Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

19 ώρες πρίν, TheZoe είπε:

Πείτε μου σας παρακαλώ πως βάζετε τα μωρά σας για ημερήσιο ύπνο γιατί έχω αρχίσει να στερεύω από ιδέες.
Μωρό 3+ μηνών το βράδυ κοιμόταν και κοιμάται θηλάζοντας. Την ημέρα ήταν πάντα λίγο δύσκολη αλλά τον τελευταίο μήνα το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Νυστάζει, κοκκινίζουν τα μάτια της, σκουντουφλάει από τη νύστα και αρνείται να κοιμηθεί. 

Έχω δοκιμάσει: στήθος, αγκαλιά, μάρσιπο, στην κούνια, στο καρότσι, στην καλαθούνα. Με κούνημα, με περπάτημα, με χάδια. Να την αφήσω μόνη, να κάθομαι δίπλα. Με ησυχία, φασαρία, white noise, φως, σκοτάδι.  Να την βάζω αμέσως μόλις νυστάξει, να την αφήσω να κουραστεί, να τη βάζω με το ρολόι για να προλάβω να μην νυστάξει. Με a/c ή χωρίς.  Μέχρι και πιπίλα δοκίμασα παρόλο που είμαι αντίθετη. Αν βγούμε βόλτα το πρωί φαίνεται να βοηθάει καμία φορά αλλά εδώ που μένουμε έχει πολύ ζέστη και καθόλου σκιά και πλέον βγαίνουμε μόνο απόγευμα.

Είναι λες και μόλις καταλάβει ότι πάει να νυστάξει να γυρίζει διακόπτης και να αντιστέκεται. Ότι τη νυστάζει την εκνευρίζει.
Αν άντεχε δεν θα με πείραζε να μην κοιμάται, αλλά δεν αντέχει. Κόκκινα μάτια, μαύροι κύκλοι, κομμένο πρόσωπο, γκρίνια και στο τέλος φυσικά σπαρακτικό κλάμα. 
Όταν νυστάζει δεν θέλει τίποτα. Την παίρνω αγκαλιά κλαίει, την αφήνω κάτω τσιρίζει, την ξανασηκώνω χτυπιέται.   Κοιμάται τελικά 2-2,5 ώρες μέσα στη μέρα σπασμένες σε 3-4 ύπνους αφού έχουμε εξαντληθεί και οι δύο από την προσπάθεια.
Δώστε μου καμία ιδέα πως θα την πείσω να κλείνει λίγο τα ματάκια της χωρίς κλάματα!

Δύσκολη κατάσταση. Εγώ σε στιγμές που αρνιόταν πεισματικά να κοιμηθεί ενώ νυσταζε τον εβαζα στο μάρσιπο και έκανα ένα γύρω στο τετράγωνο. Ο αέρας και ή βαβουρα της πόλης τον βοηθούσαν να αποφορτιστεί. Κάποιες φορές κοιμόταν στο μάρσιπο άλλες μόλις γυριζαμε θήλαζε λιγο και αποκοιμιοταν. 

13 ώρες πρίν, Lia90 είπε:

Γεια σας παιδια! Ειμαι καινουρια στο φορουμ και χρειαζομαι την βοηθεια σας!! Εχω ενα μωρακι 3 μηνων, την νυχτα κοιμαται πολυ καλα 8μιση-10 ωρες υπνου συνηθως χωρις διακοπη. Το προβλημα μου ειναι κατα τη διαρκεια της ημερας. Να αναφερω εδω οτι θηλαζω αποκλειστικα και οτι η κυρια αρνειται πησματικα την πιπιλα, οποτε οταν ειναι να κοιμηθει χρησιμοποιει εμενα για πιπιλα! Την μερα λοιπον οταν νυσταξει ζηταει στηθος και αφου αποκοιμηθει και την βαλω στην καλαθουνα της μετα απο 5-10 λεπτα ξυπναει κλαιγοντας απαρηγορητη για να την ξανακοιμησω..οπου θα γινει ακριβως το ιδιο και ο κυκλος συνεχιζετε!! Το θεμα ειναι οτι το μωρο φαινεται οτι εχει αναγκη να κοιμηθει και γκρινιαζει αλλα δεν καταφερνει να μεινει κοιμισμενο! Στην καλυτερη περιπτωση κοιμαται 30 λεπτα μετα απο πολλες προσπαθειες! Αυτο ισχυει για ολη την μερα μεχρι το βραδυ που θα κοιμηθει τελικα. Πως μπορω να την βοηθησω να ξεκουραστει την μερα? Γιατι το κανει αυτο? Οποια συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη!! Ευχσριστω πολυ!! 

Που κοιμιζεις το μωρό? Στο σαλόνι? Με φως? Με φασαρια? Το βράδυ κοιμάται στην καλαθουνα ή στην κούνια? 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Που κοιμιζεις το μωρό? Στο σαλόνι? Με φως? Με φασαρια? Το βράδυ κοιμάται στην καλαθουνα ή στην κούνια? 

Το βραδυ κοιμαται διπλα μου στην καλαθουνα της με ενα φωτακι αναμενο. Τωρα μες στην μερα εχω δοκιμασει διαφορα..εχω δοκιμασει να την κοιμησω στο σαλονι και να την βαλω στο ρηλαξ της, καποιες φορες πιανει και κοιμαται εκει κανα μισαωρο. Αλλες φορες εχω δοκιμασει να την βαλω στην καλαθουνα της στο δωματιο μου αλλα με φως, εκει φαινεται να κοιμαται πιο δυσκολα. Μια φορα μονο δοκιμασα να την κοιμησω με κλειστα πατζουρια στο δωματιο μου αλλα δεν καταφερε να κοιμηθει καν παρα μονο πιπιλισε για κανα 40λεπτο και ξυπνησε αναζωογονημενη!!! Τωρα απο φασαρια απλα εχω την τηλεοραση ανοιχτη και οι κλασικοι ηχοι ενος νοικοκυριου ψυγειο, ντουλαπια κτλ

2 ώρες πρίν, Lia90 είπε:

Δεν μου ειχε περασει καθολου απο το μυαλο οτι επειδη κοιμαται πολλες ωρες να θελει να αναπληρωσει την επαφη της μαζι μου! Μου ακουγεται πολυ λογικο! Αν ειναι ετσι την αφηνω απλα να κοιμηθει πανω μου? Το μαρσιπο θα ηταν σωτηριο πιστευω, πηρα ενα μολις προχθες ομως οσες φορες την εβαλα εκλαιγε σπαρακτικα αλλα δεν πρεπει να το εχω φτιαξει καλα και οπως κλαιει αγχωνομαι και δεν μπορω να κανω τις ρυθμισεις με ψυχραιμια!! Ελπιζω μολις το φτιαξω να βολευτει και να κοιμαται εκει! 

Aρχικα, τι μαρσιπο εχεις; Επισης, οι πρωτες φορες που θα την φορας ετσι θα ειναι, μεχρι να αισθανθεις κι εσυ πιο σιγουρη (και αυτη γιατι νιωθει το αγχος σου) και μπορει να εχετε κλαματα μεχρι να την βαλεις. Δοκιμασε να κανει αρκετες προβες με ενα ψευτικο πχ αρκουδακι για να εξοικειωθεις με τις κινησεις και οταν την φορας να καθεσαι μπροστα σε καθρεφτη, βοηθαει πολυ!

2 ώρες πρίν, Lia90 είπε:

Το βραδυ κοιμαται διπλα μου στην καλαθουνα της με ενα φωτακι αναμενο. Τωρα μες στην μερα εχω δοκιμασει διαφορα..εχω δοκιμασει να την κοιμησω στο σαλονι και να την βαλω στο ρηλαξ της, καποιες φορες πιανει και κοιμαται εκει κανα μισαωρο. Αλλες φορες εχω δοκιμασει να την βαλω στην καλαθουνα της στο δωματιο μου αλλα με φως, εκει φαινεται να κοιμαται πιο δυσκολα. Μια φορα μονο δοκιμασα να την κοιμησω με κλειστα πατζουρια στο δωματιο μου αλλα δεν καταφερε να κοιμηθει καν παρα μονο πιπιλισε για κανα 40λεπτο και ξυπνησε αναζωογονημενη!!! Τωρα απο φασαρια απλα εχω την τηλεοραση ανοιχτη και οι κλασικοι ηχοι ενος νοικοκυριου ψυγειο, ντουλαπια κτλ

Κοίταξε ίσως και να ζεσταινεται μες στην καλαθουνα, ο δικος μου εσκαγε και ετσι  τον εβαζα για ημερησιους και βραδυνό στην κούνια στο δωμάτιο μας με σχετική δροσιά. 

Λευκούς ήχους έχεις δοκιμάσει ώστε να καλύψεις τους αλλους θορύβους? 

Πάντως και ο γιος μου έτσι έκανε, ξυπνούσε συνέχεια και ετρεχα να τον κοιμιζω λίγο ακόμα. 

1 hour ago, Sentir...natureza είπε:

Aρχικα, τι μαρσιπο εχεις; Επισης, οι πρωτες φορες που θα την φορας ετσι θα ειναι, μεχρι να αισθανθεις κι εσυ πιο σιγουρη (και αυτη γιατι νιωθει το αγχος σου) και μπορει να εχετε κλαματα μεχρι να την βαλεις. Δοκιμασε να κανει αρκετες προβες με ενα ψευτικο πχ αρκουδακι για να εξοικειωθεις με τις κινησεις και οταν την φορας να καθεσαι μπροστα σε καθρεφτη, βοηθαει πολυ!

Εχω ενα μαρσιπο με κλιπ, ελληνικης κατασκευης. Ναι οσες δοκιμες εχω κανει εχουν γινει με μεγαλο αγχος και δεν ενιωθα καμμια σιγουρια. Το μονο λογικο ειναι να νιωθει την αβεβαιοτητα μου και να κλαιει! Θα συνεχισω τις προσπαθειες και ελπιζω σιγα σιγα να χαλαρωσω εγω και να το συνηθισει και εκεινη..μπηπως αρχισει και κοιμαται εκει την μερα και ειναι πιο ηρεμη! 

Διαφημίσεις

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Κοίταξε ίσως και να ζεσταινεται μες στην καλαθουνα, ο δικος μου εσκαγε και ετσι  τον εβαζα για ημερησιους και βραδυνό στην κούνια στο δωμάτιο μας με σχετική δροσιά. 

Λευκούς ήχους έχεις δοκιμάσει ώστε να καλύψεις τους αλλους θορύβους? 

Πάντως και ο γιος μου έτσι έκανε, ξυπνούσε συνέχεια και ετρεχα να τον κοιμιζω λίγο ακόμα. 

Ναι σιγουρα θα μπορουσε και να ζεσταινεται θα πρεπει να το ελεγξω. 

Λευκους ηχους της εβαζα μεχρι πριν κανα μηνα που κοιμοταν ενα 2ωρο το πρωι στο ρηλαξ, μετα σταματησε να κοιμαται ετσι σταματησα και εγω να βαζω λευκους ηχους!! Μαλλον πρεπει να ξαναρχισω ομως γιατι παρατηρουσα σημερα που καταφερε να κοιμηθει 30 λεπτα οτι μολις ανοιξα ενα ντουλαπι ξυπνησε! 

Και πως καταφερες τελικα τον γιο σου να κοιμαται?? Δυσκολο αυτο να παλευεις να τα κοιμησεις ποση ωρα και μετα απο 5λεπτα να ξαναξυπνανε!! 

12 ώρες πρίν, Lia90 είπε:

Ναι σιγουρα θα μπορουσε και να ζεσταινεται θα πρεπει να το ελεγξω. 

Λευκους ηχους της εβαζα μεχρι πριν κανα μηνα που κοιμοταν ενα 2ωρο το πρωι στο ρηλαξ, μετα σταματησε να κοιμαται ετσι σταματησα και εγω να βαζω λευκους ηχους!! Μαλλον πρεπει να ξαναρχισω ομως γιατι παρατηρουσα σημερα που καταφερε να κοιμηθει 30 λεπτα οτι μολις ανοιξα ενα ντουλαπι ξυπνησε! 

Και πως καταφερες τελικα τον γιο σου να κοιμαται?? Δυσκολο αυτο να παλευεις να τα κοιμησεις ποση ωρα και μετα απο 5λεπτα να ξαναξυπνανε!! 

Έτσι έκανε για αρκετούς μηνες μέσα στην μέρα και στην αρχή του βραδυνου μέχρι να αποκοιμηθεί πιο βαθιά. Υπομονή εκανα κατα βάση και δοκιμασα διάφορα για να μπορέσει να κοιμηθεί περισσότερο. Είχα αναμμένο απορροφητηρα όταν κοιμόταν (αυτό έπιανε), αργότερα τον μετέφερα στην κούνια με κλιματιστικο και μισόκλειστο ρόλο γύρω στο εξάμηνο που και αυτό φαινόταν να τον βοηθά. Αλλά πάντα είχα στο νου μου ότι θα ξυπνήσει στο δέκαλεπτό στο τέταρτο που τον άφηνα κάτω. Μετά το χρόνο μεγάλωσε ο χρόνος πχ ξυπνούσε στην μισή με μία ώρα.  

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω σε κάποιον αν έχει συμβεί να ξυπνάει το μωρό μέσα στην νύχτα και να μένει ξύπνιο για ώρες κυρίως παίζοντας; Και αν ναι πως το χειριστηκατε παίζεται μαζί του; Το αφήνουμε μόνο του και αν ναι όταν αρχίζει να κλαίει τι κάνουμε το ταΐζουμε; Θα ήθελα να μάθω πως το ξεπέρασαν τα δικά σας μωράκια κάνατε κάτι συγκεκριμένο ή απλά τους πέρασε. Και πόσο διάστημα κράτησε;

9 ώρες πρίν, Μαίρη 25 είπε:

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω σε κάποιον αν έχει συμβεί να ξυπνάει το μωρό μέσα στην νύχτα και να μένει ξύπνιο για ώρες κυρίως παίζοντας; Και αν ναι πως το χειριστηκατε παίζεται μαζί του; Το αφήνουμε μόνο του και αν ναι όταν αρχίζει να κλαίει τι κάνουμε το ταΐζουμε; Θα ήθελα να μάθω πως το ξεπέρασαν τα δικά σας μωράκια κάνατε κάτι συγκεκριμένο ή απλά τους πέρασε. Και πόσο διάστημα κράτησε;

Τι ηλικία έχει το μωρο σου

Φυσικα περασαμε πολλές τέτοιες φάσεις κ το χειρίστηκα αναλόγως της ηλικίας του

Θηλαζεις; που κοιμαται το μωρο; 

Το μωράκι είναι 6 μηνών το έχει ξεκινήσει αυτό από τον 5 μήνα και δεν  λέει να το κόψει έχω δοκιμάσει διαφορά. Αλλά δεν μου αρέσει να την αφήνω να κλαίει πολύ ώρα, οπότε και όταν κλαίει την παίρνω και την θηλάζω.

Διαφημίσεις

On 22/7/2020 at 8:46 ΜΜ, Μαίρη 25 είπε:

Το μωράκι είναι 6 μηνών το έχει ξεκινήσει αυτό από τον 5 μήνα και δεν  λέει να το κόψει έχω δοκιμάσει διαφορά. Αλλά δεν μου αρέσει να την αφήνω να κλαίει πολύ ώρα, οπότε και όταν κλαίει την παίρνω και την θηλάζω.

Συμβαίνει και σε μενα ακομη αυτο. Και είναι ενος έτους, δε συμβαίνει πλέον τόσο συχνα οσο στην ηλικια των 5-6 μηνων αλλα δε με ξαφνιαζει.  Επειδή κοιμαται μαζι μας στο κρεβάτι  έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι ή είναι ξεκουραστος αν δεν ειχς παιξει πολύ μεσα στην ημέρα ή επειδή ψαχνοντας το στήθος δεν το βρήκε και επειδή κοιμοταν ελαφρια ξυπνησε. Οσο είναι ξυπνιος εγω απλώς του κραταω παρεα, δεν παμε πουθενά αλλου εκτος απο το κρεββάτι γιατί μετα δς θα ξανακοιμηθει αλλο. Δεν του δινω παιχνίδια,απλώς μεταξύ μας μπορει να παίζουμε, να τραγουδαω χαλαρα τραγουδια, σηκώνεται ανοιγοκλεινει τον διακοπτη απο το φως, αυτα τα ωραια. Αυτο θα σταματήσει οταν θα αρχισει να κοιμαται καλύτερα και δε γνωρίζω ακόμα ποτε θα είναι αυτό το ποτε

• 2 months later...

Λόγω κούρασης δυστυχώς δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλα τα ποστς... 

Ο γιος μου είναι 20 μηνών και εδώ και ένα μήνα περίπου έχουμε το εξής πρόβλημα στον ύπνο : ξυπνάει μέσα στη νύχτα και θέλει να κοιμόμαστε μαζί. Στην αρχή πίστευα ότι θέλει αγκαλιά λόγω ανασφάλειας ή άγχος αποχωρισμού. Όμως πλέον βλέπω ότι ξυπνάει ξαφνικά με κλάματα, σηκώνεται στην κούνια του και απλώνει τα χέρια του για να τον πάρω. Έκανα το λάθος κάποιες φορές λόγω τρομερής κούρασης και τον έπαιρνα στο κρεβάτι μας διότι με το που τον έκανα αγκαλιά και τον ακουμπούσα κοιμισμένο στην κούνια του, ούρλιαζε και έκλαιγε ασταμάτητα.

Το θέμα είναι ότι δεν κοιμάμαι πλέον ή κοιμάμαι πολύ άτσαλα. Δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τον ύπνο. Πάντα είχαμε ρουτίνα πριν τον ύπνο και αγκαλιές προτού κοιμηθεί. Ή καθόμουν δίπλα του μέχρι να τον πάρει ο ύπνος ή κατευθείαν έφευγα λέγοντας καληνύχτα, αναλόγως πώς το ήθελε και εκείνος. 

Σας έχει τύχει τέτοια μεγάλη αλλαγή στον ύπνο σε τέτοια ηλικία?? Τι κάνατε? 

Just now, Gummy Bear said:

Λόγω κούρασης δυστυχώς δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλα τα ποστς... 

Ο γιος μου είναι 20 μηνών και εδώ και ένα μήνα περίπου έχουμε το εξής πρόβλημα στον ύπνο : ξυπνάει μέσα στη νύχτα και θέλει να κοιμόμαστε μαζί. Στην αρχή πίστευα ότι θέλει αγκαλιά λόγω ανασφάλειας ή άγχος αποχωρισμού. Όμως πλέον βλέπω ότι ξυπνάει ξαφνικά με κλάματα, σηκώνεται στην κούνια του και απλώνει τα χέρια του για να τον πάρω. Έκανα το λάθος κάποιες φορές λόγω τρομερής κούρασης και τον έπαιρνα στο κρεβάτι μας διότι με το που τον έκανα αγκαλιά και τον ακουμπούσα κοιμισμένο στην κούνια του, ούρλιαζε και έκλαιγε ασταμάτητα.

Το θέμα είναι ότι δεν κοιμάμαι πλέον ή κοιμάμαι πολύ άτσαλα. Δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τον ύπνο. Πάντα είχαμε ρουτίνα πριν τον ύπνο και αγκαλιές προτού κοιμηθεί. Ή καθόμουν δίπλα του μέχρι να τον πάρει ο ύπνος ή κατευθείαν έφευγα λέγοντας καληνύχτα, αναλόγως πώς το ήθελε και εκείνος. 

Σας έχει τύχει τέτοια μεγάλη αλλαγή στον ύπνο σε τέτοια ηλικία?? Τι κάνατε? 

Welcome to the club! Είναι η στάνταρ ηλικία που αρχίζουν αυτά. Ανάλογα το παιδί ετοιμάσου για λίγα η περισσότερα χρονάκια ατσαλου ύπνου. Εννοείται πως θα έρχεται στο κρεβάτι σας ( για μένα τουλάχιστον άλλοι γονείς έχουν άλλη προσέγγιση) Όσο μεγαλώνει μπορεί να φοβάται και διάφορα πράγματα, του λες κουβεντούλες να τον ησθχασεις και αν είσαι πολυυ τυχερή ξανά πίσω στο κρεβάτι του. Κουράγιο.

3 ώρες πρίν, maripoz είπε:

Welcome to the club! Είναι η στάνταρ ηλικία που αρχίζουν αυτά. Ανάλογα το παιδί ετοιμάσου για λίγα η περισσότερα χρονάκια ατσαλου ύπνου. Εννοείται πως θα έρχεται στο κρεβάτι σας ( για μένα τουλάχιστον άλλοι γονείς έχουν άλλη προσέγγιση) Όσο μεγαλώνει μπορεί να φοβάται και διάφορα πράγματα, του λες κουβεντούλες να τον ησθχασεις και αν είσαι πολυυ τυχερή ξανά πίσω στο κρεβάτι του. Κουράγιο.

Ααααχ.... Κατάλαβα! 

Να σου πω την αλήθεια, βλέπω πλέον ότι εκτός από αγκαλιά θέλει απλά να κοιμηθεί στον καναπέ μαζί μου (έχουμε έναν καναπέ στο δωμάτιο του), ή στο κρεβάτι μας. Καταλαβαίνω ότι ανάλογα με την ηλικία αναπτύσσονται άλλα πράγματα όπως φόβος κλπ, όμως δεν θέλω ν; το του γίνει συνήθεια ότι θα κοιμάται συνέχεια εκτός κρεβατιού του. Τι του μιλάω, τις τον χαϊδεύω, τι τον αγκαλιάζω και μετά τον αφήνω στο κρεβάτι του, τίποτα... Χθες τη νύχτα αφού τα έκανα αυτά 4 φορές και δεν έπιαναν, τον άφησα να κλάψει. Σπαραξε η καρδιά μου, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω γιατί είμαι εξαντλημένη και με μια δουλειά την ημέρα.... Και αν κάνω και δεύτερο μωράκι τι θα γίνει δηλαδή δεν θα ξανά κοιμηθώ ποτέ?? 

Για εμενα δ περιγράφεις κτ περιεργο. Εννοείται είναι σε δύσκολη φάση, άγχος αποχωρισμου, εννοείται έχει ανάγκη την αγκαλιά κ να κοιμαται μαζι σας

Πλέον στους 20μ τα δικα μου ηταν στην φάση που άρχισαν να κοιμούνται στο κρεβατι τους. Για την ακρίβεια η μεγάλη λιγο αργότερα. 2χρονια έκανα συνκοιμηση με το καθένα. Κ ενώ η μεγάλη πηγε στο κρεβατι της κάποια στιγμή επέστρεψε μετά την γέννηση του αδερφού της, κ τα είχα κ τα δυο μαζί κανένα 6μηνο.μετα μόνη επέλεξε να φυγει

Για μενα δ ειναι λάθος να κοιμηθει στο κρεβατι των γονιων. Αλλα ειναι προσωπικές απόψεις αυτά. Δ θα μείνει για πάντα. Ο μικρος μου 4χρ κοιμαται 2χρ μόνος αλλα θα έρθει 1-2φορες τον μηνα. Η μεγάλη 6χρ μια φορα το τρίμηνο, αν φοβηθεί η οτιδήποτε. Προσωπικά θέλω να ξέρουν ότι μπορούν να έρθουν στο κρεβατι μας αν νιώθουν την αναγκη

Κ επειδη δ ειχα κ εύκολα παιδακια στον υπνο, δ ισχύει ότι δ θα κοιμηθείς ακομη κ αν έρθει ένα δεύτερο. Λες ότι ήταν κ εύκολος ως τωρα(έχω παρατηρήσει πολλά παιδακια αν είναι εύκολα σε κτ μικρα, θα δυσκολέψουν κάποια στιγμή σε άσχετη φάση) 

Διαφημίσεις

Just now, vicky86 είπε:

Για εμενα δ περιγράφεις κτ περιεργο. Εννοείται είναι σε δύσκολη φάση, άγχος αποχωρισμου, εννοείται έχει ανάγκη την αγκαλιά κ να κοιμαται μαζι σας

Πλέον στους 20μ τα δικα μου ηταν στην φάση που άρχισαν να κοιμούνται στο κρεβατι τους. Για την ακρίβεια η μεγάλη λιγο αργότερα. 2χρονια έκανα συνκοιμηση με το καθένα. Κ ενώ η μεγάλη πηγε στο κρεβατι της κάποια στιγμή επέστρεψε μετά την γέννηση του αδερφού της, κ τα είχα κ τα δυο μαζί κανένα 6μηνο.μετα μόνη επέλεξε να φυγει

Για μενα δ ειναι λάθος να κοιμηθει στο κρεβατι των γονιων. Αλλα ειναι προσωπικές απόψεις αυτά. Δ θα μείνει για πάντα. Ο μικρος μου 4χρ κοιμαται 2χρ μόνος αλλα θα έρθει 1-2φορες τον μηνα. Η μεγάλη 6χρ μια φορα το τρίμηνο, αν φοβηθεί η οτιδήποτε. Προσωπικά θέλω να ξέρουν ότι μπορούν να έρθουν στο κρεβατι μας αν νιώθουν την αναγκη

Κ επειδη δ ειχα κ εύκολα παιδακια στον υπνο, δ ισχύει ότι δ θα κοιμηθείς ακομη κ αν έρθει ένα δεύτερο. Λες ότι ήταν κ εύκολος ως τωρα(έχω παρατηρήσει πολλά παιδακια αν είναι εύκολα σε κτ μικρα, θα δυσκολέψουν κάποια στιγμή σε άσχετη φάση) 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, μου δίνει κουράγιο!! 

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας μανούλες,

έχω ένα αγοράκι κοντά 9 μηνών. Από τότε που τέλειωσαν οι κολικοί κοιμόταν σερί τη νύχτα γύρω στις 10 ώρες χωρίς ξυπνήματα. Την τελευταία βδομάδα κοιμάται πολύ ανήσυχα και έχει αρχίσει να ξυπνάει μία και δύο φορές τη νύχτα χωρίς να γκρινιάζει ή να κλαίει. Απλά ξυπνάει και μιλάει γελάει χτυπάει παλαμάκια κλπ. Δεν τον σηκώνω ούτε τον ταίζω απλά προσπαθώ να ξανακοιμηθεί. Έχει βγάλει τα κάτω δόντια . Μήπως είναι αυτό? Αλλά πάλι αν πονούσε δεν θα έκλαιγε? Επίσης έχει τη συνήθεια να στριμώχνεται σε διάφορες γωνίες της κούνιας με αποτέλεσμα όταν θέλει να γυρίσει να μην μπορεί και να ξυπνάει. Τι λέτε??

On 11/10/2020 at 10:21 ΜΜ, Tina1979 είπε:

Καλησπέρα σας μανούλες,

έχω ένα αγοράκι κοντά 9 μηνών. Από τότε που τέλειωσαν οι κολικοί κοιμόταν σερί τη νύχτα γύρω στις 10 ώρες χωρίς ξυπνήματα. Την τελευταία βδομάδα κοιμάται πολύ ανήσυχα και έχει αρχίσει να ξυπνάει μία και δύο φορές τη νύχτα χωρίς να γκρινιάζει ή να κλαίει. Απλά ξυπνάει και μιλάει γελάει χτυπάει παλαμάκια κλπ. Δεν τον σηκώνω ούτε τον ταίζω απλά προσπαθώ να ξανακοιμηθεί. Έχει βγάλει τα κάτω δόντια . Μήπως είναι αυτό? Αλλά πάλι αν πονούσε δεν θα έκλαιγε? Επίσης έχει τη συνήθεια να στριμώχνεται σε διάφορες γωνίες της κούνιας με αποτέλεσμα όταν θέλει να γυρίσει να μην μπορεί και να ξυπνάει. Τι λέτε??

Γύρη στους 9 μήνες η πρώτη μου κόρη έκανε πολύ χάλια ύπνο. Ξυπνούσε συνέχεια, έκλαιγε κ καταλήξαμε από τότε να κοιμόμαστε ολοι μαζί στο κρεβάτι. Από συζητήσεις που έχω κάνει με άλλους γονείς όλοι σε εκείνη την ηλικία έχουν θέματα. Πιστεύω σιγά σιγά πως θα στρώσει. Κάποιο άλμα πιστεύω θα περνάει κ σε λίγο καιρό θα ξανά στρώσει

On 11/10/2020 at 10:21 ΜΜ, Tina1979 είπε:

Καλησπέρα σας μανούλες,

Είναι δύσκολη περίοδος στον ύπνο οι 8-10 μήνες, συνήθως το πιο ζόρικο άλμα ανάπτυξης. Οσον αφορά τα παλαμάκια κλπ, πολλά παιδάκια το κάνουν, είτε μόλις το κατέκτησαν, είτε επειδή θα κατακτήσουν κάτι καινούριο, είτε γιατί πιστεύεται ότι ο εγκέφαλος βρίσκεται σε υπερδιέγερση λόγω των ερεθισματων, της ανάπτυξης δεξιοτήτων κα. Για το στρίμωγμα δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι, λογικά όσο μεγαλώνει θα βρίσκει την θέση που τον βολεύει. Το έκαναν και οι δύο μου γιοι, ο μικρός ακόμη το κάνει (20 μην). Έχω ακούσει παιδάκια που το σταμάτησαν μολις πήγαν σε μεγαλύτερο κρεβάτι, πχ μόνο.  Παρ'ολα αυτά ομως είναι φυσιολογικα τα ξυπνηματα στις μικρές ηλικίες, δεν περιγράφεις κάτι περίεργο. Το μόνο περίεργο για μένα επειδή δεν το έζησα ποτέ είναι ότι κοιμόταν 10 ώρες σερι μέχρι τώρα :-P

• 1 month later...

Να ζητήσω συμβουλές ή κι υποστήριξη γιατί αισθάνομαι κουρασμένη.

γενικα το μωρό 15 μηνών κορίτσι έχει ρουτίνα και στρωμένο ύπνο από την αρχή.

Είναι 2 βδομαδες τώρα που κατά τις 04:30 το πρωί ( όχι κάθε μέρα) αρχίζει τον ανήσυχο ύπνο, στριφογυρνάει, κουτουλάει στα κάγκελα τις κούνιας, στο τέλος ξυπνάει μένει πρόκα αυτά ξαπλωμένη κ ήσυχη μόνο μπλαμπλαδίζει και λαγό κοιμάται προσπαθεί τουλάχιστον με τι τις 07:30 το πρωί.

κοιμαται σε δικό της δωμάτιο.

να τονίσω ότι τα ούλα της είναι χάλια πρησμένα.σήμερα την πήρε ο ύπνος 8 παρά το πρωί.

Δεν τη ξεσηκώνω γενικα εφόσον δε κλαίει δε τη σηκώνω από το κρεβάτι της.

ομως πραγματικα νιώθω ότι στο τέλος είναι σε υπερένταση κ προσπαθεί να ξανακοιμηθεί κ δε μπορεί. 

Πειτε μου αν πέρνει κάποιο άλμα; Σας έχει γίνει;

ειναι ήρεμη αλλά ξύπνια και αργει να τη πάρει ο ύπνος. Δεν δείχνει να θέλει να παίξει κλπ...

εκτός από υπομονή τι να κάνω;

Just now, Mummyof2 είπε:

Να ζητήσω συμβουλές ή κι υποστήριξη γιατί αισθάνομαι κουρασμένη.

γενικα το μωρό 15 μηνών κορίτσι έχει ρουτίνα και στρωμένο ύπνο από την αρχή.

Είναι 2 βδομαδες τώρα που κατά τις 04:30 το πρωί ( όχι κάθε μέρα) αρχίζει τον ανήσυχο ύπνο, στριφογυρνάει, κουτουλάει στα κάγκελα τις κούνιας, στο τέλος ξυπνάει μένει πρόκα αυτά ξαπλωμένη κ ήσυχη μόνο μπλαμπλαδίζει και λαγό κοιμάται προσπαθεί τουλάχιστον με τι τις 07:30 το πρωί.

κοιμαται σε δικό της δωμάτιο.

να τονίσω ότι τα ούλα της είναι χάλια πρησμένα.σήμερα την πήρε ο ύπνος 8 παρά το πρωί.

Δεν τη ξεσηκώνω γενικα εφόσον δε κλαίει δε τη σηκώνω από το κρεβάτι της.

ομως πραγματικα νιώθω ότι στο τέλος είναι σε υπερένταση κ προσπαθεί να ξανακοιμηθεί κ δε μπορεί. 

Πειτε μου αν πέρνει κάποιο άλμα; Σας έχει γίνει;

ειναι ήρεμη αλλά ξύπνια και αργει να τη πάρει ο ύπνος. Δεν δείχνει να θέλει να παίξει κλπ...

εκτός από υπομονή τι να κάνω;

Aπλα απαντω για να σου πω κουραγιο.Εχω να κοιμηθω εναν χρονο.Οσο παμε χειροτερευουμε.Ανησυχος υπνος,ξυπναει ανα μια με δυο ωρες ολη νυχτα...Τη μερα κοιμαται λιγο κ γκρινιαζει πολυ.Δεν πιστευω σε αλματα κ δοντια πια εχω κουραστει.Περασαμε το αλμα 42-47,βγαλαμε κ δτο ακομη δοντια κ ομως χειρεοτερυουμε καθε μερα.Ειμαι στα προθυρα της καταθλιψης

Just now, despoina34 είπε:

Aπλα απαντω για να σου πω κουραγιο.Εχω να κοιμηθω εναν χρονο.Οσο παμε χειροτερευουμε.Ανησυχος υπνος,ξυπναει ανα μια με δυο ωρες ολη νυχτα...Τη μερα κοιμαται λιγο κ γκρινιαζει πολυ.Δεν πιστευω σε αλματα κ δοντια πια εχω κουραστει.Περασαμε το αλμα 42-47,βγαλαμε κ δτο ακομη δοντια κ ομως χειρεοτερυουμε καθε μερα.Ειμαι στα προθυρα της καταθλιψης

Ομολογω πως δε θέλω καμία μαμά να την ακούω έτσι.

εγω και στα δυο παιδιά δεν είχα τέτοια θέματα παρά μόνο κατά καιρούς, και πάντα έψαχνα λύσεις τουλάχιστον για να μη μου ξεφύγει η κατάσταση και γίνει «συνήθεια»

τι να σ πω κορίτσι μου, κουράγιο.

Επεξεργάστηκαν by Mummyof2

Ο γιος μου πέρασε μια τέτοια φάση κάπου στους 12 με 13 μήνες,χειρότερα βέβαια από εσάς κοιμότανε ένα τρίωρο και μετά έκανε πολύ ανήσυχο ύπνο ξυπναγε καθε μια ωρα μέχρι που στις 5 ξυπναγε εντελως και έκανε τουλάχιστον δύο ώρες να ξανά κοιμηθεί δεν ήθελε να παίξει καθοτανε ξαπλωμενος στο κρεβατι και μιλουσε

Just now, Mummyof2 είπε:

Ομολογω πως δε θέλω καμία μαμά να την ακούω έτσι.

εγω και στα δυο παιδιά δεν είχα τέτοια θέματα παρά μόνο κατά καιρούς, και πάντα έψαχνα λύσεις τουλάχιστον για να μη μου ξεφύγει η κατάσταση και γίνει «συνήθεια»

τι να σ πω κορίτσι μου, κουράγιο.

Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση μου. Φοβάμαι ότι θα αργήσει να στρώσει. Δεν ξεκουράζομαι καθόλου κ δεν έχω αντοχές νες κ υπομονή.. 

Just now, Mamaloulou είπε:

Ο γιος μου πέρασε μια τέτοια φάση κάπου στους 12 με 13 μήνες,χειρότερα βέβαια από εσάς κοιμότανε ένα τρίωρο και μετά έκανε πολύ ανήσυχο ύπνο ξυπναγε καθε μια ωρα μέχρι που στις 5 ξυπναγε εντελως και έκανε τουλάχιστον δύο ώρες να ξανά κοιμηθεί δεν ήθελε να παίξει καθοτανε ξαπλωμενος στο κρεβατι και μιλουσε

Ναι αυτό μ κανει.

στους 12 περάσαμε μια κρίση αλλά πολύ μικρή.

τωρα 15 μηνών από τις 4 και μετά ανυσηχια ύπνος που καταλήγει να ξυπνάει να μιλάει μόνη της και να αργει να ξανακοιμηθεί 

εχθες έδωσε ρέστα!

τα ουλα

της είναι τετραπλά σε όγκο... σκέφτομαι εκείνη την ώρα να της δίνω λίγο παυσίπονο.

Just now, despoina34 είπε:

Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση μου. Φοβάμαι ότι θα αργήσει να στρώσει. Δεν ξεκουράζομαι καθόλου κ δεν έχω αντοχές νες κ υπομονή.. 

πόσο είναι;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...