Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στο πρώτο είχα πολύ δύσκολη γέννα 7 ωρες χωρίς επισκληρίδιο με πόνους κάθε 1 λεπτό, αλλα μετά τις 7 ωρες ο γιατρός απαίτησε επισκληρίδιο και απο εκεί και ύστερα ζητησα και φραπεδιά. :cool: φυσικά δεν μου έδωσαν,αλλα τις επόμενες 4 ώρες (συνολο 11 ) ήμουν άνετη .Τελικά γενισα με καισαρικά γιατί ο μπομπιρας έκανε τον λώρο κασκόλ. :lol::lol::lol: Οι επόμενες δύο γέννες με καισαρική και επισκληρίδιο και μπορώ να πω ότι ήταν εξαιρετικά ωραία εμπειρία χωρίς το άγχος του πόνου.Ειδικά τώρα που έχω ξεχάσει όλα τα δύσκολα και μου ρχεται στο μυαλό μόνο η πρώτη στιγμή που μου φέραν τα νινάκια.

:D:D:D

------------------------------------------------------

Να γυρίζεις σπίτι το σούρουπο με ευγνωμοσύνη στην καρδιά.Και ύστερα να κοιμάσαι με μια προσευχή για την αγάπη που έχεις στην καρδιά σου και μ' έναν ύμνο δοξαστικό στα χείλη σου.

(ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ)

ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΑΛΛΑ Η ΝΕΦΕΛΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ.ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΜΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΥΠΟΘΕΤΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ(ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΝΑΡΚΩΣΗ).Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΝΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ,ΜΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ(ΜΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ-ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ)

• 2 εβδομάδες μετά...

με καισαρική και τα δύο λόγο πολύ στενής λεκάνης

το ευχαριστήθηκα και τις δύο φορές

βέβαια μόνο στην πρώτη γέννα την δεύτερη μέρα αφού είχε περάσει η επισκληρίδιος είχα φοβερούς πόνους

στην δεύτερη ήταν σαν να μην είχα γεννήσει με καισαρική αφού οι άλλες μαμάδες στο θάλαμο δεν το πίστευαν

ΒΑΣΙΛΙΚΗ + ΘΟΔΩΡΗΣ

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΩΡΕΣ.ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΑΣΤΟΛΗ.ΟΛΑ ΚΑΛΑ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΩΡΕΣ ΚΡΑΤΑΓΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ.ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ Α Π Ι Θ Α Ν Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!! :):):)

γέννησα με καισαρική μετά απο 7 ώρες αναμονής μήπως και κατεβει η μικρή μου και γεννήσω φυσιολογικα. έπρεπε να γεννήσω εκεινη τη μέρα γιατί είχε ανέβει πολύ το ουρικό οξυ και θα δημιουργούσε πρόβλημα στο παιδί. δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε η εμπειρία αλλά θα το ξανακάνω και σύντομα μάλιστα γιατί όσο πόνω και αν τράβηξα τον άγγελο που έφερα στην γη δεν τον αλλάζω με τίποτα .

line_flow_rose_beg_minie_time_1206158400_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gifdev117prs__.png

Γεννησα και τα τρια με "φυσιολογικο" τοκετο

Βαζω τα εισαγωγικα γιατι και στους τρεις πηγα με ορό

Στον πρωτο ειχα περασει την ΠΗΤ,στον δευτερο ηταν τυλιγμενος με τον λωρο μια φορα και φοβηθηκαμε να τον αφησουμε

και τωρα ο τριτος ηταν δυο φορες τυλιγμενος(και οπως βγηκε πηρε αλλη μια στροφη!)

Μεσα σε 3-4 ωρες απο την ωρα που μου εβαλαν το φαρμακο

4

ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ.ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΨΙΛΟΠΟΝΑΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ( ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΟΒΑ ΒΟΛΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΨΗΛΑ).. ΟΣΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΛΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΑΩ...

qzD0p3.png7bqbp3.png

Το πρωτο μου αγορακι φυσιολογικα με τεχνιτους πονους,ερχοταν με τον πωπο και ζητησα επισκλειρηδιο στο τελος γιατι πονεσε η "προσπαθεια" να μου το γυρισουν!!!!! Το δευτερο μπεμπε γεννηθηκε προωρα με διαστολη 8 παρακαλω 31 εβδομαδων.Περασα ολους τους πονους,τρεχαμε με το αυτοκινητο να προλαβουμε αλλα δεν ειχε κατεβει το ζουζουνι μονο ο σακκος!!! Τελικα καισαρικη ολα καλα ομως. Σημασια εχει να βγαινουν γερα τα παιδια και οχι ο τροπος που βγηκαν..... :!:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Με φυσιολογικο τοκετο.Μπηκα για να γεννησω με τεχνιτους πονους αλλα ειχε ξεκινησει ηδη ο τοκετος ,ειχα διαστολη 5 εκατ. Για εφτα ωρες δεν γινοταν τιποτα και μου εδωσαν φαρμακα.Εκει που λεγαμε πως θα γεννησω σε λιγο, η μπουμπου αλλαξε γνωμη και σφηνωσε.Ολα πηγαν καλα ευτυχως. Η ολη διαδικασια διηρκησε 13 ωρες.Δεν θα αλλαζα με τιποτα αυτη την εμπειρια.

36fZp3.png

Με καισαρική τομή. Σπάσαν τα νερά και περιμέναμε 10 ώρες αλλά το μωρό ήταν ψηλά και δεν κατέβαινε ούτε με τεχνιτούς πόνους. Αφού άδιασε ο σάκος απο τα υγρά αναγκαστηκά με καισαρική.Είχα κάνει επισκληρηδιο, οπότε όταν γεννήθηκε το αγοράκι μου τον κράτησα αμέσως στην αγκαλιά μου...

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Εγώ είχα πεί στην γυναικολόγο μου οτι ήθελα να κάνω καισαρική γιατί φοβόμουνα τα απρόοπτα μιας φυσιολογικής γέννας. Μου είχε γίνει έμμονη ιδέα η καισαρική τόσο που ακόμα και την ώρα που η γιατρός έβλεπε το κεφαλάκι της μικρής εγω της έλεγα οτι το μωρό δεν βγαίνει γιαυτό πρέπει να προχωρήσουμε σε καισαρική. Και αυτή μου απάντησε γελώντας "Καλά, σε λίγο". Τελικά γέννησα με φυσιολογικό τοκετό. Είχα κλείσει ραντεβού το πρωί για να βάλω τεχνιτούς πόνους. Πήγά απο το προηγούμενο βράδυ στην κλινική για να μου βάλουν ένα κολπικό υπόθετο που προετοιμάζει, χαλαρώνει (μου είπαν) τον τράχυλο. Ξάπλώσα υποτίθεται να κοιμηθώ στο νοσοκομείο για να είμαι ξεκούραστη την επομένη. Σε μισή ώρα όμως ξεκινησε η διαδικασία τοκετού και σε δύο ώρες είχα φέρει στον κόσμο την μικρή μου Έλλη. Φανταστείτε ούτε η μητέρα μου δεν πρόλαβε να έρθει.

an1cA8h0g411210Mjg1ZGx6fDg3NjY3bGRhfE15IHN3ZWV0IEVsbGkgaXM.gif

Ξεκίνησα με πρόκληση για φυσιολογικό (με επισκληρίδιο) αλλά μετά από 8 ώρες και επειδή το παιδί, όπως φάνηκε στον υπέρηχο, δεν επρόκειτο να μπει στη λεκάνη, καταλήξαμε στην καισαρική. Πολύ στενοχωρήθηκα γιατί ήθελα να ζήσω πολύ την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού!

Ακριβως ίδια περιπτωση με την danae αλλα με τη διαφορα η προκληση τοκετου εγινε χωρις επισκληριδιο και μετα απο 24ωρες(απο Παρασκευη βραδυ καιγεννησα Κυριακη πρωι) με απιστευτους πονους στη μεση αλλα χωρις διαστολη και χωρις συσπασεις στη μητρα αναγκαστικα (δεν αντεχα αλλο τους πονους ) γεννησα με καισαρικη.... :( ....

pEmXp3.png

Διαφημίσεις

κι εγω γέννησα με καισαρική το πρώτο επειδή είχε στσσματήσει η αναπνοή του λογω περιάλιξης του ομφάλιου λώρου.πολυ δύσκολη γέννα. όταν γεννήθηκε ο μικρός τον μεταφέρανε κατευθείαν στην εντατική. Τον είδα μετά από 3 μέρες.Ευτυχως τ'ωρα είναι ένας κούκλος 20 μηνών :D

Η Κατερίνα και τα δυο ζουζουνάκια της

Εγώ γέννησα με καισαρική και επισκληρίδιο επειδή ο μπέμπης δεν είχε γυρίσει και ήταν με το κεφάλι επάνω. Ευτυχώς όμως γιατί αν πήγαινα με φυσιολογικό μπορεί αυτή τη στιγμή να είχα χάσει την μήτρα μου αφού ο πλακούντας μου ήταν κολλημένος στη μήτρα και δεν έβγαινε. Σύμφωνα με το γιατρό θα μπορουσα να έχω πάθει τρελή αιμμοραγία και να χρειαζόταν η αφαίρεση της μήτρας για να σταματήσει... Τουλάχιστον χάρη στην επισκληρίδιο είδα τον μικρούλη αμέσως μόλις βγήκε από την κοιλιά μου :D

Καισαρική με επισκληρίδιο, λόγω δίδυμης κύησης. Δεν είχα καθόλου πόνους, ούτε την παραμικρή ενόχληση και έτσι από την πρώτη στιγμή ήμουνα full time με τα μωρά μου.

• 2 εβδομάδες μετά...

Μηπως το πολλ αυτο πρεπει να το ξανακανουμε...μηπως εχει γινει λαθος??

Ειναι δυνατον να ειναι 60% καισαρικη με 38% φυσιολογικο :shock::shock: ..και σ ολα αυτα να υπηρχαν ισατρικοι λογοι :shock: ...

Γιατί σε παραξενεύει; Το ποσοστό των καισαρικών στην Ελλάδα, είναι τόσο ακριβώς, 60%!!!!!! (πανευρωπαικό ρεκόρ φυσικά!)

Μου κανει εντυπωση...που οσες κοπελες λενε γεννησα καισαρικη γιατι επρεπε...θα καλα επρεπε ολες οι περιπτωσεις????

Γιατί σε παραξενεύει; Το ποσοστό των καισαρικών στην Ελλάδα, είναι τόσο ακριβώς, 60%!!!!!! (πανευρωπαικό ρεκόρ φυσικά!)

Μου κανει εντυπωση...που οσες κοπελες λενε γεννησα καισαρικη γιατι επρεπε...θα καλα επρεπε ολες οι περιπτωσεις????

ΕΜΕΝΑ ΕΠΡΕΠΕ!!! ΕΙΧΑΜΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ 10ο ΜΗΝΑ!! ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ (ο πλακούντας, νερά κλπ) ΑΛΛΑ Η ΜΙΚΡΗ ΕΚΕΙ!!!! ΕΙΧΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο!! ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ 170 ΠΑΛΜΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΥΣ 27!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΣ ΕΧΑΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ (ο οποίος ειναι παιδικός μου φίλος) ΚΑΙ ΤΙΣ 2!!! ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!! (ΕΓΩ ΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ)

12-13 ΑΤΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ (απο το προσωπικό)

ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΙΚΡΗ ΗΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΣΕ 3 ΣΗΜΕΙΑ, ΚΟΙΛΙΑ, ΜΠΟΥΤΙ, ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ!!

(μην τα ισοπεδώνουμε όλα)

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΧΙ.........ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ!!!

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...