Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ...)

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι διαδικαστικό: η βεβαίωση ταυτοπροσωπίας για τα παιδιά πώς γινεται?? πάς στο ΚΕΠ με το παιδί???

Ναι στο ΚΕΠ πας με το τέκνο και ζητάς να προηγηθείς στην ουρά :roll:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 2 χρόνια μετά...

προσπαθω να μαζεψω δικαιολογητικα για διαβατηριο του μωρου και εχω μπερδευτει λιγο. ειναι 4 μηνων πρεπει να δηλωσω καπου και μικρο ονομα για το παιδι???και ας μην το εχουμε βαφτισει???help

ναι, θα πατε στο ληξιαρχειο όπου το δηλωσατε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ και θα δηλωσετε το μικρο ονομα. Η βαφτιση ειναι ασχετη, θα μπορουσες να μη βαφτισεις το παιδι σου ποτε.

• 3 χρόνια μετά...

τελευταια νεα...για να ταξιδεψει ενα παιδι με τον εναν γονιο στο εξωτερικο

περασα πολλα μεχρι να μαθω τι διαδικασιες χρειάζεται...

1. υπευθυνη δηλωση επικυρωμενη απο το ΚΕΠ απο τον αλλον γονιο οτι δινει τη συγκατάθεσή του (σε αυτη θα γραφονται αναλυτικα τα στοιχεια του γονιου που θα ταξιδεψει με το παιδι, αναλητικα τα στοιχεια του παιδιού, αριθμοι διαβατηριων των ταξιδιωτων, ημερομηνιες αναχωρησης και αφιξης, αεροδρομιο-α απο και προς, αριθμοί πτησεων απο και προς)

2. πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης

3. τα δυο αυτα εγγραφα πανε στην αποκεντρωμενη διοικηση (οσο αφορα την κεντρικη αττικη είναι στην οδο Κατεχακη 56) για να παρουν σφραγίδα της Χάγης

4. τελος, στη μεταφραστική υπηρεσία (39ευρω για 3 αντίγραφα διπλης οψεως-μεταφραζεται και η σφραγιδα της Χαγης που μπάινει πίσω απο την υπευθυνη δηλωση και το πιστοποιητικο οικογ. καταστασης)

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ενας μηνας πηρε για να μαθω τη σωστη διαδικασια

και βλεπουμε... θα ειμαστε σε επικοινωνια...

age.png

Διαφημίσεις

Έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα ή όλα αυτά γίνονται όταν ταξιδεύει με τον ένα γονέα μόνο? Ή για εκτός ΕΕ?

Γιατί εμείς που πήγαμε το καλοκαίρι ταξίδι, βγάλαμε το διαβατήριό της με απλή διαδικασία στην αστυνομία και φύγαμε.

* Εντιτ: συγνώμη, τώρα κατάλαβα ότι μιλάς για τον ένα γονιό. Τότε καλά κάνουν και είναι διεξοδικοί, για ευνόητους λόγους.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Που τα μαθαινετε αυτα? Σκοπευω κι εγω να ταξιδεψω με τον γιο μου, εχω την γονικη μεριμνα και του εχω βγαλει διαβατηριο, δεν ξερω τι χρειαζεται να εχω μαζι μου ξερετε μηπως που μπορω να απευθυνθω?

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ! Του εχω βγαλει το διαβατηριο και νομιζα οτι μονο με αυτο μπορει να ταξιδεψει, ειχα σκοπο να παρω μαζι και την δικαστικη αποφαση που λεει οτι εχω τη γονικη μεριμνα και νομιζα οτι αυτα αρκουν αλλα προφανως θελουν και αλλα? Δεν ταξιδευουμε με τον μπαμπα του μαζι δηλαδη, ουτε εχω την συναινεση του αλλα λογω μεριμνας δεν την χρειαζομαι. Ουφφφ...

Ευχαριστω πολυ! Του εχω βγαλει το διαβατηριο και νομιζα οτι μονο με αυτο μπορει να ταξιδεψει, ειχα σκοπο να παρω μαζι και την δικαστικη αποφαση που λεει οτι εχω τη γονικη μεριμνα και νομιζα οτι αυτα αρκουν αλλα προφανως θελουν και αλλα?

Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά. Εγώ τουλάχιστον ποτέ δεν έχω χρειαστεί κάτι άλλο παρότι στην Αγγλία καμιά φορά ζητάνε να έχεις μαζί το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.

Που τα μαθαινετε αυτα? Σκοπευω κι εγω να ταξιδεψω με τον γιο μου, εχω την γονικη μεριμνα και του εχω βγαλει διαβατηριο, δεν ξερω τι χρειαζεται να εχω μαζι μου ξερετε μηπως που μπορω να απευθυνθω?

εκανα πολλα τηλεφωνηματα μεχρι να μαθω ακριβως τι πρεπει να κανω... αυτα που γραφω παραπανω ειναι οτι ισχυει ΤΩΡΑ...

θελει οπωσδηποτε συγκαταθεση του αλλου γονεα για να μπορεσεις να ταξιδεψεις με το παιδι, ανεξαρτητα γονικης μεριμνας...

μαζι σου θα εχεις μια υπευθυνη δηλωση κι ενα πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης τα οποια θα ειναι πιστοποιημενα απο το κεπ, θα εχουν σφραγιδα της χαγης και μεταφρασμενα επίσημα (εαν ειναι για ταξιδι στο εξωτερικο)

μπορεις επισης να εχεις και την αποφαση της γονικης μεριμνας επισημη- πρωτοτυπη

age.png

Goody, δες εδώ:

http://www.passport.gov.gr/

Θα σε ενημερώσουν αν χρειάζεται κάτι επιπλέον.

εαν ειναι ταξιδι στο εξωτερικο, χρειαζεται σφραγιδα της χαγης και μεταφραση

κανεις δεν ενημερωνει...τιποτα... εγω μονη μου τα βρηκα

age.png

Ευχαριστω πολυ! Του εχω βγαλει το διαβατηριο και νομιζα οτι μονο με αυτο μπορει να ταξιδεψει, ειχα σκοπο να παρω μαζι και την δικαστικη αποφαση που λεει οτι εχω τη γονικη μεριμνα και νομιζα οτι αυτα αρκουν αλλα προφανως θελουν και αλλα? Δεν ταξιδευουμε με τον μπαμπα του μαζι δηλαδη, ουτε εχω την συναινεση του αλλα λογω μεριμνας δεν την χρειαζομαι. Ουφφφ...

εαν θα ταξιδεψεις στο εξωτειρκο, οτι χαρτια παρεις μαζι σου χρειαζοντια επισημη μεταφραση, ακομη και η αποφαησ της γονικης μεριμνας

age.png

Διαφημίσεις

πω πω σοβαρα?? θα το ψαξω κι εγω ευχαριστω! Στο μονο που διαφωνω και το ξερω σιγουρα ismeni ειναι οτι δεν χρειαζομαι συγκαταθεση του αλλου γονεα, αυτος ηταν και ο λογος που διεκδικησα την γονικη μεριμνα και δεν αρκεστηκα στην απλη επιμελεια, το λεω για να μην εχουν λαθος εντυπωση οσοι εχουν παρομοια απορια.

Ευτυχως εχω ενα μηνα για το ταξιδι και προλαβαινω να τα ετοιμασω!

Όταν λες εξωτερικό, εννοείς χώρες Schengen, ΕΕ, ή τρίτες;

Έχω ταξιδέψει πολλές φορές χωρίς το σύζυγο με μικρά παιδιά στην ΕΕ εντός και εκτός Schengen. Ποτέ δεν μου ζήτησαν κάτι εκτός από το διαβατήριο, μόνο μια φορά στην Αγγλία που είχα βρέφος το μικρό με ρώτησαν αν έχω πιστοποιητικό γεννήσεως, τους είπα όχι, και πέρασα κανονικά. Και η μαμά μου ταξίδεψε μόνη της με τα παιδιά, και ενώ της είχα ετοιμάσει ένα χαρτί θεωρημένο από συμβολαιογράφο γιατί ήταν χώρα εκτός Schengen, δεν της το ζήτησαν καθόλου.

Υποθέτω ότι θεωρητικά χρειάζεσαι διάφορα και αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, τα ζητούν, αλλά στην Ευρώπη κανονικά δεν χρειάζεται κάτι.

Εμεις Παρισι θα παμε, δεν μου ειπε κι εμενα κανεις τιποτα. Θα μιλησω αυριο με την αεροπορικη στον γκισε του αεροδρομιου βασικα να μου πουν τι θελουν, ετσι κι αλλιως απο τον δικο τους ελεγχο θα περασουμε μονο. Θα ενημερωσω κι εδω!

Αληθια σε ποιο σημειο του ταξιδιου χρειαζονται? Θα μας αφησουν να γυρισουμε Βρυξελλες? Η θα συνεχισουμε τις διακοπες μας στην Ελλαδα? Και εγω ταξιδευω μονη μου με τα παιδια που εχουν το επιθετο του συζυγου αλλα απο το καλοκαιρι μεχρι τωρα μπορει να αλλαξαν τα πραγματα

Υποτίθεται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου ζητήσει η αστυνομία τα στοιχεία σου και τα στοιχεία του παιδιού, είτε είσαι στη χώρα σου, είτε σε άλλη χώρα, και είσαι υποχρεωμένη να τα προσκομίσεις. Αλλά κανονικά δεν σου ζητούν κάτι τέτοιο στα καλά καθούμενα στην ΕΕ. Τώρα αν τύχει και βρεθείς για κάποιο λόγο ύποπτη για απαγωγή ανηλίκου, τότε απευθύνεσαι στην πρεσβεία και σε καθοδηγούν. Έχουν κι εκεί υπηρεσίες μετάφρασης, αν και δεν κάνουν πιστοποίηση με τη σφραγίδα της Χάγης. Αν θέλεις, μπορείς να πάρεις τα χαρτιά μαζί σου για περισσότερη ασφάλεια.

Εδώ ακόμη και στη Ρωσία πηγαίνουν γνωστοί μου με τα παιδιά με απλό διαβατήριο. Και στην Τουρκία πήγαμε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Καλά να περάσετε στο Παρίσι!

Επίσης, καλό θα είναι να πάρεις και Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης από το ασφαλιστικό σου ταμείο ώστε ΑΝ κάτι προκύψει στη διάρκεια του ταξιδιού, να έχεις ιατρική κάλυψη..

Αληθια σε ποιο σημειο του ταξιδιου χρειαζονται? Θα μας αφησουν να γυρισουμε Βρυξελλες? Η θα συνεχισουμε τις διακοπες μας στην Ελλαδα? Και εγω ταξιδευω μονη μου με τα παιδια που εχουν το επιθετο του συζυγου αλλα απο το καλοκαιρι μεχρι τωρα μπορει να αλλαξαν τα πραγματα

Αν στα ζητήσουν, στα ζητάνε όταν κάνουν τελωνιακό έλεγχο για να μπεις στη χώρα. Αλλά εσείς λογικά είσαστε στην Σένγκεν και δεν περνάτε τελωνιακό έλεγχο. Σωστά;

Εμάς στάνταρ μας σταματάνε στην Αγγλία. Στην Ελλάδα δεν μας έχουν σταματήσει ποτέ. Συνήθως σταματάνε όσους έχουν μωρά παιδιά, όχι μεγαλύτερα, γιατί όπως μας είπε μια φορά η τελωνιακός: το παιδί είναι μικρό και δεν μπορώ να το ρωτήσω ποια είσαι (αν είμαι όντως η μαμά του δηλαδή).

Είχαμε και το πρόβλημα των διαφορετικών επωνύμων (μαμά-μπαμπάς-γιος) γιατί ο γιος έχει το δικό μου στο αρσενικό και ο μπαμπάς το δικό του. Και φυσικά διαφορετικά διαβατήρια, εγώ και ο μικρός ελληνικά, ο μπαμπάς βρετανικό. Για το λόγο αυτό μας σταματούσαν συνέχεια, μέχρι που αρχίσαμε να περνάμε από τον έλεγχο διαβατηρίων μόνοι μας εγώ και ο μικρός, και ο μπαμπάς χωριστά. Από τότε λύθηκαν τα προβλήματα, ρωτάνε απλά γιατί έχουμε διαφορετικό επώνυμο, εξηγούμε ότι τα ελληνικά επώνυμα είναι κλιτά και όλα καλά.

Τα Χριστούγεννα να δούμε τι θα γίνει που θα ταξιδέψει ο μικρός για πρώτη φορά με ελληνικό όνομα και βρετανικό διαβατήριο. Με όποιον γονιό και να περάσει έλεγχο, είμαστε χαμένοι από χέρι :P

Έχετε υπόψιν σας ότι οι έλεγχοι είναι αυστηρότεροι τα Χριστούγεννα γιατί τότε γίνονται οι περισσότερες απαγωγές παιδιών από χωρισμένους γονείς. Και περισσότερο προσέχουν όσους ταξιδεύουν με ένα παιδί μικρής ηλικίας και όχι με δύο ή περισσότερα μεγαλύτερα.

Λοιπον μιλησα με την αεροπορικη εταιρεια και μου ειπαν οτι αφου το παιδι εχει διαβατηριο δεν χρειαζεται κατι αλλο, καλο ειναι να υπαρχει μια υπευθυνη δηλωση οτι συναινει και ο αλλος γονιος αν ταξιδευει μονο με τον ενα αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο αφου για να βγαλει διαβατηριο εχουν συναινεσει και οι δυο γονεις.

Εγω θα παρω διαβατηριο, βιβλιαριο και την δικαστικη μου αποφαση και εφυγααα!! :D :D

Λοιπον μιλησα με την αεροπορικη εταιρεια και μου ειπαν οτι αφου το παιδι εχει διαβατηριο δεν χρειαζεται κατι αλλο, καλο ειναι να υπαρχει μια υπευθυνη δηλωση οτι συναινει και ο αλλος γονιος αν ταξιδευει μονο με τον ενα αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο αφου για να βγαλει διαβατηριο εχουν συναινεσει και οι δυο γονεις.

Εγω θα παρω διαβατηριο, βιβλιαριο και την δικαστικη μου αποφαση και εφυγααα!! :D :D

Μηπως μπορεις αν μαθεις τελικα, αν αρκει το διαβατηριο, να μας ενημερωσεις; Ταξιδεψαμε ολοι μαζι δεν μας σταματησαν ουτε τιποτα αλλα ανοιξη θα παω μονη με τα παιδια.

Διαβατηριο βγαζουν μαζι οι γονεις, αλλα αν μετα τσακωθουν και χωρισουν, πως ξερεις οτι δεν θα φυγει ο ενας με το παιδι χωρις τη συναινεση του αλλου;

Κορίτσια καλό είναι,αν με το παιδί δεν έχετε το ίδιο επώνυμο,να εχετε μαζί σας ενα πιστοποιητικό γεννήσεως του παιδιού ώστε ναείστε σε θέση να αποδείξετε οτι πρόκειται για το παιδί σας...

στην Ελλάδα δεν είναι τόσο σημαντικό,καθώς οι περισσότερες δεν αλλάζουμε το όνομα μας όταν παντρευομαστε, σε ορισμένες χώρες όμως αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...