Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ - ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

Και πάλι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις ευτυχώς που έχω και εσάς και παίρνω δύναμη να συνεχίσω ενώ με βοηθάτε να ανακτήσω και την χαμένη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση μου να στε καλά :D !!!

Αγλαΐα μου δεν πίνω φασκόμηλο γιατί φοβάμαι την υπερβολική μείωση άλλωστε τα πράγματα φαίνονται καλυτέρα με το πρόγραμμα θηλασμού

και ελάχιστες αντλήσεις. Να διακόψω τη μαγιά για μια βδομάδα; Δεν ήξερα τη σωστή χρήση και την διάβασα σε πρόσφατη απάντηση σου.

Για το βάρος έχετε δίκιο αλλά ανησυχώ γιατί βλέπω μια φθίνουσα πορεία στο ρυθμό αύξησης του από μήνα σε μήνα και όχι μια διακύμανση πότε πάνω πότε κάτω :? . Συγνώμη που είμαι υπερβολική :oops: …Αγλαΐα μου δυστυχώς είναι δύσκολη η μετακίνηση μου ελπίζω τουλάχιστον από εδώ να σας έχω δίπλα μου :) !

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 565
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για το βάρος έχετε δίκιο αλλά ανησυχώ γιατί βλέπω μια φθίνουσα πορεία στο ρυθμό αύξησης του από μήνα σε μήνα και όχι μια διακύμανση πότε πάνω πότε κάτω :?

Να βάζεις πάντα τα βάρη του παιδιού στις καμπύλες που υπάρχουν στις πίσω σελίδες, εκεί θα δεις ότι είναι φυσιολογική η φθίνουσα πορεία.

Το μωρό βάζει κατά μέσο όρο περίπου 750 γραμμάρια το μήνα για τους 3 πρώτους μήνες στη συνέχεια ο ρυθμός αύξησης μειώνεται φυσιολογικά και το μωρό βάζει περίπου 400 γρ το μήνα.

growth-bfboy.gif

• 2 εβδομάδες μετά...

Έκανα ότι μου είπατε με το βάρος και την καμπύλη και όντως πάμε μια χαρά :D !

Έχει προκύψει όμως το εξής πρόβλημα ,όλο το πρωί αρνηται το στήθος πολύ έντονα και αναγκαστικά της έδωσα συμπλήρωμα το οποίο ( δυο μέρες ) τρωει σχετικά με όρεξη .γενικά δεν έχει διάθεση να θηλάσει κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ θηλάζει κανονικά το βραδύ 9-2-6 περίπου. Τι να κάνω; Επιπλέον το γάλα βγαίνει πάντα τοοοοσο αραιό…μήπως δεν της αρέσει ,μήπως έχει συνδυάσει το θηλασμό με τον ύπνο; γενικά είναι ένα ζωηρό μωρό που κοιμάται ελάχιστα κατά την διάρκεια της ημέρας 2-3 ώρες συνολικά. Ευχαριστώ!

Έχει προκύψει όμως το εξής πρόβλημα ,όλο το πρωί αρνηται το στήθος πολύ έντονα και αναγκαστικά της έδωσα συμπλήρωμα το οποίο ( δυο μέρες ) τρωει σχετικά με όρεξη .

Γιατί δεν δοκιμάζεις να βγάλεις το γάλα με το θήλαστρο και να της το δώσεις ;;

γενικά δεν έχει διάθεση να θηλάσει κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ θηλάζει κανονικά το βραδύ 9-2-6 περίπου.

Ίσως, λέω ίσως αν δοκιμάσεις να της δώσεις λίγο (πχ50 ml) με μπιμπερό και μετά να την βάλεις στο στήθος να είναι καλύτερα;;;;; Ή το αντίθετο;;;;

Επιπλέον το γάλα βγαίνει πάντα τοοοοσο αραιό…μήπως δεν της αρέσει ,μήπως έχει συνδυάσει το θηλασμό με τον ύπνο;

Αν βγάλεις με το θήλαστρο θα δεις ότι στην αρχή βγαίνει αραιό αλλά μετά γίνεται πιο άσπρο και πλούσιο σε λίπη !!!!

Εγώ πιστεύω ότι το στήθος της αρέσει γιατί αλλιώς δεν θα το έψαχνε μέσα στη νύχτα :D

γενικά είναι ένα ζωηρό μωρό που κοιμάται ελάχιστα κατά την διάρκεια της ημέρας 2-3 ώρες συνολικά. Ευχαριστώ!

Και εμένα τα ίδια ήταν και είναι ... 3 ώρες 4 μηνών δεν κοιμόταν ποτέ.. πάντα λιγότερο! :D

WLn5p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Επιτέλους βρίσκω λίγο χρόνο να σας απαντήσω… :D τα πράγματα είναι σαφώς καλυτέρα ούτε υπερπαραγωγή, ρυθμίστηκε με μερικές αντλήσεις ,ούτε συμπλήρωμα, και βελτιώθηκε αισθητά η διάθεση της για θηλασμό !!!!! :D Τελικά το μωράκι ότι εισπράττει δίνει. Ηρέμησα , χαλάρωσα και η άρνηση υποχώρησε εντυπωσιακά. να είστε καλά και πάλι ευχαριστώ για όλα. Αα όσο για το βάρος …γιουβαρλάκι!

Διαφημίσεις

Επιτέλους βρίσκω λίγο χρόνο να σας απαντήσω… :D τα πράγματα είναι σαφώς καλυτέρα ούτε υπερπαραγωγή, ρυθμίστηκε με μερικές αντλήσεις ,ούτε συμπλήρωμα, και βελτιώθηκε αισθητά η διάθεση της για θηλασμό !!!!! :D Τελικά το μωράκι ότι εισπράττει δίνει. Ηρέμησα , χαλάρωσα και η άρνηση υποχώρησε εντυπωσιακά. να είστε καλά και πάλι ευχαριστώ για όλα. Αα όσο για το βάρος …γιουβαρλάκι!

Μπράβο σου που τα κατάφερες :D:D:D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα δεις τώρα που πέρασαν τα δύσκολα θα το χαρείτε και οι δυό σας πιο πολύ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φιλιά :D:D:D

WLn5p2.png

Η μικρή μου σαραντίζει την Κυριακή και όλο αυτό το διάστημα θηλάζει αποκλειστικά. Εδώ και 3-4 μέρες παρατήρησα αλλαγή στα κακάκια της. Μέχρι τώρα έκανε τα κακά της μετά από κάθε γεύμα και το περιεχόμενο της πάνας της ποικίλε από ...XL μερίδες μέχρι πολύ λίγες (σε μέγεθος κουτσουλιάς, σαν έναν μικρό λεκέ). Ο αριθμός (7-8), η ποσότητά τους, το χρώμα/ υφή των κενώσεων ήταν όπως εχω διαβάσει στο forum ότι πρέπει να είναι τα κακάκια των μωρών που θηλάζουν. Τις τελευταίες 3-4 μέρες,όμως, τα κακά της είναι πολύ λίγα σε κάθε αλλαγή πάνας.Ποτέ δεν είναι περισσότερα από έναν μικρό λεκέ. Οι 2-3 XL ημερήσιες μερίδες εξαφανίστηκαν. 'Εχω την εντύπωση -χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρη- ότι οι πάνες της δεν είναι ούτε τόσο βρεγμένες όσο παλιότερα. Δηλαδή κατουράει και λιγότερο. Στο θηλασμό δεν έχει αλλάξει κάτι. Τη βάζω στο στήθος όποτε θελήσει και για όση ώρα θέλει-και θέλει αρκετές φορές καθε μέρα για ώρα/ώρες. Αναρωτιέμαι μήπως πιπιλίζει- χωρίς να τρώει- και γι΄αυτό έχουν μειωθεί τα κακά της ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο, αλλά τί?? Να διευκρινίσω ότι ο αριθμός των κενώσεων ειναι περιπου ίδιος με πριν (ίσως περίπου δυο πάνες λιγότερες καθημερινά), αυτό που έχει αλλάξει είναι η ...ποσότητα/το περιεχόμενο. Να ανησυχήσω ή ακόμα?? :roll:

.png

Η μικρή μου σαραντίζει την Κυριακή και όλο αυτό το διάστημα θηλάζει αποκλειστικά. Εδώ και 3-4 μέρες παρατήρησα αλλαγή στα κακάκια της. Μέχρι τώρα έκανε τα κακά της μετά από κάθε γεύμα και το περιεχόμενο της πάνας της ποικίλε από ...XL μερίδες μέχρι πολύ λίγες (σε μέγεθος κουτσουλιάς, σαν έναν μικρό λεκέ). Ο αριθμός (7-8), η ποσότητά τους, το χρώμα/ υφή των κενώσεων ήταν όπως εχω διαβάσει στο forum ότι πρέπει να είναι τα κακάκια των μωρών που θηλάζουν. Τις τελευταίες 3-4 μέρες,όμως, τα κακά της είναι πολύ λίγα σε κάθε αλλαγή πάνας.Ποτέ δεν είναι περισσότερα από έναν μικρό λεκέ. Οι 2-3 XL ημερήσιες μερίδες εξαφανίστηκαν. 'Εχω την εντύπωση -χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρη- ότι οι πάνες της δεν είναι ούτε τόσο βρεγμένες όσο παλιότερα. Δηλαδή κατουράει και λιγότερο. Στο θηλασμό δεν έχει αλλάξει κάτι. Τη βάζω στο στήθος όποτε θελήσει και για όση ώρα θέλει-και θέλει αρκετές φορές καθε μέρα για ώρα/ώρες. Αναρωτιέμαι μήπως πιπιλίζει- χωρίς να τρώει- και γι΄αυτό έχουν μειωθεί τα κακά της ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο, αλλά τί?? Να διευκρινίσω ότι ο αριθμός των κενώσεων ειναι περιπου ίδιος με πριν (ίσως περίπου δυο πάνες λιγότερες καθημερινά), αυτό που έχει αλλάξει είναι η ...ποσότητα/το περιεχόμενο. Να ανησυχήσω ή ακόμα?? :roll:

Μετά τις πρώτες 6 εβδομάδες είναι φυσιολογικό να μειωθούν οι κενώσεις και σε μία το 24ωρο ή και λιγότερο με την πάροδο του χρόνου. Και μία την εβδομάδα θεωρείται φυσιολογική για μωρά που θηλάζουν...

Να μην ανησυχείς για τις κενώσεις...Να κοιτάς όμως αν βρέχει 5-6 πάνες το 24ωρο 8)

WLn5p2.png

felinidoc, σ΄ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Απλά με προβληματίζει η πολύ μικρή ποσότητα στις πάνες της- αυτό δεν είναι κακάκια, αλλά ένα λεκεδάκι. Να φανταστείς ότι πριν - όταν τα έκανε κανονικά- όποτε είχε τόσο μικρή ποσότητα, δεν την άλλαζα αμέσως :oops: ,αλλά περίμενα να κάνει περισσότερα. Βέβαια, στο τέλος με ανάγκαζε να την αλλάξω, γιατί κλαίει μόλις τελειώσει και θέλαι αμέσως αλλαγη! Με την αλλαγή των δεδομένων, όμως, αυτή η ως τώρα αμελητέα ποσότητα έγινε ό,τι διαθέτουμε. Ποτέ περισσότερο- έτσι,να ευχαριστηθεί κι η μανούλα, βρε αδερφέ...

.png

Διαφημίσεις

zorra να σου ζήσει!

Ο αριθμός των κενώσεων (3-4 το 24ωρο) ισχύει για μωρά μέχρι 20 ημερών. Μετά μπορεί να υπάρξουν αλλαγές σε οποιαδήποτε ηλικία. Αυτό που γράφει η felinidoc, ότι μπορεί να κάνει μόνο μία φορά την εβδομάδα (συνήθως XXL δόση!!!) ισχύει. Αν το μωρό έχει μεγάλες ανάγκες, μπορεί να αφομοιώνει σχεδόν εξολοκλήρου το μητρικό γάλα!

Επίσης μετά τις 40 μέρες οι βρεγμένες πάνες μειώνονται από 6-8 σε 5-6 το 24ωρο. Έχει σημασία και το χρώμα των ούρων, δεν πρέπει να είναι έντονο κίτρινο και δεν πρέπει αν έχουν κεραμιδί σκόνη (άλατα).

Τα ξαναλέμε! :)

aglaia μου, σ΄ευχαριστώ! Με καθησυχάζετε με τις απαντήσεις σας! Τώρα περιμένω εντός των επόμενων ημερών...με λαχτάρα την XXL μερίδα για να ηρεμήσω εντελώς. Θα μετρήσω τις βρεγμένες πάνες της για να ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει μέσα στο 24ωρο- ναι,όντως έχουν μειωθεί, μα δεν ξέρω ακριβώς πόσο, και θα επανέλθω. Πάντως, για να μην σχολιάζεις ούτε εσύ aglaia ούτε η felinidoc το " δείγμα" κένωσης, μάλλον σημαίνει ότι δεν πρέπει ν΄ανησυχώ! Σας ευχαρισώ και τις δύο! :D

.png

Να σου ζήσει zorra μου μα δεν χρειάζεται να ανησυχείς εμένα τους τελευταίους δύο μήνες κάνει κακά του κάθέ 5-6 μέρες είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Είναι το γάλα της μανουλας που κάνει τη δουλεία.

elen νομιζω πως είναι φυσιολογικο τα μωράκια που θηλάζουν να έχουν πολύ νερουλά κακάκια.Και της δικιάς (45 ημερών)έτσι είναι!Εμείς κάνουμε 6-8 φορές την ημέρα, άλλοτε πολλά και άλλοτε λιγότερα!!!

Διαφημίσεις

Η μικρή μου έχει συνήθως 3-4 κενώσεις την ημέρα,είναι όμως νερουλές ,είναι κάτι ανησυχητικό?

Οι φυσιολογικές κενώσεις έχουν το χρώμα και την υφή μουστάρδας με κόκκους, ίσως λίγο πιο νερουλή.

• 2 months later...

Καλημέρα σε όλες και όλους σας. :D

Λόγο υπερπαραγωγής (το έχω συζητήσει το θέμα αλλού) , στις 10 σήμερα το πρωί τάισα την μικρή, μετά την τάισα από το ίδιο στήθος στις 12, μετά στις 2 και τώρα που πατάω το στήθος μου βλέπω πίδακα…. :shock::shock: τι να κάνω?

να συνεχίσω με αυτό το στήθος ή να δώσω από το άλλο? Και με το άλλο στήθος που γεμίζει τι κάνω? Το αδειάζω με θήλαστρο και βάζω το γάλα στην κατάψυξη?

Το θήλαστρο που έχω είναι της chicco. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη, αλλά δεν βλέπω στο σαιτ και να το συστήνετε…

Είναι το χειροκίνητο και δυστυχώς το έχω πάρει από Αθήνα…

ευχαριστώ

αφου εχεις τοσο γαλα καλο ειναι να κανεις μια τραπεζα γαλακτος, εγω αυτο εκανα τα εβαζα σε ουροσυλλεκτες που ειναι κ αποστειρωμενα δοχεια κ τα εβαζα στην καταψυξη, κ οταν εκοψα το θηλασμο για ενα μηνα ειχα κ της εδινα δικο μου γαλα, που ειχα στην καταψυξη

Πρόσεξε λιγο το θέμα την υπερπαραγωγής, όμως. όσο τραβάς, τόσο βγάζεις, ξέρεις. Εγώ είχα φτάσει να βγάζω πολύ γάλα γύρω στον δεύτερο μήνα και ήμουν όλη τη μέρα και όλο το βράδυ με το θήλαστρο. να φανταστείς το παιδί μου ξύπναγε μία φορά το βράδυ για φαγητό και εγώ άλλες δύο από μόνη μου για να βγάλω γάλα. Σαν τρελλή, ξεμαλιασμένη, άυπνη με το στήθος να τρέχει, μόνη στην κουζίνα, νυσταγμένη να... τραβάω. Φαντάσου εικόνα. Για την κούραση δεν μπορώ να συζητήσω. Σε άθλια κατάσταση. Μία όρεξη δαιμονισμένη, 4 κιλά πήρα εκείνον το μήνα. Τελικά μείωσα σταδιακά τις αντλήσεις, και η παραγωγή του γάλακτος ρυθμίστηκε ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού συν 150- 200 γρ. Φρόντιζα πέντε φορές την ημέρα να είμαι σπίτι να τον θηλάζω. Και είχα και μία μικρή αποθήκη για ανάγκη...

Δεν το ηξερα τωρα το διαβασα, εμενα μου το ειχε προτεινει μαια να τα βαζω σε ουροσυλλεκτες, γι αυτο κι ολας το προτεινα στην κοπελα,επειδη το εκανα κ εγω,αλλα σιγουρα πιο ειδικη ειναι η Αγλαια οποτε να ακουσεις εκεινη που ξερει

πατας τη θηλη και το γαλα ταιζει τον μπαμπα που καθεται στον απεναντι καναπε... :wink:8)

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...