Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

πρίν από 29 λεπτά , Έσπερος είπε:

Μπανάνα τρώει στο χέρι, μήλο και αχλάδι όμως στον τρίφτη οπότε πρέπει να είμαστε σπίτι. Αν βγούμε οικογενειακώς για καφέ του δίνουμε γιαούρτι και το κάνουμε σαν εκδρομή σε χωριά οπότε κοιμάται στο αυτοκίνητο λίγο. 

Το μασάζ δεν τον συγκλονίζει, απλώς ξέρω ότι όλα τα μωρά κάνουν. Αλλά έστω την ενυδατική να του απλώσω, δεν προλαβαίνω. Και μπάνιο πότε να τον κάνω; Βασικά δεν είναι μωρό που χααρώνει Παίζει και ξαφνικά πέφτει ξερός. Δηλαδή και μάτια που τρίβει δεν ηρεμεί. Όσο πιο νωρίς προσπαθώ να τον βάλω για ύπνο τοσο πιο πολύ εκνευρίζεται. Εννοώ και στους ημερήσιους, αν δοκιμάσω πιο νωρίς καταλήγουμε πιο αργά και με ένταση.

Θα προσπαθήσω αυτές τις μέρες να τον ξυπνάω 1 το ομεσημέερι και πριν τις 5 το απόγευμα και μετά ας αλλλάξεει η ώρα και βλέπουμε.

Το μασάζ πάντως δεν αρέσει καθόλου στον δικό μου. Αν και προσπάθησα αρχικά να το βάλω στην ρουτίνα δεν καθόταν με τίποτα χωρίς να γκρινιάζει. 

Για την ρουτίνα πιστεύω πως δεν αρκεί μόνο να επαναλαμβάνονται τα ίδια κάθε βράδυ. Το κλειδί είναι τα πιο απλά βήματα που οδηγούν στην χαλάρωση κ το κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Το κούνημα που ανεφερες παραπάνω  μπορεί να το συνηθίσει και να δυσκολεύεται να κοιμηθεί μόνος του όπως παλιά. Στο λέω γιατί την έχω πατήσει πολλές φορές νομίζοντας πως έτσι τον βοηθαω να κοιμηθεί ώσπου το πήρα απόφαση και δεν τον ξανακουνησα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω παλι δ νομιζω οτι κανουν μασαζ σε ολα τα μωρα.τουλ εγω στα δικα μου δ εκανα.ναι με κολικους με λιγο λαδακι στην κοιλιτσα,ναι με ξηροδερμια να απλωσω μια ενυδατικη αλλα μεχρι εκει.ουτε καν καθε βραδυ

την κορη μου την εκανα μπανιο απο οταν γεννηθηκε 5φορες τουλ την εβδ βραδακι.οταν ειδα οτι εμας δ μας χαλαρωνει,πλεον 3-4φορες την εκανα πρωι η μεσημερι

μετα τον δεκατιανο υπνο θελει να φαει αμεσως;δ προλαβαινεις ενα μπανακι;η με το που ξυπνησει για απογευμα;να περασει αρκετη ωρα μεχρι την ρουτινα

για δικη σου ευκολια,η ρουτινα να ειναι απλη κ γρηγορη.δ χρειαζεται να κανετε ολα οσα μπορει αλλα παιδια να τα χαλαρωνει

εφοσον παιζει κ κοιμαται,απλα μετα τις 8θα χαμηλωνα φωτα,θα παιζαμε κ οποτε κοιμοταν

επισης 8-9μ μια μπανανα ολοκληρη δ θα του φτασει;το πολυ να επαιρνα μαζι κ κτ αλλο που αντεχει.πχ ακτινιδιο,μανγκο,αβοκαντο,βανιλιες,πορτοκαλι η κανενα μπισκοτακι συν την μπανανα εννοω.η μπισκοτο κ ακτινιδιο

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Ναι μπανάνα δεν τρώει μόνο. Θέλει και λίγο  μήλο και αχλάδι αλλά δεν τα τρώει ολόκληρα. Τα άλλα φρούτα αυτά δεν είναι εκτός εποχής; Είμαι και τελείως άσχετη με αυτά γιατί δεν έτρωγα ποτέ φρούτα. Πορτοκάλι δεν έχουμε φάει ακόμα. Και την μπανάνα που τρώει, όλα χάλια γίνονται γύρω γύρω. Πώς να τη φάει έξω; Μάλλον πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό γι' αυτό. 

Το μπάνιο το έχω συνδυάσει με το βράδυ. Και για μένα το ίδιο. Ότι κάνουμε μπάνιο και πέφτουμε καθαροί στο κρεβάτι μας.

Γενικά δεν είχα αισθανθεί ότι κάτι στη ρουτίνα δεν πάει καλά. Με τους ημερήσιους ύπνους έχω προβληματιστεί. Αλλά τώρα όντως δεν έχει ΄νοημα, ας περιμένω μια βδομάδα να δούμε πώς θα πάει με την αλλαγή της ώρας. 

πρίν από 1 λεπτό , Έσπερος είπε:

Ναι μπανάνα δεν τρώει μόνο. Θέλει και λίγο  μήλο και αχλάδι αλλά δεν τα τρώει ολόκληρα. Τα άλλα φρούτα αυτά δεν είναι εκτός εποχής; Είμαι και τελείως άσχετη με αυτά γιατί δεν έτρωγα ποτέ φρούτα. Πορτοκάλι δεν έχουμε φάει ακόμα. Και την μπανάνα που τρώει, όλα χάλια γίνονται γύρω γύρω. Πώς να τη φάει έξω; Μάλλον πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό γι' αυτό. 

Το μπάνιο το έχω συνδυάσει με το βράδυ. Και για μένα το ίδιο. Ότι κάνουμε μπάνιο και πέφτουμε καθαροί στο κρεβάτι μας.

Γενικά δεν είχα αισθανθεί ότι κάτι στη ρουτίνα δεν πάει καλά. Με τους ημερήσιους ύπνους έχω προβληματιστεί. Αλλά τώρα όντως δεν έχει ΄νοημα, ας περιμένω μια βδομάδα να δούμε πώς θα πάει με την αλλαγή της ώρας. 

Είναι πολύ πιθανό το παιδί να "ρυθμιστεί" διαφορετικά με την αλλαγή της ώρας, καθώς το βιολογικό ρολόι συντονίζεται με το φως και το σκοτάδι.

Πάντως βρε παιδί μου, άσχετο με το αρχικό σου ερώτημα, αλλά μην κολλάς στο αν γίνεται χάλια κλπ, πάρε 2 μπανάνες μαζί αν θέλετε να βγείτε βόλτα και όπως φάει. Προσωπικά, έπαιρνα μαζί και λιωμένη φρουτόκρεμα σε ισοθερμικό σκεύος (ναι, ναι ξέρω.....χάνονταν κάποιες βιταμίνες!!!) όταν χρειαζόταν να είμαστε έξω την ώρα της φρουτόκρεμας.

πρίν από 13 λεπτά , Έσπερος είπε:

υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να κανουν μπανιο το πρωι κ να βγαινουν ανανεωμενοι για τις απαιτησεις της μερας.μπορει να ειναι αυτο το στυλ του μικρου σου:P

αφου το βλεπεις δ το χει με την χαλαρωση,βρες αλλα πραγματα

μαλλον δ θα διαβαζετε παραμυθια ηια να κοιμηθει.πιο πιθανο να χορευετε η να τα δραματοποιειτε:-P

οσο για τα φρουτα κ κομποστα μπορεις να τα παρεις,κ ψητο ψηλο,η τιμμενα μεσα σε γιαουρτι,κρεμα βρωμης με φρουτα,φρουτοκρεμα δ προτεινω γτ τρωει πιο στερεα

ακτινιδιο,βανιλιες κ λωτος που ξεχασα ναι ειναι εποχης

αβοκαντο κ μανγκο εισαγωγης γενικα

το κορτοκαλι το επαιρνα σε φετουλες οποτε δ λερωνονταν

οχι τις φετες που τρωμε εμεις.μια τετοια φετα κομμενη καθετα σε μικρες

Διαφημίσεις

Δεν κάνουν όλα τα μωρά μασάζ καλέ, πως σου ήρθε αυτό?

Αν το μπάνιο τον ξεσηκώνει, μην τον κάνεις. Προσάρμοσε τη ρουτίνα του με πράγματα που ταιριάζουν στο δικό σου παιδί.

Για τις βόλτες και το φαγητό του, πάρε ένα πολυκόπτη χειρός να αλέθεις επιτόπου όπου βρίσκεστε. Από τα καλύτερα μπεμπε αξεσουάρ που είχα.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

@Έσπερος πιστεύω ή αρχη είναι δύσκολη. Αν βγεις μία δυο φορές θα πάρεις τον αέρα. Έχω πάρει κι εγώ φρούτοκρέμα σε μπολ γιατί πιστεύω πως είναι καλύτερη απ το να του έδινα πχ  ψωμί ή κάτι παρομοιο. Μεγαλώνοντας όμως πήρα και μπανάνα κ μπισκότα σπιτικά για συμπλήρωμα όπως γράφει ή Βικυ. Ακόμα και γιαούρτι μπορείς να δώσεις. Εγώ σκεφτόμουν κ σκέφτομαι πως είναι πιο εποικοδομητική ή βόλτα για το μωρό και να φάει κάτι πρόχειρο μία στο τόσο απ το να μείνει μέσα.  

Κι εγώ είμαι της άποψης να πέφτουμε στο κρεβάτι καθαροί. Έτσι μετά το μπάνιο μπαίνουμε κατεύθειαν κρεβατοκάμαρα και προσπαθώ να τον χαλαρωσω στο κρεβάτι. Παιζει με τα μαξιλαρια, λέμε κανένα παραμύθι, ώσπου ξαπλώνει δίπλα μου κ κοιμάται γύρω στις 8.00. Είναι 22 μηνών σχεδόν και δεν κοιμάται καθόλου το μεσημέρι.  

Κορίτσια κι εγώ προτιμώ να τον κάνω μπάνιο το βράδυ ως ρουτίνα. Απλά αν αυτό του έφερνε υπερένταση, δεν θα είχε νόημα.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Να ρωτήσω κάτι χαζό: στην αλλαγή της ωρας, τη μερα μετα την αλλαγη, τι προγραμμα ακολουθείτε; το προσαρμόζετε στην καινουργια ωρα ή αφηνετε το παιδί να προσαρμοστεί σταδιακά; Αύριο πχ στις 7 που θα ξυπνησει θα ειναι 6. Να τον ξανα κοιμισω μαλλον δυσκολο. Οποτε θα ερθει ολο το προγραμμα μια ωρα πισω και θα νυσταξει νψριτερα; Να καθυστερήσω λιγο τον βραδυνο υπνο; Γενικα κανει τα ιδια πραγματα καθε μερα, εννοω την ιδια ωρα, και οι αλλαγες με αναστατώνουν!!

45 minutes ago, Έσπερος said:

Να ρωτήσω κάτι χαζό: στην αλλαγή της ωρας, τη μερα μετα την αλλαγη, τι προγραμμα ακολουθείτε; το προσαρμόζετε στην καινουργια ωρα ή αφηνετε το παιδί να προσαρμοστεί σταδιακά; Αύριο πχ στις 7 που θα ξυπνησει θα ειναι 6. Να τον ξανα κοιμισω μαλλον δυσκολο. Οποτε θα ερθει ολο το προγραμμα μια ωρα πισω και θα νυσταξει νψριτερα; Να καθυστερήσω λιγο τον βραδυνο υπνο; Γενικα κανει τα ιδια πραγματα καθε μερα, εννοω την ιδια ωρα, και οι αλλαγες με αναστατώνουν!!

ξαφνικα με αγχωσες...νομιζω οτι στην ωρα του θα τον βαλω για υπνο και οπως βγει..

Διαφημίσεις

On 22/10/2018 at 11:27 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Μπανάνα τρώει στο χέρι, μήλο και αχλάδι όμως στον τρίφτη οπότε πρέπει να είμαστε σπίτι. Αν βγούμε οικογενειακώς για καφέ του δίνουμε γιαούρτι και το κάνουμε σαν εκδρομή σε χωριά οπότε κοιμάται στο αυτοκίνητο λίγο. 

Το μασάζ δεν τον συγκλονίζει, απλώς ξέρω ότι όλα τα μωρά κάνουν. Αλλά έστω την ενυδατική να του απλώσω, δεν προλαβαίνω. Και μπάνιο πότε να τον κάνω; Βασικά δεν είναι μωρό που χααρώνει Παίζει και ξαφνικά πέφτει ξερός. Δηλαδή και μάτια που τρίβει δεν ηρεμεί. Όσο πιο νωρίς προσπαθώ να τον βάλω για ύπνο τοσο πιο πολύ εκνευρίζεται. Εννοώ και στους ημερήσιους, αν δοκιμάσω πιο νωρίς καταλήγουμε πιο αργά και με ένταση.

Θα προσπαθήσω αυτές τις μέρες να τον ξυπνάω 1 το ομεσημέερι και πριν τις 5 το απόγευμα και μετά ας αλλλάξεει η ώρα και βλέπουμε.

Ποια είναι αυτά τα "όλα" τα μωρα; Είναι εντελώς νέα μόδα, και εκτός διαδικτυακής πραγματικότητας, δεν έχω γνωρίσει ποτέ καμία μαμά να κάνει μασάζ και να βάζει ενυδατική στο μωρό, με εξαίρεση μία φίλη που το μωρό της είχε έντονη ατοπική δερματίτιδα και εκεί μιλάμε για άλλη διαδικασία και προϊόντα. Αν το μωρό δεν χαλαρώνει, ούτε έχει ξηροδερμία, μάλλον μόνο η εταιρεία που πουλά τις κρέμες και τα λάδια το κρίνει ωφέλιμο ;)

7 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εγώ θα ακολουθήσω τις ώρες του. Τώρα αν δω και γκρινιάζει πολύ θα ξεκλεψω ένα μισαωρο. Εμένα είναι 22 μηνών και ξυπνά 8 το πρωί και κοιμάται ξανά κατά τις οχτώ!

Εγω παντως κοριτσια ολον αυτον τον τροπο σκεψης δεν τον καταλαβαινω. Τι σημαινει "πρεπει" να κοιμαται τοση ωρα για μεσημερι και να κανει "τοσους υπνους; γιατι να μην αφηνουμε τα μωρακια να κοιμουνται οποτε θελουν και να ξυπνουν οποτε θελουν; γιατι πρεπει να εχουν προγραμμα απο τοσο μικρα; εγω προσωπικα δεν εχω καν προσεξει ποτε κοιμαται και ποτε ξυπναει ο μπεμπης μεσα στη μερα. Μονο στον βραδινο υπνο εχει μια στανταρ ωρα την οποια επελεξε μονος του. Δεν καταλαβαινω γιατι τετοια καταπιεση. Να μη βγουμε βολτα γιατι πρεπει να φαει ή γιατι αυτη την ωρα ειναι πιο σωστο να κοιμαται; επισης το να ξυπνησω ενα μωρο που κοιμαται για να του διαμορφωσω το προγραμμα οπως θεωρω σωστο πιστευω πως ειναι καταπιεση για το μωρο. Εσας δηλαδη θα σας αρεσε να σας το κανουν;

30 minutes ago, CMES said:

Εγω παντως κοριτσια ολον αυτον τον τροπο σκεψης δεν τον καταλαβαινω. Τι σημαινει "πρεπει" να κοιμαται τοση ωρα για μεσημερι και να κανει "τοσους υπνους; γιατι να μην αφηνουμε τα μωρακια να κοιμουνται οποτε θελουν και να ξυπνουν οποτε θελουν; γιατι πρεπει να εχουν προγραμμα απο τοσο μικρα; εγω προσωπικα δεν εχω καν προσεξει ποτε κοιμαται και ποτε ξυπναει ο μπεμπης μεσα στη μερα. Μονο στον βραδινο υπνο εχει μια στανταρ ωρα την οποια επελεξε μονος του. Δεν καταλαβαινω γιατι τετοια καταπιεση. Να μη βγουμε βολτα γιατι πρεπει να φαει ή γιατι αυτη την ωρα ειναι πιο σωστο να κοιμαται; επισης το να ξυπνησω ενα μωρο που κοιμαται για να του διαμορφωσω το προγραμμα οπως θεωρω σωστο πιστευω πως ειναι καταπιεση για το μωρο. Εσας δηλαδη θα σας αρεσε να σας το κανουν;

το κάθε μωράκι είναι διαφορετικο! οπως λες το δικό σου μωράκι έχει φτιάξει την ώρα του υπνου του το βραδυ,οποτε πχ δεν έχεις λόγο να τον ξυπνλησεις μεσα στην μερα..

για παράδειγμα ο δικος μου κοιμαται μέχρι τισ 8 το πρωι (το ξυπναω διότι εργάζομαι),μετά μεσ την μερα δυσκολευται πολύ να κοιμηθεί,ενώ φαινεται οτι νυσταζει κοιμαται με τα χίλια ζόρια και με πολύ κούνημα!αν λοιπον τον αφήσω απο το πρωί χωρίς να προσπαθησω να τον κοιμήσω,είναι πολύ πιθανό όπως μου έχει τυχει κιολας ναμην κρατιέται με τπτ απο την νύστα το απογευματακι κατα τισ 7,8 ,αν όμως τον αφήσω να κοιμηθεί απο εκεινη την ώρα για βραδυ (το έχω επιχειρήσει) θα ξυπνησει κατά τισ 3 το πρωι για παιχνιδι και θα κοιμηθεί κατα τισ 8 παλι!!οπότε αν ακολουθησω ολη την μερα "το σε αφήνω να κοιμηθείς οποτε θεσ και να ξυπνησεις όποτε θεσ" ή δεν θα πρεπει να τον αφησω να κοιμηθεί το απογευματακι ή θα πρεπει να τον ξυπνησω στο μισαωρο μπας και νυσταξει πάλι έστω και εργα το βραδυ...εμενα αν κοιμηθεί στισ 7 και ξυπνησει στισ 9 το απογευμα θα κοιμηθει μετα τισ 2 σιγουρα!!βεβαια εχω ακούσει και φιλη μου που λεει οτι ο δικος της κοιμαται κατα τιδ 6 γτ νυσταξε ξυπναεθ στισ 9 αλλα επειδη η ωρα του για βραδυ είναι στισ 10 θα κοιμηθεί παλι τοτε!!

2 ώρες πρίν, CMES είπε:

Εμένα το έφτιαξε μόνος του το προγράμμα του. απο 3 μηνων. και το αλλαζει κατα καιρους. αλλα γενικα το τηρεί καθε μερα χωρις αλλαγες. και απο τη στιγμη που υπαρχει αυτος ο μπούσουλας, τον ακολουθούμε. ρυιμιζουμε τις εξοδους μας ετσι ωστε να μην τον αναστατωσουμε κ κουραστει γιατι ετσι δεν θα περασει κανεις καλα. ή παμε σε μερη που ξερουμε οτι υα κοιμηθει στη διαδρομη ή που θα μπορει να κοιμηθει στο καροτσι, πχ σε ταβερνες με ανεση χωρου να κανει 1-2 βολτες. Σε έκτακτα βεβαια που δεν μπορουμε να αποφύγουμε γινονται προσαρμογες.

Για την ωρα του βραδυνου υπνου προβληματιζομαι γιατι δεν θελω να κοιμαται μετα τις 9.30. Καλα εχω διαβασει κ ότι χειμώνα πρέπει μέχρι τις 8 το αργότερο για να ρυθμιστεί το βιολογικό ρολόι κ για τη μελατονινη αλλα δεν το ψαχνω τοσο πολυ. 9 το χειμωνα μου αρκει. Και μετα τις 8.30 ενδεχομενως. Γι αυτο προβληματιζομαι για τη διάρκεια  των ημερηςιων υπνων. 

Για να είναι ειλικρινής με βολεύει κιόλας που υπαρχει το προγραμνα. ετσι οταν κοιμηθει ξερω τι χρονο εχω για τις δουλειες μου, ειδικα το μαγειρεμα. Καταλαβαινω βεβαια οτι ενα δευτερο παιδι δεν θα μπορει να ρυθμίζει το προγραμμα της οικογενειας. Όποτε εκεί θα υποστώ την αναστάτωση. 

Σημερα ξυπνησε 6 παρα 10. Του εδωσα λιγο νερο κ τον πηρα στο κρεβατι μαζι κ κατσαμε καμια ωριτσα, ετσι το γαλα το ηπιε στη συνηθισμένη του ωρα. Να ουμε πώς θα κυλήσει μεχρι το βραδυ. 

Διαφημίσεις

@sweety** εχω 2 παιδακια. Η μεγαλη μου κοιμαται συνηθως μετα τις 10 (2,5 χρονων) και οτι κι αν εχω κανει δεν εχω καταφερει να την κοιμησω νωριτερα. Ο μικρος μου επισης ξυπναει στις 6 και οσο κι αν εχω προσπαθησει να τραβηξω αργοτερα την ωρα που κοιμαται μηπως και ξυπνησει λιγο αργοτερα παλι εχω κανει μ7α τρυπα στο νερο. Οπως λες, το καθε παιδι ειναι διαφορετικο και παροτι εχω εφαρμοσει τα ιδια πραγματα και στα 2 παιδια αυτα ακολουθουν τελειως διαφορετικα προγραμματα υπνου. Αυτο που λες το καταλαβαινω και ειναι πολυ λογικο, εννοειται πως αν νυσταζει και γκρινιαζει πρεπει να προσπαθησεις να το ηρεμησεις και να το κοιμησεις. Ομως το μωρο της @Έσπερος κοιμαται μια χαρα! Εχει φτιαξει μονο του ενα ωραιοτατο προγραμματακι που τους βολευει ολους! Γιατι πρεπει να παρεμβει στο προγραμμα του υπνου του;

πρίν από 51 λεπτά , CMES είπε:

@sweety** εχω 2 παιδακια. Η μεγαλη μου κοιμαται συνηθως μετα τις 10 (2,5 χρονων) και οτι κι αν εχω κανει δεν εχω καταφερει να την κοιμησω νωριτερα. Ο μικρος μου επισης ξυπναει στις 6 και οσο κι αν εχω προσπαθησει να τραβηξω αργοτερα την ωρα που κοιμαται μηπως και ξυπνησει λιγο αργοτερα παλι εχω κανει μ7α τρυπα στο νερο. Οπως λες, το καθε παιδι ειναι διαφορετικο και παροτι εχω εφαρμοσει τα ιδια πραγματα και στα 2 παιδια αυτα ακολουθουν τελειως διαφορετικα προγραμματα υπνου. Αυτο που λες το καταλαβαινω και ειναι πολυ λογικο, εννοειται πως αν νυσταζει και γκρινιαζει πρεπει να προσπαθησεις να το ηρεμησεις και να το κοιμησεις. Ομως το μωρο της @Έσπερος κοιμαται μια χαρα! Εχει φτιαξει μονο του ενα ωραιοτατο προγραμματακι που τους βολευει ολους! Γιατι πρεπει να παρεμβει στο προγραμμα του υπνου του;

Την ίδια άποψη έχω και εγώ. Και για μένα όταν ένα μωράκι έχει στρωμένο πρόγραμμα που σε γενικές γραμμές εξυπηρετεί, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για παρεμβάσεις. Η κόρη μου 11 μηνών, κάνει 2 ημερήσιους ύπνους και κοιμάται για βράδυ γύρω στις 9:30. Μπορεί κάποια βράδια να πάει και 10, δεν τρέχει τίποτα. Επίσης ποτέ δε χρονομέτρησα τους ημερήσιους. Είναι μεταβλητοί και ως προς την ώρα και ως προς τη διάρκεια. Γενικά τη βάζω για ύπνο όταν δω να τρίβει ματάκια. Τα σκ αλλάζει συχνα το πρόγραμμα γιατί δε δουλεύουμε και βγαίνουμε έξω, ενώ τις καθημερινές με τη γιαγιά το πρωί είναι λίγο πιο ρουτινιάρικα τα πράγματα. Αυτό που θα σε συμβούλευα @Έσπερος με δεδομένο ότι έχεις ένα εύκολο παιδί στον ύπνο, είναι να μην κάθεσαι με το χρονόμετρο στο χέρι. Καλό το πρόγραμμα αλλά όταν τίθεται θέμα αλλαγής του κατά ένα μισάωρο πχ., γνώμη μου είναι ότι δυσκολεύεις τον εαυτό σου χωρίς ουσιαστικό όφελος. Άστον μόνο του και θα δεις ότι θα αυτοπρογραμματιστεί:). Και ναι, μασάζ δεν κάνω ούτε εγώ από τότε που σταμάτησαν οι κολικοί. Οπότε αν τον εκνευρίζει θα σου πρότεινα να το κόψεις.

Θα δω σήμερα πώς θα φανεί που θα χάσει όλο το φως το απόγευμα. Τώρα μόλις κοιμηθηκε για μεσημερι. 5.15 θα τον ξυπνησω. Να προλαβει λιγο μερα. Η αληθεια ειναι οτι αγχωνομαι πολυ με τον απογευματινο υπνο γιατι βιαζομαι να αποκοιμηθεί μην περασει 4 κ τελικα φτανει 4.30. Ενω το πρωι δεν βιαζομαι κ αποκοιμιεται ευκολα. Το βραδυ ειδα οτι η δθαφορα στο μισαωρο εξαρταται κ

απο την ωρα της ρουτίνας κ οχι τοσο ποτε ξυπνησε απογευμα. Χθες πχ ξύπνησε 5 παρά δέκα αλλά επειδή ο άντρας μου μαγείρευε αργησε να ερθει για το παιχνιδι τους κ καθυστερήσαμε κοιμήθηκε μετα τις 9.30 ενω προχθες ειχε ξυπνησει 5.15 κ κοιμηθηκε 9 γιατι δεν καθυστερήσαμε. 

Με το ρολοι στο χερι εκ πεποιθησεως δεν γινεται να μην ειμαι. Θελω σνα πασα στιγμη να ξερω τι ωρα ειναι. Για μπανιο μπαινω κ σε λίγα λεπτα αναρωτιεμαι, ενω παντα κοιταω κ πριν μπω.

πρίν από 46 λεπτά , Έσπερος είπε:

Θα δω σήμερα πώς θα φανεί που θα χάσει όλο το φως το απόγευμα. Τώρα μόλις κοιμηθηκε για μεσημερι. 5.15 θα τον ξυπνησω. Να προλαβει λιγο μερα. Η αληθεια ειναι οτι αγχωνομαι πολυ με τον απογευματινο υπνο γιατι βιαζομαι να αποκοιμηθεί μην περασει 4 κ τελικα φτανει 4.30. Ενω το πρωι δεν βιαζομαι κ αποκοιμιεται ευκολα. Το βραδυ ειδα οτι η δθαφορα στο μισαωρο εξαρταται κ

απο την ωρα της ρουτίνας κ οχι τοσο ποτε ξυπνησε απογευμα. Χθες πχ ξύπνησε 5 παρά δέκα αλλά επειδή ο άντρας μου μαγείρευε αργησε να ερθει για το παιχνιδι τους κ καθυστερήσαμε κοιμήθηκε μετα τις 9.30 ενω προχθες ειχε ξυπνησει 5.15 κ κοιμηθηκε 9 γιατι δεν καθυστερήσαμε. 

Με το ρολοι στο χερι εκ πεποιθησεως δεν γινεται να μην ειμαι. Θελω σνα πασα στιγμη να ξερω τι ωρα ειναι. Για μπανιο μπαινω κ σε λίγα λεπτα αναρωτιεμαι, ενω παντα κοιταω κ πριν μπω.

Δηλαδη οταν με το καλο μεγαλωσει και θα εχει σχολεια, δραστηριοτητες και υποχρεωσεις τι θα κανεις; θα πας στο ψυχιατρειο!! Αυτο μου λεει η αδερφη μου που εχει μια κορη 9,5 χρονων. Τωρα λεει ειναι η τελευταια περιοδος της ζωης σου που δεν χρειαζεται να εισαι με ενα ρολοι στο χερι! Απολαυσε το!!

Επισης δεν νομιζω οτι τα 15-30 λεπτα που θα ξυπνησει αργοτερα θα κανουν διαφορα στο τι ωρα θα νυσταξει το βραδυ, δεν ειναι μηχανημα!! Αυτο που εχω παρατηρησει παντως με την κορη μου που ειναι μεγαλυτερη ειναι πως αν την ξυπνησω τοτε ειναι που ξυπναει με γκρινια και δυσκολευεται να κοιμηθει το βραδυ. Ενω αν την αφησω να ξυπνησει οποτε θελει ειναι πιο χαλαρη και νυσταζει πιο ευκολα, ανεξαρτητως ποση ωρα εχει κοιμηθει.

11 ώρες πρίν, CMES είπε:

Γεια στο στόμα σου :) 

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Στα σοβαρά θυμάσαι ότι το μωρό ξύπνησε τη μία μέρα 5 παρά 10 και την άλλη 5 και τέταρτο;;; Δεν το παίρνεις το παιδάκι να πάτε μερικές βόλτες, να βγείτε με καμιά γειτόνισσα για ένα καφέ, να πάτε για ψώνια να χαλαρώσεις λίγο; Έχεις η ίδια άλλες ασχολίες αυτή τη στιγμή εκτός από το σπίτι και το μωρό; Διάβασμα, καμια ταινία, γυμναστική, κηπουρική, κάτι οτιδήποτε; Ακούγεται απίστευτα εξουθενωτικό και αγχωτικό να προσπαθείς να κάνεις micromanagement στο πρόγραμμα ενός παιδιού στο δεκάλεπτο! Γιατί να σε αγχώνει ο απογευματινός ύπνος ενός μωρού; Άμα δεν κοιμηθεί καθόλου ή κοιμηθεί μία ώρα νωρίτερα ή δύο ώρες αργότερα, τι είναι τ χειρότερο που μπορεί να γίνει;

Είμαι ψυχαναγκαστική. Το ομολογώ. Κι επειδή από την αρχή τάιζα με το ρολόι για να πάρει βαρος, έμεινε στην καθημερινότητα μας. Αφου αν γκρινιαξει ενα τεταρτο νωριτερα απο την ωρα που τρωει συνηθως, αργω να σκεφτω οτι ισως πείνασε. 

Σημερα ξύπνησε απο το ξυπνητηρι μου 5.10 το απογευμα. οντως γκρινιαζε. θα δειξει....

15 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Στα σοβαρά θυμάσαι ότι το μωρό ξύπνησε τη μία μέρα 5 παρά 10 και την άλλη 5 και τέταρτο;;; Δεν το παίρνεις το παιδάκι να πάτε μερικές βόλτες, να βγείτε με καμιά γειτόνισσα για ένα καφέ, να πάτε για ψώνια να χαλαρώσεις λίγο; Έχεις η ίδια άλλες ασχολίες αυτή τη στιγμή εκτός από το σπίτι και το μωρό; Διάβασμα, καμια ταινία, γυμναστική, κηπουρική, κάτι οτιδήποτε; Ακούγεται απίστευτα εξουθενωτικό και αγχωτικό να προσπαθείς να κάνεις micromanagement στο πρόγραμμα ενός παιδιού στο δεκάλεπτο! Γιατί να σε αγχώνει ο απογευματινός ύπνος ενός μωρού; Άμα δεν κοιμηθεί καθόλου ή κοιμηθεί μία ώρα νωρίτερα ή δύο ώρες αργότερα, τι είναι τ χειρότερο που μπορεί να γίνει;

Ε το θυμάμαι τώρα που το παρατηρώ. Γιατι δεν θελω να ξυπναει απο τον απογευματινο υπνο και να εχει σκοτεινιασει. Και δεν θελω να αργει το βραδυ, αφού έχω διαβάσει ότι πρέπει να κοιμάται νωρίς. Ενταξει δεν λεω να χαμηλώνω τα φωτα με το που σκοτεινιάζει για να μην τον μπερδευει ο τεχνητός φωτισμός κ να κοιμάται στις 8 κ να ξυπναει στις 6 με την Ανατολή, οπως διαβασα οτι πρεπει. Εξάλλου αφού το προγράμμά του τον βολεύει κ είναι ηρεμος, γιατί να τον αναστατώνω; αν δεν κοιμηθει την ωρα του, τι θα κερδίσω μετα απο ενα ακεφο κ κουρασμένο παιδι; 

Ο δικος μου προσωπικός χρονος βασίζεται στο προγραμμα του παιδιου. κ ο χρονος που εχουμε σαν ζευγαρι. αν κοιμηθει νωρις, θα εχουμε περισσοτερο. αν γκρινιαζει το απογευμα γιατι ειναι κουρασμενος, θα περασουμε κ οι δυο ασχημα. δεν καταλαβαινω τι το παραλογο λεω. τον 2ο-3ο μηνα που δεν ειχε ημερησιο προγραμμα κ ειχα ακουσει τον αντρα μου κ δεν επεδίωκα να κοιμαται τη μερα γιατι οποια προσπαθεια να τον κοιμισω τον εκνεύριζε, ημουν με τα νευρα κρόσια. παρακαλαγα να ερθει το βραδυ κ ελεγα περασε κ αυτη η μερα. οταν βρηκα τροπο να τον κοιμιζω κ εκανε ενα υποτυπώδες τοτε προγραμμα, ηρέμησα. 

Βολτες τον βγαζω. Απλως γυρναμε πισω για το φρουτο κ τον υπνο. Κ καμια φορα ξαναβγαίνουμε το μεςημερι μετα το φαγητο κ πριν αλλαξει η ωρα βγαίναμε κ το απογευμα. Οχι παντα μεγαλες βολτες, πιο σπανια στα μαγαζια, αλλιως εδω γυρω που μενουμε. Τις καθημερινές εννοω. Αργιες ειναι αλλιως. Τωρα θα δοκιμασω να τρωει εξω την μπανανα για να μην αγχωνομαι κ να του δινω τα αλλα φρουτα σπίτι. ή το αυγο εξω κ να του δινω το φρουτο αργοτερα οταν γυρναμε. θα ειναι λιγοτερο δεσμευτικό αυτο. 

πρίν από 21 λεπτά , Έσπερος είπε:

Ε το θυμάμαι τώρα που το παρατηρώ. Γιατι δεν θελω να ξυπναει απο τον απογευματινο υπνο και να εχει σκοτεινιασει. Και δεν θελω να αργει το βραδυ, αφού έχω διαβάσει ότι πρέπει να κοιμάται νωρίς. Ενταξει δεν λεω να χαμηλώνω τα φωτα με το που σκοτεινιάζει για να μην τον μπερδευει ο τεχνητός φωτισμός κ να κοιμάται στις 8 κ να ξυπναει στις 6 με την Ανατολή, οπως διαβασα οτι πρεπει. Εξάλλου αφού το προγράμματος τον βολεύει κ είναι ηρεμος, γιατί να τον αναστατώνω; αν δεν κοιμηθει την ωρα του, τι θα κερδίσω μετα απο ενα ακεφο κ κουρασμένο παιδι; 

στην αλλαγη ωρας δ εκανα ποτε κτ ιδιαιτερο.ακολουθουσα τους χρονους τους.ηξερα οτι 1-2ημερες θα απορρυθμιζονταν αλλα μετα θα το ξαναβρισκαμε

παρα πολλες φορες εχουν ξυπνησει απο τον απογευματινο υπνο αφου εχει σκοτεινιασει,δ επαθαν κτ

καλο ειναι να κοιμαται νωρις,αλλα δ κοιμουνται ολα τα παιδακια στις 8.ειδικα αν δ εχουν σχολειο κ 9 η 9:30 ειναι μια χαρα

επισης αν ξυπνουσαν στις 6προσπαθουσα να τα ξανακοιμησω,ειναι πολυ νωρις για μενα.γτ πρεπει σωνει κ ντε στις 6;

μα δ ακολουθεις ενα προγραμμα,προσπαθεις συνεχεια κτ να αλλαξεις

μην σκας για το μισαωρο πραγματικα

αυτό για τον ύπνο κ τη ρύθμιση με βάση το φως του ηλίου τα λεει η συμβουλος υπνου που γραφει στην ομαδα της ενσυναίσθησης. κ οποτε τη ρωτανε για προβληματα υπνου αυτα απαντάει. εμεις δεν εχουμε προβληματα υπνου αλλα με αγχωνει λιγο μηπως δεν τα κανω σωστα, αλλα απο την αλλη δεν μπορω να διανοηθώ να είμαστε ξύπνιοι με τα κοκόρια ούτε να έχουμε ημίφως όλο το απόγευμα. Δεν καταλαβαίνω ποιο σπίτι λειτουργεί ετσι.

Η αλήθεια είναι ότι εμένα δεν μου αρέσει αυτό που νυχτωνει νωρίς κ γενικά νιώθω περίεργα όταν σκοτεινιάζει τα απογεύματα. κ θεωρούσα ότι ένα μωρό θα το μπερδέψει να ξυπνήσει  κ να έχει σκοτεινιάσει. αλλά θα δούμε, αν οντως η ωρα υπνου εξαρταται απο τη διαδικασια κ οχι την απογευματινη αφύπνιση, θα σταματησω να ασχολουμαι μεχρι να κανει αλλαγη μονος του. μπας κ κοιμηθω κ εγω λιγο το μεσημερι γιατι ετσι με το που πεφτει μεχρι να με παρει εμενα ο υπνος σε μιση ωρα σηκωνομαι να τον ξυπνησω. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...