Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσο τρώνε τα παιδιά σας;

Recommended Posts

On 14/12/2017 at 7:09 ΜΜ, vicky86 είπε:

Πανες με ουρα βλεπεις για να ξερεις αν τρωει τουλ ως προς τον θηλασμο,αλλα κ απο οσο ξερω κ μια φορα στις δυο μερες κακα με γαλα σκονη ειναι καλα

Ισως απλα μεγαλωνοντας να τρωει πιο γρηγορα κ αποτελεσματικα.για τη σκονη δ μπορω να σε βοηθησω,ο μικρος μια φιλης παντως στο αλμα 8εβδ μειωσε την ποσοτητα ξενου αντι να την αυξησει

Το μονο που θα προσεχα ειναι το βραδυ να μην περνανε 4-5ωρες χωρις να θηλασει

Expand  

Είχες δίκιο. Σήμερα το ανέφερα στην παιδίατρο γιατί και σήμερα το βράδυ μου έκανε το ίδιο. Συγκεκριμένα, μετά τις έντεκα παρά το βράδυ έφαγε μια στις 2 και είκοσι το πρωί για 20', μια στις 5 και είκοσι για 10', μια στις εφτά παρά τέταρτο για 5' και μετά έφαγε στις 9 για 20' όπου και έκανε κακά του (εκείνη την ώρα πάνω κάτω είναι που κάνει κακά του κάθε μέρα). Η παιδίατρος είπε ότι τώρα που μεγάλωσε έχει περιασότερη δύναμη και ρουφάει περισσότερο γάλα, οπότε και στα 5 λεπτά μπορεί να φάει επαρκή ποσότητα. Τώρα είναι 6,700 κιλά και 65 εκατοστά ύψος

Διαφημίσεις

On 15/12/2017 at 12:46 ΜΜ, ΧρύσαΜ είπε:

Είχες δίκιο. Σήμερα το ανέφερα στην παιδίατρο γιατί και σήμερα το βράδυ μου έκανε το ίδιο. Συγκεκριμένα, μετά τις έντεκα παρά το βράδυ έφαγε μια στις 2 και είκοσι το πρωί για 20', μια στις 5 και είκοσι για 10', μια στις εφτά παρά τέταρτο για 5' και μετά έφαγε στις 9 για 20' όπου και έκανε κακά του (εκείνη την ώρα πάνω κάτω είναι που κάνει κακά του κάθε μέρα). Η παιδίατρος είπε ότι τώρα που μεγάλωσε έχει περιασότερη δύναμη και ρουφάει περισσότερο γάλα, οπότε και στα 5 λεπτά μπορεί να φάει επαρκή ποσότητα. Τώρα είναι 6,700 κιλά και 65 εκατοστά ύψος

Expand  

Ο δικός μου έτρωγε πέντε λεπτά απ το κάθε στήθος από νεογέννητος και απορούσα μάλιστα. Αλλά θήλαζε κάθε μία ώρα. 

Το συμπλήρωμα το δινεις σε κάθε γεύμα? Προσωπικά μου φαίνεται λίγο και νομίζω πως αν θες μπορείς να το κόψεις εύκολα. Το λέω μόνο και μόνο για να αποφυγεις τις αποστειρωσεις και τα βραδυνα μπουκάλια. 

Απ το βάρος μου φαίνεται πως θηλάζει ικανοποιητικά και δεν χρειάζεται συμπλήρωμα. 

On 14/12/2017 at 6:47 ΜΜ, ΧρύσαΜ είπε:

Κορίτσια, έχω ένα γιγαντάκι που στις 9 έγινε 2 μηνών. Στις 23/11 που πήγαμε στο γιατρό ήταν 6 κιλά και 60 εκατοστά. Αυτός έτρωγε κάθε δυο ώρες πάνω κάτω, όμως έχει κανά δυο μέρες που τρώει γύρω στο τέταρτο από στήθος ενώ ξένο ίσως να φάει γύρω στα 50 μλ από εκεί που έτρωγε 70-90. Κακά του κάνει κανονικά όμως!! Τα βράδια ξυπνούσε κάθε 2 ώρες περίπου να φάει, ενώ τις τελευταίες 2 βραδιές ξυπνάει χωρίς όμως να θέλει να φάει. Απλά τον παίρνω αγκαλιά, κοιμάται και τον ξαναβάζω στην κούνια. Ποια η γνώμη σας;;

Expand  

Είσαι στη φάση νομίζω που αποφασίζεις αν θες να συνεχίσεις να θηλάζεις ή όχι. Αν πλέον θηλάζει πιο λίγο, αν ξέρει ότι περιμένει μπουκάλι μετά, θα αρχίσει να σου απορρίπτει πιθανότατα το στήθος. Συνήθως στο τρίμηνο γίνεται αυτό όταν γίνεται συνδυαστική διατροφή. Αν δε σε πειράζει, συνεχίζεις έτσι. Αλλιώς, άρχισε να παραλείπεις μπουκάλια, και θήλαζε περισσότερο αν γυρεύει να ξαναφάει γρήγορα. Αφού σου μείωσε τώρα τη σκόνη, είναι καλή συγκυρία.

@ΑΡΓΚ @Mama_Anesti_ μόνο σε ένα άντε δυο γεύματα την ημέρα του δίνω σκόνη. Επειδή κάποιες φορές δε χορταίνει με εμένα μόνο ενώ άλλες φορές δε μπορώ να τον θηλάσω γιατί κάποιες μέρες έχω ιδιαίτερα και δε γίνεται να τον παίρνω μαζί εννοείται!! Είμαστε εντάξει όμως έτσι, το γάλα μου έχει πολύ καλή ροή!!! Δεν περίμενα ότι θα θήλαζα μέχρι τώρα

Ο μικρός μου 12 μηνών, τρώει τα παρακάτω:

6,30-7,30 270μλ γάλα

10,00 γιαούρτι ή φρουτόκρεμα (1 μπανάνα, 1/2 μήλο, 1 βανίλια, τρώει περίπου 150-200γρ))

13,30 χορτόσουπα ή κοτόσουπα ή κρεατόσουπα (300-350γρ)

18,00 γιαούρτι ή φρουτόκρεμα ανάλογα με το τι του έδωσα το πρωι

22,30 270 μλ γάλα

μέσα στην ημέρα του δίνω κανά μπισκοτάκι ή λίγο ψωμάκι

Διαφημίσεις

Ο μαναράκος μου είναι 11 μηνών και έχει 15 μέρες που κόψαμε το θηλασμό.

Έχει 5 δοντάκια, κόβει κομματάκια και μασουλάει κανονικά και ευτυχώς φτύνει τα πολύ μεγάλα κομμάτια και δεν προσπαθεί να τα καταπιεί.

Τρώει 200μλ γάλα-σκόνη το πρωί στις 05:00-06:00.

10:00 τρώει 40-100μλ  φρουτόκρεμα. Μετά από καμιά ωρίτσα πίνει 200μλ γάλα.

14:00 τρώει 60-100μλ  κρεατόσουπα. Θα πιει πάλι συμπλήρωμα γάλα.

Στις 18:00 θα φάει λίγο γιαούρτι πρόβειο ή λίγο τραχανά με ψωμάκι ή κανένα μπισκοτάκι. Πάλι γάλα.

Και στις 21:00 το τελευταίο γεύμα 270-300μλ γάλα. 

Γενικά, δεν τρώει πολύ. Τρώει τις 5-6 πρώτες κουταλιές και ξαφνικά σταματάει και δεν θέλει ή αρχίζει να κλαίει. Βρε καλέ μου , βρε χρυσέ μου...τίποτα. Κλείνει το στόμα!

Στις μετρήσεις είναι πολύ καλός ,βέβαια (για προωράκι που είναι). 78 εκ. ύψος και 9.500 γρ. βάρος.

Πιθανολογώ ότι είναι λόγω οδοντοφυΐας αλλά, ρε παίδες...πόσο ζηλεύω τα παιδάκια που ανοίγουν την στοματάρα τους και αδειάζουν το μπωλ στο 5λεπτο?!!!

Και μεις κάνουμε μισή ώρα τους χιμπατζήδες για να φάει 5 κουταλιές... 

xf97p2.png

On 24/12/2017 at 1:03 ΠΜ, *Sonia* είπε:

Έχει 5 δοντάκια, κόβει κομματάκια και μασουλάει κανονικά και ευτυχώς φτύνει τα πολύ μεγάλα κομμάτια και δεν προσπαθεί να τα καταπιεί.

Στις 18:00 θα φάει λίγο γιαούρτι πρόβειο ή λίγο τραχανά με ψωμάκι ή κανένα μπισκοτάκι. Πάλι γάλα.

Γενικά, δεν τρώει πολύ. Τρώει τις 5-6 πρώτες κουταλιές και ξαφνικά σταματάει και δεν θέλει ή αρχίζει να κλαίει. Βρε καλέ μου , βρε χρυσέ μου...τίποτα. Κλείνει το στόμα!

Στις μετρήσεις είναι πολύ καλός ,βέβαια (για προωράκι που είναι). 78 εκ. ύψος και 9.500 γρ. βάρος.

Πιθανολογώ ότι είναι λόγω οδοντοφυΐας αλλά, ρε παίδες...πόσο ζηλεύω τα παιδάκια που ανοίγουν την στοματάρα τους και αδειάζουν το μπωλ στο 5λεπτο?!!!

Expand  

Καλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά παιδάκια που τρώνε ένα μπολ σε 5 λεπτά... κι εμένα που είναι γενικά πολύ καλόφαγο παιδί δεν μπορώ να πω πως δεν ταλαιπωρούμαι στο τάισμα, ειδικά στα κυρίως γεύματα. Να ξέρεις επίσης ότι ο τρόπος και η ταχύτητα που τρώει θα αλλάξει και πάλι όταν αρχίσετε να τρώτε κομματάκια αντί για αλεσμένα. Πάντως νομίζω πως είναι σε μία ηλικία που, από τη στιγμή που έκοψε και το θηλασμό, πρέπει σιγά σιγά να κόψεις και τα ενδιάμεσα γάλατα. Θα σε συμβουλέψει και ο παιδίατρος φυσικά, όμως μετά το χρόνο το γάλα μένει μόνο πρωί βράδυ αν δεν θηλάζει το παιδί. Τότε θα έχει και περισσότερη όρεξη για το φαγητό του. Επίσης όταν περάσετε σε κομματάκια θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον αφού θα δοκιμάζει τις γεύσεις ξεχωριστά και τις υφές επίσης.

On 24/12/2017 at 1:03 ΠΜ, *Sonia* είπε:

Expand  

Μια χαρά μου ακούγεται, απλά σιγά σιγά αρχίστε να πηγαίνετε σε κανονικό φαγητό. Να θυμάσαι ότι το στομάχι του είναι όσο η μπουνίτσα του, πόσο να φάει πια;

Σίγουρα σιγά σιγά με τις οδηγίες του παιδιάτρου για την περίπτωσή σας θα μειώσετε τα ενδιάμεσα γάλατα με στόχο μετά το έτος να μην υπερβαίνουν τα 500 μλ γάλακτος (κανονικά όλα τα γαλακτοκομικά, φυσικά αυτό θα ισχύει στο περίπου και θα πρέπει να συμπεριλάβεις μέσα και τυρί και γιαούρτι). Αλλά αντί για το γεύμα του τραχανά το απόγευμα με ψωμί (το οποίο είναι απλώς σκέτος υδατάνθρακας) θα έβαζα λαχανικά/όσπρια + κρέας οπωσδήποτε, ώστε έστω κι αυτές οι λίγες μπουκιές στερεών να μετράνε σε θρεπτική ουσία. Χρειάζεται 2 ουσιαστικά γεύματα τη μέρα, ειδικά όταν μιλάμε για τόσο λίγη ποσότητα και λίγα γεύματα. Αυγό, γιαούρτι, φρούτα για σνακ και 2 ζεστά γεύματα λαχανικά+κρέας (όπου θα εναλλάσσεις λαχανικά με όσπρια) και μπορείς να δίνεις απλώς το μεσημεριανό για επανάληψη το απόγευμα όταν δεν προλαβαίνεις. Να τον χαίρεσαι!

GCqDp3.png qpsdp2.png

Δεν τρώει αλεσμένα, πλέον. Τα πατάω με το πιρούνι. Όταν εννοώ δεν τρώει, εννοώ στερεά τροφή εννοείται. Το γάλα και μάλιστα τη σκόνη δεν τη θεωρώ φαγητό που να καλύπτει τις ανάγκες του σε αυτήν την ηλικία. 

Το ψωμακι και τα μπισκότα τα δίνω γιατί ανακουφίζει τα ούλα του. 

Josephine, η σκέψη μου ήταν να χωρίσω τα 3 γεύματα σε διατροφικές ομάδες, πρωί φρούτα, μεσημέρι λαχανικά-κρέας, απόγευμα υδατάνθρακες αλλά μάλλον έχεις δίκιο, είναι λίγες οι ποσότητες που τρώει και θα πρεπε και το απογευματινό να έχει πρωτεΐνη.

Η παιδίατρος, ακόμα, μας άφησε στο γιαούρτι-τυρί, οπότε δεν έχουμε φάει αυγό,όσπρια, ψάρι, άλλα κρέατα κτλ κτλ. Μας πάει πολύ αργά χωρίς να υπάρχει κάποιο ιστορικό αλλεργιών.

Από εχθές του άρχισα κρόκο αβγού από μόνη μου και φαίνεται να του άρεσε.

xf97p2.png

Διαφημίσεις

On 26/12/2017 at 3:58 ΜΜ, *Sonia* είπε:

Δεν τρώει αλεσμένα, πλέον. Τα πατάω με το πιρούνι. Όταν εννοώ δεν τρώει, εννοώ στερεά τροφή εννοείται. Το γάλα και μάλιστα τη σκόνη δεν τη θεωρώ φαγητό που να καλύπτει τις ανάγκες του σε αυτήν την ηλικία. 

Το ψωμακι και τα μπισκότα τα δίνω γιατί ανακουφίζει τα ούλα του. 

Josephine, η σκέψη μου ήταν να χωρίσω τα 3 γεύματα σε διατροφικές ομάδες, πρωί φρούτα, μεσημέρι λαχανικά-κρέας, απόγευμα υδατάνθρακες αλλά μάλλον έχεις δίκιο, είναι λίγες οι ποσότητες που τρώει και θα πρεπε και το απογευματινό να έχει πρωτεΐνη.

Η παιδίατρος, ακόμα, μας άφησε στο γιαούρτι-τυρί, οπότε δεν έχουμε φάει αυγό,όσπρια, ψάρι, άλλα κρέατα κτλ κτλ. Μας πάει πολύ αργά χωρίς να υπάρχει κάποιο ιστορικό αλλεργιών.

Από εχθές του άρχισα κρόκο αβγού από μόνη μου και φαίνεται να του άρεσε.

Expand  

Στους 11 μήνες, αν ένα παιδί δεν πίνει γάλα η παιδίατρός μου μου έλεγε ότι ανησυχούμε, γιατί ακόμη πρέπει να δίνει πάνω από τις μισές θερμίδες, αν δεν πολυτρώει στερεά δεν πειράζει και τόσο. Οπότε κακώς ανησυχείς νομίζω.

Ομολογώ ότι όσπρια, ψάρι και κρέας περίεργο μου φαίνεται να μην έχει δοκιμασει καν. Σας το έχει κάπως δικαιολογήσει η γιατρός;

όχι ,  απ' ό,τι κατάλαβα είναι το πρωτόκολλο που ακολουθεί αυτό.

Το πρόβλημα είναι ότι ο μικρός, μόνο με το γάλα, ήταν και είναι δυσκοίλιος. Πριν την εισαγωγή στερεών είχαμε υπόθετα και κλύσματα πολύ συχνά.

Και τώρα βλέπω που σταμάτησε να τρώει ικανοποιητική ποσότητα φρούτων ή λαχανικών , άρχισε να κάνει κακάκια σαν κατσικάκι και μερικές φορές κλαίγοντας.

Καλό το γάλα δε λέω, αλλά μέχρι μια ορισμένη ηλικία. Το πεπτικό μας πρέπει να ωριμάζει όταν πρέπει. Θα ακουστεί τετριμμένο, αλλά , κατά προσωπική μου άποψη η οδοντοφυΐα σηματοδοτεί την αλλαγή σε στερεά τροφή, όπως όλα τα θηλαστικά.

xf97p2.png

On 27/12/2017 at 5:34 ΜΜ, *Sonia* είπε:

Το πρόβλημα είναι ότι ο μικρός, μόνο με το γάλα, ήταν και είναι δυσκοίλιος. Πριν την εισαγωγή στερεών είχαμε υπόθετα και κλύσματα πολύ συχνά.

Και τώρα βλέπω που σταμάτησε να τρώει ικανοποιητική ποσότητα φρούτων ή λαχανικών , άρχισε να κάνει κακάκια σαν κατσικάκι και μερικές φορές κλαίγοντας.

Καλό το γάλα δε λέω, αλλά μέχρι μια ορισμένη ηλικία. Το πεπτικό μας πρέπει να ωριμάζει όταν πρέπει. Θα ακουστεί τετριμμένο, αλλά , κατά προσωπική μου άποψη η οδοντοφυΐα σηματοδοτεί την αλλαγή σε στερεά τροφή, όπως όλα τα θηλαστικά.

Expand  

Βασικά αυτο με τα κακά σαν κατσικακι που λες μπορεί να είναι κ θεμα ελλιπής ενυδάτωσης.Θα πρότεινα να δίνεις παραπάνω νερό.Ειχα κ εγω το ίδιο προβλημα μέχρι που άρχισα να την κυνηγάω με το νερό.Τωρα για όλα τα αλλα που λες μάλλον και εγω το ιδιο θα έκανα.Είναι αρκετα μεγάλο το μωράκι σου για να διαχειριστεί αυτα τα τρόφιμα και 11 μηνών μπορεί να φάει κ αυγό κ ψάρι αρκει να τηρείτε κ ο κανόνας των τριών ημερών στην εισαγωγή.

Εμπλουτίστε τη διατροφή, βάλτε αυγό/ψάρι/όλα τα κρέατα (με σειρά προτεραιότητας την ακόλουθη: αρνί, κατσίκι, μοσχάρι, κουνέλι, κοτόπουλο) και για τη δυσκοιλιότητα αύξησε τα λαχανικά και τα λαδερά (βραστά κολοκυθάκια, φασολάκια κ.λπ.). Κόψτε τους υδατάνθρακες προσωρινά, λίγο ψωμί ως σνακ μες στη μέρα αρκεί, ο τραχανάς επιτείνει το πρόβλημα και δεν προσφέρει σε αυτή τη φάση τίποτα ουσιαστικό. Αργότερα που θα τρώει ικανοποιητικές ποσότητες από φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, τότε θα υπάρξει χώρος για υδατάνθρακες με μεγαλύτερη προτίμηση στα όσπρια και όχι φυσικά στα μακαρόνια/ρύζι/τραχανά κ.λπ. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

On 27/12/2017 at 5:34 ΜΜ, *Sonia* είπε:

Expand  

Στους ανθρώπους, αν θες να το πας όπως το θέλησε η φύση, ο απογαλακτισμός έχει σαν όριο τα μόνιμα δόντια. Εξού και το "milk teeth" των αγγλόφωνων για τα παιδικά δοντάκια. Πάντως νομίζω όποιο γιατρό και να ρωτήσεις και σε ό,τι βιβλιογραφία και να ανατρέξεις, θα δεις ότι η βάση της διατροφής για την ομαλή ανάπτυξη ενός παιδιού μέχρι το χρόνο, είναι το μητρικό γάλα (ή το υποκατάστατο). Αν τώρα το μωρό είναι δυσκοίλιο, προσωπικά θα υπέθετα ή ότι πίνει κάποιο είδος γάλακτος που το πειράζει αν συνέβαινε και πριν τα στερεά, ή ότι δεν πίνει αρκετό νερό με τα γεύματα.

Διαφημίσεις

επειδή το είχα ψάξει με το πόσο νερό χρειάζεται το μωρό σε αυτήν την ηλικία, ξέρω ότι μαζί με το νερό του γάλακτος και χωρίς να υπολογίζω το νερό των τροφών , είναι επαρκής η ποσότητα που λαμβάνει. 

Το γάλα που πίνει είναι το ίδιο εδώ και 5 μήνες. 

Τεσπά, κάτι θα βρω να του κεντρίσει το ενδιαφέρον.. σήμερα , του έδωσα φαγόπυρο με λαχανικά και του άρεσε. Καλά, μη φανταστείτε..φτάσαμε στα 10 κουταλάκια, αλλά κάτι είναι και αυτό.

@ΑΡΓΚ δεν είπα να κόψουμε το γάλα τελείως (αν και δεν θα χανόταν και ο κόσμος, ιδίως όταν πρόκειται για γάλα-σκόνη), αλλά να αφήσουμε το πεπτικό σύστημα να ωριμάσει , εισάγοντας και εγκαθιστώντας την στερεά λήψη τροφής. Δεν είναι της παρούσης και δεν θέλω θα επεκταθώ άλλο για το γάλα. Ο καθένας διαβάζει , ψάχνει και αποφασίζει τι είναι καλύτερο για το παιδί του.

xf97p2.png

On 30/12/2017 at 12:14 ΠΜ, *Sonia* είπε:

επειδή το είχα ψάξει με το πόσο νερό χρειάζεται το μωρό σε αυτήν την ηλικία, ξέρω ότι μαζί με το νερό του γάλακτος και χωρίς να υπολογίζω το νερό των τροφών , είναι επαρκής η ποσότητα που λαμβάνει. 

Το γάλα που πίνει είναι το ίδιο εδώ και 5 μήνες. 

Τεσπά, κάτι θα βρω να του κεντρίσει το ενδιαφέρον.. σήμερα , του έδωσα φαγόπυρο με λαχανικά και του άρεσε. Καλά, μη φανταστείτε..φτάσαμε στα 10 κουταλάκια, αλλά κάτι είναι και αυτό.

@ΑΡΓΚ δεν είπα να κόψουμε το γάλα τελείως (αν και δεν θα χανόταν και ο κόσμος, ιδίως όταν πρόκειται για γάλα-σκόνη), αλλά να αφήσουμε το πεπτικό σύστημα να ωριμάσει , εισάγοντας και εγκαθιστώντας την στερεά λήψη τροφής. Δεν είναι της παρούσης και δεν θέλω θα επεκταθώ άλλο για το γάλα. Ο καθένας διαβάζει , ψάχνει και αποφασίζει τι είναι καλύτερο για το παιδί του.

Expand  

Δε νομίζω ότι το θέμα ειναι η ωρίμανση του πεπτικού μόνο, αλλά αν συγκρατώ καλά από τους οδηγούς διατροφής και του ελληνικού κράτους και της ΠΟΥ βασικα η πρόσληψη του ιδανικού συνδυασμού στοιχείων για την σωστή ανάπτυξη του νευρολογικου συστήματος και του εγκεφάλου.

• 1 month later...

Με έχει πιάσει μια ανησυχία σχετικά με την ποσοτητα που τρώει η κόρη μου τελευταία. Ξυπνάει κατά τις 9 και πίνει περίπου 200μλ κατσικίσιο γάλα μαζί με μια φέτα ψωμάκι με τυράκι ή με βρώμη (ένα μπωλ) και μια μπανάνα ή σταφιδόψωμο και κάποιο φρούτο/χυμό πορτοκαλι. Μετά της δίνω μεσημεριανό, τρώει τα πάντα από τα δικά μας φαγητά -οχι αλεσμενα- ένα γεμάτο πιάτο φρούτου, το απόγευμα θα φάει γιαούρτι με μέλι ή φρούτο με μπισκοτάκι ή ανθότυρο ή ομελέτα ή τραχανά πάλι σε ποσότητα κανονικου πιάτου. Το βράδυ πίνει άλλο ένα ποτήρι γάλα και αν μας δεί να τρώμε ζητάει και τρώει κανονικά και μετά συνηθως θηλάζει πριν τον ύπνο. Δεν είναι παχουλή, ειναι περίπου 10,3 κιλά και 14μιση μηνων. Μήπως όμως με αυτόν τον τροπο μαθαίνει στο πολύ φαγητο και μελλοντικά έχουμε πρόβλημα; Είναι πολύ το φαγητό αυτό που τρώει; Δεν το έχω συζητήσει με την παιδίατρο γιατί έχουμε καιρό να πάμε.

On 22/2/2018 at 11:07 ΜΜ, Lenia16 είπε:

Με έχει πιάσει μια ανησυχία σχετικά με την ποσοτητα που τρώει η κόρη μου τελευταία. Ξυπνάει κατά τις 9 και πίνει περίπου 200μλ κατσικίσιο γάλα μαζί με μια φέτα ψωμάκι με τυράκι ή με βρώμη (ένα μπωλ) και μια μπανάνα ή σταφιδόψωμο και κάποιο φρούτο/χυμό πορτοκαλι. Μετά της δίνω μεσημεριανό, τρώει τα πάντα από τα δικά μας φαγητά -οχι αλεσμενα- ένα γεμάτο πιάτο φρούτου, το απόγευμα θα φάει γιαούρτι με μέλι ή φρούτο με μπισκοτάκι ή ανθότυρο ή ομελέτα ή τραχανά πάλι σε ποσότητα κανονικου πιάτου. Το βράδυ πίνει άλλο ένα ποτήρι γάλα και αν μας δεί να τρώμε ζητάει και τρώει κανονικά και μετά συνηθως θηλάζει πριν τον ύπνο. Δεν είναι παχουλή, ειναι περίπου 10,3 κιλά και 14μιση μηνων. Μήπως όμως με αυτόν τον τροπο μαθαίνει στο πολύ φαγητο και μελλοντικά έχουμε πρόβλημα; Είναι πολύ το φαγητό αυτό που τρώει; Δεν το έχω συζητήσει με την παιδίατρο γιατί έχουμε καιρό να πάμε.

Expand  

Θα σου πω αυτο που μου ειπε η δικη μου παιδιατρος. Θα ξεχωρισεις τα γευματα μεταξυ τους, δηλαδη πρωινο οπως το περιεγραψες το γαλα με το ψωμακι ή τη βρωμη. Μετα απο 2 ωρες (στο περιπου) δεκατιανο το φρουτο. Μεσημερι κανονικα οπως τρωει. Απογευμα κατι πολυ λιγο, πχ γιαουρτι μην της δωσεις ολο τον κεσε, δωσε το μισο. Εναλλακτικα φρουτο (οχι μαζι) και φυσικα απεφυγε τα μπισκοτα. Μετα το βραδινο της παλι ενα πιατακι και ο θηλασμος πριν τον υπνο. Αυτο που πρεπει να προσπαθησεις ειναι να ειναι γερα τα κυριως γευματα (πρωινο-μεσημεριανο-βραδινο) και πιο ελαφρια τα ενδιαμεσα. Να ξερεις παντως πως μετα το χρονο τα περισσοτερα παιδια αρχιζουν να μιζεριαζουν με το φαγητο και να μη θελουν να φανε. Εκει παλι πρεπει να διατηρεις περιορισμενες τις ποσοτητες των ενδιαμεσων γευματων και να επιμενεις στα κυριως.

Αν τρώει υγιεινά, ας τρώει πολύ τι σε πειράζει. Απέφευγε τα ψωμοειδή ή/και ζαχαρούχα σνακ και προτίμησε σπιτικές κατασκευές με μέλι αντί για ζάχαρη και αυτές με μέτρο πάλι.

Γάλα το πρωί πίνει φρέσκο και μητρικό μόνο το βράδυ?

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Κορίτσια Καλημέρα!Να ρωτήσω κάτι,η μικρή μου έχει ξεκινήσει κ μπουσουλαει κ εχω την εντύπωση οτι εχει μεγαλύτερες θερμιδικες ανάγκες καθότι πεινάει πριν το τρίωρο.Τι προτείνετε για ενδιάμεσο σνακ για να μην σκάει και να την κρατάει για καμιά ωρα μέχρι το κανονικό γεύμα της.

On 23/2/2018 at 9:47 ΠΜ, marakiz είπε:

Αν τρώει υγιεινά, ας τρώει πολύ τι σε πειράζει. Απέφευγε τα ψωμοειδή ή/και ζαχαρούχα σνακ και προτίμησε σπιτικές κατασκευές με μέλι αντί για ζάχαρη και αυτές με μέτρο πάλι.

Γάλα το πρωί πίνει φρέσκο και μητρικό μόνο το βράδυ?

Expand  

Δεν της δίνω ζάχαρη εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Πρωί και βράδυ πίνει φρεσκο, τις μισές φορές θηλάζει πριν τον ύπνο καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλη μια φορά τουλάχιστον.

On 23/2/2018 at 10:09 ΠΜ, Lenia16 είπε:

Δεν της δίνω ζάχαρη εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Πρωί και βράδυ πίνει φρεσκο, τις μισές φορές θηλάζει πριν τον ύπνο καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλη μια φορά τουλάχιστον.

Expand  

Ανέφερα τη ζάχαρη γιατί διάβασα για μπισκότα και σταφιδόψωμο και αυτά συνήθως έχουν. Αν η διατροφή της είναι  γενικά υγιεινή χωρίς πολλά ψωμιά και ζάχαρες και τρώει από όλα και κρέας και λαχανικά και όσπρια, άρα λιγότερο μακαρόνια κλπ να μην ανησυχείς. Περπατάει κιόλας τώρα και έχει μεγάλη ανάγκη από ενέργεια. Ο δικός μου όλο μαμ και μαμ είναι κι όμως επειδή όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο κινητικός έχει αδυνατίσει κιόλας. Απορούμε που το βάζει τόσο μαμ. Αλλά παίζει ρόλο τι τρώει, κατάλαβες?

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

On 23/2/2018 at 2:27 ΠΜ, CMES είπε:

Θα σου πω αυτο που μου ειπε η δικη μου παιδιατρος. Θα ξεχωρισεις τα γευματα μεταξυ τους, δηλαδη πρωινο οπως το περιεγραψες το γαλα με το ψωμακι ή τη βρωμη. Μετα απο 2 ωρες (στο περιπου) δεκατιανο το φρουτο. Μεσημερι κανονικα οπως τρωει. Απογευμα κατι πολυ λιγο, πχ γιαουρτι μην της δωσεις ολο τον κεσε, δωσε το μισο. Εναλλακτικα φρουτο (οχι μαζι) και φυσικα απεφυγε τα μπισκοτα. Μετα το βραδινο της παλι ενα πιατακι και ο θηλασμος πριν τον υπνο. Αυτο που πρεπει να προσπαθησεις ειναι να ειναι γερα τα κυριως γευματα (πρωινο-μεσημεριανο-βραδινο) και πιο ελαφρια τα ενδιαμεσα. Να ξερεις παντως πως μετα το χρονο τα περισσοτερα παιδια αρχιζουν να μιζεριαζουν με το φαγητο και να μη θελουν να φανε. Εκει παλι πρεπει να διατηρεις περιορισμενες τις ποσοτητες των ενδιαμεσων γευματων και να επιμενεις στα κυριως.

Expand  

Έχω διαπιστώσει ότι αν της δώσω ενδιάμεσα φρούτο μετά δεν τρώει το μεσημεριανό. Οπότε αφήνω χρόνο να πεινάσει αλλά μετά τρώει ποσότητες κακοφαγου ενήλικα κ δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι καλό. Πριν που της έδινα κ σνακ δεν έτρωγε το φαι της κ την έβγαζε με φρούτα κ ψωμοτυρι κ αυγο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...