administrator

Administrators_converted
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  4.444
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο administrator

 1. Αισθάνεστε ότι το παιδί σας δεν είναι ικανό να παρακολουθήσει δραστηριότητες που τα άλλα παιδιά στην ηλικία του μπορούν ? Εκφράστε σε αυτή την ενότητα τις απορίες και ερωτήσεις σας.
 2. Όσοι γονείς έχετε παιδιά που έχουν διαγνωστεί ότι ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, μπορείτε να γράψετε εδώ την εμπειρία σας σχετικά με την διαδικασία της διάγνωσης καθώς και για τις συνθήκες που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε.
 3. Με αφορμή το άρθρο που αφορά την πρώτη μέρα του παιδικού σταθμού/νηπιαγωγείου ( http://parents.org.gr/psych/?sid=151 ) γράψτε εδώ την δική σας εμπειρία και άποψη σχετικά με το θέμα!
 4. ψηφοφορία που θα αναρτηθεί εδώ σύντομα με τα στοιχεία της ψηφοφορίας που υπάρχει στο αρχείο
 5. Το κείμενο είναι απο διάλεξη του κύριου Μαντούβαλου και βρίσκεται στο εξής σιτε http://www.infertility.gr/lecture.html (μέχρι 22 Σεπτ. 08)
 6. Σημειώστε εδώ την εμπειρία σας μην ξεχάσετε να γράψετε 1) τι σας βοήθησε, απο αντικείμενα μέχρι φράσεις ή λέξεις που σας είπαν, 2) πόσος καιρός έχει περάσει απο τότε που το μωρό σας χρειάστηκε να μεινει στην θερμοκοιτίδα 3) τι γνωρίζατε όσον αφορά τις απαιτήσεις που μπορείτε να έχετε όταν το μωρό σας βρίσκετε σε θερμοκοιτίδα 4) τι σας επέτρεψαν να κάνετε κατά την διάρκεια που το μωρό σας βρισκόταν στην θερμοκοιτίδα 5) τι θα συστήνατε στους γονείς που διαβάζουν, για να είναι ενημερωμένοι, και να είναι το διάστημα της παραμονής του παιδιού τους στην θερμοκοιτίδα όσο λιγότερο ψυχοφθόρο. θυμηθείτε ότι εφ όσον θέλετε να κανετε κάποια καταγγελία, εάν την γράφετε επώνυμα (δηλαδή αναφέρετε ονόματα και μαιευτήρια) , να μην προβαίνετε σε χαρακτηρισμούς και περιγράψτε απλώς το συμβάν όπως ακριβώς συνέβη.
 7. Ψηφίστε εδώ για να δούμε τα ποσοστά των μάμαδων που γέννησαν με καισαρική έναντι αυτών που γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό.
 8. Είναι εφικτή η πολλαπλή ψηφοφορία σε περίπτωση που χρειάστηκε να αποφασίσετε πάνω απο μια φορές για το αν θα κάνετε λήψη τροφοβλάστη ή όχι http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AE%CF%88%CE%B7_%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%BD%CF%8E%CE%BD Προσοχή: εάν ήδη λάβατε τα αποτελέσματα /έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα απο την λήψη τροφοβλάστη, δείτε εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=118223 και ψηφίστε για τα αποτελέσματα. Αυτή η ψηφοφορία είναι πολύ σημαντική, μην την ξεχάσετε !
 9. Πώς εκφράζετε την δυσαρέσκεια / παράπονά σας στην σχέση
 10. Η ώρα που περνάει ένας γονιός κατά μέσο όρο με το παιδί του, παίζοντας και απασχολώντας το ευχάριστα.
 11. Στόχος της ψηφοφορίας να αναδείξει κατά πόσο οι γονείς έχουν τάση να χρησιμοποιήσουν την σωματική τιμωρία, στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους
 12. Γράψτε εδώ λεπτομέρειες για το πού κοιμήθηκε το μωρό σας απο την πρώτη κιόλας μέρα. Σε ποιο δωμάτιο, εάν έχει το κρεβατάκι του μαζί στο δικό σας δωμάτιο - όλες τις πληροφορίες που μπορεί να φανούν χρήσιμες και για τους μέλλοντικούς γονείς. Τί να έχουν υπόψη τους όσον αφορα τις κούνιες ?
 13. πηγη http://www.ajronline.org/doi/full/10.2214/ajr.182.3.1820719 πηγη http://i-physiotherapy.com/?p=342 Διαθέσιμες συζητήσεις με tag: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=80425 θεραπεία χωρίς φαρμακευτική ουσία: φύλλα λάχανου τα οποία σύμφωνα με μαρτυρίες περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ουσίες (τυλίξτε ένα φύλλο γύρω απο το σημείο που σας πονάει , με μεμβράνη - αφήστε το όλη την μέρα/νύχτα.) + πάγος πολλές φορές την ημέρα για λίγα λεπτά. θεραπεία με φαρμακευτική ουσία: o θεράπων ιατρός συστήνει συνήθως ανάλογα με την περίπτωση κάποιο μή στεροειδές αντιφλεγμωνόδες. Υπάρχουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη που είναι συμβατά με τον θηλασμό, ζητήστε απο τον γιατρό σας να συμβουλευτεί την ιστοσελίδα http://e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
 14. administrator

  Κόστος βάφτισης

  Σημειώστε εδώ τα κόστη της βάφτισης όπως διαρρυθμίστηκαν στην βάφτιση του παιδιού σας.
 15. Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύσαμε πέρισυ http://parents.org.gr/health/a599 που αφορά την πρακτική του περιορισμού της επαφής του γονέα με το νεογέννητό του ενόσω αυτό βρίσκεται σε νοσηλεία στις ΜΕΝΝ δημοσίων ή ιδιωτικών μαιευτηρίων ή νοσοκομείων [σε πλήρη αντίθεση με νοσοκομεία όλων των προηγμένων κρατών τα οποία θεωρούν τον γονέα όχι επισκέπτη, αλλά διαρκή συνοδό του παιδιού του, και άρα σε κάθε βρέφος που νοσηλεύεται σε ΜΕΝΝ επιτρέπεται η επαφή με το γονέα του 24 ώρες το 24ωρο, είτε το βρέφος θηλάζει είτε όχι, είτε πρόκειται για την μητέρα είτε τον πατέρα ] θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αναγνώστες μας έτσι ώστε να υπάρξει συλλογή ψήφων αλλά και μαρτυριών, σχετικά με τις εμπειρίες σε σχέση με την διάρκεια και την ποιότητα της επαφής, ή και τα όσα σας λέχθηκαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας από τις νοσηλεύτριες, όσον αφορά τον θηλασμό ή άλλα θέματα που θα θέλατε να θίξετε σε αυτό το θέμα. Edit: Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να αναφερθεί όποιο μαιευτήριο (ιδιωτικό ή δημόσιο) επιτρέπει την 24ωρη πρόσβαση του γονέα στις ΜΕΝΝ, οι κανόνες του φόρουμ δεν το απαγορεύουν. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποια ιδιωτικά ή κάποια δημόσια μαιευτήρια έχουν αλλάξει τελευταία πρακτικές.
 16. Εδώ μπορείτε να γράψετε εάν θέλετε, τον τομέα στον οποίο έχετε ειδικευτεί ή που εργάζεστε αλλά και τα χόμπι με τα οποία ασχολείστε.
 17. Γειά σας μπαμπάδες ! Αυτή η ενότητα είναι αφιερωμένη σε εσάς.
 18. Μαμάδες του parents.org.gr γράψτε εδώ για να γνωριστούμε !
 19. Θα θέλατε να δημιουργήσετε ενα playgroup με το οποίο θα συναντιέστε σταθερά έτσι ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να κοινωνικοποιηθούν? Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να φτιάξετε playgroup στην περιοχή που μένετε. Π.χ. "Μένω Παγκράτι - θα ήθελα να δημιουργήσω ένα playgroup που να συναντιέται κάθε Δευτέρα απόγευμα, περιοχές Βύρωνας -Παγκράτι -Καισαριανή. " Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες τα playgroup είναι πολύ διαδεδομένα και τα διοργανώνει συνήθως ο δήμος ή η κοινότητα - με αποτέλεσμα όταν τα παιδιά πηγαίνουν πρώτη φορά σε ένα σχολικό χώρο να έχουν συνηθίσει στην ιδέα της "ομάδας" . Τα playgroup συναντιούνται κάθε εβδομάδα σε άλλο σπίτι - κάθε φορά κάποιο απο τα σπίτια των συμμετεχόντων στο playgroup. Οι ηλικίες για τις οποίες μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε ένα playgroup μπορούν να είναι απο ενός έτους, μέχρι και 4-5 ετών. Για κάθε τέτοια συνάντηση αξίζει να κάνετε λίγο κόπο, να βάλετε εύθραυστα αντικείμενα σε ασφαλές μέρος, να τοποθετήσετε ένα μαλακό χαλάκι στο κεντρο ενός δωματίου, και να αφαιρέσετε τραπεζάκια και καρέκλες απο όπου θα μπορούσαν τα παιδιά να κρυφτούν ή να πέσουν . να προμηθευτείτε μερικές μπαλίτσες, και έχετε ήδη την πιό κατάλληλη προυπόθεση για να περάσετε θαυμάσια εσείς και το παιδί σας μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. (ένα στερεοφωνικό και μερικά απο τα αγαπημένα σας χορευτικά τραγούδια θα απογειώσουν την διάθεση όλων!) Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα playgroups και τι κερδίζει ένα παιδί εάν συμμετέχει σε μία τέτοια ομάδα! http://parents.org.gr/freetime/?sid=40
 20. Οι πρώτες μέρες - συναισθήματα, εντυπώσεις και προβλήματα! Γράψτε εδώ τις διάφορες εμπειρίες σας γύρω απο αυτό το θέμα ! είδικα μια και αυτές τις μέρες ένα μέλος του φόρουμ θα γίνει μπαμπάς,... όλοι περιμένουμε να ακούσουμε νέα..!!
 21. σας έτυχε παλλίνδρομη κύηση στο πρώτο τρίμηνο? (σύμφωνα με στατιστικές σε περίπου 15% των κυήσεων υπάρχει παλλινδρόμηση) Αιτίες παλλινδρόμησης (θα συμπληρωθούν εδώ απο τους συντονιστές)
 22. Θέλετε να κάνετε πάρτυ στο παιδάκι σας? Τί να προσέξετε, τί να αποφύγετε, τι θα χαρούν τα παιδιά ποιάς ηλικίας κτλ. Σημειώστε εδώ τις πολύτιμες εμπειρίες σας.
 23. Αγαπητά μέλη, για τεχνικούς λόγους τα θέματα συζητήσεων όταν συμπληρώνουν έναν αριθμό δημοσιεύσεων πρέπει να ανανεώνονται, και να σβήνονται τα παλιά θέματα. Παρακαλούμε να θυμάστε να αποθηκεύετε συγκεκριμένες σημαντικές πληροφορίες σε θέματα που αφορούν πληροφορίες (θέματα που δεν χρησιμεύουν ως "καφέ" ) έτσι ώστε να μην σβήνονται. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες και όλους.
 24. Γειά σας για το θέμα του currently viewing έχει σταλεί ήδη support ticket καθώς δεν υπάρχει πρόθεση να είναι αυτή η δυνατότητα ενεργοποιημένη. Τα θέματα της γλώσσας θα διορθωθούν είναι bug και έχει δρομολογηθεί.
 25. Γειά σας με δύο τεστ λογαριασμούς που έχουμε (σε δυο ομαδες μελών μια εκ των οποιων ανηκουν όλοι οι χρήστες) δοκιμάσαμε και δεν εμφανίζεται αυτή η ρύθμιση. Εάν γίνεται παραθέστε μας κάποια εικόνα έτσι ώστε να δούμε. Μήπως το κάνετε στον δικό σας λογαριασμό χρήστη? Εάν ναι, τότε μόνο εσείς βλέπετε, την δική σας τοποθεσία. Παρακαλούμε όσοι αναφέρετε την επεξεργασία του προφίλ εάν γίνεται περιγράψτε τι δοκιμάσατε να κανετε (πάτησα εκεί και βγήκε αυτό)