Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ - ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

πατας τη θηλη και το γαλα ταιζει τον μπαμπα που καθεται στον απεναντι καναπε... :wink:8)

Και στην χειρότερη όταν έχεις γίνει τούμπανο χωρίς να την πατάς, με αυτόματο πότισμα !!!! :lol:

Δεν το ηξερα τωρα το διαβασα, εμενα μου το ειχε προτεινει μαια να τα βαζω σε ουροσυλλεκτες

Κακώς σου το πρότεινε!. Οι ουροσυλλέκτες είναι αποστειρωμένοι με χημικές ουσίες που δεν είναι κατάλληλες προς πόση για μας πόσο μάλλον για ένα νεογέννητο:!:

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 565
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και στην χειρότερη όταν έχεις γίνει τούμπανο χωρίς να την πατάς, με αυτόματο πότισμα !!!!

ετσι! ακριβως! :lol::lol::lol::lol::wink:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό? Μερικές φορές έχω κι εγώ αυτό το θέμα με την υπερπαραγωγή και τον πίδακα. Αυτές τις φορές ο μπέμπης μου απο τη λαιμαργία του προφανώς πνίγεται και με αγχώνει μέχρι να το κατεβάσει. Τί να κάνω??

Διαφημίσεις

Κακώς σου το πρότεινε!. Οι ουροσυλλέκτες είναι αποστειρωμένοι με χημικές ουσίες που δεν είναι κατάλληλες προς πόση για μας πόσο μάλλον για ένα νεογέννητο:!:

Αυτό είναι το λιγότερο! Μπορούμε να του πλύνουμε και να τους αποστειρώσουμε. Το χειρόερο είναι που οι ουροσυλλέκτες γίνονται από πλαστικό που δεν είναι κατάλληλο για τρόφιμα. Τα πλαστικά που δεν είναι κατάλληλα για τρόφιμα περιέχουν ουσίες που είναι επικίνδυνες και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό.

Τα πλαστικά που είναι κατάλληλα για τρόφιμα έχουν επάνω ένα σήμα με ένα πιρούνι κι ένα ποτήρι.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό? Μερικές φορές έχω κι εγώ αυτό το θέμα με την υπερπαραγωγή και τον πίδακα. Αυτές τις φορές ο μπέμπης μου απο τη λαιμαργία του προφανώς πνίγεται και με αγχώνει μέχρι να το κατεβάσει. Τί να κάνω??

Είναι φυσιολογικό αυτό γιατί το μωράκι σου είναι πολύ μικρό και οι ορμόνες σου ακόμα κάνουν πάρτυ!!!

Θα ρυθμιστεί η κατάσταση σιγά σιγά

Αν βήχει αλλά περνάει γρήγορα και γενικά το ελέγχει είστε οκ. Αν δυσανασχετεί και δεν θέλει να θηλάσει ή κλαίει τότε δοκίμασε να αλλάξεις στάση θηλασμού, ξαπλωμένη με το μωρό στο πλάι ή ανάσκελα με το μωρό από πάνω σου ή απλά έτσι όπως κάθεσαι να γείρεις προς τα πίσω (πιο ξαπλωτά σε καθιστή στάση, δηλαδή) έτσι ώστε το μωρό να είναι πιο ψηλά από την θηλή για να ελέγχει καλύτερα την ροή!

Ελπίζω να έγινα κατανοητή :)

WLn5p2.png

τι να πω τωρα, καλυτερα να μην εγραφα καθολου σε αυτο το ποστ γιατι εχω τρελαθει.Εγω εδινα καθημερινα στο παιδι μου για ενα μηνα γαλα που το ειχα αποθηκευσει σε ουροσυλλεκτες :twisted::twisted::twisted:

και ουτε καν μου ειχε περασει απο το μυαλο οτι μπορει να ηταν λαθος.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω την Αγλαια,ειχαμε νοσηλευτει καποιες μερες στο παιδων κ εβγαζα το γαλα μου κ το αποθηκευα κ μου ειχαν κανει κ καποιες εξετασεις για να δουν εναν μπορω να δινω το γαλα μου στο παιδι.

Το γαλα που αποθηκευα μου το παστερειωσαν κ μου το αποθηκευσαν σε κατι πλαστικα μπουκαλακια κ μου το εδωσαν αυτα τα μπουκαλακια δεν ειχαν προβλημα?κ εννοειται οτι δεν ηταν μπιμπερο,ουτε ειχαν το σηματακι που ειπες με το μαχαιρι κ το πιρουνι

τι να πω τωρα, καλυτερα να μην εγραφα καθολου σε αυτο το ποστ γιατι εχω τρελαθει.Εγω εδινα καθημερινα στο παιδι μου για ενα μηνα γαλα που το ειχα αποθηκευσει σε ουροσυλλεκτες :twisted::twisted::twisted: και ουτε καν μου ειχε περασει απο το μυαλο οτι μπορει να ηταν λαθος.

δεν πειραζει τωρα ξερεις!!!!

μου το παστερειωσαν

για ποιο λογο?δεν σου ειπαν?

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Μην φρικάρεις!!!! Ηταν γυάλινα μήπως?

Μπορεί να ήταν ειδικά μπουκαλάκια. Το ότι δεν είχαν αυτό το σήμα δεν σημαίνει τίποτα. Ειδικά αν είναι νοσοκομειακά είδη.

Πάντως εγώ χρησιμοποιώ τα σακουλάκια τις medela με 12,70€ παίρνω 20 σακ. και είναι και βολικά για την μεταφορά (λόγω μικρότερου όγκου) έτσι έχω αρκετά μαζί μου στο γραφείο που αναγκάζομαι να αντλώ.

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

eleni^^

να μια εικόνα απο έναν πίδακα.... :shock::shock::shock:

http://www.breastfeeding-basics.com/html/oversupply.shtml

κορίτσια... αυτό το παθαίνω όταν γυρίζω από τη δουλεια και θηλάζω το μωρό μετά απο 8ωρες αποχής...

το γάλα με την πρώτη ρουφιξιά που κάνει ο μπέμπης έρχεται έτσι, τον πνίγει, αφ'ηνει τη θηλή και έχουμε συντριβάνια!...

αλλά συμβαίνει και κάποιες φορές κατά τα βραδυνά του γεύματα... είναι το φαινόμενο της υπερπαραγωγής;;;

και καλά, όταν γυρνάω από τη δουλειά, άντε και το στήθος είναι πιά τίνγκα...! το βράδυ όμως που έχουμε θηλασμό κάθε 3ωρο;;;

επίσης νοιώθω το στήθος μου να κάνει "σκληράδια... γρουμπαλάκια" και με πονάει λίγο...

και... την ώρα που θηλάζω από το ένα, το άλλο τρέχει και πονάω... νοιώθω τσιμπημα και σφίξιμο λες και καταλαβαίνω από πού ακριβώς κατεβαίνει το γάλα....

πείτε μου σας παρακαλώ... πρέπει να κάνω κάτι;;; είναι οκ;;;;

ή όλα αυτα είναι φυσιολογικα;;;

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

πείτε μου σας παρακαλώ... πρέπει να κάνω κάτι;;;

Μπορείς να το χτυπήσεις και να σερβίρεις cappuccino :lol:

για πρότεινε το στον άντρα σου να δούμε....

ΥΓ. Βρε xrysalis, και εσύ να ανησυχείς, έ δεν το περίμενα!!!!!!!!!!!!!1 :lol:

WLn5p2.png

ΥΓ. Βρε xrysalis, και εσύ να ανησυχείς, έ δεν το περίμενα!!!!!!!!!!!!!1 :lol:
:lol::lol::lol::lol:

ε... :oops: με πιάνει που και που!!

Μπορείς να το χτυπήσεις και να σερβίρεις cappuccino

για πρότεινε το στον άντρα σου να δούμε....

αχ βρε felinidoc.... :lol::lol::lol:

για την ώρα τρέχει και μου φέρνει χαρτιά να μαζεύω την πλημμύρα!!

και επίσης προτιμά ένα εσπρεσάκι.... :(

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

μου ειπαν οτι ετσι το κανουν,μην μου πειτε οτι ηταν κ αυτο λαθος???????

δεν ξερω αν ειναι λαθος,καλυτερα ας μας φωτισει η felinidoc!!!!

πρωτη φορα παντως ακουω να γινεται παστεριωση σε γαλα λες και ειναι κατσικας....

μηπως βγαλανε και την τσιπα απο πανω? :?:?

9a7bp2.pngIm47p2.png

δεν ξερω αν ειναι λαθος,καλυτερα ας μας φωτισει η felinidoc!!!!

πρωτη φορα παντως ακουω να γινεται παστεριωση σε γαλα λες και ειναι κατσικας....

Δεν θέλω να εκφράσω μία άποψη για κάτι που δεν ξέρω, θα ήθελα να συμβουλευτώ τα βιβλία μου που δεν τα έχω μαζί μου τώρα... :?

WLn5p2.png

Επισης θα ηθελα να ρωτησω την Αγλαια,ειχαμε νοσηλευτει καποιες μερες στο παιδων κ εβγαζα το γαλα μου κ το αποθηκευα κ μου ειχαν κανει κ καποιες εξετασεις για να δουν εναν μπορω να δινω το γαλα μου στο παιδι.

Το γαλα που αποθηκευα μου το παστερειωσαν κ μου το αποθηκευσαν σε κατι πλαστικα μπουκαλακια κ μου το εδωσαν αυτα τα μπουκαλακια δεν ειχαν προβλημα?κ εννοειται οτι δεν ηταν μπιμπερο,ουτε ειχαν το σηματακι που ειπες με το μαχαιρι κ το πιρουνι

Κανονικά παστεριώνεται το γάλα από μητέρες δότες όταν πρόκειται να δοθεί σε άλλα παιδιά. Αυτό γίνεται εκεί που υπάρχουν τράπεζες μητρικού γάλακτος.

Το μητρικό γάλα που δίνεται από τη μαμά στο παιδί της δεν παστεριώνεται.

Απ' όσο γνωρίζω στην Ελλάδα λειτουργεί τράπεζα γάλακτος μόνο στο Έλενα.

Για το παίδων δεν έχω ιδέα, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω, δεν ξέρω καν αν έχουν τη δυνατότητα παστερίωσης....

• 1 month later...

Βρήκα ...σκ@t@συζήτηση και είπα να ρωτήσω και γω κάτι :lol::roll:

Η μικρή μου κάνει την μια μέρα 3-4 φορές κακάκια τα οποία ειναι ρευστά και πάντα ..τα ακούμε όταν τα κάνει ...συνοδεύονται απο πολλά αέρια και την επόμενη καθόλου . Συνήθως είναι κίτρινα όμως μερικές φορές έχω δει και πράσινα κακάκια με μικρά κομματάκια λες και έχει φάει χόρτα !!

Την μαία που μας παρακολουθούσε την ρώτησα και με ρώτησε τι έφαγα την προηγούμενη μέρα ... Τελικά αποφανθηκε οτι το αγγούρι που έφαγα φταίει γιαυτό . Δεν ξέρω αλλά δεν με ικανοποίησε η απαντηση της ... εσείς τι λέτε?

Να διευκρινήσω οτι θηλάζουμε αποκλειστικά :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Βρήκα ...σκ@t@συζήτηση και είπα να ρωτήσω και γω κάτι :lol::roll:

Η μικρή μου κάνει την μια μέρα 3-4 φορές κακάκια τα οποία ειναι ρευστά και πάντα ..τα ακούμε όταν τα κάνει ...συνοδεύονται απο πολλά αέρια και την επόμενη καθόλου . Συνήθως είναι κίτρινα όμως μερικές φορές έχω δει και πράσινα κακάκια με μικρά κομματάκια λες και έχει φάει χόρτα !!

Την μαία που μας παρακολουθούσε την ρώτησα και με ρώτησε τι έφαγα την προηγούμενη μέρα ... Τελικά αποφανθηκε οτι το αγγούρι που έφαγα φταίει γιαυτό . Δεν ξέρω αλλά δεν με ικανοποίησε η απαντηση της ... εσείς τι λέτε?

Να διευκρινήσω οτι θηλάζουμε αποκλειστικά :)

Λαμπρινή να σου ζήσει! :)

Η μαία λέει ότι της κατέβει και καθόλου δεν την εντυπωσιάζει πως τέτοιες εξυπνάδες δεν τις διάβασε πουθανά. Μάλλον πιστεύει ότι είναι τόσο expert που μπορεί τις υποθέσεις να τις κάνει συμπεράσματα!!!

Το αγγούρι δεν έχει καν ικανή ποσότητα χρωστικών για να κάνει κάτι τέτοιο.

Μάλλον έχεις υπερπαραγωγή και το μωράκι σου τρέφεται με το ελαφρύ γάλα που εκκρίνεται στην αρχή. Προσπάθησε να τη θηλάζεις από το ένα στήθος σε κάθε γεύμα. Αν δεν κιτρινίσουν τα κακά σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις δύο συνεχόμενα γεύματα από το ένα στήθος και μετά να αλλάζεις και βλέπουμε.

Δοκίμασε αυτά που σου γράφω και τα ξαναλέμε! :)

Kαι εμενα μου είπε ο γιατρός οτι το τί τρώω εγω επηρρεάζει τα κακα του μωρού μου που θηλάζει.

Το να είναι κάποιος άσχετος δεν πειράζει. Το να είναι άσχετος και να το παίζει σχετικός λέγοντας ότι του κατέβει όμως;;;;

Δεν θα εντυπωσιαστώ αν ακούσω ότι η κυτταρίνη και οι σπόροι περνούν στο γάλα! :shock:

Αγλαΐα σ΄ευχαριστώ πάρα πολυ ! Σ΄ευχαριστώ για την σημερινή σου απάντηση αλλά και για όλα τα εφόδια που έχω πάρει διαβάζοντας σε στο φόρουμ :) Ειναι ανεκτίμητο αυτό που κάνεις , να σαι πάντα καλά και να συνεχίσεις να βοηθάς τις νέες μαμάδες :)

Στο θέμα μας ... Ευτυχώς αυτή τη μαία δεν την άκουσα σε ότι μου είπε περι θηλασμού (αλλιώς αποκλείεται να χα καταφέρει να θηλάσω ) γιατί τώρα το μωρό μου θα έπινε νερό ...μιας και στην εξωτική Γερμανία που ζούμε , συμφωνα με την μαία έχει υπερβολική ζέστη ( 25 βαθμούς ) και πρέπει να δίνω και νερό στο μωρό μου γιατι διψάει !!!!

Αγλαΐα απο την αρχή βάζω το μωράκι μου μόνο στο ένα στήθος και πολλές φορές συνεχίζω με το ίδιο στήθος και στο επόμενο γεύμα (ειδικά αν το προηγούμενο γεύμα διάρκεσε λίγο . Το χα καταλάβει οτι μάλλον τρωει το ελαφρύ γάλα ). Η μικρή μου τρώει πολλές φορές την ημέρα αλλα απο λίγο . Καθεται στο στήθος μόνο 5-10 λεπτά και σε εξαιρετικές περιπτώσεις 15 λεπτά .

Βρέχει κανονικά τουλάχιστον 6-7 πάνες την ημέρα και το βάρος της ( αν και την τελευταία εβδομάδα ειναι στάσιμο) απο 3220 που ήταν την ημέρα που βγήκαμε απο το νοσοκομείο έγινε 4000 μέσα σε 15 μέρες .

Η αληθεια ειναι πως ζητάει και προσφέρω συνέχεια το στήθος είτε για να παρηγορηθεί , είτε για να ηρεμήσει -νανουριστεί , είτε απλά για να πιπιλίσει . Κοιμάται ελάχιστα στη διάρκεια της μέρας (μην πω και της νύχτας !) και αν με ρωτήσεις δεν ξέρω πόσες φορές θηλάζουμε ... συνέχεια ...Μάλλον γιαυτό έχω και υπερπαραγωγή .

Πρέπει να αλλάξω κάτι στον τρόπο που την θηλάζω ?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...