Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θα επιλέγατε? - Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?  

1.342

1. 1. Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

• Φυσιολογικα
      1846
    • Καισαρικη
      581

Recommended Posts

νομιζω οτι θα επιλεξω καισαρικη...μπορει να πονας μετα αλλα για το εμβρυο ειναι μια κ εξω κ σε μεγαλο ποσοστο επιτυχιας...εγω ημουν υπερ του φυσιολογικου αλλα μετα απο αυτα που ακουσα νομιζω οτι δεν θελω....πολυ χρονος λωροδεμα κ πολλα αλλα....

• 2 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 928
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το μωρο ήταν με διπλή περιτύλιξη του ομφάλιου λώρου και έιχε βγεί και το μηκώνιο... απο θαύμα τον έχουμε μαζί μας!!!

Αυτό δεν είναι θαύμα, είναι ένα συνηθισμένο σενάριο. Τα περισσότερα μωρά έχουν τουλάχιστον μια περιτύλιξη. Πολλά έχουν δυο ή τρεις και γεννιούνται μια χαρά. Ούτε το μηκώνιο είναι λόγος για επείγουσα καισαρική.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_18_02/09/2007_239704

Ποιος σας άγχωσε έτσι;; :(

Αυτό δεν είναι θαύμα, είναι ένα συνηθισμένο σενάριο. Τα περισσότερα μωρά έχουν τουλάχιστον μια περιτύλιξη. Πολλά έχουν δυο ή τρεις και γεννιούνται μια χαρά. Ούτε το μηκώνιο είναι λόγος για επείγουσα καισαρική.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_18_02/09/2007_239704

Ποιος σας άγχωσε έτσι;; :(

Μας ανχωσε ο καρδιοτοκογραφος οταν χασαμε τους σφιγμους του παιδιου... μερικές φορες και η καισαρικη ειναι όντως η μονη λύση...

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Έχω γεννήσει και με τους δύο τρόπους, την πρώτη φυσιολογικά και τη δεύτερη ΚΤ γιατί επιβαλλόταν. Και με τους δύο τρόπους γίνεσαι μάνα και προσωπικά ένιωσα το ίδιο συναίσθημα και τις δύο φορές!

78xyp2.png

Z1jep2.png

καλησπέρα σε όλες..εγώ προσωπικά που μπαινω τωρα στον 4ο μηνα εγκυμοσυνης απο πεποίθηση και πολυ συνειδητά θα προχωρήσω με προγραμματισμένη καισαρική. Δεν μπορώ να κατανοήσω για ποιο λόγο-και με συγχωρείτε, δεν θέλω να προσβάλλω καμία εγκυούλα-στην εποχή που ζούμε να μπω σε μία διαδικασία τέτοιων πόνων ώστε να κρατήσω το μωράκι μου αγκαλιά. Θα είμαι λιγότερο μάνα δηλαδή αν γεννησω με καισαρική?? για μενα μετραει το αποτελεσμα και αυτο ειναι ενα υγιες μωρο και μια ηρεμη μανουλα.

santina;)

Διαφημίσεις

Γιατί ο φυσικός τρόπος για να γεννήσει μια γυναίκα είναι ο "φυσιολογικός τοκετός". Η μητέρα μου έχει κάνει δύο καισαρικές και και δύο φυσιολογικούς. Όπως μου λέει είναι ασύγκριτη η ανάρρωση στη μία και την άλλη περίπτωση. Στην καισαρική γλιτώνεις τους πόνους της γέννας αλλά έχεις όλη την ταλαιπωρία και τον πόνο μετά.

Εγώ θα επιλέξω φυσιολογικό τοκετό, και αν είναι δυνατόν χωρίς επισκληρήδιο. Εκτός από τις επιπλοκές που φοβάμαι, νομίζω ότι ο πόνος είναι μέρος της εμπειρίας κι αυτός.

Τώρα έτσι λέω, αν θα αντέξω είναι άλλο θέμα.........:shock:

2t7wp3.png

o φυσιολογικος τοκετος πλεον δεν ειναι και τοσο φυσιολογικος..περαν της επισκληρηδιου σε κοβουν σε ραβουν κτλ. ποιος ειπε πως μετα απο τον φυσιολογικο τοκετο δεν υπαρχει καμια ενοχληση?

santina;)

Στόχος κάθε εγκύου πρεπει να είναι να φέρει στον κόσμο το παιδί της γερό! Απο κει και πέρα προσωπικες πεποιθήσεις και επιθυμίες είναι φυσιολογικές κ κατανοητές. Προσωπικά ανάρρωσα και από τις δύο "μεθόδους" στο ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά η καισαρική μου έχει αφήσει κ σημάδι.. (Ελπίζω με το χρόνο να σβηστεί.)

78xyp2.png

Z1jep2.png

ΕΓΩ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΦΙΛΕΣ ΤΗΝ 1Η ΜΟΥ ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ 14 ΩΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ.. ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ !!! ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΣΑ ΜΟΥ !!

ΤΗΝ 2Η ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΛΟΓΩ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΕΜΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΦΕΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΚΑΝΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ , ΠΟΝΟΥΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ... ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΕΙΝΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΟΡΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥΠΑ ΓΙΑ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΑΚΙ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ''ΚΑΤΕΒΕΙ'' ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΟΥ ΓΕΝΝΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΙΩΣΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ..

0Xmyp2.png

Kvh9p2.png

-στην εποχή που ζούμε να μπω σε μία διαδικασία τέτοιων πόνων ώστε να κρατήσω το μωράκι μου αγκαλιά. Θα είμαι λιγότερο μάνα δηλαδή αν γεννησω με καισαρική??

Aπορία το'χω βρε koukida, σε όλες τις προηγμένες χώρες, π.χ. Σκανδιναβικές, γιατί μπαίνουν σε μια διαδικασία τέτοιων πόνων ώστε να κρατήσουν το μωράκι τους αγκαλιά... στην εποχή που ζούμε...

Όσο για την ερώτηση σου... Αν η καισαρική πρέπει να γίνει για ιατρικούς λόγους, όπως ισχιακό μωρο, μεγάλη μυωπία, ζάχαρο, ηλικία μαμάς (ένα 10-15% όπως θα γινόνταν και στη Σκανδιναβία που γράφω παραπάνω), αυτή είναι μια αναγκαστική επιλογή. Η καισαρική δεν υπάρχει για να γλυτώνουν τους πόνους της γέννας οι γυναίκες που μπορούν να γεννήσουν φυσιολογικά, αλλά για να έχουν μια εναλλακτική όσες δεν μπορούν.

Αν όμως γυναίκα έγκυος, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, έχει επιλέξει την καισαρική και δή από τόσο νωρίς στην εγκυμοσύνη, τότε λυπάμαι αλλά ναί, ίσως αυτή η μάμα υστερεί σε σχέση με κάποια που επέλεξε να γεννήσει φυσιολογικά. Αν ένας άνθρωπος είναι τόσο φυγόπονος πρίν καν γεννήσει, πώς θα φέρει σε πέρας το ρόλο της μητρότητας? Πώς θα προστατέψει αυτό το πλάσμα για πολλά,πολλά χρόνια ακόμα?

Λυπάμαι που το γράφω αλλά αυτή είναι η άποψή μου.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Διαφημίσεις

δεν καταλαβαινω ρε κοριτσια γιατι ειναι θεμα επιλογης? αν εγω ειμαι κολλημενη να γεννησω φυσιολογικα και μου πει ο γιατρος την ωρα του τοκετου οτι πρεπει να κανουμε καισαρικη επειγοντως θα του πω οχι εγω θελω φυσιολογικο τοκετο? ειμαι καπου λαθος?

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Εγώ πάντως ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά, καθώς είναι και το φυσιολογικό!!Είχα δει ένα βίντεο στο youtube όταν ήμουν έγκυος, πως γίνεται η καισαρική και φοβήθηκα παρα πολύ!! Είναι άξιες οι γυναίκες που γεννάνε με καισαρική γιατί φαντάζομαι θα τραβάνε πολύ πόνο!! Εγώ γέννησα το πρώτο μου παιδί φυσιολογικά με επισκληρίδιο και το δεύτερο πάλι φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο, στο δεύτερο παιδί πόνεσα πολύ να το γεννήσω, αλλά μόλις βγήκε, ο πόνος εξαφανήστηκε, ενω μια κοπέλα που είχε γεννήσει με καισαρική η καιμένη ήταν δίπλα μου στο δωμάτιο και ήταν χάλια!! Εννοείται πως αν χρειαστεί να γεννήσω με καισαρική δεν θα πω όχι, το παιδί να γεννηθεί καλά!! Έχω στο συγγενικό μου περιβάλον και περιστατικό που η μάνα αρνιόταν να γεννήσει με καισαρική και το παιδί δεν χώρεσε να βγεί φυσιολογικά και πέθανε.... Πρώτα πρέπει να κοιτάμε το καλό των παιδιών μας νομίζω και μετά τα δικά μας γούστα. Θέλω να γεννάω φυσιολογικά αλλά αν χρειαστεί καισαρική, καισαρική με τα 1000!!!!!

Εγώ γέννησα τον μπέμπη μου φυσιολογικά χωρίς επισκληριδιο πριν 35 μέρες πονεσα πάρα πολύ αλλά θα το ξαναεκανα χίλιες φορές..πιστεύω ότι o φυσιολογικός τοκετός είναι o καλύτερος γιατί αυτό είναι το φυσικό και η φύση δεν κάνει λάθος...φυσικά και η προτεραιότητα είναι η υγεία του παιδιού και της μητέρας και θα έκανα καισαρική αλλά μόνο αν υπήρχε σοβαρός λόγος....

Αν όμως γυναίκα έγκυος, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, έχει επιλέξει την καισαρική και δή από τόσο νωρίς στην εγκυμοσύνη, τότε λυπάμαι αλλά ναί, ίσως αυτή η μάμα υστερεί σε σχέση με κάποια που επέλεξε να γεννήσει φυσιολογικά. Αν ένας άνθρωπος είναι τόσο φυγόπονος πρίν καν γεννήσει, πώς θα φέρει σε πέρας το ρόλο της μητρότητας? Πώς θα προστατέψει αυτό το πλάσμα για πολλά,πολλά χρόνια ακόμα?

Το Α και το Ω της μητρότητας δεν είναι οι πόνοι της γέννας. Μακάρι να ήταν έτσι, θα είχαμε λύσει τα μισά προβλήματα της ανθρωπότητας...

Το Α και το Ω της μητρότητας δεν είναι οι πόνοι της γέννας. Μακάρι να ήταν έτσι, θα είχαμε λύσει τα μισά προβλήματα της ανθρωπότητας...

Little monkey μην παραφράζεις τα λεγόμενά μου, δεν έγραψα πουθενά ότι το Α και το Ω της μητρότητας είναι οι πόνοι της γέννας.

Σχολίασα κάτι που με ξένισε απίστευτα: Καισαρική για να μην πονέσω. Και ναι, όταν ακούω κοπέλα 4 μηνών έγκυο να επιλέγει "απο πεποίθηση και συνειδητά προγραμματισμένη καισαρικη" τοτέ έχω κάθε δικαίωμα να τη θεωρώ τεμπέλα, βολεψάκια και καλοπερασάκια. (και επιπλέον είναι πιθανό να της "κοπεί" και το γάλα ή να "μην έχει" γάλα, λογικό είναι όταν δεν αφήνεις τη φύση να κάνει τη δουλειά της.. και μετά είμαστε τυχερές εμείς που "είχαμε" γάλα, μπλά μπλά μπλά...)

Παραμένει η απορία μου για τις προηγμένες χώρες (Σκανδιναβικές, Ολλανδία, κλπ). Τι συμβαίνει εκεί? Είναι άραγε μαζόχες που μπαίνουν στη ... "διαδικασία τέτοιων πόνων" που έγραψε κι η koykida?

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Διαφημίσεις

"Αν όμως γυναίκα έγκυος, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, έχει επιλέξει την καισαρική και δή από τόσο νωρίς στην εγκυμοσύνη, τότε λυπάμαι αλλά ναί, ίσως αυτή η μάμα υστερεί σε σχέση με κάποια που επέλεξε να γεννήσει φυσιολογικά. Αν ένας άνθρωπος είναι τόσο φυγόπονος πρίν καν γεννήσει, πώς θα φέρει σε πέρας το ρόλο της μητρότητας? Πώς θα προστατέψει αυτό το πλάσμα για πολλά,πολλά χρόνια ακόμα?

Λυπάμαι που το γράφω αλλά αυτή είναι η άποψή μου."

??? ωραια και ρομαντικη αποψη αλλα και πολυ απλοποιημενη... υπαρχουν απειρα παραδειγματα μητερων που κανουν τα παντα για το παιδι τους και ας γεννησαν με καισαρικη απο επιλογη αλλα και το αντιστροφο. Υπαρχουν και γυναικες που δυσκολευονται πολυ να τεκνοποιησουν και αυτο γεννα το φοβο οτι ο φυσιολογικος τοκετος μπορει να φερει επιπλοκες ενω οσο να 'ναι μια προγραμματισμενη καισαρικη δεν εχει τοσες πιθανοτητες επιπλοκων. Α,και γεννησα φυσιολογικα αλλα ερχομαι στη θεση της μανουλας που γεννησε με καισαρικη και διαβαζει τετοιες αποψεις.. συγγνωμη και απο εμενα γι'αυτο που γραφω..

Οι άντρες της ζωής μου...

Υπαρχουν και γυναικες που δυσκολευονται πολυ να τεκνοποιησουν και αυτο γεννα το φοβο οτι ο φυσιολογικος τοκετος μπορει να φερει επιπλοκες ενω οσο να 'ναι μια προγραμματισμενη καισαρικη δεν εχει τοσες πιθανοτητες επιπλοκων.

Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο aγοροmummy. Το παραπάνω φαντάζομαι εμπίπτει στην καισαρική λόγω ιατρικού λόγου. Σίγουρα μια έγκυος ταλαιπωρημένη απο φάρμακα και ενέσεις είναι διαφορετικό παράδειγμα από κάποια άλλη με πανεύκολη εγκυμοσύνη.

Συγνώμη κι από μένα από όσες μαμάδες/έγκυες το σχόλιο μου τους φάνηκε ωμό. Αλλά σοκαρίστικα με την άποψη της koykida και είμαι και φούλ ορμόνες.

Καλή μέρα και καλή εβδομάδα σε όλες.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Σχολίασα κάτι που με ξένισε απίστευτα: Καισαρική για να μην πονέσω. Και ναι, όταν ακούω κοπέλα 4 μηνών έγκυο να επιλέγει "απο πεποίθηση και συνειδητά προγραμματισμένη καισαρικη" τοτέ έχω κάθε δικαίωμα να τη θεωρώ τεμπέλα, βολεψάκια και καλοπερασάκια. (και επιπλέον είναι πιθανό να της "κοπεί" και το γάλα ή να "μην έχει" γάλα, λογικό είναι όταν δεν αφήνεις τη φύση να κάνει τη δουλειά της.. και μετά είμαστε τυχερές εμείς που "είχαμε" γάλα, μπλά μπλά μπλά...)

Α μάλιστα... να τος και ο θηλασμός! Κι έλεγα κι εγώ, δεν θα αναφερθεί; :rolleyes:

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στις "προηγμένες" χώρες. Δεν έχω ιδέα για τα ποσοστά τους και τα δεδομένα τους (όπως φαντάζομαι ούτε κι εσύ). Για την Αγγλία που ξέρω μερικά πραγματάκια παραπάνω γνωρίζω ότι το σύστημα προάγει τους φυσιολογικούς τοκετούς για λόγους οικονομικούς και οι μανούλες δεν θηλάζουν περισσότερο από εδώ.

Πάντως αν η αποφυγή πόνου είναι τόσο κατακριτέα, τότε τεμπέλες, βολεψάκηδες και καλοπερασάκηδες είναι και όλες οι μανούλες που πήγαν να γεννήσουν προγραμματισμένα με πρόκληση καθώς και όσες έκαναν επισκληρίδιο για να γεννήσουν. Άρα μιλάμε για τι, τα 3/4 του πληθυσμού;

Όσο για τα εύσημα της καλής μάνας ας τα μοιράσουμε σε καμιά 15αριά χρόνια. Είναι νωρίς ακόμα για τέτοια συμπεράσματα.

Λυπάμαι που το γράφω αλλά αυτή είναι η άποψή μου.

Εγώ το βλέπω από την αντίθετη πλευρά.:rolleyes: Αν μία μαμά πριν καν γεννήσει την απασχολεί πιο πολύ η διαδικασία της γέννας παρά το αποτέλεσμα και αναγάγει τον τρόπο της γέννας (φυσιολογικά ή με καισαρική, με επισκληρίδιο ή χωρίς, στο νοσοκομείο ή στο σπίτι ή στο ποτάμι κτλ) σε σούπερ ζήτημα, εγώ σε αυτή τη μαμά διακρίνω εγωισμό που θα την ακολουθεί και στο μεγάλωμα των παιδιών της.

Επίσης με αηδιάζει απίστευτα μία μαμά να το παίζει ηρωίδα και να προσπαθεί να προβάλλει στους γύρω της, στον άντρα της και στο ίδιο της το παιδί, το πόσο πόνεσε για να το φέρει στον κόσμο, πόσο κόπιασε για να το θηλάσει, πόσο κόπιασε για να το μεγαλώσει, πόσα στερήθηκε κτλ. Είναι κάτι που το ακούω συχνά και μόνο απέχθεια μου δημιουργεί.

Εγώ το βλέπω από την αντίθετη πλευρά.:rolleyes: Αν μία μαμά πριν καν γεννήσει την απασχολεί πιο πολύ η διαδικασία της γέννας παρά το αποτέλεσμα και αναγάγει τον τρόπο της γέννας (φυσιολογικά ή με καισαρική, με επισκληρίδιο ή χωρίς, στο νοσοκομείο ή στο σπίτι ή στο ποτάμι κτλ) σε σούπερ ζήτημα, εγώ σε αυτή τη μαμά διακρίνω εγωισμό που θα την ακολουθεί και στο μεγάλωμα των παιδιών της.

Επίσης με αηδιάζει απίστευτα μία μαμά να το παίζει ηρωίδα και να προσπαθεί να προβάλλει στους γύρω της, στον άντρα της και στο ίδιο της το παιδί, το πόσο πόνεσε για να το φέρει στον κόσμο, πόσο κόπιασε για να το θηλάσει, πόσο κόπιασε για να το μεγαλώσει, πόσα στερήθηκε κτλ. Είναι κάτι που το ακούω συχνά και μόνο απέχθεια μου δημιουργεί.

συμφωνω απολυτα με το δευτερο σκελος της αποψης σου.. Για το πρωτο δε συμφωνω και τοσο απλα και μονο επειδη οπως το θετεις αυτο που θεωρω ειναι πως δεν ειναι τοσο εγωισμος οσο οτι μπαινουμε στο τρυπακι αυτο επειδη μας δινεται αυτη η επιλογη απο το ιατρικο συστημα. Οποτε αν δεν ειχαμε την επιλογη τοτε ολα θα ηταν ροδινα και δεν θα υπηρχαν ουτε εγωιστριες ουτε τιποτα. Το να μας δινεται η επιλογη να ονειρευομαστε τον τροπο που θα φερουμε στον κοσμο το παιδι μας δεν ειναι και τοσο κακο πιστευω.

Α μάλιστα... να τος και ο θηλασμός! Κι έλεγα κι εγώ, δεν θα αναφερθεί; :rolleyes:

Αναφέρθηκε εν τη ρύμη τού λόγου μιας και μιλούσα για τη φύση και τη δουλειά της. Που ξέρεις, αύριο μπορεί να αναφερθεί πρώτα απ'τις κοπέλες που επέλεξαν "από πεποίθηση και συνειδητα" την καισαρική, όταν θα κλαίγονται ότι δεν είχαν γάλα.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στις "προηγμένες" χώρες. Δεν έχω ιδέα για τα ποσοστά τους και τα δεδομένα τους (όπως φαντάζομαι ούτε κι εσύ). Για την Αγγλία που ξέρω μερικά πραγματάκια παραπάνω γνωρίζω ότι το σύστημα προάγει τους φυσιολογικούς τοκετούς για λόγους οικονομικούς και οι μανούλες δεν θηλάζουν περισσότερο από εδώ.

Λάθος φαντάζεσαι, έχω ζήσει ένα χρόνο σε χώρα τις Σκανδιναβίας και γνωρίζω πολύ καλά την κουλτουρα και τη νοοτροπία τους (και τα ποσοστά τους, αν κρίνω ότι από 4 φίλες μου όλες έχουν γεννήσει φυσιολογικά, οι δύο 2 παιδιά - άσε που ποσοστά δεν είναι δύσκολο να βρείς στο ιντερνετ, ακόμα κι απ' τον WHO).

Πάντως αν η αποφυγή πόνου είναι τόσο κατακριτέα, τότε τεμπέλες, βολεψάκηδες και καλοπερασάκηδες είναι και όλες οι μανούλες που πήγαν να γεννήσουν προγραμματισμένα με πρόκληση καθώς και όσες έκαναν επισκληρίδιο για να γεννήσουν. Άρα μιλάμε για τι, τα 3/4 του πληθυσμού;

Ο καθένας έχει την άποψή του. Προσωπικά όμως τοποθετήθηκα για ένα συγκεκριμένο θέμα (επιλογή καισαρικής στον 4ο μήνα εγκυμοσύνης χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας/ηλικία, κλπ).

Όσο για τα εύσημα της καλής μάνας ας τα μοιράσουμε σε καμιά 15αριά χρόνια. Είναι νωρίς ακόμα για τέτοια συμπεράσματα.

Δεν μοίρασα κανένα εύσημο, πάλι παραφράζεις τα λεγόμενά μου.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Το να έχεις ζήσει ένα χρόνο σε χώρα της Σκανδιναβίας δεν σε κάνει ειδική παντός θέματος πάσας προηγμένης χώρας. Ούτε και οι 4 φίλες σου που όλες γέννησαν φυσιολογικά αποτελούν στατιστική απόδειξη. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό.

Εν πάση περιπτώσει, κατάλαβα τι λες. Όσες επιλέγουν καισαρική στον 4ο μήνα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα θα γίνουν τεμπέλες και άχρηστες μάνες. Μάλιστα.

Καλημερα και απο μενα!

Δε θα θεσω την αποψη μου πανω στο θεμα,απλα θα πω,ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ,αυτα τα διαβαζουν και κοπελες οι οποιες ειναι εγκυουλες και προβληματιζονται για το θεμα του τοκετου,αυτα τα διαβαζουν και κοπελες,οι οποιες γεννησαν με καισαρικη,για τους δικους τους λογους,και περνουν επιλοχειο καταθλιψη....

Κανεις και καμια δεν ειναι ικανη να κρινει μια μανα/γυναικα/συζυγο κτλ....

Ο καθενας ας κοιταει την οικογενεια του και την προσωπικη του ζωη...

Εδω δεν κρινουμε...

Εδω θετουμε τις εμπειριες μας....

Ευχαριστω πολυ...

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Tο να μας δινεται η επιλογη να ονειρευομαστε τον τροπο που θα φερουμε στον κοσμο το παιδι μας δεν ειναι και τοσο κακο πιστευω.

Σωστό. Πάντως νομίζω η Ekavi αναφέρεται σε περιπτώσεις που την έγκυο απασχολεί υπερβολικά ο τρόπος της γέννας. Σαν αυτοσκοπός να είναι η εμπειρία της γέννας καθαυτή και όχι απλά να έρθει στον κόσμο ένα γερό μωρό.

Σωστό. Πάντως νομίζω η Ekavi αναφέρεται σε περιπτώσεις που η έγκυος απασχολείται υπερβολικά με τον τρόπο της γέννας. Σαν αυτοσκοπός να είναι η εμπειρία της γέννας καθαυτή και όχι απλά να έρθει στον κόσμο ένα γερό μωρό.

οκ, και ετσι να ενννοει παντως λεει σαφως πως ειναι εγωισμος αυτο και θα ακολουθει τη μαμα στο μεγαλωμα των παιδιων, εκει σταθηκα και ειπα οτι διαφωνω πως το οτι μια μαμα ασχολειται με τον τοκετο θα την χαρακτηρισει για ολη της την "καριερα" ως μαμα. Σε καθε φαση της μητροτητας μας απασχολουν διαφορετικα πραγματα, οταν ειμαστε εγκυες μας απασχολει η εγκυμοσυνη, να τρωμε καλα κλπ, ο τοκετος. Οταν γεννηθει μας απασχολει να το φροντισουμε, μετα να του δωσουμε τα σωστα μηνυματα να γινει σωστος ανθρωπος στην κοινωνια κλπ... Απλα βρισκω λογικο να σκεφτομαστε το επομενο βημα που για μια εγκυο το επομενο βημα ειναι ο τοκετος. Γιατι θελουμε να βγει με τον τροπο που θα ειναι ασφαλεστερος και για τη μαμα και το παιδι, οποιον τροπο και αν θεωρει η καθε μαμα πιο σωστο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...