

Deena σαν να περιγράφεις τον μικρο μου:-Pχώρος το τραγούδι ευτυχως. Κοιμαται συνηθως μπρουμυτα με τουρλωτο πωπο, να κοπανάει τα πόδια. Η να ανεβάζει τα πόδια στο πλαϊνό του κρεβατιου(κουνια) κ να κοιμαται σε στυλ αιώρησης σαν τις νυχτερίδες :shock:

Κ φυσικα κατά την διάρκεια του ύπνου μονίμως έρχεται κάθετα στο κρεβατι, κ ειναι κ η κουνια κ δ χωραει

Τα ίδια ακριβώς. Αυτό το κοπάνημα!!! κι ο ύπνος με τον πωπό έτσι πολύ γέλιο. η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να τον περιορίσω. πχ σφηνώνω την κουβέρτα στα πλαϊνά για να μην βγαίνουν τα ποδαράκια έξω. νομιζα ότι έτσι ξεσηκώνεται. λέτε να είναι τρόος να χαλαρώνει; θα το δοκιμάσω. 

Just now, Έσπερος είπε:

Τα ίδια ακριβώς. Αυτό το κοπάνημα!!! κι ο ύπνος με τον πωπό έτσι πολύ γέλιο. η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να τον περιορίσω. πχ σφηνώνω την κουβέρτα στα πλαϊνά για να μην βγαίνουν τα ποδαράκια έξω. νομιζα ότι έτσι ξεσηκώνεται. λέτε να είναι τρόος να χαλαρώνει; θα το δοκιμάσω. 

Κ δ εκνευρίζεται με αυτό που κάνεις με την κουβέρτα; 

Εμενα σκεπαζεται, ξεσκεπάζεται κ ξανά από την αρχή 500φορες

Επισης αν τον ενοχλώ με διωχνε, χαχα

Κ εμένα ο μεγάλος έτσι κοιμάται μπρούμυτα με τρουλοτω ποπό κ γενικά οταν ήταν ποιο μικρός έκανε κύκλους στο κρεβάτι μέχρι να τον πάρει ο ύπνος κ γενικά όταν κοιμάται μπορεί από τη πάνω μεριά του κρεβατιού να βρεθεί στη κάτω ένα πρωί το κεφάλι του σχεδόν κρεμόταν από το στρώμα πως είχε βολευτεί δε ξέρω..... Ο μικρός για να τον πάρει ο ύπνος χτυπάει τα πόδια του στο κρεβάτι.. Βρίσκουν δικούς τους δημιουργικούς τρόπους για να κοιμηθούν τελικά τα παιδάκια μας...!!! 

• 4 months later...

Είναι σε απελθποσθα για το πρόγραμμα ύπνου μας. από ένα σημείο κ μετά σταμάτησα να χαίρομαι τις διακοπές κ παρακαλάω να τελειώσουν. είναι κ από τον οκτώβρη που κοιμάται αργά κ είναι κάθε μέρα με το άγχος πότε θα κοιμηθεί επιτέλους, έχω λαλήσει. 

κανονικα κοιμόταν 10/10.30-7.30 (δεν ξυπνούσε μόνος του) κ 12.30-2.30/3.00 (επίσης δεν ξυπνούσε μόνος του). Άβολο γιατί κοιμόταν αργά αλλά παλευόταν. στις διακοπές με εγκληματική ευθύνη του άντρα μου εκτροχιάστηκε. άρχισε να τον αφήνει να κοιμάται πιο αργά για να είμαστε παρέα επειδή στης πεθεράς νου ψήνανε βράδυ κ του άρεσε να είναι έξω κ επειδή μ ψήνουμε κ σπίτι σκέφτηκε να το συνεχίσει. υπήρξαν βραδιά που έξω στο μπαλκόνι μέχρι τις 11.30 σχεδον, παιδί 2,5 χρόνων, σε οικογένεια που φροντίζει κάθε λεπτομέρεια για τη σωστή υγεία του παιδιού υποτίθεται. χειρότεροι απ αυτούς που κορόιδευα δηλαδή. έτσι κατέληξε τα πρωινά να μην ξυπνάει μόνος του πριν τις 8.30 κ έχει τύχει να ξυπνήσει κ στις 10. όποτε ξυπνούσε αργά τον κρατούσα ξύπνιο για να κοιμηθεί νωρίς που πάλι όμως με ευθύνη του άντρα μου μπορεί κ να περνούσε 9.30 κ επειδή του έλειπε ήθελε σχεδον 12ωρο κ την άλλη μέρα πάλι ξυπνούσε αργά κ όλα χάλια. αυτό πιο σπάνια, γενικά είχαμε βολευτεί με ένα ξύπνημα 8.09-8.30 κ μεσημέρι 1-3, ή κ λίγο πιο μετά τη 1 κ τον ξυπνούσα 3.30, σιγά σιγά όμως ξεφεύγει κ αυτό γιατί κ το πρωί είναι δύσκολο να γυρίσουμε πριν τις 12.30 όπου πάμε κ κάνει κακά πλέον το μεσημέρι όταν φοράει πάνα για να κοιμηθεί κ ξεσηκώνεται, κ γενικά ένας χαμός, χθες κ προχθές κοιμήθηκε 2.30 κ έφαγε μεσημεριανό στις 5 σχεδον, που δεν είναι φυσιολογικό κ του είχα φωνάξει κιόλας για να κοιμηθεί, σήμερα τον ξύπνησα 7.30 κ οατολαυτα δεν κοιμάται με τίποτα, φωνάζει, κλωτσάει το κρεβάτι κ ζητήσει να παίξουμε. είμαι απελπισμένη, την Τρίτη έρχεται πρώτη μέρα η νταντά γιατί δεν μπορεί να κάνει προσαρμογή νωρίτερα (η ίδια είναι με πέρσι) κ θα πρέπει να ξυπνάει 7.30 το αργότερο. δεν μπορώ να κόψω μεσημεριανό ύπνο γιατί τότε πότε θα καλύπτει το 12ωρο; 

Just now, Έσπερος είπε:

Είναι σε απελθποσθα για το πρόγραμμα ύπνου μας. από ένα σημείο κ μετά σταμάτησα να χαίρομαι τις διακοπές κ παρακαλάω να τελειώσουν. είναι κ από τον οκτώβρη που κοιμάται αργά κ είναι κάθε μέρα με το άγχος πότε θα κοιμηθεί επιτέλους, έχω λαλήσει. 

κανονικα κοιμόταν 10/10.30-7.30 (δεν ξυπνούσε μόνος του) κ 12.30-2.30/3.00 (επίσης δεν ξυπνούσε μόνος του). Άβολο γιατί κοιμόταν αργά αλλά παλευόταν. στις διακοπές με εγκληματική ευθύνη του άντρα μου εκτροχιάστηκε. άρχισε να τον αφήνει να κοιμάται πιο αργά για να είμαστε παρέα επειδή στης πεθεράς νου ψήνανε βράδυ κ του άρεσε να είναι έξω κ επειδή μ ψήνουμε κ σπίτι σκέφτηκε να το συνεχίσει. υπήρξαν βραδιά που έξω στο μπαλκόνι μέχρι τις 11.30 σχεδον, παιδί 2,5 χρόνων, σε οικογένεια που φροντίζει κάθε λεπτομέρεια για τη σωστή υγεία του παιδιού υποτίθεται. χειρότεροι απ αυτούς που κορόιδευα δηλαδή. έτσι κατέληξε τα πρωινά να μην ξυπνάει μόνος του πριν τις 8.30 κ έχει τύχει να ξυπνήσει κ στις 10. όποτε ξυπνούσε αργά τον κρατούσα ξύπνιο για να κοιμηθεί νωρίς που πάλι όμως με ευθύνη του άντρα μου μπορεί κ να περνούσε 9.30 κ επειδή του έλειπε ήθελε σχεδον 12ωρο κ την άλλη μέρα πάλι ξυπνούσε αργά κ όλα χάλια. αυτό πιο σπάνια, γενικά είχαμε βολευτεί με ένα ξύπνημα 8.09-8.30 κ μεσημέρι 1-3, ή κ λίγο πιο μετά τη 1 κ τον ξυπνούσα 3.30, σιγά σιγά όμως ξεφεύγει κ αυτό γιατί κ το πρωί είναι δύσκολο να γυρίσουμε πριν τις 12.30 όπου πάμε κ κάνει κακά πλέον το μεσημέρι όταν φοράει πάνα για να κοιμηθεί κ ξεσηκώνεται, κ γενικά ένας χαμός, χθες κ προχθές κοιμήθηκε 2.30 κ έφαγε μεσημεριανό στις 5 σχεδον, που δεν είναι φυσιολογικό κ του είχα φωνάξει κιόλας για να κοιμηθεί, σήμερα τον ξύπνησα 7.30 κ οατολαυτα δεν κοιμάται με τίποτα, φωνάζει, κλωτσάει το κρεβάτι κ ζητήσει να παίξουμε. είμαι απελπισμένη, την Τρίτη έρχεται πρώτη μέρα η νταντά γιατί δεν μπορεί να κάνει προσαρμογή νωρίτερα (η ίδια είναι με πέρσι) κ θα πρέπει να ξυπνάει 7.30 το αργότερο. δεν μπορώ να κόψω μεσημεριανό ύπνο γιατί τότε πότε θα καλύπτει το 12ωρο; 

Μα γιατί να ξυπνάει 7.30; Τί πειράζει να ξυπνάει με την νταντά;

Άσε τον να κοιμηθεί όσο θέλει και αν ξυπνήσει αργά ας μην κοιμηθεί το μεσημέρι....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...