Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Recommended Posts

Τhanks mtheo!

Άλλη ερώτηση: Να πάρω θήλαστρο από τώρα για να το έχω σε περίπτωση πανικού ή να το αφήσω για μετά τη γέννηση και αν χρειαστεί να τρέξει κάποιος να μου το πάρει; Το φτηνό το χειροκίνητο ή κατευθείαν το ηλεκτρικό για να 'μαι ήσυχη;

Η κλινική νομίζω σε καλύπτει από θήλαστρο οπότε καλύτερα άστο για μετά. Μόνο κάνε μια έρευνα αγοράς ώστε αν σου χρειαστεί να ξέρεις ποιο θα πάρεις :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατα πάσα πιθανότητα δεν θα σου χρειαστεί! Το μωρό σου είναι ότι χρειάζεσαι για αρχή!!!

Για φυσιολογικό τοκετό πας?

Αλλά και αν σου χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις του μαιευτηρίου που είναι πιο καλά, ή ακόμα καλύτερα να νοικιάσεις ένα. Σίγουρα θα περάσουν να σου αφήσουν φυλλάδια εταιρείες που νοικιάζουν επαγγελματικά θήλαστρα (ηλεκτρικά). Το χειροκίνητο είναι πιο δύσκολο στη χρήση και ενδεικνυται μόνο για την εποχή που θα γυρίσεις δουλειά (αν δουλευεις και αν συνεχίζει τότε το μωρό να θηλάζει και αν και αν και αν... πολύ νωρίς για να τα συζητάμε)

Με το καλό!

Τους 5 μήνες από τους 6 που θήλασα έβγαζα γάλα με χειροκίνητο θήλαστρο της mendela. Με βόλεψε αφάνταστα, δεν με πονούσε το στήθος και έβγαζα όσο γάλα ήθελα, πραγματικά είχα αυξήσει πάρα πολύ την……. παραγωγή μου.

Το ηλεκτρικό δεν με βόλεψε, ίσως κάποιες να σου πούνε το αντίθετο δεν ξέρω, πάντως όταν το δοκίμασα, πόνεσα και δεν μπόρεσα να βγάλω όσο γάλα είχα….

Και καισαρική να κάνεις θα μπορέσεις να θηλάσεις :wink:

Zωντανό παράδειγμα η αδερφή του άντρα μου που και τα δύο της παιδάκια τα γέννησε με καισαρική στο Mητέρα και τα θήλασε 1,5 χρόνο το καθένα!

Σε ρώτησα γιατί μπορεί αν σου κάνουν καισαρική νωρίς και το μωράκι είναι μικρό μπορεί να στο έβαζαν για λίγο στη θερμοκοιτίδα οπότε θα επρεπε για τότε να βγάζεις με θήλαστρο γάλα για να του το δίνουν. Και έτσι να συνεβαινε όμως πάλι θα θήλαζες! :)

Εφόσον όμως το μωρό είναι μεγάλο απο τώρα, φαντάζομαι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο!!!! Μεγάλο γερό και τυχερό εύχομαι!!!! Η ώρα η καλή!!!! :D

Παρακαλείστε να μένετε εντός του θέματος του τόπικ:

Θηλασμός - το αργότερο μια ώρα μετά την γέννηση.

Στόχος του θέματος είναι να πληροφορηθούν σωστά οι μητέρες που ενδιαφέρονται να θηλάσουν.

Συνεχίστε εδώ σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε κάτι στο θέμα του τόπικ με τον τίτλο "Θηλασμός - το αργότερο μια ώρα μετά την γέννηση"

Εάν επιθυμείτε να συζητήσετε πιό γενικά για το θέμα του θηλασμού, μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα με ονομασία της επιλογής σας.

Οι δημοσιεύσεις που είχαν θέμα τα επισκεπτήρια και γενικά θέματα για το θηλασμό μεταφέρθηκαν εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=845

οι δημοσιεύσεις που είχαν θέμα τον τοκετό και την μυωπία μεταφέρθηκαν εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=844

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Είμαι καινούργια και στο forum και σαν μητέρα (25 ημερών). Είχα από την αρχή την επιθυμία να θηλάσω τον μπέμπη μου αλλά από όλα αυτά που γράφετε εδώ και γενικά όσα διαβάζω τισ τελευταίες μέρες καταλαβαίνω ότι είχα πλήρη άγνοια τόσο της τεχνικής όσο και της γενικότερης διαδικασίας με αποτέλεσμα να αποτύχουμε τελείως. Έδωσα στο μωρό από το μαιετυήριο συμπλήρωμα γιατί αλλιώς πεινούσε κάθε μία ώρα και εγώ δεν ήξερα ότι έτσι πρέπει να γίνεται με το θηλασμό, θεωρούσα ότι έπρεπε να χορταίνει για 3-4 ώρες..... Τέλως πάντων το ίδιο σκηνικό συνεχίσαμε και στο σπίτι με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να το μωρό να χρειάζεται να φάει 100-120 ml κάθε 3 ώρες και εγώ να βγάζω 30ml (ξέρω την ποσότητα γιατί χρησιμοποοιώ και θήλαστρο που ξεκίνησα όταν μου πλήγωσε τις θηλές)...Το θέμα είναι μπορεί να γίνει κάτι τώρα είναι είναι μάταιο να προσπαθήσω και να κόψω τελείως το θηλασμό;...Εντωμεταξύ έχει και κολικούς και δε θέλω να τον ταλαιπωρήσω επιπλέον :?:

Εβίτα, καλωσόρισες καταρχήν!Και να σου ζήσει το μωράκι σου!

Εγω θα έλεγα να κάνεις μια προσπάθεια έστω να αυξήσεις την ποσότητα που τρώει από σένα, με την προϋπόθεση βέβαια να μην ταλαιπωρηθείς εσύ πολύ και να μη στενοχωρηθείς αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Να το δεις όσο πιο χαλαρά μπορείς χωρίς να αγχωθείς καθόλου! Ούτως ή άλλως το μωρό σου θα μεγαλώσει ό,τι γάλα και να φάει και εσύ είσαι τέλεια μανούλα είτε τα καταφέρεις τελικά είτε όχι! Τι λες, μπορείς να το δεις τόσο χαλαρά;;; Επιμένω στο θέμα του άγχους γιατί και εγώ στο πρώτο μου παιδί ήθελα να θηλάσω, δεν ήξερα, το μωρό αρνιόταν το στήθος μου και παρολίγο να με πιάσει κατάθλιψη! :cry:

Λοιπόν, το μωρό σου θηλάζει με χωρίς γκρίνια ή προτιμά το μπιμπερό;;; Το καλύτερο είναι κατά τη γνώμη μου να το βάζεις στο στήθος σου κάθε φορά που κλαίει, όσο συχνά και αν είναι. εγώ θυμάμαι μεχρι 2 μηνών τη θήλαζα ασταμάτητα και 5 και 7 ώρες με ενδιάμεσα μόνο κάποια διαλλείματα για να ρευτεί. ¨οταν βλέπεις ότι δεν αντέχεις άλλο ή όταν αυτό κλαίειγιατί δε βρίσκει πια ούτε σταγόνα, τότε μόνο δίνε του συμπλήρωμα. Πήγαινε δηλαδή ανάλογα με τις αντοχές σου προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσεις όσο μπορείς το συμπλήρωμα που παίρνει. Μπορείς να δοκιμάζεις να το θηλάζεις ξαπλωμένη στο ένα σου πλευρό για να μην κουράζεστε και ιδρώνετε!

Και να θυμάσαι ότι θέλει υπομονή και ψυχραιμία ο θηλασμός! Και ξέχνα τα ωράρια! Ακόμα και τώρα που είναι 5 μηνών η δικιά μου τη θηλάζω γύρω στις 10 φορές τη μέρα αλλά ξέρω ότι κάνω το καλύτερο γι' αυτή και δεν παραπονιέμαι! :wink:

Και μην ξεχνάς να μας ενημερώνεις για τις προσπάθειές σου και για τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζεις. Εγώ αν δεν είχα υποστήριξη από μαμάδες που έχουν περάσει τα ίδια, δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα!

(Δεν ξέρω αν είμαστε στο σωστό θέμα :roll: Μήπως πρέπει να μεταφερθούμε αλλού;;; )

Καλή επιτυχία!!!

7 ώρες ασταμάτητα;;; τι να πω βρε rosi...δεν ξέρω αν έχω τόση αντοχή....ήδη μετά από ένα σχεδόν μήνα βραδυνών ξυπνημάτων και κολικών που δεν με αφήνουν να κοιμηθώ πάνω από 3-4 ώρες τη μέρα νιώθω τρομερή εξάντληση και κάνω τα πάντα με την ψυχή στο στόμα γιατί μέχρι να τελειώσουμε το ένα τάισμα έρχεται η ώρα για το επόμενο (ακόμη και με το μπουκάλι πεινάει κάθε 2-3 ώρες). Και φυσικά όσο πιο κουρασμένη είμαι τόσο χειρότερα για το μωρό γιατί δεν έχω υπομονή και του μεταδίδω τον εκνευρισμό μου. Αυτό δηλαδή που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως είναι δυνατόν για 40 μέρες μέχρι όπως λένε να εδραιωθεί ο θηλασμός να μην κάνεις τίποτα άλλο από το να θηλάζεις. Δεν εξαντλείσαι σωματικά και ψυχικά; Δεν χάνεις τη διάθεση για οτιδήποτε άλλο; Είναι τελικά αυτό καλό για το μωρό;

Σαφώς και είναι ιδιαίτερα εξαντλητική η περίοδος μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία. Δεν νομίζω ότι είπε κανείς ότι είναι εύκολο. Πιο εύκολο ή δύσκολο γίνεται ανάλογα τις περιπτώσεις και τις δυσκολίες που συναντά η καθεμία.

Είχα παρόμοια εμπειρία με σένα στο θηλασμό με αποτέλεσμα να μη θηλάσω την κόρη μου παρά μόνο 40 μέρες κι αυτό με συμπλήρωμα. Και να φανταστείς ότι είχα ενημερωθεί κιόλας τρομάρα μου :lol:

Ελπίζω στο 2ο που περιμένω να τα καταφέρω καλύτερα αλλά δεν λέω μεγάλη κουβέντα...

Έφτασα στα όριά μου από θέμα εξάντλησης αλλά και κατάθλιψης ίσως λόγω και της λοχείας. Προτίμησα να μην το πολεμήσω άλλο παρόλο που έκανα προσπάθειες για καιρό, είχα νοικιάσει θήλαστρο και αντλούσα όσο περισσότερο μπορούσα αλλά δυστυχώς να αυξήσω την ποσότητα δεν τα κατάφερα μιας και δεν μου ήταν εύκολο να αντλώ τουλάχιστον 8 φορές την ημέρα.

Για να αυξήσεις την ποσότητα θα πρέπει εκτός του να βάζεις το μωρό στο στήθος για να παίρνει το μήνυμα ο οργανισμός σου και να παράγει, να κάνεις και τουλάχιστον 6-8 αντλήσεις την ημέρα. Αν το σκεφτείς από μόνο του δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα αν υπολογίσεις ότι θα πρέπει να αποστειρώνεις και θήλαστρα ενδιάμεσα.

Σου εύχομαι ότι καλύτερο, αλλά πάνω απ'όλα να είσαι εσύ καλά για να είναι και το μωρό σου. Το ότι θα φάει από μπιμπερό δεν σημαίνει ότι το αγαπάς λιγότερο. Εξάλλου το μωρό χρειάζεται μια μαμά ήρεμη που είναι πάντα εκεί για να το αγκαλιάζει και να το ησυχάζει ακόμα κι αν δεν τον θηλάζει.

μετά απο όλα αυτά που έχετε πεί όλες σας, βλέπω ότι το μόνο που έχει σημασία και φέρνει αποτέλεσμα,

είναι η διάθεση της μητέρας και το πόσο επηρεάζεται απο εξωτερικές γνώμες αλλά και η ικανότητά της να αντέξει τις αλλαγές σε θέματα ύπνου και τις σωματικές αλλαγές, να καταφέρει να τις παραβλέψει, και να εχει στον εαυτό της την σκέψη

"θα τα καταφέρω! αφού είμαι φοβερή - γέννησα αυτό το τέλειο μωράκι - και άρα θα καταφέρω μια χαρά και αυτό"

πιστεύω ότι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα τελικά είναι στην ψυχολογία της νέας μαμάς, ... ενα μεγάλο θέμα το οποίο κανείς ειδικός, τελικά δεν έχει αυτό το ρόλο

-υπάρχει μαιευτήρας

-υπάρχει μαία

-υπάρχει αναισθησιολόγος

-υπάρχει νοσοκόμα

αλλά σε αυτή την τόσο σημαντική διαδικασία της γέννας και τις πρώτες μέρες μετά, δεν υπάρχει ψυχολόγος η οποία/ ο οποίος να έχει στόχο, συστηματικά, να υποστηρίξει την μητέρα,

λες και η ψυχή δεν έχει ανάγκη την φροντίδα.... λες και το σώμα δηλ. δεν έχει και ψυχή μαζί του η οποία και αυτή έχει καταπονηθεί.

στην τελική, η γέννα είναι μια αλλαγή τεράστια σωματική καθώς και ψυχολογική, και η ψυχολογια μέσα απο στατιστικές έχει αποδείξει ότι αυτές οι αλλαγές είναι που έχουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στην ανθρώπινη ψυχολογία....

τελικά, θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικοί, οι οποίοι να παραλαμβάνουν τις νέες μητέρες, για να τις βοηθήσουν να δούν τι είναι αυτό που θα τις βοηθήσει να νιώσουν καλύτερα, ότι και αν είναι αυτό...

θεωρώ ότι αυτό θα ήταν απαραίτητο 1000%,... μόνο απο όλα αυτά που έχετε γράψει έσείς.

και πραγματικά αισθάνομαι και ξαφνιασμα με αυτή τη σκέψη που είναι κάτι που δεν έχω ακούσει να γίνεται, απορώ. αναρωτιέμαι στο εξωτερικό εάν υπάρχει κάτι τέτοιο, συστηματικά. Θα το ψάξω.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Koritsia katarxas tha eimai eilikrinhs, den eixa thn anesh na diabaso ola ta post analytika, ekana ena grhgoro perasma, opote sygxoriste me an epanalabo kati.

Gennisa sto mhtera (opou kai tha ksanaggeniso se 24 meres). Sto domatio phga peripou stis 4 me 5 to apogevma (gennisa 13.30 me kaisarikh). To moro mou to protoeferan to bradaki kai eno eixame pei gia apokleistika mhtriko thilasmo, ekeinh thn hmera mou eferan mpimpero me zaxaronero ! Mou eipan oti apo thn epomenh tha piei gala.

Bebaia to moro to fernan stis ores pou ta efernan ola kai tis pio polles fores taismeno !!!

Paliosysthma paides !

By the way, exei gennhsei kammia sas me kaisarikh me olikh narkosh ? Skeftomai mhpos gia thn narkosh den eprepe na thilaso thn proth mera.

Η ψυχολογια ειναι πολυ σημαντικη για να πετυχει ο θηλασμος.Για μενα τουλαχιστον ηταν και ειναι πολυ ευχαριστη η διαδικασια και ηταν ελαχιστες οι φορες απο την αρχη που ειχα τετοιες ανησυχιες...Αν εχεις τις δυναμεις προσπαθησε το, αν δεν αντεχεις δεν σημαινει τιποτα αυτο!Μη το θεωρησεις αποτυχια!Δεν φταις εσυ για τιποτα ειναι το μονο σιγουρο... :wink: Πολλα μωρακια (κι εγω ημουν ενα απο αυτα.... :? ) δεν πινουν σταγονα μητρικο και μια χαρα μεγαλωνουν!

Πιστευω οτι ακομη κι αν συνεχισεις να θηλαζεις εστω και με συμπληρωμα παλι ειναι καλτερο για το παιδι απο το να μη θηλασεις καθολου.

bxBwp2.png EgDTp2.png

Καταρχάς συμφωνώ με την Μαριλενα σε ότι αφορά στο σύστημα!

Evita, αν θες την γνώμη μου προσπάθησε όσο μπορείς! Θα χρειαστείς υπομονή αλλά και επιμονή! Τα έχω περάσει αυτά που περιγράφεις! Τα γράφω αναλυτικά σε άλλο post: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=781.

Στην αρχή, όταν με "συμβούλευσε" λανθασμένα παιδίατρος να δίνω συμπλήρωμα το μωράκι που έκλαιγε συνέχεια, δεν χόρταινε! Δεν ήξερα όμως....Μετά όταν σταμάτησα να του δίνω συμπλήρωμα και τον θήλαζα αποκλειστικά χρειαζόταν να τρώει και επί 40 λεπτά και ανά μισή ώρα! Η αδερφή μου κορόιδευε ότι με έβλεπε μονίμως με το στήθος έξω!! :lol:

Επίσης με το συμπλήρωμα είχε περισσότερους κολικούς!

Εγώ είχα να αντιμετωπίσω κι άλλο πρόβλημα, επίπεδες θηλές, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να πιάσει το στήθος αλλά και να πληγώνονται οι θηλές μου!! Η δύσκολη περίοδος ήταν περίπου 2 μήνες! Και οι θηλές μου έστρωσαν μετά και το μωρό έμαθε να τρώει πιο σωστά και περισσότερο γάλα κατέβηκε! Πάντα έχω το άγχος μήπως σταματήσει το γάλα μου και αναγκαστώ να του δώσω σκόνη αλλά προς το παρόν τα πάμε μια χαρά! Τώρα χορταίνει στα 5 λεπτά και τρώει ανά 2,5 με 3 ώρες!

Πίστεψέ με, αξίζει την ταλαιπωρία!

Εμπειρικά και μόνο θα σου πω:

- σταμάτησε τελείως το συμπλήρωμα και βάζε το συνέχεια στο στήθος, ο κανόνας είναι όποτε θέλει και για όσο θέλει!

- προσπάθησε να ξεκουράζεσαι και να μην αγχώνεσαι, εκτός που το καταλαβαίνει το μωρό μην ξεχνάς πως και η παραγωγή του γάλακτος εξαρτάται από την καλή ψυχολογία της μαμάς

- μίλησε με μια σύμβουλο θηλασμού, θα σε βοηθήσει πολύ, εμένα με βοήθησαν (http://www.thilasmos.net) ή στείλε μου πμ να σου δώσω τηλέφωνα

- μην απελπίζεσαι, όπως ανέφερα παραπάνω θέλει υπομονή και επιμονή...

Να είσαι καλά, και εύχομαι να τα καταφέρετε σύντομα! :)

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

κορίτσια ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση....σας ευχαριστώ όλες...δυστυχώς όμως δεν με βλέπω να συνεχίζω τις προσπάθειες...γιατί υποφέρει ο καϋμένούλης από κολικούς και φαίνεται ότι μόνο στην αγκαλιά μας ανακουφίζεται (ή δεν έχει απολύτως τίποτα και μας έχει βρει κορόιδα :) ) οπότε επειδή ο πατέρας του δουλεύει εγώ πρέπει να είμαι ξεκούραστη και κυρίως ήρεμη όπως λεέι και η dakat για να τον ησυχάζω.

Evita με το συμπλήρωμα που του δίνεις του επιδεινώνεις τους κολικούς. Το πιο εύπευτο γάλα για τα μωρά είναι μόνο το μητρικό. Αν θες πάρε μια γνώμη από μια σύμβουλο θηλασμού που είναι πιο ειδική και βλέπεις τι είναι το καλύτερο για όλους σας.

.png.png.png

Διαφημίσεις

Εvita ειμαι και εγω καινουργια μανουλα με εναν "φαγανα" 20 ημερων.

Ηταν πολυ δυσκολο στην αρχη να μπει στο στηθος γιατι στο μαιευτηριο ειδικα τις πρωτες μερες μου το εφερναν ταισμενο και ετσι δεν ηθελε να κατσει στο στηθος.

Οπως και η Μαριλενα ετσι κι εγω στο Μητερα μετα απο καισαρικη με επισκληριδιο μου το βαλανε στο στηθος την επομενη μερα αλλα δεν....

Και χορτατο μου το φερνανε (εγκλημα αυτο παντως!) και δεν ειχαν φτιαξει οι θηλες μου και δεν καθοταν με τιποτα!

Οταν γυρισαμε στο σπιτι πηραμε ενα κουτι Almiron που επινε και στο μαιευτηριο γιατι σκεφτομουν οτι αφου δεν με ηθελε απο την αρχη θα παρει συμπληρωμα.

Ε, λοιπον δυο βραδια μας ταλαιπωρησε αλλα τελικα οχι μονο τρελαινεται τωρα πια για να κατσει στο στηθος αλλα δεν ηθελε με τιποτα το ξενο. Ενα ολοκληρο κουτι κοντευει να ληξει και δεν με νοιαζει καθολου!

Απεναντιας τωρα θελει συνεχεια στηθος, για να φαει, να ηρεμησει ακομα και για να κοιμηθει καποιες φορες.

Ειναι λιγο κουραστικο στην αρχη αλλα μετα το απολαμβανεις κι εσυ οπως και το μπεμπακι σου και ξερεις οτι κανεις το καλυτερο γι'αυτο.

Προσπαθησε το ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Ειναι θεμα ζητησης το να κατεβασεις παραπανω γαλα και μετα θα δεις οτι αξιζει τον κοπο.

(Ασχετο: μια ξαδερφη μου δεν ειχε καμια βοηθεια για να μαθει να θηλαζει το μωρακι της και ηταν εξαιρετικα δυσκολο λογω πολυ μεγαλου στηθους και μικρων θηλων. Πηρε χαπια να της κοπει αλλα τελικα την βοηθησε η αδερφη της και τωρα πια θηλαζει αποκλειστικα και εχει μαλιστα ενα μωρακι 4 μηνων που μοιαζει για 7 μηνων τουλαχιστον. Και της περισσευει και μπολικο γαλα!)

Εvita ειμαι και εγω καινουργια μανουλα με εναν "φαγανα" 20 ημερων.

Ηταν πολυ δυσκολο στην αρχη να μπει στο στηθος γιατι στο μαιευτηριο ειδικα τις πρωτες μερες μου το εφερναν ταισμενο και ετσι δεν ηθελε να κατσει στο στηθος.

Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Να σου φέρνουν ταισμένο το μωρό! Ευτυχώς εμείς τα είχαμε τα μωρά μας μέσα στο δωμάτιο! Από την μια μεν επικίνδυνο για ιώσεις αλλά από την άλλη ελέγχεις την διατροφή του! Άσχετα με το ότι από υποστήριψη μηδέν!

Απεναντιας τωρα θελει συνεχεια στηθος, για να φαει, να ηρεμησει ακομα και για να κοιμηθει καποιες φορες.

Ειναι λιγο κουραστικο στην αρχη αλλα μετα το απολαμβανεις κι εσυ οπως και το μπεμπακι σου και ξερεις οτι κανεις το καλυτερο γι'αυτο.

Αυτο το εχει και ο δικος μου!Τωρα ειδικα που πλεον μεγαλωσε και..."επικονωνει" καπως μολις τον παρω αγκαλια αρπαζει το στηθος μου,ανοιγει το στομα και με κοιταει! :shock: Εξαρτηση μιλαμε του εγινε :lol::lol::lol: ΒΕβαια δεν υπαρχει πιο ωραιο πραγμα...Ο,τι και να εχει (γκρινια,εκνευρισμο να μην μπορει να κοιμηθει,οτιδηποτε) ενα ειναι το γιατρικο:να τον βαλω στο στηθος...Θα δεις mimika οσο περναει ο καιρος θα το νιωθεις πιο εντονα!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Evita, τα πιο σημαντικά και χρήσιμα έχουν ήδη γραφτεί! Προσθέτω και την δική μου παραίνεση...ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ! Το ξέρω ότι είσαι κουρασμένη, καταπονεμένη, άυπνη και απογοητευμένη. Θα περάσει, στο υπόσχομαι, σύντομα θα αισθάνεσαι καλύτερα και θα έχεις προσφέρει ένα πολύ σημαντικό δώρο στο μωρό και τον εαυτό σου, αφού ο θηλασμός θα σε απαλλάξει απο αποστειρώσεις, βρασίματα νερών, κολικούς, ιώσεις τους μωρού και άλλα τέτοια "χαρούμενα"!

Ο δεύτερος γιός μου γεννήθηκε 4.050 κιλά και ιδιαίτερα απαιτητικός! Ξεκίνησε να θηλάζει άγαρμπα και πλήγωσε τις θηλές. Για δυόμιση μήνες έκλαιγα κάθε φορά που έπρεπε να θηλάσω. Πόναγα πολύ και τον τάιζα μόνο απο το ένα στήθος αφού το άλλο αιμοραγγούσε, έπρεπε να αφαιρώ το γάλα με θήλαστρο για να συντηρώ το θηλασμό και να το πετάω αφού είχε και αίμα. Έκανα υπομονή και τελικά πέρασε και αυτό. Είχα σπάσει τα νεύρα όλων και τα δικά μου, αλλά κάθε φορά που ήμουν έτοιμη να παραιτηθώ έλεγα "κάνε υπομονή, μια μέρα ακόμα...", εεε, και μέρα τη μέρα, πέρασε.

Είμαι σίγουρη ότι θα τα πας περίφημα, λίγη υπομονή, τα δύσκολα περνάνε θα δεις!

.png

.png

Evita καλησπέρα και από μένα.! Και γω καινούρια είμαι στη παρέα.

Εμένα και τα δύο παιδιά μου θήλασαν ελάχιστα ούτε 40 μέρες και αυτό ήταν μεικτός θηλασμός και γάλα almiron. Οι θηλές ήταν επίπεδες δεν ξέρω αν έπαιξε και αυτό ρόλο. Το πρώτο μου παιδί όμως κάθε φορά που έμπαινε στο στήθος τσίριζε...!!!! Κλάμματα, τσιρίδες μέρα-νύχτα γεννήθηκε βέβαια και 4.050kg και πείναγε απελπιστικά..!! Όταν υπήρχε το μπιμπερό όλα ήταν ήσυχα, ήρεμα και γαλήνια. Έπινε βέβαια πάρα πολύ γάλα..... αδειάζαν τα μπιμπερό στο δευτερόλεπτο...!!

Η Στέλλα δεν ήταν τόσο λαίμαργη και πεινασμένη αλλά είχε τις ίδιες αντιδράσεις όταν προσπαθούσα να τη θηλάσω. Να μη σε ζαλίζω ο θηλασμός ήταν η τραγικότερη εμπειρία για μένα αν προσθέσεις ότι το μόνο πράγμα που σιχαίνομαι είναι το κλάμα και η τσιρίδα του μωρού.

Παρόλαυτα και με το ξένο γάλα τά πιτσιρίκια μου είχαν ελάχιστους έως ανύπαρκτους κολίκους κοιμόντουσαν από 40ημερών ολόκληρη τη νύχτα συνέχεια και ήρεμα στο δωμάτιό τους και μέχρι τώρα που είναι 4 και 2 ετών αντίστοιχα έχουν αρρωστήσει ελάχιστες φορές.

Συμφωνώ απόλυτα με το θηλασμό και σίγουρα είναι ότι καλύτερο έχεις να προσφέρεις στο μωρό σου αλλά η ψυχολογική ηρεμία της μητέρας θεωρώ ότι παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην ζωή του μωρού. Ειλικρινά τότε με τις προσπάθειές μου για το θηλασμό και με την πίεση που ένοιωθα (πχ τη μάνα είσαι αν δεν θηλάσεις το παιδί σου και φταις εσύ που δεν τα καταφέρνεις κτλπ) μπορούσα να φτάσω στα άκρα.... με το ζόρι συγκρατούσα τον εαυτό μου. Δόξα τω Θεώ αυτή η εποχή πέρασε, είμαστε όλοι μια χαρά και κάθε μέρα που περνά ακόμα καλύτερα.!!!!

Εύχομαι το ίδιο όμορφα να νοιώσεις και εσύ σύντομα.! Καλή υπομονή..!!

Αγάπη.... η χαραμάδα της αιωνιότητας..

Ernesto Cardenal

• 4 εβδομάδες μετά...

και πραγματικά αισθάνομαι και ξαφνιασμα με αυτή τη σκέψη που είναι κάτι που δεν έχω ακούσει να γίνεται, απορώ. αναρωτιέμαι στο εξωτερικό εάν υπάρχει κάτι τέτοιο, συστηματικά. Θα το ψάξω.

Μαρία, δυστυχώς εδώ δεν τα βρίσκουν η μαία με το μαιευτήρα, ο μαιευτήρας με τον παιδίατρος, ο παιδίατρος με τη μαία, η μία μαία με την άλλη όταν αλλάζει η βάρδια...

Ο καθένας λέει το μακρύ το και το κοντό του, μπερδεύουν τη μαμά...

Τα λόγια είναι το λιγότερο, το χειρότερο είναι οι πολύ μεγάλες και συχνά άχρηστες παρεμβάσεις που γίνονται στον τοκετό και ταλαιπωρούν τόσο τη μητέρα όσο και το μωρό...

Να είσαι σίγουρη ότι κανείς μέσα στην κλινική δεν θέλει ψυχολόγο να μπερδεύεται στα πόδια του και να τον εκθέτει... :?

Αγλαία, εάν μπορείς, θα μας ενδιέφερε πολύ, να καταγράψεις και εσύ, είτε εκεί που είναι οι καταγγελίες, είτε απλώς σε ένα ενημερωτικό κείμενο, ποιές θα μπορούσαν να είναι αυτές οι άχρηστες παρεμβάσεις, (εάν είναι κάτι που δεν εχουμε καλύψει) έτσι ώστε να γνωρίζουν οι μητέρες απο πρίν και να ειδοποιούν το ότι τις θεωρούν ανεπιθύμητες, πρίν αυτές συμβούν?

(εάν πιστευεις ότι γίνεται αυτό δηλαδή! να αποτραπούν ) σίγουρα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον..!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Αγλαία, εάν μπορείς, θα μας ενδιέφερε πολύ, να καταγράψεις και εσύ, είτε εκεί που είναι οι καταγγελίες, είτε απλώς σε ένα ενημερωτικό κείμενο, ποιές θα μπορούσαν να είναι αυτές οι άχρηστες παρεμβάσεις, (εάν είναι κάτι που δεν εχουμε καλύψει) έτσι ώστε να γνωρίζουν οι μητέρες απο πρίν και να ειδοποιούν το ότι τις θεωρούν ανεπιθύμητες, πρίν αυτές συμβούν?

(εάν πιστευεις ότι γίνεται αυτό δηλαδή! να αποτραπούν ) σίγουρα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον..!

Μαρία από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω;

Τέλος πάντων, θα κάνω μία προσπάθεια...

:arrow: Πριν τον τοκετό οι κουβέντες "αν δεν έχεις γάλα μια χαρά είναι σήμερα τα γάλατα"... (την άκουσα από την μαία που πλήρωνα για προτετοιμασία...). Οι πιθανότητες να μην έχει μια μητέρα αρκετό γάλα και να φταίει το σώμα της είναι 4 στις χίλιες! Περίπου ένα 10% των μητέρων είναι αναμενόμενο να αντιμετωπίσει προβλήματα στο θηλασμό αλλά σχεδόν όλα αντιμετωπίζονται από κάποιον που ξέρει.

:arrow: Κατά τη διάρκεια του τοκετού η χρήση οξυτοκίνης. Η οξυτοκίνη είναι φάρμακο που βάζουν, χωρίς ενημέρωση και χωρίς τη συγκατάθεση της επιτόκου, μέσα στον ορό για να επιταχυνθεί η διαδικασία του τοκετού. Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές είναι απαραίτητη η χρήση της αλλά είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται, να χρησιμοποιείται σε όλους τους τοκετούς. Είναι απαράδεκτο γιατί έχει επιπλοκές αλλά κυρίως γιατί η μητέρα πονάει ανεξέλεκτα και ταλαιπωρείται-βασανίζεται χωρίς λόγο.

Βολεύει το γιατρό γιατί ο τοκετός τελειώνει πιο γρήγορα και βολεύεται και ο αναισθησιολόγος γιατί έτσι έχει περισσότερη δουλειά, οι περισσότερες επίτοκες δεν αντέχουν τον πόνο που προκαλεί η οξυτοκίνη και ζητούν με το δίκιο τους επισκληρίδιο....

:arrow: Ο τοκετός στο γυναικολογικό κάθισμα βολεύει πολύ τη μέση του γιατρού αλλά όχι απαραίτητα την επίτοκο. Συχνά η λάθος θέση καθυστερεί τον τοκετό, αυξάνει τον πόνο, αυξάνει την πιθανότητα τραυματισμού. Οποιαδήποτε ταλαιπωρία μειώνει τις πιθανότητες για καλή έναρξη θηλασμού...

:arrow: Οι περινεοτομές στην Ελλάδα γίνονται αδιακρίτως με τη δικαιολογία ότι αν δε γίνουν σίγουρα θα επέλθει ρίξη του κόλπου. Η αλήθεια είναι ότι οι ρίξη του κόλπου περιορίζεται σε ένα ποσοστό περίπου 8%, δηλαδή το 90% των γυναικών που υπόκεινται στην ταλαιπωρία της περινεοτομής και των ραμάτων θα έβγαινα χωρίς γρατσουνιά!!! :shock:

Από το 8% που θα πάθαινα ρίξη, οι μισές θα είχαν ρίξη επιφανειακή και όχι τόσο βαθειά όσο η τομή....

:arrow: Η χρήση της επισκληριδίου αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για προβλήματα στο θηλασμό....

:arrow: Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής το ποσοστό των καισαρικών στην Ελλάδα ανέρχεται σε περισσότερο από 50%... Τόσο η μητέρα όσο και το μωρό παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στο θηλασμό λόγω της καισαρικής... Αντί λοιπόν τα προβλήματα να περιορίζονται στο 8%, αφορούν το 50%...

:arrow: Οποιαδήποτε βίαιη παρέμβαση (π.χ. η συνήθης εισαγωγή καθετήρων στα ρουθούνια...) προκαλεί αφόρητο πόνο, συχνά τραυματίζει το βρέφος και δημιουργεί προβλήματα στο θηλασμό. Υπάρχουν πολύ πιο ήπιοι τρόποι να να διαπιστωθεί αν η αναπνευστική οδός είναι ελεύθερη. Όμως ο σεβασμός του νεογέννητου είναι σχεδόν άγνωστη έννοια...

:arrow: Κανένα τάισμα από το προσωπικό του μαιευτηρίου δεν είναι αποδεκτό αν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος...

:arrow: Η έγκαιρη έναρξη του θηλασμού έχει ήδη αναφερθεί

:arrow: Η μόνη οδηγία είναι ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα και νύχτα

:arrow: Το μωρό πρέπει να είναι με τη μητέρα του 24 ώρες το 24ωρο.

:arrow: Αν υπάρχει ιατρικός λόγος που επιβάλει τον αποχωρισμό μητέρας -βρέφους, η άντληση να ξεκινά το συντομότερο και να συμβαίνει τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο για τουλάχιστον 10 λεπτά από τον κάθε μαστό με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο

:arrow: Το προσωπικό της κλινικής πρέπει να είναι εκπαιδευμένο στοιχειωδώς στο θηλασμό και να ενημερώνεται τακτικά.

:arrow: Πρέπει να υπάρχει γραπτή πολιτική για το θηλασμό και να ακολουθείται από όλους.

Τα τελευταία είναι απαραίτητα γιατί η βία δεν είναι μόνο σωματική, μερικές φορές η λεκτική βία είναι χειρότερη και είναι κάτι που καθόλου δεν λείπει από τις μαιευτικές κλινικές... :?

Πολύ σωστά όλα όσα αναφέρεις Αγλαϊα, δυστυχώς ελάχιστοι ειδικοί (γιατροί, μαίες κλπ) τα εφαρμόζουν! Ειδικά στο τελευταίο, αν και ο τοκετός είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην ζωή της μητέρας και της οικογένειας και η πιο ιερή, κατά την γνώμη μου, δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάνουν την μητέρα να αισθάνεται σαν σκουπίδι! Η συμπεριφορά ορισμένων είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

Πολύ σωστά όλα όσα αναφέρεις Αγλαϊα, δυστυχώς ελάχιστοι ειδικοί (γιατροί, μαίες κλπ) τα εφαρμόζουν! Ειδικά στο τελευταίο, αν και ο τοκετός είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην ζωή της μητέρας και της οικογένειας και η πιο ιερή, κατά την γνώμη μου, δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάνουν την μητέρα να αισθάνεται σαν σκουπίδι! Η συμπεριφορά πρισμένων είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

Δυστυχώς δεν μπορώ να μη συμφωνήσω...

Πριν γεννήσω είχα παρακολουθήσει 3 τοκετούς και ξέρω πολύ καλά πώς φέρονται στις μητέρες, ξέρω και τι λένε πίσω από την πλάτη τους...

Η συμπεριφορά σχεδόν όλων είναι απαράδεκτη... :?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...